|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
a jak widać nie zawsze się to sprawdza Kurczę, tak czytam o tej cholestazie i zgadze i coraz bardziej się boję, że mnie dopadnie Chociaż z drugiej strony nie ma co niepotrzebnie panikować i non stop czytać o jakiś chorobach, bo jeszcze popadnę w jakąś obsesję. Mam znajomą która ma fioła na tym punkcie i kiedyś do biegunki wzywała pogotowie Tak więc we wszystkim trzeba zachować umiar. Powiedzcie mi, co jest dobre na tą zgagę? Ja mam tylko czasami wieczorem i rzeczywiście jest to uciążliwe ale da się przeżyć
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Aliczko, przeczytałam Twoją historię, jaja jak berety,padłam
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie odchodź do kwietniowych... (z całym szacunkiem do dziewczyn )Przynajmniej będziesz pierwsza na starcie :p Mozę potem w wolnej chwili i w przypływie sił zdasz relacje z cudu narodzin
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliczka haaaaa, z twojego tż niezły aparat
ubaw na pewno miałaś ostry ![]() My już tu zastygałyśmy w niepewności tak ekscytująca była ta historia
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie. Mnie się zaczęła kilka dni temu, na szczęście nie ma dramatu, po prostu po niektórych potrawach mnie męczy. Wtedy jadę z Rennie
|
|
|
|
#3066 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie też data porodu się przesunęła do przodu, chłopaki duże, więc poród wyliczono mi teraz na 30 kwietnia, ale ja jakoś mam przeczucie, że do maja na 100% nie dotrwam, oby udało sie chociaż do kwietnia, w marcu nie za ciekawie bo to 8 miesiąc by był, a podobno lepiej urodzić nawet w 7 niz w 8. Trzeba będzie mocno zaciskac nogi aby dotrwać jak najdłużej. Chłopaki dokuczają z dnia na dzień coraz bardziej aktywni i kopniaki coraz to mocniejsze, no ale nie ma co sie dziwić jak rosną jak na drożdżach. Ciekawe czy dzis lekarz będzie ich podgladał, czy starczy mu usg z połówkowego, robionego prawie 2 tygodnie temu. Co do zgagi to mnie te bardzo męczy, zwłaszcza wieczorami, ale i w dzien również, po różnych potrawach, słodyczach, coli no prawie po wszystkim już, jedynie nie po owocach
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-04 o 10:26 |
||
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Dorko, nigdzie się nie wybieram, zostaję z Wami, ale pewnie teraz jeszcze będę podczytywać kwietniówki
![]() Z tym terminem porodu, to wszystko się może zmienić, więc nadal trzymam się 8 maja i tyle
|
|
|
|
#3068 |
|
Wtajemniczenie
|
mary poziomkowa , eweska a ja wam mówię, ze urodzicie 29 kwietnia ooo...
I będziecie miały wspaniałe, mądre i niezwykle wesołe (czasem aż za bardzo) dzieciaki. Wiem to dobrze, bo ja urodziłam się 29-go kwietnia
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki i brzucholki
Eweska fajniutki brzusio.Mnie jak narazie nic nie swędzi po za skórą na brzuchu. Odebrałam dziś wyniki,ehh noi raczej nie obejdzie sie bez łykania zelaza,hemoglobina mi spadła znów,leukocyty trzymają sie tak jak były czyli 14.4 HGB zaczynałam miałam 8,7,potem 9,7 a teraz 9,5 krwinki czerwone też poniżej normy ![]() Jem te pieprzone buraki,kiwi,dużo owoców i warzyw i nic nie skutkuje. dziś na obiadek robie zupkę z buraczków,brak mi pomysłów co gotować i co jeść. Piszecie o wymiotach,mnie w 1 trymestrze zdarzyły sie ze 2 razy,za to teraz jakby częściej,wiele rzeczy wywołuje u mnie odruch wymiotny,cóż nie zawsze jest tak jak piszą w książkach.
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko, no to w marcu zaciskasz nogi, leżysz i pachniesz
Najważniejsze, że chłopaczki zdrowe i ruchliwe
|
|
|
|
#3071 |
|
Raczkowanie
|
cholestaza moze wystapic bez znaczenia w ktorej ciazy, te ktore przez to przechodzily moze spotkac wieksze prawdopodobienstwo i w drugiej...ja juz zastrzeglam ze jak bede miala i w tej ciazy to nie pojde do szpitala, nie moge sobie na to pozwolic bo niestety nie mam z kim zostawic coreczki...leki ktore bralam podczas pierwszej przygody z cholestaza mam nadal bo maja termin waznosci do 2013 wiec ok
nadadza sie jak lezalam w szpitalu to oprocz lekow mialam kroplowki podawane i to dosc sporo na przeplukanie organizmu i ktg mi robiono...ja urodzilam w 38 tyg (cc), dziecko wazylo 2700 wiec w miare ale zoltaczke miala straszna...mnie tez mowiono ze jakas zolta jestem...ehhh...dzieki Bogu wszystko sie dobrze skonczylo i cale i zdrowe wrocilysmy do domciu ![]() mnie zanim jeszcze zaczelo potwornie swedziec cialo to bolalo mnie pod prawa piersia czyli tam gdzie watroba a na poczatku nie wiedzialam co jest...dzis juz wiem i czuwam pamietam sobie ze jedyne co to brzuch mnie nie swedzial _________________________ _ Ola...27.03.2008...Nasze Życie...Nasz Cud... Czekamy na Ciebie... |
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to ja i TŻ jesteśmy z kwietnia, tylko z początku
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
mary poziomkowa bo kwiecień to doooooooooobry miesiąc... bardzo dobry
![]() a Wielkanoc będzie 24-25-ty
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rzuciły się Wam gdzieś w oczy sweterki z kapturem i uszami zajączka?
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
No to w Wielkanoc czeka nas ostatnia wieczerza
![]() ...ja tez jestem z kwietnia ![]() tak pisałyśmy o mdłościach i mnie cos dziwnie sioe zrobiło...
|
|
|
|
#3076 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Ogólnie lekarza mnie straszą że od lutego to już różnie może być w sumie w lutym będzie 7 miesiąc, jeśli szyjka będzie wytrzymywać to będzie wszystko dobrze ![]() Muszę iść na zakupki kurcze a mnie się tak nie chce, do tego ślizgawica Tej zimy już dwa razy się przewróciłam ostatnio na wsi pojechałam do przodu i upadłam na tyłek, a tż szedł koło mnie, ale się przestraszył, na szczęście ręką zamortyzowałam upadek. Ja to chyba nie powinnam z domu wychodzić A dziś jeszcze na nogach lecę do lekarza, ale z powrotem już tż nas odbierze jak będzie wracał z pracy.Wczoraj przewróciłam choinkę i teraz to wyglada hahaha Popsuł nam się podgrzewacz wody w kuchni, zaczął cieknąć i zalał mi kuchnię, tż ma po pracy dziś jechac i kupic nowy bo nie mam ciepłej wody w kuchni, na szczęście w łazience mam gaz i junkers działa, więc ciepła woda jest
|
|
|
|
|
#3077 | ||||
|
Zadomowienie
|
czesc Mamuski
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez mam przeczucie ze urodze na poczatku maja choc termin na 12-go..A ja Wam chcialam wczoraj wkleic skany z usg( z filmiku z usg robiac print screena) ale nie dalo rady nie wiem jak to wytlumaczyc ale zrobilo sie tak ze jak naciskam print screena, i otwieram painta, to wycinam konkretny kawalek obrazka, ale go nie ma, tak jakby ten obrazek z filmiku wkleil sie w pulpit albo ekran i nie da sie go przesunac, dziwna sprawa normalnie archiwum x
|
||||
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Dorko, siła sugestii?! W takim razie MDŁOŚCI SĄ PRZEREKLAMOWANE!
Komunikat do mdłości, nudności, rozstępów, cellulitu, zgagi, niestrawności, bólów kręgosłupa! WY-NO-CHA Z WĄTKU! ![]() Ewesko, luty tuż tuż! W takim razie może zacznij już leżeć? )) Dobrze będzie
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eweska, Ty to najlepiej się nigdzie z domu nie ruszaj i odpoczywaj jak najwięcej (wiem że to ciężkie w praktyce przy dziecku). Ciekawe jak tam nasza druga potrójna koleżanka. Tav, co u Ciebie?
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
eweska z tym lutym to mnie zagielas, wkoncu wiele z nas bedzie wtedy juz w 7 miesiacu no nie..?
|
|
|
|
#3081 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez sie modle zeby mnie nie zatrzymali w szpitalu dluzej(ok. max tydzien) bo co z moim mlodym? on jest tak zwiazany ze mna i tz ze bedzie problem zeby ktos procz nas sie nim zajal |
||||
|
|
|
#3082 | |
|
Zadomowienie
|
Amarcia termin mam na 2 czerwca, jeszcze trochę czasu zastało, ale ja już tak bardzo chciałabym i płeć znać i rzeczy kupować.. wiadomo jak każda mamuśka bzika na punkcie ciąży dostaję
![]() ![]() Cytat:
Doradzice proszę coś, czym wy się kierujecie przy wyborze smoczka i butelek..
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-04 o 11:38 |
|
|
|
|
#3083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez bylam zielona i kupowalam w ciemno, ale moj maly lepiej pil z szerokich z szerokimi smoczkami. ja profilaktycznie kupie te ktore najbardziej redukuja powstawanie kolek(andziot polecala dr brownsa) a oprocz tego chyba avent albo tt mialam wam napisac , ze wczoraj wieczorem dostalam opiernicz od synka: syn: mamo co robisz? ja: drapie sie po brzuszku syn: no to sie nie drap! tam jest moj braciszek!!! chcesz mu cos zrobic?!
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-04 o 11:40 |
|
|
|
|
#3084 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obrzęki kończyn i stóp też mam - ale wszystko jest w normie - puchną dopiero popołudniu i wieczorem. Niepokojące jest, gdy obrzęk pojawia się rano. Cytat:
![]() Ładnie Twoja Dzidzia rośnie, jak na drożdżach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Smoczki kupowałam silikonowe (też Avent) Aha - jeśli chodzi o liczbę tych butelek - miałam 6, z czego używałam tylko 3 (spokojnie wystarczy). Smoczki miałam 2. Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-01-04 o 11:45 |
|||||
|
|
|
#3085 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie skierował Cię jeszcze na awidność?To określi kiedy była infekcja. Ja taki wynik miałam tuż przed ciążą. Gin polecił jeszcze poczekać z ciążą 2 mce, a tu za tydz niespodzianka i 2 kreseczki tak więc zalecam pozytywne myślenieNie myślę już o tym, bo to tylko dodatkowy stres a tym napewno nie pomożemy maleństwom .---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi pomaga szklanica muszynianki tej zielonej, poza tym poprostu duzo pij ![]() dzisiaj mnie tez pol nocy meczyla Cytat:
Cytat:
![]() ja tez jestem mama kwietniowa, ale mialam dwa terminy z czego drugi na maja, wiec zostalam tu ![]() a ja cos czuje, ze w kwietniu urodze, bo moje dziecko szybko rosnie i brzuch rowniez.... ![]() do 3 spac nie moglam zjadlam kanapeczke z serkiem topionym i zasnelam jak zla ale tak mi sie chcialooo ![]() gardlo dzisiaj boli jak nie wiem, ale goraczki nie mam pozniej pojade do apteki po jakies proszki do plukania moze mi cos jeszcze doradza bo wczoraj wieczorem wypilam litra herbaty z sokiem malinowym, cytryna, mleko z miodem i czosnkiem ( afuuuuuuuu) prenalen pije tesciowa mi gotuje zupke wielowarzywna na obiadek i ledwo przelykam sline, no ale nie czuje sie nie dobrze..
|
||||
|
|
|
#3087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja mam podobnie z moim 17 letnim bratem, jak sie dowiedzial ze bedzie dziewczynka(caly czas chcial chlopca miec w rodzinie, zeby mu kupic skejtowskie buciki, takie malenkie heheh..) to wczoraj mi pisze na gg, jak juz mu pokazalam takie swietne dresowe szare spodenki dla małej z motywem toma i jerrego to mi pisze wiesz ja to musze zamowic w tym sklepie teraz specjalne rozowe buciki hehe nie odpuszcza skubany:P:Pwogole powiem wam ze myslalm ze takie dorastajacy chlopak to bedzie mial w nosie dziecko, a on jest mega pomocny, i taki dojrzalszy sie zrobil, jakbym to aj byla mlodsza siostra, a on starszym bratem, a roznicy jest jednak 5 lat.. ja w malzenstwie juz itp.. milo tak jak przyjdzie zerknie czy czegos nie potrzeba
|
|
|
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajszą wypowiedz o butelka przegapiłam, ale rzeczywiście cenne informacje - dzięki Andziot
Jak jeszcze was natchnie na ten temat piszcie.. Ja pogoogluje teraz coś za smoczkami, bo chyba te w pierwszej kolejności są potrzebne.. chociaż przy zakupie zazwyczaj idą w parze z butelką. Zazdroszczę wam dziewczynki kopniaczków i w ogóle czucia ruchów dziecka.. Ja wyczekuję, wyczekuję i nadal cisza. Jeszcze nie panikuję, bo u mnie 20 tydzień, a podobno po 22 zaczyna się coś dziać Mam nadzieję, że wkrótce będę już czuła moje maleństwo..
|
|
|
|
#3089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W 2011 r. 1 tydzień, od 2012 r. 2 tygodnie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

a jak widać nie zawsze się to sprawdza
Tak więc we wszystkim trzeba zachować umiar.

Eweska, Ty to najlepiej się nigdzie z domu nie ruszaj i odpoczywaj jak najwięcej (wiem że to ciężkie w praktyce przy dziecku).
Doradzice proszę coś, czym wy się kierujecie przy wyborze smoczka i butelek..
Jak to kurna wyglądało
Czekamy na Ciebie fasolko