|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Nita6 na basen chciałam, może namówię koleżankę. To razem raźniej... w sumie też słyszałam dużo dobrego o pływaniu w ciąży. A są jakieś przeciwwskazania?
Stampelka w opisie jest napisane że zajęcia są dostosowane do każdego trymestru ciąży, nie wiem co to znaczy... może rzeczywiście basen byłby lepszy... ehh... sama nie wiem ![]() Cytat:
weruczek ja jak zamieszkaliśmy sami polubiłam bardzo gotować, piec. Lubię eksperymentować, szukać przepisów i pichcić... teraz od dwóch tygodni chodzi na mną tarta ze szpinakiem, serem i kurakiem
|
|
|
|
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
iwonap79 a za ile znalazlas ten Baby Sound?bo ja tez zwariuje czekajac od jednego do drugiego usg
i moze bym sobie sprawila za 190zł w wawie na ul. radomskiejale jak poszukasz to spokojnie około 170zł aaa! ja mówię o baby sound B (nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale może to nowsza wersja) nie znalazłam żadnego używanego tylko same nówki ![]() ale jak jesteś z wawy to wstrzymaj się do jutra. mój mąż przedstawiciel medyczny ma jutro zajść do zaprzyjażnionej hurtowni medycznej to może będzie taniej ))iwonA |
|
|
|
#3663 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ale pewnie kilka wymachów by się przydało zrobić ![]() A pływac nie umiem... szkoda byłoby się utopić w ciąży A ja dzisiaj zaliczyłam pyszne lody czekoladowe
|
|
#3664 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam takie pytanie (błagam - nie pomyślcie, że jestem idiotką - tak mnie to po prostu nurtuje)- czy w ciąży normalne jest, że ma się plamienia śluzu?? takie zwykłe, jak podczas różnych faz w okresie... nie chodzi mi o ciemne i o krwawienia, ale takie standardowe... bo nie wiem czy to normalne...
|
|
|
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
Nita6 ja chcę kwaśnicę
![]() Co do basenu to też mam zamiar chodzić i już nie mogę się doczekać, aż wyzdrowieję i się troszkę poruszam. Mam już dość tego leżenia. Może jutro wstanę... Na razie wysłałam TŻ po pizzę. Będę wyglądać jak wieloryb, szczególnie na basenie
|
#3666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie znikneła mamuśka z Barcelony (zapomnialam nicka)???
|
|
|
|
#3668 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja alergik pierwsza klasa... wapno biore w ciąży tonami ja bym też chciała,ale mam strasznego lenia... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- a co z kasiąhexe?? |
||||
|
|
|
#3669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja płaciłam w aptece za 60 tabletek 15 zł. Więc nie jest źle
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kasiahexe, jak tam? ? ? Cytat:
Mnie też pani dr powiedziała że od początku to tylko kwas foliowy, inne witaminy od 12 tygodnia, ale że ja mało jem, no i głównie bezmięsne (szkoda że tego nie widać po mnie ), to sama stwierdziłam że kupuję i biorę od początku, na pewno nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Jutro jadę do pani dr, zobaczyny co tam nowego, choć pewnie będzie bez usg no i potem na basen
|
|
|
#3670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
paracetamol mogłaś wziać,lepiej zwalczyć goraczkę niż starać się ją przeczekać. Cytat:
masz zawsze stałą ilość bawnika we włosach/chyba,ze zaczynasz siwieć/ i włosy czy w ciazy czy poza nią ufarbują się tak samo -jeżeli oczywiście zachowa sie odpowiednie proporcje składników i czas reakcji na prawdę,lepiej przypinuj nastepnym razem fryzjerke bo ona jak spiepszy to zwali na ciążę,bo przecież Ci nie powie,że to przez jej głupotęa takie plamienie to nie plamienie ale racja tez bym sie zaniepokoiła,skoro się nie powtarza,nic nie boli to powinno wszystk obyć okprzynajmniej masz święty spokój ![]() CO Z KASIĄHEXE... martwię się ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Aania gdzie jeździsz na basen??? ![]() kurdę ja zacznę brac witaminy dopiero jak lekarz mi zleci... zazdroszczę Wam małych ilości pochłanianego jedzenia-ja należe do tej drugiej grupy-pochłaniających za duzo |
||
|
|
|
#3671 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Camembert tniesz na pół ale wzdłuż (żeby były 2 kółka), kładziesz ser na połówce bułki skórką w dół, na to plaster ananasa i do piekarnika. Po wyjęciu z pieca w dziurkę od ananasa wrzucasz łyżeczkę żurawiny (lub borówek) i wcinasz. Polecam, pycha ![]() kurczaku, zazdraszczam mnie muli po każdym słodyczu fatalnie a już po wszelkich wyrobach z czekoladą to zwłaszcza..Cytat:
chyba, że masz na myśli plamienia podbarwione krwią
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tą beczką dobre, tylko kto taką dużą znajdzie ![]() inutil - co do basenu to tylko w tyvch syfiastych nie pływać i nie jak już czop odejdzie (czasem szybko odchodzi...) bo ryzyko złapania jakiegoś syfa jest śluz - ja mam duzo i wodnity, do tego cos mnie swędzi (pewnie znowu mam upławy...), teraz uzywam tantum rosa, moze pomoze do wizyty u gina. niby tam pisze ze nie wolno w ciazy, ale chyba o irygacje chodzi a nie podmywanie sie... |
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam taki mleczno-biały... Ale raz miałam takie ciągnące jajo, jak w płodnych... Myślicie, że mogłam sobie jeszcze drugą sztukę dorobić?
---margaret - no to jest to stare opakowanie. Teraz to się nazywa Femibion Natal 2 http://www.domzdrowia.pl/68395,femin...-kapsulek.html ---ale czekaj... na moim opakowaniu jest napisane, że to sie wcześniej nazywało dokładnie: feminatal 400 (meta folin +DHA) - więc może to nie dokładnie to samo. Poza tym - w składzie Twoim widzę jednak żelazo - a u mnie chyba nie ma... zgłupiałam już...
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-01-06 o 20:57 |
|
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martwić się można jeśli jest zabarwiony krwią...Ja dzisiaj zasnęłam na kanapie, podniosłam się gwałtownie i coś mnie strasznie zabolało z prawej strony na wysokości pępka i trzymało przez chwilę jakby taki skurcz :/ Wystraszyłam się, ale plamień żadnych nie mam i juz jest ok, mam nadzieje, że nic sie nie stało. Ja to panikara straszna jestem. Tż to ma już mnie chyba dość. To moja pierwsza ciąża i chyba przewrażliwiona jestem
|
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.domzdrowia.pl/filter/2,47...1578,feminatal Ty masz ten drugi od góry a ja ten trzeci. Pewnie się trochę różnią składem... i ceną - ale już nie trochę...
|
|
#3679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i też panikuję bom w ciąży z pierworodnym/-ną
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
hmmm... ja też to miewam, jak się szybko podniosę z leżącego albo przekręcę na łóżku... więc może to naturalne... ale w poprzedniej ciązy tego nie miałam
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3682 |
|
Rozeznanie
|
mnie czasem przy wstawaniu albo kichaniu zepnie boleśnie w pachwinach. Ale gin od razu mówiła, że to normalne, wszystko się rozciąga i żeby się nie przejmować
to się nie przejmuję. Inutil: ja gdzieś czytałam, że w kolejnych trymestrach można robić różne rodzaje ćwiczeń, wiec to może dobrze, że napisali że dostosowują. Koleżanka całą ciążę chodziła na Pilates bo ma wypadnięty dysk i baaaardzo sobie chwaliła. |
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
To mnie troszkę uspokoiłyście
![]() Ale bym zjadła lody śmietankowe z polewą czekoladową mmm, kurcze że dzisiaj świeto i wszystko pozamykane ![]() Ćwiczcie ćwiczcie dziewczyny, dla zdrowia i lepszego samopoczucia, ja zaczne chyba w domu jakies cwiczenia ![]() Co z kasiąhexe, nic sie nie odzywa.... |
|
|
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, pewnie żabki były w takim razie otwarte
No nic lody zostawię na jutro
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie ma czego chyba zazdrościć przemianę materii mam tak wolną że dosłownie tyję od patrzenia na jedzenie, a po 1 kanapce jestem najedzona... A propo jedzenia, wreszcie dziś poszłam z TŻem do chińczyka - chodził za mną od dawna no i sobie zamówiłam indyka w pikantnym sosie... ehh...co jak co, ale pikantny to był jak diabli. JUż wypiłam po tym chyba z 2 litry wody. ale taki pyyyyszny - tego mi było trzeba
|
|
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
Kochanie niesty ale ciaza jest martwa od trzech tygodni czy obumarła zaraz po moim ostanim skanie
czuje sie tragicznie ale musze zyc dalej i dalej starac sie o moja kochana pocieche :/ Przemna teraz najgorsze musze wydalic mojego skarbusia a organizmu :/ Zycze wszytkim mamusią codownych i spokonych miesiecy ![]() ![]() ![]() zegnam was moje kochane i dziekuje za wsparcie ![]() ![]()
|
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
kasiahexe - nawet nie wiesz, jak mi przykro... brak mi słów...
wiem, że koleżance - właśnie w UK - dali możliwość wyciągnięcia dzidzi od razu - nie musiała czekać na samoczynne oczyszczenie - bo to na pewno jest niesamowicie trudne oczekiwanie... powodzenia w przyszłości...
|
#3689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz przynajmniej mam pewnosc ze przy nastej ciazy polski gin da mi progesteron bo byłam to potwierdzic w Londynie u polskiego ginekologa i powiedzial ze jak tylko zauwaze brak :@ to mam do niego przyjechac a on da mi progesteron
|
|
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

i moze bym sobie sprawila
za 190zł w wawie na ul. radomskiej

dla maleństwa , ja biorę PregnaPLUS teża zawieraja te kwasy i płacę jakieś 42 zł za 30 tabl, na początku tez brałam femibion ale gin mi mówił że żelaza nie na i żebym zmieniła 

zębole