Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 10:09   #3061
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
MoniaK oj, kochana...a mówią ze mdłości przechodzą po pierwszym trymestrze :/
tak mówią a jak widać nie zawsze się to sprawdza

Kurczę, tak czytam o tej cholestazie i zgadze i coraz bardziej się boję, że mnie dopadnie Chociaż z drugiej strony nie ma co niepotrzebnie panikować i non stop czytać o jakiś chorobach, bo jeszcze popadnę w jakąś obsesję. Mam znajomą która ma fioła na tym punkcie i kiedyś do biegunki wzywała pogotowie Tak więc we wszystkim trzeba zachować umiar.
Powiedzcie mi, co jest dobre na tą zgagę? Ja mam tylko czasami wieczorem i rzeczywiście jest to uciążliwe ale da się przeżyć
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:10   #3062
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Aliczko, przeczytałam Twoją historię, jaja jak berety,padłam

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:10   #3063
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Cześć, Mamusie!

Zaczęłam Was nadrabiać, ale to chyba niemożliwe, żeby wszystko dokładnie przeczytać

Wczoraj byłam u swojej gin [ta, u której rodzę], poszłam z USG połówkowym. Tamta druga [u której byłam tuż po USG], tylko rzuciła okiem, że ok i nara. A ta, przeanalizowała, wszystko dokładnie opisała, no i.... okazuje się, że wg rozmiarów Małej, to termin porodu jest na 28 kwietnia Przez to moje duże dziecko stałam się mamą kwietniową. Ale zostaję u Was, bo przenosiny już nie mają sensu, a poza tym data porodu zawsze będzie elastyczna

Moria, nie mogę się napatrzeć na Twój brzuch, naprawdę super! Jędrny, zgrabny, pewnie szybko się zregenerujesz po porodzie Peeling, który polecasz, ja też stosuję, chociaż to bardziej wariacja, bo po prostu mieszam kawę z żelem pod prysznic i oliwką do ciała

Ewesko, pełen szacun, masz zgrabne mieszkanko dla swoich chłopaczków

Witam nowe Mamuśki! Życzę wytrwałości w nadrabianiu wątku

No i zaraz opierniczę jedną z drugą za te bzdurne przesądy

Nie odchodź do kwietniowych... (z całym szacunkiem do dziewczyn )

Przynajmniej będziesz pierwsza na starcie :p Mozę potem w wolnej chwili i w przypływie sił zdasz relacje z cudu narodzin
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:11   #3064
amarcia
Wtajemniczenie

Aliczka haaaaa, z twojego tż niezły aparat ubaw na pewno miałaś ostry
My już tu zastygałyśmy w niepewności tak ekscytująca była ta historia
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:12   #3065
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
tak mówią a jak widać nie zawsze się to sprawdza
No właśnie. Mnie się zaczęła kilka dni temu, na szczęście nie ma dramatu, po prostu po niektórych potrawach mnie męczy. Wtedy jadę z Rennie

vege!
Stary 2011-01-04, 10:25   #3066
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
..
Eweska ale wam fajnie, u nas nie ma zadnego swieta w czwartek i caly tydzien musze przepracowac, a tak sil mi brak...
caluje was mocno blagam nie piszcie tak duzo bo jak ja was pozniej nadrobie
W zeszłym roku święta nie było, dopiero od tego roku Trzech Króli to dzien świateczny wolny od pracy

Cytat:
Cześć, Mamusie!

Zaczęłam Was nadrabiać, ale to chyba niemożliwe, żeby wszystko dokładnie przeczytać

Wczoraj byłam u swojej gin [ta, u której rodzę], poszłam z USG połówkowym. Tamta druga [u której byłam tuż po USG], tylko rzuciła okiem, że ok i nara. A ta, przeanalizowała, wszystko dokładnie opisała, no i.... okazuje się, że wg rozmiarów Małej, to termin porodu jest na 28 kwietnia Przez to moje duże dziecko stałam się mamą kwietniową. Ale zostaję u Was, bo przenosiny już nie mają sensu, a poza tym data porodu zawsze będzie elastyczna

Moria, nie mogę się napatrzeć na Twój brzuch, naprawdę super! Jędrny, zgrabny, pewnie szybko się zregenerujesz po porodzie Peeling, który polecasz, ja też stosuję, chociaż to bardziej wariacja, bo po prostu mieszam kawę z żelem pod prysznic i oliwką do ciała

Dzięki kochana
Mnie też data porodu się przesunęła do przodu, chłopaki duże, więc poród wyliczono mi teraz na 30 kwietnia, ale ja jakoś mam przeczucie, że do maja na 100% nie dotrwam, oby udało sie chociaż do kwietnia, w marcu nie za ciekawie bo to 8 miesiąc by był, a podobno lepiej urodzić nawet w 7 niz w 8.
Trzeba będzie mocno zaciskac nogi aby dotrwać jak najdłużej.

Chłopaki dokuczają z dnia na dzień coraz bardziej aktywni i kopniaki coraz to mocniejsze, no ale nie ma co sie dziwić jak rosną jak na drożdżach.
Ciekawe czy dzis lekarz będzie ich podgladał, czy starczy mu usg z połówkowego, robionego prawie 2 tygodnie temu.

Co do zgagi to mnie te bardzo męczy, zwłaszcza wieczorami, ale i w dzien również, po różnych potrawach, słodyczach, coli no prawie po wszystkim już, jedynie nie po owocach

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-01-04 o 10:26
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:28   #3067
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dorko, nigdzie się nie wybieram, zostaję z Wami, ale pewnie teraz jeszcze będę podczytywać kwietniówki

Z tym terminem porodu, to wszystko się może zmienić, więc nadal trzymam się 8 maja i tyle

vege!
Stary 2011-01-04, 10:28   #3068
amarcia
Wtajemniczenie

mary poziomkowa , eweska a ja wam mówię, ze urodzicie 29 kwietnia ooo...
I będziecie miały wspaniałe, mądre i niezwykle wesołe (czasem aż za bardzo) dzieciaki. Wiem to dobrze, bo ja urodziłam się 29-go kwietnia
Stary 2011-01-04, 10:29   #3069
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam mamuśki i brzucholki

Eweska fajniutki brzusio.Mnie jak narazie nic nie swędzi po za skórą na brzuchu.

Odebrałam dziś wyniki,ehh noi raczej nie obejdzie sie bez łykania zelaza,hemoglobina mi spadła znów,leukocyty trzymają sie tak jak były czyli 14.4
HGB zaczynałam miałam 8,7,potem 9,7 a teraz 9,5
krwinki czerwone też poniżej normy

Jem te pieprzone buraki,kiwi,dużo owoców i warzyw i nic nie skutkuje.

dziś na obiadek robie zupkę z buraczków,brak mi pomysłów co gotować i co jeść.

Piszecie o wymiotach,mnie w 1 trymestrze zdarzyły sie ze 2 razy,za to teraz jakby częściej,wiele rzeczy wywołuje u mnie odruch wymiotny,cóż nie zawsze jest tak jak piszą w książkach.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:30   #3070
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ewesko, no to w marcu zaciskasz nogi, leżysz i pachniesz Najważniejsze, że chłopaczki zdrowe i ruchliwe

vege!
Stary 2011-01-04, 10:31   #3071
kasiabw
Raczkowanie

cholestaza moze wystapic bez znaczenia w ktorej ciazy, te ktore przez to przechodzily moze spotkac wieksze prawdopodobienstwo i w drugiej...ja juz zastrzeglam ze jak bede miala i w tej ciazy to nie pojde do szpitala, nie moge sobie na to pozwolic bo niestety nie mam z kim zostawic coreczki...leki ktore bralam podczas pierwszej przygody z cholestaza mam nadal bo maja termin waznosci do 2013 wiec ok nadadza sie jak lezalam w szpitalu to oprocz lekow mialam kroplowki podawane i to dosc sporo na przeplukanie organizmu i ktg mi robiono...

ja urodzilam w 38 tyg (cc), dziecko wazylo 2700 wiec w miare ale zoltaczke miala straszna...mnie tez mowiono ze jakas zolta jestem...ehhh...dzieki Bogu wszystko sie dobrze skonczylo i cale i zdrowe wrocilysmy do domciu

mnie zanim jeszcze zaczelo potwornie swedziec cialo to bolalo mnie pod prawa piersia czyli tam gdzie watroba a na poczatku nie wiedzialam co jest...dzis juz wiem i czuwam pamietam sobie ze jedyne co to brzuch mnie nie swedzial
_________________________ _
Ola...27.03.2008...Nasze Życie...Nasz Cud...
Czekamy na Ciebie...
kasiabw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:32   #3072
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
mary poziomkowa , eweska a ja wam mówię, ze urodzicie 29 kwietnia ooo...
I będziecie miały wspaniałe, mądre i niezwykle wesołe (czasem aż za bardzo) dzieciaki. Wiem to dobrze, bo ja urodziłam się 29-go kwietnia
No to niech się stanie, bo ja chcę mądre, wesołe i śliczne dziecko

W ogóle to ja i TŻ jesteśmy z kwietnia, tylko z początku

vege!
Stary 2011-01-04, 10:35   #3073
amarcia
Wtajemniczenie

mary poziomkowa bo kwiecień to doooooooooobry miesiąc... bardzo dobry
a Wielkanoc będzie 24-25-ty
Stary 2011-01-04, 10:37   #3074
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
mary poziomkowa bo kwiecień to doooooooooobry miesiąc... bardzo dobry a Wielkanoc będzie 24-25-ty
A no faktycznie! To dziecko pojawi się w ramach zajączka wielkanocnego

Nie rzuciły się Wam gdzieś w oczy sweterki z kapturem i uszami zajączka?

vege!
Stary 2011-01-04, 10:41   #3075
dorkabl
Zadomowienie

No to w Wielkanoc czeka nas ostatnia wieczerza potem jedzonko na parze i wszystko leciutkie , chyba ze któraś z pań z góry zakłada nie przystawianie do piersi

...ja tez jestem z kwietnia

tak pisałyśmy o mdłościach i mnie cos dziwnie sioe zrobiło...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:45   #3076
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Ewesko, no to w marcu zaciskasz nogi, leżysz i pachniesz Najważniejsze, że chłopaczki zdrowe i ruchliwe
Z całej siły

Ogólnie lekarza mnie straszą że od lutego to już różnie może być w sumie w lutym będzie 7 miesiąc, jeśli szyjka będzie wytrzymywać to będzie wszystko dobrze

Muszę iść na zakupki kurcze a mnie się tak nie chce, do tego ślizgawica
Tej zimy już dwa razy się przewróciłam ostatnio na wsi pojechałam do przodu i upadłam na tyłek, a tż szedł koło mnie, ale się przestraszył, na szczęście ręką zamortyzowałam upadek.
Ja to chyba nie powinnam z domu wychodzić A dziś jeszcze na nogach lecę do lekarza, ale z powrotem już tż nas odbierze jak będzie wracał z pracy.

Wczoraj przewróciłam choinkę i teraz to wyglada hahaha Popsuł nam się podgrzewacz wody w kuchni, zaczął cieknąć i zalał mi kuchnię, tż ma po pracy dziś jechac i kupic nowy bo nie mam ciepłej wody w kuchni, na szczęście w łazience mam gaz i junkers działa, więc ciepła woda jest
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:50   #3077
violisia
Zadomowienie

czesc Mamuski

Cytat:
U mnie plamka siary też się przytrafiła, tylko raz i niewiele. Wiktoria wpakowała się do nas do łóżka i jak sie wierci, a śpi we wszystkich pozycjach świata, tak mnie zdzieliła piętą w prawy cyc, ze natychmiast sie obudziłam. Plamkę zauważyłam rano, ale to był jednorazowy przypadek. Teraz jak do mnie przychodzi mam ochotę ją związać
p adłam po tym tekscie:P
Cytat:
Napisane przez kasiabw Pokaż wiadomość
czesc MAMUSIE

podczytuje WAS jak najbardziej choc nie zawsze mam mozliwosc napisania czegokolwiek...

piszecie o swedzacych brzuchach i lydkach i kostkach ja w pierwszej ciazy mialam cholestaze i robcie badania dziewczyny jak tylko czujecie ze cos jest nie tak...ja sie strasznie omeczylam...nie chce przechodzic przez cholestaze drugi raz ale jak bedzie to sie okaze...w pierwszej ciazy lezalam 2 m-c w szpitalu przed porodem wlasnie z powodu cholestazy...moja watroba nie wytrzymala ucisku, OLA byla mala moj brzuch tez i stad takie akcje...moja mama tez miala cholestaze bedac ze mna w ciazy...nie ma reguly czy to pierwsza czy druga ciaza i ktory tydzien, poczatki cholestazy moga byc zauwazalane juz w 12 tyg ciazy !!!! teraz nic mnie nie swedzi choc mysle o tym ciagle bo ma to tez wplyw na dziecko...grozi szybkim i przedwczesnym porodem...

moja waga ciagle taka sama...55-56kg to moj przedzial i nie bedzie nic wiecej czyli do 22 tyg przytylam 1kg !!!! w pierwszej ciazy mialam tak samo...przybylo mnie tylko 3kg, lekarka czasem rece zalamuje a z drugiej strony mowi ze taka widocznie ma uroda, dziecko rozwija sie dobrze wiec moge byc spokojna, brzuch mam malusi (nadal ubieram normalne jeansy ale ciazowe juz zakupilam ) nie wiemy jeszcze kogo nosze pod sercem, brzdac takie pozycje przyjmuje ze ciezko go/ją podkukac...moze nastepna wizyta cokolwiek wyjasni
moja mala tez sie chowala zawsze skulona, a ty naraz na usg polowkowym rozlozyla sie ze hej..

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziękuje za pamięć

Witajcie Mamuśki
Otóż historia z zapalniczką skończyła sie następująco. Małż wrócił z pracy a ja go przywitałam słowami "Cześć Geju " Ten w śmiech
Wytłumaczył się tym że jak pracowali na budowie nie mieli czym podpalić w piecyku i któryś szybko poleciał do sklepu i przywlekł taką oto zapalniczke. TZ tez na początku myślał ze to goła baba ale jak sie przypatrzył to mieli niezły ubaw w pracy.
No ale to nie zmienia faktu ze cały dzien sie z niego śmiałam
I w dodatku jak już sie wytłumaczył ze swojej orientacji zauwazyłam ze dwa palce, wskazujący i środkowy ma umaziane w jakiejś brązowej mazi do połowy Jak to kurna wyglądało
Pytam a to co do cholery????
Oj był ubaw

Ide gotować kapuśniak z mięsem
I szukać mojego najukochańszego kota bo nie wrócił na noc
genialna historia..
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
W zeszłym roku święta nie było, dopiero od tego roku Trzech Króli to dzien świateczny wolny od pracy

Dzięki kochana
Mnie też data porodu się przesunęła do przodu, chłopaki duże, więc poród wyliczono mi teraz na 30 kwietnia, ale ja jakoś mam przeczucie, że do maja na 100% nie dotrwam, oby udało sie chociaż do kwietnia, w marcu nie za ciekawie bo to 8 miesiąc by był, a podobno lepiej urodzić nawet w 7 niz w 8.

Chłopaki dokuczają z dnia na dzień coraz bardziej aktywni i kopniaki coraz to mocniejsze, no ale nie ma co sie dziwić jak rosną jak na drożdżach.
Ciekawe czy dzis lekarz będzie ich podgladał, czy starczy mu usg z połówkowego, robionego prawie 2 tygodnie temu.

Co do zgagi to mnie te bardzo męczy, zwłaszcza wieczorami, ale i w dzien również, po różnych potrawach, słodyczach, coli no prawie po wszystkim już, jedynie nie po owocach
no no eweska jak juz ktoras pisala, nogi scisniete, lezec i pachniec ja tez mam przeczucie ze urodze na poczatku maja choc termin na 12-go..

A ja Wam chcialam wczoraj wkleic skany z usg( z filmiku z usg robiac print screena) ale nie dalo rady nie wiem jak to wytlumaczyc ale zrobilo sie tak ze jak naciskam print screena, i otwieram painta, to wycinam konkretny kawalek obrazka, ale go nie ma, tak jakby ten obrazek z filmiku wkleil sie w pulpit albo ekran i nie da sie go przesunac, dziwna sprawa normalnie archiwum x
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:52   #3078
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dorko, siła sugestii?! W takim razie MDŁOŚCI SĄ PRZEREKLAMOWANE!

Komunikat do mdłości, nudności, rozstępów, cellulitu, zgagi, niestrawności, bólów kręgosłupa! WY-NO-CHA Z WĄTKU!

Ewesko, luty tuż tuż! W takim razie może zacznij już leżeć?)) Dobrze będzie

vege!
Stary 2011-01-04, 10:55   #3079
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie lekarza mnie straszą że od lutego to już różnie może być w sumie w lutym będzie 7 miesiąc, jeśli szyjka będzie wytrzymywać to będzie wszystko dobrze
że tak szybko Eweska, Ty to najlepiej się nigdzie z domu nie ruszaj i odpoczywaj jak najwięcej (wiem że to ciężkie w praktyce przy dziecku).
Ciekawe jak tam nasza druga potrójna koleżanka. Tav, co u Ciebie?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:02   #3080
violisia
Zadomowienie

eweska z tym lutym to mnie zagielas, wkoncu wiele z nas bedzie wtedy juz w 7 miesiacu no nie..?
Stary 2011-01-04, 11:25   #3081
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnieszko, no nie wiem, czy jest czego gratulować, bo za duże to też niedobrze Waga niby prawidłowa, ale rozwój ogólnie do przodu

Z tym porodem, to może i lepiej, szybciej będzie po wszystkim
mary lepiej ze dzidzia wieksza i termin do przodu niz w druga strone

Cytat:

Dzięki kochana

eweska to chyba juz tak nie jest ze sie mowilo ze leoiej w 7 niz w 8. teraz mowia ze kazdy tydzien sie liczy, takze im pozniej tym lepiej

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki i brzucholki

Eweska fajniutki brzusio.Mnie jak narazie nic nie swędzi po za skórą na brzuchu.

Odebrałam dziś wyniki,ehh noi raczej nie obejdzie sie bez łykania zelaza,hemoglobina mi spadła znów,leukocyty trzymają sie tak jak były czyli 14.4
HGB zaczynałam miałam 8,7,potem 9,7 a teraz 9,5
krwinki czerwone też poniżej normy

Jem te pieprzone buraki,kiwi,dużo owoców i warzyw i nic nie skutkuje.

dziś na obiadek robie zupkę z buraczków,brak mi pomysłów co gotować i co jeść.

Piszecie o wymiotach,mnie w 1 trymestrze zdarzyły sie ze 2 razy,za to teraz jakby częściej,wiele rzeczy wywołuje u mnie odruch wymiotny,cóż nie zawsze jest tak jak piszą w książkach.
no lekarz mi wlasnie mowil ze wazne jest zdrowe odzywianie, jedzenie owocow, warzyw, ale ze szalu z hemoglobina nie bedzie po samym jedzeniu. ja ostatnio , przed swietami mialam 9,1 i biore juz jakis czas zelazo. teraz jak znowu spadnie to czeka mnie szpital. 20tego mam wizyte, a przed zrobie badania. zobaczymy jak to bedzei

Cytat:
Napisane przez kasiabw Pokaż wiadomość
cholestaza moze wystapic bez znaczenia w ktorej ciazy, te ktore przez to przechodzily moze spotkac wieksze prawdopodobienstwo i w drugiej...ja juz zastrzeglam ze jak bede miala i w tej ciazy to nie pojde do szpitala, nie moge sobie na to pozwolic bo niestety nie mam z kim zostawic coreczki...leki ktore bralam podczas pierwszej przygody z cholestaza mam nadal bo maja termin waznosci do 2013 wiec ok nadadza sie jak lezalam w szpitalu to oprocz lekow mialam kroplowki podawane i to dosc sporo na przeplukanie organizmu i ktg mi robiono...

ja urodzilam w 38 tyg (cc), dziecko wazylo 2700 wiec w miare ale zoltaczke miala straszna...mnie tez mowiono ze jakas zolta jestem...ehhh...dzieki Bogu wszystko sie dobrze skonczylo i cale i zdrowe wrocilysmy do domciu

mnie zanim jeszcze zaczelo potwornie swedziec cialo to bolalo mnie pod prawa piersia czyli tam gdzie watroba a na poczatku nie wiedzialam co jest...dzis juz wiem i czuwam pamietam sobie ze jedyne co to brzuch mnie nie swedzial
_________________________ _
Ola...27.03.2008...Nasze Życie...Nasz Cud...
Czekamy na Ciebie...
to ladnie donosilas malutka, no i waga calkiem calkiem
ja tez sie modle zeby mnie nie zatrzymali w szpitalu dluzej(ok. max tydzien) bo co z moim mlodym? on jest tak zwiazany ze mna i tz ze bedzie problem zeby ktos procz nas sie nim zajal
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:33   #3082
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Lolka kiedy masz termin?
Amarcia termin mam na 2 czerwca, jeszcze trochę czasu zastało, ale ja już tak bardzo chciałabym i płeć znać i rzeczy kupować.. wiadomo jak każda mamuśka bzika na punkcie ciąży dostaję

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny myslalyscie juz jaka butelke do karmienia wybrac i ile tych butelek bedzie potrzebnych, jedna, dwie? (...)
Oo dobrze, że tamat butelkowy poruszony! Ja zupełnie nie mam pojęcia czym się kierować przy wyborze butelki, może coś poradzicie? Słyszałam, że smoczek do ssania powinien kolerować z tym od butelki, wiecie coś na ten temat? Może wystarczy cmokuś i butelkę jednej firmy kupić.. sama nie wiem Doradzice proszę coś, czym wy się kierujecie przy wyborze smoczka i butelek..

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-01-04 o 11:38
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:38   #3083
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Oo dobrze, że tamat butelkowy poruszony! Ja zupełnie nie mam pojęcia czym się kierować przy wyborze butelki, może coś poradzicie? Słyszałam, że smoczek do ssania powinien kolerować z tym od butelki, wiecie coś na ten temat? Może wystarczy cmokuś i butelkę jednej firmy kupić.. sama nie wiem Doradzice proszę coś, czym wy się kierujecie przy wyborze smoczka i butelek..
wczoraj kolezanka andziot piekne opisala butleki, co i jak.
ja tez bylam zielona i kupowalam w ciemno, ale moj maly lepiej pil z szerokich z szerokimi smoczkami.

ja profilaktycznie kupie te ktore najbardziej redukuja powstawanie kolek(andziot polecala dr brownsa) a oprocz tego chyba avent albo tt

mialam wam napisac , ze wczoraj wieczorem dostalam opiernicz od synka:
syn: mamo co robisz?
ja: drapie sie po brzuszku
syn: no to sie nie drap! tam jest moj braciszek!!! chcesz mu cos zrobic?!

jaki troskliwy o brata, zobaczymy co bedze pozniej

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-01-04 o 11:40
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:42   #3084
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja mam inny problem, bylam wcz taka padnieta, poszlam sie wykapac i polozyc wczesnie, i sie meczylam do 1wszej! jak mnie skora swedzi od paru dni! tylko wieczorem jak sie poloze do lozka, no cos strasznego! najbardziej swedza mnie rece do lokci i nogi do kolan, jak tak polezalam z godzine i juz nie moglam, poszlam w pizamie do salonu poogladac tv i mi przeszlo, mam wrazenie ze jak sie rozgrzeje to zaczyna swedziec , a jak mi chlodno to przechodzi.

czy ktoras z was tez tak ma? suchej skory nei mam bo bardzo ja natluszczam, zadnych krostek, zaczerwienien, nic. nie zmienialam proszku, nie jestem alergikiem , nie zmienialam kosmetykow. do tego zauwazylam ze chyba robia mi sie obrzeki na lydkach, jak mi sie cos tam odcisnelo to slad mialam nawet w nocy no i troche widac po kostkach. czy to nie za szybko na obrzeki?!
Ja miałam. Intensywnie smarowałam problematyczne miejsca oliwką dla dzieci i pomogło.
Obrzęki kończyn i stóp też mam - ale wszystko jest w normie - puchną dopiero popołudniu i wieczorem. Niepokojące jest, gdy obrzęk pojawia się rano.

Cytat:
Cześć, Mamusie!

Ty tam od nas nigdzie nie uciekaj

Ładnie Twoja Dzidzia rośnie, jak na drożdżach. Ja wg @ termin mam na 30 kwietnia, a wg usg na 29
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

Witajcie Mamuśki
Otóż historia z zapalniczką skończyła sie następująco. Małż wrócił z pracy a ja go przywitałam słowami "Cześć Geju " Ten w śmiech
Wytłumaczył się tym że jak pracowali na budowie nie mieli czym podpalić w piecyku i któryś szybko poleciał do sklepu i przywlekł taką oto zapalniczke. TZ tez na początku myślał ze to goła baba ale jak sie przypatrzył to mieli niezły ubaw w pracy.
No ale to nie zmienia faktu ze cały dzien sie z niego śmiałam
I w dodatku jak już sie wytłumaczył ze swojej orientacji zauwazyłam ze dwa palce, wskazujący i środkowy ma umaziane w jakiejś brązowej mazi do połowy Jak to kurna wyglądało
Pytam a to co do cholery????
Oj był ubaw

Cytat:

Komunikat do mdłości, nudności, rozstępów, cellulitu, zgagi, niestrawności, bólów kręgosłupa! WY-NO-CHA Z WĄTKU!
Jestem za!

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ja miałam butelki różnych firm, ale zdecydowanie najlepsze były te z Avent'u. Ale nigdy nie próbowałam tych przeciwkolkowych (o których wcześniej pisały dziewczyny), bo moje dziecię może ze 2 razy miało kolkę
Smoczki kupowałam silikonowe (też Avent)

Aha - jeśli chodzi o liczbę tych butelek - miałam 6, z czego używałam tylko 3 (spokojnie wystarczy). Smoczki miałam 2.

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-01-04 o 11:45
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:52   #3085
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale się przestraszyłam, pisałam Wam ostatnio, że mój lekarz nie kazał mi robic badania na toksoplazmoze, ja ostatnio jednak zrobiłam sobie IgG - tak na wszelki wypadek. Dzisiaj odebrałam wynik i wynosi 418IU/ml, wyczytałam już, że oznacza to przebytą niedawno lub trwającą toksoplazmozę. Muszę jeszcze zrobic teraz IgM. Ale się boję
Nie martw się i poczekaj na IgM!
Nie skierował Cię jeszcze na awidność?To określi kiedy była infekcja.
Ja taki wynik miałam tuż przed ciążą. Gin polecił jeszcze poczekać z ciążą 2 mce, a tu za tydz niespodzianka i 2 kreseczki tak więc zalecam pozytywne myślenie
Nie myślę już o tym, bo to tylko dodatkowy stres a tym napewno nie pomożemy maleństwom.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Pewnie, ze damy
Maz na szczescie dostanie 2 tygodnie tacierzynskiego i moze sobie wezmie dodatkowo tydzien urlopu takze sama nie bede. Moja mama mi powtarza, ze okres pologu to ogromny trud, ktory bardzo scala malzenstwo. Wiadomo, ze bedziemy obolale, hormony beda buzowac no i nie bedziemy chcialy odejsc od Dzidziusia
kurcze ja czytałam, że 2 tyg będą sie należeć od 2012 roku a na razie to tylko 1 tydz...wiecie coś o tym więcej???
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:54   #3086
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
witam z rana
mlody w przedszkolu wiec mozna spokojnie zjesc sniadanie i dopic kawe

moj tez ma imie hmm starodawne ale na topie ostatnimi czasy(widzialam ze jakas mama na naszym forum chce tak dac na imie swojemu synkowi) i ja bym nic nie miala przeciwko dac tak samo na imie juniorowi ale moj tz jak uslyszal moj pomysl to az sie zapowietrzyl i z oburzeniem stwierdzil ze nie ma mowy, bo on ma same problemy z tego tytulu i ni jak nie ma odpowiednika w innych jezykach(dla niego akurat wazne)

ja tez musze mojego mlodego zmuszac do chleba, ziemniakow o ryzu nie wspomne. on uznaje tylko wedline, mieso, ewentualnie spagetti

agus wysle ci wiadomosc na priva(jak mi sie uda bo jeszcze tego nie robilam) mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko
odpisalam Ci
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej kochane!
Ja tylko na chwilke, bo od 8 mej siedze w robocie i jestem nietomna, bo ledwie pisalam wczoraj o zgadze, a nie moglam spac cala noc, jakbym sobie wykrakala tak mnie straszliwie palila, ze nei wiedzialam co ze soba zrobic, o 2 w nocy wzielam Rennie, to mala zaczela kopac i chyba do 4 tej sie meczylam
Na sniadanie zjadlam tylko platki z mlekiem ale niestety zgaga wrocila! normalnie tak mnie jeszcze nie piekla ile razy dziennie mozna brac Rennie?? wiecie moze? Normalnie wsciekla sie ta zgaga noo...
Eweska ale wam fajnie, u nas nie ma zadnego swieta w czwartek i caly tydzien musze przepracowac, a tak sil mi brak...
caluje was mocno blagam nie piszcie tak duzo bo jak ja was pozniej nadrobie
kochana po pierwsze to zgaga po mleczku sie nasila

mi pomaga szklanica muszynianki tej zielonej, poza tym poprostu duzo pij
dzisiaj mnie tez pol nocy meczyla
Cytat:
Cześć, Mamusie!

Cytat:
Dorko, siła sugestii?! W takim razie MDŁOŚCI SĄ PRZEREKLAMOWANE!

Ewesko, luty tuż tuż! W takim razie może zacznij już leżeć?)) Dobrze będzie
ulala kochana, to masz duzutka dziewczyneczke w brzuszku
ja tez jestem mama kwietniowa, ale mialam dwa terminy z czego drugi na maja, wiec zostalam tu
a ja cos czuje, ze w kwietniu urodze, bo moje dziecko szybko rosnie i brzuch rowniez....

do 3 spac nie moglam
zjadlam kanapeczke z serkiem topionym i zasnelam jak zla
ale tak mi sie chcialooo

gardlo dzisiaj boli jak nie wiem, ale goraczki nie mam
pozniej pojade do apteki po jakies proszki do plukania moze mi cos jeszcze doradza
bo wczoraj wieczorem wypilam litra herbaty z sokiem malinowym, cytryna, mleko z miodem i czosnkiem ( afuuuuuuuu)
prenalen pije
tesciowa mi gotuje zupke wielowarzywna na obiadek
i ledwo przelykam sline, no ale nie czuje sie nie dobrze..
Stary 2011-01-04, 11:54   #3087
violisia
Zadomowienie

Cytat:
wczoraj kolezanka andziot piekne opisala butleki, co i jak.
ja tez bylam zielona i kupowalam w ciemno, ale moj maly lepiej pil z szerokich z szerokimi smoczkami.

ja profilaktycznie kupie te ktore najbardziej redukuja powstawanie kolek(andziot polecala dr brownsa) a oprocz tego chyba avent albo tt

mialam wam napisac , ze wczoraj wieczorem dostalam opiernicz od synka:
syn: mamo co robisz?
ja: drapie sie po brzuszku
syn: no to sie nie drap! tam jest moj braciszek!!! chcesz mu cos zrobic?!

jaki troskliwy o brata, zobaczymy co bedze pozniej
przesłodki..

to ja mam podobnie z moim 17 letnim bratem, jak sie dowiedzial ze bedzie dziewczynka(caly czas chcial chlopca miec w rodzinie, zeby mu kupic skejtowskie buciki, takie malenkie heheh..) to wczoraj mi pisze na gg, jak juz mu pokazalam takie swietne dresowe szare spodenki dla małej z motywem toma i jerrego to mi pisze wiesz ja to musze zamowic w tym sklepie teraz specjalne rozowe buciki hehe nie odpuszcza skubany:P:P

wogole powiem wam ze myslalm ze takie dorastajacy chlopak to bedzie mial w nosie dziecko, a on jest mega pomocny, i taki dojrzalszy sie zrobil, jakbym to aj byla mlodsza siostra, a on starszym bratem, a roznicy jest jednak 5 lat.. ja w malzenstwie juz itp.. milo tak jak przyjdzie zerknie czy czegos nie potrzeba
Stary 2011-01-04, 11:56   #3088
Lolka1212
Zadomowienie

Wczorajszą wypowiedz o butelka przegapiłam, ale rzeczywiście cenne informacje - dzięki Andziot
Jak jeszcze was natchnie na ten temat piszcie..
Ja pogoogluje teraz coś za smoczkami, bo chyba te w pierwszej kolejności są potrzebne.. chociaż przy zakupie zazwyczaj idą w parze z butelką.

Zazdroszczę wam dziewczynki kopniaczków i w ogóle czucia ruchów dziecka.. Ja wyczekuję, wyczekuję i nadal cisza. Jeszcze nie panikuję, bo u mnie 20 tydzień, a podobno po 22 zaczyna się coś dziać Mam nadzieję, że wkrótce będę już czuła moje maleństwo..
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:59   #3089
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny!
piszecie o strasznej zgadze, ja mam czasem ale nie jest az tak uciazliwa, ja jakis odpowiednik rennie bralam w szpitalu pod koniec i dawali mi chyba zawsze kiedy potrzebowalam, ale nie pamietam tego zbyt dobrze

ja mam inny problem, bylam wcz taka padnieta, poszlam sie wykapac i polozyc wczesnie, i sie meczylam do 1wszej! jak mnie skora swedzi od paru dni! tylko wieczorem jak sie poloze do lozka, no cos strasznego! najbardziej swedza mnie rece do lokci i nogi do kolan, jak tak polezalam z godzine i juz nie moglam, poszlam w pizamie do salonu poogladac tv i mi przeszlo, mam wrazenie ze jak sie rozgrzeje to zaczyna swedziec , a jak mi chlodno to przechodzi.

czy ktoras z was tez tak ma? suchej skory nei mam bo bardzo ja natluszczam, zadnych krostek, zaczerwienien, nic. nie zmienialam proszku, nie jestem alergikiem , nie zmienialam kosmetykow. do tego zauwazylam ze chyba robia mi sie obrzeki na lydkach, jak mi sie cos tam odcisnelo to slad mialam nawet w nocy no i troche widac po kostkach. czy to nie za szybko na obrzeki?!
Aga ostatnio pisałyśmy o cholestazie, bo bodajże Anulinkę wszystko tak swędziało. Ale moim zdaniem na cholestaze to trochę za wcześnie, chociaż w teorii może się pojawic po 20 tyg. Leżałam kilka razy z babkami z cholestazą w szpitalu i one tak miały właśnie, że jak się rozgrzały to swędziało okropnie, one nawet się nie przykrywały, a to był już październik..
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:59   #3090
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
kurcze ja czytałam, że 2 tyg będą sie należeć od 2012 roku a na razie to tylko 1 tydz...wiecie coś o tym więcej???
Jest dokładnie tak, jak piszesz
W 2011 r. 1 tydzień, od 2012 r. 2 tygodnie.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości