Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-02, 21:49   #2821
spice1985
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam taki niedyskretne pytanie
gdy się depilujecie nie przeszkadza Wam brzuszek?? Ja jutro mam wizytę i chciałam się do porządku doprowadzić no i za chiny ludowe sama już sobie tego tak dobrze nie zrobię...jeszcze po bokach przygolę ale już niżej niet tż musiał przyjść z odsieczą co by wstydu nie było
Ja brzuch mam spory,ale jak trochę się przygnę i postaram to widzę na tyle żeby zrobić porządek Ale obawiam się że to niedługo potrwa:P

Kurcze,co z AlicjąH??? Zaczynam się martwić

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 21:52   #2822
Catia88
Rozeznanie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Dzięki za peelingowe rady

Dziewczyny, ja spadam do spanka
Dobranoc!

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 21:56   #2823
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
a gdzie mozna kupic ten z organique, bo tak zareklamowałaś że kcem go mieć (i ile kosztuje ?)

hmm

ja mam od kosmetyczki(u niej moge zamowic, ten akurat dostalam na urodziny) ile kosztuje? hmm nie chcialabym sklamac, bo kiedys cene mi mowila, ale nie pamietam. nie bede strzelac, zapytam jak sie bedziemy widziec. a co do kosmetykow to maja boskie, moje ulubione, i masla do ciala-takie wazelinkowate, na lato moje ulubione czekoladowe-brazuje i naprawde pachnie czekolada, kule do kapania.

cos sie zebrac nie moge, tez uciekam, zamyam juz wszystkie stronki bo inaczej nie odejde pa
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 22:20   #2824
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Catia ja Ci polecę w 100% naturalny peeling z oliwy z oliwek, miodu i brązowego cukru. Świetnie złuszcza, nawilża, nie ma po nim tłustej skóry a jest taka mięciutka. TŻ się zawsze zachwyca więc działa jak należy

Ja mieszam i przechowuję go w pojemniczku na próbkę moczu, w takim z apteki.
a możesz mi napisać w jakich proporcjach dodajesz te składniki i ile zeby wyszedl taki kubeczek moczowy i czy używasz jakiś konkretnej oliwy i miodu zawsze, czy to nie ma różnicy ??? (wiem ze wklejałas kiedys link do filmiku ale on była taaaki długi że nie chciało mi się oglądac )
na ile ci starcza taki kubeczek ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 23:15   #2825
moria44
Wtajemniczenie

Hehe, andziot no ja właśnie zawsze włączam sobie ten filmik podczas robienia peelingu Jutro będę robić więc spiszę proporcje
W przepisie miód i cukier ma być organiczny a oliwa extra virgin. Ja używam takiego normalnego miodu, lipowego lub akacjowego i nie jest organiczny ale z atestem jakości cukier mam bio demerara albo albo taki http://www.ekonaturadelikatesy.pl/pr...y_brazowy.html .

Takie opakowanko moczowe starcza mi na jakieś... 2-3 tygodnie. Stosuję dwa razy w tygodniu podczas prysznica na calutkie ciało i 1 x w tyg. na twarz.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 07:03   #2826
andziot
Zakorzenienie

moria44 to poczekam aż zrobisz, a dziś po pracy kupie składniki
(nie chciałabym zeby mi taki rzadki wyszedł, albo jakiś ulepek )

Ja już jem śniadanko przed pracą
Zosia śpi, bo miała ciężką noc, strasznie kaszlała przed zaśnięciem, aż musiałam jej podać dwa syropy na kaszel, żeby coś zadziałało
w dzien nie jest tak źle
nawet nie zaglądalam za okno, nie wiem jaka dziś pogoda
wszyscy śpią a jak zakrzaniam do roboty

dobra, nie rozczulam się
miłego dnia życzę wszystkim
(tym na L4 też )

Stary 2011-01-03, 07:36   #2827
bzyczka1
Zakorzenienie

Andziot ja też już na nogach
mam wizytę u gina na 9.30 ale zanim się uszykuję to trochę czasu minie...

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 07:38   #2828
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
oj to wielkie kciukasy trzymam

Stary 2011-01-03, 07:52   #2829
bzyczka1
Zakorzenienie

dziękuję
to tylko taka co miesięczna kontrola po 20 mam to rozszeżone usg z doplerem
dam znać po wizycie co i jak

Nasz skarb
Stary 2011-01-03, 08:32   #2830
anula_81
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Ja niestety juz w pracy Ledwie wstalam , snily mi sie straszne glupoty'Zosia malo brykala wczoraj w brzuszku i w nocy sie budzilam zeby sprawdzic czy sie rusza, na szczescie toche brykala
nie chce mi sie nic...i pustki w pracy, ciezko sie wziac do pracy po urlopie

Buziale, milego poniedzialku!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 08:53   #2831
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, andziot no ja właśnie zawsze włączam sobie ten filmik podczas robienia peelingu Jutro będę robić więc spiszę proporcje
W przepisie miód i cukier ma być organiczny a oliwa extra virgin. Ja używam takiego normalnego miodu, lipowego lub akacjowego i nie jest organiczny ale z atestem jakości cukier mam bio demerara albo albo taki http://www.ekonaturadelikatesy.pl/pr...y_brazowy.html .

Takie opakowanko moczowe starcza mi na jakieś... 2-3 tygodnie. Stosuję dwa razy w tygodniu podczas prysznica na calutkie ciało i 1 x w tyg. na twarz.
to ja też czekam na przepis A przez te dwa tygodnie nie rozpuści się cukier w tym peelingu?

Święta się skończyły to od razu ruch większy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 08:56   #2832
Catia88
Rozeznanie

Witam Was z samego rana
Ale mi sie fajnie spało zaraz śniadanko i synuś będzie happy
Tylko zaczyna mnie martwić,bo od wczoraj mam chyba twardszy brzuch niż zwykle nie wiem czy to ja świruję czy naprawdę coś się dzieje nie wiem jak skurcze wyglądają i kiedy powinno się no-spę łyknąć mam nadzieje,że to ja świruję.

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:00   #2833
magdeczka
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki,
W piątek byliśmy na badaniu 3/4D było to w 19tc+1d.
Wszystko w porządku jak na chwilę obecną, poznaliśmy płeć - chłopiec
Wklejam dwa zdjęcia, na jednym widać jak mały dotyka buzi a na drugim widać jak to określił Pan doktor "fujarkę i worek"
Ja miałam przeczucie na chłopca i smaki kwaśno-śledziowe i "stare baby" wróżyły mi chłopca i się potwierdziło Mały jest chudy ale w normie 280g.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg raczkaibuzia.jpg (18,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg siusiak.jpg (22,8 KB, 56 załadowań)
magdeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:00   #2834
Aliczka88
Zadomowienie

Witajcie Mamusie i Dzidziusie

Odpowiedzcie mi na pytanie moje kochane..... Czy całą ciąże kobieta musi świrować i sie zamartwiać?? Przeciez piszą w podręcznikach ze to najpiekniejszy okres w naszym życiu! Najpierw martwiłam sie każdym tyg i każdą wizytą u gina czy dzidzi bije serduszko, potem martwiłam sie tym ze brzuch mi nie rośnie i teraz w dodatku że ten brzuch faktycznie mi nie rośnie to nie czuje ruchów MA SA KRA!! Zamiast sie tu zrelaksować i wierzyć, że wszystko jest wporządku to tylko myśle i myśle...
W środe wizyta na 17 Sram w gacie!!

A w dodatku jakie siarczanowe bąki puszczam haha tragedia!
Dobrze ze juz po świętach i w końcu można troche przystopować z jedzeniem! I przejśc na jakieś kefiry, kaszki i jogurty.

Aha, Moria całusy dla Twojego brzuszka! Jest przecudny! Napatrzeć sie nie moge !!

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2011-01-03 o 10:04
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:03   #2835
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Ja już o 6.20 na nogach, mężul wybył do pracy, synal do szkoły, a ja byłam oddać siuśki i krew do badania
Trzymajcie kciuki aby ta hemoglobina wzrozła bo jak nie to czekają mnie zastrzyki Później postaram się wrzucić zdjęcie brzuchola.
Cytat:
dziewczyny mam taki niedyskretne pytanie
gdy się depilujecie nie przeszkadza Wam brzuszek?? Ja jutro mam wizytę i chciałam się do porządku doprowadzić no i za chiny ludowe sama już sobie tego tak dobrze nie zrobię...jeszcze po bokach przygolę ale już niżej niet tż musiał przyjść z odsieczą co by wstydu nie było
Mąż mi pomaga Niestety ale mam już ak wielki brzuch że sama tam nic nie widzę, a z pomocą lusterka jakoś nie umiem

Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie !
Ja też w czerwcu będę mamą. Przewidywany termin to 14 czerwiec, zaczyna mi się już 16 tydzień
Mimo że jestem młoda, bo dopiero 18 lat to mam nadzieję że z Tż sobie poradzimy
z naszym maleństwem

powiedzcie mi jak sobie radzicie z zaparciami ? bo męczą mnie co raz bardziej.
Witam również

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez magdeczka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki,
Wklejam dwa zdjęcia, na jednym widać jak mały dotyka buzi a na drugim widać jak to określił Pan doktor "fujarkę i worek"
Ja miałam przeczucie na chłopca i smaki kwaśno-śledziowe i "stare baby" wróżyły mi chłopca i się potwierdziło Mały jest chudy ale w normie 280g.
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie i Dzidziusie

Odpowiedzcie mi na pytanie moje kochane..... Czy całą ciąże kobieta musi świrować i sie zamartwiać?? Przeciez piszą w podręcznikach ze to najpiekniejszy okres w naszym życiu! Najpierw martwiłam sie każdym tyg i każdą wizytą u gina czy dzidzi bije serduszko, potem martwiłam sie tym ze brzuch mi nie rośnie i teraz w dodatku że ten brzuch faktycznie mi nie rośnie to nie czuje ruchów MA SA KRA!! Zamiast sie tu zrelaksować i wierzyć, że wszystko jest wporządku to tylko myśle i myśle...
W środe wizyta na 17 Sram w gacie!!

A w dodatku jakie siarczanowe bąki puszczam haha tragedia!
Dobrze ze juz po świętach i w końcu można troche przystopować z jedzeniem! I przejśc na jakieś kefiry, kaszki i jogurty.
Ja jakoś bardzo spokojnie podchodzę do wszystkiego, nie zamartwiam się na zapas, chyba to już zależy od charakteru
Ja wizytę u gina mam jutro
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:09   #2836
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczynki,
Magdeczka super wieści Gratulacje! I całusy dla małego
Pewnie czujesz juz wyraźne kopniaki??

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Ja jakoś bardzo spokojnie podchodzę do wszystkiego, nie zamartwiam się na zapas, chyba to już zależy od charakteru
Ja wizytę u gina mam jutro
Ale Ty masz piękny wielki brzuszek i dzieciaczki kopią pewnie dniami i nocami A u mnie NEMO !
Ogólnie też nie mam jakiegoś panicznego charakteru ale juz sie po prostu nie moge doczekać tych kopniaków

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-01-03, 10:14   #2837
amarcia
Wtajemniczenie

Witajcie mamusie i brzusie poświątecznie Przez cały tydz. wpadałam tylko na chwile krótkie podczytać. Jak tu miło znów przyjść... TĘSKNILIŚMY ZA WAMI!!!
moria cóż za śliczna piłeczka córcia będzie z tego jak malowana, to już widać

magdeczka masz termin 5 dni przede mną i tak sobie patrze na te twoje śliczne foteczki i myślę, że moje malutkie podobnie pewnie wygląda... cudo...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:17   #2838
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:

Ale Ty masz piękny wielki brzuszek i dzieciaczki kopią pewnie dniami i nocami A u mnie NEMO !
Ogólnie też nie mam jakiegoś panicznego charakteru ale juz sie po prostu nie moge doczekać tych kopniaków
Kochana, ale u Ciebie dopiero 19 tydzień to czym Ty się martwisz kobieto? Jedne czują szybciej, drugie później i nic na to nie poradzimy. Tak samo jak jedne mają większe brzuchy, inne mniejsze. Więcej szkody wyrządzi to zamartwianie Ja też mam obawy ale staram się jak mogę myśleć pozytywnie, bo co mi da że będę się zamartwiać
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:24   #2839
magdeczka
Raczkowanie

Cytat:
Magdeczka super wieści Gratulacje! I całusy dla małego
Pewnie czujesz juz wyraźne kopniaki??
Nie nazwałabym tego kopniakami, ja już dawno "coś" czułam.
Ruchy czuje czasami, szczególnie jak się trochę zegnę. To delikatne uczucie jakby ci coś w brzuchu jeździło, ale ja wiem, że to on. Teraz śpi jak ja pracuje. Ale jak chce spać to wtedy czuje jak się wierci.
Mam z USG kilka filmów, na jednym dotyka buzi, nosa i oka a na drugim dotyka siusiaka i to ładnych parę chwil Typowy facet albo dłubie w nosie albo po .... się drapie
magdeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:57   #2840
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Witajcie dziewczynki,
Kochany dzidziolek . Szkoda,że mi zdjęcia nie dają

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie !
Ja też w czerwcu będę mamą. Przewidywany termin to 14 czerwiec, zaczyna mi się już 16 tydzień
Mimo że jestem młoda, bo dopiero 18 lat to mam nadzieję że z Tż sobie poradzimy
z naszym maleństwem

powiedzcie mi jak sobie radzicie z zaparciami ? bo męczą mnie co raz bardziej.
Witam młodą mamuśkę Też mam 18 lat . Szczerze powiem że ja też mam taki problem z zaparciami, że bez wspomagania się nie załatwię. Rano syropek na sranko biorę na czczo

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Lactulose MIP ten syrop się nazywa. Pozdrawiam i powodzenia.
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 11:12   #2841
eweska
Moderatoreska

Dobra porobiłam foty brzuchola i mieszkańców brzuszka więc wrzucam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22tydz5dni.jpg (57,8 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (60,1 KB, 66 załadowań)
Stary 2011-01-03, 11:17   #2842
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Cudny brzuszek I mieszkańcy też. Chłopaczki rosną jak na drożdżach. Gratuacje
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 11:18   #2843
Aliczka88
Zadomowienie

Ewesko jaki brzusiol super fotki!

Dziewczyny, bo od dawna urzeka mnie ten zestaw pościeli dla maluszka. Ale powiedzcie czy wszystko jest potrzebne??
http://allegro.pl/15ele-posciel-haft...381716765.html

Albo to
http://allegro.pl/lozeczko-hafty-mat...383120134.html

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2011-01-03 o 11:22
Stary 2011-01-03, 11:34   #2844
listopadowa80
Zakorzenienie

Witam w Nowym Roku Dziewczyny

Sylwester bardzo udany, wytrzymałam do 5! Choć po 1-szej kryzys był niemały Ale jeszcze nad ranem wspólnymi siłami posprzątaliśmy mieszkanie.
Jedynym minusem jest to, że się ze spaniem rozregulowałam. Generalnie mam problemy - często nie mogę zasnąć i krążę po mieszkaniu do 2-3 w nocy. Albo szybko zasypiam, ale wstaję o 1-2 i dalej nie mogę zasnąć. A dzisiejszej nocy zasnęłam dopiero o 5-tej, a o 7.30 musiałam wstać i do roboty jechać. Jestem totalnie nieprzytomna. Najchętniej po pracy bym się położyła, ale boję się że drzemka spowoduje że nie będę mogła w nocy spać.

Ale żeby nie przynudzać - Magdeczka: śliczne fotki. I gratuluję udanej wizyty

Moria, Eweska - brzucholki jak się patrzy
Mój brzuch ostatnio też się dość mocno powiększył. Jak znajdę chwilkę to cyknę fotkę i wstawię
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 11:37   #2845
bzyczka1
Zakorzenienie

Eweska piękny brzuszek i chłopaki też

ja już po
Serduszko dzieciaczka bije czysto, miarowo, wszystko w porządku. Szyjka dobra, przymacicza czyste. No wszystko dobrze

Nasz skarb
Stary 2011-01-03, 11:41   #2846
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Kasiu kochana ja od poczatku ciazy mialam niskie zelazo, ok 11-12 stu i od poczatku biore zelazo, mozna kupic bez recepty w kazdej aptece, z pewnoscia nie zaszkodzi a moze pomoc ja biore najczesciej wieczorem, bo jednak chyba lepiej sie wchlania, tak mowila lekarka
I co do ciuszkow Zosi, no powiem szczerze ciezko sie powstrzymac
a jakie bierzesz? i ile kosztuje?

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Anula jutro w drodze do pracy zaczerpniesz świeżego powietrza

Właśnie wyczytałam taką informację, że dziecko w 23 tyg. jest strasznym śpiochem, śpi ok.20 godzin na dobę Hmm to dziwne, bo moja niuńka cały czas mamusie napiernicza
ja jestem w 24tc i moje jest bardzo ruchliwe...przed wczoraj nie bylo chwili spokoju....

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
24Kasia86 oczywiscie, ze zostalam w domu. Najwiekszego sylwestra mial Dzidek, bo tanczyl w brzuchu razem z polsatem Niech Twoj Tz nie narzeka... za rok sobie odbijecie tak jak my
Najwazniejsze, ze Ty sie nie umeczylas i mialas spokojna noc
ale on w ogole jakis obrazony chodzi, ehh pewnie ze sie wyspalam...to byl najspokojnieszy sylwester w moim zyciu

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
24kasia86 ja miałam hgb 12,6 miesiąc temu i na kolejnej wizycie miałam już 11,9 i gin kazał mi po mału zacząć od Bioferu bez szaleństw jeszcze
a to zelazo ile kosztuje i tez bez recepty??

Cytat:

Dziewczynki, dorzucam zdjęcie mojej 23t. piłki
masz wiekszy od mojego i sliczny

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Witam po sylwestrowym szaleństwie oczywiście z Piccolo
O 23 juz padalam na twarz a jak juz przywitalismy Nowy Rok i polożylismy sie z tz spać to nie mogłam zasnąć do 5 sie męczyłam.
Ale już w pełni wypoczęta i zwarta wracam do nadrabiania
Jutro na 14.40 mam usg zobaczymy ile moj maluszek urosl przez 2 tygodnie i moze pokaze co tam ma
Byłąm na malych zakupach i oczywiscie nie moglam sie oprzeć przed zakupem cciuszkow dzidziolkowi, tym bardziej ze teraz takie promocje na 3 zdjeciu ten komplecik wyglada na czarny ale jest fioletowy (zdjecia troche slabej jakości )
swietne ciuszki zazdroszczam

Cytat:
Witajcie dziewczynki,
widac ze bedzie synek fajne macie te fotecki, tez chcem
a ja nadal nie wiem co w moim brzuszku tanczy

Cytat:
moj brzuch jest o wiele mniejszy, a juz daje sie we znaki...jak ty sobie dajesz rade?? slicznosci, maluszki tez
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 11:42   #2847
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Ja brzuch mam spory,ale jak trochę się przygnę i postaram to widzę na tyle żeby zrobić porządek Ale obawiam się że to niedługo potrwa:P

Kurcze,co z AlicjąH??? Zaczynam się martwić
haha, ja mam tak samo, jak sie powyginam to daje rade, juz zapomnialam jak to jest, ze potem nic nie widac ha ha, chociaz nie wiem czy to przez brzuch czy przez plecy sie zginac nie moge

Cytat:
bzyczka1 jak tam po wizycie?

Cytat:
Witajcie dziewczynki,
no no gratulacje! ile tych chlopakow sie mnozy ale po fotkach widac ze facet murowany

Cytat:
twoje fotki brzusia wymiataja piekne,

Cytat:
Ewesko jaki brzusiol super fotki!

Dziewczyny, bo od dawna urzeka mnie ten zestaw pościeli dla maluszka. Ale powiedzcie czy wszystko jest potrzebne??
http://allegro.pl/15ele-posciel-haft...381716765.html

Albo to
http://allegro.pl/lozeczko-hafty-mat...383120134.html

aliczka ale piekny ten komplet! ten seledynowy ale mi sie podoba
powiem ci ze wszystko zalezy jakie bedziesz miec lozeczko, itd. bo niezbedne do zycia to to wszystko nie jest, ale wyglada swietnie. ochraniacz na szczebelki jak mielismy normalne lozeczko sie przydal, teraz bede miala turystyczne, z podwieszanym materacykiem to ochraniacz niepotrzebny, ta torba na pieluchy, fajna, bo poupychasz pieluszki, zawsze masz pod reka i nie szpeca foliowe worki, przybornika na szczebelki nie mialam, wiec sie nie wypowiadam, stelaz z moskitira z tiulu, nie wiem, fajne jak sie nie ma siatek w oknach zeby dziecka nic nie pogryzlo, ale jak sie ma siatki to chyba zbedne, widze ten spiworek do spania to na pewno kupie bo nie zamierzam drzec czy dziecko sie cale nie nakrylo koldra, rozka nie nawidze i nie uzywalam, ale nie obrazilabym sie jakbym taki zestaw dostala w prezencie
Stary 2011-01-03, 11:43   #2848
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien doberek
Ja juz po zakupkach i sniadanku Dosc cieplo u nas jest, fajne powietrze z rana wiec sie przeszlam i dotlenilam szkraba Male tak szalalowczoraj, ze nawet tata mial radoche Czkawki jeszcze nie wyczuwam, ale juz nie moge sie doczekac. Ciekawe jakie to uczucie

Moria, Ewesko wasze brzuszki sa przecudne
Eweska Chlopaki rosna

Aliczko nie zamartwiaj sie ja poczulam male w 19 tygodniu i tez nie czesto go czuje. Zwykle wieczorami.
Zamowilam ta sama posciel... nie wiem czy mi sie to wszystko przyda, ale wlasnie tak sobie wymarzylam lozeczko dla Malenstwa
Mam kolor jasnobezowy
Stary 2011-01-03, 11:46   #2849
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

ja już po
Serduszko dzieciaczka bije czysto, miarowo, wszystko w porządku. Szyjka dobra, przymacicza czyste. No wszystko dobrze

to super wiesci'

zapomnialam napisac ze od rana jestem na nogach, bylam porobic badania, po 13stej ide po wyniki crp. pani w labku zagadala mnie dlaczego robie te badania itd i mowila ze crp pewnie i tak wyjdzie podniesione bo takie wychodzi w ciazy ale pewnie jak jest jakis stan zapalny w organizmie to bedzie chyba bardziej podniesione niz normalne w ciazy?

jak bedzie jeszcze ta babeczka jak bede odbierac wyniki to do niej zagadam co ona sadzi o wynikach, z reszta jak odbiore, to pewnie bede was sie radzic na forum, bo ja nie mam zielonego pojecia o tym
Stary 2011-01-03, 12:06   #2850
eweska
Moderatoreska

Dzięki dziewczyny A no chłopaki rosną rozpychają sie, wiercą, kopią
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
moj brzuch jest o wiele mniejszy, a juz daje sie we znaki...jak ty sobie dajesz rade?? slicznosci, maluszki tez
Jeszcze daje sobie radę ze wszystkim, dolegliwości coraz bardziej dokuczają, ale nie jest tak źle, tylko zgaga nie daje mi spokoju, dosłownie mam ja codziennie nawet po herbacie z cytryną. Nogi puchną, skurcze łydek, ale jakoś przeżyję
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
to super wiesci'

zapomnialam napisac ze od rana jestem na nogach, bylam porobic badania, po 13stej ide po wyniki crp. pani w labku zagadala mnie dlaczego robie te badania itd i mowila ze crp pewnie i tak wyjdzie podniesione bo takie wychodzi w ciazy ale pewnie jak jest jakis stan zapalny w organizmie to bedzie chyba bardziej podniesione niz normalne w ciazy?

jak bedzie jeszcze ta babeczka jak bede odbierac wyniki to do niej zagadam co ona sadzi o wynikach, z reszta jak odbiore, to pewnie bede was sie radzic na forum, bo ja nie mam zielonego pojecia o tym
Kochana ja co każdą wizytę robię teraz morfologię, mocz i CRP kiedys miałam 12, dla ciąży normy są inne niż dla kobiet nieciężarnych, troche podwyższone będzie, ale nie moze być zbyt wysokie, ja zaczynałam od 2, później miałam 8, 12, 6 i tak sobie skacze to CRP.

Cytat:

ja już po
Super najważniejsze, że wszystko dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości