|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cześć
Paula SHIN - wysłałam Ci zaproszenie na fb. Dopiero założyłam profil, nie mam jeszcze fotki i na razie nie kumam o co kaman ![]() ![]() ja to MG
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
ja konin
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na rota nie szczepię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mi lekarka powiedziała, ze moge zaszcepic małą gdy ja pośle do przedszkola, bo póki co w domku jest wiec nie ma jak sie zarazić! a rotawirusy sobie odpusciłam! dziękuje kochane za odpowiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zakorzenienie
|
Ilona martynka81 Paula waniliaania Weronisia dra dziękuję
![]() Paula cieszę się że wizyta pielęgniarki udana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hagar1 tak to jest że nasze dzieci robią sobie z nas żarty niby płaczą a przy obcych są aniołkami ![]() ninaad ehsss współczuje i wstawania ciągle w nocy i zapalenia, ja przechodziłam go 2 razy tragedia... przytulam... ania13.03 niestety nie pomogę przy wyborze wózka, bo nie szukałam ale mi nie leżą 3 kołowe więc ten bym odrzuciła ;D Weronisia cudnie wyglądasz z Pascalem przy tobie widać że to kruszynka ale jak sam leży! wielki chłop ![]() aneczka super fotki śpiący Domiś wymiata aaa i dziś pani doktor powiedziała żeby w 7 mce przestać dawać jedzenie zmiksowane na głądką papkę a już trochę zostawić do gryzienia, wprawdzie nie wielkie kawałki ale jednak bo niby kiedyś dopiero od 9 mówili o gryzieniu, a teraz już w 7 mce, ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() my na rota szczepiliśmy, na pneumokoki bliżej przedszkola
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() o tak!! myślałam, ze taki mam, az do sywlestra, kiedy to po nocy w nim spedzonej dostałam zaje.sitego zastoju -cycka jak kamien, z bólu dotknać się nie dało, myslałam,ze wyladuję na izbie przyjeć.pomogły gorące okłady, przystawianie małego i kapustka ![]() Cytat:
![]() mój syncio też takie rozmowy prowadzi, że ho ho!uwielbiam to! martucha -gratsy!! toz to normalnie stary chłop z Pata dziewczyny, czy wasze dzieci zaciskają/ły piąstki w figi i im sie z bliska bacznie przyglądaja? bo moje dziecko od 4 dni robi to z taką nabożną miną, ze normalnie sikam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle tak szybko rosną te nasze dzieciaki... Niby dopiero co się urodziły a za chwilę będą siedzieć. Cytat:
Cytat:
Ale tylko kilka sztuk. Ech ![]() Cytat:
![]() ![]() My cały czas używamy pampers premium care. Ale nie wiem czy je polecać, rozm. 3 jest jakiś nieudany, dzisiaj mi się Natalka dosłownie po pachy obsrała... ![]() Cytat:
![]() Jak to zleciało! Gratuluję. A mnie się wydaje, że te nasze porody były dopiero wczoraj. Ja szczepię tylko na obowiązkowe.
![]() |
#2288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() my szczepimy 5w1 ale bez dodatkowych szczepień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja mała cały czas piastki w figi miała zacisniete super to wyglada! ja mam kurcze problem bo moj mała odkad jest chora nie chce butli wogle tylko cyc! dalam jej juz antybiotyk, ale dostała tez takie saszetki odpormosciowe do rozpuszczenia w wodzie lub mleku w butli, ale ona nie chce tego pic a raczej wogóle butli nie- wypluwa od razu smoka i juz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy, czy będziesz tak samo mówić, jak Twoje dziecko będzie miało tą potrzebę do 4 roku życia ![]() ![]() Hahahahaha weszłam na wagę a ta pokazuje mi 57kg ![]() ![]() ![]() ![]() Znalazłam sposób na przerwanie ryku mojego dzieciątka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2291 | |||||
Wtajemniczenie
|
hagar1 dzięki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
martucha84 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() każdy spoób jest dobry ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
Kurcze a u mnie waga poszla w dol ale niebardzo to chyba po mnie widac
![]() my szczepimy tylko 5w1 ![]() Mala usnela a ja odkrylam karmi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | ||
Zakorzenienie
|
o tak
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
echs i leczyłam tak samo, a jak nie pomogło to kapucha mnie wybawiła ale śmierdziało przeokrutnie ![]() a co do glutenu : Jeśli karmisz piersią ... w 5. miesiącu możesz podać pierwsze przeciery owocowe i warzywne oraz zupkę jarzynową, w ilości 100 ml jeden raz dziennie. Dodawaj do niej 2-3 g produktu glutenowego – ale chodzi np o kaszę manną ![]() i tu następuję reklama firmy ![]() czyli np. ok. 1,5 łyżki stołowej kaszki ryżowo-pszennej z jabłkami i gruszkami BoboVita (1,5 łyżki odpowiada 2-3g produktu glutegowego, gdyż kaszka zawiera także bezglutegowy ryż) albo 1 łyżkę stołową wieloowocowej bezmlecznej kaszki manny BoboVita. Jeśli karmisz mlekiem modyfikowanym ... w 5. miesiącu możesz podać pierwsze posiłki uzupełniające: soczki, zupki, przeciery owocowe i warzywne, zgodnie z ilością podaną w schemacie i zgodnie z oznaczeniem wiekowym na opakowaniu. W 6. miesiącu wprowadź do diety dziecka pierwsze produkty glutenowe w ilości 2-3 g na 100 ml posiłku. PAMIĘTAJ, ŻE Należy podawać JEDEN posiłek z dodatkiem produktu glutenowego w ciągu dnia. Jeśli dodasz mannę do zupki, nie dodawaj jej już do mleka czy deserku. żródło http://www.*****************/4_6_miesiecy/zywienie/121 w kropkach jest bobovita ![]() ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-04 o 21:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do lekarza, to jutro na bank, bo jest coraz gorzej z małym, własnie skonczyłam karmić,zasnął i coraz gorzej kaszle i oddycha może spróbuj przetrzymać małą, jak zgłodnieje to się czepi butelki? Cytat:
no nie mów - u nas czeka na swoją kolej cała nie tknięta paka premium care (prezent od Mikołaja ![]() bordowa - a co to jest to djembe?? Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() W weekend mam zjazd.. 2 egzaminy, koło i projekt, a ja tutaj... Malwina1204, ja brałam wcześniej te co w ciąży, Pregnavit, ale mam po nich takie mdłości że dałam sobie spokój. Jem już wszystko, nawet nabiał, więc nie powinno mi nic brakować ![]() Mszu, no możliwe że moje dziecko wyczuwa „sympatię” do teściowej ![]() Mam do Ciebie pytanie nt tej gąbki do kąpieli... czy Nadia może swobodnie się ruszać w wodzie, jak ta gąbka leży w ogóle, dziecko jest zamoczone w wodzie całkiem?? Chcę kupić taką gąbkę, ale Martyna lubi być calutka w wodzie i fikać nogami, zastanawiam się, czy będzie miała taką swobodę ruchów. Ilona, ale świetne fotki! Paula SHIN, soczek z jabłek surowy będziesz dawała? Ja kupiłam ostatnio Hippa jabłkowy, żeby dać Martynce na początek, ale nie będę go kupowała bo to zdzierstwo ![]() waniliaania2009 i Zuziczka – Wszystkiego NAJ !!!!!!!!!! ![]() ![]() waniliaania2009, czy 4 posiłki dla takiego niemowlaka to nie za mało?? wszędzie piszą że najlepiej 5 elenka, niepotrzebnie napisałaś o tych Michałkach, ja się objadam ostatnio białą czekoladą i teraz będzie mnie kusić ![]() Klarissa, to dziwne z tym mierzeniem, moja Martyna w pierwsze dwa miesiące „urosła” o 8 cm (z 51 na 59 cm), nie wiem czy to możliwe. Teraz ma 4 miesiące i podobno 66 cm. Ycnan, ale Borysek fajniusi jest!!! NikaP, ale Twój synuś już duży!! Hagar, my używamy tylko Dady i jesteśmy bardzo zadowoleni, jeszcze się nie zawiodłam na tych pieluszkach ![]() A konta na fb też nie mam i też mnie nie ciągnie.. Czekajaca na fasolke i kasienka1701... niech maluszki wracają do zdrowia! Weronisia, ale pięknie wyglądacie. Ja też karmię tylko piersią, ale wprowadziłam już pierwsze warzywko i owoc.. może i w schemacie jest że po 6, ale mnie się wydaje że to przesada.. Jak dziecko chętnie zajada, to znaczy że jest gotowe do nowych posiłków. Tzn ja na razie nie wprowadzam warzyw jako osobny posiłek tylko daję małej max pół słoiczka, żeby poznawała nowe smaki. Poza tym dopiero wyszła z anemii, nie chcę jej dalej faszerować żelazem.. Zuziczka, gluten się właśnie teraz wcześniej wprowadza, bo już po 4 m-cu. Ale tu też się nie zgadzam za bardzo i nie daję małej kaszek. Bordowa, nie słyszałam o oduczaniu od jedzenia w nocy DZIECKA KARMIONEGO PIERSIĄ, bo to głupota. Jak będzie już na mm, to jakoś można z tym jedzeniem kombinować, ale na pewno nie teraz. Kurczę, tylko ze mnie taka sierota, że karmiłam dziecko samą marchewką... ![]() A moje dziecko nie jest jednak dzikuskiem ![]()
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2011-01-04 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Wtajemniczenie
|
Już jestem
![]() Wymawia się to "dżemba" i jest to afrykanski bęben, jak dla mnie nacudowniejszy instrument świata ![]() ![]() Jeśli masz konto na nk to tu jest zdjęcie z moim "skarbem" ![]() http://nk.pl/#profile/2907962/gallery/album/6/58 I dodaję przykładową fotkę z neta. http://www.unb.pl/djembe.html Ja mam z tej firmy właśnie ![]() Która to Kasia P.? Pięknaś ![]() ![]() Lenka Ale ja karmię mm. Z resztą dla mnie to żadna różnica czy pierś czy mm, wg mnie to mit, że na mm dziecko dłużej śpi. Przynajmniej u mnie tak było.
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2011-01-04 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oj juz przetrzymałam i po spaniu i tak nie chce butli ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Przyczajenie
|
Jako że nie miałam wcześniej okazji WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU !!!
Podczytuję nadal dużo korzystam z waszego doświadczenia, ale nie ogarniam jeszcze i tak wszystkiego i wszystkich. bordowa-co to djembe? Mi zostało jeszcze 10kg, co dziwne mieszczę się w większość ciuchów sprzed ciąży, tylko w brzuchu ze spodniami problem... w ogóle brzuch masakra... Ktoś pytał o spacerówki piszcie czy już macie i jakie dobre są bo ja też na wiosnę planuję zakup. Wy piszecie o fb a ja mam noworoczne postanowienie żeby usunąć konta na fb i nk, bo mnie osobiście za dużo zżera to czasu...i te 10 kg żeby zrzucić, i na spacery codziennie wychodzić z młodym nawet jak mi się nie chce. A wy jakieś postanowienia robiłyście? Moje dziecko zmienia się z dnia na dzień nie ogarniam tego. Jednego dnia piszczy w głos jak jakaś diwa operowa, innego dnia "pruta" ustami cały dzień, następnego znowu coś innego. Przez trzy miesiące Jaśniepan spał od 20 do 7 z jedna przerwą koło 3,4 lub 5 na karmienie. Przez ostatnie dwa tyg. wstaje nawet po 3 razy... czemu taka zmiana? Już wiem co to znaczy się nie wyspać, i medale się należą wam wszystkim których dzieci tak budzą się w nocy od początku!Ja dziś zatankowałam go z obu piersi, położyłam spać troszkę później i zobaczymy czy to coś da... Czy wasze dzieciaki też się tak prężą i chcą być w pozycji siedzącej i odginają głowę do przodu jak leżą? Dziś Jaśkowi się znudziło siedzenie w nosidełku i prostując ciało, zapierając się za kark i nogi wyglądał jakby lewitował- zdjęcie. A mi się udało z tym wychowawczym, idę na wychowawczy na 3 miesiące później mam wakacje. Jak wrócę do pracy Jaś będzie miał rok. Mszu - czemu na zdjęciu nr 1 ostrość jest tylko na oczy gdzie mi reszta ostrości uciekła? Da się to jakoś ustawić jakieś punkty czy coś, coś robię nie tak... 2 zdjęcie- Dobry chiński gryzak nie jest zły, co mam zrobić jak tylko ten mu pasuje...: ) A chrzciny przeżyliśmy z ząbkowaniem, ślinieniem i ogólnie marnym humorkiem... Pozdrawiam Edytowane przez AAJJ Czas edycji: 2011-01-04 o 22:33 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Jakoś brak mi weny na pisanie przez cały dzień- ale czytałam wszystko. I chyba pora już spać. czekajaca na fasolke-witaj ponownie ![]() Ja polecam Babydream z Rossmana.
#2301 |
Rozeznanie
|
Hej dziweuszki
![]() ![]() ![]() Paula wysłałam ci zaproszenie na fb
#2302 |
Zadomowienie
|
Ale mi nie chodzi o to, że dłużej śpi.. możesz się ze mną nie zgadzać, ale ja uważam, że piersią powinno się karmić na żądanie i nie wyobrażam sobie przetrzymywać dziecka np. po wieczornym karmieniu, bo z tym karmieniem jest różnie. Nie wiem ile Mała zjada, czasem wisi na piersi długo i ssie mało aktywnie, czasem je krótko a chyba dużo, nie mam pojęcia... czasem śpi po tym karmieniu parę godzin, a czasem budzi się po dwóch godzinkach. Jak będę karmiła mm to będę dokładnie wiedziała ile i kiedy dziecko je i jak rozłożyć karmienie w czasie tak, żeby jak największa przerwa była w nocy.
#2304 |
Zadomowienie
|
#2305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde, chyba dodałam Asi 3 zamiast 4 miarek mleka ![]()
![]() |
#2307 |
Przyczajenie
|
jak ja wam wszystkim mamom córek zazdroszczę tych pięknych sukieneczek, wstążeczek czerwieni i różu: ) ja miałam przeczucie że będzie Alicja a tu Jaśniepan pokazał swoje klejnoty i różowe bodziaki poszły na dno szafy: )
PIĘKNA jest |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Wtajemniczenie
|
Coś dla Was dziewczyny
![]() http://demotywatory.pl/2487665/Nie-wiesz-co-to-duma
#2309 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Albo ten Devikap w kropelkach Cytat:
Dziękujemy ![]() Po częścią się podpisuję [QUOTE=IlonaN2;24150214][QUOTE=mszu;24146286] Klarissa, Szczęsliwa... a u mnie nic... ani w dół ani w góre, czyli nadal moje felerne 9kilo do zrzucenia ![]() Ty masz 9 na + Nie widać nic a nic Wysoka, szczupła laka z Ciebie ![]() [QUOTE] Spoko, ja mam na +, ale ze strachu nie włażę na wagę. Zazdroszczę Wam podwójnie karmienia, ja jak skończyłam, to sie dopiero rozkręciłam ![]() ![]() Od dwóch dni- nie jem słodyczy, unikam tłuszczy. Za tydzień zaczynam ćwiczyć, choć boję się, bo boli mnie ostatnio brzuch... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jasne Kochana, żeby taką lasencję zobaczył i tyle Go widziałam ![]() My mamy ok.300tyś (już nie pamiętam ile dokladnie, wolę nie pamiętać, frank drożeje) wiele sami robimy (tzn mąż), full elektryki (przełączki, złączki kable, przewody, wlączniki i wylączniki nawet nie wiedziałam, że tego tyle jest w domu) za jakieś 7klocków, styropian- mąż załatwił za darmo, a już mamy koniec kasy... Nie liczy sie w planach takich rzeczy, jak: drenaż ( u nas konieczny, podmokły teren), podwyższenie/wyrównanie terenu etc. Kamienie np. kosztują 1000zł taka mała wywrotka, a u nas 3 takie były potrzebne, tona piasku- też swoje- już nie pamiętam, ile- ale u nas trza było 7 ton nawieźć...etc. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() A jaki widok za oknem, piekne niebo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W pełni się z Tobą zgadzam ![]() Choćbym miała na rzęsach stawać, nie zostawię Małego z kimś obcym. Normalnie- wyżycie z mężowej pensji nie stanowiłoby dla nas trudności, ale kredyt na dom... to cała moja pensja. Będę kombinować, mam kilka pomysłów, teraz odkladam ile się da na cięższe chwile. Cytat:
![]() Ja się zaszyję w domowych pieleszach i zacznę w końcu książkę pisać ![]() ![]() Cytat:
Jak miło ![]() ![]() Cytat:
![]() Ogromniasty ![]() ![]() Piękna ta Twoja Pyzulinka ![]() a fota z rączkami w buzi ![]() Dziewczyny, oczywiście spora część cytatów poszła.... Byliśmy dzisiaj u lekarki, starej daty, za całe 50zl prywatnie. Zbadany, zmierzony, a jaka miła pani doktor, o wszystko pytala, jak ładnie mówila do mojego synka ![]() Sama zapytała, a jak z siusiakiem, obejrzała, podusiła, małemu się ewidentnie podobało- będzie agent z Niego ![]() Ponoć miała syt, że rodzice 8 miesięcznego chłopca nie zauważyli, że nie ma 1 jąderka ![]() Zapisała jakieś witaminki, co od 5 m-ca powinno się brać, osłuchała, obejrzała dziąsełka, zważyła- 7900 ![]() mimo, iż starej daty to jest za sloiczkami, mówi, że nie wiadomo gdzie była hodowana i czym podlewana marchew ze straganu, a producenci słoiczków mają duże restrykcje i jedzonko w nich jest tak zbilansowane, że wszystkich skladników jest ok. Ogólnie- jestem bardzo zadowolona ![]() Była przemila |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.