Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-26, 12:38   #2071
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Anula_81, śliczna sukienka no i brzuszek jaki już duży!

Przeglądam sobie wyprawki dla niemowlaków i niektóre są koszmarne. Co z tego, że taniocha, jak kiepskie i jakość pewnie też kiepska. A TO już jest wielka porażka. Nie dość, że ohyda, to jeszcze FOR BABYS

Chyba jednak pozostanę przy sklepach i lumpkach, a allegro zostawię sobie na koniec. Wg mnie lepiej mniej, ale lepszej jakości, niż cała masa jakichś szmatek

Chociaż kilka zestawów wpadło mi w oko, ale muszę zrobić rozeznanie w sklepach.

A co Wy uważacie? Jak Wasze doświadczenia z allegrowymi ciuchami?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 13:12   #2072
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

anula, śliczna sukienka i fajny pokaźny już brzuszek

Mary, uważam że na allegro można kupić fajne i o wiele tańsze rzeczy. Ja na pewno będę inwestować w body, pajace i inne tego typu rzeczy bo w sklepach jest to o wiele droższe Dziewczyny tutaj polecały fajnych sprzedawców i firmy np. Mothercare.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 13:34   #2073
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki, u mnie dzis bylo poranne sprzatanie, bo tyle wizyt nam zlozono, ze mieszkanie wygladalo jakby przeszlo przez bue tornado

anula_81 wielki juz brzunio, slicznyyyy i jaka Ty elegancka

agus Twoj brzunio tez juz wielki

wrzucam swoja fotke idzie 21 tydzien, we wtorek mamy polowkowe
no niestety zaczynaja mi sie problemy z kregoslupem, czy ktorej z Was tez?? juz przed ciaza ortopeda mnie ostrzegal, pomimo gimnastyki, jogi, basenu robie sie mega garbata i krzyz mnie boli, a to dopiero poczatek...myslicie, ze po ciaqzy bedzie gorzej, czy jak urodze to brzusio sie odciazy i nie bedzie masakry???

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

zapomnialam o fotce
Stary 2010-12-26, 13:39   #2074
principessina
Zakorzenienie

moj brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP6453.jpg (131,7 KB, 81 załadowań)
Stary 2010-12-26, 15:32   #2075
eweska
Moderatoreska

Witam, melduję się tylko na chwilkę bo dopiero dotarliśmy do domku, teraz pakowanie i jedziemy na wieś, wracam dopiero w nowym roku

Dziękuję dziewczyny za kliki i proszę o więcej, głosujemy tylko do jutra

Pozdrawiam serdecznie, nie dam rady Was nadrobic, mam nadzieję, że u Was wszystko ok.
U mnie w porządeczku całuski kochane, jutro pewnie uda mi się do was zajrzeć na spokojnie

Buziaczki
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 17:29   #2076
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez elis5 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki. Ja tak na szybciutko. Dopiero wróciłam bo jeszcze w drodze powrotnej o sklepy i teściów zahaczyliśmy

No to u mnie bronchilda!!!!:jupi : A przynajmniej nic innego lekarz nie wypatrzył. Cudna, ssie palucha, ziewa i wierci się jak nieszczęście.
no to moje gratulacje

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
Jak tam po Wigilii? Obżarstwo było? U mnie było, zjadłam pierogi, łososia (bo karpia nie lubię) i inne frykasy. Tak więc wieczorem tylko padłam na łóżko i usnęłam, bo byłam mega zmęczona.
Wydaje mi się, że od kilku dni mam większy brzuch i on chyba rośnie etapami
wiesz, ze moj tez chyba tak rosnie, po wigilii znowu podskoczyl, wszyscy to zauwazyli

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana don't worry, my tez wspominamy, ze dzisiaj bysmy balowali...
dzisiaj u moich rodzcow tez pili wodeczke heh
a7le wodka bleeee
ja teraz doasrajr wermuty cin cn i filipetti i jak urodze to je zaczne spijac...
juz mam chyba z 7:P

takie bezczebelne z podwinietymi legginsami ale wrzucam fote brzuuucha w koncowce 22 tygodnia
dzisiaj zaczynamy 23
mam identyczny, wow sliczny

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
nasze życie sie zmienia i nigdy nie będzie już takie same, ja nawet jako ostatnio wyszłam ze znajomymymi do pubu to i tak myślałam czy Zosia spokojnie śpi i czy wszstko ok, już nigdy nie będzie tak że wyjdziesz i nie będziesz myśleć że jesteś matką, nawet za bardzo wypić nie pozwala sumienie i poczucie obowiązku, bo jak ja rano na kacu będę pieluchę zmieniać już na zawsze będziemy rodzicami
wiem zdaje sobie z tego sprawe, my z Tż bedziemy pierwsi

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Kasiu tez bym poszla potanczyc, szczegolnie po tym przejedzeniu

aaa no i wysylam jak obiecalam zdjecie mojej sukienki, ktora zakladalam na wigilie, tej z HM
caluje i zycze udanej resztki swiat
Załącznik 3624775
oj tak wlasnie o tym pomyslalam ale ci brzuszek urosl

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
moj brzuszek
ladna sukienka, slicznie brzuszek podkreslila...

ale sie w swieta objadlam, brzuszek mi sie powiekszyl, teraz az mam dusznosci czuje jak mnie rozpycha ehh

na imprezki, tez mi sie nie chce jezdzic, ale zwykle na te swieta zawsze sie gdzies pojechalo, wypilo i posmialo... przynajmniej nie mam kaca i jestem wyspana hehe no i szczesliwa moje sloneczko kopie jak szalone

milego wieczorku, ide z meżem poleżeć przed tv
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 19:49   #2077
Dziewczonka
Wtajemniczenie

A moje święta .... szkoda gadac, całe dnie w łóżku, z dreszczami (bez gorączki), bólami brzucha i pleców....koszmar. Codziennie zbieraliśmy się do szpitala, ale jakos przetrwałam do teraz, jeszcze tylko noc i jutro rano na gruntowne badania a popołudniu do lekarza . Najgorsze święta jakie miałam...
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 19:54   #2078
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa no i wysylam jak obiecalam zdjecie mojej sukienki, ktora zakladalam na wigilie, tej z HM
anula śliczna sukienka, po prostu cudeńko

Cytat:
no niestety zaczynaja mi sie problemy z kregoslupem, czy ktorej z Was tez?? juz przed ciaza ortopeda mnie ostrzegal, pomimo gimnastyki, jogi, basenu robie sie mega garbata i krzyz mnie boli, a to dopiero poczatek...myslicie, ze po ciaqzy bedzie gorzej, czy jak urodze to brzusio sie odciazy i nie bedzie masakry???
princi pięknie wyglądasz, od góry do dołu zazdroszczę

A co do kręgosłupa - u mnie dokładnie to samo. Od kilku dni ciągle mnie coś boli, krzyż no i pachwiny i wzgórek łonowy i też jestem garbata jak stara baba

Zaraz zrzucę zdjęcia z aparatu to pokażę Wam mój bębenek, który podobnie jak Wasze w jakiś magiczny sposób urósł w ostatnim czasie niesamowicie. Jeszcze oglądałam dziś zdjęcia sprzed 5 tygodni to różnica jest oooogromna Ale ja się i tak cieszę, najważniejsze że dzidzia rośnie i i ma się dobrze w swoim hoteliku

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 20:01   #2079
Catia88
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!
Święta, Święta i po Świętach... Nawet jakoś szybko i znośnie zleciały.
Co do imprez,hmm... ja bym z wielką chęcią poszła potańczyć I jestem pewna,że we wakacje na pewno pójdę na imprezę i się wytańczę!

Tak patrze na te wasze zdjęcia i posty i zazdroszczę waszego nastawienia. Ja się wczoraj i dziś wkurzałam strasznie, że ten brzuch rośnie i rośnie i będzie coraz większy Już za bardzo nie da się go ukryć ajjj... źle się z tym czuję. A do tego Młody tak ostatnio rozrabia, że szok...

A tak w ogóle to aniołek naszej Eweski spadł teraz jest chyba blender, a było już żelazko

Miłego wieczoru Dziewczyny

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 21:02   #2080
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość

p.s. no i żeby Gwiazdor był hojny i pod choinką zostawił jakiś drobiazg ...

No widac ze panienka z mojego regionu, w koncu jakas, do ktorej przychodzi prawdziwy Gwiazdor

Cytat:
Mary, uważam że na allegro można kupić fajne i o wiele tańsze rzeczy. Ja na pewno będę inwestować w body, pajace i inne tego typu rzeczy bo w sklepach jest to o wiele droższe Dziewczyny tutaj polecały fajnych sprzedawców i firmy np. Mothercare.
To ja jestem te "dziewczyny". W razie czego mam sprzedawce dodanego do ulubionych i moge podeslac na PW jego nicka.

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to aniołek naszej Eweski spadł teraz jest chyba blender, a było już żelazko
Boze myslalam, ze Eweska stracila jedno dziecko!!!!!!!!!!!!! Az mnie dreszcze przeszly!!!!!!! Cale szczescie to chodzi tylko o zabawe A tak wlasciwie to co ta Eweska by chciala,bo moze wlasnie by wolala blender? Prosze nas pokierowac.

My cale szczescie juz w domu. Ze wzgledu na skomplikowane sytuacje rodzinne moja i TZ swieta sa zawsze duzym wysilkiem dla jednego z nas... Z radoscia ide sie wykapac i do lozeczka. TZ dostal Leksykon Bonda i cos czuje, ze do rana sie od niego nie odklei

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Hurrra wygralam w konkursie Skincode Essentials!!! Wpadlam w podskokach do pokoju, az sie TZ wystraszyl )
https://wizaz.pl/Trends-News/Konkurs...entials-wyniki
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 21:04   #2081
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Boze myslalam, ze Eweska stracila jedno dziecko!!!!!!!!!!!!! Az mnie dreszcze przeszly!!!!!!! Cale szczescie to chodzi tylko o zabawe A tak wlasciwie to co ta Eweska by chciala,bo moze wlasnie by wolala blender? Prosze nas pokierowac.
Oj,przepraszam,że tak napisałam i się zdenerwowałaś no właśnie... Eweska powinna powiedzieć co by chciała bo nie wiemy czy klikac czy nie

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 21:21   #2082
anula_81
Zakorzenienie

Hej slonca moje kochane!
jeju jak dobrze, ze juz sie koncza te swieta bo naprawde, ilez mozna jesc i w ogole przemeczylam sie troszke chyba bo az mialam takie ciemneijsz euplawy i od razu dostalam histerii, dzisiaj sluchalam serduszka na szczescie i dlugo nie moglam znalezc, ale na szczescie znalazlam juz duzo wyzej bo w okolicach pepka i to mocno walilo dzidzia co prawda od wigili jakos malo sie rusza, chyba dlatego ze sie przejadlam moze

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Anula_81, śliczna sukienka no i brzuszek jaki już duży!
A co Wy uważacie? Jak Wasze doświadczenia z allegrowymi ciuchami?
kochana dziekuje za koomplementy, a brzuszek rzeczywiscie urosl, bo widz epo ubraniach, to chyba wina tego jedzenia swiatecznego
Cytat:
anula, śliczna sukienka i fajny pokaźny już brzuszek
.
Dziekuje, a sukienke polecam, nie byla wcaale droga, a ma duzo miejsca na brzuszek plus rozciagliwy material, wiec starczy na dluzej, niestety jest baaardzo krociutka
Cytat:

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

zapomnialam o fotce
Kochana elegancka, bo wigilijna i dziekuje za mile slowa! Ty tez cuuudny brzusio, ty tak slicznie wygladasz w ciazy, chudzinka taka i sukienka rozwniez przesliczna Bole plecow tez mam straszne, szczegolnie w czwartek jak sie narobilam przed wigilia, nie moglam spac totalnie
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Witam, melduję się tylko na chwilkę bo dopiero dotarliśmy do domku, teraz pakowanie i jedziemy na wieś, wracam dopiero w nowym roku

Buziaczki
pozdrawiamy nasza blizniakowa mame molego wyjazdu zyczymy
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

kochana urosl urosl, po swietach jeszcze bardziej, te z leze przed telewizorem, ale moja myszka jakos mniej kopie ostatnio
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
A moje święta .... szkoda gadac, całe dnie w łóżku, z dreszczami (bez gorączki), bólami brzucha i pleców....koszmar. Codziennie zbieraliśmy się do szpitala, ale jakos przetrwałam do teraz, jeszcze tylko noc i jutro rano na gruntowne badania a popołudniu do lekarza . Najgorsze święta jakie miałam...
Przytulam mocno, daj znac co u lekarza
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
anula śliczna sukienka, po prostu cudeńko
A co do kręgosłupa - u mnie dokładnie to samo. Od kilku dni ciągle mnie coś boli, krzyż no i pachwiny i wzgórek łonowy i też jestem garbata jak stara baba

Zaraz zrzucę zdjęcia z aparatu to pokażę Wam mój bębenek, który podobnie jak Wasze w jakiś magiczny sposób urósł w ostatnim czasie niesamowicie. Jeszcze oglądałam dziś zdjęcia sprzed 5 tygodni to różnica jest oooogromna Ale ja się i tak cieszę, najważniejsze że dzidzia rośnie i i ma się dobrze w swoim hoteliku
Kochana sukienka z HM wiec nic szczegolnego, ale prosta i czarna, wiec na kazda okazje sie nada Ja tez mam czasami takie bole, ze nie moge spac
dawaj zdjecia brzuszka koniecznieeeee!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 22:35   #2083
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
nasze życie sie zmienia i nigdy nie będzie już takie same, ja nawet jako ostatnio wyszłam ze znajomymymi do pubu to i tak myślałam czy Zosia spokojnie śpi i czy wszstko ok, już nigdy nie będzie tak że wyjdziesz i nie będziesz myśleć że jesteś matką, nawet za bardzo wypić nie pozwala sumienie i poczucie obowiązku, bo jak ja rano na kacu będę pieluchę zmieniać już na zawsze będziemy rodzicami

wow, jaki piękny

a ja ciągle jem
Zosia od samego rana już gotuje na swojej nowej kuchni
a ja wczoraj spadłam ze schodów na dupę (z jakiś 3 stopni)
oj bolało ....
ale naszczęcie upadłam na swój mięciutki pośladeczek i to zamortyzowało uderzenie i nic się nie stało poza obitym tyłkiem
(ale się wszyscy strachu najedli a mężul tak sie wystraszył że jeszcze go takiego nie widziałam biedaczek)

no nic to dalej życzę miełego odpoczynku :
dziekuje kochana
ja tez duzo jem
ale staram sie jesc zdrowe rzeczy
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Kochane!

Jak święta mijają? Wszystkie objedzone? Ja mam pełną lodówkę "wałówki" od mamy, nie będę gotować przez najbliższe 2 tygodnie
Ale w same święta zdecydowanie się nie przejadłam jak co roku więc jest dobrze

Też bardzo lubię ten film

Pięęękny Mam wrażenie, że mój podobny pod względem wielkości

Przywiozłam też od mamy troszkę ciuszków ale to i tak jakaś 1/20 tego co trzyma w szafie Nie da się wszystkiego przejrzeć na raz więc zrobię jeszcze 2-3 podejścia Ciuszki śliczne, cały czas mam ochotę je rozkładać i składać
Nie wiem jednak jak się takiego dzidziusia ubiera. Czy pod koniec kwietnia wystarczy body na krótki rękaw, spodenki i bluza? No i oczywiście skarpetki? Mam sporo bodziaków właśnie w tym najmniejszym rozmiarze 56 i zastanawiam się czy w kwietniu będę mogła je wykorzystać. No i na noc to po prostu pajacyk wystarczy? Może już wybiegam trochę w przyszłość ale chciałabym już się czymś sugerować przy wyborze ubranek

Jakoś nie mam też przekonania do bluzeczek, mam wrażenie, że przy takim mały dziecku, tylko leżącym to się będzie ona zawijać do góry. No chyba, że pod spodem są śpiochy długie i na to bluzeczka?

Jeśli macie jakieś rady to się podzielcie, będę wdzięczna

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

andziot najważniejsze, że nic się nie stało ja też cały czas drżałam o to, czy nie fiknę. Wszystko oblodzone, drogi, chodniki, podjazdy schody, TŻ mnie trzymał ale sam tracił równowagę
dziekuje kochana
Cytat:
nie ma przebacz, balety w odstawkę Ja to chyba już stara jestem, bo nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam na takiej imprezie może z 10 lat temu. W ogóle mi nie brakuje takich rzeczy

super!!

ajććć dobrze że nic Ci się nie stało

jejku, ja też kompletnie nie wiem jak postępować z takim noworodkiem, jestem całkiem zielona Wszyscy wkoło mówią, że jak się urodzi to sama będę wiedziała ale kurde skąd??? Co do tych bluzeczek i kaftaników to na początku je sobie odpuszczam, bo mam wrażenie że to niewygodne i dla mnie i dla dziecka. Dla noworodka najlepsze chyba bodziaki, śpioszki i pajace
Cytat:
Cześć, Mamuśki

Wszystkiego dobrego świątecznego! Ależ ja lubię święta! Rodzina, śmiechy i pyszne jedzonko

Starałam się nie objadać, ale czy to możliwe?!Dziś znowu rodzinnie, ale wydaje mi się, że jeszcze trawię jedzenie z piątku, więc przystopuję

A Mikołaj w tym roku super Jeszcze jeden prezent będzie z opóźnieniem, bo oprócz mniejszych prezentów, postanowiliśmy z TŻ kupić sobie zmywarę.

Wszystkiego dobrego dla Was! Nie wywalać się, nie spadać ze schodów i ubierać się ciepło

Aguś, brzuszek piękny

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Oj, z tym ubieraniem, to też nie wiem, jak dam radę. Szczerze mówiąc, nawet nie miałam pojęcia ile czego kupować i w ogóle co kupować. Ale jest w poczekalni taki wątek "Ile czego kupować", tam jest tyle cennych rad! Powiem, Wam, że nawet przygotowałam sobie wstępną listę zakupów, ale pewnie jeszcze z 20 razy się pozmienia
dziekuje kochana
Cytat:
Hej kochane dziewczynki!
u mnei swieta w cudownej atmosferze, ale przejedzona wczoraj bylam totalnie, dlatego dzis na sniadanko ledwiie jedna kromeczke i teraz lecimy z tesciami na duzszy zimowy spacer
piszecie o ubieraniu dzieciaczka, ja tez totalnie nie mam pojecia co i jak, zielona jestem a juz powoli trzeba zaczac o tym myslec
moria fajnie masz, ze mama tyle nakupila, moja raczej ma milion pomyslow jak mi doradzac, ale nic nei kupuje
andziot dziekujemy za rady doswidczonej mamy, powiem ci z emoje dzieciate kolezanki tez glownie preferuja body o kazdej porze roku
Kasiu tez bym poszla potanczyc, szczegolnie po tym przejedzeniu

caluje i zycze udanej resztki swiat
Załącznik 3624775
piekny
Cytat:
Hej Dziewuszki, u mnie dzis bylo poranne sprzatanie, bo tyle wizyt nam zlozono, ze mieszkanie wygladalo jakby przeszlo przez bue tornado

agus Twoj brzunio tez juz wielki

zapomnialam o fotce
Cytat:
moj brzuszek
piekny
duzy duzy ten moj
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
no to moje gratulacje

wiesz, ze moj tez chyba tak rosnie, po wigilii znowu podskoczyl, wszyscy to zauwazyli

mam identyczny, wow sliczny

wiem zdaje sobie z tego sprawe, my z Tż bedziemy pierwsi

ladna sukienka, slicznie brzuszek podkreslila...

ale sie w swieta objadlam, brzuszek mi sie powiekszyl, teraz az mam dusznosci czuje jak mnie rozpycha ehh

na imprezki, tez mi sie nie chce jezdzic, ale zwykle na te swieta zawsze sie gdzies pojechalo, wypilo i posmialo... przynajmniej nie mam kaca i jestem wyspana hehe no i szczesliwa moje sloneczko kopie jak szalone

dziekuje kochana

strasznie ruchliwe swieta mialam
azz mam wyrzuty sumienia
teraz bede lezec i wcinac owocki
Stary 2010-12-26, 22:41   #2084
bzyczka1
Zakorzenienie

Jejku dziewczyny jakie Wy macie brzuszki duże ja w porównaniu do Waszych to wyglądam jakbym się tak najadła a nie była w ciąży chociaż zauważylam że to zależy od tego gdzie się dzidzia umieści. Dzisiaj czuję ją tak nisko i mam mniejszy brzuch a wczoraj czułam ją w okolicach pępka (i jednocześnie na dole ) i miałam większy brzuch.

Ja tam nie tęsknię za knajpami i imprezami nigdy za tym nie przepadałam, dopiero na studiach dałam się namówić przez współlokatorkę i z nią chodziłam od czasu do czasu, a tak to nie teraz mój tż ma większą ochotę mimo że sporo ode mnie starszy

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 23:43   #2085
mary poziomkowa
Zakorzenienie

MoniaK, Mimbi, dzięki za opinie! Przejrzałam Mothercare na allegro i muszę przyznać, że cudne! Jutro jadę po zakupy, więc pewnie zahaczę o kilka sklepów, porozglądam się, ale faktycznie Allegro nie przekreślam. Może ja po prostu mam kiepskie rozeznanie

A zaufanych sprzedawców poproszę

I wiecie co? Padłam ze szczęścia, moi Rodzice powiedzieli, że kupują wózek. My mamy wybrać, Oni dają kasę. To ogromne odciążenie dla portfela.

Principessino, ślicznie wyglądasz

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 08:45   #2086
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
o siet, nie zazdroszczę trzymaj się dzielnie

Cytat:
MoniaK, Mimbi, dzięki za opinie! Przejrzałam Mothercare na allegro i muszę przyznać, że cudne! Jutro jadę po zakupy, więc pewnie zahaczę o kilka sklepów, porozglądam się, ale faktycznie Allegro nie przekreślam. Może ja po prostu mam kiepskie rozeznanie
no pewnie, nie warto się zniechęcać do allegro
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 09:21   #2087
amarcia
Wtajemniczenie

Zieeeeeeeeeeeeeew...
Dzień dobry Meldujemy się po Świętach... U nas w tym roku cisza i spokój - baaaaardzo miło. I wszystko byłoby genialnie gdybym wczoraj nie dostała kataru! Taki skubaniec że mi nos zupełnie zapchało, szło sie wykonczyć...
Piękne te wasze brzucholki i jakie eleganckie mamunie
Dziewczonka napisz koniecznie po wizycie

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Posłuchajcie
http://parenting.pl/portal/teksty/co...-wiedza-lepiej
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 09:37   #2088
listopadowa80
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Wracam do Was po świętach - z pełnym brzuchem i okrąglutka. Mam wrażenie, że przez same święta przytyłam więcej niż od początku ciąży. Poza tym strasznie puchną mi łydki i stopy.

No i nadal męczy mnie przeziębienie - kaszel się utrzymuje, choć ja praktycznie zawsze tak długo go miałam po chorobie, ale co najdziwniejsze to katar - to już chyba z miesiąc, jak mam nos zapchany. Mam nadzieję, że to nie ten katar progesteronowy.

Principessina, Aguś, Anula - ślicznie wyglądacie.

A ja mam dzisiaj 7 rocznicę ślubu - muszę jakąś kolacyjkę pyszną przygotować Ale ten czas leci
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 09:59   #2089
moria44
Wtajemniczenie

listopadowa80 piękna rocznica

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Hurrra wygralam w konkursie Skincode Essentials!!! Wpadlam w podskokach do pokoju, az sie TZ wystraszyl )
https://wizaz.pl/Trends-News/Konkurs...entials-wyniki
Gratuluję

Cytat:
Jejku, Dziewczonka bardzo Ci współczuję tym bardziej, że ja też chora przez święta, katar, kaszel i ból gardła na szczęście udało się wygrzebać spod koca obskoczyć rodzinkę. Cały czas smarczę, noce są najgorsze Ale widzę, że wiele z nas zakatarzonych

mary poziomkowa woow, super! To się nazywa prezent My pożyczymy wózek i fotelik od rodziny więc też nam ten koszt odejdzie. Później kupię sobie jakąś wyczesaną spacerówkę

Nie wiem jak Wy ale ja się tak cieszę, że się grudzień kończy bo niedługo będzie styczeń, 2011 rok w którym urodzą się nasze dzieciątka no tak mnie to pozytywnie nastraja, że już wyobrażam sobie wiosnę i spacerki z Igosławą

Acha i mój "bębenek" Nie wiem czy widać na zdjęciach ale już coraz bardziej odcina się od mojego ciała i odstaje tak do przodu.
Wrzucam też fotkę bodziaka, który uwielbia TŻ i niemowlakowych bucików. Dostałam też na święta świetne skarpetki dla dzidziuśki ale już schowałam do szafy. Od stycznia zabieramy się za zmiany w domu by przygotować pokój dla małej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22t..jpg (100,9 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0065.jpg (43,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0088.jpg (58,7 KB, 41 załadowań)

Stary 2010-12-27, 10:06   #2090
Siasiek
Zadomowienie

Hej dziewczyny witam się po świątecznie

Na razie nie mam jak pisać bo tż nade mną ślęczy, żebym najpierw śniadanie zjadła...

Klikacie Ewesce?? kliknijcie jej dzisiaj ostatnie szanse bo jeszcze parę godzin, a żeby nam chociaż z tego blendera nie spadła, oki??

Moria śliczny brzuszek, i ten pępek
(mi już wychodzi niestety...)

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-12-27 o 10:08
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 10:11   #2091
amarcia
Wtajemniczenie

moria śliczne i zebys nie wiem jak się starała to Igosława (bomba!!!) i tak będzie córeczką tatusia
Jaka Ty łopalona jesteś!!!!!!! yyyyyyyyyyyyyy

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Siasiek dobry Kliknęłam juz z dwóch kompów, po południu zrobię drugą rundę. Przecież nie pozwolimy ewesce spaść!!
Stary 2010-12-27, 10:45   #2092
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Na razie nie mam jak pisać bo tż nade mną ślęczy, żebym najpierw śniadanie zjadła...(...)
Moria śliczny brzuszek, i ten pępek
(mi już wychodzi niestety...)

Łoo matko, to mój ślęczy nade mną i sprawdza czy nie jem za dużo
A co do pępka, gdyby nie spora warstewka tłuszczu to też już by pewnie wyskoczył

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
moria śliczne i zebys nie wiem jak się starała to Igosława (bomba!!!) i tak będzie córeczką tatusia
Jaka Ty łopalona jesteś!!!!!!! yyyyyyyyyyyyyy
amarcia
A jestem bladziocha tylko w photoshopie kolory poprawiłam, bo całe zdjęcie za blade było

Stary 2010-12-27, 10:47   #2093
amarcia
Wtajemniczenie

moria osz ty
Do dr Dudarewicza mąż będzie mógł ze mną wejść?
Stary 2010-12-27, 11:13   #2094
Paulizia
Wtajemniczenie

Ale macie fajne brzuchole
Moria Twoj wymiata. Fajna pileczka
Anula bardzo elegancka sukienka
Principessinko Tobie tez brzuszek urosl. Wygladasz pieknie I uwielbiam Twoje rajtki

Kupilam wczoraj pierwsze ciazowki W kocu mi wygodnie
Dzisiaj od 5 rano byla wyprzedaz w Nexcie... mialam isc, ale odechcialo mi sie. Pewnie mnostwo ludzi bedzie. Nie chcialabym by mnie zgnietli
Stary 2010-12-27, 11:16   #2095
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień Dobry dziewczynki
U mnie dzisiaj troszkę lepiej, byłam na badaniach - wydałam ponad 200zł, ale mam nadzieje, ze chociaż wyjdzie tam jakaś przyczyna mojego złego samopoczucia. Do mojego lekarza nie mogę się dodzwonic, ale w szpitalu powiedzieli, że ma dyżur od 15:00, więc i tak się u niego pojawię .
Brzuszki macie mamusie cudowne i taaaaakie duże, mój to jest maleńki i znowu schudłam , przez złe samopoczucie, nudności i brak apetytu. Mam wyrzuty sumienia, że moja dzidzia taka biedna jest
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 11:17   #2096
Paulizia
Wtajemniczenie

Listopadowa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu Duzo milosci i owocnych godow
Stary 2010-12-27, 11:22   #2097
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki poświątecznie

Ja też mam wrażenie, że przez te święta przytyłam więcej niż przez całą ciążę
Dzisiaj wielki dzień dla Piotrusia Jedziemy na 18 na badanie połówkowe do Katowic, aby się pomierzyć, poważyć i pooglądać
Chociaż mój TŻ cały czas się upiera, że tam jest jednak Marysia i lekarz mu to dzisiaj powie( jaki naiwny ).
W czasie świąt widziałam się dwa razy z bratową ( mamą 4 miesięcznej Zuzi ). Normalnie zabroniła mi kupować jakichkolwiek ciuszków, bo tyle tego mają. Zuzia ponoć nie zdążyła nawet wszystkiego założyć, bo już wyrosła, a do tego mają sporo ciuszków dla chłopca od koleżanek bratowej. Pojadę tam po nowym roku i pozbieram, skoro tyle tego jest.
Cieszę się, że nie będziemy musieli tyle kasy inwestować w ciuchy, będzie na co innego.
Do tego mój tata zadeklarował, że kupi nam wózek ( bo w sierpniu kupił Zuzi ) Pomoc będzie duża, z czego się bardzo cieszymy.

Mój brzusio też wystrzelił do przodu. Do sukienki ślubnej już nie wejdę, ale tak naprawdę to nie jest najważniejsze przecież. Kupię sobie jakąś koktailową ( może nawet w happy mum ). Najważniejsze, żeby nasz Piotruś był zdrowy i rozwijał się prawidłowo.

Miłego dnia dziewczyny. U nas zima na całego, ale świeci słoneczko.

listopadowa , wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2010-12-27 o 11:24
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 11:26   #2098
bzyczka1
Zakorzenienie

Dziewczonka nie martw się, nie ty jedna nie przybierasz na wadze, pisałam wczoraj o tym najwyraźniej nasze maluszki tyle z nas wyciągają ja się dzisiaj ważyłam i od początku (tzn od kiedy się ważyłam pierwszy raz u gina) przytyłam 2,5kg. A przed ciążą ważyłam 61-62 kg, teraz waga stanęła na 60kg i to od początku grudnia tak stoi. Ale moim priorytetem nie jest osiągnięcie wagi z dwoma zerami, więc się nie martwię wolę tak niż tak jak moja kuzynka która zawsze była szczypiorkiem a w ciąży przytyła 45 kg

Listopadowa sto lat z mężem i dzieciaczkami oczywiście

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 11:42   #2099
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki poświątecznie

Ja też mam wrażenie, że przez te święta przytyłam więcej niż przez całą ciążę
Dzisiaj wielki dzień dla Piotrusia Jedziemy na 18 na badanie połówkowe do Katowic, aby się pomierzyć, poważyć i pooglądać
Chociaż mój TŻ cały czas się upiera, że tam jest jednak Marysia i lekarz mu to dzisiaj powie( jaki naiwny ).
W czasie świąt widziałam się dwa razy z bratową ( mamą 4 miesięcznej Zuzi ). Normalnie zabroniła mi kupować jakichkolwiek ciuszków, bo tyle tego mają. Zuzia ponoć nie zdążyła nawet wszystkiego założyć, bo już wyrosła, a do tego mają sporo ciuszków dla chłopca od koleżanek bratowej. Pojadę tam po nowym roku i pozbieram, skoro tyle tego jest.
Cieszę się, że nie będziemy musieli tyle kasy inwestować w ciuchy, będzie na co innego.
Do tego mój tata zadeklarował, że kupi nam wózek ( bo w sierpniu kupił Zuzi ) Pomoc będzie duża, z czego się bardzo cieszymy.

Mój brzusio też wystrzelił do przodu. Do sukienki ślubnej już nie wejdę, ale tak naprawdę to nie jest najważniejsze przecież. Kupię sobie jakąś koktailową ( może nawet w happy mum ). Najważniejsze, żeby nasz Piotruś był zdrowy i rozwijał się prawidłowo.

Miłego dnia dziewczyny. U nas zima na całego, ale świeci słoneczko.

listopadowa , wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu
za wizytke
To kiedy bedzie Wasz slub?
Szkoda, ze juz sie nie zmiescisz w suknie. Pamietam, ze piekna byla
Stary 2010-12-27, 11:54   #2100
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo dziekuje za komplementy, bardzo mi sie milo zrobilo no ja troszke zakatarzona, bo maz sie przezebil i chyba mnie zarazil...czy mozna w ciazy brac rutinoskrobin i ew. ile razy dziennie czy lepiej zapytac lekarza?

jutro nasze usg polowkowe, juz nie moge sie doczekac

bzyczka1 wczoraj widzialam sie z kolezanka i powiedziala, ze moj brzuch jest wielki jak na ten tydzien ciazy, ona dopiero zaczynala miec widoczny w 7ym miesiacu, a jest jeszcze chudsza ode mnie, wiec chyba kazda z nas poprostu przybiera na wadze inaczej, mozesz sie tylko cieszyc nie nabedziesz zbednych kg
Listopadowa wszystkiego naj najjjjjlepszego, zeby sie Wam wiodlo jak najlepiej
Dziewczonka co bierzesz na to swoje przezebienie?
Paulizia powiem Ci, ze kupilam sobie 5 par roznych cieplych rajstop, wole jednak te swetrowe tuniki niz spodnie....a pogodzilas sie z Tztem?
moria44 no brzuszek rewelacyjny i gatki tez a gdzie kupilas te przeslodkie paputki z I love mummy?
mary poziomkowa to sie nazywa prezent

Dziewczyny zastanawiam sie nad jednym...wiele osob mowi nam, ze gondoli od wozka w ogole nie uzyjemy, bo bedzie za goraco i godnola jest potrzebna tylko na pierwsze trzy miesiace, jak Wy to widzicie? no ale to jak z dzidziusiem bede wychodzila na spacery? macie jakies pomysly?

anula_81 i pytanko do Ciebie czy bedziesz dzidzie rejestrowac w Pl? wyczytalam wczoraj, ze w ciagu trzech miesiecy od urodzenia nalezy zarejestrowac...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości