|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
marta pisalam wyzej nam dzisiaj pediatra odradzal rybe dla dzieci ponizej roku bo jest bardzo silnie uczulajaca po pierwszym roku mowil ze jak najbardziej bo jest zdrowa ale wczesniej moze powodowac silne alergie
#512 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś skończył 6 miesięcy my jemy już gluten, tak co drugi dzień troszkę do zupki przedwczoraj dostał pół żółtka, potem bąki śmierdzące zdechłym jajem sadził, że wytrzymać nie szło, a kupa była dopiero dzisiaj i podobno też smrodek niezły (TŻ przewijał) no i mamy ... NOCNIK ![]() a i nie polecam słoika z bobovity z rybką (taki po 5tym miesiącu), nam nie posłużył Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-12-28 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zadomowienie
|
Olakola, sto lat dla Kubusia
![]() Co myslicie o tym foteliku http://allegro.pl/fotelik-cybex-pall...388120886.html Ma najlepsze oceny w tej kategorii wagowej. Tak się zastanawiam jak jest różnica między fotelikami 9-18, 9-25 i 9-36? Myślicie, że są tak samo bezpieczne? Siala, Natalia też smaga się po głowie w trakcie jedzenia. Ślini się jak szalona i bezustannie pcha rączki do buzi. Sprawdzałam palcem i nie wyczuwam żadnego ząbka. Chwalę się, że drugą noc z rzędu przespała 6 godzin i po karmieniu kolejne 4 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | ||
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odp. odnosnie wody do mm, ja jak robilam mm to gotowalam zywca a podobno nie jest zalecane gotowanie mineralnej(gdzies tak slyszalam)
![]() Cytat:
![]() Tabletki na bez recepte , bo to homeopatyczne ricinus communis 30ch a te drugie z koncowka 5 to Basienka pisala, ze na laktacje sa. indyk, kurczak, krolik, cielecina, jagniecina ![]() Tz mnie zabil dzis ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
ale tu cisza
![]() ![]() niezawsze fajna ta kiecka a u mnie jest ten sklep to moze zahacze ![]() Chociaz w swieta wskoczylam w olowkową która kupiłam przed ciaza w Camaieu tylko teraz mi jakos niefajnie odstaje w biodrach ![]() My w poniedzialek wybylismy na sklepy kupilam sobie dwie koszulki (mam juz takie trzy ale bardzo je lubie wiec kupilam takie same ![]() ![]() Spodnie by mi sie jeszcze przydaly z dwie pary i jeszcze jeden sweter rozpinany i koszula na guziki ![]() bajka no pieknie a blanka jak laleczka i te rumience ![]() ![]() ![]() Fotelik fajny tez w koncu musimy kupic ale chyba ten co ania...zobaczymy martysek nie wiem ...drogi ten fotelik troche ale ladny.... w tej cenie to my chcemy by mial mozliwosc iso niezawsze ale zywiec to zrodlana a nie mineralna chyba hmmm? mineralnej sie nie gotuje ja jak zagotowalam to ten sod sie wytracil...zreszta g.owniane te mineralki u nas wszystko z wysoka zawartoscia sodu...ostatnio na dietetyce o tym mialam...tu unikamy solonych rzeczy a taka mineralka przekracza norme o iles tam na sod ![]() W ogole to jem juz normalnie(uwazam jeszcze na mleko, czekolade etc... ) i obserwuje Adasia poki co gorzej nie jest ![]() ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-12-29 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
u nas tez nie, chyba ze zapiore od razu hej! troche mnie nie bylo, ale nadrobilam, bo bylyscie laskawe ![]() na swietach mala byla aniolem poprostu-byly w sumie 3 dzieci w podobnym wieku i Ada byla najgrzeczniejsza!!! ale ostatniego dnia, jak bylismy u rodzicow, postanowilismy wyjsc na kregle po uspaniu jej (normalnie spi do ok 11) a wyszlismy, rzucilismy pare razy i telefon... obudzila sie i nie chciala spac-wracamy, a ona spi u tesciowej na rekach i podobno nie dala sie odlozyc-dalam jej cysia i ona 2 razy doslownie pociagnela i usnela...uhh chyba czula ze nas nie ma poza tym wczoraj mielismy przygode- przy podawaniu cebionu i espumisanu tz sie pomylil i dal jej olbas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Rozeznanie
|
siala, co do glutenu i mięsa tudzież innych rewelacji - ja kieruję się radami mojego pediatry, mam do niego zaufanie i w sumie to jego wskazówek się trzymam, czegoś trzymać się muszę a opinii od groma i z powrotem.
Co do mięsa - zaczęliśmy od indyka, cielęcina odpada na razie, bo niby alergizująca, został tylko królik i jagnięcina - raczej mało dostępna. Kurczaka to niechętnie, więc z mięsa tak naprawdę został mi indyk i królik. Hmm, coś mało... ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do przygód - poszłam wczoraj SAMA na zakupy, tż został z małą, cały czas podobno mu płakała (sądzę,że raczej marudziła, ale u tż-ta gradacja humorów małej szwankuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
olakola buziol dla Kuby za 6mc
![]() ![]() agravka kurcze wole nie myslec ile strachu bylo dobrze ze nie bedzie to mialo zadnych konsekwencji modro o kurcze ale moj by opierdziel dostal ![]() papi trzymam kciuki zeby juz bylo dobrze no to mozesz poszalec z jedzeniem ![]() ![]() niezawsze i jak cycuchy bez nocnego sciagania? moj dzisiaj pierwszy raz Hubcia kupe przebral a kazalam mu za kare bo zawsze Hubcio nawali kupe a on siedzi i udaje ze nie czuje ale wole zeby nie przewijal bo paczka mokrych chustek pojdzie na dwa razy ![]()
#519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za wskazówki o mięsku. Zastanawiam sie co z ta ryba i szynka, bo taki obiadek tez mam. Mój brat nakupował Frankowi słoiczków pod choinke. Jak tam cycuchy bez odciagania. U mnie poszło to ładnie, bez nawałow. Mi tak w ogóle mało leci. Nie ma żadnego porównania z Toba, więc może dlatego. No to Cię tz załatwił. Ale wiesz, że to powinna byc przede wszystkim Twoja decyzja. Cytat:
olakola sto lat dla Kubusia ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Rozeznanie
|
Na pewno dzieciom nie zaleca się wody mineralnej, bo w połączeniu z mlekiem będzie za dużo minerałów i obciąży malucha za bardzo - tak czytałam. My kupujemy źródlaną niskomineralizowaną (można też od biedy średniomineralizowaną), taką wodę zaleca się gotować, nawet producent zaleca (Primavera) (żywca podobno nie trzeba).
Co do wychodzenia z domu, to jak mały zostaje z tatą to nawet nie zauważa, że mnie nie ma, gorzej jak z dziadkami, raz się to zdarzyło ostatnio - odzyskal humor jak tata wrócił z pracy ![]() a no i dzisiaj szok, przespał od 21 do 8 rano!!!!!!!! (aż się zastanawiałam o 7 czy nie chory ![]() No i jeszcze się turla i ciągle go zbieram z podłogi na koc, bo się doturla i leży zadowolony. anoxa u nas tak samo, tata przewija tylko jak mnie nie ma, ale nawet idzie umyć pupę (myjemy odkąd walczyliśmy z uporczywym odparzeniem, chusteczkami tylko zbieramy pierwszy sort ![]() W ogóle to o ile na początku przez długi czas miałam pretensje o to, że z mało się zajmuje to teraz jest coraz lepiej, może dlatego, że ja trochę wychodziłam ostatnio i zostawał z nim po kilka godzin i jakoś się oswoił i bardziej polubił siedzenie z nim. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-12-29 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Wypędziłaś. A Alisa tylko na chwilę złapała katarek i szybko sobie z nim poradziła pomimo, że ja nadal chruchlam
![]() enter, anoxa przerąbane. Mój jak jest w domu po pracy, to tylko on zmienia pieluchy. Innej opcji nie przewiduję. I największe kupy właśnie on zwykle przebierał. Od samego maluszka ![]()
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-12-29 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Rozeznanie
|
dzidzia no to w sumie jedyne na co teraz mogę narzęknąc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
powiem wam ze moj tez sie maly zajmuje wyglupy im razem wychodza najlepiej a wczoraj robilam znajomej paznokcie i on zabral malego i sie nim zajmowal
![]() ![]()
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zadomowienie
|
olakola 100 lat dla Kubusia
![]() agravka ![]() anoxa u mojego też paka chusteczek na 2 razy ![]() ![]() i jak ja jestem w domu to nie przebierze ( wiecznie zmęczony po pracy ) ale jak mnie nie ma to zajmuje się i robi wszystko bez problemów. i wydaje mi się, że teraz ta opieka jakoś bardziej mu wychodzi niż na początku myślę, że już się tak nie boi ,że zrobi krzywdę ale też jest większy kontakt z aleksem i pewnie to sprawia że chętniej się nim zajmuje niz na początku ( chociaż jak go próbowąłam podpytać czy teraz bardziej " lubi" z małym zostawać niż wczesniej to nie dało się go podejść i twierdził że cały czas tak samo lubi, ale ja widzę różnicę haha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
mi tez sie wydaje ze te foteliki do 36kg to juz przesada tym bardziej ze napewno nie beda dostosowanedla tych maluchow okolo 9kg
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- aaaa mamy pierwszego zabka!!!!!1 dolna jedynka ![]() ![]() ![]()
#527 |
Rozeznanie
|
anoxa gratulacje, u nas nic, niby były marudy, tarcie, nawet mi sie zdawało, że coś czuję, ale nic nie ma.
olakola no ja nawet o nocniku jeszcze nie pomyślałam, łał Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-12-29 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zadomowienie
|
hej!
stal sie cud i znowu mam neta ![]() powiedzcie mi prosze jak dajecie nowe jedzonko? wprowadzilam juz troche nowosci do diety Patryka, z niczym nie mielismy problemow (odpukac!), dostaje teraz jeden sloiczek dziennie oprocz cyca i wczoraj dalam mu jeszcze pol sloiczka jabluszek przed "kapielowym" karmieniem... i jak to dalej rozegrac? dawac po dwa sloiczki? bo on po takim "posilku" zjada jeszcze zazwyczaj calego cyca, tak jakby wogole wczesniej nic nie jadl... pomozcie pliiiiizzzz ![]()
#529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() rozumiem i nie mam przecież nic przeciwko bo każdy robi po swojemu i nic mi do tego ale pytam z ciekawości skąd taki "mus".
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Wtajemniczenie
|
wklejam Wam najnowsze fotki mojego sloneczka
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Rozeznanie
|
A ja ponarzekam
![]() Moja mała stała się marudkiem, do tej pory cieszyła się często, a teraz marudzi i płacze i tylko rączki i rączki, nawet śpi jakoś tak niespokojnie i zdarza jej się zapłakać przez sen. Do paszczy zaglądałam, ale zębów nie widać ![]() anoxa - ja tż nie mogłam opierdzielić, bo już kiedyś mała przydzwoniła głową w ścianę pod moją obecność ![]() No i rezygnuję całkiem z używania chusteczek do pupy w domu - po raz chyba 3 odparzona pupa. Została nam woda i waciki. Co do gotowania wody dla małej - ja gotuję żywiec zdrój, nie wiem, czy dobrze robię, że ją gotuję. A jak mi się skończy i się nie zdążę zaopatrzyć to robię na zwykłej kranówie i na razie nic niepokojącego z tego powodu nie zauważyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
ja malemu wczesniej gotowalam na tych baniakach 5l z lidla i w sumie chyba z 4mc na takiej jadl a teraz wode z kranu mu gotuje i nic sie nie dzieje wszystko jest ok ale jak gdzies jedziemy w inne miejsce jak np w gorach bylismy to mineralna z butli mu gotuje
#533 |
Wtajemniczenie
|
jaka tu cisza...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#535 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba ![]() Ja to nawet wycieram pupę namoczoną w wodzie tetrą (używam jedną parę razy, namaczam róg) a nie chusteczkami (po siku) a potem suchą. Teraz chusteczki używam tylko przy zbieraniu kupy z grubsza a resztę zmywam pod kranem. A kremik daję z hippa, bo linomag nic, sudokrem nic, nawet bepanten, ktory wcześniej chwaliłam nic i w końcu wzięłam próbkę hippa, co miałam jeszcze ze szpitala i podziałało. Ogólnie odkąd wycieram do sucha jest dobrze (a naprawdę już było brzydko). Ostatnio w święta poza domem wycierałam chusteczkami i normalnie w szoku byłam jaka pupa wilgotna po nich i taka śliska. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-12-29 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Raczkowanie
|
co do wycierania pupy odparzonej to mialam taki problem gdy byłam z małą w szpitalu odparzyła sobie gdy dostawała antybiotyk -takie działanie uboczne lekarstw i pielęgniarki kazały smarować termentiolem nawet grubo a pupę myc woda z mydłem i wycierać do sucha POLOGŁO po dwóch dniach po odparzeniu ani śladu
zauważyłam też że jak zmienie chusteczki to coś sie zaczyna dziać więc od kilku miesięcy stosuję tylko pampers sensitive |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
entertete a smarowalas tormentiolem? bo moja siostrzenica miala zawsze odparzona pupe i tylko tormentiol pomagal my odpukac nie mamy tego problemu
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#539 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie za każdym odparzeniem smaruję tormentiolem, szybko pomaga. Tez mi poleciła położna w szpitalu.
Po wyleczeniu rezygnuję z bepantenu - za drogi niestety, sudocrem i linomag do mnie nie przemawia i kupiłam krem z hippa przeciw odparzeniom. Chusteczki zostawiam tylko na wyjścia, aktualnie daję radę z kupsztylami wacikami. A przy każdej zmianie pieluch myjecie dupiny maluchom? |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Raczkowanie
|
Olakola wszystkiego najlepszego dla Kubusia.
Moje dziecko dziś zapadło w sen zimowy chyba- od 12 śpi już.... No i musimy się pochwalić ząbkiem pierwszym- górną jedynkę mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.