Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-29, 23:55   #4081
cigi
Rozeznanie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

cigi nie pomoge dziś bo książeczkę mam w pokoju gdzie śpi ,mała a nie mam pojęcia tak z pamięci
ale moze to ci coś pomoże
http://www.edziecko.pl/male_dziecko/...8,1326221.html
na dole masz linki do siatek centylowych sa też z obwodem główki zobacz tam jakie są srednie
Dobra, dzieki; to powinno mi wystarczyc;

Mialam popisac conieco, ale juz dzis chyba nie dam rady; padam; ide spac;
Dziekuje tylko za slowa uznania dla Basienki, fajnie ze szopka sie podobala;
A jaka ten babsztyl co glodzil malenstwo dostal kare???????? mam nadzieje ze wiecej dzieci nie pozwola jej plodzic (poprzez uniewolnienie poki jeszcze zdolna do rozplodu, nie przez sterylizacje )

lindsley Michas sliczny, a fotka jak wyglada przez okno jest swietna;
anakazar Ninka fajowa, oczyska ma piekne, a jej wyczyny przyprawilyby mnie o zawal chyba...
Yoonka, u mnie ta metoda sie nie sprawdzila i byla bardzo brutalna; dziecko mi sie zanosilo, plakala okropnie i nic nie pomagalo, nie przerywala ani na moment, nawet jak wchodzilam; tylko ze moja jest cyckowa, taki przytulak i nie akceptuje smoczka, wiec nie miala sie przy czym uspokoic; Najlepiej sprobuj, kazde dziecko inne. Ja po 40 czy 30 min nie wytrzymalam i uwazam ze w stosunku do mojego dziecka metoda jet okrutna; Raz spi lepiej, raz gorzej, niekiedy nawet potrafi zasnac w lozeczku (po wczesniejszym cycu i usypianiu przy nim), jakos sie nauczy.
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 05:53   #4082
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Dzięn Dobry

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 06:56   #4083
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jak dobrze, że już jutro sylwester Będzie wolne
A Igor budzi się z takim płaczem - cholera wie dlaczego.

Koleżanka w prezencie na te ostatnie x urodziny ofiarowała mi psychoterapię Do tż czuję niemijającą niechęć...

AniaP - tu masz kilka zdjęć moich z Kos http://picasaweb.google.com/mbuskiew...79205399854434 a później i wcześniej Turcja.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 08:02   #4084
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!!!

a ja zła!!!! jestem!!!!

jak byłam tydzien temu u lekarz ato powiedział że ta chrypka to nic i przejdzie./. a dzis nmichalina ma taaaki kaszel że ledwo odkaszluje i jak traktor normalnie buuuuuuuuuuu

jade do miasta z kotem na kastracje .. do gminy i z michalina i sie osram!!! buuuuuuuuu
dobrze że kuzynka ze mna jedzie i brat z kotem pójdzie

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 08:47   #4085
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
u erwina znowu 38 stopni ech ide po nurofen

Oby przeszło

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
chyba musze przeczytac znowu odpowiedni fragment ksiazki, bo nigdy do niego nie dotarlam tak naprawde-a moze jakies streszczenie dla mnie???

p.s. oglaszam, ze Gabryska nabila sobie dzis pierwszezgo, rasowego guza na czole, bo....spadla z lozka! A tak nam dobrze szlo i myslalam, ze sie uchronimy. Ale zeby nie bylo-to nie ze mna byla w pokoju kiedy spadla:/
Ja też nie dotarłam do tego fragmentu a swój sposób opisywałam chyba stronę wcześniej . Nie dopisałam tam jeszcze że Zosia zasypia ze smoczkiem

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
się okazało, że to nie nogi królika, tylko cały królik porozdzielałam jakoś i wyszło mi 8 porcji, jutro z jednej zupka będzie. Któraś z was pisała o ugotowanych jabłkach z gruszkami, ugotowałam, zmiksowałam i paaaw straszny

Ja nie gotuję owoców ani ich nie miksuję. Stosuję stary sposób, czyli ucieram na tarce i na świeżo-surowo daję

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
My od dzisiaj wchodzimy w nową erę czyli w erę chodzenia. Mała nie chce już raczkować i chodzi tylko przy pchaczu po całym salonie. Pięknie przebiera nóżkami. Cóż jak chce niech chodzi.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam kochane
Ja tylko na chwilę, bo szykujemy Sylwestra w domu wiec po pracy trochę roboty.
Ale pochwalę się- mała raczkuje na całego!! dochodzi do krzesła, kanapy itd. itp. i staje. Dumna jestem z mojej kruszyny...

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Pisałyście o porodach... Ja swojego źle nie wspominam. Wszyscy mówią że szybko poszło bo od wejścia do szpitala do wyklucia się małego minęły niecałe 3h. Ale od pierwszego skurczu 21, od częstych i silnych 12h. Większość tych godzin spędziłam sama w ciemnym pokoju lub pod prysznicem. Jestem dobrą żoną i chciałam żeby tz się wyspał (i wmawiałam sobie że to niemożliwe i że tz jeszcze pójdzie rano do pracy) Następnym razem pocierpi ze mną Aha, ja kilka min po wyjściu Michałka powiedziałam że i tak będzie następne
Oj nie wszyscy. Ja swojego Tż też wysłałam na początku do domu ale wrócił do nie bo spać i tak nie mógł a i powiedział że do pracy też nie będzie w stanie iść

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Koleżanka w prezencie na te ostatnie x urodziny ofiarowała mi psychoterapię Do tż czuję niemijającą niechęć...

AniaP - tu masz kilka zdjęć moich z Kos http://picasaweb.google.com/mbuskiew...79205399854434 a później i wcześniej Turcja.
Może to ząbki idą
A koleżanek nie słuchaj tak bardzo
Stary 2010-12-30, 08:59   #4086
megi-megi
Zakorzenienie

A co dzisiaj tak u nas pusto? Była na chwilkę Baobabek, teraz Izazula, Madziwnia się przewinęła i dzień zaczęła Mysia i spokój i cisza. A ja się obijam w pracy... i ciężko mi tu bez Was.
Stary 2010-12-30, 09:04   #4087
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

megi mnie obowiązki domowe wzywają nakarmię małą i idę na zakupy jedzeniowe na sylwka A te budzenie się z płaczem też mi wygląda na ząbkowania
Asiulek dla Werci za raczkowanie.

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 09:18   #4088
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Pięknie już się najarałam he he .
Mój TZ też ogladał , powiedział że super laska jesteś
Powiedziałam mu że masz problemy z chłopem , to powiedział że facet głupi jak but

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam!!!!

a ja zła!!!! jestem!!!!

jak byłam tydzien temu u lekarz ato powiedział że ta chrypka to nic i przejdzie./. a dzis nmichalina ma taaaki kaszel że ledwo odkaszluje i jak traktor normalnie buuuuuuuuuuu

jade do miasta z kotem na kastracje .. do gminy i z michalina i sie osram!!! buuuuuuuuu
czasami tego nie przewidzisz ,

Mały w przedszkolu spokój i cisza
Ide ogladać jakieś wakacje bo szukam bo teraz są zniżki i zawsze tak rezerwuje
Stary 2010-12-30, 09:27   #4089
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Thumbs down Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
A co dzisiaj tak u nas pusto? Była na chwilkę Baobabek, teraz Izazula, Madziwnia się przewinęła i dzień zaczęła Mysia i spokój i cisza. A ja się obijam w pracy... i ciężko mi tu bez Was.
byłam i znikłam, a razem ze mną wszystko co się upisałam - walczę z netem mały dziś wstał o 7.30 i teraz marudzi bo nie dospał i tryndam wózek jedną ręką
Asiulek - widzisz??? raczkuje szybciej niż niektóre nasze maluchy my nadal trenujemy, za to w chodaku nauczył się wczoraj poruszać do przodu
Madzia - oby Misi szybko przeszło żeby się w coś gorszego nie przeistoczyło
Jutro sylwester-a we mnie zero entuzjazmunie wiem czy do mojej siostry pójdziemy, tż nie chce, mały mi sie rozreguluje...będzie głośno, nie bedzie mógł spac...chyba nie pójdziemy - więcej jest przeciw niż za Jakoś nie ciesze sie ze ten rok sie kończy od kilku lat to był na prawde udany rok dla mnie jakoś boję się nowego a i @ dostałam, więc dupa blada

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:33   #4090
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie już się najarałam he he .
Mój TZ też ogladał , powiedział że super laska jesteś
Powiedziałam mu że masz problemy z chłopem , to powiedział że facet głupi jak but

tak, tak głupi klask i:
Teraz wymyślił, że w maju z dziećmi na 2 tygodnie na jacht do Chorwacji popłyniemy - ja sobie nie wyobrażam z Igorem takiej podróży - on nie jest fanem jazdy samochodem i przy jego temperamencie upilować go na łódce, gdzie będzie mu się pewnie nudziło. No way. Ja odpadam. Ciekawe czy reszta bezdzietnej załogi byłaby uradowana z faktu dostosowania się do dziecka.
Stary 2010-12-30, 09:37   #4091
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Ide ogladać jakieś wakacje bo szukam bo teraz są zniżki i zawsze tak rezerwuje
też tak zawsze rezerwowałam, ale 2 lata temu nie wiedzieliśmy kiedy tż dostanie urlop i naszą podróż poślubną rezerwowaliśmy tydzień przed wyjazdem i różnicy praktycznie nie było żadnej dodam, że to był sezon
Teraz nie rezerwujemy bo mały za mały wg tż na podróż samolotem i pojedziemy nad morze, najprawdopodobniej do darłówka jeszcze do gliczarowa w góry chcę jechać, może w maju się uda

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:59   #4092
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak głupi klask i:
Teraz wymyślił, że w maju z dziećmi na 2 tygodnie na jacht do Chorwacji popłyniemy - ja sobie nie wyobrażam z Igorem takiej podróży - on nie jest fanem jazdy samochodem i przy jego temperamencie upilować go na łódce, gdzie będzie mu się pewnie nudziło. No way. Ja odpadam. Ciekawe czy reszta bezdzietnej załogi byłaby uradowana z faktu dostosowania się do dziecka.
No to nie a bardzo wakacje dla dziecka i ty bys się umeczyła, z dzieciakami to sie jednak najlepiej na plaze nastawić i jakieś krótkie wycieczki tylko . a te jachty zostawić na potem , juz taki 5 latek to miałby frajde

Baobabek - no własnie też myslałam czy teraz czy przed samymi wakacjami . myślę intensywnie he he . chciałam tunezje ale ten Kos mi się bardzo spodobal i cenki sa w miare normalne , do tego nie musiałabym załatwiać paszportu dla dzieci , a dowody mamy .
Ja nasze morze mam w nosie , drogo jak cholera i do tego pogoda może będzie a może nie . Jak nic nie znajdziemy fajnego to może włochy jak w tamtym roku , bo było fajnie i autem się pojechało ew. chorwacja . sama nie wiem .
Stary 2010-12-30, 10:14   #4093
mrowak
Zakorzenienie

Megi, jaka Ty zjarana byłaś-wow!!!!! A ta koleżanka z ciemnymi włosami jest do kogoś baaardzo podobna, ale nie ma zawiska na D. pewnie co?

ja nie wiem co z wakacjami zrobimy-jestem jedynym kierowcą i średnio usmiecha mi sie jechac np.do Wloch and back. Pewnie znowu morze nasze, moze tym razem sie opale, a nie zmokne doszczetnie spacerujac po plazy jak w tym roku!

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-12-30 o 10:16
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:25   #4094
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Megi, jaka Ty zjarana byłaś-wow!!!!! A ta koleżanka z ciemnymi włosami jest do kogoś baaardzo podobna, ale nie ma zawiska na D. pewnie co?
Na Z nazwisko. Zjarana na maksa - ja tak mam jak się posmażę trochę, no i to były wtedy już kolejne moje wakacje nad morzem - tu i ówdzie.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Wydaje mi się, że nasze morze jest za mało pewne na wakacje nad nim. Chciałabym, żeby Igor dał się przewieźć samolotem, ale nie wiem, jak on wytrzyma na kolanach przez kwadrans przy starcie i przy lądowaniu.
Stary 2010-12-30, 10:37   #4095
mrowak
Zakorzenienie

a to przy starcie i ladowaniu trzyma sie dziecko na kolanach?? nie wiedzialam, jakies to malo bezpieczne sie wydaje
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 10:56   #4096
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
lindsley Michas sliczny, a fotka jak wyglada przez okno jest swietna;
Dzięki też mi się bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Ojej... Zdrówka
Ja się dziś nigdzie z domu nie wybieram... Pod kocem póki mogę się bunkruje ale pewnie Michaś zaraz wstanie i marudy się zaczna od nowa

Cytat:
tak, tak głupi klask i:
Ja bym na takie wakacje też się nie pisała, więcej męki niż odpoczynku.
Zdjęcia super, laska z Ciebie

Ja oczywiście zapomniałam wczoraj napisać...

Wszystkie maluchy śliczne i MĄDRE

A Asiulkowi jak się spotkałyśmy powiedziałam że jak Werci nie odpuści i sama się do lekarza nie wybierze to następnym razem jej nakopie przy ludziach Już wiem gdzie pracuje i gdzie mieszka Obiecała poprawę także czekam na wieści co jej lekarz powiedział na temat jej zdrowia...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:34   #4097
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Sąsiadka chcę kupić ode mnie wózek głęboko-spacerowy,a miałam go zostawić,żeby mieć jeden u mamy,a drugi u siebie i żeby nie wozić w kółko jednego i teraz nie wiem co zrobić?sprzedać i kupić znowu kolejny?
ja sprzedałam x-landerai kupiłam maclarena jestem mega zadowolona ze zmiany

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
A jeżeli chodzi o jedzenie to my podajemy ostatni posiłek o 22 (mała je śpiąc) mleko z kaszką zdrowy brzuszek. Do butelki mleka ok. 200ml dodajemy 2 łyżeczki kaszki. I mała śpi. Następny posiłek dopiero o 8 rano.
my tez dajemy mleko Maćkowi na śpiocha inaczej nie zje

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja też na noc zdrowey brzuszki do mleka dodaję ostatnio kupiłam z bobovity nową kaszkę ryżową 8 zbóż i śliwka i też mu daję do mleka na noc - a rano jest po tym taaaaaaaakie kupsko, że hej
ja nic nie kupuje z bobovity nie wiem nawet czemu tak sie utarło ze kupuje Nestle i Gerbera

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Ja niestety nie sugeruję się już tabelą bo moje dziecko ma rok i powinno już większość jeść tylko że ona:
1. NIE LUBI JEŚĆ
2. NIE UMIE GRYŹĆ

Dam jej piętkę od chleba to się nią pobawi chwilę i wyrzuca. To samo z biszkoptami. Owoce to tylko ze słoiczków. Te w całości w siateczkach jej nie interesują. Je mleko i zupki. Jogurtów nie mogę dawać bo skaza.
To dziecko mnie z jedzeniem wykończy
nie wykończysz sie ty silna baba jesteś daj jej spokój z nosem to może zacznie jeść
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:36   #4098
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie
Ja dzisiaj wstałam o 7 i poleżałam sobie w wannie. Ale dalej mi się chciało spać więc pospałam do 12-tej

Cytat:
tak, tak głupi klask i:
To że laska z Ciebie to już wiesz od dawna. Fajna zdjęcia.
A z małym dzieckiem nie wsiadłabym na łódkę. Trudno takiego na stałym lądzie upilnować a co dopiero na łódce. To chyba za wcześnie takie dziecko jeszcze nie rozumie co jest niebezpieczne i jest wszystkiego ciekawe.

AniaP - ja to nie mogłabym z takim wyprzedzeniem planować wakacji. U nas to nigdy nic nie wiadomo. I ciężko nam się zgrać z urlopami. Ale w przyszłe wakacje chcemy już gdzieś pojechać (najlepiej Europa) Włochy albo Grecja może Chorwacja.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:36   #4099
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja małej parę dni temu dałam jajeczko zrobione na masełku i bardzo jej smakowało.
prosze o instrukcje
20-12-14 10 tc
Stary 2010-12-30, 11:39   #4100
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

noszzzz kurde mała ma ciemieniuchę :/ Wrrr a ma tak długie kłaki że masakra. Właśnie biega z głową mokrą od parafiny, będziemy czesac.... nasze menu na sylwka to sałatka z zupek chińskich, jajka faszerowane, szaszłyki. wystarczy na nas 2
Megi ale laska z Ciebie a takich wakacji jeszcze teraz bym nie chciała.
My pewnie pojedziemy nad nasze morze. W tym roku byliśmy i chyba w następnym też pojedziemy

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Stary 2010-12-30, 11:40   #4101
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
a to przy starcie i ladowaniu trzyma sie dziecko na kolanach?? nie wiedzialam, jakies to malo bezpieczne sie wydaje
Trzyma się takiego malucha i zapina się go pasami które dopina się do swoich.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:55   #4102
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
anakazar ja mam espiro i jestem zadowolona. Leciutki waga 6kg, sklada i rozklada sie super w bagazniku czy w domu miejsca nie zajmuje wcale, stoi u mnie miedzy lozeczkiem a szafa i jeszcze miejsce jest.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

z tym ze moj nie jest jak parasolka, a laski maclareny ponad wszystko zachwalaja
nasz maclaren siedzi w szafie

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Ja mam jako drugi, w podróż, do samochodu, na krótki spacer- typu parasolka Maclarena XLR Techno (2010) - lekki (dziecko na ręku, wózek pod pachą i schodzę z drugiego piętra na raz), nie do zdarcia, bardzo praktyczna budka- po rozłożeniu prawie zupełnie zasłania dziecko, regulowane oparcie. No i na pewno odsprzedam za godne pieniądze jak już nie będę potrzebować:
http://maclaren.pl/product_info.php?...04614489ec574c
mam taki sam tylko brązowo niebieski

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Zobaczcie cyrkówkefotki z przed chwili,to dziecko o zawał serca mnie przyprawi-wspieła sie na 7 schodek...
hehe no nie moge, aparatka Wam rośnie
20-12-14 10 tc
Stary 2010-12-30, 11:58   #4103
megi-megi
Zakorzenienie

Laska, laska ... sprzed ciąży... ale nie narzekam. A w ogóle, jak któraś oglądała fotki, to jestem na nich z moim eks - zerwaliśmy wtedy z jeszcze niemężem i ja pojechałam z eksem na wakacje , a on z jakąś tam - wróciliśmy i wróciliśmy do siebie. :P
Stary 2010-12-30, 12:01   #4104
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tż pojechał mi po pizze,bo po prostu MUSZĘ ją zjeść
może o czymś nie wiemy
20-12-14 10 tc
Stary 2010-12-30, 12:04   #4105
megi-megi
Zakorzenienie

Ja też chcę pizzę, a na pewno o wszystkim wiemy Taką z dużą ilością mięcha, papryczkami, duuuużo serra...
Stary 2010-12-30, 12:08   #4106
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Baobabek ja miksuję surowe jabłko z bananem i mandarynką, gruszek jakos nie daje pewnie dlatego ze sama nie toleruję
ja daje surowe jabkła babany mandarynki kiwi winogron brzoskwinie z puszki bardzo lubi

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
My od dzisiaj wchodzimy w nową erę czyli w erę chodzenia. Mała nie chce już raczkować i chodzi tylko przy pchaczu po całym salonie. Pięknie przebiera nóżkami. Cóż jak chce niech chodzi.
b
r
a
w
o
20-12-14 10 tc
Stary 2010-12-30, 12:12   #4107
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Dziewczyny, czy moglybyscie mi napisac, ile wynosza obwody glowek Waszych dzieciaczkow? chcialam sie zorientowac ile wynosi srednia; pliz
mój chyba 47 cm ma, czapeczke kupiłam na 48 cm i luźna ale dobra.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 12:13   #4108
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
A ja wróciłam dopiero nie dawno z zakupów. Obkupiłam mała, chociaż w h&m lipa u nas. Bardzo mało rzeczy przecenionych.
Sobie kupiłam dwie bluzki własnie w tym sklepie bershka. Bardzo fajne rzeczy są. Pierwszy raz byłam w tym sklepie. W Cubusie bluzeczki z krótkim rękawkiem po 7,50 były w promocji.
ja wczraj byłam na zakupach w sumie nie kupiłam nic dla siebie za to kupiłam dużo rzeczy dla Maćka jestem strasznie zadowolona dużo kupiłam jednak w cheroke najdroższa była kurtka za 30 zł bluzeczki nawet po 4,50 gr cieszę sie strasnie

a i zaczełam się odchudzać ale tak na poważnie jak stanełam na wage to mało nie zemdlałam nawet się wam nie przyznam ile waże jestem 3 dzien na dziecie i schudłam 2 kilo
20-12-14 10 tc
Stary 2010-12-30, 12:14   #4109
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
I jak piknik?

Sylwestra spędzimy pewnie w domu. Jest u nas mój 12 letni siostrzeniec ale jakby go nie było bo ciągle gra na kompie tz...
Pikniku nie było bo mały się pochorował

A u mnie jest córa brata i ma 15 lat, to to samo, teraz tylko na chwile moglam wskoczyć bo obiad je

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 12:15   #4110
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam kochane
Ja tylko na chwilę, bo szykujemy Sylwestra w domu wiec po pracy trochę roboty.
Ale pochwalę się- mała raczkuje na całego!! dochodzi do krzesła, kanapy itd. itp. i staje. Dumna jestem z mojej kruszyny...

Co do zasypiania i spania małej to... nie napiszę bo zapeszę

no widzisz wszystko jest ok super ciesze sie bardzo z Waszego szczęścia

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Dziewczyny, czy moglybyscie mi napisac, ile wynosza obwody glowek Waszych dzieciaczkow? chcialam sie zorientowac ile wynosi srednia; pliz
moj ma obwód 45 czapeczki kupuje na 48
20-12-14 10 tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości