|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
![]() Normalnie aż mi łzy poleciały ze szczęścia ![]() A mąż-normalnie jaki on zadowolony! No i oczywiście powiedział,że wszystko zostaje po staremu-ja jestem księżniczką i odpoczywam,a on się wszystkim zajmuje ![]() Na pewno Martunia jeszcze podrośnie,ale fakt-skoro mamusia taka drobna,to jaka może byc córcia? Choć w sumie mąż waży 100 kg,a ma ponad 190 cm wzrostu
|
|
|
|
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Moja córcia to sie jednak chyba w tate w dala, bo ja nie jestem za duza ani za mala, taka w sam raz, maz mial zawsze grubsze kosci no i mala to wielkolud
A chcialam zeby miala wlosy i oczy po nim, no i charakterek tez lepiej tatusiny
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
tylko paczkę pampersów- 40 wystarczy, paczkę chusteczek nawilżanych i ubranko na wyjście. tyle.
Oni ubierają dzieci- ciuszki są nowe i kolorki do płci dopasowane Ubierają, żeby ładnie pasowało![]() Dzieciaki mają tez szpitalne rożki z AMY super fajne Tetra też szpitalna, ale używałam swojej bo milsza;-)Kupcie sobie te rogale do karmienia, w szpitalu mniej wygodnych miejsc, bardzo ułatwiają
|
|
#664 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ja juz po badaniach
ale nie wyspalam sie...bo jak wylaczylam kompa to dalej sie meczylam zeby zasnac...potem Mala zaczela tak skakac jak nigdy... a w koncu jak zasnelam to sie obudzilam zaraz i byla juz 6..super ![]() A twardnienie brzucha to juz chyba kazda z nas ma u mnie dodatkowo minimum raz dziennie sa bole jak na @.Cytat:
Cytat:
tylko najgorsze jest to, ze ja chyba juz sobie to na serio wmowilam... Pojade na porodowke, powiem TŻowi zeby na chwile zatkal uszy a poloznej powiem, ze moze mi mowic ten sekret jak mi podadza jakies znieczulenie na bazie narkotyku to pewnie bede miec taka jazde.. jaki wstyd...Cytat:
nie wiem co sie stalo, ale ostatnio juz mnie tak bolalo jak mi sie wbijali...jeszcze ja zawsze mialam luzno reke, to nie bylo tak zle, a teraz chyba przez te moje kiepskie zyly, to mi karza caly czas miec piesc zacisnieta dopoki mi nie wsadza igly ;/A dzisiaj nie bolalo doslownie nic..az chcialam ta pania pochwalic Cytat:
bo ja tez jestem na tym etapie i w sumie nie mam pojecia co potrzeba ;/ bo jak tak tu rozmawiacie, to wciaz jakies masci, spirytusy padaja, a ja nie wiem do konca o co chodzi ![]() Cytat:
no i przeczytalam najpierw to co pogrubilam...i az mnie normalnie zimny pot ogarnal, bo potem mi sie rzucilo w oczy, ze szlas do szpitala... No to ja juz stworzylam swoja wersje, ze poszlas zwiedzac porodowke i babka takie cos krzyczala rodzac i Wy to slyszeliscie A to na szczescie nie tak jak myslalam ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny... postanowilam sprobowac karmic piersia Wiec musze dokupic sporo rzeczy http://www.doz. pl/apteka/p52953-Canpol_Laktator_reczny_1_ szt http://www.doz. pl/apteka/p5997-Lakta_Plus_odciagacz_poka rmu_1_szt http://www.doz. pl/apteka/p7922-Odciagacz_pokarmu__Lux_1_ szt (dziwny ale jak za darmo )No i czy kupowac oslonki na piersi... I jesli tak to jakie? http://www.doz. pl/apteka/p310-Avent_male_oslonki_na_pie rsi_12085_2_szt http://www.doz. pl/apteka/p6792-Canpol_Premium_oslonki_na _sutki_silikonowe_2_szt
Edytowane przez weraa11 Czas edycji: 2011-01-04 o 15:11 |
||||||
|
|
|
#665 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() No,to się wszystko okaże po porodzie ![]() Ja mam nadzieje,że moja nie odziedziczy wzrostu po tatusiu,bo jakby miała mieć z 185,to byłaby niezła draka ![]() Już starsza córka ma 175
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale chyba lepiej, żeby Mała po Mamie urodę odziedziczyła . Chociaż nie wiem, jak u Was, ale u mnie często jest tak, że syn do Mamy jest podobny, a córka do taty...ja np. przez całe dzieciństwo byłam kopią taty, dopiero niedawno jakoś bardziej w mamę się wdałam...znowu mój mąż bardzo podobny do teściowej jest...jak patrzę na dzieci w rodzince /znajomych to też w większości córki do ojców są podobnekma - mi spirytus mąż w aptece kupował taki http://www.*******/apteka/p48347-Spi...b_50g_atomizer - farmaceuta mu taki polecił do pępka. Widzę, że link nie działa - wpisz na google spirytus lawendowy, w dozie jest na pewno z atomizerem i tradycyjny. |
|
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Hej, pozdrawiam z łóżeczka
![]() Jak juz pisałam powoli zaczynam miec dośc tego leżenia, ilez można wszystko mnie boli...kazdy dzien wygląda tak samo..łożko 24 godz /dobę, cały czas w pizamce bo i po co sie ubierac, makijazu nie robie,..wstaje tylko pod prysznic, na siusiu i sniadanie zrobic sobie i siostrze i do szkoły ja wyszykowac...codziennie to samo..łóżko, internet, telewizor...jakaś deprecha mnie dopada czy co..najchetniej przespałabym ten czas do rozwiązania..jeszcze tak długo...do lutego.Nie mogę sie już doczekac mojeje córeczki...wiem , że leże bo musze..wszystko zniose dla niej...ale tak bym chciała juz coś szykowac prasowac itp. w ten weekend wstane na troche i wezmę sie za prasowanie.Poki co leże i leze ale przynajmniej sa efekty...mąz nie mógł wyjśc z podziwu jak ładnie sikam..z jakim cisnieniem,ze aż w pokoju słyszał to u mnie nowosć...leżenie pomaga jednak pozbyc sie wody z organizmu i to mnie cieszy, wczesniej sikałam po pare kropelek nawet cisnienia nie było, wszystko po posladkach sp[ływało, musiałam po kazdym siusianiu sie podmywac.Dziś troche weselszy dzien bo moja siostra z Hiszpani, postanowiła cos sprezentowac siostrzenicy i od rana szukamy czegos fajnego na allegro ![]() I Jutro też coś sie nowego bedzie działo bo wybieram sie na badania: mocz, morfologia i WR. i w piatek mąz zawozi mnie do dziadków na noc bo u nas w mieszkaniu beda okna wymieniac..fajnie, bałam sie ze przed porodem nie zdarza.W sobote wracam i leże grzecznie do wizyty do 13 stycznia, juz nie moge sie doczekac..ciekawe jak moja waga...ooo zwaze sie w piatek u babci tam jest moja waga,.,z ciekawosci. Cytrynko i Jelly 37 ciesze sie, że z waszymi maluszkami wszystko dobrze i życze Wam byście dotrwały do terminów mniej wiecej chociaz.
|
#668 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Hmm,moja Gosia,na samym początku była podobna do mnie,ale z biegiem czasu okazało się,że ma większość cech po Jacku ![]() Te same oczy,uśmiech,gesty...typo wa córeczka tatusia,zresztą mąż też ją traktował jak swoją małą królewnę ![]() Marcin natomiast jest podobny do mnie-czyli tak,jak mówisz-córka do ojca,syn do matki. Ciekawe,jaka będzie Marta..pewno pół na pół ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Wiem,co czujesz..też czasami miałam takie dni,że nie marzyłam o niczym innym,tylko przespać ten czas pozostały do porodu. Ale spokojnie,wytrzymasz jeszcze ![]() Z tym sikaniem-dobre,dobre
|
||
|
|
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za infowera kiedyś Marika polecała tani laktator ![]() uciekam na basen tylko nie piszcie za dużo
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Poza tym łatwiej jest leżeć, kiedy na dworze jest zimno, pochmurno i ciemno - w sumie i tak za wiele byśmy nie podziałały na chodzie. Pomyśl sobie, ze niektóre kobiety mają tak w samym środku lata - słoneczko, gorące i długie dni, a Ty musisz w domu leżeć...także trzeba szukać pozytywów.Fajnie, że Tobie też się pęcherz odblokował, przybijcie sobie "5" z lilijką ![]() .Jelly - ciekawi mnie, do kogo Karol mój będzie podobny . W sumie nie przeszkadzałby mi jakiś misz-masz . Po tacie chciałabym, żeby koniecznie odziedziczył długie i gęste rzęsy, nie te moje 4 włoski na krzyż .kma - nie ma za co .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-04 o 15:26 |
|
|
|
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
pokusiłam się na wałeczki
http://www.bobomarket.pl/zabezpiecze...7519181,1.html ![]() a widzę że wy pokusiłyście się na dużą ilość postów jak zwykle a ja nie nadążam mały rozpycha się jak szalony a ja nie daję już rady z nim... w niedzielę prawdopodobnie jadę obejrzeć oddział aaaaaa!
|
#673 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała,żeby Marta miała oczy po Jacku-on ma intensywnie niebieskie,takie wręcz jak lazur
|
|
|
|
|
#674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra, ja uciekam robić obiad, bo mężulek niedługo wraca z pracy...może dziś do kina pójdziemy, ale jakoś nie bardzo chce mi się wychodzić na to zimno, także zobaczymy jeszcze .
|
|
|
|
|
#675 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja gdzieś czytałam na stronie jakiego szpitala że urodziło się dziecko z wagą 500 (nie pamiętam już w którym to było tygnio ale jakoś wsześnie) i pod opieką lekarzy doszło do siebie. Tak że myśle że nie ma co panikować!!! |
||
|
|
|
#676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...albo głupieje od tego lezenia już
|
|
#677 | |
|
BAN stały
|
e_rosa,wiem,i mam zamiar się oszczędzać...byle do końca stycznia
![]() A mój mąż wrócił ze sklepu i dostałam zapiekanki ![]() Cóz,wazyłam się dziś rano,i waga wskazała...53 kg! A niedawno było 54.... ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() Aż mi się weselej zrobiło
|
|
|
|
|
#678 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dziekuje za ciepłe słowa, nie jestem sama wiem , dam radę ![]() Lilijko piąteczka!!!! Gratuluje odblokowania pęcharza ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
|
|
#679 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dobra,ja zaraz będę jadła,bo mąż na tyle kochany,że do łóżeczka mi przyniósł
|
|
|
|
|
#680 |
|
BAN stały
|
Oj, ja mam nadzieję że ogólnie gabaryty Gabi raczej odziedziczy po mnie!
Ja mam 160cm, 42kg (przed ciążą), a TŻ... 200cm i 115kg ![]() To ja tez pogratuluję odblokowanych pęcherzy i cieszę że Jelly że u Ciebie OK
|
|
|
|
#681 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To Ty taka kruszynka jesteś ![]() A TŻ to masz ogromnego-200 cm! Mój jest niższy,ma dokładnie 195 cm wzrostu i waży 100 kg,i nieraz mówił,ze nawet spać się ze mną boi,żeby mnie nie przygnieść ![]() Zobaczysz,może spełnią się życzenia na temat wyglądu maluszka ![]() Ja też się cieszę,to USG naprawdę mnie uspokoiło-no,i wiem,że mam czas nawet do końca stycznia! |
|
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny bojec się jak cholerka jutrzejszej wizyty, mam nadzieję że będzie wszytko ok, że mały czy teraz czy jeszcze nie teraz ale przyjdzie na świat sam a nie trzeba będzie mu pomagać albo ciąć. Trzmajcie za mnie jutro kciuki. To już 3 wizyta na którą ide taka posrana (sorry za słowo ale inaczej się tego nie da ująć), i jeszcze to łożysko nieszczęsne stare, a to już połowa 40 tygodnia, łeeee... dobrze że tż będzie ze mną bo bym tam jutro chyba na zawał fikła...
|
|
|
|
#683 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kochana,nie martw się! Zobaczysz,wszystko będzie w porządku. Będę trzymała kciuki
|
|
|
|
|
#684 |
|
BAN stały
|
e-rosa będę mocno trzymać kciuki
![]() A co do wyglądu dziecka to tak naprawdę teraz sobie piszę co by mogła miec po mnie a co po TŻ, ale tak naprawdę nie mam żadnych wyobrażeń na temat tego jak będzie wyglądać. Nie zastanawiam się nad tym. TŻ też nie. Wiem po prostu że dla nas będzie najpiękniejsza na świecie |
|
|
|
#685 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o wygląd to ja bym chciała żeby nasza Blanka miała wzrost po tacie bo ja malutka jestem. Reszta w sumie obojętna... chociaż jakby miała moje usta to było by miło
|
|
|
|
#686 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A już dla swoich rodziców najbardziej ![]() Co do cech charakteru-ja bym wolała,żeby Marta miała po mnie ambicję,zapał i optymizm,a po mężu opanowanie,troskliwośc i opiekuńczość ![]() Ja raczej twardo stąpam po ziemi,jedynie teraz,w ciąży zrobiłam się taka przewrażliwiona na wszystko-pewnie przez te hormony ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Mam pomysł: napiszmy listy do Dobrej Wrózki z listą życzeń pod tytułem: Wygląd naszych maluszków ![]() Może się uda
|
|
|
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
czesc Dziewczyny, ale mam zaleglosci, zaraz sie biore za nadrabianie
![]() ale chcialam sie przywitac w nowym watku. Powiem Wam, ze mam juz dosyc, nie z powodu ciazy, bo ostatnio czuje sie znacznie lepiej, dzisiaj skonczylam 37 tydz no i juz wiem ze bedzie cesarka. Bardzo sie zawiodlam na TZ nigdy bym sie nie spodziewala ze w takiej chwili okaze sie nieodpowiedzialnym maminsynkiem chyba jeszcze niegdy nie bylam w takim dolku
|
|
|
|
#688 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kochana,co się stało?
|
|
|
|
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
A my właśnie wróciliśmy od ginekologa.
Małej u mnie w brzuszku dobrze, cieplutko, chyba boi się pogody jaka w tym tygodniu będzie, bo MOŻE zacznie się coś dziać pod koniec przyszłego tygodnia, raczej po terminie. Tak powiedział mój ginekolog :P Także jak na razie wszystko wskazuje, że malutkiej fajnie u mnie w brzuszku i nie wyjdzie szybko. :P Wyniki mi się poprawiły, jest dużo lepiej niż było, ale żelazo mam wciąż za niskie i do 3 miesiąca karmienia powinnam brać witaminy, bo inaczej będzie porządna anemia i mleka niet. Przytyłyśmy w sumie 3kg. Mała trochę ponad kilogram. Waży teraz 3350g i mierzy ok 58cm. Także wzrost raczej po tatusiu, bo on wysoki jest (ja mam 157cm). Ma się dobrze, rozwija się. Leży w odpowiedniej pozycji i nic jej nie urosło między nóżkami ![]() Także nie jest tak źle
|
|
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
Jelly, to skomplikowana sprawa, nie chce Was zanudzac moimi problemami...
czuje tylko ze strasznie sie na nim zawiodlam, a znamy sie ponad 10 lat. Nie wiem czy bede potrafila dalej funkcjonowac w tym malzenstwie, mimo ze nadal go kocham. Jest pod silnym wplywem matki, ktora uwaza ze jestem zla zona, bo wyjechalam na 3 tyg z wawy zeby byc pod opieka swojej prowadzacej. mialam problemy ze skurczami i rozwierajaca sie szyjka, musialam lezec. A on ponoc chodzil glodny i nie mial mu kto skarpetek wyprac (mimo ze nigdy tego nie robilam)... nie mam juz sily... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

.

i prawie śladu nie ma po wkłuciu ,a zwykle siniak na pół ręki.
bo ja tez jestem na tym etapie i w sumie nie mam pojecia co potrzeba ;/ bo jak tak tu rozmawiacie, to wciaz jakies masci, spirytusy padaja, a ja nie wiem do konca o co chodzi 

ile się rodzi dzieciaczków kilogramowych i nie ma z nimi problemów... Te nasze, niezależnie od tego, czy 2100 czy 2500 to i tak olbrzymy w porównaniu z nimi. Także koniec zamartwiania się!
Ja mam 160cm, 42kg (przed ciążą), a TŻ... 200cm i 115kg
nigdy bym sie nie spodziewala ze w takiej chwili okaze sie nieodpowiedzialnym maminsynkiem
Kochana,co się stało?