|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
|
|
|
|
#632 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Witaj, Myślę że spotkamy się już w poczekalni bo ja będę z córą prosto od pediatry wracała z bilansu. Więc też łatwo mnie rozpoznasz zazwyczaj jetsem jedyna z dzieckiem i jutro będę bez męża bo nie ma usg w planach na jutrzejszej wizycie więc szkoda by z pracy się urywał. A jak po spotkaniu z polożną?? Dowiedziałaś się czegoś co trzeba ze sobą zabrac a może czego wcale nie trzeba brac a jest na stronie szpitala? |
|
|
|
|
#633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do położnej, to spotkanie mam w niedzielę. Zdecydowałam się na inną położną, którą poleciła mi Natalia. Od Natalii również wiem, że trzeba mieć ze sobą kosmetyki dla siebie i dziecka, rożek lub kocyk, pieluchy, chusteczki, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, klapki, koszule itp. Czyli wszystko Dzisiaj wszystko muszę zamówić
|
|
|
#634 |
|
Rozeznanie
|
Ufffff ja tez nadrobilam, a zostawilam Was tylko na kilka godzinek!!!!
lilijko ciesze sie i dziekuje! I na spotkanie tez ![]() Do fryzjera wybieram sie w przyszlym tygodniu bo boje sie ze potem nie wiadomo kiedy zawitam, a odrosty coraz dluzsze.... Bylam z mezem na zakupach, i chcielismy obczaic droge do szpitala, jak juz pod nim bylismy to myslalam ze moje dziecko to z brzucha zaraz wyskoczy, nie wiem czy czula ze tutaj sie urodzi, czy jak twierdzi moj maz, krzyczala zabierzcie mnie stad A propo ruchow to ja je czuje zewszad z wielokrotniona sila (i to boli ) czkawke tez na dole ....Kupilam malej w ikei cienki koncyk , pozostalo kupic gruby ![]() agape dzieki za namiary na pudelko, ja sie wybieram do kina wiec w silesi zerkne czy maja ![]() Oj a reszte zapomnialam... Jessy dzieki
|
|
|
|
#635 |
|
BAN stały
|
Wróciłam
Szybciutko się uwinęłam,bo wyjątkowo nie było kolejek. Więc tak: mała waży 2180 g. Od zeszłego tygodnia nabrała 30 g,więc to trochę mało... Ale wszystko jest dobrze,lekarz nie ma żadnych wątpliwości co do stanu jej zdrowia. U mnie-szyjka miękka,rozwarcie na 3 palce,więc muszę na siebie uważać. Ale...lekarz powiedział,że jeśli będę odpoczywała,to mogę nawet dotrwać do końca stycznia! Jejku,jak ja się ucieszyłam ![]() Do końca stycznia,czyli tydzień z hakiem przed terminem ![]() Normalnie kamień spadł mi z serca. A lekarz w szpitalu(ten stuknięty ) stwierdził,że jeśli dotrwam do 37 tc,to będzie cud.Na szczęście nie miał racji
|
|
|
|
#636 |
|
BAN stały
|
Znajoma położna mówi, że prawdopodobnie jeśli cały brzuch twardnieje to wtedy wypychanie to wlasnie reakcja dziecka na skurcze bo go sciska i probuje sobie znalezc miejsce.
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-01-04 o 14:01 |
|
|
|
#637 |
|
Rozeznanie
|
Jelly super, cieszymy sie z dobrych wiesci!
Mnie tez twardnieje brzuszek od czasu do czasu, ale tez czasem ona go wypycha, czuc roznice bo za pierwszym razem caly brzuch jest twardy, a za drugim tylko tam gdzie ona jest
|
|
|
|
#638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to rzeczywiście wszystko trzeba miec. Ja w sobotę chyba na zakupy pojadę zamówię bo jeszcze nic dla siebie nie mam i kosmetyków dla małej. Dziś sprawdzałam na stronie DOZ apteki to minimum 80 zł za same kosmetyki dla młodej nie licze chusteczek i pieluch, fridy i jakis gazików, spirytusów i takich duperelków. I cały czas zastanawiam się nad penatenem bardzo dobry był kilka lat temu i super zapach. |
|
|
|
|
#639 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja też jestem szczęśliwa,a mój mąż to już w ogóle ![]() Mnie też czasem twardniał,na razie mam spokój... I oby tak dalej
|
|
|
|
|
#640 |
|
Zadomowienie
|
Jelly, gratulacje!!!
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny, ponawiam pytanie, bo to dość istotne a wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu u mojej gin. Dizi - gratulacje. A mnie się wydaje, że Kaskup coś kombinuje, bo jej nie ma od kilku dni, a ostatnio pisała że jej cukier spada. Mnie też spadał ale znów zaczął rosnąć i wszystko wysoko i zamknięte na 4 spusty. |
|
|
|
|
#642 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#643 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie spokojnie, moze sie urodzic malutka, moja kolezanka tyle samo miala w 30 tyg, mala urodzila sie 2700, a okaz zdrowia i ladnie przybiera!
|
|
|
|
#644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niby jest podane że na tym etapie ciąży dzidzia przybiera 250 g na tydzień więc te 30 to malutko, ale jeśli Ty jesteś drobna to chyba wielkoluda nie chcesz urodzic. Jeśli lekarz mówi że wszystko ok to nie ma co sie martwic i niepotrzebnie nakręcac bo to może zaszkodzic Martusi a nie ta waga. Poprostu będzie filigranowa panienką. |
|
|
|
|
#645 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Całkiem możliwe że waży już 2480 g dlatego że usg podaje wagę orientacyjna i może odjąc nawet 300 g. |
|
|
|
|
#647 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiesz,ja się trochę denerwuję,bo jakby się miała np teraz urodzić(nie daj Boże!),to czy nie będzie za malutka... ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() Ale wszystko okaże się po porodzie
|
||
|
|
|
#648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet jeśli odpukac urodzi się teraz to lekarze mają takie sprzęty i takie możliwości że nawet mniejsze dzieci wychodzą z tego. Moja starsza córa wage miała normalną ale za to dostała tylko 5 pkt. Miała problemy z oddychaniem (czyt. nie oddychała) nie było reakcji życia a juz po kilku godzinach doszła do siebie, miała wiotkośc mięśni a po 4 miesiącach wszystko się unrmowało. Zabacz nawet na pierwszą stronę ile dziewczyn urodziło dzieciaczki z niską wagą a jest dobrze. Więc tak jak Ci pisałam małej Martusi może zaszkodzic to że Ty sie denerwujesz i martwisz a nie ta waga. Bądz dobrej myśli. Masz jeszcze trochę czasu i przestań się martwic bo ciotki wizażowe zaraz u Ciebie się zjawią i klapsa w du.... dadzą. |
|
|
|
|
#649 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale masz rację. Już koniec nerwów,bo jeszcze nie daj Boże urodzę,a mam rozwarcie na 3 palce,więc wszystko się może zdarzyć(piosenki Lipnickiej weszły mi w krew )Heh,no już,już,tylko nie bijcie mnie za mocno
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.To były moje najgorsze dni w życiu.Dlatego na drugie odważyliśmy się dopiero po ponad 4 latach.Mam nadzieję ,ze tym razem nic złego Nas nie spotka
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ile się rodzi dzieciaczków kilogramowych i nie ma z nimi problemów... Te nasze, niezależnie od tego, czy 2100 czy 2500 to i tak olbrzymy w porównaniu z nimi. Także koniec zamartwiania się!
|
|
#652 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Współczuję Ale teraz będzie dobrze,bądź dobrej mysli ![]() Kurczę,trochę mnie przestraszyłyście...mam nadzieje,że z moją będzie wszystko ok... ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Tylko nie krzyczcie na mnie już
|
||
|
|
|
#653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przepraszam
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
dopiero teraz Was nadrobiłam. Spałam kilka h. Wypiłam wielki kubek herbatki z cytryną i leże w łózku.;D
moj synuś jak ma czkawkę, to zaczyna się gwałtownie ruszać. Aż boli. maz w pracy - ostatnio ciągle byl ze mną. Aż dziwnie czuje się sama.. |
|
|
|
#655 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja ogólnie jestem strachliwa,od czasu tych skurczów tak się boje o małą... Ale z drugiej strony dobrze wiedzieć,że z Waszymi maleństwami(Twoim i Szizuho) potem było dobrze. Wiem,że nawet gdyby z moją nie było w porządku,to lekarze się nią zajmą. |
|
|
|
|
#656 |
|
Rozeznanie
|
Jak tak patrzę na listę ile Was jeszcze jest przede mną do porodu ,to mam wrażenie że to tak daleko ...............
|
#657 | |||
|
Zadomowienie
|
Miałam posprzątać, a poszłam w kimono i dopiero wstałam...odespałam poranne wstawanie
.Cytat:
.Cytat:
.A co do ciązy - ja też pamiętam doskonale, jak byłam na samym początku, liczyłam sobie miesiące i tak długo mi się wydawało, że to tyle czasu będzie...a teraz już 9 miesiąc, praktycznie od soboty Karol może na spokojnie się rodzić...mimo wszystko szybko to zleciało...niedługo nam tylko zdjęcia z brzuszkami pozostaną, bo będziemy tuliły Maluchy nasze Cytat:
A co do wagi Malutkiej...przecież Ty sama jesteś drobinka, to chyba normalne, że Martusia też raczej szczuplaczek będzie...zresztą usg to tylko maszyna jest, orientacyjną wagę podaje, więc bez nerwów ![]() .A co lekarze w szpitalu często po prostu na odczepnego powiedzą jakąś diagnozę i tyle...dobrze, że się nie załamałaś jego słowami, tylko dzielnie wzięłaś za siebie |
|||
|
|
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jaki dokładnie spirytus do pępka mam kupic?? Szukam na ******* ale tam nie widzę 70%...albo ślepa jestem i nie umiem szukac...jakby któraś jakiegoś linka mogła wkleic czy cuś byłabym wdzięczna...
|
#659 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja już bym chciała urodzić,choć z drugiej strony...będę tęsknić za brzuszkiem ![]() I z tego,co widzę,masz synka z tego samego wieku,co ja ![]() Tyle,że mój jest z września
|
|
|
|
|
#660 |
|
Rozeznanie
|
cytrynko ja to za kazdym razem jak ide do fryzjera to mam ochote na cos nowego, ale jak juz przychodzi do podjecia decyzji to wybieram cos podobnego i neutralnego
zobaczymy teraz raczej znow pojde w to samo, ale jak urodze chce jakies metamorfozy, mocne sciecie i ciemne zamiast blond
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

) więc przyjemne z pożytecznym 

) czkawke tez na dole ....
) stwierdził,że jeśli dotrwam do 37 tc,to będzie cud.

.To były moje najgorsze dni w życiu.Dlatego na drugie odważyliśmy się dopiero po ponad 4 latach.
ile się rodzi dzieciaczków kilogramowych i nie ma z nimi problemów... Te nasze, niezależnie od tego, czy 2100 czy 2500 to i tak olbrzymy w porównaniu z nimi. Także koniec zamartwiania się!