Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 13:14   #3001
kasiahexe
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Witamy Kurczaku

Kasiahexe ja pracuje w Maidenhead. I ten pociag jedzie z paddington przez Slough dalej Maidenhead dalej cos tam cos tam (nie pamietam po kolei) pozniej wlasnie Banbury i konczy w Oxford. Takze z dobrej strony jest
wlasnie gadałam z mezusiem ze ten pociag malutkie koło zatacza hehe
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:17   #3002
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pyt czy ma może któraś z Was bólę żołądka?
ja mam takie bóle że na kręgosłup mi promieniuje i nie mogę oddychać nie wiem czy to normalne.Do gina idę za tydz może on coś zaleci.
Czy któraś bierze z Was Nospę bo ja biorę a niby przenika ten składnik przez łożysko

Mam takie bóle , ostatnio myślałam że mąż będzie jechał w ocy do aptek bo promieiowałao na plecy tak że nie mogłam się ruszyć ,u mnie powoduje je zgaga, biorę na to maalox

Witaj kurczaku!
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:19   #3003
dido79
Przyczajenie

Cytat:

Czy któraś bierze z Was Nospę bo ja biorę a niby przenika ten składnik przez łożysko
ja biorę nospe na skurcze,poprzednie dwie ciąże też brałam a dzieciaczki zdrowe,więc jak potrzebujesz to śmiało mozesz brać
dido79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:23   #3004
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
wlasnie gadałam z mezusiem ze ten pociag malutkie koło zatacza hehe
Tego to ja juz nie wiem bo nigdy tak daleko nie zajechalam wiem tylko ze po drodze jest bo codzinnie slysze jak zapowiadaja pociag na dworcu i mowia Banbury

Tak czy siak milo jest miec jakas przyjazna dusze w tym obcym kraju moc z kims pogadac, pozalic sie, powymieniac doswiadczeniami.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:24   #3005
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Mam takie bóle , ostatnio myślałam że mąż będzie jechał w ocy do aptek bo promieiowałao na plecy tak że nie mogłam się ruszyć ,u mnie powoduje je zgaga, biorę na to maalox

Witaj kurczaku!
Cytat:
Napisane przez dido79 Pokaż wiadomość
ja biorę nospe na skurcze,poprzednie dwie ciąże też brałam a dzieciaczki zdrowe,więc jak potrzebujesz to śmiało mozesz brać
dzięki dziewczyny
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:29   #3006
karolinee1983
Zadomowienie

Hej mamuśki, witam przed-sylwestrowo, Kurczaku witamy na mamuśkach lipcowo-sierpniowych

Mi na szczęście żadne silne bóle żołądka nie dokuczają, ale moja przyjaciółka, ktora jest juz na koncu 7 miesiaca, miewala podobne bole i jej ginkolog spokojnie przepisywal no spę wiec mysle, że bez problemu można brać.

A ja wczoraj tak spanikowałam przez to swoje przekroczone tsh, że dziś znalazlam prywatnego endokrynologa w Olsztynie i na 17.45 mam wizytę, kamien spadł mi z serca, bo czekanie aż wrocę po sylwestrze do Wawy by mnie chyba zabilo, a wiadomo stres jest niedobry dla dzidzi.

Teraz jestem w Olsztynie właśnie, u rodziców. Dziś dojeżdża tż, a jutro na sylwestrową domóweczkę

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:32   #3007
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Teraz jestem w Olsztynie właśnie, u rodziców. Dziś dojeżdża tż, a jutro na sylwestrową domóweczkę

AAAA to Ty jesteś w Olsztynie myslałam ,że jesteś w Warszawie

Na sylwestra nigdzie nie idę bo cały czas źle si eczuję, nedobrze mi i słabo dawno nie czułam się tak hmmmm silnie, tak żeby zmobilizować się do czegokolwiem, do wszystkiego muszę się zmuszać...
Stary 2010-12-30, 13:38   #3008
nerola
BAN stały

Dziewczyny przestańcie bo ja na prawdę w samouwielbienie popadnę
Ale bardzo Wam dizękuję za miłe słowa

Co do bóli żołądka-tak i ja je miewam.
W tej ciaży znacznie rzadsze i delikatniejsze aczkolwiek na wpół zgięta łaziłam.
Ja mam to na tle nerwowym.

Można śmiało bhrać No-spę.W szpitalu to dają na rozkurczenie i w tabletkach i zastrzyku.
Brałam przez 4 ciaże od 1 do 9 miesiaca 8i dzieci mają się znakomicie(4 ciażę biorę dopiero 15 tyg.).

Bartessa-wypiłam z koleżanką kawę a teraz będę dopiero mogła pić z Tobą herbatkę z cytryną

Ciekawe czy wygram licytację?

Witaj nowa mamusiu

Mój właśnie ADHD nie ma bo był badany,żadnej formy autyzmu też nie.
Taki charakter ciężki i tyle.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:40   #3009
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Mój właśnie ADHD nie ma bo był badany,żadnej formy autyzmu też nie.
Taki charakter ciężki i tyle.
To świetnie, tym bardziej tylko praca wychowawcza( bardzo ciężka)
i powinno byc dobrze, chociaż jak pisałaś o potrzebe brania leków to zabrzmiało groźnie
Stary 2010-12-30, 13:43   #3010
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
AAAA to Ty jesteś w Olsztynie myslałam ,że jesteś w Warszawie

Na sylwestra nigdzie nie idę bo cały czas źle si eczuję, nedobrze mi i słabo dawno nie czułam się tak hmmmm silnie, tak żeby zmobilizować się do czegokolwiem, do wszystkiego muszę się zmuszać...

Tak, tak na Sylwka przyjechaliśmy. W nd. wracamy do Wawy i na pewno będę chciała skontaktować się z tą Twoją panią dr, bo to w Wawie potrzebuję stałej kontroli endo., w Olsztynie idę doraźnie, bo mnie nerwy by zjadły, jakbym tak czekała do powrotu...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:53   #3011
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Tak czy siak milo jest miec jakas przyjazna dusze w tym obcym kraju moc z kims pogadac, pozalic sie, powymieniac doswiadczeniami.
Tez sie ciesze o ile wiem jest yu jeszcze jedna dziewczyna i angli lub irlandi ale chyba teraz wygrzewa sie na Teneryfie hihi

A teraz czas zbierac sie do pracy po 4 dniach wylegiwania sie w lozeczku tragedia nie wiem jak sie zbiore a mam jeszcze tylko 0.5 godz
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:53   #3012
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Tak, tak na Sylwka przyjechaliśmy. W nd. wracamy do Wawy i na pewno będę chciała skontaktować się z tą Twoją panią dr, bo to w Wawie potrzebuję stałej kontroli endo., w Olsztynie idę doraźnie, bo mnie nerwy by zjadły, jakbym tak czekała do powrotu...

Wcale się nie dziwię, też bym panikowała, bo moja endo powiedziała ze jak tylko dowiem się że jestem w cąży to mam do niej przyjść, a jak jej nie będzie to do jej koleżanki z gabinetu obok a jak nie będzie ich obu to mam lecieć na oddział. Jak dowiedziałam sie ze jestem w ciąży poleciałam od razu do poradni z testem ciążowym na betę i tsh, okazało się że moje lekarka jest na urlopie to , lecę do gabbinetu obok, na szczęście ta druga lekarka udzieliła mi konultacji, co prawda na korytarzu, ale okazało się, że jeszcze powinnam zwiększyć dawkę leków, więc spokojnie mogłam poczekać aż moja wróci z urlopuWięc nie tylko Ty ankujesz
Stary 2010-12-30, 14:11   #3013
kurczak Wolf
Zadomowienie

Cytat:
witam nowa koleżankę
kurcze przerąbane ja w poprzedniej wogóle nie czułam że jestem w ciąży a teraz to jakaś masakra.Mam nadzieje ze po 12 tc przejdzie ten ból
ekhem... jakby to powiedzieć... ja się z tym użerałam przez całą ciążę... ale może Tobie się poszczęści

Cytat:
Ja też będę w Sylwka w domu - z tego samego powodu... ale oczywiście się nasłuchalam od znajomej, że przesadzam, że wydziwiam, bo jej kuzynka to jeszcze dwa tygodnie przed porodem była na weselu Ludzie czasami nie mogą zrozumieć, że każdą ciążę można przechodzić inaczej...

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Brałam przez 4 ciaże od 1 do 9 miesiaca 8i dzieci mają się znakomicie(4 ciażę biorę dopiero 15 tyg.).
Jestem pełna podziwu... Fajnie jest mieć większą gromadkę dzieci ale to wymaga sporo wysiłku - finansowego i energetycznego Ja zostanę przy dwójce ale zawsze z przyjemnością przyglądam się rodzinom "na większym plusie" (no chyba, że to rodziny, że tak powiem "specyficzne"...)

a swoją drogą... strasznie galopujący wątek

Carlos Ruiz Zafón
kurczak Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 14:30   #3014
sznurowadelko88
Przyczajenie

[QUOTE=BABONIK;24063943]dzień dobry

Inutil widac,że jesteś z bdg tam gwizador przychodzi,ja mam rodzinę koło Grudziądza i tam też zawsze był gwiazdor aż mi się miło zrobiło

Nerola- u mnie z cyckami też zawsze problem tylko,że moje teraz bez stanika świszczą...

Co do używanych ciuchów-to ja jak najbardziej uwielbiam kupic coś pięknego w bardzo niskiej cenie

Shira- ja chcę naleśniki

może jednak będzie chłopiec bo mi się słodkiego chce

Stapelka- ja tam uważam,ze 100km to nie problem dla ciężarnej

widzę kilka Pań w Krakowie,Aga,Stapelka. Aania koło Krakowa,ja też- może kiedyś w Nowym Roku u mówimy się na kawkę i lody np w Galerii Krakowskiej??Ktoś jeszcze??

Hehehe, ja ogólnie też z Krakowa Tylko teraz "wywiało" mnie do Katowic za miłością No i studia...Ale jak bedziecie planować te lody to dajcie wczesniej znać żebym zdążyła dojechaćBo również chętnie sie wybiorę
sznurowadelko88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 14:38   #3015
madzia1k1
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
ja również należe do tej grupy leczacych się na niedoczynnosc tarczycy. Lecze się od 10 lat, i teraz jak zrobilam sobie wyniki to wyszly nie najgorsze tsk - 0.84, ft3 nie pamietam ale w normie i ft4 20,87, wiec to ft4 niby mam troche zawyzone bo norma jest do 19,6, ale jak bylam u lekarza to mi powiedzial ze nie mam sie niczym przejmowac bo mam bardzo dobre wyniki. Troche sie zdziwilam bo jednak po cos te normy sa. czy może ktoras z Was miala taki przypadek lekko podwyższonego ft4??

A i jeszcze jedno, mdłości mi tak jakby się zmniejszyly, bo nawet niektore rzeczy ze smakiem moge zjesc, ale najgorszym objawem dla mnie taraz jest to ze caly czas chce mi sie spac i na nic nie mam sily. Juz o 20 leze w lozku i zasypiam od razu. czy tez tak macie??

Pozdrawiam Was serdecznie!!!
madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 14:39   #3016
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Kobitki u was też tyle śniegu spadło? U mnie już po kolana i od wczoraj ciągle pada. Mąż rano wyszedł odśnieżyć podwórko, to zwątpił, pewnie to tej pory by to robił, ale na szczęście przyjechał znajomy koparką, hehe i teraz mamy śnieżny tunel na podwórku I ciągle sypie

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png

Edytowane przez asiago
Czas edycji: 2010-12-30 o 14:41
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 14:49   #3017
aania_20
Zakorzenienie

No i zakupy się na jednych spodniach skończyły ale po niedzieli na pewno wybiorę się na dłużej, trochę fajnych rzeczy wypatrzyłam
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
widzę kilka Pań w Krakowie,Aga,Stapelka. Aania koło Krakowa,ja też- może kiedyś w Nowym Roku u mówimy się na kawkę i lody np w Galerii Krakowskiej??Ktoś jeszcze??
Ja jestem za, jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno, mdłości mi tak jakby się zmniejszyly, bo nawet niektore rzeczy ze smakiem moge zjesc, ale najgorszym objawem dla mnie taraz jest to ze caly czas chce mi sie spac i na nic nie mam sily. Juz o 20 leze w lozku i zasypiam od razu. czy tez tak macie??
Ja generalnie ziewam paskudnie przez cały dzień i ląduję w łóżku dość wcześnie. Choć niedawno znajomi byli i posiedzieliśmy do 2.00, aż sama się zdziwiłam
a mdłosci widzę że tez powoli mijają

Widzę że u was już kolęda... u mnie pewnie za jakieś 2 tygodnie dopiero, zawsze ksiądz pod koniec przychodzi. Na szczęście bardzo fajny jest, więc nie muszę kombinować z zamykaniem się w domu

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 14:52   #3018
kurczak Wolf
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Pozdrawiam Was serdecznie!!!
Tak, tak, po stokroć tak! Mój mąż się ze mnie śmieje, że chodzę spać po bajce Ale tym razem spodziewałam się tej wszechogarniającej senności, bo poprzednio też to przerabiałam. Jedyna metoda - przeczekać. Z resztą - korzystaj - póki możesz, bo potem bywa krucho

Carlos Ruiz Zafón
Stary 2010-12-30, 15:02   #3019
nerola
BAN stały

Na wcześniejszym etapie mogłam spać 22 godziny.
Teraz śpię po południu ok.1,5 godz. bo inaczej leci mi wszystko z rąk,język mi się plączę i łażę bez celu.
A nie cierpię spac tak ogólnie.
Teraz to siła wyzsza.
Jutro planuję przespać pół popołudnia by na imprezie na stole nie zasnać.A jeszcze rodzinkę do domku muszę dostarczyć.
U mnie nie pada na razie śnieg ale tunel to i ja mam na podwórku powyżej kolan.Listonosz przedrzeć sie nie może
Mimo,ze TŻ odśnieżył ścieżkę na przejście od furtki i wjazd od bramy.

Kurczak-bo rodzina rodzinie nie równa-każda ma swoje zwyczaje,zasady...
Moja chyba patologiczna nie jest
Zawsze ciepło,zawsze jest co jesć,poprane,poprasowane, pogadane z dziećmi,poprzytulane,wiec nie jest najgorzej.
Stary 2010-12-30, 15:15   #3020
kurczak Wolf
Zadomowienie

nerola - broń Boże - nie sugerowałam ale mi zawsze jeszcze ta druga opcja stoi przed oczami - takie zboczenie zawodowe

Carlos Ruiz Zafón
Stary 2010-12-30, 15:23   #3021
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Tez sie ciesze o ile wiem jest yu jeszcze jedna dziewczyna i angli lub irlandi ale chyba teraz wygrzewa sie na Teneryfie hihi
Ja z watku emigrantek. Jest tam kilka zaciazonych mamusiek i wszystkie rodza na przelomie lipca, sierpnia. W tym ja
Pozdrawiam wszystkie mamusie
Czasem Was podczytuje,ale nie mam najmniejszych szans na pisanie.
Stary 2010-12-30, 15:30   #3022
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kurczak Wolf Pokaż wiadomość
nerola - broń Boże - nie sugerowałam ale mi zawsze jeszcze ta druga opcja stoi przed oczami - takie zboczenie zawodowe
Śmieję się
A w jakim zawodzie pracujesz?
Wiem sama jak sie patrzy an rodziny wielodzietne.
Znam różne-jedne wręcz idealne,kochające,ciepłe inne mniej a jeszcze inne nie podobne do rodziny
Stary 2010-12-30, 15:35   #3023
kurczak Wolf
Zadomowienie

Cenię sobie anonimowość na Wizażu (przynajmniej jej złudzenie ) - więc wybacz, że nie odpowiem wprost. W każdym bądź razie - to jest w dużej mierze syzyfowe zajęcie - próbuję łatać pewnie braki

Carlos Ruiz Zafón

Edytowane przez kurczak Wolf
Czas edycji: 2010-12-30 o 15:43
Stary 2010-12-30, 15:46   #3024
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Kobitki u was też tyle śniegu spadło? U mnie już po kolana i od wczoraj ciągle pada. Mąż rano wyszedł odśnieżyć podwórko, to zwątpił, pewnie to tej pory by to robił, ale na szczęście przyjechał znajomy koparką, hehe i teraz mamy śnieżny tunel na podwórku I ciągle sypie
wypluj to o sniegu - ja do jutra wieczora nie chce go nawet widziec! jade do koszalina i nie chce sie przedzierac...

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

a ja (jak sie da) to chce miec 3 dzieciaczkow. nie wiem jak je w naszym 2pokojowym mieszkaniu na 4 pietrze pomiescimy ale moze do tego czasu bedzie wieksze lokum...

ja znam i patologie z 1 dzieckiem i super rodziny 6-10dzietne. wszystko zalezy od ludzi- jak zawsze

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 15:47   #3025
kurczak Wolf
Zadomowienie

83monia - Twoja "prośba" w połączeniu z Twoim avem brzmią niezwykle sugestywnie

Carlos Ruiz Zafón
Stary 2010-12-30, 16:23   #3026
83monia
Zakorzenienie

kurczak - heh, kolezanki w pracy twierdza ze specyficzne mam poczucie humoru i chyba cos w tym jest... stąd avatarek a tak wogóle - lubialm ogladac pokemony bo tem pikaczu taki słodziak wg mnie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 17:06   #3027
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sznurowadelko88 Pokaż wiadomość

Hehehe, ja ogólnie też z Krakowa Tylko teraz "wywiało" mnie do Katowic za miłością No i studia...Ale jak bedziecie planować te lody to dajcie wczesniej znać żebym zdążyła dojechaćBo również chętnie sie wybiorę
Hej, a może tak spotkanie w Silesi City Center mamusiek z okolic Katowic czy Śląska

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 17:08   #3028
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kurczak Wolf Pokaż wiadomość
Cenię sobie anonimowość na Wizażu (przynajmniej jej złudzenie ) - więc wybacz, że nie odpowiem wprost. W każdym bądź razie - to jest w dużej mierze syzyfowe zajęcie - próbuję łatać pewnie braki

Resocjalizacjia ?

Odnośnie anonimowości jutro kasuję dane z klubu więc jak ktoś chce niech spisze

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2010-12-30 o 17:10
Stary 2010-12-30, 17:14   #3029
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Glizda bardzo mi przykro! Trzymaj sie kochana!

78? ja z lutego, wiec w zasadzie juz za niedlugo 33...
tak 78 połowa stycznia, więc te dwie trójki już baaardzo blisko

wczoraj byłam u gina, a że przeziębienie mnie brało to zasugerowałam, że może bym dostała zwolnienie na dwa dni to bym w łóżku poleżała i może by mi przeszło. Zwolnienie dostałam ale z 2 dniami było ciężko, bo chciał mi dać duużo więcej dobrze wiedzieć na przyszłość
W związku z wolnym dziś totalnie nic nie robiłam. Już nie pamiętam kiedy miałam taki dzień nawet kompa wcześniej nie chciało mi sie odpalić.

Dziewczyny nie zazdroszczę problemów z tarczycami.

miłego wieczora mamusie
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 18:12   #3030
Bartessa
BAN stały

Ale mnie mój TŻ wkurzyl..

otóż w pracy szef postawil z okazji swiat i nowego roku, no i sie tak ululał ze juz spi, ale byl normalnie nie do zniesienia, myslalam ze go roztrzasne, dodatkowo moj tata go przywiozl, zaklad meza jest na przeciwko domu moich rodzicow i sie dogadali... nie nawidze jak jest pijany do tego stopnia ze nie umie sam juz isc, normalnie krew mnie zalewa.

ps: wam tez tak wizaz nawala? wyskakuja mi co chwile jakies błedy...
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości