|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Hej mamusie!
Po swietach nawet,nawet. Wigilia była koszmarna, bo zakończyła sie wielka awantura szwagra z zoną. Ja chciałam stamtąd uciekac jak najszybciej. Na drugi dzień u moich rodziców było bardzo fajnie, rodzinnie. W drugi dzien byli u nas znajomi. Choroba juz powoli nas opuszcza. Tz Franek prawie zdrowy ja mam strasznie zawalony nos, i męczę sie jak cholera. Ale mam nadzieje, że szybko przejdzie. Frankowi cos sie dzisiaj pokickało i juz o 23.30 obudziła sie na jedzenie. Nie wiedziałam co mu jest, ledwo stałam na nogach, naszczęście tz go nakarmil i mała łajza spała do 6 a potem do 9 i obudziła nas moja mama ![]() vette, niezawsze ja juz od 2 tygodni nie odciągam sie w nocy. Właściwie odciągam sie tylko raz dziennie, i z 3/4 razy karmie piersią. Ale tez zbliżam sie ku końcowi. Właśnie tz mówiła, że te butelki do ściagnia trzeba pochować, bo miejsca brak ![]() bajka Blanka jest sliczna i jakie ma cudne oczka! ![]() Jestesmy uziemieni w domu przez to przeziębienie. Z reszta zasypało nas i na polu jest -10. |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
A dla mnie fajny na plamy jest płyn - Lovela (działa nawet na nie doprane plamy z kupki)
#483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Rozeznanie
|
Ja też piorę w Loveli i nie spiera niestety niczego, plamy po marchewkach itp. zapieram od razu w mydle kuchennym palmolive, taki antyzapachowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Zadomowienie
|
itakasia dziękujemy
![]() Cytat:
Foteli super ![]()
![]() |
#486 | |
Zadomowienie
|
itakasia z niepokojących to jeszcze zaczą się pocić podczas jedzonka kark ma mokry ale nie zawsze i podaję wit d więc nie chce sobie wkręcać nic w każdym razie skonsultuje to z lekarzem jak będę ale nie wiem kiedy będę i dlatego zastanawiam się czy nie iśc specjalnie z tym.
a śpi już tak od początku tamtego tygodnia więc musiałby się zmęczyć jeszcze przed świętami ;D dzidzia dzięki ![]() ![]() ![]() a jak przeziębienie ? wypędziłaś ? Cytat:
ale z marchewą już nie dał rady jak już pisałam nawet w 90 stopniach marta no to nie fajna wigilia :/ zdrowiejcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mialam manne na wieczor podawac z tym mlekiem ale nestle jest mleczna ;/ Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i to zaschnięte ( tzn jak jeszcze robił rzadkie i w nocy przeciekła pieluszka i rano już zaschnięte nawet nie namaczałam, bo teraz już robi gęste więc nie wylatują z pieluchy więc nie wiem jak te teraz by się spierały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
mi tez lovella nie spiera plam z niczego. kupilam dreft dla dzieci zobaczymy moze bedzie lepiej. piore w 30-40 stopniach
nie ma czego zazdroscic z nockami bo np dzisiaj misiek o 23 sie obudzil i nie chcial spac do 1.30... smial sie bawil itd... |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() cos mi wizaz sie ostatnio zcina ![]() ![]() musze was nadrobic potem mam nadzieje troszke popisze |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Ja piorę w proszku "dzidziuś" nawet jak piorę ręcznie to wszystko spiera.. kupy, zupy i inne wydzieliny
![]() ![]() W pralce piorę w 40 stopniach i też nigdy nie wyjęłam czegoś niedopranego.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do plam... to ja uzywam loveli i nie dopiera mi marchewy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a Blanka dostala jeszcze dzisiaj na chrzciny od kolezanki zlote kolczyki i pierscionek z kruka, ale nie bede przebijac jej uszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Raczkowanie
|
ja dostałam taki schemat żywienia od pediatry z zaznaczeniem że to jest dla dzieci ze skazą białkową (w fajnej formie jest bo jako magnes na lodówkę coby nie zapomnieć)
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
siala Franek jak je z butli to zawsze trze lewe oko. Tak ma od jakiegos miesiąca. Lewe trze a prawym wywraca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
widzę że coraz więcej mam oddzwyczaja od piersi, życzę powodzenia i trzymam kciuki żeby się udało ja już od 2 tygodni daję Milence tylko mm i jestem zadowolona a wszystko poszło gładko
![]() co do drapania się dziecka po uszku to ja bym uważała bo często tak się zaczyna u dziecka zapalenie uszka że je swędzi więc radzę obserwować a co do glutenu to ja ciągle daję raz do zupki raz do kaszki tylko nie daję do obiadków które pierwszy raz wprowadzam żeby wiedzieć że to nie gluten i na ten dzień go odstawiam ale z drugiej strony skąd mamy mają wiedzieć że to gluten uczulił a nie wczorajsza zupka? |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
widac bylo i to dosc szybko, teraz mialam 3 dni przerwy, nie dalam rady w swieta, ale wracam znow do a6w 24 dni zrobione to szkoda poprzestac
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze szybko katar przejdzie! Bylam dzis na zakupach SAMA!!!!!! ale sie wspaniale czuje!!!!!!!! 3h samej lazenia po sklepach ahhhh co za relaks, kupilam sobie 2 bluzki w zarze i lejeansy w h&m ![]() Kupilam jeszcze dzbanek do wody brity i nie pamietam czy juz pytalam, czy mi nikt nie odpisal, czy wy jak robicie mleko modyfikowane to zawsze wlewacie wode z butelki czy jaka ![]() aaaa i kupilam to ricinus30 na zachamowanie laktacji, bo aptekarka odradzila szalwie i karmienie zarazem Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-12-28 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
niezawsze fajnie z zakupkami
![]() nie pytalas chyba. ja daje zawsze zywca ale nie gotuje tylko prosto z butelki |
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Rozeznanie
|
znowu mi nie cytuje wizaż
niezawsze, ja daję przegotowaną wodę butelkowaną primavera, ot zwyczajna, gotuję i trzymam w termosie. A nie daję tej z kranu, bo kamień okropny, mimo filtrowania, ale z czasem zupki będę robić na kranówie, bo my sami na niej jemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam się nie przytrafiło ale ponoć "uczulenie" na zupkę może i dwa dni później się pojawić. Moje dziecko jeszcze nic nie uczuliło i nic nie wywołało niepożądanych skutków.. tfu, tfu żeby nie zapeszyć, oby tak dalej.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
niezawsze ja powiem szczerze, ze dase gotowana wode z kranu. Jednak kiedy całkiem przejde na mm to planuje kupic własnie ten filtr albo bede uzywac wody źródlanej. Bede ja gotowac, bo nie mam mikrofali.
A te tabletki sa bez recepty? siala a czy jest jakis wyznacznik kiedy nalezy najpózniej wprowadzic gluten? My mamy sprawdzone prawie wszytkie warzywa, z owocój jedynie jabłko no i póki co żadnego mięsiwa. No i nie wiem co robic, czy wejsc z mięsem czy glutenem. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-12-28 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
czesc mamuski
aniaa wy to macie przygody a telefon podobno przed wlaczeniem po zalaniu powinno sie wysuszyc ja plamy odrazu zapieram tak jak dzidzia woda ciepla i plynem do naczyc i nic nie zostaje raz kupki nie zapralam i pozniej plamy zostaly a jak na nierzaco je usuwam to ani sladu nie ma po nich ![]() my dzisiaj bylismy na szczepieniu Hubcis sie tylko skrzywil i nie plakal ![]() ![]()
#505 |
Rozeznanie
|
Ja wprowadzam gluten i mięso za jednym zamachem. Za długo czekania z tym mięsem, a gluten muszę już, bo kończymy 6 miesiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- modro - a dlaczego musisz już? Niektórzy pediatrzy zalecają wprowadzanie glutenu ok 8-9 miesiąca życia a nawet po roku, więc skąd ten przymus? A z mięsem to tak jak pisałam max 3 tygodnie i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
My tez po szczepieniu, maly tylko troszke poplakal i szybko sie uspokoil (ufff bo ostatnio byla masakra) wazymy 7,5kg. Teraz kolejne szczepienie dopiero po roczku
![]() Siala no wlasnie musze cos pokombinowac z tym krzeselkiem, u moich rodzicow mieszkamy wiec odpada u tesciowej za rzadko bywamy zeby bylo tam potrzebne, ale cos sie wymysli ![]() misiulka mam nadzieje ze katar szybko przejdzie! Ja piore ubranka w Loveli i mi nie spiera mocniejszych zabrudzen - kupki, musze wczesnie namoczyc i sprac recznie Jutro wieczorem wybieramy sie z tz do kina na "Poznaj moja rodzinke". Nasze pierwsze wyjscie bez malutkiego, nie liczac szybkich zakupow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
anoxa wysuszylam go wczesniej
![]() fajnie ze mlody tak ladnie zniosl szczepienie i dzieki za info o tej cielecinie. wlasnie w necie czytalam o tym ze nie powinno sie podawac. dobrze ze mu nie dalam tej zupki |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
siala tak zrobię. Jutro skończę szpinak z ziemniakami. Dziś zjadł pół słoiczka i póki co nic mu nie było, ale chyba nie za bardzo mu smakowało. Mam zapas słoiczków z mięskiem m.in z szynka,rybka, cielęcinka i kurczak. A potem będzie gluten. Dziekuje za porade
![]() Kurcze jeszcze jedno pytanie. Od którego miesa zacząć? Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-12-28 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.