|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#29791 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Również walczę cały czas z puchem, i z tym że mam lekko pocieniowaną grzywkę znaczy wydegarzowaną a resztą mam jeszcze cieniowaną tam jak miałem proste, i ogólnie trochę to głupio wygląda bo grzywka jest gęsta tak fest. Ale narazie omijam fryzjerów. Mi puch zmniejsza olejowanie zauważyłem. Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakieś szamponetki z Vatiki? tej z dodatkiem henny w jakimś ciekawszym odcieniu brązu ale jaśniejszego bez rudawych refleksów które cały czas mam. AAAaa no jak będę w tych Niemczech to się trochę rozejrzę po tych sklepach może jakieś fajne kosmetyki znajdę. ![]() Ps. Własnie lecę do tej drogerii Eloe tam na pereca ![]() ![]()
Nasze Covery http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee Bez prostownicy od: 18.09.2010!! Edytowane przez Gagz Czas edycji: 2010-12-29 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29793 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, że tak się wetnę bez ładu i składu (ciągle nadrabiam wątek
![]() A tutaj czytam, że nawet już ziółka masz w lodówce?? ![]()
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia ![]() 175cm/64,5 kg ![]() - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29794 |
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was po cichu cały czas.
Co do henny, to zdecydowanie jestem za tym, że oblepia włos. Fryzjerka, u której bywam, od razu po spojrzeniu na włosy powiedziała, że mam "obciążone resztkami henny, bo henna oblepia, a nie wnika", tak więc wydaje mi się, że to tak działa. A poza tym, kolor spiera się migiem... Co do moich zmagań z lokami - rzeczywiście, daję mniej Gliss Kura jako drugiego i włosy się nie przetłuszczają. Teraz zastanawiam się, co zrobić z efektem drugiego dnia - wczoraj loki były całkiem niezłe, a dziś wstaję..., a po nich ani śladu. Próbowałam zreanimować je wodą, ale nie dało to wielkiego efektu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29795 | ||
Lifthrasir
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do drugiego dnia - daj lokom czas! Ja na początku strasznie na to narzekałam, ale wraz z polepszaniem się stanu włosów i wzmocnieniem skrętu było już coraz lepiej, teraz mam nawet wrażenie, że są lepsze niż świeżo po myciu i wysuszeniu ![]() Indios, strasznie zazdroszczę koni, niestety nie mam takiej możliwości ![]() ![]() Swoją drogą, u mnie też wypadanie zaczyna się stabilizować ![]() ![]() Edytowane przez Kirima Czas edycji: 2010-12-30 o 12:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#29796 |
Raczkowanie
|
Ja moje loczki pofarbowałam henną khadi ciemny brąz i byłam średnio zadowolona, włosy straciły bardzo z objętości na jakies 3 tygodnie. Nie zaobserwowałam wysuszenia, przeciwnie były błyszczące i gładkie. Kolor zszedł po jakichś 1,5-2 tygodniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#29797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę...koleżanka powiedziała, że pojawił się u mnie ten "błysk w oku"...dawno go u mnie nie widziała ![]() No tak...w końcu wracam do mojej największej pasji...mam nadzieję, że teraz już na stałe ![]() Co do maski drożdżowej- ja robię tak: 1. Rozgniatam drożdże 2. Dodaje kilka łyżeczek naparu z pokrzywy i skrzypu (mam go do płukanki po umyciu ![]() 3. Mieszam 4. Nakładam na suche włosy koncentrując się bardziej na skalpie 5. Zakładam folię, czepek i podgrzewam suszarką 6. Po pół godzinie myję głowę ![]() Przypomniałaś mi o niej... ![]() ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#29798 |
Raczkowanie
|
Lisbeth ma przepiękne włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29799 | |
Lifthrasir
|
Cytat:
Ech... zawsze marzyłam o jeździe konnej i ogólnie obcowaniu z końmi, mam nadzieję, że kiedyś spełnię swoje pragnienie... ![]() ![]() ![]() ![]() Wielkie dzięki za przepis ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29800 |
Zakorzenienie
|
indios
tez mialam ta przyjemnosc miec kilka lekcji jazdy na koniu ![]() ![]() wogole marze o posiadaniu swoich koni ![]() ![]() a wlosy dzis w warkoczu czekaja na mycie i na sylwestra na jutro zdecydowalam nic nie robic z nimi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29801 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Naprawde te wszystkie maski, drożdze, pokrzywy, siemie, skrzypy hehe ja jestem daleko w tyle...nie mam takiej mobilizacji..a dla Ciebie ![]() ![]() Mam na marginesie takie pytanko. Od okolo miesiaca jestem posiadaczko olejku kokosoweg, w szklanym sloiku. Na poczatku wydawal mi sie ok. Teraz juz nieco gorzej. Dziewczyny Wy nieraz chwalicie go i zachwycacie sie jego zapacham..a moj nie pachnie wcale ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
To wkoncu Twoja wielka ozdoba!!!!!! Powiem Ci ze w awatarze powinnas dac swoja fotke bo shakirke przebijasz swoimi loczkami w 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Zgadzam sie zdrowe przedewszystkim. Jak tafla wody... to zupelnie inny rodzaj od naszych kreciołkow ![]() ![]() Jednak nie wazne czy proste, czy krecone..wazne aby byly zdrowe i lsniace ![]()
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-12-30 o 13:13 Powód: zla nazwa olejku;) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#29802 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konie to cudowne zwierzęta... Bardzo mi ich brakowało...ale cóż- nie było gdzie jeździć a przede wszystkim za co... Teraz jednak to się zmienia ![]() ![]() Co do przepisu- nie musi być koniecznie być olejek ![]() ![]() Tak naprawdę jestem pewna, ze ta maska zadziała składając się tylko z drożydży i wody ![]() Cytat:
![]() a za skokami też nie przepadam, choć byłam w tym dobra ![]() Teraz trafiłam do stadniny gdzie trenują...WKKW ![]() ![]() Cytat:
![]() Naturalne najlepsze ![]() A co do warkocza...ja ostatnio nie robię, bo wydawało mi się, że przez to więcej kudłów mi wypada ![]() Cytat:
![]() Ale po prostu one tak wypadały, ze trzabyło się wziąć za nie od wszystkich możliwych stron... I są efekty ![]() Cytat:
![]() To tak jak ja ![]() Mi on troszeczke pachnie, ale na pewno nie migdałami ![]() Jak olej nie pachnie to nie znaczy, ze jest zły- dla włosów to prawie nie robi zadnej różnicy ![]() A jak to Profarm to ja bardzo go sobie chwalę ![]()
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#29803 | ||||||||||||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() PS. Pochwal się, proszę, zakupami w drogerii na Pereca ![]() Cytat:
![]() ![]() Tuż po maturze zrobiłam sobie rubin i wyglądałam straszliwie. Ale to był chłodny odcień i może dlatego stałam się topielicą. Moje włosy pod światło i tak są rude, ale ciepłe. TŻ twierdzi, że to charakter i czego nie zrobię to i tak ruda będę ![]() Ale czy mi pasują do typu urody ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po prostu zazdraszczam ![]() Cytat:
![]() Już posmarowana, dopieszczona, krawędzie zaostrzone... Ech... ![]() ![]()
![]() |
#29804 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie masz z Profarmu
![]() To tak jak ja ![]() Mi on troszeczke pachnie, ale na pewno nie migdałami ![]() Jak olej nie pachnie to nie znaczy, ze jest zły- dla włosów to prawie nie robi zadnej różnicy ![]() A jak to Profarm to ja bardzo go sobie chwalę ![]() Indianos ja juz chyba nie wiem co pisze...chodzilo mi o kokosowy ![]() ten kokosowy moj jest kiepski chyba
#29805 | |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Za to ten z Efavitu jest w mniejszym słoiczku i pachnie słodkim kokoskiem. Ten działa rewelacyjnie
![]() |
#29806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#29807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo zazdroszczę. Od dawna sobie obiecuję, że wrócę do jeździectwa, ale jakoś zawsze braknie czasu ![]()
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.biovert.pl/product_info.php?products_id=866
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-12-30 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj idę zakupić jakąś do mycia odżywkę pewnie tą z rossmana ale nie ta samą co wtedy, i chciałbym gdzieś znaleźć bo chociaż mieszkam 15 min. od rynku to dla mnie to barrrrdzo daleko i straaaasznie mi się nie chce :P A to degażowanie to była akcja wtedy jak polazłem z tymi spalonymi po rozjaśniaczu, jak mi koleżanki zapragnęły zrobić białe pasemko, wyszedł totalnie żólto rudy blond taki przepraszam za wyrażenie sikowy strasznie ![]() Ha i dzisiaj lewa strona zaczęła się lekko skręcać już ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#29810 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#29811 | |||
Lifthrasir
|
Cytat:
No u mnie tak samo - i finanse, i miejsce. ![]() Wiem, że nie musi być olejek, ale ja lubię takie bardziej konkretne maski, a przyznam szczerze, że rycynowego jeszcze nie miałam okazji używać. Jakoś tak... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Btw. już to chyba kiedyś pisałam, ale powtórzę, Wrocław - cudowne miasto ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#29812 | |||
Zakorzenienie
|
Nie zazdraszczaj, bo nie wyjdzie
![]() Cytat:
![]() Dopiero teraz zaczynasz białe szaleństwo? ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie pamiętam składu- wzięłam, bo kiedyś mi pomogły ![]() A czemu interesujesz się tymi ampułkami? Gdzieś przeczytałam, ze juz pożegnałaś wypadanie... Wróciło? ![]() Cytat:
![]() ![]() W przyszłym tygodniu pierwsza jazda ![]() Tylko Szef musi się zgodzić puszczać mnie w styczniu raz w tygodniu godzinę wcześniej ![]() Oby się zgodził ![]() Niestety jest to drogi sport i dobre stadniny są trudno dostępne i...jeszcze droższe ![]() Ta, w której zacznę jeździć jest totalnym przeciwieństwem... Kobieta trenująca sportowo, nadal biorąca czynny udział w zawodach, rewelacyjne warunki i konie a jazda...tania jak barszcz... Widocznie kobieta nie jest nastawiona na trzepanie kasy z jeźdźców ![]() I dobrze ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#29813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wrocław, no mi tam odpowiada tylko gdyby komunikacja miejska była taka szybka jak w drugi dzień świąt kiedy z Jana Pawła Drugiego na Stalową dojechałem w 9 min, to mógł bym wtedy zawsze kasować bilety ![]()
![]() |
#29814 |
Zakorzenienie
|
Gagz - 1.Raczej ze względu na czerń niż na faceta w kosmetycznym
![]() ![]() 2.Zapraszam w moje rejony, docenisz każdą komunikację miejską ![]() Bernadka - wiadomość specjalnie dla Ciebie, strasznie zła: kupiłam degażówki na all, podcięłam grzywke sobie i całej rodzinie i nawet nieźle wyszło ![]() Myślę że nie da się zrobić dużej krzywdy strzępieniem samych końców, a ubaw - bezcenny! Inna rzecz - grzywka szybko mi rośnie, zaoszczędzę sobie kilku wizyt u fryz ![]() Mama dała sobie Garniera Karite nałożyć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a wypadanie nie wróciło, i nie wróci, hopefully ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29816 |
Zakorzenienie
|
Ona chyba ma w składzie alkohol...Ale bij zabij...nie powiem na 100%
![]() A co zrobiłaś, że masz tyle babyhairków? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#29817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a nie wiem w sumie czemu konkretnie zawdzięczam wysyp bejbiherków. Łykałam revalid, może to jego zasługa? a może po prostu wypadło, co miało wypaść i teraz na pustych miejscach rosną nowe. Ale pewnie ten revalid ![]() no i grzywka ... tak niewiele jej już brakuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie teraz biorę inne rzeczy, ale jak skończę 3 miesięczną kurację, zrobię miesiąc przerwy to może następnym razem wezmę Revalid ![]() Długo go bierzesz już? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#29819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a brałam go 3 miesiące ... ale w mniejszych ilościach niż piszą w ulotce. Drogi był ![]()
![]() |
#29820 |
Zakorzenienie
|
![]() czy widzialyscie moze ten zel a moze ktos z was mial?? fructisa z extraktem z bambusa jablek i jeszcze czegos bez alko jakis nowy chyba jest ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.