Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 994 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-29, 12:59   #29791
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Indios - moja mama w młodości na ciemne włosy używała chny (na całą noc na przykład) - w efekcie była delikatna ciepła poświata i odżywione mięsiste włoski.
No to moze kiedyś się skuszę

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:24   #29792
Gagz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Jeszcze troszkę A myślałeś o jakiejś szczególnej długości?
Facet z zadbanymi długimi lokami - to jest to. Szkoda, że tak rzadko na ulicy można takie zjawisko obserwować
Dziękuję
Ojej - pamiętasz o moich bolączkach Wczoraj objętość była ekstra, wszystko na plus oprócz puchu, ale daję radę. Tak to niestety wygląda w pracy - powietrze suche, więc puchu nie da się tak łatwo uniknąć
A fotki... hmm... trzeba będzie zrobić
Jak najdłuższe, jadę na wymianę do Niemiec w marcu więc trza się tam chwalić narazie chciałbym takie mniej więcej jak ma Bernadetka swoje Ale sama wiesz że kręcone trudno jest pielęgnować, a jak już się jest facetem to w ogóle, chociaż zdarzają się wyjątki <patrz na załączony obratek ->>>>>>>>>>>>>>> JA xD> . Kiedyś urosną A i tak rosną szybciej niż jak miałem je zmasakrowane.

Również walczę cały czas z puchem, i z tym że mam lekko pocieniowaną grzywkę znaczy wydegarzowaną a resztą mam jeszcze cieniowaną tam jak miałem proste, i ogólnie trochę to głupio wygląda bo grzywka jest gęsta tak fest. Ale narazie omijam fryzjerów.

Mi puch zmniejsza olejowanie zauważyłem.
Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakieś szamponetki z Vatiki? tej z dodatkiem henny w jakimś ciekawszym odcieniu brązu ale jaśniejszego bez rudawych refleksów które cały czas mam.

AAAaa no jak będę w tych Niemczech to się trochę rozejrzę po tych sklepach może jakieś fajne kosmetyki znajdę.

Ps. Własnie lecę do tej drogerii Eloe tam na pereca

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!

Edytowane przez Gagz
Czas edycji: 2010-12-29 o 13:27
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:55   #29793
venealin
Raczkowanie

Cytat:
Cudne Chcę taki właśnie kolor
Przepraszam, że tak się wetnę bez ładu i składu (ciągle nadrabiam wątek ) ...ale Eloe...czy mi się coś uroiło, czy pomyliło, bo wydaje mi się, że pisałaś, że rudości Ci nie bardzo pasują do typu urody i takie tam...
A tutaj czytam, że nawet już ziółka masz w lodówce??
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 14:09   #29794
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Podczytuję Was po cichu cały czas.

Co do henny, to zdecydowanie jestem za tym, że oblepia włos. Fryzjerka, u której bywam, od razu po spojrzeniu na włosy powiedziała, że mam "obciążone resztkami henny, bo henna oblepia, a nie wnika", tak więc wydaje mi się, że to tak działa. A poza tym, kolor spiera się migiem...

Co do moich zmagań z lokami - rzeczywiście, daję mniej Gliss Kura jako drugiego i włosy się nie przetłuszczają. Teraz zastanawiam się, co zrobić z efektem drugiego dnia - wczoraj loki były całkiem niezłe, a dziś wstaję..., a po nich ani śladu. Próbowałam zreanimować je wodą, ale nie dało to wielkiego efektu...
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 16:22   #29795
Kirima
Lifthrasir

Cytat:
Facet z zadbanymi długimi lokami - to jest to. Szkoda, że tak rzadko na ulicy można takie zjawisko obserwować
Ano... Myślę też, że jest to wina wszędzie panującej opinii, tzn. że facet w lokach wygląda jak gej. Próbowałam namówić kumpla, żeby przestał namiętnie czesać włosy, ale z tego właśnie powodu - z marnym skutkiem. A miałby takie piękne loookii....

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Co do henny, to zdecydowanie jestem za tym, że oblepia włos. Fryzjerka, u której bywam, od razu po spojrzeniu na włosy powiedziała, że mam "obciążone resztkami henny, bo henna oblepia, a nie wnika", tak więc wydaje mi się, że to tak działa. A poza tym, kolor spiera się migiem...

Co do moich zmagań z lokami - rzeczywiście, daję mniej Gliss Kura jako drugiego i włosy się nie przetłuszczają. Teraz zastanawiam się, co zrobić z efektem drugiego dnia - wczoraj loki były całkiem niezłe, a dziś wstaję..., a po nich ani śladu. Próbowałam zreanimować je wodą, ale nie dało to wielkiego efektu...
Nie wiem jak to jest, ale czytałam gdzieś tu na forum, że henną trzeba pofarbować co najmniej 2x, żeby kolor się nie spierał
A co do drugiego dnia - daj lokom czas! Ja na początku strasznie na to narzekałam, ale wraz z polepszaniem się stanu włosów i wzmocnieniem skrętu było już coraz lepiej, teraz mam nawet wrażenie, że są lepsze niż świeżo po myciu i wysuszeniu

Indios, strasznie zazdroszczę koni, niestety nie mam takiej możliwości a co do tej maski drożdżowej, mogłabyś podać przepis? wiem, że chyba Rybiorek go podawała, ale nie zapisałam, a to było tyyyle stron wstecz
Swoją drogą, u mnie też wypadanie zaczyna się stabilizować Wypada mi połowę mniej włosów niż zawsze!

Siostra Zakonu Curlitanek

Edytowane przez Kirima
Czas edycji: 2010-12-30 o 12:10
Kirima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:14   #29796
carmen999
Raczkowanie

Ja moje loczki pofarbowałam henną khadi ciemny brąz i byłam średnio zadowolona, włosy straciły bardzo z objętości na jakies 3 tygodnie. Nie zaobserwowałam wysuszenia, przeciwnie były błyszczące i gładkie. Kolor zszedł po jakichś 1,5-2 tygodniach.
carmen999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:32   #29797
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Kirima Pokaż wiadomość

Indios, strasznie zazdroszczę koni, niestety nie mam takiej możliwości a co do tej maski drożdżowej, mogłabyś podać przepis? wiem, że chyba Rybiorek go podawała, ale nie zapisałam, a to było tyyyle stron wstecz
Swoją drogą, u mnie też wypadanie zaczyna się stabilizować Wypada mi połowę mniej włosów niż zawsze!
Konisieeeee...byłam wczoraj w tej stajni i w przyszłym tygodniu już zaczynam jeździć
Kurczę...koleżanka powiedziała, że pojawił się u mnie ten "błysk w oku"...dawno go u mnie nie widziała
No tak...w końcu wracam do mojej największej pasji...mam nadzieję, że teraz już na stałe

Co do maski drożdżowej- ja robię tak:
1. Rozgniatam drożdże
2. Dodaje kilka łyżeczek naparu z pokrzywy i skrzypu (mam go do płukanki po umyciu ) i trochę olejku rycynowego
3. Mieszam
4. Nakładam na suche włosy koncentrując się bardziej na skalpie
5. Zakładam folię, czepek i podgrzewam suszarką
6. Po pół godzinie myję głowę

Przypomniałaś mi o niej... Może sobie zrobię w niedzielę Bo dziś już mi się nie będzie chciało

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 12:18   #29798
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Lisbeth ma przepiękne włosy
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 12:23   #29799
Kirima
Lifthrasir

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Konisieeeee...byłam wczoraj w tej stajni i w przyszłym tygodniu już zaczynam jeździć
Kurczę...koleżanka powiedziała, że pojawił się u mnie ten "błysk w oku"...dawno go u mnie nie widziała
No tak...w końcu wracam do mojej największej pasji...mam nadzieję, że teraz już na stałe

1. Rozgniatam drożdże
2. Dodaje kilka łyżeczek naparu z pokrzywy i skrzypu (mam go do płukanki po umyciu ) i trochę olejku rycynowego
3. Mieszam

Przypomniałaś mi o niej... Może sobie zrobię w niedzielę Bo dziś już mi się nie będzie chciało

Ech... zawsze marzyłam o jeździe konnej i ogólnie obcowaniu z końmi, mam nadzieję, że kiedyś spełnię swoje pragnienie... Ale co ja tam gadam o koniach, kiedy te mniejsze marzenia nie są jeszcze zrealizowane Zaprzęgowiec, wąż... A potem pomyślimy o czymś większym...

Wielkie dzięki za przepis Zrobię sobie jutro, tylko będę musiała przejść się do apteki po jakiś olejek, bo wszystkie zapasy mi się skończyły.

Stary 2010-12-30, 12:36   #29800
caskada
Zakorzenienie

indios
tez mialam ta przyjemnosc miec kilka lekcji jazdy na koniu milo wspominam gorzej juz skoki przez przeszkody
wogole marze o posiadaniu swoich koni takie male ciche marzenie tz tez to podziela

a wlosy dzis w warkoczu czekaja na mycie i na sylwestra na jutro zdecydowalam nic nie robic z nimi wkoncu to nie bal moze jakas opaske ewentualnie sobie jeszcze kupie z jakims kwiatkiem czy ozdoba i wszystko beda krecone a towarzystwo bedzie miec wyprostowane
Stary 2010-12-30, 12:49   #29801
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:

1. Rozgniatam drożdże
3. Mieszam

Indianos podziwiam Cie za wytrwalosc i konsekwencje w pielegnacji
Naprawde te wszystkie maski, drożdze, pokrzywy, siemie, skrzypy hehe
ja jestem daleko w tyle...nie mam takiej mobilizacji..a dla Ciebie
Mam na marginesie takie pytanko. Od okolo miesiaca jestem posiadaczko olejku kokosoweg, w szklanym sloiku. Na poczatku wydawal mi sie ok. Teraz juz nieco gorzej. Dziewczyny Wy nieraz chwalicie go i zachwycacie sie jego zapacham..a moj nie pachnie wcale :conf used: moze wklejcie fotki tych waszych albo jakies linki. Ja chyba dokonalam jakiegos zlego wyboru

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
indios
tez mialam ta przyjemnosc miec kilka lekcji jazdy na koniu milo wspominam gorzej juz skoki przez przeszkody
wogole marze o posiadaniu swoich koni takie male ciche marzenie tz tez to podziela

a wlosy dzis w warkoczu czekaja na mycie i na sylwestra na jutro zdecydowalam nic nie robic z nimi wkoncu to nie bal moze jakas opaske ewentualnie sobie jeszcze kupie z jakims kwiatkiem czy ozdoba i wszystko beda krecone a towarzystwo bedzie miec wyprostowane
Cascado i dobrze robisz...juz tydzien temu pisalam Ci ze zostaw swoje!!!!
To wkoncu Twoja wielka ozdoba!!!!!! Powiem Ci ze w awatarze powinnas dac swoja fotke bo shakirke przebijasz swoimi loczkami w 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Lisbeth ma przepiękne włosy
Zgadzam sie zdrowe przedewszystkim. Jak tafla wody... to zupelnie inny rodzaj od naszych kreciołkow
Jednak nie wazne czy proste, czy krecone..wazne aby byly zdrowe i lsniace

Edytowane przez ammmm
Czas edycji: 2010-12-30 o 13:13 Powód: zla nazwa olejku;)
ammmm jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 12:58   #29802
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:

Ech... zawsze marzyłam o jeździe konnej i ogólnie obcowaniu z końmi, mam nadzieję, że kiedyś spełnię swoje pragnienie... Ale co ja tam gadam o koniach, kiedy te mniejsze marzenia nie są jeszcze zrealizowane Zaprzęgowiec, wąż... A potem pomyślimy o czymś większym...

Wielkie dzięki za przepis Zrobię sobie jutro, tylko będę musiała przejść się do apteki po jakiś olejek, bo wszystkie zapasy mi się skończyły.

Konie to cudowne zwierzęta...
Bardzo mi ich brakowało...ale cóż- nie było gdzie jeździć a przede wszystkim za co...
Teraz jednak to się zmienia Dodatkowo kobitka trenuje sportowo, ale zrozumiała moje obawy i to, ze jak księżniczka- muszę najpierw sobie pojeździć delikatnie i wszystko przypomnieć a dopiero potem coś więcej...Mam nadzieję, że zaakceptuje

Co do przepisu- nie musi być koniecznie być olejek Ja dodaje rycynowy, bo jest na wypadanie i zawsze mam go w domu
Tak naprawdę jestem pewna, ze ta maska zadziała składając się tylko z drożydży i wody
Cytat:
indios
Tak...to cudowny sport
a za skokami też nie przepadam, choć byłam w tym dobra Zawsze jednak marzyłam o ujeżdżeniu...
Teraz trafiłam do stadniny gdzie trenują...WKKW Więc będzie wszystko na raz

Cytat:
I bardzo dobrze zrobiłaś
Naturalne najlepsze
A co do warkocza...ja ostatnio nie robię, bo wydawało mi się, że przez to więcej kudłów mi wypada

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
Indianos podziwiam Cie za wytrwalosc i konsekwencje w pielegnacji
Naprawde te wszystkie maski, drożdze, pokrzywy, siemie, skrzypy hehe
ja jestem daleko w tyle...nie mam takiej mobilizacji..a dla Ciebie
Oj...dziękuję!
Ale po prostu one tak wypadały, ze trzabyło się wziąć za nie od wszystkich możliwych stron...
I są efekty

Cytat:
Mam na marginesie takie pytanko. Od okolo miesiaca jestem posiadaczko olejku migdalowego, w szklanym sloiku. Na poczatku wydawal mi sie ok. Teraz juz nieco gorzej. Dziewczyny Wy nieraz chwalicie go i zachwycacie sie jego zapacham..a moj nie pachnie wcale :conf used: moze wklejcie fotki tych waszych albo jakies linki. Ja chyba dokonalam jakiegos zlego wyboru -
Pewnie masz z Profarmu
To tak jak ja
Mi on troszeczke pachnie, ale na pewno nie migdałami
Jak olej nie pachnie to nie znaczy, ze jest zły- dla włosów to prawie nie robi zadnej różnicy
A jak to Profarm to ja bardzo go sobie chwalę

Stary 2010-12-30, 13:06   #29803
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Jak najdłuższe, jadę na wymianę do Niemiec w marcu więc trza się tam chwalić
i zarazem Trudny czas przed Tobą - włosy w oczach i gdzie popadnie Ale dasz radę - w końcu o loki warto dbać
Cytat:
<patrz na załączony obratek ->>>>>>>>>>>>>>> JA xD>
Ja poproszę jeszcze link do obrazka
Cytat:
mam lekko pocieniowaną grzywkę znaczy wydegarzowaną
:mdelje: o matulu - degażowanie...
Cytat:
Ale narazie omijam fryzjerów
Przyjdzie czas i na to. Warto będzie przed wyjazdem podciąć
Cytat:
Mi puch zmniejsza olejowanie zauważyłem.
Znaczy dobry znak
Cytat:
Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakieś szamponetki z Vatiki? tej z dodatkiem henny w jakimś ciekawszym odcieniu brązu ale jaśniejszego bez rudawych refleksów które cały czas mam.
Nie miałam. Stosowałam jedynie szamponetkę z Mariona zakupiłam w Arenie na którymś ze stoisk drogeryjnych.
Cytat:
AAAaa no jak będę w tych Niemczech to się trochę rozejrzę po tych sklepach może jakieś fajne kosmetyki znajdę.
Polecam Alverde z DMu

PS. Pochwal się, proszę, zakupami w drogerii na Pereca

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak się wetnę bez ładu i składu (ciągle nadrabiam wątek ) ...ale Eloe...czy mi się coś uroiło, czy pomyliło, bo wydaje mi się, że pisałaś, że rudości Ci nie bardzo pasują do typu urody i takie tam...
A tutaj czytam, że nawet już ziółka masz w lodówce??
Eeee Ktoś mnie przyłapał
Tuż po maturze zrobiłam sobie rubin i wyglądałam straszliwie. Ale to był chłodny odcień i może dlatego stałam się topielicą.
Moje włosy pod światło i tak są rude, ale ciepłe. TŻ twierdzi, że to charakter i czego nie zrobię to i tak ruda będę
Ale czy mi pasują do typu urody ? Nawet nie wiem, jaki konkretnie mam. Wydawało mnie się, że lato, ale na dziś wszystko się pomieszało

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Teraz zastanawiam się, co zrobić z efektem drugiego dnia - wczoraj loki były całkiem niezłe, a dziś wstaję..., a po nich ani śladu. Próbowałam zreanimować je wodą, ale nie dało to wielkiego efektu...
A co nakładałaś jako stylizator? Czasem to on właśnie ponosi winę.
Cytat:
Myślę też, że jest to wina wszędzie panującej opinii, tzn. że facet w lokach wygląda jak gej.
Prawda? Kompletna bzdura w tym stereotypie (jak zresztą w większości stereotypów). Facet to facet, ale taki z zadbanymi włosami, w ogóle zadbany to miłe dla oka zjawisko
Cytat:

Po prostu zazdraszczam
Cytat:
1. Rozgniatam drożdże
3. Mieszam
Sympatyczna maska. Zrobię po Nowym Roku, bo w Nowy Rok... na deskę!
Już posmarowana, dopieszczona, krawędzie zaostrzone... Ech... ciesze się jak szalona. Nareszcie wypróbuję śnieg tej zimy

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:11   #29804
ammmm
Wtajemniczenie

Pewnie masz z Profarmu
To tak jak ja
Mi on troszeczke pachnie, ale na pewno nie migdałami
Jak olej nie pachnie to nie znaczy, ze jest zły- dla włosów to prawie nie robi zadnej różnicy
A jak to Profarm to ja bardzo go sobie chwalę [/QUOTE]

Indianos ja juz chyba nie wiem co pisze...chodzilo mi o kokosowy migdalowego jeszcze nie nabylam...czekam na Amle i Glorie..wiec nie bede kasy za duzo tracic hehe
ten kokosowy moj jest kiepski chyba
Stary 2010-12-30, 13:30   #29805
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Indianos ja juz chyba nie wiem co pisze...chodzilo mi o kokosowy migdalowego jeszcze nie nabylam...czekam na Amle i Glorie..wiec nie bede kasy za duzo tracic hehe
ten kokosowy moj jest kiepski chyba
Miałam z Biofuturo i nie pachniał. Rzeczywiście był kiepski i...w szklanym słoiczku.

Za to ten z Efavitu jest w mniejszym słoiczku i pachnie słodkim kokoskiem. Ten działa rewelacyjnie

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:32   #29806
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Ale po prostu one tak wypadały, ze trzabyło się wziąć za nie od wszystkich możliwych stron...
I są efekty
Indios, fajowo że są efekty a powiedz mi, używalaś ampułek Joanna Rzepa, no nie? nie pamietasz na czym one były? (alkohol, czy może glikol, albo jeszcze coś innego?) też chcę w nie zainwestować, ale qrczę, boję się czy one nie są z denatem a w ciemno nie chciałabym zamawiać ... bo alkoholem skalpu nie potraktuję

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:49   #29807
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Och, konie, kiedy to było ... Wspaniały sport, cudowne hobby
Bardzo zazdroszczę. Od dawna sobie obiecuję, że wrócę do jeździectwa, ale jakoś zawsze braknie czasu

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 14:25   #29808
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam z Biofuturo i nie pachniał. Rzeczywiście był kiepski i...w szklanym słoiczku.

Za to ten z Efavitu jest w mniejszym słoiczku i pachnie słodkim kokoskiem. Ten działa rewelacyjnie
Ja mam jakis rapunzel szklany sloik. Jak go wykoncze napewno kupie inny. Mam nadzieje ze ta amle dobra zamowilam
http://www.biovert.pl/product_info.php?products_id=866

Edytowane przez ammmm
Czas edycji: 2010-12-30 o 14:32
ammmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 14:50   #29809
Gagz
Raczkowanie

Cytat:
i zarazem Trudny czas przed Tobą - włosy w oczach i gdzie popadnie Ale dasz radę - w końcu o loki warto dbać
Ja poproszę jeszcze link do obrazka
:mdelje: o matulu - degażowanie...
Przyjdzie czas i na to. Warto będzie przed wyjazdem podciąć
Znaczy dobry znak
Nie miałam. Stosowałam jedynie szamponetkę z Mariona zakupiłam w Arenie na którymś ze stoisk drogeryjnych.
Polecam Alverde z DMu

PS. Pochwal się, proszę, zakupami w drogerii na Pereca
Niestety na pereca byłem po hennę do brwi bo mnie matula wysłała, oczywiście wszystkie w środku nie omieszkały mnie oblukać od dołu w górę ale ja już jestem przyzwyczajony do takich akcji)

Dzisiaj idę zakupić jakąś do mycia odżywkę pewnie tą z rossmana ale nie ta samą co wtedy, i chciałbym gdzieś znaleźć bo chociaż mieszkam 15 min. od rynku to dla mnie to barrrrdzo daleko i straaaasznie mi się nie chce :P

A to degażowanie to była akcja wtedy jak polazłem z tymi spalonymi po rozjaśniaczu, jak mi koleżanki zapragnęły zrobić białe pasemko, wyszedł totalnie żólto rudy blond taki przepraszam za wyrażenie sikowy strasznie

Ha i dzisiaj lewa strona zaczęła się lekko skręcać już

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Stary 2010-12-30, 15:38   #29810
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
A co nakładałaś jako stylizator? Czasem to on właśnie ponosi winę.
Gumę z Joanny z wodą. Może to jej wina?
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 18:13   #29811
Kirima
Lifthrasir

Cytat:

Konie to cudowne zwierzęta...
Bardzo mi ich brakowało...ale cóż- nie było gdzie jeździć a przede wszystkim za co...
Teraz jednak to się zmienia Dodatkowo kobitka trenuje sportowo, ale zrozumiała moje obawy i to, ze jak księżniczka- muszę najpierw sobie pojeździć delikatnie i wszystko przypomnieć a dopiero potem coś więcej...Mam nadzieję, że zaakceptuje

Co do przepisu- nie musi być koniecznie być olejek Ja dodaje rycynowy, bo jest na wypadanie i zawsze mam go w domu
Tak naprawdę jestem pewna, ze ta maska zadziała składając się tylko z drożydży i wody

No u mnie tak samo - i finanse, i miejsce.

Wiem, że nie musi być olejek, ale ja lubię takie bardziej konkretne maski, a przyznam szczerze, że rycynowego jeszcze nie miałam okazji używać. Jakoś tak...

Cytat:
Prawda? Kompletna bzdura w tym stereotypie (jak zresztą w większości stereotypów). Facet to facet, ale taki z zadbanymi włosami, w ogóle zadbany to miłe dla oka zjawisko
Ano bzdura, tak samo odpowiada mi, jak facet goli się pod pachami - bo to takie nieestetyczne, szczególnie jak jest bardzo owłosiony, jak mu włosy wystają kiedy jest w koszulce... Poza tym niehigieniczne i niesmaczne wręcz I tu panuje bardzo podobny stereotyp, że jak się goli to już nie facet

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Niestety na pereca byłem po hennę do brwi bo mnie matula wysłała, oczywiście wszystkie w środku nie omieszkały mnie oblukać od dołu w górę ale ja już jestem przyzwyczajony do takich akcji)
Hm, ja szczerze mówiąc nie jestem w stanie zrozumieć tego gapienia się, chociaż w moim przypadku jest tak samo

Btw. już to chyba kiedyś pisałam, ale powtórzę, Wrocław - cudowne miasto Chciałabym tam studiować, ale... czas pokaże w końcu najbliżej nie mam...

Stary 2010-12-30, 19:20   #29812
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:

Po prostu zazdraszczam
Nie zazdraszczaj, bo nie wyjdzie

Cytat:
Sympatyczna maska. Zrobię po Nowym Roku, bo w Nowy Rok... na deskę!
Już posmarowana, dopieszczona, krawędzie zaostrzone... Ech... ciesze się jak szalona. Nareszcie wypróbuję śnieg tej zimy
O kurczę...to super
Dopiero teraz zaczynasz białe szaleństwo?

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
Indios, fajowo że są efekty a powiedz mi, używalaś ampułek Joanna Rzepa, no nie? nie pamietasz na czym one były? (alkohol, czy może glikol, albo jeszcze coś innego?) też chcę w nie zainwestować, ale qrczę, boję się czy one nie są z denatem a w ciemno nie chciałabym zamawiać ... bo alkoholem skalpu nie potraktuję
Wiesz co? sprawdź sobie w KWC To nie ten tonik tylko ampułki
Ja nie pamiętam składu- wzięłam, bo kiedyś mi pomogły
A czemu interesujesz się tymi ampułkami? Gdzieś przeczytałam, ze juz pożegnałaś wypadanie...
Wróciło?
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Och, konie, kiedy to było ... Wspaniały sport, cudowne hobby
Bardzo zazdroszczę. Od dawna sobie obiecuję, że wrócę do jeździectwa, ale jakoś zawsze braknie czasu
Ja też obiecywałam aż w końcu się wzięłam za siebie...a była to szybka akcja...na Wigilii powiedziała mi o tej stadninie kuzynka (którą ja wkręciłam w jeździectwo i teraz się odwdzięcza ) za dwa dni dała mi numer, w międzyczasie coś się podowiadywałam o niej, zadzwoniłam i wczoraj już widziałam te prawie 20 cudeniek
W przyszłym tygodniu pierwsza jazda
Tylko Szef musi się zgodzić puszczać mnie w styczniu raz w tygodniu godzinę wcześniej
Oby się zgodził

Cytat:

No u mnie tak samo - i finanse, i miejsce.

Niestety jest to drogi sport i dobre stadniny są trudno dostępne i...jeszcze droższe
Ta, w której zacznę jeździć jest totalnym przeciwieństwem...
Kobieta trenująca sportowo, nadal biorąca czynny udział w zawodach, rewelacyjne warunki i konie a jazda...tania jak barszcz...
Widocznie kobieta nie jest nastawiona na trzepanie kasy z jeźdźców
I dobrze Dzięki temu mój TŻ też niedługo zacznie się uczyć

Stary 2010-12-30, 20:13   #29813
Gagz
Raczkowanie

Cytat:
Hm, ja szczerze mówiąc nie jestem w stanie zrozumieć tego gapienia się, chociaż w moim przypadku jest tak samo

Btw. już to chyba kiedyś pisałam, ale powtórzę, Wrocław - cudowne miasto Chciałabym tam studiować, ale... czas pokaże w końcu najbliżej nie mam...
Bo jednak rzadkim widokiem jest chłopak w glanach od góry do dołu ubrany na czarno, jedynym akcentem kolorowym jest arafatka, no i w sklepie z damskimi rzeczami raczej::

Wrocław, no mi tam odpowiada tylko gdyby komunikacja miejska była taka szybka jak w drugi dzień świąt kiedy z Jana Pawła Drugiego na Stalową dojechałem w 9 min, to mógł bym wtedy zawsze kasować bilety

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Stary 2010-12-30, 23:04   #29814
AjriszMarta
Zakorzenienie

Gagz - 1.Raczej ze względu na czerń niż na faceta w kosmetycznym Jakieś zbiorowe niezrozumienie fascynacji tym cudownym kolorem
2.Zapraszam w moje rejony, docenisz każdą komunikację miejską

Bernadka
- wiadomość specjalnie dla Ciebie, strasznie zła: kupiłam degażówki na all, podcięłam grzywke sobie i całej rodzinie i nawet nieźle wyszło
Myślę że nie da się zrobić dużej krzywdy strzępieniem samych końców, a ubaw - bezcenny! Inna rzecz - grzywka szybko mi rośnie, zaoszczędzę sobie kilku wizyt u fryz

Mama dała sobie Garniera Karite nałożyć jako OM Spodobało jej się, bo spłukuje raz i ma święty spokój

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 07:43   #29815
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co? sprawdź sobie w KWC To nie ten tonik tylko ampułki
Ja nie pamiętam składu- wzięłam, bo kiedyś mi pomogły
A czemu interesujesz się tymi ampułkami? Gdzieś przeczytałam, ze juz pożegnałaś wypadanie...
Wróciło?
gdyby sqad był w KWC, albo gdziekolwiek w necie, to bym nie traciła czasu na pytanie ale skoro nie pamietasz to trudno, dowiem się z innych źródeł
a wypadanie nie wróciło, i nie wróci, hopefully mam po prostu mnóstwo bejbiherków i mam zamiar je karmić żeby szybciej rosły podobnie z grzywką (zapuszczam), urosła już very, ale do długości pozostałych włosów ciągle jej trochę brakuje ... szukam jakiegoś fajnego, bezalkoholowego stymulanta

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-12-31, 07:50   #29816
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Ona chyba ma w składzie alkohol...Ale bij zabij...nie powiem na 100%

A co zrobiłaś, że masz tyle babyhairków?

Stary 2010-12-31, 07:59   #29817
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Ona chyba ma w składzie alkohol...Ale bij zabij...nie powiem na 100%

A co zrobiłaś, że masz tyle babyhairków?
oj, byłaby szkoda Chciałam zamówić te ampułki na dozie, no ale w takim razie najpierw oblookam sqad gdzieś stacjonarnie. Nie chcę nic z alko, przynajmniej nie zewnętrznie
a nie wiem w sumie czemu konkretnie zawdzięczam wysyp bejbiherków. Łykałam revalid, może to jego zasługa? a może po prostu wypadło, co miało wypaść i teraz na pustych miejscach rosną nowe. Ale pewnie ten revalid
no i grzywka ... tak niewiele jej już brakuje na początku myślałam o wcieraniu w okolice grzywki wody brzozowej isana ale nie wyglądała sympatycznie, więc nie qpiłam

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-12-31, 10:45   #29818
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
oj, byłaby szkoda Chciałam zamówić te ampułki na dozie, no ale w takim razie najpierw oblookam sqad gdzieś stacjonarnie. Nie chcę nic z alko, przynajmniej nie zewnętrznie
a nie wiem w sumie czemu konkretnie zawdzięczam wysyp bejbiherków. Łykałam revalid, może to jego zasługa? a może po prostu wypadło, co miało wypaść i teraz na pustych miejscach rosną nowe. Ale pewnie ten revalid
no i grzywka ... tak niewiele jej już brakuje na początku myślałam o wcieraniu w okolice grzywki wody brzozowej isana ale nie wyglądała sympatycznie, więc nie qpiłam
Revalid powiadasz...
Ja w sumie teraz biorę inne rzeczy, ale jak skończę 3 miesięczną kurację, zrobię miesiąc przerwy to może następnym razem wezmę Revalid
Długo go bierzesz już?

Stary 2010-12-31, 11:12   #29819
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Revalid powiadasz...
Ja w sumie teraz biorę inne rzeczy, ale jak skończę 3 miesięczną kurację, zrobię miesiąc przerwy to może następnym razem wezmę Revalid
Długo go bierzesz już?
nie biorę już wcale. Odstawiłam jakiś czas temu, w sumie trochę się balam, bo moja qmpela mi go poleciła, a u niej dawał świetne efekty, ale co go odstawiała to włosy leciały z powrotem. Ale przestałam brać i mi na szczęście już nie wypadają, więc mam przerwę w suplementacji. Chyba przez następnych parę miesięcy nie będę nic łykać, ograniczę się do picia drożdży

a brałam go 3 miesiące ... ale w mniejszych ilościach niż piszą w ulotce. Drogi był

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-12-31, 12:00   #29820
caskada
Zakorzenienie

czesc zakrecone

czy widzialyscie moze ten zel a moze ktos z was mial?? fructisa z extraktem z bambusa jablek i jeszcze czegos bez alko jakis nowy chyba jest wstawiam foto a sklad wrzuce na skladowy dla zakreconych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zel fructis.jpg (16,6 KB, 19 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości