Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-06, 19:03   #3661
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Nita6 na basen chciałam, może namówię koleżankę. To razem raźniej... w sumie też słyszałam dużo dobrego o pływaniu w ciąży. A są jakieś przeciwwskazania?

Stampelka w opisie jest napisane że zajęcia są dostosowane do każdego trymestru ciąży, nie wiem co to znaczy... może rzeczywiście basen byłby lepszy...

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ja właśnie zjadłam żurek z kiełbaską
ehh... sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
u mnie dzisiaj kwaśnica była

a na kolację właśnie szukam jakiś fajnych grzanek ,
chyba zrobię z pieczarkami i serkiem obtoczone w jajku
mm, grzanki... tylko my się tak zabezpieczyliśmy że pustą lodówkę mamy, chleba nie zrobiliśmy bo drożdży zapomnieliśmy kupić....

weruczek ja jak zamieszkaliśmy sami polubiłam bardzo gotować, piec. Lubię eksperymentować, szukać przepisów i pichcić... teraz od dwóch tygodni chodzi na mną tarta ze szpinakiem, serem i kurakiem w końcu wzięłam od mamy blaszkę do tarty i mam zamiar zrobić jutro albo w sobotę
Stary 2011-01-06, 19:09   #3662
iwonap79
Raczkowanie

iwonap79 a za ile znalazlas ten Baby Sound?bo ja tez zwariuje czekajac od jednego do drugiego usg i moze bym sobie sprawilaza 190zł w wawie na ul. radomskiej
ale jak poszukasz to spokojnie około 170zł
aaa! ja mówię o baby sound B (nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale może to nowsza wersja)

nie znalazłam żadnego używanego tylko same nówki

ale jak jesteś z wawy to wstrzymaj się do jutra. mój mąż przedstawiciel medyczny ma jutro zajść do zaprzyjażnionej hurtowni medycznej to może będzie taniej))
iwonA
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 19:50   #3663
kurczak Wolf
Zadomowienie

Cytat:
kurczak Wolf Ja też biorę ten feminatal ( teraz zmienili jego nazwę ) tylko ja mam taki że łykam 1 tabletkę dziennie i za 60 tabletek zapłaciłam nie całe 30 zł. Moja lekarka mi go poleciła więc chyba jest dobry

Dzień dobry mamusie i brzuszki
Ten do 12 tc był chyba faktycznie tańszy ale ja teraz biorę ten od 13 tc i trochę szarpie po kieszeni...

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
Witaminy mi lekarz zalecił Femibion. Rzeczywiście masakra cenowa 60 zl opakowanie ale juz na necie znalazłam za 54 wiec moze trzeba jesczze trocheposzperac. Te witaminy sa podobno najlepsze zawierają dodatkowo kapsułki z kwasami DHA, które jak moj gin mówi udowodniona że mają bardzo dobry wpływ na rozwój mózgu i wzroku dziecka. Teoretycznie te kwasy można uzupełniać w diecie np ryby (ale te znowu mają metale ciężkie) więc polecił mi te witaminy. Cena też idzie wytłumaczyc bo jest 30 witamin plus 30 kapsułek z DHA
no więc własnie... ciężka decyzja :/

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

dla maleństwa , ja biorę PregnaPLUS teża zawieraja te kwasy i płacę jakieś 42 zł za 30 tabl, na początku tez brałam femibion ale gin mi mówił że żelaza nie na i żebym zmieniła
No to mi teraz ćwieka zabiłaś...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja mam Falvit mama (ale nie łykam codziennie), i do tego kiedys dostałam 4 tabletki pharmaton matruelle (one są z kwasami dha), ale są gigantyczne te tabletki.

A kwasów dha nie da się samych gdzieś dokupić, bo wit. wolałabym brać co drugi dzień
dlaczego?

Cytat:
dziewczyny chodzicie na jakieś zajęcia w ciąży ? jakiś wysiłek fizyczny ?
ja zastanawiam się nad basenem dwa razy w tygodniu

jak to wygląda u was ?
Ja miałam w pracy spooory wysiłek fizyczny i psychiczny - więc teraz korzystam z tego, że jestem w domku i ODPOCZYWAM. Czytam, snuję się po mieszkaniu, duuuuuuużo śpię... taka równowaga w naturze No ale pewnie kilka wymachów by się przydało zrobić

A pływac nie umiem... szkoda byłoby się utopić w ciąży

A ja dzisiaj zaliczyłam pyszne lody czekoladowe

Carlos Ruiz Zafón
kurczak Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 19:59   #3664
pieleszka
Wtajemniczenie

dziewczyny mam takie pytanie (błagam - nie pomyślcie, że jestem idiotką - tak mnie to po prostu nurtuje)- czy w ciąży normalne jest, że ma się plamienia śluzu?? takie zwykłe, jak podczas różnych faz w okresie... nie chodzi mi o ciemne i o krwawienia, ale takie standardowe... bo nie wiem czy to normalne...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:02   #3665
jacieeeee
Wtajemniczenie

Nita6 ja chcę kwaśnicę

Co do basenu to też mam zamiar chodzić i już nie mogę się doczekać, aż wyzdrowieję i się troszkę poruszam. Mam już dość tego leżenia. Może jutro wstanę...
Na razie wysłałam TŻ po pizzę. Będę wyglądać jak wieloryb, szczególnie na basenie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:09   #3666
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziewczyny mam takie pytanie (błagam - nie pomyślcie, że jestem idiotką - tak mnie to po prostu nurtuje)- czy w ciąży normalne jest, że ma się plamienia śluzu?? takie zwykłe, jak podczas różnych faz w okresie... nie chodzi mi o ciemne i o krwawienia, ale takie standardowe... bo nie wiem czy to normalne...
pieleszka...w sumie nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi... jeśli od podbarwiony śluz to .... w zasadzie powinien być mleczny... ale ja np masz prawie cały czas brunatny...ciągle gdzies z szyjki pojawia sie niewielkie plamienie,co za tym idzie śluz mam podbarwiony.u mnie taka "uroda" w ciązy...

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:12   #3667
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

A gdzie znikneła mamuśka z Barcelony (zapomnialam nicka)???

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:22   #3668
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Telik
ja mam takie same obawy ,też ciąża bez jakiś anomali typu zgaga , mdlości itp.
ale wiesz jeszcze nas może dopaść , oby nie
myśle,że jak Was jeszcze nie dopadło to już nie dopadnie

Cytat:
dziewczyny jak macie jakies wysypki to nie wolno brac wapna w ciąży.
ja alergik pierwsza klasa... wapno biore w ciąży tonami

Cytat:
My zamierzamy wrócić do chodzenia na basen,
ja bym też chciała,ale mam strasznego lenia...

Cytat:
dziewczyny zabije mojego Tż.... grrrr, pożyczyłam od rodziców maszynę do chleba, wczoraj wybrałam sie na zakupu i poprosiłam go zeby wyciagnął chleb jak się upiecze... ta chole... wyciągala go za pomocą noże cała forma porysowana... ręcę mi opadaja... udusze go jak wroci z pracy. Wiem ze niektore z Was pieka w automatach powiedzcie mi czy orientujecie sie czy do moulinexa dostane sama forme .... bo jak nie to cała maszynę bedę musiała kupic.... rannnnnnyyyy dlaczego oni nie myśla???????????
spokojnie, mi też sie forma troche porysowała i póki co dajemy z nią rae,ale mój brat kupował nowa miske do moulinexa na allegro

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
A

Znalazłam klub fitness niedaleko mnie, gdzie prowadzone są zajęcia dla kobiet w ciąży, połączenie jogi, pilatesu i piłek...
zazdroszczę... u mnie na tej cholernej wiosce nic się nie dzieje...

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Rano wypiłam wapno teraz spróbuje drugie.... jak nie przejdzie to jade do lekarza rano bo naczytałam się o cholestazie........

I jeszcze mi sie krew z nosa puściła... co za dzień!
myślę,że cholestaza nie wychpdzi w tak dużej ilości,tak mi sie wydaje... lepiej żeby nie,weź wapno i maszeruj jutro do lekarza...obyś się nei zadrapała...

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

a co z kasiąhexe??

Nikoś już z nami
Stary 2011-01-06, 20:31   #3669
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kurczak Wolf Pokaż wiadomość
Ile kosztuje ten Vitaminer??
Ja płaciłam w aptece za 60 tabletek 15 zł. Więc nie jest źle

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
jesli chodzi o zakupy to ja narazienabyłam swietna ksiazke o ciazy, napisana jest z ogromnym dystanem ma postac troche pamietnika troche poradnika (wklejam fotke) no i dvd z cwiczeniami dla ciezarnych jutro, wolny dzien od pracy wiec pompuje pileczke i bedziemy sobie cwiczyc z fasolka, mam nadzieje ze to polubi
świetna jest! czytałam, polecam

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A kwasów dha nie da się samych gdzieś dokupić, bo wit. wolałabym brać co drugi dzień
same kupisz spokojnie, tylko pod różnymi nazwami, najczęściej jako kwasy omega-3.

kasiahexe, jak tam? ? ?

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
co do preparatów witaminowych- pytałam gina na pierwszej wizycie czy mam brać jakieś suplementy, powiedział że nie no to nie biorę, tylko folik ale to już od dość dawna, jeszcze na dłuuuugo przed ciążą. Ale jak będę w sobotę na wizycie to zapytam go raz jeszcze bo boję się, że nie dostarczam dziecku wszystkich niezbędnych składników. Mało jem, znowu poleciał mi kg w dół (w sumie już -5 kg od zajścia w ciążę ), myślę, że w tej sytuacji powinnam coś brać..
Powodzenia, na pewno będzie wszystko dobrze!
Mnie też pani dr powiedziała że od początku to tylko kwas foliowy, inne witaminy od 12 tygodnia, ale że ja mało jem, no i głównie bezmięsne (szkoda że tego nie widać po mnie), to sama stwierdziłam że kupuję i biorę od początku, na pewno nie zaszkodzi

Cytat:
dziewczyny jak macie jakies wysypki to nie wolno brac wapna w ciąży. może powodować skurcze macicy, to zdanie dermatologa
Dlaczego? W większości preparatów witaminowych masz wapń, wapno musujące to nic innego, a w ciąży zapotrzebowanie na wapń jest nawet większe niż normalnie.

Jutro jadę do pani dr, zobaczyny co tam nowego, choć pewnie będzie bez usg
no i potem na basen

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:35   #3670
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Proszę poradźcie mi:

Jestem od poniedziałku chora. Okazało się,że mam ostre zapalenie migdałów, straszny ból gardła, kaszel duszący, katar, ból głowy. Lekarz zapisał mi Bioparox - antybiotyk dozwolony w ciąży. Antybiotyk zadziałał bo z gardłem coraz lepiej, ale wczoraj dostałam również gorączkę 38 st. i się przejęłam, że może to naszemu robaczkowi zaszkodzić. Po konsultacji z lekarzem mogłam stosować tylko zimne okłady na zbicie temp. bo paracetamolu w pierwszym trymestrze nie polecał, chyba że temp. podskoczyłaby do 39-40 st.. Na szczeście okłady i letni prysznic pomógł, i dzisiaj gorączki już nie mam, został tylko kaszel, katar i ból głowy.

Ale do rzeczy: We wtorek mam drugą wizytę u ginekologa (10 tydzień) tak bardzo wyczekiwaną, i miałam mieć zrobione podstawowe badania czyli: morfologia, VORL, badanie ogólne moczu i grupa krwi, i nie wiem co ma teraz zrobić. Wychodzi na to że jutro jest ostatni termin kiedy mogę te badania zrobić przed wizytą i nie wiem czy przy mojej chorobie warto wogóle robić jakiekolwiek wyniki, bo wiadomo, że nie będą one zbyt dobre. A z drugiej strony to następną wizytę będę miała pewnie dopiero w lutym i czy to nie będzie za późno na konsultację gdyby coś było nie tak. mam nadzieję że mnie zrozumiałyście. Co byście zrobiły na moim miejscu?

Pozdrawiam mamusie i dzidziusie
morfologia i mocz to tanie badania,nie zaszkodzi Ci je zrobić, a jak powiesz lekarzowi,że miałaś infekcję to będzie wiedział jak interpretowac wyniki.

paracetamol mogłaś wziać,lepiej zwalczyć goraczkę niż starać się ją przeczekać.

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
co do farbwania: jestem za, ale uwaga!!! gdy farbowałąm włosy na bląd farbami, których używałam nie raz, u tej samej fryzjerki wyszły mi żółte!!! i to tylko w miejscu odrostów, tak jakby złapały na zły kolor tylko część włośów, które urosły w ciązy!!!
potem ratowałyśmy brązem i wyszły rude (też tylko w tych miejscach), więc radzę zrobić test))
nie zyczę mojego samopoczucia i wyglądu.
weź pod uwage że coś mogła spiepszyć twoja fryzjerka,włosy w ciązy nie farbują się ani odrobinę inaczej masz zawsze stałą ilość bawnika we włosach/chyba,ze zaczynasz siwieć/ i włosy czy w ciazy czy poza nią ufarbują się tak samo -jeżeli oczywiście zachowa sie odpowiednie proporcje składników i czas reakcji na prawdę,lepiej przypinuj nastepnym razem fryzjerke bo ona jak spiepszy to zwali na ciążę,bo przecież Ci nie powie,że to przez jej głupotę

a takie plamienie to nie plamienie ale racja tez bym sie zaniepokoiła,skoro się nie powtarza,nic nie boli to powinno wszystk obyć ok

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Z farbowaniem nie mam problemu bo nie farbuję się od dobrych 8 lat.
przynajmniej masz święty spokój

CO Z KASIĄHEXE... martwię się

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Aania gdzie jeździsz na basen???

kurdę ja zacznę brac witaminy dopiero jak lekarz mi zleci...
zazdroszczę Wam małych ilości pochłanianego jedzenia-ja należe do tej drugiej grupy-pochłaniających za duzo

Nikoś już z nami
Stary 2011-01-06, 20:39   #3671
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Rano wypiłam wapno teraz spróbuje drugie.... jak nie przejdzie to jade do lekarza rano bo naczytałam się o cholestazie........

I jeszcze mi sie krew z nosa puściła... co za dzień!
agulaaabar, trzymaj się i koniecznie marsz do lekarza jutro

Cytat:
u mnie dzisiaj kwaśnica była

a na kolację właśnie szukam jakiś fajnych grzanek ,
chyba zrobię z pieczarkami i serkiem obtoczone w jajku
my sobie czasem robimy takie grzanki: potrzebna bułka (lub chleb wyrojony w kółko), camembert, ananas w puszce i żurawina w słoiku.
Camembert tniesz na pół ale wzdłuż (żeby były 2 kółka), kładziesz ser na połówce bułki skórką w dół, na to plaster ananasa i do piekarnika. Po wyjęciu z pieca w dziurkę od ananasa wrzucasz łyżeczkę żurawiny (lub borówek) i wcinasz. Polecam, pycha

Cytat:
A ja dzisiaj zaliczyłam pyszne lody czekoladowe
kurczaku, zazdraszczam mnie muli po każdym słodyczu fatalnie a już po wszelkich wyrobach z czekoladą to zwłaszcza..

Cytat:
no mam nadzieję, że to normalne, bo ja codziennie mam taki gęsty, mleczny śluz chyba, że masz na myśli plamienia podbarwione krwią
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:42   #3672
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
CO Z KASIĄHEXE... martwię się
kurcze ja tez sie martwie...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:46   #3673
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Można wapno.
A jesli obawiasz sie skurczy,to 2 tabletki magnezu i jest równowaga a nawet nadwyżka magnezu.
To ma cierpieć,drapać sie i zakażać rany?
No co Wy?
Poza tym mamy też No-spę na skurcze.

Dlaczego tak sie wszystkiego boicie?
Tego nie wolno,tego nie...najlepiej zamknąć sie w beczce i przez 40 tyg. z niej nie wychodzić.
Wszystko niemal można ale z umiarem.
jakbym miała na wszystko co może zaszkodzić patrzeć to i oddychać by mi chyba nie było wolno (ołów w powietrzu...) a z tą beczką dobre, tylko kto taką dużą znajdzie

inutil - co do basenu to tylko w tyvch syfiastych nie pływać i nie jak już czop odejdzie (czasem szybko odchodzi...) bo ryzyko złapania jakiegoś syfa jest

śluz - ja mam duzo i wodnity, do tego cos mnie swędzi (pewnie znowu mam upławy...), teraz uzywam tantum rosa, moze pomoze do wizyty u gina. niby tam pisze ze nie wolno w ciazy, ale chyba o irygacje chodzi a nie podmywanie sie...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:46   #3674
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Ten do 12 tc był chyba faktycznie tańszy ale ja teraz biorę ten od 13 tc i trochę szarpie po kieszeni...
Ja biorę Feminatal N - Witaminy i składniki mineralne dla kobiet w ciąży i karmiących piersią dokładnie ten http://www.feminatal.pl/feminatal.html W tej chwili po zmianie nazwy nazywają sie femibion natal clasic. Moja ginka mówiła, że mogę brać jakiegolwiek witaminki dla kobiet w ciąży i poleciła te więc kupiłam i biorę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:46   #3675
kurczak Wolf
Zadomowienie

Ja też mam taki mleczno-biały... Ale raz miałam takie ciągnące jajo, jak w płodnych... Myślicie, że mogłam sobie jeszcze drugą sztukę dorobić?

---margaret - no to jest to stare opakowanie. Teraz to się nazywa Femibion Natal 2

http://www.domzdrowia.pl/68395,femin...-kapsulek.html

---ale czekaj... na moim opakowaniu jest napisane, że to sie wcześniej nazywało dokładnie: feminatal 400 (meta folin +DHA) - więc może to nie dokładnie to samo. Poza tym - w składzie Twoim widzę jednak żelazo - a u mnie chyba nie ma... zgłupiałam już...

Carlos Ruiz Zafón

Edytowane przez kurczak Wolf
Czas edycji: 2011-01-06 o 20:57
Stary 2011-01-06, 20:55   #3676
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam taki mleczno-biały... Ale raz miałam takie ciągnące jajo, jak w płodnych... Myślicie, że mogłam sobie jeszcze drugą sztukę dorobić?

---margaret - no to jest to stare opakowanie. Teraz to się nazywa Femibion Natal 2

http://www.domzdrowia.pl/68395,femin...-kapsulek.html
Wiem że to jest stare opakowanie, ja na to stare mam założone nowe dokładnie takie http://www.aptekagalen.pl/p2087,feminatal+n+60tbl
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:58   #3677
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam od początku mleczny śluz, lekarz powiedział że to normalne Martwić się można jeśli jest zabarwiony krwią...

Ja dzisiaj zasnęłam na kanapie, podniosłam się gwałtownie i coś mnie strasznie zabolało z prawej strony na wysokości pępka i trzymało przez chwilę jakby taki skurcz :/ Wystraszyłam się, ale plamień żadnych nie mam i juz jest ok, mam nadzieje, że nic sie nie stało. Ja to panikara straszna jestem. Tż to ma już mnie chyba dość. To moja pierwsza ciąża i chyba przewrażliwiona jestem
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:05   #3678
kurczak Wolf
Zadomowienie

Cytat:
Wiem że to jest stare opakowanie, ja na to stare mam założone nowe dokładnie takie http://www.aptekagalen.pl/p2087,feminatal+n+60tbl
już wiem, gdzie jest pies pogrzebany... zobacz:
http://www.domzdrowia.pl/filter/2,47...1578,feminatal
Ty masz ten drugi od góry a ja ten trzeci. Pewnie się trochę różnią składem... i ceną - ale już nie trochę...

Carlos Ruiz Zafón
Stary 2011-01-06, 21:06   #3679
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zasnęłam na kanapie, podniosłam się gwałtownie i coś mnie strasznie zabolało z prawej strony na wysokości pępka i trzymało przez chwilę jakby taki skurcz :/ Wystraszyłam się, ale plamień żadnych nie mam i juz jest ok, mam nadzieje, że nic sie nie stało. Ja to panikara straszna jestem. Tż to ma już mnie chyba dość. To moja pierwsza ciąża i chyba przewrażliwiona jestem
ja miałam tez tak już kilka razy, tak jakby w jajniku zakłuło, też się przestraszyłam ale nic się nie działo..
i też panikuję bom w ciąży z pierworodnym/-ną
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:10   #3680
kurczak Wolf
Zadomowienie

hmmm... ja też to miewam, jak się szybko podniosę z leżącego albo przekręcę na łóżku... więc może to naturalne... ale w poprzedniej ciązy tego nie miałam

Carlos Ruiz Zafón
Stary 2011-01-06, 21:18   #3681
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli jest przezroczysty lub białawy to ok, ja miałam nawet dość sporo ale teraz przy luteinie to po prostu jest mega dużo, lutkę miałam przepisaną bo miałam brązowe plamienia

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:21   #3682
Stapelka
Rozeznanie

mnie czasem przy wstawaniu albo kichaniu zepnie boleśnie w pachwinach. Ale gin od razu mówiła, że to normalne, wszystko się rozciąga i żeby się nie przejmować to się nie przejmuję.

Inutil: ja gdzieś czytałam, że w kolejnych trymestrach można robić różne rodzaje ćwiczeń, wiec to może dobrze, że napisali że dostosowują. Koleżanka całą ciążę chodziła na Pilates bo ma wypadnięty dysk i baaaardzo sobie chwaliła.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:59   #3683
Natka_
Zakorzenienie

To mnie troszkę uspokoiłyście
Ale bym zjadła lody śmietankowe z polewą czekoladową mmm, kurcze że dzisiaj świeto i wszystko pozamykane

Ćwiczcie ćwiczcie dziewczyny, dla zdrowia i lepszego samopoczucia, ja zaczne chyba w domu jakies cwiczenia

Co z kasiąhexe, nic sie nie odzywa....
Stary 2011-01-06, 22:10   #3684
kurczak Wolf
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
To mnie troszkę uspokoiłyście
Ale bym zjadła lody śmietankowe z polewą czekoladową mmm, kurcze że dzisiaj świeto i wszystko pozamykane

Ćwiczcie ćwiczcie dziewczyny, dla zdrowia i lepszego samopoczucia, ja zaczne chyba w domu jakies cwiczenia

Co z kasiąhexe, nic sie nie odzywa....
Były otwarte te sklepy, gdzie sprzedają własciciele - wiem, bo moj mąż specjalnie gnał po moje dzisiejsze lody

Carlos Ruiz Zafón
Stary 2011-01-06, 22:15   #3685
Natka_
Zakorzenienie

Kurcze, pewnie żabki były w takim razie otwarte No nic lody zostawię na jutro
Stary 2011-01-06, 22:17   #3686
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Aania gdzie jeździsz na basen???

kurdę ja zacznę brac witaminy dopiero jak lekarz mi zleci...
zazdroszczę Wam małych ilości pochłanianego jedzenia-ja należe do tej drugiej grupy-pochłaniających za duzo
Do Bochni, najbliżej mam
A nie ma czego chyba zazdrościć przemianę materii mam tak wolną że dosłownie tyję od patrzenia na jedzenie, a po 1 kanapce jestem najedzona...

A propo jedzenia, wreszcie dziś poszłam z TŻem do chińczyka - chodził za mną od dawna no i sobie zamówiłam indyka w pikantnym sosie... ehh...co jak co, ale pikantny to był jak diabli. JUż wypiłam po tym chyba z 2 litry wody. ale taki pyyyyszny - tego mi było trzeba

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 22:47   #3687
kasiahexe
Zadomowienie

Kochanie niesty ale ciaza jest martwa od trzech tygodni czy obumarła zaraz po moim ostanim skanie czuje sie tragicznie ale musze zyc dalej i dalej starac sie o moja kochana pocieche :/ Przemna teraz najgorsze musze wydalic mojego skarbusia a organizmu :/

Zycze wszytkim mamusią codownych i spokonych miesiecy
zegnam was moje kochane i dziekuje za wsparcie
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 22:57   #3688
kurczak Wolf
Zadomowienie

kasiahexe - nawet nie wiesz, jak mi przykro... brak mi słów...

wiem, że koleżance - właśnie w UK - dali możliwość wyciągnięcia dzidzi od razu - nie musiała czekać na samoczynne oczyszczenie - bo to na pewno jest niesamowicie trudne oczekiwanie...

powodzenia w przyszłości...

Carlos Ruiz Zafón
Stary 2011-01-06, 23:05   #3689
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
kasiahexe - nawet nie wiesz, jak mi przykro... brak mi słów...

wiem, że koleżance - właśnie w UK - dali możliwość wyciągnięcia dzidzi od razu - nie musiała czekać na samoczynne oczyszczenie - bo to na pewno jest niesamowicie trudne oczekiwanie...

powodzenia w przyszłości...
ja jutro poprosze o tabletke bo chce jak najszybciej zaczac starania od nowa teraz przynajmniej mam pewnosc ze przy nastej ciazy polski gin da mi progesteron bo byłam to potwierdzic w Londynie u polskiego ginekologa i powiedzial ze jak tylko zauwaze brak :@ to mam do niego przyjechac a on da mi progesteron
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 23:15   #3690
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Kochanie niesty ale ciaza jest martwa od trzech tygodni czy obumarła zaraz po moim ostanim skanie czuje sie tragicznie ale musze zyc dalej i dalej starac sie o moja kochana pocieche :/ Przemna teraz najgorsze musze wydalic mojego skarbusia a organizmu :/

Zycze wszytkim mamusią codownych i spokonych miesiecy
zegnam was moje kochane i dziekuje za wsparcie
Strasznie mi przykro...
Trzymam kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości