|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Tak
teraz już bardzo wyraźnie. Zaczęło się 17-go grudnia i od tej pory czuję każdego dnia o różnym nateżeniu. Zdarza się,że dopiero wieczorem, czasem już od rana, ale to co czułam w Wigilię przy kolacji przeszło moje oczekiwania! Chyba śledziki to spowodowały, ale było niesamowicie
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Pauliziu, mnie też te skarpeteczki urzekły
Powodzenia w pracy, wcześnie wstałaś, ale dzień przez to dłuższy![]() Moria, no to czeka nas pierdzielnik remontowy, będziemy musiały się wspierać Jeśli chodzi o nasz remont, to będzie to rozjaśnienie ścian, bo mamy ciemne, a brudu nie widać, więc nie wiem, czy dużo go ![]() U nas podobnie, lekko trzeba przeorganizować mieszkanie. Z mebli dla Malutkiej to kupujemy tylko łóżeczko, komoda na ciuchy jest [mamy dwie komody, zrobiłam wielkie porządki i jedna się zwolniła:P], a z przewijaka rezygnujemy. No i co to jest SŁOŃ? ![]() MoniaK, Dorkabl, dzięki ![]() Agnieszka_pe25, dzięki za info. A znasz może jakieś fajne firmy, które mają wózki bez gondolki, ale dobre dla noworodów? Anula, ja popieram okularki i w ogóle ochronę przed słońcem, ale te okularki, to niestety nie są zbyt chyba bezpieczne, dziecko może sobie w oko wsadzić, są takie specjalne dla dzieciaczków z gumkami ![]() Principessino, no to grupa wsparcia remontowego dla Ciebie, Morii i mnie ![]() Co do ciuszków, to kupuję na 62 i 68, nawet jeśli za duże, to może podwijać, a zawsze się potem przyda
Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2010-12-29 o 11:06 |
|
|
|
#2343 |
|
Zadomowienie
|
24kasia86oj biedaczko, dasz rade!
principessinatez tak zrobię, nie ma co kupować za małych a większe zawsze można podwinąć. nie zapominajmy ze dzieciaczki pojawia sie latem, wiec za duzo tez na nich nie włożymy ![]() Kochane, niech mi któraś szepnie. Brac rutinoscorbin czy nie brac?? |
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam się
Przepraszam za niewyjściowy strój i zdjęcie ale samej sobie nie umiem robić
|
#2345 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Moje klocki właśnie ważą już w okolicach 450gram, wielkie chłopaki ![]() Cytat:
Zobaczymy jak to będzie. Chłopaki szaleją w brzuszku, robi się zdecydowanie większy, zaczyna mi coraz bardziej przeszkadzać, no ale jakoś dajemy radę ![]() Nadrobiłam Was troszkę, więc wiem, mniej więcej co u Was słychać, jak już będę w domku na 100% będę częściej, mam nadzieję, że nie zapomnicie o mnie do tej pory ![]() A i blendre jest mój Dziękuję za klikanie Nie wierzyłam że mi się uda, no ale jak tyle osob mi klikało to nie mogło być inaczej
|
||
|
|
|
#2346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moj TZ wlasnie oglada foteliki samochodowe i bazy i chyba tez zamowimy przed nowym rokiem, bo sa promocje teraz i pewnie podrozeja po nowym roku
http://www.maxi-cosi.com/ot-en/carseats/baby/pebble zamawiamy ten dla maluszka, podobno jeden z najbezpieczniejszych na rynku, no niestety musim zainwestowac, duuuzo podrozujemy wiec nei wyobrazam sobei jechac 1600 km z dzieckiem w lipcu do PL w bylejakim foteliku ![]() Cytat:
smieje sie ze mala chyba bedzie w pilke grala tak kopie![]() Cytat:
![]() co do okularkow to wlasnie myslalam o takich z gumka ![]() ja bym nie brala choc wszyscy mowia, ze mozna, ja w 8 tyg ciazy bylam mega przeziebiona mialam goraczke gardlo chore itp i wyleczylam sie czosnkiem cytryna i syropkiem z cebuli. naturalnie no ale chyba ze masz wysoka goraczke to trzeba wziac paracetamol bo goraczka jest niebezpieczna![]() Cytat:
ale juz sie zaokraglaa ja dalej leze, pogoda pod psem wiec stukamy sobie z TZ tem na swoich komputerkach ja zjadlam juz sniadanko o 8:30 ale chyba zaraz zrobimy sobei wypasione drugie sniadanko...znaczy TZ zrobi
|
|||
|
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
Ewesko super ze blender jest Twój Chciałam jeszcze powiedzieć, że zdecydowaliśmy chyba juz na 100% na imiona dla dzidzi Córcia Madzia a syn Misiek czyli Michał. Mój pradziadek miał tak na imie ![]() Chociaż wiele imion mi sie podoba to chyba te zostaną juz na amen
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2010-12-29 o 11:32 |
|
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK brzuszek fajniutki
![]() Martwic sie zaczynam tym ze zakupów nie robie, wy foteliki z promocji łapiecie a ja co?
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was serdecznie
od jakiegoś czasu podczytuje ten wątek i zastanawiałam się czy do Was dołączyć. Tak więc jestem w 3 ciąży ,termin mam na 10 czerwca,obecnie jestem w 17 tygodniu ciąży.Wyraźne ruchy maluszka czuję od 20 grudnia. Mam 2 synów i mam nadzieję,że teraz bedzie córcia. życzę wszystkim ciężaróweczkommiłego dnia
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny.
Dziewczonka niestety muszę być na tych dietach Jestem uczulona na gluten, czyli odpada jedzenie pieczywa, makaronów, ciast i wszystkiego co jest na mące, a diety wątrobowej muszę przestrzegać, bo kiedyś miałam zatrucie lekami na kręgosłup. W zeszłym roku próbowałam to olać, ale od razu mój żołądek się zbuntował i musiałam się leczyć Próby wątrobowe od razu zrobiły się fatalne. Już się przyzwyczaiłam i tak mnie nie ciągnie do innego jedzenia. Mnie też czeka generalny remont w marcu. Już mam dość jak pomyślę o tym zamieszaniu, zakupie mebli... Chciałabym coś wybrać wcześniej, ale ciągle nie mam czasu... MonikK- śliczny brzuszek ![]() Pozdrawiam Was cieplutko i uciekam, bo jestem w pracy
|
|
|
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzięki ale nie uważacie że rzeczywiście ten mój brzuch jakiś za mały jest?
![]() Cytat:
ja też nie mam kompletnie nic Cytat:
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie? Dawno mnie u Was nie było. Jakoś tak wyszło. W pracy nie mam netu, a w domu to czasami nie chce mi się nawet kompa włączać ![]() U nas to już 22 tydzień Termin mi sie przesunął na 5 maja, no i czekamy na córeczke![]() W międzyczasie jak mnie nie było trochę chorowałam. Dopadło mnie, po raz pierwszy w życiu, zapalenie zatok. I niestety musiałam wziąć antybiotyk. Ale przeżyłam. Najważniejsze, ze około 15 tygodnia przestałam plamić i mdłosci i inne spotkania blizszego stopnia z kibelkiem odeszły w niepamieć. Brzuszek mam już calkiem spory, ale to w sumie moje 2 dziecko, wiec szybciej brzuch sie pojawia ![]() Ja większość rzeczy mam po starszej córce, wiec duzo nie będę musiała kupić. Z wiekszych zakupów, to jedynie wózek. Wszystkim mamusiom i naszym maluszkom w brzuszkach życzę dużo zdrówka |
|
|
|
#2354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2355 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ma 2,80x2,45 czyli niecałe 7m2 ![]() Ja łykałam Cytat:
To jest taka sieć sklepów z artykułami dla dzieci, mebelki, wózki i inne. Myślałam, że są w całej Polsce bo to coś w stylu Smyka lub 5-10-15 tylko na mniejszą skalę. W Łodzi mamy chyba 3 sklepy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli druga córa będzie wpisałam ją już na listę. Gdy zdecydujecie się na imię, daj znać ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
|
#2356 |
|
Zadomowienie
|
moria44 niestety dziecko tak się układało,że nie było widać płci.
6 stycznia mam wizyte u gina i jak zechce pokazać dzieciątko kim jest to się dowiemy.
|
#2357 |
|
Moderatoreska
|
Ale dziewczyny gonicie z tymi postami
![]() Witam nową mamusię i mamusie które dłuższy czas się nie odzywały witam ponownie My też jeszcze nic nie kupujemy dla maluszków, po nowym roku będzie więcej czasu będziemy się rozglądać po mału ![]() No i remont od stycznia również nas czeka, dwa pokoje i przedpokój, a jak starczy czasu to i jeszcze kuchnia. Małżonek po nowym roku idzie tu w PL na 2 miesiące do pracy, więc nie wiem jak z tym remontem się wyrobimy
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Moria nasz ma niecale 8
![]() a propo remontow wlasnie ogladamy z Tztem Alternatywy 4
|
|
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczyny!
Od 3 dni Was nadrabiam ... wrrrrrrrrrrrrrrr agnieszka i princi - dziewczyny trzymam mocno kciuki za maleństwa, na pewno będzie wszystko dobrze ... troszke się bardziej zestresowałam przed moim połówkowym, 7stycznia, to już będzie końcówka 23tc.... ale będzie OK. nie czytajcie na google, bo to może wpędzić w większy dół... dajcie znać i póki co, nie stresujcie się bardzo!a propos google i innych forów - zaczęłam szukac opinii o kilinice gdzie mam rodzić - no bo opinie sa podzielone i na necie znalazłam przewaznie niekorzystne opinie - no ale potem uświadomiłam sobie, że jesli nie ma takiego fora jak nasz gdzie sie znamy itp, to tak naprawde ludzie niezadowoleni sie na takich forach ypowiadają - bo jesli ktoś nie ma problemu, nie ma na co narzekac to raczej nie chodzi i się nie chwali ... więc lepiej popytam osób które tam już rodziły.a tak poza tym to u mnie OK.... miałam stresa, bo Szymuś przestac dawać o sobie znać w wigilie i tak przez 3 dni.... masakra.... i jeszcze miałam problemy z ciśnieniem, że wylądowałam w klinice w drugi dzień świąt ![]() dzieje się tak: nagle czuje jak mi słabo, robi mi się ciemno przed oczami, jest mi duszno, a serce wali tak jakby miało zaraz wyskoczyć. i ból głowy straszny. mierzę ciśnienie a tu: 110/50 i puls 107 ![]() tak mnie to martwilo - bo mam skoki, nie mam tak cały dzien, tylko czasem - stąd moje zamartwienie i wizyta, ale trafiłam na takiego buca ... o to chodziłooo..... zobaczyłam moje maleństwo które w końcu !!! się przemieściło.... buźke ma centralnie pod pępkiem, nóżki po prawej stronie - tam własnie gdzie czuje kopniaki ..... .aha - agnieszka - myślałam, że padne jak czytałam jaki widok miałaś na usg.... bezcenne!!! ja się chyba umówie na 3d ale po połówkowych.... chciałabym aby mały miał pamiątke, chociaz gdybym nosiła dziewczynke, to mialoby to dla niej większą wartość, niż dla chłopczyka, ale cóż.... mamusia będzie g o zmuszała do oglądania i pokaże synowej .co by tu Wam jeszcze napisać... święta święta i po świętach ![]() ja jeszcze nie kupiłam ani jednej sztuki ciuszków dziecięcych i nie oglądam niczego dla bobaska - przesądna jestem od lutego musimy zacząć generalny remont mieszkania (bo póki co kupno domu odłożylismy na troszkę)... i muszę się na 1,5 miesiąca wyprowadzić z domu!!!!!!!!!!!!!! do teśció zapewneeeeeeee bo robimy łazienkę, WC, przedpokój i pokój małego..... ych.co można na uspokojenie brac w ciąży? przyda się .
|
|
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2010-12-29 o 12:52 |
|
|
|
|
#2361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aga - a jesli mogę wiedziec gdzie się przeprowadzacie zapewne na jakies osiedle które teraz budują - ale niedaleko Rudy? ja własnie szukam i nie wiem gdzie bym chciała .---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Aha - i jakby któraś z Was z moich okolic słyszala, że ktoś chce sprzedać mieszkanie 2 pokojowe - dla moich rodziców, dajcie prosze znać.... chyba będą się sprowadzać spowrotem na śląsk, żeby być bliżej |
|
|
|
|
#2362 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc Dziewczyny
![]() Ale miałam dzisiaj masakre po wstaniu z łóżka, przy wypróżnianiu miałam takie skurcze jelit, a po macica tak sie zacisła, że nie mogłam z bólu dojśc do łóżka . Wzięłam od razu nospe forte i powoli puściała, ale trwało to z pół godziny i nawet do tej pory nie jest taka mięciutka, cały czas ją czuję (mam obolały dół brzucha). Miała któraś z Was tak? Jutro wizyta u gina, mam nadzieję, że się nie powtórzy, będę bała się isc do toalety
|
|
#2363 |
|
Zadomowienie
|
moniqac a w jakiej klinice chcesz rodzić?W którym mieście?
Ja rodziłam 2 razy przez cc w klinice w Zabrzu i byłam bardzo zadowolona,teraz też bedzie 3 cc mój gin zapowiedział to od razu ,i w tej samej klinice.
|
#2364 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka.M, gratulucję nabytku
Też o czymś takim marzymyJak będziecie wykańczać bierzcie sobie na wszystko rachunki imienne, bo dalej można odliczać różnicę vatu od materiałów budowlanych, a przy takich wydatkach można wyrwać ze skarbówki niemałą kwotę ![]() Dziewczyny, odebrałam wyniki. To był na szczęscie fałszywy alarm. Bilirubina oraz ALT i AST w normie ( ALT nawet troszę poniżej - 9 przy dolnej normie 10 ). Strasznie się cieszę Dzwoniliśmy dzisiaj do Feminy do Katowic. Płytka z nagraniem badania już czeka na wysyłkę. Może dotrze jeszcze w tym tygodniu. |
|
|
|
#2365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego sklepu Słoń też nie znałam ale jak będę w Łodzi to poszukam. One są normalnie w galeriach, czy trzeba szukać po mieście? Cytat:
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
Ja w Katowicach, na Łubinowej - tam jest mój gin do ktorego chodze od 7 lat.... słyszłam dużo dobrego o Zabrzu
Dziewczonka - to zapewne jelita.... nie martw się niczym, ja jak mam wzdęcia, to mam twrdy jak kamień brzuch u i tez mam skurcze. |
|
|
|
#2367 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie
Jestem w 17 tyg ciąży, a termin mam na 11 czerwca Przygarniecie mnie do swojego grona? jeszcze nie wiem co noszę pod swoim serduszkiem, ale mam nadzieje, że przy następnym usg moja ani doktor coś zauważy niestety pierwszych ruchów jeszcze nie czuje Dlatego tak strasznie zazdroszczę tym wszystkim mamusią, które maja przyjemność czuć swoje dzieciątko:P dość długo czytam wasz wątek i wielu sprawach już dodałyście mi otuchy, więc postanowiłam się odezwać, podziękować i podzielić swoimi odczuciami:P Buziaki
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() mnie dzis dopadla gypa zoladkowa, siostra sie ja ze mna podzielila ![]() nic nie moge jesc bo podchodzi do gardla, wszystko sie odbija, po jedzonku brzuszek boli, to nie grozne w ciazy? Zrobilam sobie miete.
|
#2369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jeszcze nic nie czuje zaczełam 17tydz i nie wiem czy sie zaczac przejmowac
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

teraz już bardzo wyraźnie. Zaczęło się 17-go grudnia i od tej pory czuję każdego dnia o różnym nateżeniu. Zdarza się,że dopiero wieczorem, czasem już od rana, ale to co czułam w Wigilię przy kolacji przeszło moje oczekiwania! Chyba śledziki to spowodowały, ale było niesamowicie 
Powodzenia w pracy, wcześnie wstałaś, ale dzień przez to dłuższy

Nie wierzyłam że mi się uda, no ale jak tyle osob mi klikało to nie mogło być inaczej
Córcia Madzia a syn Misiek 

ja też nie mam kompletnie nic
Dawno mnie u Was nie było. Jakoś tak wyszło. W pracy nie mam netu, a w domu to czasami nie chce mi się nawet kompa włączać