|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
No właśnie, ani nie przeprosi, ani się nie przyzna, że popełnił błąd. Taki typ. Nie pierwsza i nie ostatnia taka sytuacja. Nie idziemy tam na obiad noworoczny, szkoda tylko babci.
A na pocieszenie licytuję ten bujaczek Fisher Price co nerolka wrzuciła
Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2010-12-31 o 11:03 |
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Też ile mogę to leze.... ale samo leżenie nie pomaga...... dopiero jak zasnę to przechodzi...... wogóle nie mogę funkcjonować normalnie......
|
|
|
|
#3063 |
|
BAN stały
|
Na wszelki wypadek jakbym nie zaglądnęła:
Dużo radości w Nowym Roku,zdrowia dla Was i Waszych(naszych) pociech,spełnienia marzeń!!!!!! Ja na pęcherz biorę Urosept. No nie mogę-w pudle śpiewa Nie będzie dziś czerwonych rasjtop Ani pazurów,.Będą złote rajstopy,no prawie złote bo nakrapiane złotymi esami. Swoja drogą-ile ja sie wczoraj nałaziłam za takimi.Jak już znalazłam to o cenę nie pytałam tylko zapłaciłam 46 zł.Powiedziałam TŻ a w tego jakby traktor wjechał ![]() I on chce córkę? Maks też zadowolony z zakupów bo ma trochę petard-ale będzie trzeba pilnować.A ja się boję tych wybuchów. Inutil Kochana to samo przychodzi.Dziękuję za miłe słowa. Wieczorem znów zaczęłam krwawić-ja się wścieknę!Taka rdza ze mnie idzie. A mała wczoraj w aucie dała znać,ze ma sie dobrze i w domku potwierdziła Chyba-tak mnie się wydaje,że to nie gazy.Dziś się bardziej skupię. Hawajski Sylwester?-ja chcę później zdjęcia! To musi świetnie wyglądać ![]() Edytowane przez nerola Czas edycji: 2010-12-31 o 11:16 |
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
agulaabar a czemu zakaz ?
|
|
|
|
#3066 |
|
Rozeznanie
|
Napisane przez BABONIK
widzę kilka Pań w Krakowie,Aga,Stapelka. Aania koło Krakowa,ja też- może kiedyś w Nowym Roku u mówimy się na kawkę i lody np w Galerii Krakowskiej??Ktoś jeszcze?? no ja bardzo chętnie piszę się na spotkanie ![]() Zmalowana - współczuję, wiesz dobrze, ze tak nie było, więc nie pozwalaj sobie na złe emocje. jeny już nie pamiętam co kto pisał ![]() karoline - dobrze, że cię lekarz uspokoił, choć trzymałabym rękę na pulsie i zrobiła badania za miesiąc. Nie podchodźcie do eythyroxu jak do leku - to naturalny substytut hormonu, nie szkodzi, nie ma objawów ubocznych, nie niszczy wątroby- nie ma większego znaczenia czy się zażywa 25, 50 czy 100 Ja mam dobrze z moim endo bo mam pozwolenie na samodzielne dobieranie dawki. Conieco od 10 lat zmagań z tarczycą wiem, wiem jakie mam mieć wyniki więc mogę sobie eksperymentować i nie boję się tego![]() jestem w Zakopanym, normalnie pojechaliśmy, ruch był więc nie 2 a 3h nam to zajęło. Nie mam zamiaru aż tak się przejmować. I tak mnie szlag trafia, że do tej Francji nie pojechałam ![]() Nerola ja też cię podziwiam, aż nie chce mi się wierzyć, ze mamy tego samego przyjaciela na E ) dalej dzielisz? ja mam postanowienie podzielenia 37,5 na 3 ale nie wiem co mi z tego wyjdzie |
|
|
|
#3067 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki, ile napisałscie!!! Nie wiem, czy nadrobię.
Ja dzisiaj sylwka z tżtem w domu spedzamy, bedziemy sobie dobre jedzonko gotowac i sluchac sylwestrowych przebojów:P |
|
|
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
blondynkapoznan u nas obnizki juz sa ale z tego co wiem w Poznaniu jeszcze nie bardzo
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana, z ojcem już lepiej? Naprawdę tak powiedział? To okrutne, przytulam i nie rozumeim:/ Oczko wypadlo? Czemu? rzeczywiscie mialas jakiś zły dzien
![]() Agula, mnie głowa nie boli, za to na zaminę zaparcie, biegunka, rzygi:/łe ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Bartnessa, mój tż też zaszalał w środę, wrrr, ale już jest oki Nerolka, a mogę zadać intymne pytanie: Zawsze chciałaś mieć dużą rodzinę? Jak sobie dajecie radę? Tylko Tż pracuje? Ja pracuje na umowe o zieło, nie bede miec ani macierzysnkiego ani wychowawczego tez chcialabym miec duza rodzinke, ale nie wiem, co z tego wyjdzie:/ No i przede wszystkim wynajmuje mieszkanie i nie stac nas na kredyt niestety... :/ Mma nadzieje,że to nie jest straaaasznie wscibskie pytanie
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo gdzies się naczytał, żeby nie zapeszyć, że nie wolno.... ehh ja w to oczywiście nie wierze ale... dla swiętego spokoju jeszcze nic nie kupuje
za to poźniej...... kurierzy nie nadążą kursować Cytat:
i straszliwie mnie od wczoraj brzuch swędzi![]() Ja aktualnie wogóle nie pracuje..... skończyłam staż w listopadzie i zaszlam w ciąże.... więc na zatrudnienie nie mam szans dobrze że tż dobrze zarabia póki co, więc chociaż o to jestem spokojna.....
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Agula, ja też jabłka wcinam i nic:/ Wrrr
No ja w sumie teraz mam troche zajec ale wszystko na UOD, takze państwo nic mi nie pomoze przy maluchu. Atż ma dzialalnosc, jak sa zajecia to jest ekstra, jak nie ma, to krucho... |
|
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wy już kupujecie rzeczy dla maluszków, a ja się boję
![]() Boję się, że wszystko kupię, a coś będzie nie tak... Nie wiem dlaczego tak myślę... Może dlatego, że o dziecko staraliśmy się 2 i pół roku... Poczekam chyba conajmniej do 5 - 6 m-ca ![]() P.S. Jutro zaczynam 11 tydzień ![]() Aaa i jeszcze nic nie przytyłam wręcz przeciwnie 0,8 kg mniej
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2010-12-31 o 11:43 |
|
|
|
#3073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze to tez takie troche mało stabilne zajęcie:/ Cytat:
Kurcze ale Ci dobrze, ja praktycznie nic nie jem...jedynie cos na sile żeby głodu nie czuć, a przytyłam 3 kg!
|
||
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Hej !
Zmalowana biedaku takie słowa usłyszeć od Taty to na pewno nic miłego, niestety niektórzy ludzie nie zdają sobie sprawy że słowa bolą tak samo jak fizyczne razy i tak samo zostają w pamięci Blondynko kusisz tymi przecenami w H&M ![]() karolinee1983 do brzew że lekarz Cię uspokoił Stapelka góry i sylwester suuuuper ![]() Wczoraj pierwszy raz nażarłam się tak że myślałam że pęknę, pierwszy raz od kiedy jestem z Wami jadłam posiłek bez cofki, a były to frytki z majonezem i ketchupem oraz żeberka w miodzie wszystko obficie popite colą,
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
weruczek z ojcem nie będzie lepiej. TŻ się jeszcze wkurzył jak mu powiedziałam o całej sytuacji i powiedział, że nikt mnie nie będzie więcej obrażał..
A na zaparcia dla mnie zbawienne okazało się kiwi, tylko jak ktoś pisał wcześniej nie przesadzajcie z ilością bo kończy się biegunką ![]() tak 3-4 kiwi na dzień i jest bosko A i zrobiłam dzisiaj jakąś nową sałatkę na sylwka ( mama dała przepis), z czerwonej fasoli, kukurydzy, świeżej papryki, wędlinki, sera żółtego, ryżu i majonezu. Smakuje wyśmienicie
Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2010-12-31 o 12:14 |
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, ja też nie wiem czy później zajrzę, także chcę złożyć najlepsze życzenia noworoczne ![]() ) i żeby urodziły Nam się śliczne, zdrowiutkie maleństwa. Tego sobie i Wam życzę z całego serducha
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2010-12-31 o 12:17 |
|
|
|
#3077 |
|
BAN stały
|
Stapelko bez przyjaciela E. ani rusz.
Wyobraź sobie,ze jestem na etapie 9 granulek a teraz policzyłam 1 tabletę i naliczyłam 210. Weruczek-o Szymka walczyliśmy prawie 3 lata. Leki,kliniki,poronienia,p uste jaja...aż sie udało. Potem kolejna ciaża ale martwy płód-wpadłam w silna deprechę i postanowiłam urodzić kolejne dziecko. Mamy Krystka także zaplanowanego. A ta Niuńka przyszła ot tak sobie,co na początku spowodowało niechęć,płacz,nerwy bo już mieliśmy poukładane życie. Mąż tylko pracuje a ja zrezygnowałam z pracy. Kupiliśmy dom 5 lat temu i jakoś sobie radzimy. Nie przelewa się ale starcza na kredyt,raty,życie i troszkę przyjemności dla nas i dzieci. Ukróci nam sie troszkę po porodzie ale co z tego. Mąż ma 4 rodzeństwa a każde z nich od 2-4 dizeci i są cudownymi,kochającymi rodzicami.Uwielbiam do nich jeżdzić.Jest tak rodzinnie,ciepło,wesoło.. . Właśnie dostałam telefon-wczoraj byliśmy u jednego z braci TŻ-a dziś słyszę,ze tak pięknie wyglądam w ciaży,ze szwagierka i córka chcą abym całe zycie w niej była A ta córka będzie chrzestna naszej Kruszyneczki
|
|
|
|
#3078 |
|
BAN stały
|
AgaG.. tak jak mówisz , mój tz trenowal przed sylwiem, najlepiej - obudzil sie wczoraj o 21 juz w lepszym stanie i ktos tam prawie petardami strzelal i sie wystraszyl ze sylwestra przespal
w szoku wstal normalnie z takim dzieciecym lekiem, ale mialam ubaw z niego, przynajmniej sie na nim odbilo ale dzis juz chyba nie bedzie pil, bylismy na zakupach i tylko szampana kupil
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Dziewczynki mam cos dla was. Zapraszam na poczytanie watku ( link ponizej) ja sie usmialam ze hej ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=494298 |
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana, no to w takim razie nie przejmuj się ojcem, dobrze, że TŻ cię broni
![]() Bartessa, hehe Było to ciągnąć:PNerola, to rzeczywiście życie ci się ukłądało: najpierw takie problemy, a teraz pełna chata To chyba dobra historia dla wszystkich staraczek Zazdroszczę strasznie domu! A gdzie mieszkacie? Jak sobie dajesz sama radę z tyloma maluchami? No i kurcze: super wyglądasz, nigdy bym nie powiedziała,że masz trójkę dzieciaczkó. Ja się boję, ze straszie przytyje, uwielbiam słodycze i straaaaasznie sobie folguję.DLA WSZYSTKICH BRZUCHOLEK RÓWNIEŻ SUPERCIEPLUTKIE, ŚWIĄTECZNE ŻYCZENIA, MIŁEJ CIĄŻY, DOBRYCH LUDZI NA DRODZE I LEKKICH PORODÓW
|
|
|
|
#3082 |
|
BAN stały
|
Bartessa boskiego masz TŻ
Weruczek-oj nie było łatwo,same kłody,od zawsze. Ale razem potrafimy zdziałać cuda ![]() Daję radę bo jak inaczej.I tak nam nikt nie pomoże. Ani rodzice(moi bo TŻ już dawno nie żyją). Nie jest źle a nie muszę nikomu nic zawdzięczać,że daje na chleb,rate czy co innego.Co mamy jest nasze i dzięki nam. Mieszkamy na wsi w domu 130 m. Idę się brać za robotę-jeden już zasypia,drugi rysuje a trzeci myje sanitaria,Tż tnie drzewo,to ja żarło porobię i posprzątam. Problem będize jak zacznę się ubierać a tu cyc wyskoczy,brzuch za duży...zawsze coś nie tak. I dzieci muszę jeszcze poprasować by po ludzku w ludziach wyglądały
|
|
|
|
#3084 |
|
Zadomowienie
|
Agula, ja też przeglądam
![]() Nerola,ale super też bym tak chciała. Ja całę życie w meiście siedzę, łe.AA gdzie się z Tżtem poznaliście i keidy? Chyba już pisałaś, ale przegapiłam:/JAkich masz grzecznych pomocników
|
|
|
|
#3086 |
|
Rozeznanie
|
nerola - 9 kuleczek z 75???? no to brawo!!!! Chyba zdajesz sobie sprawę, że go już nie zażywasz i świetnie sobie radzisz? czy lepiej cię nie uświadamiać
)) ja zawsze mówię, że jakby mi ktoś do różowoszarej kapsułki cukru nasypał to bym się nie zorientowała )mąż poszedł a deskę buuuuuuu, ja też chcęęęę u mnie jakiś postęp - mogę nie jeść 3h
|
|
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
agula, takie masz wglądy aż:P No proszę, mój pracuję w domu, także ja podglądam go na żywo. Zaraz się porzygam, neidobrze mi
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Rozeznanie
|
no ja wcześniej co godzinę musiałam. Już normalnie nie wiedziałam po co sięgać bleee. Teraz lepiej jak zjem śniadanie to dobrze się czuję jakiś czas, mam zawsze w kieszeni morele czy mandarynki ale to awaryjnie.
I kawa mi zaczęła smakować ![]() szliśmy kawałek ze spaceru krupówkami to nie mogłam się zdecydować co chcę oscypka z grilla z żurawiną, czy placka ziemniaczanego czy gofra ze śmietaną wygrał oscypek.wiecie czy bunc można jeść - to z pasteryzowanego mleka czy nie? |
|
|
|
#3090 |
|
Zadomowienie
|
Stapelka, też miałąm jechać do Zakopxa na sylwka, ale nnie wytrzymałabym w samochodzie:/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.

Zakończone: 2
Ani pazurów,.

kurierzy nie nadążą kursować 
tak 3-4 kiwi na dzień i jest bosko