|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pokonanie trudności -. szpilki!
Znalazłam kilka wątków na ten temat, ale w żadnym nie ma czegoś takiego konkretnego, czegoś czego szukam. A więc pytanie jest proste... Jak nauczyć się chodzić w szpilkach? Czy stawianie nóg w jednej linii pomaga? Podobno tak, ale chcę znać Wasze zdanie na ten temat.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokonanie trudności -. szpilki!
najlepiej założyć szpilki na nogi i chodzić w nich cały dzień, drugi, piąty i dziesiąty
![]() kiedyś się nauczysz
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
moim zdaniem musisz po prostu ćwiczyć
no i zacząć od jak najniższych obcasów typu 5cm, no i lepiej wybrać jak najbardziej stabilny obcas
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ja się nauczyłam po prostu - chodząc, na początku po domu, potem do sklepu za rogiem, potem coraz dalej i na dłuższe dystanse. W dobrych, stabilnych szpilkach (czy w ogóle obcasach) nie chodzi się jakoś strasznie trudno, nie ważne jak są wysokie (a mówi to osoba, która zanim wskoczyła w pierwsze 10 cm obcasy chodziła wyłącznie w trampkach i glanach). Nie wiem, czy stawianie stóp w jednej linii pomaga, ale wiem, że gdybym się skupiała na tym by tak iść, to raz dwa bym się wyrąbała
Przede wszystkim pomaga wyprostowanie pleców i głowa do góry, łatwiej wtedy zachować równowagę
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;24052220]moim zdaniem musisz po prostu ćwiczyć
no i zacząć od jak najniższych obcasów typu 5cm, no i lepiej wybrać jak najbardziej stabilny obcas [/QUOTE]zgadzam sie w stu procentach, ja tak wlasnie zaczynalam, a teraz nosze baaaardzo wysokie obcasy
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
i nie bolą Was przy tym nogi?
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
ja się nauczyłam tak, że po prostu często w nich chodziłam. I z czasem samo przyszło.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli szpilki są wygodne to nogi nie będą boleć.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
wiadomo, że jeśli masz przejść 4 km albo planujesz turne po galerii to nie założysz 12,5 cm szpilek i ja w takich okolicznościach wybieram albo jakieś płaskie albo do 8 cm.. a nogi czasem bolą, ale za bardzo lubię szpilki, żeby z nich zrezygnować, zresztą i tak mam więcej obcasów niż płaskich butów.. no i do tego dochodzi mój jakże 'duży' wzrost
chociaż krzywe chodniki w moim mieście dobijają mnie za każdym razem jak nimi chodzę ;/ chociaż już teraz wykrzywienie nogi nie robi na mnie wrażenia
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
ja polecam zeby zaczac wlasnie od tych nizszych obcasow... i najwazniejsze i takie ktorej promien wynosi 1 mm tylko wieksze zeby bylyb stabilniejsze..ja niestety jestem bardzo niska dlatego jestem zmuszona chodzic w szpilkach...
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- lipcowa87- mam pytanie dosc nietypowe bo w opiesie masz ze masz 51 a chcesz 48... czy to chodzi o kilogramy??? bo jak tak to ile ty masz wzrostu??
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zgodzę się co do grubości szpilki, w grubszych może nie tyle wygodniej (jeśli są stabilne to nie czuje się różnicy), co jakoś pewniej się czuję i nie boję się że utknę obcasem w jakiejś dziurze, co bywa frustrujące
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
mam tyle samo cm, przybij piątkę
z tym, że kg już sporo więcej
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
haha...ja tez mam tyle samo cm... ale kg wiecej..heh;(...zazdroszc ze ci ze wazysz 51... a ze nosze szpilki no coz...jestesmy niskie i ja np.chce chociz troche wydawac sie wyzsza...
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
witam w klubie cm
![]() a tak wracając do tematu: pamiętaj, że zawsze jest wujek youtube, który służy radą i filmikami instruktażowymi, np. taki http://www.youtube.com/watch?v=FdoMi...eature=channel
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stopa jest w ewidentnie nienaturalnej pozycji i to normalne, że boli Chyba, że "chodzenie" polega na przejściu kilku kroków od samochodów od biura. Ja polecam, mimo wszystko, kontrolowanie jak się chodzi. Widuję wiele dziewczyn na obcasach, ale rzadko ładnie chodzą - ale jakoś tam chodzą (na ugiętych nogach lub sztywnych jak druty).
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Czyli muszę duuużo chodzić w nich. Dobra, dam radę. Jakoś
A Wy stawiacie stopy w jednej linii jak idziecie? Gdy się idzie, to powinno się zginać kolana czy nie? Spotkałam się z różnymi opiniami, więc pytam
Edytowane przez paranojewedwojee Czas edycji: 2010-12-29 o 20:44 |
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
ładnie to wygląda, ale mi się nie wygodnie chodzi i nie pamiętam o tym
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaczynałam od obcasa około 4-5 cm, były to letnie klapeczki, wtedy chodzenie w nich było istnym horrorem :P ale pomogło, później na studniówkę poszłam już w 8 cm szpilkach, wybawiłam się w nich całą noc, no a później to już żaden obcas nie był mi straszny
![]() uwielbiam szpilki
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
też zaczynałam jakoś od 6 cm. Teraz w takim do 8 chodzę jak w trampkach, mogę w nich nawet biegać
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam, czy przy chodzeniu na szpilkach nie bolą Was stopy / nogi
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
A zginacie kolana jak idziecie?
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- nie zwracam jakoś szczególnie na to uwagi, chodzę tak samo jak i w płaskich, czyli prawdopodobnie zginam
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, ze wkońcu przywyknę do szpilek
Edytowane przez paranojewedwojee Czas edycji: 2010-12-29 o 22:21 |
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego, że mają złą postawę oraz brak mięśni. Zanim założy się szpilki polecam naukę chodzenia w ogóle. Później trochę siłowni, żeby zbudować mięśnie ud i łydki. Na 100 kobiet może 1 chodzi ładnie, reszta to po prostu koszmar. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
szugarbejb
I mężczyźni to widzą. Kiedyś słyszałam zachwyty nad sposobem chodzenia dziewczyny, która od małego uczy się baletu. Gdy szła z koleżankami była ona (sunąca jak w tańcu) i koleżanki-kaczuszki. I to wszystko z relacji mężczyzny, nie kobiety.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro już powstał taki wątek to powiedzcie mi czy jak się idzie na obcasach to najpierw stawia się piętę czy palce ?
Raczej nie zamierzam przerzucać się na obcasy ale moje trochę zwichrowana koleżanka stwierdziła kiedyś, że koniecznie pierwsze kładzie się pięty to nie sprawi, że obcas będzie się ruszał ??
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ania
|
Ja swoje przygody z obcasami zaczynałam z pułapem jakichś 4cm. Niewygodnie było bardzo
Teraz spokojnie latam na obcasach do 7cm, mam jedne buty 10cm i w tych owszem chodzę, ale muszę bardziej kontrolować swoje ruchy. Mam nadzieję, że niedługo i w tych będę mogła normalnie biegać![]() Jedyna metoda to chodzić, chodzić i jeszcze raz chodzić. Trzeba się po prostu przyzwyczaić. Pamiętam jak kiedyś pół dnia chodziłam po domu w wysokich butach tylko po to żeby je "wyczuć". Ja ze swojej strony dodam jeszcze, że komfort wzrasta jeśli buty są dobrze wyprofilowane, obcas stabilny, u mnie też jest ważne żeby buty nie były za duże (za małe też Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
Ja się rzuciłam od razu na głęboką wodę, bo zaczęłam od 8 cm. Na początku trochę po domu chodziłam, a później już śmigałam w nich wszędzie. Teraz chodzę tylko w wysokich szpilkach/obcasach, bo te na niskim nawet mi się ne podobają. No, ale żeby nie było byty na płaskim też mam.
|
|
#30 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stąd wniosek - w płaskich da się. W szpilkach to chyba najłatwiejszy sposób by się wyrąbać Ja to się szarpnę na opinię, że wyższy obcas jest wygodniejszy niż niższy. Dla mnie osobiście - na pewno. 8-9 cm daje efekt jakbym po prostu stała na palcach: łatwiej mi zachować właściwą postawę ciała, ładnie iść. Niższych obcasów nijak nie mogę wyczuć, nawet jakby był mega szeroki to i tak mi się noga gibie i wykręcają kostki. Ktoś pytał czy nogi nie bolą. Stopy - jak się wybiorę na jakieś dalekie wojaże po nierównych chodnikach, to bolą. Ale mnie wtedy bolą stopy nawet jakbym miała na sobie trampki czy adidasy Nogi (w sensie łydki i kostki) pobolewają mnie na początku, ale jak chodzę na obcasach odpowiednio często to szybko się przyzwyczają.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Przede wszystkim pomaga wyprostowanie pleców i głowa do góry, łatwiej wtedy zachować równowagę