|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V
Cześć SPD!! Ale się stęskniłam
![]() Przed świętami nie byłam przy kompie i nawet życzeń nie złożyłam Święta minęły ale były przyjemne. Dzisiaj byłam już w pracy... muszę ogarnąć i będę nadrabiać.
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Co taka mała produkcja?
Zrobiłam kilka zadań i już mi się nie chce, a 3 takie długaśne mi zostały! Posprzątałam w szufladzie, wyrzuciłam teściowej troche rupieci Tż zmył naczynia, zaraz sprzątnie szczurom, a ja odkurze i potem zmopuje. Posprzątałam też w szafie jedną półkę. Mam tam poprostu wszystko, ale przede wszystkim miseczki, szklaneczki i inne pierdółki, nowa pościel i ręczniki-istny misz masz. W tym tygodniu muszę wystawić ciuchy na allegro i torebkę. Nawet za 1 pln jak pójdzie to będzie dobrze, bo mi i tak tylko to leży i miejsce zajmuje. Wypiliśmy kawke i zaraz idziemy na spacer i do sklepu po drobne rzeczy. Mam jeszcze plan wieczornego prasowania, bo tyle mi się tego uzbierało, że głowa mała! |
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie zjadłam obiad i się zastanoawiam czy mi czasami antybiotyk nie zaszkodził bo mam takie sensacje żołądkowe, że szkoda gadac
|
|
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam wymrozić tłuszczyk Wpadnę wieczorem i mam nadzieję, że będę miała co nadrabiać!
|
|
|
|
|
#4955 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny chciałam Wam się pochwalić, że teściowa kupiła nam w prezencie łóżko
jest duże, białe i baaardzo wygodne ![]() Sikoreczka jak chcecie zaskoczyć gości na swoim weselu to proponuję to: http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLEiN0 tylko obawiam się, że ksiądz mógłby trupem paść
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
ksiadz? a co na weselu ma robić ksiądz ?
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- ok obejrzałam :d teraz czaje |
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula, dostaliśmy białego Dolce Gusto Piccolo - model KP1002 - taki, jak poniżej na zdjęciu (pingwinek
) . kp1002.jpg Od tego znanego Dolce Gusto różni się gabarytami (jest duuużo mniejszy) i pojemnością zbiornika na wodę: tamten 1,5l, nasz 0,6l. Dla nas zdecydowanie wystarczy, a w kuchni każdy centymetr kwadratowy jest na wagę złota ![]() Zrobiliśmy już kilka kaw i powiem tak: minus jest taki, że sama musisz w pewnym momencie zatrzymać lanie mleczka/kawy. Ja za pierwszym razem nie wiedziałam, więc moje latte było "troszkę" rozwodnione W ich instrukcjach jest co prawda pokazane kreskami, do jakiego poziomu co przy jakiej kawie lać, ale na rysunkach są ich szklanki. Zatem musisz mniej więcej orientować się, ile Twoje szklanki/kubki/filiżanki mają ml i wtedy na oko wiesz, kiedy wyłączyć. Minusem są też kapsułki - w zależności od kawy wychodzi 1,25zł/kawę (wszystkie czarne kawy, jak espresso) lub 2,50zł (kawy z mlekiem, np. latte czy cappucino, bo tu potrzebujesz dwie kapsułki na kawę). Także drogo. Ale kawa jest baaardzo dobra - ja jestem fanką latte, więc jestem skłonna raz kiedyś wypić sobie latte za 2,50zł w domowym zaciszu niż jechać do Bdg na latte za 10zł I przede wszystkim - to jest ekspres za 300zł, a nie za 2000zł. Sama pewnie bym nie kupiła, bo zawsze jest coś innego potrzebnego. Ale skoro już dostaliśmy... Darowanemu konikowi... ![]() Aaa, Laski, hit! Dostałam urlop i do pracy wracam w poniedziałek!
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2010-12-27 o 19:10 |
|
|
|
#4958 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie jakoś cicho
Ale pewnie wszystkie SPD ćwiczą i nie mają czasu tu zajrzeć
|
|
|
|
#4959 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam SPd po świętach
U mnie nie minęły jakoś wesoło. Wigilię zjedlismy z moją mamą, potem pojechalismy do teściów. W I święto mieliśmy pełno gości: moja chrzestna, chrzestna małego z rodziną i chrzestny małego też z rodziną. W drugie odpoczywaliśmy. Mały dostał dużą ciuchcię z torami, laptopa(od nas), wielki garaż dla samochodów, dużą wyścigówkę, motor replikę suzuki. Ja dostałam od taty- 100zł, od chrzestnej- 100zł, od mamy 70 zł. Dzisiaj byłam w mieście i kupiłam sobie podkład, puder i wode C-true. Ogólnie mamy kryzys z Tż, nie wiem co z tego wyniknie, nie chce mi się nawet o tym pisać ,ani myśleć, ale jakaś decyzja musi zapaść, ale na happy end nie ma co liczyć. Fajnie wiedzieć, że chociaż wam sie układa. Odezwe się jutro |
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby no ja wlasnie tez patrze na ten model, bo jest malutki, a my mikroskopijna kuchnie mamy wiec akurat
Dla mnie minusem bylyby tylko kapsułki, ale podejrzewam, ze z czasem tez nie pilibyśmy aż tak dużo tych kawusiek Ja tez bardzo lubie latte i cappucino, te 'sklepowe'sa do dupy a do restauracji nie chce się/ nie ma kasy aby chodzić
|
|
|
|
#4961 |
|
Konto usunięte
|
oj Effie bardzo mi przykro z powodu kryzysu z Tż, mam jednak nadzieję, że się dogadacie, 3mam kciuki
|
|
|
|
#4962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jako miłośniczka kawy, na pewno bym takim nie pogardziła. ![]() Zazdroszczę! Bardzooooooooo zazdroszczę urlopu. I nas o słuchy, żeby od czwartku wolne zrobić, ale dzisiaj koleżanka od produkcji mówiła, że prawdopodobnie oni nie wyrobią się z remanentem, więc dupa wyjdzie. ![]() Apropo's remanentu to kolega mi wrzucał na wyjściu, że ja jutro swoją część liczę. ![]() Cytat:
Mogę zapytać, co się w ogóle stało? Oczywiście mój ambitny plan nie spania po pracy się nie udał. Wróciłam taka przemarznięta i wściekła (znów prawie dwie godziny wracałam), że wlazłam do TŻ pod koc na kanapie i usnęliśmy. ![]() Było minęło. ![]() Obiad zjedzony niedawno, teraz ciepła herbatka, a za pół godziny siadam na rowerek i zamierzam pedałować 45 minut - a jak sił starczy to jeszcze 15 minut hula hop zapodam. I jutro nie wstanę. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Też Wam wizaż nawala? ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Też Wam wizaż nawala?
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodze, a tutaj 5 postów do nadrabiania, nie ładnie
![]() W sklepie poszło 30 pln. Kupiłam same zdrowe rzeczy Kiełki, boczniaki, pomidory w puszce, szczypior-o twarożkach zapomniałam gazetę, domestos, papier toaletowy, bułka tarta i podpaski ![]() Kash koniecznie pochwal się nowym nabytkiem ![]() Effie mam nadzieje, że kryzys szybko zażegnacie ![]() Ja już 10 minut steppowałam i zaraz kolejne 20, a potem hula
|
|
|
|
#4964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi też nawala, przez chwilę nawet pomyślałam, że znowu jakaś poważna awaria. |
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
witam kochane
![]() Ja tak tylko na chwilkę bo do soboty jestem u rodziców z tż i nie mam czasu po prostu na czytanie was co usiądę na chwilkę to mnie wołają ![]() I tato oczekuje na wnuka i się doczekać nie może już jest spóźniony 5 dni tata strajkuje i się nie goli aaby co do ekspresu fajny jest ten malutki ale ten mały zbiorniczek na wodę jakoś za mną nie przemawia widziałam u znajomych, chyba że to kwestioa przyzwyczajenia my dostaliśmy w zeszłym roku na gwiazdkę od tż mamy ekspres ten większy właśnie na początku był szał z kapsułkami i jak zamówiliśmy hmm później w lutym do teraz mamy 2 pudełka tyle że w listopadzie zamówiliśmy nową porcję więc powiem tak my na rok kupujemy kawy za około 300 zł to jest 10-15 pudełek i nam wystarczy ja nie piję nawet ostatnio na czekoladę nie mam ochoty a tż to sporadycznie. tym bardziej że ostatnio w biurze mamy to już bokami wychodzi i jedynie gości częstujemy. Na allegro można kupić taniej pudełka kaw. Kashmirka ale wam teściowa prezent sprawiła jednak nie wszytskie teściowe są złe ![]() effie wierzę że wszystko się ułoży i dogadacie się i po prostu to są te ciężkie dni żeby więcej odpisać muszę nadrobić buziaki trzymajcie się cieplutko miłego wieczorku |
|
|
|
#4966 |
|
Zadomowienie
|
TŻ kąpie Julusie wiec mam chwilkę żeby cokolwiek napisać
![]() Effie mam nadzieje, że jednak happy end będzie. Ściskam cieplutko Jutro muszę wcześnie wstać bo liczniki wodomierzy będą spisywać. Taką miałam ochotę pospać dłużej z Julunia bo dzisiaj strasznie męczący dzień miałam ale trudno jak mus to mus Chyba jednak ogrzewanie jest uzależnione od zużycia ciepłej wody. Ciekawe jaka dopłata nas czeka![]() W czwartek TŻ kupi mi wagę łazienkową w biedronce także wkońcu prawda wyjdzie na jaw. Mam nadzieję, że aż tak bardzo się nie przestraszę choć wszystko jest możliwe ![]() Lecę zaraz małej coś do jedzonka zrobić i lulu mam nadzieję do 22 pójdzie
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Mi się strasznie podoba coś w tym stylu no ale mój tż za bardzo nie nie przejawia entuzjazmu by coś takie stworzyć. http://www.youtube.com/watch?v=7pAAU4iRoVE http://www.youtube.com/watch?v=LYc7t...eature=related ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- I jeszcze coś takiego miałam dodane do ulubionych http://www.youtube.com/watch?v=M3jOD7tUjJw ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- I jeszcze coś takiego miałam dodane do ulubionych http://www.youtube.com/watch?v=M3jOD7tUjJw
|
|
|
|
#4968 | |
|
Wtajemniczenie
|
jestem, żyję, odmeldowuję się po świętach
![]() Cytat:
![]() współczuję ![]() Osiak - czy Ty ZNÓW coś wygrałaś ?? możesz podesłać linki do konkursów?? też chciałabym cośkolwiek kiedykolwiek wygrać (może być np. totek z tego tygodnia )Effie - trzymam kciuki za pomyślne zakończenie kłótni Kash - gratki za łóżko ![]() Aaby - gratki za urlop ![]() Cholerka - również gratki za nóż (marzy mi się jakiś porządny, no ale ten to wymiata ) Dodaja - nie daj się Wszystkim SPD gratuluję prezentów udanych świąt/współczuję nieudanych i życzę lepszych w przyszłym roku u mnie zleciało tak szybko, że nie jestem w stanie tego ogarnąć szał, normalnie szał. piątek, sobota u rodziców, cudownie było, w niedzielę powrót do siebie, wizyta u teściów ( i tu teść mnie w****ił po raz pierwszy, aż się popłakałam w aucie po wyjściu), dziś P wziął wolne na załatwianie papierów od auta i na wizyty w marketach pod kątem remontu i urządzania się, i tu teść wk.... nas (i P i mnie) po raz drugi. ale P go sprowadził do pionu i potem już było miło (powiedzmy...)w ramach prezentów dostałam - od P. cieplutką i śliczną piżamkę ( z wish-listy ) on ode mnie krzesełko wędkarskie z plecakiem , od rodziny - ja: kolejna piżamka, też śliczna i w innym kolorze (brat z żoną), lokówka (sis) i stówka od rodziców (wsjo z wish-listy) + perfumy z okazji imienin . P - zestaw do golenia nivea oraz maszynka oraz 100 zł. od rodziców P i brata - ja: rękawiczki skórzane, sweter nietoperek ciemnoszary z broszką różą oraz wisiorem, zestaw mulin 36 szt w różnych kolorach, spinkę do włosów i coś co chyba zapomniałam, ale jak dojdę co to dopiszę aaaa i kasa na imieniny , P.- spodnie dresowe, zestaw gillette do golenia i 2 bulionetki głębokie z luminarca białe. od rodziny P nie dostałam nic z mojej wish-listy poza mulinami (teściowa) ale i tak podobają mi się tegoroczne prezenty a i P. jest zadowolony. zdziwiona nie jestem, bo mimo że pytali co chcemy to i tak zawsze robią po swojemu i kupują to co uważają za stosowne, więc nie spodziewałam się niczego z tego, co wymieniłam ale tegoroczne są fajne ![]() co do reszty spraw u nas, to jest mały postęp i powiedziałabym przewrót, czeka nas trochę i roboty i stresów i wydawania kasy, ale o tym później ![]() idę do wyrka, bo zmarzłam dziś strasznie dobrej nocki SPDp.s. przyznać się, która z karpiem w święta gadała i szybko proszę podać numery do totka podzielimy się nagrodą . mój był bez głowy więc d.upa z szóstki ![]()
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
wizaż mi nie działa dziś, ciągle mnie wywala
![]() Tż chory, kupiłam mu syrop, wziął aspirynę i odpoczywa dziś, ale do pracy musi iść oglądaliśmy komedię, a mała śpi, więc odpoczywamy
|
|
#4970 |
|
Zadomowienie
|
Lili ja też zauważyłam, że coś sie z nim dzieje. Kilka razy mnie wywalało
![]() Dużo zdrówka dla TŻ Mój jak jest chory to nawet mówić przy nim nie można o zwolnieniu. Już kilka razy z 40 stopniową gorączką szedł do pracy. Tak to już z nim jest Twoja śpi a moja w pełni sił. Teraz z TŻ wariuje na łóżku Może do 23 zaśnie![]() Ząb mnie boli
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Sikoreczka przypomniało mi się i poszukałam zdjęcia.
Widać na nich moje "zejście" do natury. ![]() Pierwsze to bardzo ciemny brąz - z tego schodziłam, drugie to kilka godzin po wizycie u fryzjera i ściąganiu koloru - kolorowe włosy Szczerze mówiąc dokładnie nie pamiętam, ale wydaje mi się, że całkowite zejście do jasnego blondu trwało niecały rok (9-10 m-cy na pewno).
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2010-12-27 o 23:45 |
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnia fotka, bo nie chciała się załadować do poprzedniego postu.
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
w koncu was doczytalam.
dodaja wspolczuje straty babci tżta. sikoreczka gratuluję zaręczyn.ja jestem ponad 3 miesiace po slubie i ciesze sie ze te przygotowania mam za sobą bo tesciowa,mama i tż mnie strasznie wkurzali i sama wszystko załatwiałam.zero pomocy, od nikogo. dopisuję się do wspólnego odchudzania, o ile mnie przyjmiecie. jutro do pracy ...wrrr...
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaa zupełnie inaczej wyglądasz na tym zdjęciu pierwszym a trzecim
ale bardziej chyba podobasz mi się na trzecim![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- wiecie może jak to jest z tymi paskami wybielającymi zęby co były do wygrania? dostałyście jakieś maile? |
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Effie mam nadzieję że jednak wszystko się ułoży
![]() Nurku nie mam pojęcia jak z tymi paskami, ja wygrałam paski w konkursie aniołkowym więc również czekam na maila. złoś pisał że ma przyjść mail i PW ![]() wczoraj znów poszliśmy wcześnie spać dziś obudził mnie sms od TŻta, muszę go zapisać do lekarza na kontrolę![]() Dziś musze kupić szampana, zrobić małe zakupy i ogarnąć. narazie siedzę w piżamie, nawet kawy nie zrobiłam jeszcze
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też w piżamce i bez kawy i śniadania czekam na Tża bo ma przywieść świeże pieczywo i będzie jajeczniczka ale to dopiero koło 10 |
|
|
|
|
#4977 |
|
Konto usunięte
|
Ijaa ale pociesznie wyglądasz na tym pierwszym zdjęciu
coś na zasadzie: "dostałam młotek żeby sobie prezenty z głowy wybić" ![]() Aaby uroczy ten dolce gusto! Oliwka ma racje, ze na all można kupić taniej, ja jakbym dostała tak jak Ty w prezencie to pewnie bym korzystała, a tak to mi szkoda kasy szczególnie, że ja piję 1 kawę dziennie- rano w pracy,a mój P. nie pija jej wcale Donoszę wszem i wobec że łóżko jest mega wygodne, spałam dzisiaj jak suseł jak się sprawdza w innych czynnościach łóżkowych doniosę jak tylko przetestujemy Jezuuu jak mi się pracować nie chce byle do czwartku, byle do czwartkuuuuu!
|
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
a ja spac poszłam dopiero o 5 ;/ jestem mega niewyspana, a muszę już wstać, bo o 12 będziemy sie przeprowadzać...i mamy 2 h na całą resztę pakowania tj ja mam tye czasu, bo tż pojechał do pracy na trochę....
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Kah zdjęcie łózka koniecznie !
I wszystkim zwyciężczynią szczesciarry ![]() Ja juz na nogach bo nasz uroczy pies mnie wywalił z łózka ![]() I jestem na etapie namawiania mamy zeby jechać do bdg bo sa wyprzedaze od dziś w home&you a ja mam upatrzony komplet dozowników do łazienki i odsiwezacz powietrza jeden![]() Wlasnie, Nadia widzialam u Ciebie na zdjeciu taki odswieżacz z tymi patyczkami bambusowymi, pachnie to? Na ten dolce gusto chyba namowie Tz juz dlugo na niego patrze, a teraz przeceny mama się moze dołozy bo w styczniu mam urodziny i jak znalazł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

Darowanemu konikowi... 

Dla mnie minusem bylyby tylko kapsułki, ale podejrzewam, ze z czasem tez nie pilibyśmy aż tak dużo tych kawusiek
Ja tez bardzo lubie latte i cappucino, te 'sklepowe'sa do dupy a do restauracji nie chce się/ nie ma kasy aby chodzić

)
byle do czwartku, byle do czwartkuuuuu!