|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Cytat:
![]() I myślałam,ze pozamiatane a tak mnie sie podobał,wiec zapytałam sprzedajacego o cenę minimalną,utargowaliśmy i mam za 45 zł+skarpetki i niedrapki. Dzis znów kupiłam spodnie -aukcja od 9,99 a Kup Teraz 39,99,zapytałam czy radę 10 zł. mniej i juz zapłaciłam . Kobieta sie zgodziła.Ja tak większosć rzeczy kupuję. Np.dzieciom na święta zabawki:krzesełko uczydełko za 80 zł z przesyłką prio.a norma to 120-14o zł bez przesyłki. Szczeniaczek-uczniaczek za 35 z wys.prio a norma to ok.50-68 zł. bez wysyłki. Mam też sukienkę i spodnie dresowe rybaczki z panelem za 20 zł z przesyłką prio. ![]() To pod kątem wiosny Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-01-04 o 20:17 |
|
|
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
A ja zaliczyłam dziś po południu swojego drugiego pawia w ciąży
Dzidzi chyba nie smakował dzisiejszy obiad, bo zaraz po zjedzeniu było mi już niedobrze. Męczyłam się kilka godzin i w efekcie wszystko wylądowało w muszli klozetowej. Az mnie teraz przełyk cały piecze od tych kwasów, nic zjeść nie mogę z tego powodu... Ja też się cieszyłam, że najgorsze dolegliwości ciążowe już za mną, a tu proszę - niespodziajka
|
|
|
|
#3453 | |||
|
Zadomowienie
|
słusznie
![]() Cytat:
Cytat:
Ale teraz mi akurat nie robi, bo kto to wie, na co mi przyjdzie ochota... ![]() Cytat:
Dziewczyny... ale ze snami mnie nie przebijecie... masakra... zero przyjemności ze spania... a dzisiaj śnił mi się taki totalny zniekształcony kaleka na jakimś dziwnym wózku - i ktoś powiedział, że to jakaś wada genetyczna... Mi się chyba jakieś lęki ujawniają w tych snach... a z przyjemniejszych rzeczy - agulaaabar - moje ostatnie USG wyglada niemal identycznie jak Twoje ![]() Mój brzuszek też jest już widoczny (ale u mnie trzeba jeszcze słoninę doliczyć ). Zrownał się już z biustem - a to spore osiągnięcie ![]() Acha... i uwaga... strzelam focha... nie będę już nadrabiała po 4-5 stron. Góra 2 ostanie, bo mi w końcu oczy wypłyną od tego monitora
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
DaKaro, ja jem przed spaniem, ba jeszcze dojadam w nocy i na razie jest beznadzieja plus jeszcze strasznie sie mecze z nadkwasoscia, ble, okropne uczucie, jakbym ciagle miala brudne zeby
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Kurczak, ja też nie daje rady zawsze wszystkiego nadrobic... |
|
|
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
wyszłam z pracy o 15, usiadłam teraz i musiałam 2 strony nadrabiać!!!!
![]() ale dałam radę... agulaaabar ja byłam jakoś chyba 13 grudnia na usg t byłam już w 6 tygodniu i którymś tam dniu, teraz sobie głowy nie zawracam liczeniem bo idę w poniedziałek na kolejną wizytę to na nowo będę odliczała. a z tym Twoim terminem to na zdjęciu fasolki masz pod wzrostem napisane 11-07-29 stąd wnioskuję, że chyba termin porodu Ci się przyspieszył... co do brzucha to u mnie masakra!!! ja sobie troszkę przybrałam już, ale mój brzuch w ciągu dnia ma takie wzdęcia, że na wieczór wyglądam już jak 6 miesiąc po prostu masakra jakaś... dobrze, ze rankiem jeszcze jest ok to mam co do prac założyć... inaczej bym musiała w moich podomowych dresikach do pracy wychodzić sygine ja też brałam ślub w październiku i nasze dziecko jest niemalże efektem nocy poślubnej |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
nerola widzę że szalejesz z zakupami.Dobrze i tanio umiesz kupić
![]() jutro kobieta ma mi gondolkę wysłać |
|
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Biorę doraźnie Rennie, ale to już w momencie jak nie daję rady. Nawet nie czytałam w instrukcji czy można , musze to sprawdzić.
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
Chyba można, bo mi moja ginekolog to właśnie doradzala na zgagę...
edit: kurczę... a moze to ranigast był... lepiej sprzwdź :/
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-01-04 o 21:16 |
|
|
|
#3459 |
|
Rozeznanie
|
Gin mi odpisał na mojego popołudniowego smsa, że mogę wziąć duomax ale kurczę i tak się waham
zobaczę, jak się będę jutro czuła..jeżuuu, jak ja tu marudzę.. że Wy mnie jeszcze znosicie ![]() a co do kładzenia się spać na głodno- oj wiem, że to wywołuje jeszcze większe mdłości ![]() jedyne dobre, że jeszcze ani razu nie wymiotowałam, parę razy było blisko ale się obyło bez spawików ![]() ja się na dziś odmeldowuję, dobrej nocki
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnie LadyInBlack2... tutaj każda zawodzi na własną nutę... (no ja akurat na podobną, co maugoszatka
)... Też idę luli... a jutro jak tu wejdę, będzie pewnie ze cztery strony dalej...
|
#3461 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczne maleństwo!!!
Cytat:
ale w luźnych ubraniach widać ![]() nerola, super wygląda ![]() Tak myślę że to było to... co prawda nerolka napisała o kolejnej ciąży, ja jestem w pierwszej, ale i tak mam nadzieję że mi się nie zdawało ![]() Cytat:
![]() Ja też dla maleństwa nic nie kupuję, miałam okazję świetny wózek kupić używany, ale jakoś...na razie się boję. Poczekam jeszcze trochę... za to dla siebie jak najbardziej - przywiozłam właśnie od kuzynki ogromne pudło ciuchów ciążowych i mierzę
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ha ha nawet mi dobrze idzie pisanie pracki
raz tylko do Was zaglądnęłam i spadam kończyć jeszcze mi niedużo zostało więc nie tak źle ![]() Ale zazdroszczę wszystkim które mają od znajomych ciuszki ciążowe bądź na dzidziusia bo ja na razie nie mam nic, poza ochraniaczem do łóżeczka dla bobaska bo kiedyś nowe z metką kupiłam na ciuszkach za 4zł z Kubusiem puchatkiem haftowane - śliczne.
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Wiatm
![]() ja własnie wrociłam z pogotowia :/ spedzilam tam 3.5 godziny i jedyne czego sie dowiedzialam to ze moze to byc poronienie ale moze to nic nie byc dowiem sie na USG w czwartek :/ jak przyjechalam tam to byłam tak slaba ze moje cisnienie wynosiło 100/50 a jak wychodziłam 130/80 angielscy lekarze :/ |
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki
|
|
#3465 |
|
Rozeznanie
|
oj ja też trzymam
co za lekarze wróciłam właśnie z kina, zjadłam kanapkę i chyba pójdę spać - zaczynam bać się nocy a dziś sama bo mąż w Wawce no nic, najwyżej będę czytać ![]() dobrej nocy dziewczyny!! |
|
|
|
#3466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
ja śpię prawie codziennie sama bo mąż na noc pracuje
ale ma to swoje plusy, nikt mi się nie rozpycha w łóżku ehh ja też spadam już do wyrka, tylko wyprawię męża, zaraz wychodzi jakoś ostatnio nie mam weny do pisania, nie wiem czemu... dobranoc Mamusie
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje tez mam nadzieje tym bardziej ze dokladnie miesiac temu tzn tak jak bym miala dostac @ miałam tak sama tylko troszke mniej tego brazowego sluzu nie wiem czy wytrzymam do czwartku :/
myslicie ze stetoskopem mozna wyczuc tetno plodu w 11 tygodniu?? bo ona cos tam słuchala potem palcami dotykała ale jak sie jej zapytałam czy czuje bicie sreduszka to powiedziala ze stetoskopem nie mozna uslyszec :/ mam ale gin przymnije tylko w niedziele :/ a wczwartek mam USG :/ Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2011-01-04 o 23:16 |
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysyłam pozytywne fluidki żeby wszytsko dpbrze było
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamuśki
![]() Dołączam do Was, mam termin na 17 lipiec Szkoda, że tak późno znalazłam takie forum...Pozdrawiam Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-01-05 o 01:43 |
|
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!Idę zaraz na zajecia, choc cieeeeeeeezko bylo wstac, ale chwilowo jeszcze mnie rzygi nie dopadaly (odpukac).
Beatka, mozesz mi pozazdroscic tez, bo mam sisotrzenice 4 miesc i bratanka rocznergo: bede dobrze zaoparzona:P ![]() Kasiahexe, jak to, usg ci nie zrobili? Boze, ja jak mialam plamienie w 4-5 tygodniu to na pogotowiu pierwsze co to usg! Skandal! Trzymaj sie Kasia mocno ![]() ![]() Stapelka, Zanka, a co robia wasi TZ? Ja nie umiem sama spac... Cześć Natka ![]() ![]() Miłego dnia, lecę! |
|
|
|
#3472 |
|
BAN stały
|
kasiahexe wierzę,ze niepotrzebnie się stresujesz,ze to tylko plamienie niegroźne.
![]() Wszystko bedize dobrze. Nie rozumiem tylko dlaczego w 12 tyg. nie zrobili Ci usg?I dlaczego nie zostałaś na oddziale?W Polsce to niedopuszczalne. Ja nadal plamię na rdzawo. Stetoskopem jeszcze nie wyczujesz tętna niestety. Cholera podesłałabym Ci swój detektor ale jak ![]() A jak ja to robie,ze jestem szczupła? Po prostu dużo lata przy dzieciakach,ogrodzie i nie objadam sie.Staram sie dbać o siebie jedząc zdrowo(no w ciąży mi to nie wychodzi przez zachcianki). Jem dużo owoców,warzyw. A jak zjem coś tłustego,to i tak zaraz spale bo siedzieć nie potrafię. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-01-05 o 07:34 |
|
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiahexe trzymaj sie! Mam nadzieje, ze w czwartek beda same dobre wiesci!
Nerola taka jest angielska opieka nad ciezarnymi, oni tam nie daja nic na podtrzymanie ciazy, bo uwazaja, ze jak ma sie poronic to i tak sie poroni... Choc jak ja mialam krwawienie na poczatku w pierwszej ciazy, to tego samego dnia mialam usg, wiec nie wszedzie w Anglii jest tak zle. A ja jeszcze 10 godz do wizyty, nie wiem jak ja dzis wysiedze w pracy, tym bardziej, ze za duzo jej nie mam na dzis. |
|
|
|
#3474 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamusie!!!
jej jak mi się dzisiaj nie chciało wstawać do pracy!!! normalnie resztką siły woli się zwlokłam bo już przez chwilę miałam zamair powiedzieć mężowi żeby mi urlop na żądanie wypisał ![]() a w pracy póki co ok. zjadłam sniadanko, wypiłam herbatke, zapoznałam się z tym co na świecie i chyba trzeba by zacząć coś robić kasiaxexe trzymam kciuki i na pewno będzie dobrze!!!! |
|
|
|
#3475 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() weruczek, mój mąż jest właścicielem naszej firmy, a że wielu klientów mamy w Warszawie to czasem tam jeździ. Tzn jeździ często ale na noc czasami. ja też nie lubię sama spać, lęki mam jakieś, nawet nie o to że mnie ktoś napadnie tylko, że mnie się coś stanie, zemdleję, umrę i nikt mi nie pomoże aa takie tam
|
|
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry wszystkim Mamusiom
![]() kasiahexe mocno trzymam kciuki żeby było w porządku!!! ![]() a ja dzisiaj siedzę w zimnym biurze bo nie palą byle do 16-tej i w końcu długi weekend mam nadzieję że nie zamarznę
|
|
|
|
#3477 |
|
Rozeznanie
|
doberek
![]() kasiahexe trzymam mooocnoo kciuki zeby wszystko bylo dobrze!!!! ![]() sygine ale masz dobrze ze dlugi weekend ja niestety w pt do pracy.. u mnie w pracy dzis znowu cisza..spokojny jakos ten poczatek stycznia
|
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
mam długi weekend bo się szef zgodził dać mi urlop
i nareszcie w piątek znowu ujrzę moje maleństwo bo idę do lekarza i już cała się trzęsę żeby wszystko było dobrze chociaż nie widać tego po mnie bo po tatusiu mam wewnętrzny spokój i opanowanie tym razem na usg chce iść też mój tż - czy myślicie że w 13-14 tygodniu zrobią mi już usg przez brzuch? |
|
|
|
#3479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystko bedzie dobrzeW pierwszej ciąży tez trafiłam na izbe przyjęć z potwornym bólem, wysiedziałam się chyba z 6 h (akurat strajki były w szpitalach) niby zrobili mi usg i serduszko biło ale na dowidzenia lekarka mi powiedziała: to nie znaczy, że nie wróci pani do nas dziś z poronieniem. Normalnie to chyba była najgorsza rzecz jaką usłyszałam. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Pewnie wystarczyłoby wziąć nospę, ale żaden lekarz nie wpadł na tak genialny pomysł, tylko mnie tam trzymali w nerwach i pewnie ból sam się nakręcał. Dziś rano był super mrozek Uwielbiam takie mroźne powietrze. Oczywiście ze skrobaniem szyb było już gorzej ![]() sygine w 11t juz miałam przez brzuch, więc u Ciebie tym bardziej przez brzuch powinno być |
|
|
|
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w poniedziałek ide i to będzie 11 tydzień i bardzo bym chciała mieć usg przez brzuch, ale pewnie mi zrobi dowcipne... chociaż nie wiem...
któraś z Was miała w 11 tygodniu już przez brzuch?? a właśnie przeczytałam że jednak można już przez brzuch - dzięki JustPi - humorek mi się poprawił
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2011-01-05 o 08:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.

Dzidzi chyba nie smakował dzisiejszy obiad, bo zaraz po zjedzeniu było mi już niedobrze. Męczyłam się kilka godzin i w efekcie wszystko wylądowało w muszli klozetowej. Az mnie teraz przełyk cały piecze od tych kwasów, nic zjeść nie mogę z tego powodu...
.

masakra jakaś... dobrze, ze rankiem jeszcze jest ok to mam co do prac założyć... inaczej bym musiała w moich podomowych dresikach do pracy wychodzić 
, musze to sprawdzić.

byle do 16-tej i w końcu długi weekend