Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-24, 16:42   #2551
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Wszystkiego najlepszego z okazji świąt!!

Kliwia, ja urodziłam o 3.34 19.12. Skakałam na piłce chyba ponad godzinę, a cholernie spać mi się chciało i do tego te skurcze, masakra. A mała mnie osikała zaraz po porodzie i to konkretnie, bo poczułam nagle jakiś ciepły płyn na brzuchu położną przy porodzie miałam super, za to potem, w sumie były fajne, ale okazało się, że mało kompetentne w kwestii karmienia. Dziś była położna środowiskowa, super babka, pokazała co mam robić z moimi piersiami, jak odciągać ręcznie mleko, bym zapanowała nad tym nawałem pokarmu. I ona, jak ja, stwierdziła, że mała bywała głodna, bo przez ten nawał nie mogła porządnie się chwycić piersi i jeść i poza tym mleko słabo się wydzielało (po dzisiejszej wizycie położnej mleko normalnie sika mi strumieniami). Popłakałam się dziś przez to, bo w szpitalu codziennie i położnym i pediatrze mówiłam, że wg mnie córeczka nie może jeść pokarmu, że ma problemy z wyssaniem mleka. Wszyscy to olali, stwierdzili, że to się rozkreci a pediatra po prostu zlecił dokarmianie sztucznym mlekiem. No a dziś od razu jak była położna i "popracowała" nad moimi piersiami i przystawiła Asię do piersi to widać było, jak jej się fajnie je i sama czułam, jak silnie mleko ciągnie. Ech, mówię Wam, zdenerwowałam się tylko.
No nic, lecę bo u mnie niedługo Wigilia. W tym roku późno się zaczyna, no bo od wczoraj dopiero w domu jesteśmy i wszystko na wariackich papierach. Moi rodzice do nas przychodzą (z jedzeniem) także super

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 19:28   #2552
ona1010
Raczkowanie

Ja tez Wam wszystkim zycze zdrowych i spokojnych Świat

Weronisia- spanie po szczepionce to normalne, my bylismy w poniedzialek i Filus tez caly dzien tylko spal. Sam lekarz powiedzial, ze bedzie wiecej spal a wieczorem moze miec goraczke, ale na szczescie jej nie mial.
A moj pulpecik ma 56 cm i 5880 czyli chyba cyc mu sluzy i nie ma za malo mleczka, ale pewnie jakbym mu wiecej (butle) dala to tez by wypil- pijaczek maly
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 19:54   #2553
Patrycja_1708
Zadomowienie

Mam pytanko do mamusiek które dokarmiają mieszanką...

Ile dajecie maluszkom w butli tej mieszanki i za kazdym karmieniem dajecie butle czy czasem wystarcza maluszkowi cycek??

Bo moja walka z pokarmem zdaje sie byc przegrana bo mały wcale sie nie najada, płacz taki ze szok a po butli cisza i spanko od razu.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 23:27   #2554
szarlot27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że mimo przedświątecznego zamieszania ktoś tu jednak zajrzy

Mam pytanko do mam, które już szczepiły dzieciaczki.

Pascalek był wczoraj szczepiony szczepionką 6 w 1, miał wieczorem gorączkę, co jest normalne.
Dziś już gorączki nie ma, ale za to nie chce jeść i cały czas śpi. Jadł o 7.00, a więc ponad 5 godzin temu. Jeszcze nigdy nie miał takich przerw w jedzeniu, wytrzymywał max. 3 godziny. Obudził się, ale jak dawałam mu butlę to wypychał ją języczkiem i nie chciał jeść i znowu zasnął.
Myślicie, że to może być od tego szczepienia?

A co do gabarytów, to mam prawdziwego pączka. Ma 55 cm, a waży 5250g
też mieliśmy tą szczepionkę i mały przez jeden dzień po był senny i mało jadł.potem wszystko minęło
szarlot27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 05:08   #2555
KarolinaB
Raczkowanie

Wesołych Świąt wszystkim!

My robimy dzisiaj w Boże Narodzenie chrzciny i nie miałam jak was podczytać a już o napisaniu nie było mowy wcześniej. Trzeba było przygotować wszystko i na Wigilię, i na chrzcino-święta

W każdym razie życzę przede wszystkim zdrowia dla waszych maluszków i Was samych, niech wszystko przebiega gładko i modelowo i żeby każda z nas mogła bez zmartwień cieszyć się macierzyństwem!
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 09:27   #2556
rptrbj1978
Rozeznanie

Nutramigen czy któras z Was używa?

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 10:14   #2557
kotek81
Zakorzenienie

Wigilia przebiegła całkiem fajnie (jak to u mamusi ) ale Izie się nie podobał ten gwar i harmider po 2 godzinach zaczęła płakać i marudzić więc zebraliśmy się do domu gdzie było niewiele lepiej - do 22 płakała, usypiała na 5 minut na rękach i dalej ryk. No ale jak już zasnęła po 22 tak spała do rana z 1 przerwą na karmienie tylko.
Widać mam dziecko które ceni sobie ciszę i spokój - w sumie co się dziwić na okrągło jesteśmy same w domu więc jest przyzwyczajona do ciszy, spokoju, nikt się nie kręci, nikt nie krzyczy a tam dzieciaki narobiły zamieszania i malutkiej się to nie spodobało.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 10:27   #2558
agas
Raczkowanie

GG do agas

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Ja podaje malej

Wesolych swiat dla wizazowych cioc od mnie i Izki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_9190.jpg (71,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_9149.jpg (75,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_9063.jpg (72,7 KB, 29 załadowań)

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 10:30   #2559
_paulinka2
Wtajemniczenie

dziewczynki wpadłam tylko wam się pochwalić że tż mi się oświadczył hihih taki dostałam prezent na święta... i Amelka wczoraj skończyła miesiąc więc wklejam foteczkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00119.jpg (68,4 KB, 55 załadowań)

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-12-25 o 10:33
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 10:45   #2560
agas
Raczkowanie

GG do agas

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
dziewczynki wpadłam tylko wam się pochwalić że tż mi się oświadczył hihih taki dostałam prezent na święta... i Amelka wczoraj skończyła miesiąc więc wklejam foteczkę
Gratulacje
Mala sliczna a moja jutro konczy 2 m-ce

Izka
Stary 2010-12-25, 11:18   #2561
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
ja uzywam i Ishka i jeszcze ktos ale nie pamietam

generalnie minely kolki, zaparcia - u nas to bylo spowodowane nietolerancja laktozy ktora nam wyszla w kale..

Mala chetnie pije

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 13:40   #2562
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
gratulacje

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
Ja podaje malej

irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 13:55   #2563
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
u nas kupy tez nie bylo wiec jutro bedzie podwojna, w nogawkach zapewne tez
ja mam sab simplex, dajesz 15 kropel do kazdego karmienia?nawet nocnego?
chryste ,t o z 8 razy dziennie!

a co do zabkow - to Jaga ma dwa miesiace - to juz?!
Moze juz z tymi zabkami
ja nie daje jej osiem razy,tylko pierwszego dnia dostala 5 razy po pietnascie kropel i bekala,az smiac mi sie z niej chcialo,ale nastepnego dnia rano nie moglam uwierzyc ze tak dziecko mi sie odmienilo-sama sie soba zajela,spala rozwalona na lozku i zero placzunastepnego dnia zmniejszylam dawke do 8 kropelek i dzis tez spokojw nocy troszke stekala przy baczkach ale obylo sie bez ryku..i o to chodzi

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
nie odczyn po szczepionce bo szczepienie mamy dopiero w styczniu - to jest normalny wielki pryszcz
wlasnie,szczepienie po porodzie,u mojej tez za fajnie to nie wyglada

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
ja brałam po pierwszym porodzie i teraz też zamierzam - nie zaobserwowałam żadnych skutków ubocznych (wypryski, tycie itp.) i byłam zadowolona
Cytat:

Pascalek był wczoraj szczepiony szczepionką 6 w 1, miał wieczorem gorączkę, co jest normalne.
Dziś już gorączki nie ma, ale za to nie chce jeść i cały czas śpi. Jadł o 7.00, a więc ponad 5 godzin temu. Jeszcze nigdy nie miał takich przerw w jedzeniu, wytrzymywał max. 3 godziny. Obudził się, ale jak dawałam mu butlę to wypychał ją języczkiem i nie chciał jeść i znowu zasnął.

oj spory

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
Ja podaje malej

slodka

Cytat:
gratulacjea moj nic, choc na niego nie licze ze sie zdeklarujenawet nie rozmawialismy juz pol roku o jakimkolwiek slubieMowilam kiedys ze nigdy z nim slubu nie wezme,dopoki mu nie zaufam,ale sporo rzeczy sie zmienilo...
Amelka tez jest fajna
Stary 2010-12-25, 14:17   #2564
monana27
Raczkowanie

Cytat:

Moja Asia tez dlugo spala po szczepieniu, musialam ja wybudzac do karmienia bo po 6 godzinach (w ciagu dnia) nie dawala zadnych oznak glodu i ciagle spala.
A Pscalek ladnie przybiera na wadze
Moja mala ma 58 cm i 5kg

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dziewczyny po cc, mam pilne pytanie.
Dzis mijają 4 tygodnie od cięcia, odchody miałam już coraz mniejsze i coraz bledsze - różowe. A dzisiaj znowu pojawiła się w tym śluzie krew (nie jest to żywa krew, ale wyraźnie jest jej więcej w tej wydzielinie).. Nie wiem, czy mam się przejmować i szukać jakiegoś lekarza? Mało tego jest, ale z krwią
Co prawda cc nie mialam ale u mnie tez pojawily sie takie delikatne krwawienia juz po tym jak myslalam ze wszystko sie wyczyscilo. Oczyszczalam sie przez 6 tyg, po czym tydzien przerwy aby w 8 tyg znowu cos wrocilo, wlasnie cos podobnego jak opisujesz. Ale po tym bylam u lekarzai powiedziala mi ze moze sie tak zdarzyc.

Cytat:
Gratulacje
A mala jest slodka, i jaka dluga

Agas, sliczna coreczka
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 14:49   #2565
rptrbj1978
Rozeznanie

agas i ranka jak podajecie ja mam podawac jako ddatek do swego mleka i nie wiem jak??? bo mala prez tydzien nie przytyła.
Nie dajecie swego mleka???

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-12-25 o 14:50
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 16:32   #2566
apoolonia
Rozeznanie

Hej

musze napisac bo mnie cos trafi

wczoraj pojechalismy do tesciow z mala (ma dopiero 2 tygodnie)
troche sie obawialam bo tam zawsze jest masa ludzi
no ale niby wszyscy zdrowi

przyjechalismy a tu sie okazalo ze babcia od 2 dni ma ciezka grype zoladkowa! z ktora wyladowala na pogotowiu! no ale jakos przy tym stole wigilijnym siedziala
nic nam o tym nie mowili
nie chcialam sie klucic, dzis TŻ zadzwonil do tesciowej i nakrzyczal na nia
dla czego nas nie pionformowali mala ma dopiero 2 tygodnie
a ona na to ze o co nam chodzi ze babcia czuje sie dobrze
po jakims czasie wyszlo na jaw ze babcia dzis jest drugi raz na pogotowiu...

teraz 3 dni bede sie zastanawiac czy mala sie zarazila czy nie
nawet nei chce myslec co by bylo gdyby

jutro znow mamy jechac do tesciow
ale chyba oszaleli siedze w domu i sie nie ruszam

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do mamusiek które dokarmiają mieszanką...

Ile dajecie maluszkom w butli tej mieszanki i za kazdym karmieniem dajecie butle czy czasem wystarcza maluszkowi cycek??

Bo moja walka z pokarmem zdaje sie byc przegrana bo mały wcale sie nie najada, płacz taki ze szok a po butli cisza i spanko od razu.

ja odciagam pokarm
i daje albo ten z piersi albo mleko sztuczne

jednego i drogiego zjada od 60 do 90 ml
potem sen max 3 godziny i ponownie......

moja kolezanka karmi piersia tylko w nocy
zbiera pokar przez caly dzien
a w nocy maly je na zyczenie

prawde mowiac ja mam podobno normalna ilosc pokarmu
ale zyby odciagniac 90-120ml
dzialam z laktatorem dwa razy
wiec jesli mala by ssala piers pewnie tez by plakala juz pok godzinie i chciala drugi raz
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 17:21   #2567
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dziewczyny po cc, mam pilne pytanie.
Dzis mijają 4 tygodnie od cięcia, odchody miałam już coraz mniejsze i coraz bledsze - różowe. A dzisiaj znowu pojawiła się w tym śluzie krew (nie jest to żywa krew, ale wyraźnie jest jej więcej w tej wydzielinie).. Nie wiem, czy mam się przejmować i szukać jakiegoś lekarza? Mało tego jest, ale z krwią
Kretencja to jest normalne. ja też tak miałam. Jak juz sie cieszyłam, że po wszystkim, to znowu sie rozkręcało i tak do 6 tygodni. Jak tylko stuknęło 6 tygodni to skończyło się na dobre.
natomiast po pierwszej cesarce miałam krwawienie tylko 2 tygodnie. A więc reguły nie ma.
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Weronisia, moja mala tezmiala tyle szczepien od razu - dwie w nozki i jedna do busi - miala stan pdogroaczkowy i byla marudna i rowniez dluzej spala
Ale mój Pascal dostał 6 szczepionek za jednym wkłuciem. Ale nie wiem czy to ma znaczenie.
Cytat:
LICZBA I WIELKOŚĆ POSIŁKÓW
W pierwszych 3-4 tygodniach życia niemowlę powinno być karmione 6-8 razy na dobę (również w nocy), następnie 6 razy na dobę. Po 5 miesiącu ilość ulega zmniejszeniu do ok. 5 posiłków na dobę, a w 10 miesiącu życia do 4 na dobę.
Wielkość porcji w pierwszych 10 dniach życia można obliczyć według wzoru:
wielkość porcji (w ml) = 10 x (dzień życia –1)
przykład: noworodek 8 dniowy powinien otrzymywać 10 x (8-1) = 70 ml mleka modyfikowanego na każdy posiłek
Po 10 dniach orientacyjną wielkość porcji można obliczyć przy pomocy następującego wzoru:
wielkość porcji (ml) = 100 + (miesiąc życia x 10)
przykład: niemowlę 3 miesięczne powinno otrzymywać: 100 + (3 x 10) = 130 ml na każdy posiłek
Może i powinny dzieci tyle jeśc, ale nie zapominajmy, że każde dziecko jest inne, więc i zdażają się odchyłki
Mój Pascal ma prawie 3 m-ce a z ledwością wypija 90-100ml i nie wazne że to jego mleko jest gęste, bo jak dałam mu rzadkie, to też tylko tyle wypijał.
Pytałam pediatry, bo Pascal wypija jakieś 650ml na dobę, a Ishka pisała, że mały wyciąga 1l. Pediatra wyliczył, że norma na Pascala jest od 600ml do 850ml, a wiec mój młody pije mało ale w normie. A poza tym jest z niego niezły pulpet
Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Weronisia- spanie po szczepionce to normalne, my bylismy w poniedzialek i Filus tez caly dzien tylko spal. Sam lekarz powiedzial, ze bedzie wiecej spal a wieczorem moze miec goraczke, ale na szczescie jej nie mial.
A moj pulpecik ma 56 cm i 5880 czyli chyba cyc mu sluzy i nie ma za malo mleczka, ale pewnie jakbym mu wiecej (butle) dala to tez by wypil- pijaczek maly
O! To jeszcze cięższy od mojego o pół kg , to też niezły z niego klocuszek

Monana, Szarlot, Ona, Irsin dzieki za odpowiedzi w sprawie senności po szczepieniu. Dzis już Pascalek zachowuje sie standardowo
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 18:29   #2568
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Kochane nie mam sił i walczę z bólami piersi wciąż mimo, że antybiotyki jeszcze poszpitalne przyjmuję... także wybaczcie mi mą nieobecność...

i w wielkim skrócie choć to do mnie w ogóle nie podobne
wszystkiego bożego i najlepszego w Narodzenie Pańskie i naszych dzieci

karmię piersią co 3-4 godz. ale to za mało dla mojego grzesia i dokarmiamy go sztucznym 30-60ml żałuje strasznie - nie wiem co zrobić by mieć więcej :/
buźka
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 19:00   #2569
kliwia
Zakorzenienie

apolonia bardzo nieodpowiedzialni! zabilabym.

My bylismy z nasza mala na wigilii u tesciow, tesciu po nas podjechal i odwiozl a mala cala wigilie przespala
Gorzej ze pozniejw domu spac od 2do5 w nocy nie chciala

Aliszcze no zobacz
A powiedz mi Twoja mala spi od razu po jedzeniu?
Dzis z nasza znowu wowujjejmy, obudzialm ja o 15 bo juz dlugo spala a mi cyce twarde sie robily. przebralam, osikala mnie, dalam cyca, troche pogadalismy do niej i tak nie chciala isc spac, az po 1,5h domagala sie cyca, wiec dalam, i tak ja probujemy usypiac do tej pory, a jest juz 19!!

Co zrobic by dziecko szlo spac po jedzeniu? :| ona mi nie urosnie jak spac nie bedzie chodzic

Generalnie ona po 10 minutach sie meczy ciagnieciem cyca i jak ciagnie 15 to mam radoche A mleko leci bo czesto gesto samo mi kapie

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-12-25 o 19:02
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 21:01   #2570
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Hej

musze napisac bo mnie cos trafi

wczoraj pojechalismy do tesciow z mala (ma dopiero 2 tygodnie)
troche sie obawialam bo tam zawsze jest masa ludzi
no ale niby wszyscy zdrowi

przyjechalismy a tu sie okazalo ze babcia od 2 dni ma ciezka grype zoladkowa! z ktora wyladowala na pogotowiu! no ale jakos przy tym stole wigilijnym siedziala
nic nam o tym nie mowili
nie chcialam sie klucic, dzis TŻ zadzwonil do tesciowej i nakrzyczal na nia
dla czego nas nie pionformowali mala ma dopiero 2 tygodnie
a ona na to ze o co nam chodzi ze babcia czuje sie dobrze
po jakims czasie wyszlo na jaw ze babcia dzis jest drugi raz na pogotowiu...

teraz 3 dni bede sie zastanawiac czy mala sie zarazila czy nie
nawet nei chce myslec co by bylo gdyby

jutro znow mamy jechac do tesciow
ale chyba oszaleli siedze w domu i sie nie ruszam
apoloonia, nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś, Ja to bym chyba nie wytrzymała i pojechała do domu ;-) Miałaś prawo do tego, aby się zdenerwować, jesteś matką i chcesz dla dziecka jak najlepiej a tym bardziej, że jest jeszcze przed szczepieniami...
Stary 2010-12-25, 21:14   #2571
anankee
Rozeznanie

czy któraś z was używa laktatora recznego avent isis???
jakie opinie?

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 21:18   #2572
M25
Zadomowienie

a oto wigilijna Madzia

Edytowane przez M25
Czas edycji: 2011-02-11 o 16:59
M25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 21:19   #2573
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
agas i ranka jak podajecie ja mam podawac jako ddatek do swego mleka i nie wiem jak??? bo mala prez tydzien nie przytyła.
ja nie karmie swoim mlekiem bo nie mialam dlugo pokarmu a potem juz dalam sobie spokoj, moze bledem bylo to ze nie sciagalam no ale i tak wyszla nam nietolerancja laktozy wiec i tak nie moglabym karmic.

moja siostra karmila piersia i dawala Nutre - po prostu Nutramigen wlaczyla jako dodatkowe karmienie - zalezy z jakiego powodu ma Nutra, bo jesli z powodu laktozy to dlamnie karmienie piersia i dawanie Nutra jest bez sensu bo laktoza zawsze bedzie w mleku kobiecym.

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 21:21   #2574
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Może i powinny dzieci tyle jeśc, ale nie zapominajmy, że każde dziecko jest inne, więc i zdażają się odchyłki
Mój Pascal ma prawie 3 m-ce a z ledwością wypija 90-100ml i nie wazne że to jego mleko jest gęste, bo jak dałam mu rzadkie, to też tylko tyle wypijał.
Pytałam pediatry, bo Pascal wypija jakieś 650ml na dobę, a Ishka pisała, że mały wyciąga 1l. Pediatra wyliczył, że norma na Pascala jest od 600ml do 850ml, a wiec mój młody pije mało ale w normie. A poza tym jest z niego niezły pulpet
Takiego syna to bym cyckiem wykarmila, bo akurat tyle sciagam i dziennie mam ok 600ml. Moj maly ma dopiero 4 tygodnie (w poniedzialek) a domaga sie 90-110 ml W dzien nawet co 2 godziny w nocy na szczescie co 4. Ale samym cyckiem nie dam rady Jutro wizyta poloznej, ciekawe ile maly przytyl.

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość

karmię piersią co 3-4 godz. ale to za mało dla mojego grzesia i dokarmiamy go sztucznym 30-60ml żałuje strasznie - nie wiem co zrobić by mieć więcej :/
buźka
Moj by najchetniej caly czas wisial na cycu. Moge i godzine go karmic, a on i tak bedzie domagal sie dokarmiania. Dopiero po dodatkowej porcji MM zasypia. Tez dokarmiamy ok 30-60, w zaleznosci od pory dnia.
My od momentu zmiany mleka mamy w domu harmonie Maly spokojny, cichutki, potrafi sam soba sie zajac, lezec i sie rozgladac. Nie ma nocnych placzow Zmienilismy butelke na avent i nie trzymamy sie zadnych zasad typu zachowywanie przerw miedzy karmieniami. Maly jest syty i nie ma bolow brzuszkaNa tym mleczku bez mleka krowiego ma wodniste kupki (lekarz nas uprzedzila ze tak bedzie) i latwiej mu sie wyproznia. Kupke robi co 3 dni, bo dostaje jeszcze moje mleczko wiec nic dziwnego, ze tak rzadko sie wyproznia. Ale nareszcie mam zadowolone dziecko

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-12-25 o 21:32
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 21:52   #2575
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, dzięki, złota kobieto Juz dzisiaj znowu jest mniej krwi w tej wydzielinie i ogólnie wydzieliny mało, więc trochę się uspokoiłam.

Paulinka, gratulacje!

Święta mijają nam całkiem sympatycznie, wziąwszy pod uwagę okoliczności. W wigilię Brat był u Taty w szpitalu z laptopem i internetem, więc pogadaliśmy na Skypie, Tata w niezłej kondycji. Idealnie nie jest, ale lepiej, niż się obawiałam
Potem zrobiliśmy sobie wieczerzę we troje Dostałam od męża zestaw - mój ukochany żel pod prysznic Palmolive Aromatherapy fioletowy (Ylang Ylang), z tej samej serii płyn do kąpieli i mydło w płynie lawendowo-rumiankowe
A dziś na obiedzie byli teście i było bardzo, bardzo sympatycznie

A teraz jestem wykończona, więc zmykam

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 21:56   #2576
agas
Raczkowanie

GG do agas

Cytat:
Mozesz dawac sam jako dodatkowe karmienie ale jest niesmaczyny i jak dziecko zna tylko smak Twojego mleczka moze niechetnie pic wiec mozesz spokojnie mieszac. Sciagaj swoje mleczko i do tego mieszaj z nutramigenem tzn. np. 60ml swojego mleczka i dorob 30ml wody plus 1 miarka nutramiegenu i te dwa mleczka wymieszaj i podaj butla. Pediatra nam tak polecil na poczatek zeby calkowicie przestawic mala na nutre wiec na pewno mozna.

Izka

Edytowane przez agas
Czas edycji: 2010-12-25 o 21:57
Stary 2010-12-25, 22:09   #2577
De28
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jaka masc uzywalyscie na hemoroidy? Kurczak, zrobily mi sie 3 i cholernie bola i krwawia. W swieta do lekarza jakos nie bardzo Czy masci wogole pomoga na takie hemoroidy juz od zewnatrz widoczne?

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-12-25 o 22:16
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 00:32   #2578
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Aliszcze no zobacz
A powiedz mi Twoja mala spi od razu po jedzeniu?
Dzis z nasza znowu wowujjejmy, obudzialm ja o 15 bo juz dlugo spala a mi cyce twarde sie robily. przebralam, osikala mnie, dalam cyca, troche pogadalismy do niej i tak nie chciala isc spac, az po 1,5h domagala sie cyca, wiec dalam, i tak ja probujemy usypiac do tej pory, a jest juz 19!!

Co zrobic by dziecko szlo spac po jedzeniu? :| ona mi nie urosnie jak spac nie bedzie chodzic

Generalnie ona po 10 minutach sie meczy ciagnieciem cyca i jak ciagnie 15 to mam radoche A mleko leci bo czesto gesto samo mi kapie
moja mała zwykle zasypia jak zje zwykle wygląda to tak, że ssie sobie pierś i po 15 minutach (lub dłużej) odrywa się od piersi i kładzie na mojej piersi główkę i zasypia zadowolona ale na przykład teraz ją nakarmiłam i się mała rozbudziła, maż ją własnie zabawia ona w nocy lubi się obudzić by sobie "pogadać"

Pelnia, współczuję problemów z piersiami. Ja mam nawał pokarmu, co mała odessie mi z jednej piersi to za krótki okres czasu pierś znów nabrzmiała. Poza tym zanim ją dostawię do piersi to muszę sama "popracować" ręcznie nad piersią, by brodawka nie była nabrzmiała od mleka i by mała mogła ją schwycić. Powiem Wam, że przez to odechciewa mi się karmienia piersią. Jakich laktatorów używacie? Ja mam ręczny medela ale słabo mi odciąga, męczę się z tym tłoczkiem

M25, cudna

Kretencja, cieszę się, że tata w lepszej kondycji

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 11:19   #2579
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
czy któraś z was używa laktatora recznego avent isis???
jakie opinie?
jaaaaa tylko nie wiem czy to był ten ISIS czy normalny, ale polecam, szybko mi sciągał mleczko

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
a oto wigilijna Madzia
ślicznotka

De super że w końcu macie po przeżyciach spokój i Daniel jest happy

Apoloniaa co za bezmyślność z teściowej strony :/ masakra ja to bym chyba wybuchła

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 11:31   #2580
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
)))))))))))))))))))

GRATULACJE!!!! Pokaż te błyskotke na palcu
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości