|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Wrzucam ciuszki, które kupiłam. Żółty pajac [+ spodenki w takie same paski], body z konikiem kupiłam wczoraj, a różowe body i skarpeteczki wcześniej
Okulary dostałam, ale dziewczątko nie będzie ich nosić, bo nie są bezpieczne dla dziecka. Tak tylko dodałam do ciuszków
|
|
|
|
#2312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
aha, to scenariusz podobny jak u nas. czyli jak sie to nie cofnie to konsultacja u specjalisty. tz umowil mnie od razu na czwartek zebysmy jeszcze razem zdarzyli to zalatwic jak jest na miejscu. a co do gondoli, to wiadomo, za mala nie moze byc, zeby dziecko moglo swobodnie wypoczywac, ale ja wiem ze dluzej niz te 4-5mcy nie powoze. pierwszy syn jezdzil cale 3 mce tylko bo potem zachcialo mu sie podnoszenia i w gondolce byl ryk |
|
|
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
Principessino i Agnieszko - trzymam za Was kciuki. Wszystko będzie dobrze
![]() Dziewczonka - jestem na diecie wątrobowej i bezglutenowej. Początkowo było ciężko, ale można się przyzwyczaić. Teraz już nie jest tak restrykcyjnie jak początkowo, ale muszę uważać. Mary Poziomkowa - śliczne ciuszki. Ja jeszcze nie porobiłam żadnych zakupów. Czekam na większe wyprzedaże w sklepach i wtedy pokupuję ciuszki. |
|
|
|
#2314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sliczne! az mi glupio ze ja jeszcze w polu z ciuszkami. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
. ide sie polozyc bo mam dosc wrazen na dzisiaj. dobranoc |
||
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
no Dziewczynki ja etz ide spac, humor mam beznadziejny, az od tego przejmowania sie katar mi zaczal przechodzic...jutro wstaje o 6tej na pobranie krwi, musze nastawic ze 3 budziki dryn drynnnn
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, Dziewczyny
ja trochę pobuszowałam po allegro, powolutku kupuję, a w styczniu/lutym masa innych wydatków, bo czeka nas remont sypialni, kupno naszego łóżka [śpimy na materacu ], małego łóżeczka, całego wyposażenia. Miałam nie kupować jeszcze, ale to silniejsze ode mnie Rozkładam zakupy na raty![]() Co do wózka, to też myślałam, żeby olać gondolę, ale nie znalazłam fajnego wózka niewielofunkcyjnego. Spacerówki dla starszych dzieci tak, ale dla noworodów nie.. ![]() My się chyba i tak zdecydujemy na Bolder Ecoline, tylko TŻ musi fachowym okiem na żywo ocenić, pomierzyć, zważyć, rozłożyć :P Fajnie, że fotelik jest w zestawie. Poza tym trochę podróżujemy z TŻ, nie chcemy z tego rezygnować w związku z Malutką, więc gondola się przyda na pewno
|
|
|
|
#2317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A ty dlaczego musisz sie katowac tymi dietkami?
|
|
|
#2318 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszko wlasnie sobie przypomnialam, ze u mojej chrzesnicy 5 lat temu lekarz tez wypatrzyl na USG biala plamke, tyle ze na mozgu. Rodzice tez byli spanikowani, ale wszystko dobrze sie skonczylo. Na nastepnym juz jej nie bylo, a Julka to zdrowe dziecko. Trzymam kciuki by w waszym przypadku tak sie stalo
![]() Principessina mam nadzieje, ze u Was tez wszystko bedzie dobrze. Najwazniejsze, ze lekarz nie panikuje! Ja wierze, ze Wasz bobas urodzi sie zdrowiutki mary_poziomkowa boskie te fafetki Tak poza tym to dzien dobry w nocy Ja zaraz wychodze do pracy Jak mozna wstawac w nocy, a reszta ci wmawia, ze ty na rano chodzisz do pracy?????????
|
#2319 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Śpiochy
no poza Paulizią, która od godziny jest w pracy ![]() mary poziomkowa ciuszki super ![]() Co do remontu, to my też się bierzemy po nowym roku. Pokoik dla dzidzi trzeba odmalować ( czy Wy też tak brudzicie ściany? Mieszkamy tu 1,5 roku a już jest co odnawiać ), potrzebujemy też dodatkowej szafki do kuchni, musimy wkomponować biurko TŻ'ta gdzieś w salonie i pomyśleć nad rozmieszczeniem mebelków u Igi ![]() Kasia5 Teraz już się podobno zaczynają wyprzedaże ale ja i tak wszystko na allegro kupuję więc nie śledzę. Chciałabym tylko "Słonia" odwiedzić i zobaczyć co tam mają.
|
#2320 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Ja już też od 7 na nogach. Właśnie wróciłam z badań. O 13 będę miała wyniki, wierzę, że dobre Wieczorem, po myciu, posmarowałam się oliwką bambino ( poza brzuszkiem i piersiami, bo te smaruję babydream ) i mniej się drapałam zarówno wieczorem, jak i rano. Pora na śniadanko, bo Piotruś się domaga ![]() Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
#2321 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki,
W piątek jedziemy na USG 3D, już nie mogę się doczekać, z jednej strony się cieszę a z drugiej boje.... Zaczął w końcu rosnąć mi brzuch, i nie ma żartów, boli mnie po stronie operowanego kiedyś wyrostka. Boli strasznie, najprawdopodobniej mam tam zrosty pooperacyjne, czy któraś też tak ma? Pytałam gina, mówił, że to możliwe i że nic nie powinno się stać, ale ból okropny. Miewałam już kiedyś takie bóle szczególnie w czasie owulacji, więc podejrzewam, że boli mnie jajnik, ale co zrobię jak to wynik zrostów. Muszę przecierpieć jakoś. Czuję ruchy dzidzi, takie małe brykanie, fajne uczucie. Siedzę w pracy i próbuję pracować, zamierzam pochodzić do pracy do końca lutego, gdyż pracuje w budżetówce i boję się, że 13stki nie dostanę jak wcześniej pójdę na zwolnienie. A bardzo potrzebuję kasy, gdyż jestem spłukana do zera. Trzymajcie się ciepło, mnie zdrowie nie opuszcza i to jest powód do zadowolenia. |
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Agnieszka, Principessina ![]() Mąż mnie rano obudził jak wrócił z nocki, więc od siódmej nie śpię. Trzeba nadrobić w dzień ![]() Mary cudne ciuszki Dziewczonka, doczytałam że martwisz się małym brzuszkiem. Nie martw się, ja też mam mały a idzie mi 20 tydz. Mój brzuch widać tylko pod obcisłą bluzką a pod zwykłym swetrem jest tylko lekka wypukłość, więc jak ktoś nie wie to się nawet nie domyśli Na pewno inaczej jest w pierwszej ciąży a inaczej w drugiej, dużo zależy też od budowy ciała. Postaram się zrobić zdjęcie to sobie porównasz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2010-12-29 o 08:49 |
|
|
|
#2323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszyłam się, że zobaczę dzidzię ale nawiedzały mnie też ciemne myśli, nie pozwalały spać a na kibelku lądowałam chyba 4 razy dziennie ![]() Wszystko odpuści po usg i będziesz miała piękna pamiątkę w postaci zdjęć i filmiku. Pochwal się koniecznie na forum dzidzią Eweska zaczynamy dziś 23 tydzień "Jeśli Twój maluszek przyszedłby teraz na świat, miałby szansę na przeżycie. Jego waga w tym tygodniu to ok. 450 gram a wzrost ok. 21 cm." to jakoś mi się tak robi ciepło na sercu ![]() ![]() Nasze dzidzie wyglądają teraz jak miniaturki niemowląt, są proporcjonalne i nabierają coraz więcej tłuszczyku
|
|
#2324 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry z rana
ale mialam kiepska noc,wlasciwie to obydwoje spac nie moglismy Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez jestem zdania ze wielkosc brzucha nie swiadczy o wielkosci dziecka. moje 2 znajome mialy bardzo male brzuszki , a dzieciaczki pelnowymiarowe. ja bylam ogromna a moj maluch ledwo 1,9kg Cytat:
. jak ja sie wczoraj ucieszylam jak lekarz powiedzial wage malucha ze jest ok, mam takie schizy po pierwszym dziecku, ktore juz w okolicach tego tygodnia bylo wagowo mniejsze niz powinno , ze teraz tak bardzo mnie cieszy odpowiednia waga malucha![]() zapomnialam wrzucic ta fotke gondoli Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2010-12-29 o 09:18 |
||||
|
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() moria44...mimo wszystko...pliss...jeszcz e nie rodz ![]() magdeczka to będziecie miec co w sylwestra przeżywać. Mi radość po 4D 3-4 dni trzymała. Tak co godzinkę zaglądałam na zdjęcia i machałam do niego ![]() mary poziomkowa ciuchy rewela! kurcze, jakos mnie jeszcze nie ciągnie do zakupów. Moze na wiosne, koło kwietnia...nie wiem czemu. Mam tez problem z miejscem na rzeczy dla małego. Nie mam zielonego pojęcia gdzie ja wstawię komodę z ubraniami...w kuchni tez bedzie trzeba cos wygospodarować na buteleczki...Czy moze mi ktos czarodziejską różdżką powiększyć pokoje!!?? ![]() principessinaPozytywne myślenie, pozytywne myślenie, pozytywne myślenie! Pamiętaj ze na wszystkie nieprawidłowości wcześnie wykryte da sie szybciej i lepiej zaradzić! Jesteśmy z tobą |
|
|
|
#2326 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
jakie ranne ptaszki no no! ja pospalam do 8:30 i na palcach wstawilam pranie(TZ bedzie rozwieszal, obiecuje, ja nadal leze ) i zjadlam 2 kawalki ciasta z kawka bezkofeinowa bo taka bylam glodna ze az dzidzia zaczela kopac z rana, pewnie jej burczenie w brzuchu przeszkadzalo W ogole tak brykala wczoraj, ze normalnie nie moglismy sie nadziwic, TZ dostal kilka kopniakow konkretnych a potem lezelismy i obserwowalismy jak brzuch sie rusza, strasznie aktywne wczoraj bylo to nasze dziecko![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i wiadomo komodka dla dzidziusia, lozeczko itp![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do storczykow to u mnie jeden kwitnie a drugi od dwoch lat nic, nie schnie ale nie kwitnie, chyba go wyrzuce bo az zal patrzec ![]() Cytat:
znalazlam cos takiego Być może takie poszerzenie jest skutkiem przeszkody w odpływie moczu, która w toku rozwoju dziecka ustąpiła - ponad 75% przypadków wodonercza wykrytego w okresie noworodków ustępuje samoistnie. Dlatego nie każde wodonercze wymaga leczenia i dlatego nowoczesna definicja wodonercza obejmuje tylko te przypadki, które są wynikiem przeszkody w odpływie moczu. trzeba byc dobrej mysli ![]() Cytat:
ja dzisiaj leze jeszcze troche bo wczoraj plamien nie bylo!! dzisiaj jedziemy na obiad do znajomych na 17 sta ale mam nadzieje, ze tez bede tam tylko siedziala ![]() caluje was mocno, u nas minus 10 stopni ale mega szaro buro i dalej jest wlasciwie ciemno..ehhh buziaki |
||||||||
|
|
|
#2327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro jade do kardiologa-pediatry specjalizujacego sie w takich specjalnych usg serduszka plodu i zobaczymy co powie. tak sie wlasnie pocieszam ze jakby bylo cos mocno zle to pewnie bylaby inna reakcja lekarza. a co do remontow to u nas od stycznia bedzie generalny. z jednej strony to wiem ze jest potrzebny i lepiej zrobic to teraz a nie jak bedzie malenstwo na swiecie, a z drugiej to jakos nie bardzo sobie to wyobrazam ![]() dziewczyny musze sie zebrac i po malu szykowac. trzeba odebrac kolejna czesc materialow do remontu,ehhhh. do pozniej Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2010-12-29 o 09:47 |
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek, ja juz od 6stej na nogach, katar troche przeszedl, wiec poszlam na pobranie krwi, anulinka2009 u mnie wyniki za tydzien, a u Ciebie odrazu w tym samym dniu?
![]() Zaraz ide po zakupy na obiadek, pozatym musze poprasowac, bo jutro wyjezdzamy na 5 dni ze znajomymi do spa, moj maz bedzie sie relaksowal, no bo ja przeciez w ciazy nie moge zadnych masazy...ale zwiedzimy tez troszke ![]() anula_81 no wlasnie moj maz tez mowi, ze ja odrazu panike sieje i nie spie po nocach, ze te wodonercze u chlopczykow jest czeste i nie jest to zazwyczaj cos powaznego, no ale wiadomo martwie sie, bo chce tak jak kazda z nas zeby dzidziulek byl zdrowy... ja jeszcze nie wpadlam w wir zakupowy, dopiero w styczniu/lutym, czekam na wyprzedaze ![]() mary poziomkowa jakos w marcu tez chcemy odswiezyc mieszkanko, malowanie, no i zrobic nowa lazienke, barek w kuchni i wymienic drzwi, wprowadzalismy sie na szybko, w sensie ze nie odrazu moglismy wszystko porobic ze wzgledu na finanse i tak powolutku kompletowalismy mieszkanie...
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() anula - my malujemy pokój na ten sam kolor, który jest teraz i też nie powiem żeby był jakiś typowo dzidziuśkowy ale pasuje nam do pozostałych ścian w mieszkaniu więc nie będziemy kombinować ![]() A szary kolor świetnie komponuje się z różem i bielą więc jak na dziewczynkowy pokoik idealny
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam tych remontów, też bym tak chciała
Niestety na razie nie mieszkamy na swoim i nie będę inwestować komuś w mieszkanie. Muszę się więc męczyć z tym co jest ehhh
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
MonikaK nie sie nie martw, tez mieszkalismy jakis czas w wynajetym mieszkaniu....
Kochane ile wyprawek kupujecie na 56, na 62 a ile na 68 cm? mysle, ze to szpitala to 62 cm co? najwyzej sie podwinie?
|
#2332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście swędzi mnie mniejDziewczyny, nie przejmujcie się tym, co wczoraj usłyszałyście. Badania na tym etapie są min, po to, by wykrywać wcześniej i jak się da, to leczyć wszystko, to co niepokoi. Jesteście pod opieką dobrych lekarzy, a oni zrobią wszystko by Wasze maleństwa urodziły się zdrowe |
|
|
|
|
#2333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szafe mamy czarno biala i polki na scianie (tej szarej) biale, wiec mysle ze lozeczko rowniez bedzie biale, jakos chyba nie mam zaciecia do rozowych mebli, moz epozniej jak zosia bedzie wieksza i sama bedzie pewnie chciala rozowe, na szczescie nie mamy ogromnego pola do popisu bo pokoik jest bardzo malutki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zobaczysz wszystko bedzie dobrze, musi byc![]() Cytat:
![]() a ja sobie dalej leze, moj tz sie smial bo Zosia ranow brzuszku dokazywala tez i juz oczywiscie zasial panike czy to nei dziwne ze tak duzo dokazuje, moze to cos niedobrego...ehh..zwatpil am w mego meza
|
||||
|
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na 56 to mi sie wogóle wydaje za małe...chyba oleje ten rozmiar i od razu 62 bede kupowac. Jak lekarz później powie ze bobas jest duzy to trudno, sie poleci do sklepu i kupi wieksze. Słyszałam ze teraz sie w ogóle dzieci wieksze, tzn dłuższe rodza...co ta hemia w jedzeniu z nami robi... Kochane, czy któras z was łykała rutninoscorbin? Mam przeziębienie, zjadam czonek, pije mleko z miodem ma 37 stp ( ale teraz mam cxały czas temp podwyższoną) i nie wiem czy pójście do lekarza nie będzie panika...proszę, poradzcie
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() moria ja taka byłam przejęta tym zapisywaniem do Dudarewicza, że tylko mi powiedział o małym budynku chyba w jakimś podwórku. Powiedz mi, czy tam można wjechać? Jest jakiś parking?
|
#2336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"No tak, przecież to dwutlenek węgla..." padłam! Za mną znowu nieprzespana noc... Nie wiem o co chodzi ale za fiksa nie usne, wstałam przed 6 i zrobiłam małżowi grzanki hihi i kanapki do pracy, potem sie położyłam i chyba do 9 usnęłam. Za tydzień USG.... Za tydzień USG.... Za tydzień USG ... Boje sie
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ubranek ja chyba nie będę szaleć zbytnio z rozm. 56; coś tam się kupi ale większość będę brać na 62. Do takich wniosków doszłam po rozmowie z dzieciatymi koleżankami
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
Amarcia czujesz ruchy??
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
dorkabl no ja kupilam na 56 3 pajacyki i 3 body, ale juz nic wiecej nie kupuje, mam jeden komplecik na 62 i moze dokupie jakies body na 62 a tak to na 68 jak myslisz?
wiesz co ja bylam przedwczoraj taka zakatarzona, w zyciu tak nie bylam, najadlam sie czosnku, do dzis zione ogniem mleko z miodem, jeszcze tutaj robia parowki z sola, wiec wdychalam, jakby nie przeszlot o mozna wziac paracetamol, jeszcze mam troche kataru, ale moze sie obedzie bez lekow...
|
#2340 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki, wlasnie wrocilam z laboratorium.
A wiec badanie na glukoze nie nalezy do najmilszych... pobrala mi krew z palca- zrobilo mi sie slabo, otworzyla okno i kazala sie polozyc... po chwili musialam wypic ta glukoze fuj jaka niedobra po ok.20min znowu mi sie slabo zrobilo i powtorka z rozrywki. Po 2h pobrala znowu krew, napilam sie herbaty zjadlam kanapke i przeszlo teraz ledwo zyje![]() wczoraj bylam u mojej koleznki, ktora ma polrocznego synka jest cudowny zakochalam sieAsia dala mi ciuszki, wanienke i mase poradnikow ubranka kolorowe wiec i na dziewczynke i na chlopca moga byc. moje malenstwoide was nadrabiac
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

Okulary dostałam, ale dziewczątko nie będzie ich nosić, bo nie są bezpieczne dla dziecka. Tak tylko dodałam do ciuszków

. A ty dlaczego musisz sie katowac tymi dietkami?
Czekamy na Ciebie fasolko

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

po ok.20min znowu mi sie slabo zrobilo i powtorka z rozrywki. Po 2h pobrala znowu krew, napilam sie herbaty zjadlam kanapke i przeszlo