|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
ja się czasami zastanawiam kto wymyślił takie teściowe?? I to niestety w większości takie babolce to mamy chłopców, ja mam nadzieję, że taka nie będę(bo u nas ma być synek).
ponawiam pytanie: czy któraś wie, jak długo czeka zamówienie w aptece DOZ już po zamówieniu??? |
|
|
|
#692 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Jejciu,strasznie Ci współczuję ![]() Niestety,ale facet tak silne uzależniony od matki chyba nigdy się nie zmieni...mąż mojej koleżanki taki był,i choć ona stawała na głowie,to jego mamusi zawsze coś się nie spodobało... Nie wiem,co Ci doradzić,bo nie byłam w takiej sytuacji...a rozmowa z TŻ nie pomoże? Trzymaj się ![]() Katarina,to super ![]() Skoro dobrze przybiera na wadze,dobrze się rozwija,jest w odpowiedniej pozycji,to nic,tylko czekać na narodziny ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Jelly zawsze są wyjątki od reguły
u mnie też teściowa jest super a moja mama dla męża okropna..
|
|
|
|
#694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wtorkowo
![]() Cytat:
![]() jestem pełna podziwu ![]() Cytat:
ale mi polecała kumpela właśnie taki zraszacz, tylko wrzatkie wyparzycCytat:
Jelly - gratuluję dobrych wieści u lekarza wagą się nie przejmuj... mała ma jeszcze troszkę czasu tylko uważać na to rozwarcie leżeć leżeć leżeć to mała sama nie ucieknie ![]() Cytat:
![]() mila24 - juz ostatnio dziewczyny stwierdziły ze teściowymi się nie przejmujemy i tyle!! ;D olać je
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2011-01-04 o 17:01 |
||||
|
|
|
#695 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#696 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do laktatorów to Marika kiedyś tu wstawiała zdjęcie jakiegoś i z tego co pamietam to go polecała, tak więc trzeba by było ja poprosić, żeby doradziła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak będziesz chciała się wyżalić, to pisz. Ja wróciłam z zakupów, które z planów: woda plus czekolada plus sok zamieniły się na 3 godzinne zakupy Nie wiem jak ja to robię ![]() Pokażę Wam co upolowałam dla miśka uszatka. Chyba jakaś pomyłka nastąpiła, bo za 12,99 zł w Netto. Polecam, mięciuśki, przyjemny, dość gruby materiał i śliczne żywe kolorki.
|
|
|
#697 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Rozwarcie duże,wiem... No i na razie dostałam oficjalny zakaz współżycia. Ale wierzę,że będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Super No i jak tanio ![]() Heh,żeby moja córcia miała włosy po mnie...bo mąż ma blond,lekko kręcone(choć nosi króciutkie) ja mam czarne,gęste,mocne
|
||
|
|
|
#698 | |
|
Rozeznanie
|
teraz dopakuję tylko swoją torbę, żeby już stała i czekała
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#699 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki kochane, nie wiem czy Wy tez tak macie, ale ja sie w ciazyzrobilam bardzo wrazliwa. W koncu najwazniejsza jest teraz Malutka, a facet, jak stwierdzila moja szwagierka, recz nabyta
|
|
|
|
#701 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() To już nie Twój problem,jesli to pomyłka,tylko sklepu ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() Ja też tak własnie mam-zwykle to jestem twarda,mąż mówi o mnie-kobieta wulkan ![]() A teraz-wszystko doprowadza mnie do płaczu... Hormony
|
||
|
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
Mila, może to tylko jakiś kryzys, zobaczysz, maleństwo się urodzi i wszyscy oszaleją!!! A wtedy będziesz mogła powiedzieć, że gdyby nie te 3 tygodnie to być może wcale by go nie było... I dotrze coś do tępych główek
e_rosa, trzymamy kciuki, będzie dobrze! Katarina, to Ty troszkę przenosisz Malucha jak widzę. No, ale skoro mu tak dobrze w brzuchu to luzik pewnie czeka na odwilż, ma się zacząć pod koniec tego tygodnia![]() No ja się tylko modlę, żeby córcia nie miała wzrostu średniego po rodzicach... Ja - 180, mąż - 200... Wychodzi 190 jak w mordę, dopiero będzie problem z kupieniem spodni i butów no ale cóż, planujemy, że może mogłaby zostać siatkarką... No i w końcu będzie się nazywać Katarzyna Skowrońska
|
#703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#704 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję,że nie dobije do 190 ![]() Bo w sumie mój mąż ma ponad 190,teść to ma dokładnie 199 ![]() Teściowa-wyższa ode mnie,ma 183. U mnie w rodzinie tez większość osób wysoka,ja w sumie też nie jestem niska z tymi moimi 173 cm
Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2011-01-04 o 17:14 |
|
|
|
|
#705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do hormonów, mam to samo, jak łza jakaś nie poleci co najmniej raz dziennie a za chwilę mega śmiech to cos nie tak
|
|
|
#706 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja też mam już wszystko,ale myślę,że malutka posiedzi w brzuszku do końca stycznia ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]() Mąż się już przyzwyczaił
|
||
|
|
|
#707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znam jedną Katarzynę Skowrońską ![]() (czemu zacytowało mi że powiedziała to Jelly skoro to olbka ?) tak co do nazwisk to Ja mam jak jeden z miesięcy -Maj ,bardzo je lubię bo kojarzy mi się z wiosną ,ciepełkiem itd. ale mój mąż to w szkole miał przekichane w maju ,na każdej lekcji był pytany.A niektórzy nauczyciele na przekór mówili do niego kwiecień lub czerwiec i też go pytali
Dominik 20.01.2006 Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2011-01-04 o 17:20 |
|
|
|
|
#708 |
|
BAN stały
|
Ja też jestem teraz wulkanem emocji
śmiech, płacz, radość, czarna rozpacz... Masakra... Dobrze że TŻ taki cierpliwy i wyrozumiały i w ogóle nie narzeka...Mila trzymaj się dzielnie. Będzie dobrze. Niedługo maluszek będzie z Tobą. Ja dziś znowu przepakowuję torbę, bo zapomniałam już gdzie co mam Aha, mi położna polecała wziąć do szpitala dla siebie na poród owocowe lub miętowe landrynki bez nadzienia. |
|
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#710 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A kto miałby serce czepiac się humorków ciężarnej ![]() Kurde,ja nie słyszałam o tych landrynkach. Mogłabys mi wyjaśnić,po co się je zabiera?
|
|
|
|
|
#711 |
|
BAN stały
|
Po to, żeby uzupełnić sobie cukier i dodać energii a przecież kanapki nie będziemy jadły w czasie porodu
(no i oczywiście mówię o pierwszej fazie porodu)
|
|
|
|
#712 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
wera - to czekam na info.
|
|
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
|
make_up_istka to jednak SN bedziesz probowac?
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
laseczki ale tempo.....
ja pospaalam w dzien z corka... teraz polamana jestem. ![]() siostra, ktora rodzila w tym szpoutalu co ja mowila, zeby lepiej miec swoja lewatywe. wiem, ze sa rozne jej rodzaje, mozecie mi polecic dobra?prosze musze ja kupic do soboty. muron ja z tego rogala nie korzystalam. mialam w szpitalu ale jakos srednio wygodnie mi na tym bylo... zreszta mi w ogole nie wyogodnie bylo karmic, nie moglam znalezc dobrej pozycji. w zadnejj nie czulam sie 100% komfortowo. maz wrocil od internisty juz 2 tydz ma zapalenie oskrzeli, dostal inny antybiotyk- doksycykline to chyba juz mocny. no i najgorsza dla mnie wiadomosc: ma sie trzymac z daleka od maluszka jak sie urodzi i jak ja sobie poradze z ta rana po cc wymyslilam, ze moze w szpitalu nosic maseczke, nie bedzie bral malego na rece ani go przytulał ale jest mu bardzo przykro.... mi tez... no i nie bede mogla liczyc na taka pomoc jak myslalam.... w szpitalu mam byc o 10 rano.o 19 poprzedniego dnia mam zjesc kolacje i potem juz nic... ciekawe jak ja przespie ta noc z piateku na sobote.... glupio troche znac dokladny termin i godzine..... moze uda mi sie zalatwoc, by spac u nas w domu, chcialabym sie wyspac....problemow z mezami wpsolczuje.Na szcsecie moj absolutnie nie jest maminsynkiem. On mnie czesto broni jak tresciowa jakies jazdy robi, ich matka jest taka, ze chce wsyztsko wiedziec, strasznie siewpiernicza w nasze zycie i w zycie pozostalych dwoch synow, ale my mamy na nia sposoby. na szczescie jej mozna nawet zapyskowac i powiedziec swoje zdanie, raczej sie slucha w waznych kwestiach. Choc w wychowanie Hani strasznie sie wtraca ale ja i tak robie po swojemu. Tylko to jej gadAnie mnie wkurza czasem. a maz jest kochany i mam na niego sposoby w razie czego. generalnie nie raz mu sie dziwie jak on ze mna wytrrzymuje, bo sama bym sie czasem pacnela w łeb za niektore zachowania zwlaszcza teraz, w ciazy. |
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
hejka laseczki, eeeee nie postarałyście się, bo nie miałam aż tak dużo do nadrobienia
![]() właśnie wróciłam od dziadków, bo babcia po jutrze idzie do szpitala no i jakoś musiałam się z nią zobaczyć ![]() oczywiście zostałam nakarmiona ryżem z jabłkami i chlebem ze szpyrką ![]() żarłok się ze mnie zrobił.justine ta piąteczka za pęcherz mila witaj w klubie "teściowych", mój też jest uzależniony od mamusi. A ostatnio nawet odkryłam, że oszukuje nas z jedzeniem obie..................... . tak więc, będzie jadł co jest w lodówce, a ja nie będę mu gotowała![]() Katarina najważniejsza, że udana wizyta i jaka długa Jelly to super wiadomości, że dasz radę do końca stycznia pozaciskać nóżki ![]() ![]() ![]() I już nie pamiętam która to pisała, ale trzymam za jutrzejszą wizytę kciuki ![]() Dzisiaj doświadczyłam bezczelności w autobusie................ ..... normalnie jak wchodzi osoba starsza czy ciężarna to wszyscy podziwiają widoki zza szyb, a dzisiaj wsiadłam do autobusu, a laska centralnie wzrok w mój brzuch..... jakby coś tam widziała i tak ponad 3/4 drogi . Potem sobie usiadłam, bo zrobiło się miejsce i obok mnie siadł "moherowy beret". jak wstawałam do wyjścia to grzecznie powiedziałam "przepraszam" a ona nawet nóg nie przesunęła, jakbym miała siły teraz skakać sobie po śliskiej podłodze w autobusie. I wiecie co nie było mi przykro zahaczyłam ją porządnie dupą i ruszyłam do wyjścia![]() |
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
weraa ja mam Lakta plus i jak dla mnie rewelacyjny
W aptekach DOZ bardzo szybko jest zamówienie. Ja raz składałam zamówienie o 2 w nocy a mąż odbierał o 13 w ten sam dzień. Dużo pewnie zależy od wielkości miasta. W Poznaniu było zamówienie szybko, u mnie na wieś dotarło na drugi dzień. make_up_istka jeszcze tu jesteś? Myślałam, ze rodzisz
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
szalejecie z tymi zakupami do pępków. A ja wam radze jak to robią tutaj w DK, niczym! pępki młode mają suche,zdrowe,podejzewam ze zaraz odpadną. Nie ingerujcie zanadto w nature. Tak samo mycie pupy, tutaj to robią gazikami z ciepła wodą,zero chemii dla taki maluszkow!
|
#719 |
|
BAN stały
|
Gosiaczku,ależ to zleciało!
![]() No,to będę trzymała kciuki ![]() Lilijko,ja też bardzo się cieszę,na początku nie mogłam uwierzyć,ale lekarz powiedział,że jeśli nie będę się przemęczała,to mała spokojnie wytrzyma do końca stycznia. No,ale powiedział też,że jeśli będę wstawała i robiła wszystko,co przed ciążą,to przedwczesny poród mam gwarantowany... Dlatego wolę leżeć ![]() Co do sytuacji w autobusie:niestety,ja też miałam takie sytuacje,dlatego teraz przemieszczam się tylko samochodem. Swoją drogą,ludzie sa bezczelni! Doprowadza mnie to do szału. Raz widziałam,jak wsiadła dziewczyna ze złamaną nogą,o kulach (byłam wtedy w 5 miesiącu) i nikt jej nie ustąpił miejsca! Rozglądnęłam się,a poniewaz zostały mi 2 przystanki,to wstałam i powiedziałam,żeby usiadła. A jak się mohery na mnie gapiły! Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2011-01-04 o 19:18 |
|
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie wieczorkiem! Widze ze nie naskrobalyscie nie wiadomo ile...
My bylismy w kinie mielismy zaproszenie od znajomego i kurcze to byl blad, nie dosc ze film beznadziejny - polska komedia glupia jak but, kregoslup to myslalam ze mi wyskoczy, zgubilam szalik (az sie poplakalam ze zlosci - mezus zawiozl mnie do sklepu i kupil nowy!) no i w koncu i tak wyszlismy szybciej. A teraz czuje takie bole jak na @ i klucia tam niziutko.... Ciekawa jestem co mi jutro lekarz powie! mila glowa do gory, pogadaj z mezem na spokojnie, moze uda sie to wszystko wyjasnic!lilijko ludzie sa koszmarni, zero jakiejkolwiek empatii! Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2011-01-04 o 19:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

u mnie też teściowa jest super a moja mama dla męża okropna..

juz ostatnio dziewczyny stwierdziły ze teściowymi się nie przejmujemy i tyle!! ;D olać je
Ja mam 160cm, 42kg (przed ciążą), a TŻ... 200cm i 115kg
Nie wiem jak ja to robię 

tak więc, będzie jadł co jest w lodówce, a ja nie będę mu gotowała