|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Bartessa mi bledow nie wywala, ale tak jakby strony wolniej sie otwieraly.
To widze, ze Tz potrenowal przed Sylwkiem ![]() Nerola faktycznie masz ciezko z synkiem, ale widze, ze jak zwykle super sobie radzisz. Silna z Ciebie babka! Z calego serducha zycze tej wymarzonej coreczki! Cytat:
Cytat:
w sumie nie gniewam sie bo jestem na to nastawiona, co zreszta podkreslam przez zwracanie sie do malenstwa per Toska.Cytat:
Ja tak strasznie chcialabym wlasnie nie przekroczyc tej 10tki, ale wiem, ze sie nie uda. W obu ciazach przytylam 18kg |
|||
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak po wizycie??? |
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Bartessa;24073822]Ale mnie mój TŻ wkurzyl..
otóż w pracy szef postawil z okazji swiat i nowego roku, no i sie tak ululał ze juz spi, ale byl normalnie nie do zniesienia, myslalam ze go roztrzasne, dodatkowo moj tata go przywiozl, zaklad meza jest na przeciwko domu moich rodzicow i sie dogadali... nie nawidze jak jest pijany do tego stopnia ze nie umie sam juz isc, normalnie krew mnie zalewa. Oj mój tż też jak sobie, za przeproszeniem, da w palnik, to jest nie do zniesienia - nie idzie go nawet zrozumieć, tak sepleni Ja już jestem po wizycie endokrynologa. I jestem już spokojna. Doktor powiedziała mi ,że mimo, że mam przekroczone tsh, to ono w ciąży nie jest do końca miarodajne, trzeba raczej patrzeć na ft3 i ft4 - one są ważniejsze, a te mam w normie. I powiedziała, że gdyby moje tsh wynosiło 15,20 lub 40 to tutaj trzeba by było się martwić. Nawet nie musiałam zwiększać dawki euthyroxu - nadal zostaje 25, tylko mam zwiększone do całej tabletki, co zresztą sama sobie dzień wcześniej zrobiłam
|
|
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinee dobrze, ze lekarz Cie uspokoil.
|
|
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
hej ciezarowki
![]() jak samopoczucie?? U mnie mdlosci nadal nie odpuszczaja. Wczoraj skorzystalam z przecen i kupilam w h&m spodnie ciazowe przecenione ze 130 na 40 zeta, ogladalam też ubranka dla dzieci ale ise jeszcze powstrzymalam. Ale zakupilam juz dwie pieluchy wielorazowe czekam az przyjda
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
dzis odebralam wyniki badan i okazalo sie ze glukoze mam 123 a norma jest do 100
moze przez to ze nie bylam na czczo
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
fiolusiek przy glukozie bardzo wazne aby byc na glodniaka!
dziewczyny a co powiecie na temat wiaderka do kapieli TUMMY TUB, ogladalismy filmiki na youtubie i bardzo nam sie spodobalo, ale czy naprawde jest takie wygodne?? aaaa i jaki wybrac lezaczk-bujaczek by miec chwile spokoju
|
|
|
|
#3038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz jeszcze raz zrobićCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
bujaczek fajny, my mielismy mate i pozniej hustaweke, tez dobrze. to wiadro to chyba przesada, wg mnie zle sie w tym kąpie bo nie widzisz np. czy tyłęk już dobrze wyczyszczony. ja mialam wanienke nawannową (malo miejca a mi sie nie chcialo ani jej nosic do pokoju ani wstawiac do wanny..) i w sumie ok byla tyle ze krótko uzywalismy bo miala mały udzwig a dziecko szybko tyło. potem juz kapal sie w duzej (jak siedzial) i tak jest do dzis
|
|
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
Fiolusiek- dla glukozy to nawet ważne co jadłas dzien wcześniej... wystarczy zjeść obfita kolacje i rano na czczo glukoza potrafi wyjść wysoka,nie masz sie czym martwic-jeśli nie byłaś na czczo.
Carmela-my korzystaliśmy z wanienki i przy niej zostaniemy a lezaczek pewnie nam pozyczy bratowa taki z fisher price'a, a my mamy po córci huśtawkę -cos podobnego http://allegro.pl/hustawka-fisher-pr...390940491.html fajnie się spisywała,mała lubiła w niej posiedzieć.
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy u moich rodziców
zjadłam pyszny kapuśniak jestem jakaś pełna i spadam zaraz spać
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Na poczatku ciazy mialam lekkie mdlosci a dzis zaczelo mnie ciagnac od samego zoladka
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Pół wieczoru przepłakałam, najpierw wypadło oczko z pierścionka, a potem byłam u ojca i wynikła wielka kłótnia, najważniejszym stwierdzeniem jakie padło było to, że się puściłam. Nie ma jak rodzinka..
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A lezaczek z fisher price. Cytat:
|
||
|
|
|
#3046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka przy Filipie jadłam wszystko
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3049 |
|
BAN stały
|
Ja od urodzenia miałam taki:
http://allegro.pl/lezaczek-fisher-pr...387879857.html a teraz mam: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...390828246.html Ten pierwszy kupię jeszcze raz na pewno ![]() Zmalowana Kochana współczuję,że musiałaś tego słuchać.Nic taktu. Ale znam to osobiście i wiem jak boli. Olej to a za jakiś czas tata pożałuje. Ale się najadłam śledzi |
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
taki z wibracjami chyba fajny
|
|
|
|
#3051 |
|
BAN stały
|
On jest świetny.
Niezbędnik a mały go uwielbiał |
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
nie wiem czy potem zajrzę, dlatego:Drogie mamusie ![]() Niech Nowy Rok przyniesie Wam radość, miłość, pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń!!!! Niech nasze maluszki rosną zdrowo, kolejny Nowy Rok powitamy już z nimi ![]() SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!! Zmalowana, dopiero teraz przeczytałam...strasznie mi przykro. Wiem że się nie da, ale postaraj się o tym nie myśleć za wiele...jeszcze będą żałowac że tak powiedzieli..
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2010-12-31 o 13:40 Powód: dopisek |
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Baboniku No pewnie że gwiazdor
a u was kto? mikołaj ![]() Cytat:
kurczak Wolf hej ![]() Kajool kurde, a u mnie żadnych przecen ciążowych w h&m nie było ![]() było kilka par spodni, ale rozmiar 44 i 46 blondynkapoznan co do przecen to chyba trzeba pochodzić i poszukać, bo u mnie nie było ;/ przynajmniej w h&m, do c&a nie dotarłam. Zmalowana ![]() Nerola - podziwiam, że z takim zrozumieniem zajmujesz się dziećmi. Ja nie wiem czy starczy mi cierpliwości na zajmowanie się dzieckiem, jeśli będzie wymagało jej aż tak dużo. Ale tego człowiek się uczy chyba z czasem (mam nadzieję). My dziś na sylwka do kolegi, ale mi się baaardzo nie chce.... chętnie siedziałabym w domu, ale zawsze jest wymówka że się źle czuję i jeszcze impreza pod hasłem hawajska, więc kompletnie nie wiem w co się ubrać... zaraz wstaje z wyra i idę posprzątać trochę, bo sajgon się w domu zrobił.łoo matko, nie wiem czy ruszę się dziś z domu, mam taki katar, że ledwo nadążam z wydmuchiwaniem... Edytowane przez inutil Czas edycji: 2010-12-31 o 10:22 |
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny - Wy już tak wszystkie zaczynacie sobie zapasy wanienkowo-pieluchowo-grzechotkowe robić??? Bo ja jeszcze nawet o tym nie myślałam... wydaje mi się, że to jeszcze kupa czasu... (w kwestii tej kupy, to mi się przypomniało, że gdzieś w piwnicy mam nocnik po moim pierwszym dziecku )A na Nowy Rok - wszyskiego naj i lekkich, szybkich, radosnych ( ) porodów )
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
Inutil
u mnie Mikołaj jest 6 grudnia,a w Wigilię to przynosi gwiazdka pod choinkę,ale gwiadorem był zawsze mój wspaniały dziadek ale to dawno dawno temu...![]() Zmalowana- czasem w ferworze złości mówi się rzeczy,którch będzie się później żałowac...jesem przekonana,że ktoś kto to powiedział,na pewno już tego żałuje.Trzymaj się życzę miłych imprez sylwestrowych i SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU |
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
ja też chciałam Wam życzyć
wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2011
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na powaznie przytulam i wspieram ![]() Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki- mam stan zapaplny w organizmie, leukocyty w moczu i bakterie. Co robic? Wizyte mam dopiero we wtorek
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewuszki.
lemoorka też miałam bakterie w moczu bardzo liczne i dostałam od gina uroval manosa to jest bez recepty ziołowe, bierzesz 2x dziennie |
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrrrr wsparcie rodzinki......... Zaczęlismy wczoraj 9 tydzień Powiedzcie mi...... czy Was też tak męczyły bóle głowy?? i czy można cokolwiek przeciwbólowego brać?? oczywiście zapytam gina jak będę na wizycie,.... tylko jestem ciekawa jak to jest u Was? |
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana dziekuje
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

bo jestem na to nastawiona, co zreszta podkreslam przez zwracanie sie do malenstwa per Toska.
zębole

moze przez to ze nie bylam na czczo

i jeszcze impreza pod hasłem hawajska, więc kompletnie nie wiem w co się ubrać... zaraz wstaje z wyra i idę posprzątać trochę, bo sajgon się w domu zrobił.

Zakończone: 2