|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "walczymy o nasze marzenia..." część 2
Cytat:
![]() Nie ma co rozpamiętywać. Ważne to co dopiero przede mną. Trza się brać za siebie nie użalać
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre podejście Ja będę Wam wszystkim dłuuuugotrwałym staraczkom wałkowała badania genetyczne Tobie Aguś też radzę je zrobić razem z mężem. Poszukaj w necie poradni genetycznej w Twoim mieście lub w okolicy, zadzwoń, umów się na NFZ, czeka się do 3 miesięcy, ale prywatnie są to bardzo drogie badania, a i większość klinik ich wymaga, im szybciej się zapiszesz tym szybciej będziesz miała wynik. Podstawowe badanie to kariotyp, a dodatkowe to na mukowiscydozę i jakieś jeszcze inne, ale nie pamiętam nazw. Te badania są robione z krwi i dają obraz genów, pokazują czy w danym genie jest coś nie tak i np. będą problemy z zagnieżdżaniem itd. Na prawdę warto je zrobić
|
|
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niedziele ide do tego nowego lekarza i mam nadzieje, ze znajdzie przyczyne. Jeszcze nie mialam laparo... |
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mieszkam w dziurze zabitej dechami z której nawet część "podstawowych" badań wysyłana jest do Krakowa. Dlatego chcę poszukać gdzieś dalej kliniki.
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze mieć te badania przed ICSI bo czasami badania mogą pokazać że ICSI nie ma sensu, bo są takie wady genów, że tylko wyrzucimy kasę na zabiegi-i o tym nam mówiła pani genetyk, bo nas to dotyczyło, byliśmy przed ICSI i chcieliśmy wiedzieć czy coś może wpłynąć na obniżenie naszych szans. ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- To klinika może być dalej, a w Krakowie można zrobić badania genetyczne, bo jedno z drugim nie koliduje i w klinikach nie robią takich badań tylko i wyłącznie poradnie genetyczne to robią. |
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Najbliżej Aguś to chyba będziesz miała do Łodzi do kliniki Salve, teraz moja koleżanka tam się przenosi z naszej poznańskiej kliniki, bo 2 transfer im się nie powiódł, a Salve ma bardzo dobr statystyki i renomę. Później to już Warszawa-Novum i Białystok, ale to daleko.
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie poddawać się cuda są
edzi się udało po 3 latach mi po 2(tylko na swoim przykładzie nie powiem za wiele-bo tż nie chciał badań i stałam w miejscu,ale cud się zdarzył doczekałam się )cora to już 7miesiąc ale ten czas leci jeszcze troszkę i córcie ujrzysz ![]() Haniu ja to przez pierwsze 4 miesiace jeść nie mogłam,co zjadłam zwymiotowałam i nawet te słynne rady zjedz cos przed wstaniem nie dawało rady to musi samo przejść,ja pamiętałam jak narzekałam,a teraz niekiedy za tym tęsknię ciąża to najpiękniejszy okres w życiu malutki człowieczek rośnie w tobie cudne uczucie mój ma prawie 4 miesiaczki i jest na prawde "diabołkiem" ale jak go tu nie kochać jego usmiech wynagradza wszystko
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Dra a komu już przepowiadałaś płeć dziecka i się spełniło?
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz ja zawsze po ciuchutku sobie myślałam jak zobaczyłam zdjecie usg i zawsze się sprawdziło,ale tak głośno to nigdy nie mówiłam
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze przeczucie też było-dwie dziewczynki, ale czas pokaże
|
|
|
|
#4812 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję 7 miesiąca! Teraz już z górki! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
A no leci
![]() Wrzucam fajną dietkę, przede wszystkim skuteczną
|
|
|
|
#4814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak widać nie zależy mi na dziecku aż tak bardzo W zakładzie jesteśmy sami z mężem i jak my wyjedziemy to nie ma nas kto zastąpić. Cytat:
Dla mnie dieta w której chudnie się 10 kg w ciągu 4 tygodni to żadna dieta. To za szybkie tempo. Powinno się chudnąć 1 kg na tydzień. Poza tym może to jest i dobre dla osób, które muszą szybko schudnąć kilka kilogramów a nie 40 tak jak jak. Nawet jeśli udałoby mi się schudnąć szybko to moja skóra wyglądałaby jak jeden wielki worek. Odpowiednie tempo chudnięcia, masaże, ćwiczenia i kremy mogą tylko przynieść sukces. Poza tym trzeba się nauczyć w taki sposób odchudzać, żeby po diecie nie wróciło się do starych nawyków.
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi znajomi chudli około 1-1,5kg na tydzień. Wrzuciłam ją bo jest dobrze zbilansowana
|
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Wczorajszy wieczór był super. Jak oznajmiłam swojemu lekarzowi z czym przychodzę, to tak się zaśmiał i stwierdził, że kocha takie wizyty. Potem już tylko żartowaliśmy i ogólnie było miło. Mój tż nie zdążył na usg, bo wpadł w połowie wizyty ale i tak się cieszył, że choć trochę był ze mną. Potwierdzony 7 tydzień, maluch ma 9,4 mm, serduszko już bije i wszystko jest ok Można mnie zrzucić z listy, bo termin porodu to 23 sierpień. Tydzień potem moja siostra wychodzi za mąż i już kombinowali jak przesunąć ślub i wesele ale się nie da. Więc u jedynej siostry na ślubie nie będę. Dopiero jak zobaczyłam zdjęcie, to zaczynam cieszyć się ogromnie. Dla kogoś, kto starał się o ten cud przez 5 lat, to ciężko uwierzyć
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4818 |
|
Wtajemniczenie
|
Haniu wiieeeelkie gratki
!ciesze sieze sie cieszycie i ze zpbaczylas serduszko i ze wszystko ok ![]() teraz dbajcie o siebie buziaki
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki! Postaram się stosować, choć ogromne nie lubię liczyć ile czego...
Cytat:
Szkoda, że nie będziesz na ślubie, ja też mam tylko jedną jedyną siostrę, więc mogę sobie wyobrazić co czujesz... Ale będziesz miała już dziecinę ze sobą! ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Aga... Trzymam kciuki! Ja też będę się starała schudnąć. Najgorzej u mnie z ćwiczeniami...
|
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wykupię sobie karnet na aquaaerobic więc jak zapłacę to mi będzie szkoda tej kasy i będę chodzić. A do tego będziemy z mężem uskuteczniać szybkie spacery, bo ja biegać nie mogę.
|
|
|
#4821 |
|
Rozeznanie
|
Haniu gratuluję
![]() Poproszę o zmianę last @ 4.01.2011 buziaki |
|
|
|
#4822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W załączniku moja wczorajsza brzuszkowa sesyjka Za niedługo każda ze staraczek będzie mieć taki!A z przodu wygląda na malutki,z profilu to już niezły balonik ![]() Pacierpku witamy!Przytulamy wirtualnie i wysyłamy moc pozytywnych wibracji
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu gratuluje jeszcze raz
Co do ślubu to może urodzisz wcześniej albo troszkę przenosisz i na ślubie się zjawisz, może nawet na obiedzie weselnym ![]() Kora brzuszek śliczny, w ogóle ślicznie wyglądasz Tacca ja nie lubię ćwiczyć, jeść zdrowo i liczyć kalorii najbardziej lubię nie jeść
|
|
|
|
#4825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Martusiu - buziaczki! |
||
|
|
|
#4826 |
|
Raczkowanie
|
Haniu cudownie
![]() coralady brzusio śliczny!! ja proszę o zmianę @ 04,01 kurcze coś wcześnie przylazła cykl 25 dni zawsze miałam 28 może przez te tableki na prl ?? teraz nie wiem chyba mam je brac przez caly okres? do wizyty u gina? nie wiem czy nie sprawdzić prl?? czy napewno mi spadła ginka nic nie mówiła :/Dziewczyny mam miec teraz monitoring i nie wiem kiedy iść?? ona przyjmuje tylko w poniedziałki i środy. POMOCY
|
|
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zadzwoń do niej. Monitoring to kilka wizyt, zaczyna się koło 10dc a nawet 8dc jak masz tak krótki cykl. Idź 12-go stycznia, a później niech ona powie Ci kiedy przychodzić.---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- To wyznaczyłyśmy z Agą tą samą datę
|
|
|
|
|
#4829 |
|
Raczkowanie
|
o tabletkach mówiła aby brać do wizyty ale wolałam się Was upewnić czy takie branie będzie dobre? sierota ze mnie bo się nie upewniłam co to tej wizyty w ogóle nie spodziewałam się dziś @
![]() czyli mówicie żeby iść 12 stycznia myślicie, że już coś tam będzie widać?? |
|
|
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
Irmusia,Nadia,Tacca,Alexa dziękujemy z Lilką
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

Godzina zero nadchodzi!Dziekujemy za gratuacje
Zaczynam się nie na żarty bać.Jutro ide na pierwsze spotkanie w szkole rodzenia-zobaczymy czego sie tam mądrego nauczę
Moze oswoje się z tematem i juz nie będzie tak strasznie

dobre podejście