Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 16:44   #3121
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Gosik - wpadaj jak tylko znajdziesz chwilkę.

Maria - ja daję Bobofruty, za herbatkami Wojtuś nieprzepada, a co do szałwi to nie wiem
Gosia też daje soczki ale zauważyłam, że jak jej dam więcej to ma wodniste stolce, dlatego pytam o herbatki
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 17:04   #3122
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie herbatki dajecie dzieciom

Czy faktycznie szałwia pomaga jeśli chodzi o zanik mleka w piersi
ja piłam szałwię 2 dni i pomogło (gdzieś czytałam, że pije się to przez 3 dni po 2 dziennie). piersi w ogóle mi się teraz nie napełniają mlekiem.

mała do picia akceptuje jedynie mleko. inne napoje tylko łyknie i tyle. dawałam już czystą wodę, kompot, herbatki dla dzieci, wodę z sokiem...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Tarasia torcik mniam mniam
a pyszny był. z wiśniami w środku

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 17:19   #3123
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annje Pokaż wiadomość
Witajcie porannie.
Jestem po drugiej kawie i dopiero zaczęłam kontaktować - Maks uwiercił się dziś w nocy niesamowicie. Przyszedł koło 2 do mnie do łóżka i do rana podróżował - z lewa na prawo, z dołu do góry, spał na mnie, koło mnie, w moich nogach, na mojej głowie Ja padam, jestem obolala, posiniaczona a on w najlepsze świruje z bratem.
Te dzieciaki sa pancerne

Co do apetytu to u nas róznie. Po starszym niejadku Maks jest bardzo miłą odmianą - je sporo, dość chętnie, czasami jestem w szoku co do ilości (wczorajsza kolacja - 2 parówki, poł kromki chleba, poświąteczny pierniczek i Actimel) ale czasami ma humorki i nie zje wcale, albo minimalnie. Generalnie nie narzekam. I tez zauważylam, ze ma okresy lepszego i gorszego jedzenia, jakos sie tym specjalnie nie przejmuję.

Sylwestra spedzamy sami. Umawialiśmy sie co prawda ze znajomymi, ale odwołalismy imprezę - tż kończy pracę jutro o 18, całe przygotowania na mojej głowie (nie mam ochoty, a i nie zawsze się da coś zrobić, zalezy od dnia), po całym tygodniu jesteśmy oboje padnięci i chyba wolimy posiedzieć przed tv w pizamach i iść grzecznie spać po noworocznym toaście. Wiadomo, ze ze znajomymi by to nie przeszło

Spadam co szarej (dosłownie - jest tak ponuro na dworze, że bleeee) rzeczywistości. Moze nie zacznie padać, to skoczymy sobie na jakis spacerek.
oj nocki nie zazdroszczę Co do sylwka to ja też z TŻ i Amelką sami w domu. I nawet mi się to podoba

Cytat:

Ja daję albo z Hipp albo z BoboVity. Dawałam też sok z wodą Ale jakoś te herbatki pewniejsze dla mnie są

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
U nas choroba rozwinęła sie makabrycznie. Zaczęło się jeszcze przed świetami ode mnie (mam 3 tydzień temperaturę i mega kaszel) i przeszło na Michasia i męża. Dziś dopiero mam pierwszy dzień względnie dobrego samopoczucia. Co za wirus paskudny!!!! Michaś jeszcze kaszle i ma lekki katar-mam nadzieję że szybko minie.

Tak sobie pomyślałam, że ponieważ ciężko mi pogodzić prace przy Michasiu, pracę zawodową i prowadzenie domu (a jeszcze zdarzają się okoliczności nie przewidziane jak np.choroba) i przez to ciężko mi na bieżąco uczestniczyć w dyskusjach.... to chyba się pożegnam z Wami, chociaż przez prawie całą ciąże i ten pierwszy rok byłyście jakby ze mną.
Mam nadzieję, że nie będę przeszkadzać jak czasem wpadnę.

Dużo zdrówka dla was wszystkich!!!! Wpadaj jak tylko będziesz miała chwilkę

Jak myślicie na pomysł zwykłej pomidorówki tylko słabiej doprawionej normalnie z koncentratem?? Moja nie chce jeść zupek które do tej pory dla niej robiłam a lubi coś nowego jeść. Dałam jej kawałeczki szczypiorka to nawet nie wypluła a jak na pierwszy raz, a zupą... dalej niż widziała i musiałam coś innego na obiad wymyślać i poszły w ruch kuleczki z jajek. A raczej takie malutkie kotleciki z jajka. Zjadła jakieś 3 i miała dość.

A i pierwszy raz dziś spróbowała kiwi. Kilka łyżeczek. Taki bardzo dojrzały więc nawet nie kwaskowaty.

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 17:54   #3124
elalank
Zadomowienie

Witam Dziewczęta

A nie pochwaliłam się, że od wczoraj moja Olka CHODZI Komicznie to wygląda, bo na szeroko rozstawionych nogach, no ale bardzo się cieszę, bo czas najwyższy!

Byłam właśnie na USG miałam badanie przezierności- i wszystko ok. SUPER! Dostałam zwolnienie na 3 tyg. Teraz pozostaje mi powiadomienie pracodawcy. brrr

Ja do picia daję sok herbapol lub inny do rozcieńczania lub herbatkę hippa, albo też dawałam też zwykłą herbatę z cytryną

Gosik- nie żegnaj się. Wpadaj jak masz czas. Ja też nie mam czasu codziennie zaglądać i czytać wszystkich postów, ale mniej więcej wiem co się dzieje i chyba by mi brakowało naszego forum

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
Jak myślicie na pomysł zwykłej pomidorówki tylko słabiej doprawionej normalnie z koncentratem??
a czemu nie?
moja je już od dawna i to wcale nie słabą tylko taką jak gotujemy dla siebie bardzo lubi z makaronem.

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 18:54   #3125
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Witam Dziewczęta

A nie pochwaliłam się, że od wczoraj moja Olka CHODZI Komicznie to wygląda, bo na szeroko rozstawionych nogach, no ale bardzo się cieszę, bo czas najwyższy!

Byłam właśnie na USG miałam badanie przezierności- i wszystko ok. SUPER! Dostałam zwolnienie na 3 tyg. Teraz pozostaje mi powiadomienie pracodawcy. brrr

Ja do picia daję sok herbapol lub inny do rozcieńczania lub herbatkę hippa, albo też dawałam też zwykłą herbatę z cytryną

a czemu nie?
moja je już od dawna i to wcale nie słabą tylko taką jak gotujemy dla siebie bardzo lubi z makaronem.
BRAWO DLA OLUSI!!!

Super że fasoleczka ładnie rośnie
A no nie wiem trochę się bałam, bo ten koncentrat to same konserwanty Ale jutro chyba jej zrobię, bo zup jarzynowych byle jakich nie chce jeść chociaż się staram

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 19:19   #3126
gochaa_p
Zakorzenienie

ja dajeWojtkowi każdą zupkę, naszą, nie gotuje już specjalnych dań dla niego
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 19:27   #3127
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

[QUOTE=elalank;24073612]Witam Dziewczęta

Brawo ale super

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Kiedy moja zacznie chodzić:rolleye s:

Ile dzieci jeszcze nie chodzi
Stary 2010-12-30, 19:55   #3128
zebra666
Zakorzenienie

Maria Piotruś samej wody nie lubi... Daje slabe herbatki z hippa lub bobovity owocowe (teraz ma z leśnych owoców i ziół), raz dziennie po obiadku 100 ml soku rozcieńczonego z wodą pół na pół(bobofrut lub kubuś w sumei z wodą to 200ml).
No i Piotruś za samodzielne chodzenie wogóle się nie bierze.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 20:21   #3129
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Kiedy moja zacznie chodzić:rolleye s:

Ile dzieci jeszcze nie chodzi
ja też myślałam,że się nie doczekam. A to faktycznie stało się zupełnie niespodziewanie. Co prawda jeszcze raczkuje bo tak szybciej ale przypominam jej po co ma nóżki.

także doczekasz się i Ty

Stary 2010-12-30, 20:32   #3130
domi7ks
Zakorzenienie

hej Laski

Ja tak mam malo czasu na neta ostatnio, ten czas ciagle kradziony, nawet jak strony pootwierane calymi dniami to nie moge spokojnie nadrobic

dziekuje za opinie torta
Tarasia Twoj tez super, moze podasz przepis?

Maria2008 moja tak samo nie chodzi, nawet sama nie chce stac. A jak toi bez trzymania to tylko jak z tylu sie podpiera czekamy cierpliwie
za to....dzis byla u mnie kolezanka i Polusia zawolała nia nia dwa razy Jadza, adzia (kolezanka ma inaczej na imie)ale od dzis zostanie Jadzią

zaczyna coraz wiecej slowek lapac, Tz ostatnio ja uczyl mowic dzidzi ja lampa ale brzmi to bardziej jak ampa, ama

Elalank to juz za miesiac moze dowiesz sie kto mieszka w Twoim brzuszku? no i gratlujace dla Olci

to mowicie ze mozna zwykla pomidorowke na kostce i z koncentratem gotowac? ale na kostce rosolowej???

Czy Wasze dzieci jak jedza kanapeczki to tez tak balagania???u mnie jak Polusi nie podpasi to bach i na podloge...
a dzis dostala kinderka maxi tego malego i zjadla calego! wiedziala jak wyciagac z papierka i tego na podloge nie wyrzucala
Jak Tz nie bylo tyle czasu to nei faszerowalam jej takimi rzeczami, ale Tz twierdzi ze od czasu do czasu taka czekoladke jak zje to sie nic nei stanie. A Wy dajecie cos takiego?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 20:41   #3131
zebra666
Zakorzenienie

Domi ja daje czasem- dzisiaj zjadł kinderka.

A pomidorówke gotuje bez kostki. Daje troche soli albo wegety, oliwe, majeranek, listek laurowy i jak zmiękną jarzynki to pomidory zmiksowane z puszki. Piotrusiowi bardzo smakowało.

Stary 2010-12-30, 20:43   #3132
elalank
Zadomowienie

Domi- czasem robię i na kostce ale najczęściej jednak na jakiejś nóżce czy innej części kurczaka i dodaję przyprawy. Mam zamrożone takie małe porcje. A na koncentracie to prawie zawsze.

A kanapeczki też są bach i na podłogę jak już nie chce jeść. Najczęściej zlizuje masło, je szynkę a chlebek pomemla i wyrzuci. Czasem zapomnę posprzatać to za pół godziny znajduje pod stołem i żuje dalej

Ja ostatnio dałam Oli do zjedzenia merci - łłłłooooooooooo matko, co się działo! dałam jej w połówce tego papierka, więc jak już zjadła górę czekoladki, chciałam jej zabrać ten papierek z rączki żeby i jego nie wciągnęła! Wyobraź sobie jaka była awantura

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-12-30 o 20:44
Stary 2010-12-30, 20:56   #3133
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Domi ja daje czasem- dzisiaj zjadł kinderka.

A pomidorówke gotuje bez kostki. Daje troche soli albo wegety, oliwe, majeranek, listek laurowy i jak zmiękną jarzynki to pomidory zmiksowane z puszki. Piotrusiowi bardzo smakowało.
o dzieki za przepis
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Domi- czasem robię i na kostce ale najczęściej jednak na jakiejś nóżce czy innej części kurczaka i dodaję przyprawy. Mam zamrożone takie małe porcje. A na koncentracie to prawie zawsze.

A kanapeczki też są bach i na podłogę jak już nie chce jeść. Najczęściej zlizuje masło, je szynkę a chlebek pomemla i wyrzuci. Czasem zapomnę posprzatać to za pół godziny znajduje pod stołem i żuje dalej

Ja ostatnio dałam Oli do zjedzenia merci - łłłłooooooooooo matko, co się działo! dałam jej w połówce tego papierka, więc jak już zjadła górę czekoladki, chciałam jej zabrać ten papierek z rączki żeby i jego nie wciągnęła! Wyobraź sobie jaka była awantura
dzieki

Ja bez kostki rosolowej i zadnego mieska robie barszczyk wlasnie

Stary 2010-12-30, 21:07   #3134
zebra666
Zakorzenienie

Ja wszystko na mięsku gotuje. dodatkowo troszke oliwy daje.

Stary 2010-12-30, 21:07   #3135
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

ooo, widzę że temat jedzenia na tapecie.. szczerze, jak przychodzi pora karmienia Blanki to dostaje białej gorączki do roczku jadla wszystko pieknie, zupki obiadki deserki owoce no dosłownie niczym nie gardziła a po roczku zaczal sie prawdziwy hardcore... codziennie je brokuły i rybe czasami jakies miesko mielone jej przemyce, o zupach w ogole nie ma mowy, absolutnie zadnych, kaszki tez nie. Mleka tez zaczela jesc bardzo malo, mysle juz zeby morfologie jej zrobic bo mi zmarniała.. 9.5 kg wazy, a wy tu piszecie, ze wasze maluszki sporo wiecej, tzn przy takiej wadze kazdy 1kg sie liczy
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 21:12   #3136
martaN23
Zadomowienie

Gratuluję pierwszych kroczków
Te co nie kroczą-spokojnie -bedą biegać
Moja jak szalona biega i się wścieka-to jej ulubiona zabawadziś np zobaczyła w tv jak dzieci się kręcą w koło i ona cały dzień się cieszyła i robiła tak samo
Ale niestety nic nie mówi
Nie moge jej też przekonać do nocnika nawet nie chce usiąść-jestem przerażona że wszystkie dzieci na nocnikach a moja dalej do pieluchy-pomożecie coś?
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 21:24   #3137
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
ooo, widzę że temat jedzenia na tapecie.. szczerze, jak przychodzi pora karmienia Blanki to dostaje białej gorączki do roczku jadla wszystko pieknie, zupki obiadki deserki owoce no dosłownie niczym nie gardziła a po roczku zaczal sie prawdziwy hardcore... codziennie je brokuły i rybe czasami jakies miesko mielone jej przemyce, o zupach w ogole nie ma mowy, absolutnie zadnych, kaszki tez nie. Mleka tez zaczela jesc bardzo malo, mysle juz zeby morfologie jej zrobic bo mi zmarniała.. 9.5 kg wazy, a wy tu piszecie, ze wasze maluszki sporo wiecej, tzn przy takiej wadze kazdy 1kg sie liczy
hmm 9,5 to moja tez wazy (no jakies 9,4), tylko ze kiedy Twoja Blanka juz 8 kg wazyla (juz pare miesiecy temu o tym pisalas). Zrob jej to morfologie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Moja jak szalona biega i się wścieka-to jej ulubiona zabawadziś np zobaczyła w tv jak dzieci się kręcą w koło i ona cały dzień się cieszyła i robiła tak samo
Nie moge jej też przekonać do nocnika nawet nie chce usiąść-jestem przerażona że wszystkie dzieci na nocnikach a moja dalej do pieluchy-pomożecie coś?

Martus my dopiero jutro w planie mamy nocnik kupic. Moja nie chodzi, ale za to mowi- wiec thm sie pocieszam

Stary 2010-12-30, 21:35   #3138
suonko2
Rozeznanie

Hej!!!
Dziewczyny wy się nie martwcie tak, że wasze maluchy nie chodzą jeszcze Moja co prawda dziś już sama zrobiła kilka kroczków bez trzymania i stoi sama już od dawna, ale nasza rehabilitantka mówiła, że najlepiej dla małego kręgosłupa jak dziecko zacznie chodzić koło 14-tego m-ca życia. Także ja nie mam parcia. Oczywiście są dzieci, które do chodzenia są gotowe wcześniej, ale wszystko ma swój czas dla każdego dziecka.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

A co do nocnikowania to ja też jeszcze nie sadzałam - nocnika na razie brak.
Ja codziennie kastingi na nianie mam Ale dziś już chyba wybrałam Tzn nie do końca, ale najbardziej ku dzisiejszej kandydatce się przychylam - miła pani koło 50-tki, mieszka niedaleko, wydaje się mieć "podejście" do dzieci.
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 22:12   #3139
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Hej!!!
nasza rehabilitantka mówiła, że najlepiej dla małego kręgosłupa jak dziecko zacznie chodzić koło 14-tego m-ca życia. Także ja nie mam parcia. Oczywiście są dzieci, które do chodzenia są gotowe wcześniej, ale wszystko ma swój czas dla każdego dziecka.

Ja codziennie kastingi na nianie mam Ale dziś już chyba wybrałam Tzn nie do końca, ale najbardziej ku dzisiejszej kandydatce się przychylam - miła pani koło 50-tki, mieszka niedaleko, wydaje się mieć "podejście" do dzieci.
ooo to Olka ma dokładnie 13 i pół więc chyba w sam raz

nocnik zacznę dopiero teraz wprowadzać, jak będę z Olcią w domu. Zobaczymy jak pójdzie

no kciuki za dobry wybór niani!

Ola- morfologię nigdy nie zaszkodzi zrobić. Ale na zapas nie się nie przejmuj. Moja Olka też ma fazy na jedzenie i niejedzienie

Idę się sprysznicować

Pisałam już Wam, że mamy sushiowego sylwestra? przychodzą o nas 2 parki z dziećmi ze spaniem i będziemy rolować sushi. Mlask (oczywiście ja nie będę jeść surowizny- bez obaw )

buziaki i kolorowych snów

Stary 2010-12-30, 22:13   #3140
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Moja stoi już z miesiąc sama ale jak narazie o chodzeniu cisza.

suonko2 no to może w styczniu zacznie już

martaN23 oj też nie mamy nocnika, ale zamierzam kupić

Zupki gotuje przeważnie na skrzydełkach jutro chce zrobić krem z cukini zobaczymy czy zje. Jak narazie je ładnie. Dziś była z buraczków
Stary 2010-12-30, 22:17   #3141
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Moja stoi już z miesiąc sama ale jak narazie o chodzeniu cisza.

suonko2 no to może w styczniu zacznie już

martaN23 oj też nie mamy nocnika, ale zamierzam kupić

Zupki gotuje przeważnie na skrzydełkach jutro chce zrobić krem z cukini zobaczymy czy zje. Jak narazie je ładnie. Dziś była z buraczków
Moja nie stoi, ale chodzi przy wszytskim. Nawet przy pchaczu staje idelanie i sobie tak spaceruje

Stary 2010-12-30, 23:36   #3142
kamilla123
Rozeznanie

Co do jedzenie to Kubie wszystko podchodzi, nawet suchy chleb
Ostatnio hitem są koktajle bananowe, robię tyle żeby jeszcze dla mnie coś zostało Tylko chyba za dużo tego mleka ma w ciągu dnia (2 razy mleko i 2 razy kaszka) więc muszę mu to czymś innym zastąpić. Kostki nie dodaję do zup, ale koncentrat owszem, bo te pomidory co teraz można kupić w sklepach to jeszcze więcej chyba chemii mają i zero smaku.

A co do chodzenia to mój już śmiga na całego, ale i o upadki łatwiej niestety Było już limo pod okiem, a w tym tygodniu polała się krew z dolnej wargi Muszę wam kiedyś wkleić zdjęcie moich ochraniaczy na stolikach i szafkach Mówi bardzo mało.

Cytat:

Małemu daję owocową z Hippa, a szałwia na wstrzymanie laktacji jak najbardziej. Ja piłam jak miałam nawał po porodzie 3 razy dziennie przez 3 dni, bo mleka było tyle że trojaczki mogłabym wykarmić

Ela Brawa za kroczki i za dobre wyniki z usg

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Jak Tz nie bylo tyle czasu to nei faszerowalam jej takimi rzeczami, ale Tz twierdzi ze od czasu do czasu taka czekoladke jak zje to sie nic nei stanie. A Wy dajecie cos takiego?
Daję głównie biszkopty i chrupki kukurydziane, ale w święta zaszalałam i posmakował czekolady i jeszcze kinder kanapkę wciągnął

Cytat:
U mnie to samo, nocnik mam ale nic w nim jeszcze nie było, służy bardziej jako zabawka

Aaaaa i dzisiaj przyszedł nasz spóźniony prezent na święta - ekspres do kawy To jutro będę testować i częstować

I coś miałam dodać - Gosik uważam tak jak Ditu Ciężko jest połączyć pracę, prowadzenie domu, wychowywanie dziecka i jeszcze mieć codziennie czas na wizaż. Widzę to odkąd wróciłam do pracy i dopiero teraz wiem co to znaczy "czas wolny", którego ciągle za mało. Piszę rzadko, ale jakoś tak szkoda zupełnie się odłączyć, więc wpadaj chociaż od czasu do czasu Zdrówka życzę
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 00:31   #3143
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej kochane

mam nadzieje, ze swieta uplynely wam w milej atmosferze

Nie mialam jeszcze czasu poczytac, co sie dzialo, chcialam tylko zameldowac sie, ze zyjemy i wracamy w poniedzialek...mam nadzieje, ze lot powrotny bedzie lepszy niz poprzedni...zreszta gorszy nie moze byc, wiec...

Pogode mamy suuuuper - biegam w bluzce i sweterkach a wczoraj nie wytrzymalam i smigalam w krotkim rekawku...

No i dzisiaj moja radosc siegnela zenitu na wyprzedazy w Mango.....boszzzzzzz co ja nakupilam.....a jak tanio!

Takze zycze fajnego Sylwestra i widzimy sie w nowym roku!!

Buzki!

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 08:08   #3144
aniulka8204
Wtajemniczenie

dziewczynki wpadłam tylko na sekunde

chciałam Wam życzyć WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NADCHODZĄCY NOWY ROK
SZCZĘŚCIA MIŁOŚCI I RADOŚCI Z DZIECIACZKÓW

lece się szykować bo o 9 wyjeżdzamy

BAWCIE SIĘ KOCHANE DOBRZE
PAPA
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 08:37   #3145
samanthhha
Wtajemniczenie

Sto latek dla Aniulkowej Agusi!

Mamusie życze szczęśliwego nowego roku!!!

My dziś do pediatry jedziemy bo Iwciowi jakieś szorstkie plamki wyskoczyły na nóżkach i rączkach.. tak z tyłu ale nie na zgięciach. Martwie sie tym bo przestał noce przesypiać i strasznie placze, tak ze az musze go brac do siebie a nigdy tego nie robilam wczesniej Poza tym ząbek mu idzie wiec nie wiem czy to nie przez to w dzien ladnie zasypia a w nocy taki koszmar juz druga noc z rzedu budzil sie co godzine a dzis wstal o 5........ eh ale smęce

udanych imprez życze
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 09:21   #3146
DiTu77
Zakorzenienie

100 latek dla Agusi

oraz

Szczęśliwego Nowego Roku Dla Wszystkich

DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 10:13   #3147
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

to mowicie ze mozna zwykla pomidorowke na kostce i z koncentratem gotowac? ale na kostce rosolowej???

Czy Wasze dzieci jak jedza kanapeczki to tez tak balagania???u mnie jak Polusi nie podpasi to bach i na podloge...
a dzis dostala kinderka maxi tego malego i zjadla calego! wiedziala jak wyciagac z papierka i tego na podloge nie wyrzucala
ja nie używam kostek

a co czekolady to Wojtuś jada i to często, z choim=nki już wszystkie cuksy które na dole wisiały pozdejmował :P
Stary 2010-12-31, 10:15   #3148
tarasia
Wtajemniczenie

najlepsze życzenia dla Agusi!
Cytat:
my mamy nocnik ale mała nie chce na nim siedzieć. co najmniej jakby na nim igły były ale uparcie próbujemy co rano - choćby na kilka sekund ale bez płaczu

co do zupek, to ja nie dawałam jeszcze żadnych koncentratów, tylko gotowałam zupkę ze świeżych pomidorów
a słoiczkowe jedzenie to teraz jest fuj! - takie mdłe, że aż samo wylatuje z buzi

Domi, tort z tego przepisu:
http://majanaboxing.blox.pl/2009/02/Tort-Chalwowy.html
wyszedł pyszny

ok, zmykam bo dzisiaj znowu goście i muszę szykować żarło
życzę wszystkim udanych zabaw sylwestrowych
i żeby w nadchodzącym roku nasze dzieciaczki rosły nam na drożdżach i mądrzały z każdym dniem!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 10:38   #3149
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
mój waży 10,4 kg a prszecież to chłopiec.
a co do jedzenia to też zaczyna być wybredny, z owoców ostatnio tylko jabłka i banany, zupki tak ale gęste, rosół musze mu specjalnie kaszką albo chlebem zagęszczać, a drugie danie tylko od nas z talerza bo jak mu specjalnie nałoże na jego - o nie tknie

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
hej mój też biega, i też nie chce móiwć, tylko po swojemu coś mamrota, na nocnik siada i sam go przynosi ale dla zabawy bo nic w nim nie laduje

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Kochane dużo szczęścia, miłości, uśmiechów i przede wszystkim zdrowia w Nowym Roku!!!!!!!!!!!
Stary 2010-12-31, 11:00   #3150
annje
Rozeznanie

GG do annje

Czytam czytam i czuję się zapóźniona
Małe nie gada (w sensie po ludzku, "mama" i "tata" się nie liczy), nie siusia na nocnik (aż rano wyjęłam po starszaku i uciekał aż sie kurzyło z gołą pupą), nie pisze, nie czyta, nie liczy, kurrrrde

A tak serio to myslicie, ze z tym nocnikiem to już czas? Ja dopiero całkiem niedawno odpieluchowałam starszego, więc młodszym sobie głowy nie zawracalam. Wszystkie moje znajome zaczynają trening koło 3go roku zycia i nie przyszlo mi do głowy, że trzeba tak wcześnie, ale może trzeba, co???

Z jedzeniem u nas spokój na tyle, ze odkąd Maks skończył 6 miesięcy to je z nami. Z tym, ze ja gotuje zdrowo - mało smażenia, dużo pieczenia, duszenia i gotowania, mało soli (kostka tylko organiczna - bez soli i glutaminianu), dużo ziół, mnóstwo warzyw i owoców. Mam złe doświadczenia po straszym, który jadł wg polskiego schematu i jak miał póltora roku, to na siłe odzwyczajałam go od słoików, kaszek itp. Do tej pory jest niejadkiem i ma bardzo ograniczone menu, wiec z Maksem nie chciałam popełnić takiego błędu. Je od początku wg irlandzkich zaleceń i chyba mu to wychodzi na zdrowie, bo na bilansie roczniaka dobił do wagi 12400g, pielegniarka sprawdzała też cały rozkład posiłków i była zachwycona.

Spadam z małym na szczepionkę. To juz 2 ostanie dzisiaj i spokój aż do 4rż

Gdybym już dzisiaj nie dotarła to
WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU 2011 I SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY DZISIAJ MAMUŚKI!
annje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości