Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 21:04   #3211
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Kurcze młody chciał naleśniki...zrobiłam i nie mogłam się oprzeć tak pachniały. Zaraz chyba pęknę.

A tak po za to zrobiłam listę rzeczy które będą jeszcze nam potrzebne dla dzidzi i mniej więcej spisałam ceny z allegro. Tż mi to podliczył z ciekawości i o mamo wyszło 6stów A mówił mi, że na te ciuszki dużo wydałam

Ma któraś taką listę?
ja mam
600 zl??
to nawet na lozeczko nie starczy...
moja szwagierka bez wozka wydala 3500 i ja tez tyle licze okolo
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
HEJ KOCHANE!!!
Nie mialam czasu was doczytac w pracy bo niestety jak to u nas pracy w brod i ledwie zyje, poza tym jak pisalam, dzieki zgadze jestem mega niewyspana i zaraz chyba zdrzemne sie bo na nic nie mam sikly, na obiad upichcilismy z TZ na szybko krewetki mango z czerwona pasta curry i lezymy jak zabici

kochana mnie tez sie troche slabo robi jak leze na plecach, ale nigdy nie myslalam, ze to dlatego ze dzidzia naciska, a zasypiam tez na prawym bo jakos mi bardziej wygodnie

ja tez mam chyba twardszy brzuch jak leze na plecach, ale w sumie nei mam pojecia, czy twardnieje czy jest po rpostu twardzsy, bolu zadnego nei czuje, to znaczy, ze nie ma jeszcze skurczy prawda?

ale jednak wolne to wolne, przynajmniej odczpoczelas i zazdroszcze fajnego snu_)
U nas jest rok macierzynskiego, gdzie ja musze wziac pirwsze 12 tygodni a potem mozemy sie podzielic, z czego TZ musi wziac 10 tygodni minumum, jesli nie wezmie, to nam przepadaja, liberalny system rownouprawnienia

trzymamy mooocnooo!

kochana, wspolczuje! a dlugo masz tak lezec? czy to tylko chwilowe? a jak tez skurcze odczuwalas? duzy to jest bol? caluje cie mocno kochana

ja mam dokladnie to samo i nei wiem czy to jest juz to tzn twardnienie czy jak?

ja tez duzo aktywnosci mam neistety, a chetnie bym odpoczela, a ty kochana ciagle przeziebiona? nie pomagaja domowe sposoby? trzymam kciuki zeby szybko przeszlo

kochana ja tez viore Rennie w ostatecznosci, teraz troche mi przeszlo, ale w pracy myslalam, ze zwariuje, palilo mnie doslownie nie wiedzialam co ze soba zrobic, ja tez wizyte mam za dwa tygodnie wiec zobaczymy co sie dowiemy muszynianki nie mamy, mleko nie pomaga, dzisiaj sprobuje coli, mialam dzien zdrowego odzywiania sie wiec odrobina coli nie zaszkodzi
i widze , ze nie tylko ja nie moge spac ale taka kreatywna nocami to nie jestem

nooo to czekamy na filmik!!

pieknnnyy kocccykkk! tez taki chce!!!

kochane wszystkie zdjecia psiakow tez cudowne, i prosze nie zapominajcie o mnie, niestety duzo pracuje a teraz padam wiec musze dzremke, ale mam nadzieje, ze zajrze do was jeszcze wieczorkiem
ja jakis czas bylam zdrowa, treraz mnie cos dopadlo
a gardlo od wczorqaj dopiero boli

http://www.youtube.com/watch?v=Mx5iGTAu3tc fajny wozek, ale drogi
1600 na allergro i licytacja trwa nadal....... przerazajace
do 2000 dobije....
Stary 2011-01-04, 21:08   #3212
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

eweska dobrze, ze z bobaskami wszystko ok, rosna sobie skoro Ci przybylo 12 kg Kochana myslisz, ze porod bedzie silami natury? czy teraz to takie gdybanie? hemoroidy wspolczuje, ja jak narazie chodze regularnie do wc, pod koniec pierwszego trymestry mialam male problemy, ale narazie jest ok....
Wiesz co nie wiem jak będę rodzić, pewnie się później okaże

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Nowy 2300zł. Komplet z fotelikiem 2900zł.

Dziewczyny zazdroszczę Wam tych wyżerek ja nawet gdy jem ziemniaki to TŻ na mnie wilkiem patrzy i tylko komentuje "nic dziwnego, że ci tyłek rośnie" więc staram się chudo gotować, dziś zrobiłam schab ze śliwką i suszoną morelą, to jest chyba chude jedzenie, pieczony w piekarniku schab bez sosu no i mówię mu, że dziś mamy zdrowy obiad to prawie się wydarł, żebym mu nie mówiła, że to jest chude bo jako dodatek był chleb! (mojej własnej roboty, razowiec!). Mówię Wam, mam go czasem tak dosyć i te jego komentarze, aż mnie trzęsie w środku. Cały czas kontroluje to co jem, naprawdę sięgam do lodówki tylko wtedy gdy jestem głodna a ten gnojek mi ostatnio jeszcze powiedział, że nie powinnam jeść po 21 jogurtu(!) nawet gdy jestem głodna, bo mi w tyłek idzie. Tak mnie wkurza....
baty mu się należą za takie gadanie, jak jesteś głodna to jedź i nic się nie przejmuj, a on powinien się zastanowić co gada, ciekawe co on robi jak jest głodny, może ty mu tak podocinaj.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 21:11   #3213
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Wooow, dziewczyny ale dzisiaj naprodukowałyście postów
Ja dziś miałam szalony dzień, tzn. cały dzień na nogach i troche mi brzuch wariował- twardniał i ciągnął
Zrobiłam sobie sałatkę gyros ,mniam

I naprawdę zaczynam się martwić tym twardnieniem... jaki magnez bierzecie???
ja biorę slowmag b6, nawet 6 tabletek dziennie.
eweska pisała o magnezinie, że bierze.

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Mięsko,ser, placek ziemniaczany, boczek i sos majonezowy a na bułce pachnące skwarki takie to zdrowe strasznie ...nawet myśleć nie chce.

ale się uśmiałam aż młody chciał wiedzieć z czego mama ryje
pychaaaaaaaaaaaa

Cytat:
Nowy 2300zł. Komplet z fotelikiem 2900zł.

Dziewczyny zazdroszczę Wam tych wyżerek ja nawet gdy jem ziemniaki to TŻ na mnie wilkiem patrzy i tylko komentuje "nic dziwnego, że ci tyłek rośnie" więc staram się chudo gotować, dziś zrobiłam schab ze śliwką i suszoną morelą, to jest chyba chude jedzenie, pieczony w piekarniku schab bez sosu no i mówię mu, że dziś mamy zdrowy obiad to prawie się wydarł, żebym mu nie mówiła, że to jest chude bo jako dodatek był chleb! (mojej własnej roboty, razowiec!). Mówię Wam, mam go czasem tak dosyć i te jego komentarze, aż mnie trzęsie w środku. Cały czas kontroluje to co jem, naprawdę sięgam do lodówki tylko wtedy gdy jestem głodna a ten gnojek mi ostatnio jeszcze powiedział, że nie powinnam jeść po 21 jogurtu(!) nawet gdy jestem głodna, bo mi w tyłek idzie. Tak mnie wkurza....
mój pewnie tez by sie chciał odezwać ale sie boi , żartuje, też wyskakuje z tekstem: o patrz! tam są ciuchy dla ciebie - patrzę, a tam "odzież od xxl" ........... tylko on tak interpretuje ciąże - że się jest grubym .... faceci.... samce..... nic nierozumiejący.... opieprz go i tyle.

ja bym focha strzeliła, popłakala się (kocham moje hormony ) i się obraziła.

mój ostatnio powiedział:
- szkoda że nie idziemy na bal przebierańców (na imprezę sylwestrową)
-ja: a co?
- TZ: tylko się nie obraź, ale Ty byś się przebrała za ciężarówke, a ja za kierowcę TIRa

w sumie to się uśmiałam, ale tak wlasnie faceci do tego podchodzą -a Ty wyglądasz przecudnie i tyle!

Cytat:
Angeliny Jolie albo Keiry Nightly ( nie wiem jak się to pisze ) to ideał kobiecości? Bo jak dla mnie to są skórki naciągnięte na szkielet a on uważa, że są piękne! Nie mówię o twarzy tylko właśnie ich figurami się zachwyca
o feeeeeeeeeeeeeee .... ja tez nie lubię szkóry na kościach .
ale co ja tam wiem, moje BMI jest w środkowej półce, czyli nawagi .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 21:11   #3214
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Eweska ładna hemoglobinka,dobrze że po wizycie ok i z chłopcami też dobrze.

Ja musze powiedzieć,że jestem trochę zawiedziona po dzisiejszej wizycie.
Badanie ok,szyjka ok,przepisał luteine dopochwowo i nospe+żelazo.
Duphaston wziąść to co zostało i potem luteine.
Podejrzał dzidzie na usg,ale zmierzył tylko obwód główki ,obejrzał serducho i wsio.
Nie wiem jak duże,długie itd jest dzieciątko.
Jaka jest płeć też się nie dowiedziałam bo,ponoć nie widział .
Pokazał mi i mówi do mnie jak widzę co jest między nogami to super,bo on nie jest w stanie powiedzieć kto to.
Przyglądałam się i przyglądałam ale nic tam nie odstawało bynajmniej.
W poniedziałek ide do kliniki po l4 to tam poprosze panią doktor o badanie i usg,tam mają super sprzęt więc może ona mi cokolwiek powie.

Przepraszam ale nie czytałam waszych postów,chciałam tylko podzielić się z Wami informacjami i zmykam do łóżeczka,padnięta dziś jestem.
spokojnej nocki

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 21:16   #3215
moniqac
Zadomowienie

i właśnie wcinam Gerber, deser dla dzieci jabłuszko i marcewka

dziewczynyyyyyyyyyyyyyyy
powiedzcie jak robić marchewkę żeby ją jeść? nie cierpie jej smaku, przełknę tylko jao duszona do mielonego i czasem w zupie - a powinnam ją jesć dla bobaska.

nie umiem .

Stary 2011-01-04, 21:17   #3216
eweska
Moderatoreska

Uciekam na dzisiaj dobranoc
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 21:21   #3217
agus87
Zakorzenienie

http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...379791292.html co sadzicie o takiej wanience ??
miala juz ktoras taka ????
Stary 2011-01-04, 21:30   #3218
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ja biorę slowmag b6, nawet 6 tabletek dziennie.
eweska pisała o magnezinie, że bierze.

pychaaaaaaaaaaaa

mój pewnie tez by sie chciał odezwać ale sie boi , żartuje, też wyskakuje z tekstem: o patrz! tam są ciuchy dla ciebie - patrzę, a tam "odzież od xxl" ........... tylko on tak interpretuje ciąże - że się jest grubym .... faceci.... samce..... nic nierozumiejący.... opieprz go i tyle.

ja bym focha strzeliła, popłakala się (kocham moje hormony ) i się obraziła.

mój ostatnio powiedział:
- szkoda że nie idziemy na bal przebierańców (na imprezę sylwestrową)
-ja: a co?
- TZ: tylko się nie obraź, ale Ty byś się przebrała za ciężarówke, a ja za kierowcę TIRa

w sumie to się uśmiałam, ale tak wlasnie faceci do tego podchodzą -a Ty wyglądasz przecudnie i tyle!

o feeeeeeeeeeeeeee .... ja tez nie lubię szkóry na kościach .
ale co ja tam wiem, moje BMI jest w środkowej półce, czyli nawagi .
mhm... o tej ciezarowce tez slyszalam komentarze w podobnym stylu, ale ja sobie nic z tego nie robie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Eweska ładna hemoglobinka,dobrze że po wizycie ok i z chłopcami też dobrze.

Ja musze powiedzieć,że jestem trochę zawiedziona po dzisiejszej wizycie.
Badanie ok,szyjka ok,przepisał luteine dopochwowo i nospe+żelazo.
Duphaston wziąść to co zostało i potem luteine.
Podejrzał dzidzie na usg,ale zmierzył tylko obwód główki ,obejrzał serducho i wsio.
Nie wiem jak duże,długie itd jest dzieciątko.
Jaka jest płeć też się nie dowiedziałam bo,ponoć nie widział .
Pokazał mi i mówi do mnie jak widzę co jest między nogami to super,bo on nie jest w stanie powiedzieć kto to.
Przyglądałam się i przyglądałam ale nic tam nie odstawało bynajmniej.
W poniedziałek ide do kliniki po l4 to tam poprosze panią doktor o badanie i usg,tam mają super sprzęt więc może ona mi cokolwiek powie.

Przepraszam ale nie czytałam waszych postów,chciałam tylko podzielić się z Wami informacjami i zmykam do łóżeczka,padnięta dziś jestem.
spokojnej nocki
wazne ze wszystko ok, wymiary dzidziulka zgadzaja sie z wiekiem ciazy? a myslalam ze poznasz plec-.moze to odpowiedz jak nic nie wystawalo

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja mam
600 zl??

ja jakis czas bylam zdrowa, treraz mnie cos dopadlo
a gardlo od wczorqaj dopiero boli

http://www.youtube.com/watch?v=Mx5iGTAu3tc fajny wozek, ale drogi
1600 na allergro i licytacja trwa nadal....... przerazajace
do 2000 dobije....
serio 3500 zl? a co obejmuje taka lista? , ja nie liczylam ile wydalam do tej pory. a co do wozkow i cen, to ja mam nauczke, i wiem ze taka suma to nie malo, ale nie chce sie bawic w dokupowanie spacerowek-bo to tez nie maly koszt w brew pozorom, no i przede wszystkim stawiam na wygode bo bede sie wszedzie bujac sama z dwojka dzieci, wiec musze miec tak co latwo sie wrzuci do samochodu, latwo rozlozy i nie bedzie wazyl tony.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:

dziewczynyyyyyyyyyyyyyyy
powiedzcie jak robić marchewkę żeby ją jeść? nie cierpie jej smaku, przełknę tylko jao duszona do mielonego i czasem w zupie - a powinnam ją jesć dla bobaska.

nie umiem .
jesli moge cos doradzic, to radze jesc surowa. gotowana(pyyyyyyyyyycha) podnosi bardzo cukier we krwii, potem organizm musi wyprodukowac duzo insuliny zeby przetrawic(czy jakos tak)
a co ma takeigo w sobie marchewka ze powinnas ja jesc?

Cytat:
http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...379791292.html co sadzicie o takiej wanience ??
miala juz ktoras taka ????

nie mialam. mialam zwykla, ale sa takie fajne wklady-lezaczki do wanny albo gabeczki na ktorych sie kladzie malucha i ja postawie na cos takieog. na tej z linka dzidzius lezy na wyprofilowanym plastiku nie wiem czy to jest komfortowe
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 21:31   #3219
moniqac
Zadomowienie

agus87
tez się nad taką zastanawiam

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

dobranoc eweska!

Stary 2011-01-04, 21:33   #3220
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
ja mam
600 zl??
No właśnie ja napisałam "rzeczy jeszcze potrzebne"
bo wózek, łóżeczko, leżaczek-huśtawkę, ciuszki, wanienkę, przewijak i inne grubsze rzeczy już mam.
Chodziło mi o same kosmetyczno - higieniczne przybory, pieluchy, chusteczki, podkłady, cążki, nożyczki, szczoteczkę i pozostałe drobiazgi które i tak kosztują.

A co do wanienki to zależy, ja uważam, że te profilowane bo tylko wyciąganie kasy. Bo dziecko przytrzymasz sobie w rękach a jak jest większe i się wierci to mu nie wygodnie, i tak musisz do wanny włożyć albo kupić większą jak np masz prysznic w domu.

Moria kopnij go w "de" na opamiętanie. Pokaż mu zdjęcie z usg i powiedz, że jeśli głodna będziesz to dziecko też. Kurcze mój mi nawet swój obiad odda byle tylko zaspokoić moje pragnienia hehe
Po ciąży się będziesz przejmować, tzn raczej nie będziesz...zobaczysz same te kg znikną przy dzidzi.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 21:37   #3221
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Tak wymiary zgadzają się z wiekiem ciąży,dokładnie z dniem pierwszej miesiączki.
Równieżo tym myślałam,ze jeśli nic nie odstawałomiedzy nózkami,to być może jest to córcia.
Bardzo się ciesze,że dzidziolek zdrowy i ładnie rośnie,jednak płace tyle kasy za każdą wizytę i chciałam wiedzieć jakie jest duze długie itd.
Pierwszy raz tak krótko trwała wizyta,być może dlatego,że nie powinnogo być w gabinecie ,ponieważ jest na l4,juz od ponad miesiąca.
Dlatego też w poniedziałek musze jechać do kliniki po następne l4,bo jak samo przez się rozumie gin nie moze mi go wystawić.
A może miałam za duże oczekiwania,być moze jestem za bardzo przewrażliwiona?

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 21:47   #3222
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Tak wymiary zgadzają się z wiekiem ciąży,dokładnie z dniem pierwszej miesiączki.
Równieżo tym myślałam,ze jeśli nic nie odstawałomiedzy nózkami,to być może jest to córcia.
Bardzo się ciesze,że dzidziolek zdrowy i ładnie rośnie,jednak płace tyle kasy za każdą wizytę i chciałam wiedzieć jakie jest duze długie itd.
Pierwszy raz tak krótko trwała wizyta,być może dlatego,że nie powinnogo być w gabinecie ,ponieważ jest na l4,juz od ponad miesiąca.
Dlatego też w poniedziałek musze jechać do kliniki po następne l4,bo jak samo przez się rozumie gin nie moze mi go wystawić.
A może miałam za duże oczekiwania,być moze jestem za bardzo przewrażliwiona?

o nieeeeeeeeeee... masz prawo oczekiwac pełnych wyjaśnień!
tym bardziej, że płacisz za wizyte - nie chciał Ci powiedzieć, bo jest na L4 a kase wziął?

ja ... płace 200zł za wizytę (ciekawe czy nie podniósl stawki od nowego roku.... jak już się zdarzało...) i gdyby nie odpowiedział na moje pytania, albo nie dał satysfakcjonującej informacji - chyba bym następnym razem wcale stamtąd nie wyszla.

masz prawo żądąc i wiedzieć!

Stary 2011-01-04, 22:06   #3223
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
czesc
odebralam wyniki badan:

-allo przeciwcial brak wiec ok,
-glukoza(50g) wynik: na czczo 97, po 60 min 114 czy to dobry wynik?
-mocz ok, 2-4 krinki biale, bakterie pojedyncze tez mi sie wydaje,ze ok
-morfologia WBC tzn leukocyty 12,5 czyli wysokie, czy to jakis stan zapalny? Nie jestem chora..
SD 46,8 to delikatnie podwyzszone.
Dziewczyny co myslicie o tym?
ide Was nadrabiac
co sadzice o wynikach?
Stary 2011-01-04, 22:13   #3224
migotka03
Zadomowienie

Witajcie Mamusie i Brzuszki, cały dzień was czytam i dopiero doczytałam. Wczoraj byłam na wizycie u gina, powiedziałam jej że ostatnio miałam bóle brzucha, niezbyt mocne i trwające chwile, zbadała mnie i stwierdziła jakieś zapalenie, dostałam luteine, jakies tabletki na skurcze i jeszcze lek przeciwbakteryjny. Zdziwiłam sie bo nie sądzilam że to skurcze, myślałam że wtedy brzuch twardnieje. Na szczęście z dzidzią wszystko w porządku, waży 409g, serce ładnie bije. Gin kazała mi odpoczywać, więc jak TZ pojechał do pracy to prawie cały dzień leżałam, bo on za bardzo chyba nie przyjmuje do wiadomości co to znaczy odpoczywać... A ja zaczęłam się bać żeby nie zaszkodzić dzidzi.
Muszę konczyć bo TZ wraca z pracy i musze mu zrobić kolacje, nie dam rady wam dzisiaj nic odpisać. Wrzuce tylko linka do ciuszków jakie dziś upatrzyłam. Napiszcie co o nich myślicie.

http://allegro.pl/bobo-szyk-wyprawka...387730308.html
http://allegro.pl/7-czesciowy-zestaw...394126880.html
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 22:14   #3225
Ewka86
Raczkowanie

GG do Ewka86

Witam was dziewczyny i dołaczam do was. Siedzie i nudze sie w domu to pomyslałam ze wejde na wizaz bo dawno tu nie byłam. Termin mam na 3 maja 23 tydzien niestety jescze nie wiem co bedziemy mieli czy to bedzie chłopczyk czy dziewczynka, szczerze wazne by urodziło sie zdrowe.

moniqac widze ze w tym samym czasie brałyśmy slub bo ja tez 12.09.2009r
Stary 2011-01-04, 22:19   #3226
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:

dziewczynyyyyyyyyyyyyyyy

nie umiem .
Ja w ogole nie moge jeść marchewki. Ani pić tych soków z marchewką KUBUSI i całej tej reszty. Bo położna mi powiedziała, że mam lekko skórę na żółto zabarwioną. A wiem, że powinnam jeść. Jak się najadłam to w sumie nic takiego nie zauważyłam. Ale to jej obserwacja
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 22:25   #3227
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

catia, biore aspargin magnez+ potas 3x1
eweska, wlasnie Ty juz wiecej odpoczywaj bo tylko smigasz zamiast odpoczac, chyba bardzo enegiczna kobieta z Ciebie.
moniqacz marchewka w ciazy nie trzeba czasem uwazac? Ma duzo wit.A

Dziewczyny naprawde macie zmiar kupowac wozki za 2-3 tys? mi to kopara opadla, ja max moge wydac tysiac na wozek, a ciuszki i gadzety na start gora 500, a lozeczka bujawki, przewijak to moge po marzyc, jestem mloda i niestety nie mam takch dochodow by sobie na wszystko pozwolic.
Stary 2011-01-04, 22:26   #3228
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewka86 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny i dołaczam do was. Siedzie i nudze sie w domu to pomyslałam ze wejde na wizaz bo dawno tu nie byłam. Termin mam na 3 maja 23 tydzien niestety jescze nie wiem co bedziemy mieli czy to bedzie chłopczyk czy dziewczynka, szczerze wazne by urodziło sie zdrowe.

moniqac widze ze w tym samym czasie brałyśmy slub bo ja tez 12.09.2009r
Witam na naszym gadatliwym wątku
Rozgość się
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-01-04, 22:28   #3229
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

witamy, nowa mame, rozgosc sie
dobrze znosisz ciaze?
pierwsza dzidzia?
Stary 2011-01-04, 22:29   #3230
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie i Brzuszki, cały dzień was czytam i dopiero doczytałam. Wczoraj byłam na wizycie u gina, powiedziałam jej że ostatnio miałam bóle brzucha, niezbyt mocne i trwające chwile, zbadała mnie i stwierdziła jakieś zapalenie, dostałam luteine, jakies tabletki na skurcze i jeszcze lek przeciwbakteryjny. Zdziwiłam sie bo nie sądzilam że to skurcze, myślałam że wtedy brzuch twardnieje. Na szczęście z dzidzią wszystko w porządku, waży 409g, serce ładnie bije. Gin kazała mi odpoczywać, więc jak TZ pojechał do pracy to prawie cały dzień leżałam, bo on za bardzo chyba nie przyjmuje do wiadomości co to znaczy odpoczywać... A ja zaczęłam się bać żeby nie zaszkodzić dzidzi.
Muszę konczyć bo TZ wraca z pracy i musze mu zrobić kolacje, nie dam rady wam dzisiaj nic odpisać. Wrzuce tylko linka do ciuszków jakie dziś upatrzyłam. Napiszcie co o nich myślicie.

http://allegro.pl/bobo-szyk-wyprawka...387730308.html
http://allegro.pl/7-czesciowy-zestaw...394126880.html
Śliczne ciuszki . Super jest ten 5 częściowy. Ten niebieski mnie urzekł
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-01-04, 22:30   #3231
agus87
Zakorzenienie

siasiek rozumiem

kwiatecek
ja nie zamierzam kupowac takiego drogiego wozka
chociaz jakby mi bylo obojetnie z suma to kto wie
ale bez przesady
uwazam, ze ok 1500 bedzie okej

wole podokupowac innych *******ek typu bujaczki
Stary 2011-01-04, 22:34   #3232
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

migotka ciuszki swietne, i tanie
tylko ja bym wziela rozmiar wieksze, 56 moim zdaniem malo praktyczne.
Stary 2011-01-04, 22:35   #3233
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, kochane jesteście. Ja wiem, że on nie ma racji tak mnie ciągle szkalując za to, że jestem głodna. Bo naprawdę nie mam żadnych zachcianek, nie mam ochoty na słodycze, jem dużo a raczej często ale tylko dlatego, że jestem głodna.
Baty się gnojkowi należą
spice no z tym "tap madl" to chyba trafiłaś Dla mojego męża ideał piękna to anorektyczka. Oczywiście się wypiera ale same powiedzcie, czy figura Angeliny Jolie albo Keiry Nightly ( nie wiem jak się to pisze ) to ideał kobiecości? Bo jak dla mnie to są skórki naciągnięte na szkielet a on uważa, że są piękne! Nie mówię o twarzy tylko właśnie ich figurami się zachwyca
Mój mąż z kolei jak widzi kobiety chude jak Keira, to ma odruch wymiotny Bez kitu, taką minę zbolałą robi i sie krzywi jakby mu kto faceta nago kazał oglądać. Jemu się właśnie takie bardziej kształtne kobiety podobają, już bardziej figura J Lo czy Bayonce

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 22:38   #3234
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

agus,ja za tysiac widzialam fajny, z mozliwoscia zrobienia spacerowki, z nosidelkiem nawet, torba itp. i naprawde bardzo ladny.
Stary 2011-01-04, 22:43   #3235
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
witajcie Mamusie
Nie było mnie przez parę dni i dzisiaj nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić Przeczytałam wasze interesujące wypowiedzi na temat butelek i bardzo się ciesze, że poruszyłyście ten temat, bo nie mam zielonego pojęcia jaką buteleczkę zakupić Nie sądziłam, że wybór butelki będzie się wiązał z takimi przemyśleniami i dylematami:P Ja mam zamiar karmić piersią, ale buteleczkę w pogotowiu trzeba mieć.

A co sądzicie o zwierzakach w domu przy noworodku? Mam na myśli konkretnie dużego psa. Jak byście się zapatrywały na to, kiedy musiałybyście zostać same w domu z dzidzia na wiele godzin,kiedy wasz tż idzie do pracy, a pod opieka macie jeszcze dużego psa? I jeszcze kwestia sierści..taki doży pies zostawia po sobie bardzo dużo sierści, a odkurzanie co najmniej dwa razy dziennie przy małym dziecku raczej komfortowe nie jest. pytam się bo u mnie w rodzinie ten temat stał się dość kontrowersyjnym w ostatnim czasie.... Ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie pozostania w domu z dzieckiem i z psem...Uważam, że nie mamy na to warunków...Chociażby dlatego ,że mieszkamy w mieście na drugim piętrze i pieska nie da się po prostu wypuścić do ogrodu, żeby sobie pohasał...Trzeba conajmniej raz dziennie sie szykowac na spacer po łącee..Mój Tż uważa, że przesadzam i dziecko powinno się wychowywać ze ze zwierzakami...Ja nie mówię, że nie, ale noworodek tak dużym psem, w tak małym mieszkaniu i tylko pod moja opieka....to chyba przerasta moje możliwości...Co o tym sądzicie?bardzo potrzebuję waszej opinii....nie ma nic cenniejszego niż rada innych mam Może ja rzeczywiście przesadzam...

a dodam ze psinkę ubóstwiam wręcz, a mój Tż wsiadł na mnie, ze chce się jej po prostu pozbyć. Ale dzidzia jest dla mnie najważniejsza....

Strasznie mnie wku... cos takie jak słysze o bedziemy miec dziecko to musimy sie pozbyc psa. Trzeba bylo wczesniej pomyslec o tym ze chcecie dzieci a nie kupowac psa tak o bo to jakas rzecz bez uczuc zabawka ktora sie znudzi to wyrzucimy ;/tak jak samo jak dziecko chce pieska, piesek urosnie znudzi sie to jedziemy sie go pozbyc. Sorry ale jestem tak uczulona na tym punkcie ze grr.... a tak przy okazji to nie wiem co ten pies by przeszkadzal ja mam 2 psy. Moj brat ma 2 letnie dziecko i psa od poczatku mała jest z nim tak zwiazana ze szok. a pies jest tak przywiazany do nich ze jak wychodza do sklepu to biega po calym mieszkaniu i ich szuka.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 22:52   #3236
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
agus,ja za tysiac widzialam fajny, z mozliwoscia zrobienia spacerowki, z nosidelkiem nawet, torba itp. i naprawde bardzo ladny.
wiem kochana, dlatego nie martw sie
http://allegro.pl/wozek-atlantic-esp...381753412.html mi sie ten strasznie pdooba, a 1500 to chyba gorna granica
zreszta zobacze cpo powie tz, narazie walczy z czesciami do auta, nie truje go wozkami bo i tak musze wyzdrowiec by moc pojezdzic po salonach

ale niunia kopie w pecherz
Stary 2011-01-04, 23:04   #3237
Martulka000
Raczkowanie

My będziemy się musieli pozbyć psa z domu. Mimo, że ten pies jest mały i waży 2 kg. Wiadomo nie od dzis, że ten pies nienawidzi dzieci. I będę się bała obrócić na moment. Dodam, że to pies mojej teściowej. Ale dla bezpieczeństwa dziecka będzie trzeba podjąć taki krok. Wcześniej miałam bullteriera. Był lagodny dla dzieci i uwielbiał się z nimi bawić. Ale ten teraźniejszy jakby mógł to zjadłby wszystkie dzieciaki razem z butami zazdrośnik
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-01-04, 23:50   #3238
agus87
Zakorzenienie

ide spac
Stary 2011-01-05, 00:26   #3239
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

A co sądzicie o zwierzakach w domu przy noworodku? Mam na myśli konkretnie dużego psa. Jak byście się zapatrywały na to, kiedy musiałybyście zostać same w domu z dzidzia na wiele godzin,kiedy wasz tż idzie do pracy, a pod opieka macie jeszcze dużego psa? I jeszcze kwestia sierści..taki doży pies zostawia po sobie bardzo dużo sierści, a odkurzanie co najmniej dwa razy dziennie przy małym dziecku raczej komfortowe nie jest. pytam się bo u mnie w rodzinie ten temat stał się dość kontrowersyjnym w ostatnim czasie.... Ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie pozostania w domu z dzieckiem i z psem...Uważam, że nie mamy na to warunków...Chociażby dlatego ,że mieszkamy w mieście na drugim piętrze i pieska nie da się po prostu wypuścić do ogrodu, żeby sobie pohasał...Trzeba conajmniej raz dziennie sie szykowac na spacer po łącee..Mój Tż uważa, że przesadzam i dziecko powinno się wychowywać ze ze zwierzakami...Ja nie mówię, że nie, ale noworodek tak dużym psem, w tak małym mieszkaniu i tylko pod moja opieka....to chyba przerasta moje możliwości...Co o tym sądzicie?bardzo potrzebuję waszej opinii....nie ma nic cenniejszego niż rada innych mam Może ja rzeczywiście przesadzam...

a dodam ze psinkę ubóstwiam wręcz, a mój Tż wsiadł na mnie, ze chce się jej po prostu pozbyć. Ale dzidzia jest dla mnie najważniejsza....

Niestety muszę się zgodzić z Twoim TŻ-tem

Cytat:
antropia Ja nie wyobrażam sobie życia bez psa a pies i dziecko w domu to dla mnie układ idealny.
Ja jestem raczej po stronie Twojego męża
Poza tym piszesz, że gdybyś wiedziała rok temu, że będziesz w ciąży to byś go nie wzięła. No ale psy żyją około 10 lat więc musiałabyś planować nie być w ciąży przez tak długi czas. W innym przypadku wg mnie to jest nieodpowiedzialność, wziąć do mieszkania dużego psa nie myśląc o tym czy będzie mi on "odpowiadał" przez najbliższe dziesięciolecie.

Oczywiście nie jest to tak, że Ty masz teraz zostać sama w domu z dzidzią i psem, sprzątać i gotować. Nie da się zrobić wszystkiego na raz więc TŻ musi z Tobą podzielić obowiązki.
Z tego co wiem, to z dziećmi się codziennie wychodzi na spacery więc piesek nie powinien Ci przeszkadzać a jeśli jest niegrzeczny to zacznijcie szkolenie już teraz, przynajmniej w zakresie posłuszeństwa aby się nie szarpał na smyczy (jeśli w tym jest problem).

Poza tym są ogłoszenia o tzw. nianiach dla psów. Może nazwa nie do końca trafiona ale na pewno u Ciebie w mieście znajdzie się nastolatka, która "dorabia" wyprowadzając psy na spacer. A może nawet u Ciebie w bloku jest taka dziewczyna lub chłopiec, może też ma własnego psiaka i za niewielką opłatą zabierałby Twojego pupila na dwór.

Myślę, że jest wiele rozwiązać ale oddanie psa to wg mnie ostateczność. Mi się nie mieści w głowie, bo ja jestem miłośniczką zwierząt i swojego kocham i traktuję jak członka rodziny, podobnie TŻ i na samą myśl, że mogłoby jej nie być w domu chce mi się płakać a co dopiero musi przeżywać takie psiak, dla którego "pancio" i "pancia" są całym światem

Acha odkurzacz Z doświadczenia wiem, że dzieciom on nie przeszkadza, co więcej moi sąsiedzi odkurzają codziennie bo to idealny uspokajacz dla ich pociechy
Dokładnie

Cytat:
Dla mojego męża ideał piękna to anorektyczka. Oczywiście się wypiera ale same powiedzcie, czy figura Angeliny Jolie albo Keiry Nightly ( nie wiem jak się to pisze ) to ideał kobiecości? Bo jak dla mnie to są skórki naciągnięte na szkielet a on uważa, że są piękne! Nie mówię o twarzy tylko właśnie ich figurami się zachwyca
O to mój pod tym względem jest przeciwieństwem twojego. Mój lubi trochę więcej ciałka. Przed ciążą wiecznie mi brzęczał, że musi mnie utuczyć

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
U nas te badania były razem, sprawdzał narządy Piotrusia, robił przepływy pępowinowe i dwukrotnie włączył 4D.
Myślę, że jedno drugiego nie wyklucza, jak robi się to, jak w naszym przypadku, w trakcie jednego badania. Chcieliśmy bardzo, zrobiliśmy i będzie super pamiątka
U mnie też badanie przepływów było łączone z 4 D
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 07:31   #3240
andziot
Zakorzenienie

witam i się żegnam
nie zdąże nic napisać bo tyle wczoraj naskrobałyście żże mój poranny czas się skończył i zdążyłam tylko nadrobić

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości