|
|
#4591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem - część 13 :(
|
|
|
|
#4592 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
21 lat, życie Ci się dopiero rozkręcać zaczyna, a Ty opierasz jego sens na parze męskich spodni? No proszę Cię, jak to brzmi... ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Nie.nie skacz
![]() Ale moze jakas dziwna jestem ale chcialabym juz slub a za pare lat dziecko.Zazdroszcze rodzenstwu fajnych rodzin(chodz wiem ze to tez obowiazki/klopoty)
|
|
#4594 |
|
Raczkowanie
|
Ja naprawdę staram się być silna, tylko wieczorami jest tak ciężko... Ale dam rade ![]() Wczoraj podrywałam przystojnego pana policjanta (niestety z obrączką) piszę na gg z pewnym przystojniakiem więc chyba nie jestem aż tak beznadziejna.
|
|
|
|
#4595 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Czy jesteś dziwna? Nie, aczkolwiek faktem jest, że podejście "chciałabym już ślub" jest nieco dziwne według mnie. Ja bym wolała znaleźć najpierw odpowiedniego faceta, a nie brać ślub z tym, który się nawinął "bo już czas najwyższy"...a Ty piszesz tak, jakbyś uważała, że 30latka to już do grobu się powinna kłaść, macica do wyrzucenia na śmietnik i w ogóle o rany o rany jak do 25 roku życia nikogo nie znajdziesz to już nikt Cię nie zechce. A to bzdurne, zaściankowe i nijak się mające do rzeczywistości podejście. Weź Kobieto studia skończ, świat zwiedź, znajdź sobie jakieś hobby, a nie tylko o kolorze kremu na torcie ślubnym myślisz Masz jeszcze mnóstwo czasu, naprawdę. Lepiej poczekać, wybrać odpowiedniego, wziąć ten ślub później o rok czy dwa niż by się chciało, ale przynajmniej nie musieć się rozwodzić za chwilę.
|
|
|
#4596 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
na dodatek mam 25 lat i to jest dla mnie najwieksza porazka |
|
|
|
|
#4597 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ja wiem, że to co napiszę będzie wredne, ale nie jesteś pierwszą i nie ostatnią osobą, która musi sobie radzić z rozstaniem. I nie będziesz pierwszą ani ostatnią, która sobie z tym poradzi i która kiedyś będzie miała ochotę podziękować eksowi za to rozstanie, bo dzięki temu poznała czym jest bycie z kimś wartościowym, czym jest prawdziwy, normalny związek. Serio. ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Bo?
|
|
|
#4598 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Jaki z tego morał? Co nagle to po diable. Ciesz się, że ślubu z nim nie wzięłaś, dzieci nie masz, ruszasz na łowy z czystym kontem, bogatsza o wykrywacz półgłówków zainstalowany w głowie
|
|
|
#4600 |
|
Przyczajenie
|
poki co przezywam zalamanie nerwowe, bo niemilo mi sie rok zaczal
|
|
|
|
#4601 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Poczytaj cały wątek, poczytaj poprzednie części. Twoje uczucia nie są nam obce...
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na praktykach poznalam dziewczyne w wielu 23 lat-mezatka od roku.. I wydaje mi sie ze ma dobrego meza.. Chodz szefowa praktyk miala 25 i byla sama( w tym roku juz 26) i wcale sie tym nie zalamywala..miala fajny gabinet kosmetyczny,byla wyksztalcona.. jestem w studium i koncze za pol roku..pozniej mysle o studiach (takie cos ala podyplomowe-rok)Mam mozliwosc po moim kierunku. Hobby mam.. a swiat nie mam za co zwiedzac.. i z kim..
|
|
|
#4603 |
|
Rozeznanie
|
Jak na razie byle jaki ten rok
|
|
|
|
#4604 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Uważajmy z takim myśleniem, serio. Uzależniając swoje szczęście, sens swojego życia, od posiadania faceta, jesteśmy o krok od władowania się w małżeństwo z pierwszym lepszym, który powie, że kocha. A tego byśmy nie chciały...
|
|
|
#4605 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4606 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jak na razie to jeszcze się dobrze nie zaczął
Wpadaj do mnie, poszuflujesz śnieg, padniesz na dziobek ze zmęczenia i przestaniesz myśleć o bzdurach
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam swietne kolezanki w grupie ze studium(ale widujemy sie wiecie- 4 razy w m-cu, i mieszkaja we Wroclawiu na stale raczej a ja nie ) (aczkolwiek jak poklocilam sie z nim i bylam na zajeciach odzyskiwalam chec zycia, bylam wsrod sympatycznych ludzi i nie zamartwialam sie klotnia ani *******ami) Bo jakbym pojechala np w gory to nie mam z kim..a tak glupio tam siedziec samemu(a tam pewnie rodziny i pary)
|
|
|
#4608 |
|
Wtajemniczenie
|
Zostawił mnie....
Czuję sie jak idiotka serio mimo,że wiedziałam,że coś kręci... Napisał mi,ze chyba odzwyczaił sie od związków i nie było takiego pie***lniecia w sercu jak zawsze... Ale czy ja od Niego oczekiwałam żeby mi miłośc wyznawał??!! Zaproponował,żebyśmy zostali znajomymi bo może jednak coś z tego wyjdzie później z czasem.... Faceci to skończone szuje i świnie!! to po co były te słowa wszystkie i te jego podchody... Ryczeć mi sie chce....
|
#4609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem po nocce i to dlatego pewnie myślę o bzdurach ![]() Nie daruje sobie tego pisania z nim. |
|
|
|
|
#4610 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie rycz! Dupek! Niech idzie w ****u jak głupi Nie ten to następny! A wokoło pełno adoratorów więc nie smutaj dobrze tylko, że szybko wyszło szydło z worka zanim zdążyłaś się na maksa zaangażować |
|
|
|
|
#4612 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No to może warto coś z tym zrobić?
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Przy Twoim powodzeniu zaraz następny się trafi ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Tylko żebyś pamiętała o tym następnym razem jak wypijesz
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
I czy uwazacie za zle z faceta robilam przyjaciolke?
Bo chyba tak bylo..mowilam mu o wszystkim i nie raz stwierdzil ze go zanudzalam bo nie bardzo informatyka interesuje kosmetyka ![]() (chodz na poczatku zwiazku mowil ze uwielbial mnie sluchac..zawsze duzo mowie)
|
|
#4614 |
|
Rozeznanie
|
Nie no poważnie, tyle wcześniej z nim nie pisałam i żyłam, więc muszę dać radę. O ironio rozstaliśmy się 8 października i do ok połowy listopada funkcjonowałam bez zarzutów, a ile się działo...
a teraz? szlak by to trafił.
|
|
|
|
#4615 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Facet powinien być też przyjacielem, jak najbardziej, na tym polega partnerstwo. Ale faktem jest, że mało który facet wytrzyma non stop słuchania o babskich sprawach, mało która kobieta wytrzyma typowo męskie pogawędki 24/7...temu warto oprócz związku mieć swoje towarzystwo, swoje sprawy, swoje życie...właśnie po to, żeby nie zanudzić sobą partnera.
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu mam problem...
![]() Mój TŻ zaczyna przebąkiwać coś o oświadczynach. Kiedyś bardzo tego chciałam, oświadczyny miały być, teraz tego nie chcę On mówi o dalszej przyszłości, około rok, bo mamy teraz przed sobą dużo pracy i nie byłoby miejsca na przygotowania do ślubu nawet jakbyśmy byli gołąbeczkami Powiedziałam, że nie wyjdę za niego dopóki razem nie zamieszkamy, choć wcześniej miałam odwrotne zdanie - najpierw ślub, potem mieszkanie. Teraz po tym co się stało nie wyobrażam sobie nie "sprawdzić" go w codziennym życiu... Z jednej strony mnie wzdryga na myśl o zaręczynach a z drugiej, jakby było między nami ok, to chciałabym wziąć ślub za jakiś czas... Ale w tej chwili w ogóle sobie tego nie wyobrażam Z jednej strony nie chcę, żeby mi się oświadczał, bo musiałabym mu odmówić, a z drugiej nie chcę, żeby myślał, że chcę żyć na kocią łapę nie wiadomo ile czasu... Dziewczyny, co mam zrobić?
|
|
|
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chcę już żadnego...Nie dosyć,ze się przełamywałam po eksie to on zachował sie w prawie niemal idealny sposób...Znajomymi....
Boże jak mi wstyd,ze sie dałam tak wychu***ć... A jednak kobieca intuicja przeważyła...Wiecie co jest najgorsze,że on to wiedział od początku a mimo to dalej w to brnął... I na co mi facet?? jak same nieuleczalnie tępe przypadki mi sie trafiają??
|
#4618 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Przejdzie. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
A ja musze uwazac jak sie z nim spotkam bysmy sie np nie spotkali w lozku.Bo w sumie brakuje mi tego i wtedy bym zapomniala co mi zrobil..
Po zakonczeniu zwiazku tego moze mi glownie brakowac..
|
|
#4620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jest to samo. Ładne, mądre dziewczyny. Po liceum lub studiach. Z dziećmi lub nie. Z super pracą lub nie. Z mieszkaniem, domem lub mieszkaniem z rodzicami. Blodynki, brunetki, rude. Łączy je to, że do 25-tki wzięły śluby. Znam jedynie trzy małżeństwa, których powodzenia jestem pewna w 100%. Partnerzy znali się\"chodzili" od czasów liceum, przetrwali studia razem (to też wielka sztuka, masa wyrzeczeń) i ślub wzięli po obronie lub po ciąży. Znam też niesamowicie piękną i pożądaną dziewczynę, która samotnie wychowuje dzieciaczka. Z wyboru. Choć spotykała się z naprawdę przyzwoitymi partiami, nigdy nie zdecydowała się na ślub. Ojca dziecka zaś wyrzuciła ze swojego życia. Wnioski: małżeństwa z prawdziwego zdarzenia (tj. szczęśliwe małżeństwa) to nie przypadek, a wynik ciężkiej pracy: i nad sobą (w końcu pozostawanie atrakcyjnym to nie taka łatwa sprawa - i nie chodzi mi tylko o aspekt fizyczny), i nad relacjami z otoczeniem, i związkiem. Pracować musi też partner. Czyli kupa roboty. Ale jak widać na skróty się nie da. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

)

dobrze tylko, że szybko wyszło szydło z worka zanim zdążyłaś się na maksa zaangażować
On mówi o dalszej przyszłości, około rok, bo mamy teraz przed sobą dużo pracy i nie byłoby miejsca na przygotowania do ślubu nawet jakbyśmy byli gołąbeczkami