|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Make_UP_istka sliczny brzusio masz
![]() Muron fajnie oddzial wyglada
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
oto link do sprzedawcy, u którego kupiłam (wraz z łóżeczkiem), ale wiem, że można też sam materac kupić. Szybka przesyłka............ http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...386493963.html akurat nie widzę materacy u niego, ale wiem, że za niedługo wystawi ![]() agape zdecydowałaś się na te pieluszki?? |
|
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny od 10.01 w lidlu są różne akcesoria do cwiczeń w tym piłki z odczepianymi taśmami fitness i piłki podwójne za 34,99 zł
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...378345458.html ja u tego sprzedawcy od kosmetyków też chyba będę kupowała, bo naprawdę ma bardzo duży wybór i jest tani oraz bardzo dużo osób go poleca |
|
|
|
|
#245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 4.jakbys miała zwykłe pieluszki to możesz nozyczkami wyciąć taki dołek, albo zawinąć po prostu krawędź pieluszki 5.puder chyba można chyba odpuścić, szampon stosuje się później, na początku styknie ten płyn do mycia ciałka lub mydło; ponadto oliwka, linomag,chusteczki,krem na mroz 6.też podobny kupiłam, w rossmanie po 10 były podobne 7.mam hipp natal, ale nie wiem czy o pomaga 8.mydło biały jeleń, ja mam jeszcze laktacyd Cytat:
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2011-01-03 o 10:44 |
|||
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#247 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witam się poniedziałkowo! właśnie wróciłam z KTG. Zapis prawidłowy. Widziałam się z moim ginem.. kazał mi przyjsć znowu w czwartek na kolejny zapis.. |
||||
|
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
No ja sprzed ciazy wymiaru nie znam, zaczelam sie mierzyc od 10 tygodnia, i wtedy mialam 89cm - a wspomne ze brzuszek mialam szybko
|
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#251 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, witam Was poniedziałkowo
.Jutro mam wizytę, a wyniku GBS jeszcze nie ma mojego - kurka wodna .Cytat:
Cytat:
. Zobaczysz, jeszcze wszystko będzie tak, jak sobie zaplanujecie - nie martw się na zapas . Chociaż oczywiście każdej z nas takiego szybkiego życzęNo, ja też często nie wiem, że mam skurcz, a na KTG wychodzi . Podobno momentu rozpoczęcia porodu nie da się przegapić...ja boję się, że będę pierwsza .Cytat:
Cytat:
. A co do cykora - ja jakoś przestałam ostatnio się stresować, ale czytałam, że pod koniec ciąży to właśnie albo kobieta się denerwuje, albo robi się całkowicie spokojna, także jak widać cała gama nastrojów .Cytat:
. Żeby nie było efektu pandy właśnieJa mam gryka - kokos, podobnie, jak wiele dziewczyn tutaj z forum - podobno taka opcja jest najzdrowsza dla dziecka, ale przyznam się, że nie sprawdzałam nawet opinii o innych materacach, mi po prostu polecano taki rodzaj. |
|||||
|
|
|
#252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam w pasie tylko 91cm a wydaje mi się ogromniasty ten mój brzuchol i już +10kg na wadze a to dopiero 34tc leci...---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
dzis popołudniu bede zamawiać
|
||
|
|
|
#253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boje się że jak do środy nic nie pójdzie to ginka mnie położy w szpitalu przez to łozysko, a co gorsze boję się że trzeba będzie wywoływac poród, a potem się okaże że nic z tego o w końcu mi zrobią cesarkę - tak, tak wygląda mój czarny scenariusz który mi siedzi w głowie od jakiegoś czasu. A na dodatek się cały czas bezsensu czuje i nie wiem czy to przez ciąże czy przez ten sylwester czy ze stresu który mnie już dopada, cały czas jestem strasznie rozlazła, zmęczoa, a wczoraj mnie jeszcze pół prawej piersi bolało łeeee źle mi.... wiem że jeszcze tydzień do terminu ale ja już nie mogę wytrzymać... a muron twoja dziewuszka przesłodziutka |
|
|
|
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
a ja śpię jak zabita, wstaję tylko raz no może dwa razy w nocy, za to pachwiny bolą i ciągną mnie tak, że ledwo doszuram się do WC...
z reszty dolegliwości to pręży mi się brzuch jak za długo chodzę, stoję, schylam się etc. ale to jest do przeżycia, jak narazie brak objawów skracającej się szyjki, jutro mam USG ostatnie, w piątek KTG zobaczymy mi zostały 3 tygodnie... mam nadzieję połazić jeszcze chociaż ze 2 bo oczywiście jeszcze nie wszystko gotowe w domu ale ponieważ jestem zamknięta na 10 spustów to sądzę że u mnie się skończy oxy bo przenosić nie powinnam ze względu na mini cukrzycę
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po dłuższej przerwie, u mnie wypoczynek sie udał, pogoda była cudowna, buźka opalona( szkoda że tylko buźka).
Wracam a tu 2 mamy rozpakowane ogromne gratulacje . Strasznie dużo produkujecie, po wejściu na forum szukałam starego wątku a tu nic i jest nowy, tytuł super... Miałam tyle pisac a;le dużo po przeczytaniu zapomniała Zdjęcie Kaliny super......Muron wstaw swoją wersję cc, czekamy..... Witam tez nowe mamy, Zazdroszcze spakowanych toreb ja zaczynam powoli namawiac sie do prania i prasowania ciuszków dla małej i znowu u nas dyskusja była na temat imienia i wiadomo że Michaliny już nie będzie no i Liwi też więc najprawdopodobniej będzie Zuzia ale zostało nam jeszcze 6 tygodni więc może coś sie zmienic. Ja już chcę by mała pyśka wyskoczyła z mojego brzucha bo mam dosyc, spac nie mogę.... Miłego dnia i spadam czytac stary wątek bo mam do nadrobienia 30 stron..... |
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
a mnie znowu łąpie nerw na sąsiadke.. stwierdziła, ze termin ma na 25.12 a nie 22.. ale i tak nie jedzie na IP!!!! nawet na KTG! a pózniej to jest pretensa do lekarzy, że dzieci rodzą się niedotlenione...
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
co do imion to mi się coś przypomniało.
Jakieś 1,5 miesiąca temu jak szłam z dziadkami na autobus to spotkaliśmy ich sąsiadkę. Jej córka też była w ciąży, urodziła w Święta no i mieli ogromny dylemat, bo to drugi chłopak ma się urodzić i nie wiedzieli jak mu dać na imię. Rozpoczęła się gadka o imionach. Ja tam jakieś moje typy podałam, bo pytała się jakie ja wybrałam z mężem imiona. Podałam różne, a na sam koniec Kacper. I wiecie co........... poczułam się oszukana. Ja rozumiem, że jest "wolny rynek' itd. ale odniosłam wrażenie, że wykorzystali mój typ imienia............dla chłopca. ehhhhh jakoś mi tak nieswojo teraz...........bo jak urodzi się chłopiec i damy mu na imię Kacper, to od razu będzie gadka, że to my zgapiliśmy od nich. Ehhh te mocherowe berety osiedlowe są najgorsze I bądź tu mądry człowieku.Oczywiście wiem, że to są emocje teraz, hormony itd........... :brzyd al:
|
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podkładow duzo nie kupuj bo jak ci zostana to co z nimi zrobisz ,wyrzucisz? A tak wieksze nocne podpaski w kazdym sklepie dostaniesz ![]() Tez uzywalam serii Nivea wiec polecam ale jak juz dziewczyny pisaly nie kupuj oliwki i zasypki,moze wcale sie nie przydac. A ja do buzki mam krem Bambino ,jest tanszy a tez dobry w koncu to rowniez Nivea. A i jesli zamierzasz karmic piersia kup sobie masc na sutki polecam matalan lub np teraz mam lanoline z ziajki dla mam ,bez zapachu ,smaku ,mozna bezpiecznie stosowac. GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM MURON SLICZNA JEST TWOJA DZIEWCZYNKA Gosiaczek -Hania fajniutka,podobna byla moja kruszynka po urodzeniu ![]() Ja do terminu mam jeszcze 5 tygodni ale sobie nie wyobrazam tyle z tym brzucholem jeszcze chodzic,wszystko mnie boli,krocze ,plecy kosc ogonowa az siedziec nie daje rady..a bole jak na okres mam czesto ,nawet teraz.jutro mam spotkanie z polozna ,zobaczymy czy cos powie nowego ...u nas dzis jeszcze wolne wiec pewnie na zakupy jeszcze sie wybierzemy wspolnie tylko niech ten snieg nie sypie bo znow bedzie koszmar zasypanego miasta
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba trzeba ją kijem wygnać. A może Ty masz jakąś mądrą książkę o ciąży i porodzie i podsuniesz jej jakiś rozdział o powikłaniach..........z przenoszenia itd?
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
próbowałam. ona mówi, ze nie chce oxytocyny w szpitalu dostać i koniec. wczoraj chodzila po schodach.. kilka razy na 7 piętro, ale nie zadziałało.. ale ja się boje o maluszka. Kurde, tyle się czyta o niepełnosprawnościach, bo doszło do niedotlenienia..
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
witam!!
ja nie spałam prawie całą noc bo mam mega przeziębienie i kaszel no i zgage oczywiście, wiec jak leże źle jak nie leżę to też źle..MASAKRA. ja też jeszcze nie spakowana, ale do lutego jeszcze czasu trochę jest,najpierw muszę wyzdrowieć ![]() te torby w biedronce to teraz od dzis sa??bo ja oczywiście torby też nie mam ![]() ![]() ide robić n-tą herbate z cytryną... |
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Lilijko dziekuje ci za namiary na tego sprzedawce, ma wszystko czego potzrebuje i w dodatku wszystko taniej niz ten którego wczoraj znalazłam
zieki Tobie zaoszczedze jakąś stówke na zakupach
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze a ja sie czuje coraz gozej
Bola mnie zatoki (czy w ciazy mozna brac ibuprom zatoki? Chyba nie co?) ciagle mnie mdli, brzuszek twardnieje, jestem ospala, aaaaaaaaaaa chyba pojde spac bo to jakos nie dzien dla mnie ;(Karina mam tak samo jeszcze niecale 6 tygodni, a ja mam juz dosc serdecznie.... lilijko nie przejmuj sie sasiadka, daj na imie jak Ci sie podoba, mnie taki myk zrobila bratowa, ze chce Zosie i juz, i calej rodzinie wygadali ze jak bedzie dziewczynka to Zosia - a ja jej kiedys mowilam ze mi sie podoba, no i nie moge tak dac ;( Wstawilam kolejne pranie, ciuszkow od mamy - mama widac ze rozsadniejsza niz ja, bo nie dosc ze wszystko kolorowe - duzo zoltego, to jeszcze w wiekszych rozmiarach! |
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
Fajnie tak wchodzić tutaj codziennie i co rusz nowa mamusia się ujawnia Anka_Bzzz
Serdeczne gratulacje!!! Czekamy na relacje i zdjęcia oczywiście mika_am pudełko mam od chusteczek nawilżających z Kauflandu, są tanie i jak dla mnie rewelacyjne. A pudełko sprawuje się znakomicie. Zamykanie ma super gabishing ja dla Sary na wszelki wypadek kupiłam Panadol i paracetamol w czopkach dla niemowląt. Justine odnośnie porodu i zostawania w domu jak najdłużej. Owszem fajnie jest pojechać do szpitala jak jest już np. 6 cm rozwarcia. Ale czasami akcja rozwija się szybciej Powiem Ci tak, jeżeli nie odejdą Ci wody a będziesz miała skurcze co 15 minut spokojnie możesz wejść pod prysznic a nawet zrobić makijaż ![]() I bez przesady z tym makijażem, ja tylko oczy sobie wytuszowałam i kreski porobiłam Na tyle mi pozwolił odstęp między skurczami Jeżeli jednak odejdą CI wody a skurcze będziesz miała co 10-5 minut to jedź do szpitala. Nie wiem jak masz usytuowaną główkę Małej, bo jeśli nie jest przyparta a balotuje nad wchodem to lekarze zawsze mówią, żeby uważać bo przy pękniętych błonach zamiast główki może przed nią wyślizgnąć się np. rączka albo kawałek pępowiny i będzie problem. To się jednak często nie zdarza, ale zawsze przed tym ostrzegają. Dlatego jak odejdą wody a ni masz częstych skurczy, spokojnie wejdź pod prysznic na chwilkę i jedź do szpitala. Tylko bez nerwów i na spokojnie
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ty się niepotrzebnie denerwujesz całą sytuacją. Skoro zamiast iść do szpitala ona woli biegać po schodach - proszę bardzo, niech poszuka w necie jeszcze więcej "sposobów na wywołanie". Dla mnie to szczyt bezmyślności, moja ciotka dwa dni po terminie już leżała na pato, jakoś nie wspomina tego dramatycznie, skurcze zaczęły się samoistnie, ale była pod opieką lekarzy, miała KTG, USG i inne badania, które oceniały stan zdrowia jej i dziecka...a skoro Twoja współlokatorka woli sobie sama przesuwać terminy - wolna droga, niedługo pewnie okaże się, że jednak w lutym sobie termin wyliczy...
|
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Mieszkam w małym miasteczku 60km od Katowic. Będę rodziła w Rydułtowach, bo tam pracuje mój lekarz. Jest tutaj ktoś z okolic?
|
#268 |
|
Rozeznanie
|
zosik ja jestem z Siemianowic, ale to kompletnie w druga strone, a Rydultowy to chyba kolo Jastrzebia co?
mysiopez nienormalna ta Twoja sasiadka, chyba nie wie jakie powiklania moga ja spotkac, ale mysle tez ze to jej sprawa, ty robilas co moglas, a to ze ktos jest uparty to jej pech, poza tym moze sie okazac ze oxy i tak nie uniknie... |
|
|
|
#269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"bo jeśli nie jest przyparta a balotuje nad wchodem to lekarze zawsze mówią, żeby uważać bo przy pękniętych błonach zamiast główki może przed nią wyślizgnąć się np. rączka albo kawałek pępowiny i będzie problem."taaaa bez nerwów, spokojnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

Życzę Ci, zeby udało sie odespac dzisiejsza nockę. Musisz dużo wypoczywac i zbierac siły do porodu. Az tegoco pamietam od wczoraj juz nie musisz leżeć tak???Jak się czujesz ogólnie?

. Zobaczysz, jeszcze wszystko będzie tak, jak sobie zaplanujecie - nie martw się na zapas
a to dopiero 34tc leci...
I bądź tu mądry człowieku.
Bola mnie zatoki (czy w ciazy mozna brac ibuprom zatoki? Chyba nie co?) ciagle mnie mdli, brzuszek twardnieje, jestem ospala, aaaaaaaaaaa chyba pojde spac bo to jakos nie dzien dla mnie ;(
"bo jeśli nie jest przyparta a balotuje nad wchodem to lekarze zawsze mówią, żeby uważać bo przy pękniętych błonach zamiast główki może przed nią wyślizgnąć się np. rączka albo kawałek pępowiny i będzie problem."