|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 37,10% |
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
6 | 9,68% |
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
1 | 1,61% |
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
2 | 3,23% |
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
3 | 4,84% |
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
3 | 4,84% |
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
1 | 1,61% |
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
5 | 8,06% |
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
18 | 29,03% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Principessinko kochana jestes, ze pytasz... tak juz wszystko dobrze. W nocy blagal o wybaczenie
![]() ![]() Tobie bardzo ladnie w takich tuniczkach... ja wygladam jak w worku niestety chociaz mi sie podobaja ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Podobno mozna brac rutinoscorbim... jednak lepiej jakbys zrobila sobie ciepla herbatke z miodem z duza iloscia cytryny ![]() Jest jeszcze jeden spoob. Cieple mleko z midem i wyscisnietym czosnkiem. Taka mieszanka moze nie jest smaczna, ale napewno nie zaszkodzi Dzidziusiowi, a Tobie pomoze ![]()
#2102 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Zapomnialam napisac, ze chyba zaczelam czuc mojego Dzidka
![]() Najbardziej Go czuje jak leze na wznak. Czuje puk puk lub delikatne smyranie. To chyba to? nnnn.jpg
#2103 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dla mnie to tez nowosc, i bardziej niz tego porodu, karmienia boje sie byc matka ![]() a brzuszek rosnie... nigdy nie wazylam tyle co teraz 57kg ( o ile juz nie 60kg). W sobote widzialam sie z moimi siostrami, kumplami i kolezankami wszyscy gdzies jechali ( przedzial wiekowy 22-29lat)... Moje siostry do mnie ze stare dziadki z nas ( co one moga wiedziec), chetnie bym powiedziala ze z nich stare panny, ale sie wstrzymalam ![]() za to moja kumpela (27lat) i moj kumpel (29lat) patrzyli na mnie i meża z pewnym zalem... samotnosc w tym wieku nie jest wcale taka fajna... ja w ich wieku bede miala duze dziecko i jestem z tego dumna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() gratulacje pieknej rocznicy slubu ![]() Cytat:
![]() brzuszek masz sliczny, moj pepek zrobil sie płytszy i sie rozciagnal ![]() oj ja tez musze przygotowac pokoik dla malenstwa, zaraz sie zabieram za segregowanie swoich ciuszkow w ktore sie nie mieszcze ( mam nadzieje ze na razie), glownie dzinsy. A potem szafeczka na wszystkie akcesosia dla maluszka. Zaraz wstawie foteczke brzuszka i kosmetykow jakie dostalam ![]()
![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
24kasia86 no ja tez nigdy nie wazylam tyle co teraz, a to dopiero waga zacznie isc w gore...
Paulizia ale super ta Twoja koszula! to taka specjalna ciazowa?? no i brzusio pieknie rosnie ![]()
#2105 |
Wtajemniczenie
|
to moj brzucholek i moja wyprawka dla malenstwa, zrobilam zdjecia wszystkiego po troszku...a mam tego 3 torby
![]()
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
24kasia86 Twoj brzuszek wydaje sie mniejszy od mojego, bardzo zgrabny co tam mowisz, ze tyjesz
![]() ![]() a ile Ty masz rzeczy juz dla malenstwa!!!
#2107 |
Wtajemniczenie
|
Chyba naprawdę muszę się wybrać już na zakupy. Tyle wszystkiego już macie...
#2108 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() twoj brzusio szaleje, taka ladna pileczka z przodu no no ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mam kolezanke, ktora pracuje na porodowce w warszawie i mi przywozi jak przyjezdza do domu... samych butelek mam ( poczekaj ide policzyc).... 6 szt, kremiki do ciala, balsamiki, plyny do plukania tkanin, pieluszki pampers, podpaski po porodzie, herbatki dla malenstwa i mamusi, nawet kawe inke z magnezem i rabaty z aptece i smyku- masakra ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2109 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
tesciowie pojechali z TZtem na ostatnie zwiedzanie centrum na szybko, mnie odpuscili. Ja odpoczywam, chyba sie przeforsowalam troche ostatnio, bo te takie lekkie plamienia dwudniowe mnie zestresowaly troche, dobrze ze mam tego mini dopplera, bo inaczj bym zwariowala, chyba pojde prywatnie do lekarza zaraz po nowym roku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najlepszego z okazji 7 rocznicy slubu!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
co do dzidzi tak tzreba zarejestrowac w PL, zeby dostac paszport polski dla dziecka, niestety najpierw u nas musz eubiegac sie o numer taki jakby pesel dla dziecka i pozwolenie na pobyt bo nie przechodzi automatycznie z rodzicow na dziecko, a potem o tymczasowy paszport w ambasadzie, zebym mogla z dzieckiem pojechac do PL, zeby tam mi dziecko zarejestrowali, wiec mega galimatias juz na sama mysl, jestem przerazona, ale na szczescie juz mamy plany jechac do PL w lipcu ![]() jeju wiecie co teraz zaczelam czytac w necie o tych lekkich plamieniach, strasznie sie martwie,teraz juz nic nie ma czysciutko, ale mam stresy i wyrzuty sumienia no ![]() ? a wy macie czasem taki ciemniejszy sluz? |
||||||||
![]() |
![]() |
#2110 |
Wtajemniczenie
|
musze uciekac, Tż za godzinke z pracy wraca i jedziemy pralke kupic
![]() milego popołudnia ![]() dziekuje za wszystkie komplementy ![]() ![]()
![]() |
#2111 |
Wtajemniczenie
|
anula 81 ja miałam taki właśnie brązowy śluz - nie krwawoczerwony a brązowy.
Lekarz natychmiast kazał mi przyjechać, dokładnie zbadał i okazało się że odkleja się łożysko - nie dużo ale jednak. Od tej pory jestem na progesteronie, a problem znikł już następnego dnia. Wcale nie musi tak u Ciebie być, ale jeśli masz gdzie iść - idź.
#2112 |
Wtajemniczenie
|
Principessinko to nie ciazowa, ale tak w sumie wyglada
![]() ![]() Kasia to Ty juz prawie przygotowana na przyjscie Dzidziusia na swiat ![]() ![]() ![]() Brzusio w tej tuniczce wydaje sie mniejszy niz jak dawalas golaska ![]() ![]() Ogromnie sie ciesze, ze te puk puk to to!!!! Jest to poki co bardzo delikatne, ze musze sie naprawde skupic by wyczuc, ale ciesze sie bo bardzo chcialam by moj Dzidek objawil sie na swieta ![]()
#2113 |
Wtajemniczenie
|
Principessina ja nie jestem przeziębiona, nie wiem co to jest za cholerstwo
![]() Anula jeżeli możesz z kimś skonsultowac ten ciemniejszy śluz to nawet się nie wahaj - tak jak pisala Amarcia to może byc delikatnie odklejające się łożysko, oby to nie było nic groźnego - tylko przemęczenie ![]()
![]() |
#2114 |
Wtajemniczenie
|
Anulka, a te lepkie plamienia to jakiego koloru sa?
I co to jest mini doppler? Bo ja ![]() Odpoczywaj ![]()
#2115 |
Wtajemniczenie
|
Kasia, Paulizia - brzucholki piękne
![]()
![]() |
#2116 |
Wtajemniczenie
|
Gapa ze mnie teraz doczytalam, ze jest ciemniejszy....
No nie wiem.... zadzwon moze do lekarza. Ja tak nie mialam wiec nic Ci poradzic nie moge. Mysle, ze jak pojedziesz do swojej przychodni i powiesz co i jak to Cie przyjma bez problemu. Lepiej tego nie lekcewazyc. A czy to prawda, ze w Norwegii przez niz dymograficzny jest prawo ziemii czyli dzieci urodzone na terenie Norwegii otrzymuja obywatelstwo norweskie? Tak mi ktos mowil, ale nie wiem czy to prawda. W Anglii jest prawo krwi czyli dziecko otrzymuje obywatelstwo polskie. Moj tato mi to zalatwi. Wystarczy, ze wysle mu akt urodzenia dziecka, a on pojdzie do urzedu i zarejstruje malego tam gdzie ja jetsem zameldowana czyli we Wroclawiu. Wtedy bede mogla ubiegac sie o tymczasowy paszport dla malenstwa.
#2117 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zobaczymy Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mini doppler to to urzadzonko co sobie kupilam takie jak lekarze maja co pozwala sluchac serduszka dzidziusia i jest przydatne zwlaszcza w takich sytuacjach jak ta ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() niestety z obywatelstwem tak nie jest. W Norwegii jest wyz, duzo dzieci sie rodzi i jest prawo krwi, dziecko bedzie polskie i musi ubiegac sie jak juz pisalam o prawo do stalego pobytu jakie my mamy! wiec nie jest tak latwo ![]() |
||||
![]() |
![]() |
#2118 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie teraz sobie przypomnialam... moja kumpela mieszka w Norwegii, ale przyjechala do Polski rodzic by dziecko mialo tylko polskie obywatelswto, bo podobno, tak jak piszesz, jest straszny galimatias z zarejstrowaniem dziecka w Norwegii i jej tam cos nie odpowiadalo... bla bla. To Twoje Dzidzi bedzie mialo podwojne obywatelstwo?
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- No to mi bajek naopowiadala, a ja jak karp to lyknelam. Wstyd ![]()
#2119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2120 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dziekuje za rady, wypilam juz swiezy sok z pomaranczy i cytryny, teraz herbacia z cytryna, za troche zrobie mleko z czosnkiem i miodkiem, bede ladnie pachniec na jutrzejszym usg
![]() Dziewczonka teraz doczytalam, ze u Ciebie to nie przeziebienie, glowa mi peka wiec tak czytam niedokladnie..... anula_81 teraz wypoczywaj, masz nauczke i nie bedziesz juz latac, lez odlogiem ![]() ![]() 24kasia86 ja jeszcze w takim wir kompletowania wyprawki nie wpadlam, zaczne jakos w lutym ![]() MoniaK no wlasnie ja tez nie wiem jesli nie kupimy gondoli to te pierwsze miesiace gdzie bede dzidziulka wozic? bez sensu...
#2122 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry kochane
![]() Na początku chciałam wszystkim podziękować za klikanie ![]() ![]() Jeszcze raz dziękuję pięknie ![]() ![]() ![]() Widziałam tu dużo pięknych brzuszków, nie nadrobię Was dokładnie nie mam czasu i nie jestem u siebie więc tylko na chwilkę dopadłam kompa. Synal mi się rozchorował, wymiotuje od rana chyba zaraził się grypą jelitową ![]() Mam nadzieję, że mnie nie dopadnie bo nie będzie za ciekawie. Ogólnie to wszystko w porządku, chłopaki szaleją ![]() ![]() Pozdrawiam gorąco ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny odebrałam wyniki badań i niestety prawie nic nie wyszło, jedyny nieprawidłowy wynik to podniesione leukocyty - co może świadczyc o stanie zapalnym (tylko gdzie??)
![]() Kochane mam prośbę do tych dziewczyn, które chorują na tarczycę - zrobiłam sobie też wyniki na tarczycę, podaje wyniki: TSH 1,92 FT3 3,18 FT4 1,17 napiszcie mi czy te wyniki są prawidłowe w ciąży? Ogólnie mieszczą się w normie, ale wiem, ze w ciąży normy podobno są inne ![]()
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Dziewczonka ja mam tsh 2.60 i narazie endokrynolog nie kazal mi ziwekszac dawki, takze Twoje wyniki sa w normie
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Dziewczonka ja mam tsh 2.60 i narazie endokrynolog nie kazal mi ziwekszac dawki, takze Twoje wyniki sa w normie ![]() a te leukocyty to pewnie w moczu czy nie?
#2125 |
Wtajemniczenie
|
Nie w moczu nie mam leukocytów, właśnie we krwi są zwiększone. Najgorsze jest to, że wszystko wskazuje na nerki, a wyniki moczu po raz kolejny są dobre - lekarze rozkładają ręce
![]()
![]() |
#2126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, my się powoli zbieramy. Badanie o 18, ale trzeba jeszcze dojechać do Katowic. Tradycyjnie prosimy o ![]() ![]() Do spisania wieczorkiem ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
a ja dzwonilam wlasnie do mojego gina w PL, pytal sie czy brzuch twardnieje, ale ja nie umiem powiedziec bo nei wiem jak ma twardniec, nie jest ani twardy ani miekki wiec sama nie wiem, ale chyba nie twardnieje jakos specjalnie, powiedzial, ze jak czuc ruchy i serduszko to powinno byc dobrze, i kazal wziac luteinke 2x1 tabletke na szczescie jeszcze mam w domu i jesli jeszcze pojawia si dalej plamienia to do lekarz akoniecznie bo nie mozna gdybac przez telefon.
no wiec luteinka i leze. ale i tak sie martwie Anulinka trzymamy kciuki! |
![]() |
![]() |
#2128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() principesina ja bez gondoli sobie raczej nie wyobrażam za bardzo... nawet jeśli poużywasz jej do 5 miesiąca to i tak uważam, że warto ją mieć... ale ja tam żadna specjalista, bo to też moje pierwsze dzieciątko... ale jak nie w gondoli to gdzie będziesz maluszka woziła na początku?? w spacerówce niby można ułożyć na płasko to oparcie.. ale czy ja wiem czy to zdrowo dla takiego malucha co ma jeszcze nie powykształcane wszystkie mięśnie przy kręgosłupie?? Poza tym gondola raczej taka stabilniejsza mi się wydaje i bezpieczniejsza dla malutkiego dziecka niż spacerówka... nie mówiąc już o samym foteliku do stelaża, gdzie cały czas dzieciaczek półzgięty jest... Ja tam stawiam na gondole na początku na pewno ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Dziewczonka tak jak pisze anulinka tsh optymalne w ciazy to tak do 2, ja teraz mam wyzsze, koniecznie musze powtorzyc badanie, a wyniki dopiero po Nowym Roku beda, ale staram sie nie panikowac...
anulinka trzymam kciuki, my usg mamu jutro ![]() anula_81 moze jak do jutra nie przejdzie to pojedz na pogotowie? no wierze, ze sie denerwujesz, bo wlasnie przez tel to mozna sobie gdybac niestety... Renessme1985 no ja tez raczej bez ten gondoli sobie nie wyobrazam, bo jak wyjsc na spacer czy w ogole trzymac maluszka, kazda mi tu mowi, ze w lato nie pouzywam tej gondoli w takie upaly, no to jak te Wloszki woza swoje noworodki w lato? nie za bardzo moge sobie to wyobrazic...
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2010-12-27 o 15:34 |
![]() |
![]() |
#2130 | |||
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki dziękuję za wszystkie brzuszkowe komplementy
![]() Oczywiście, Ty będziesz patrzyła na dzidzię w swój monitor a mężyk z dr w swój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do gondolki - nie wyobrażam sobie jak miałabyś z dzidzią na spacerki wychodzić bez gondoli ![]() ![]() Paulizia brzuszek czaderski, rośnie rośnie ![]() Cytat:
![]() ![]() anula_81 no właśnie chciałam Ci już pisać abyś sobie luteinkę zaaplikowała i leżakuj, wszystko będzie dobrze i koniec z szorowaniem podłogi bo inaczej... ![]() Dziewczonka leukocyty w ciąży mogą być lekko podwyższone i nie świadczy to o infekcji, no chyba że masz b.wysoki wynik to wtedy nie wiem. Lekarz i tak musi spojrzeć swoim okiem i ocenić ![]() eweska blender super rzecz, ja swój uwielbiam i nie zamieniłabym nawet na 5 suszarek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.