Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-06, 20:35   #3691
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

pomóżcie!
szukam jakiejś strony gdzie będą tygodnie ciąży i normy ile dzidziuś wtedy mierzy. plisss jak któraś z was zna taką stronkę, to proszę o link

ja mam stetoskop i nic nie słyszę

śliczne ciuszki fajne body z napisem, że jest cool jak tata

dziewczyny dzieki za komplementy

ja podczytuje ta stronke z wymiarami i rozwojem: http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...1&limitstart=1

tu sa bardzo dokladne wymiary: http://forum.styl.fm/prawidlowe-miar...azy.t18219.htm

i wage gdzies tez znalazlam na jakims forum ale teraz nie moge sie doszukac

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
agnieszka_pe25 jesli dobrze pamietam to u Ciebie bedzie synus to co ubierzesz go w rozwe butki? Kochana gdzie kupilas tez zestawik sliniaczek, paputki i czapunia niebieskie z misiem? i body DAD sliczniutkie

synus bedzie synus na 99% maksiu, nieoficjanie pomiedzy soba tak go nazywamy
a rozowe kapcioszki no coz.... natknelam sie na nie jak zrobilam test, no i krzyczaly: kup mnie kup mnie! bedzei coreczka!
no i nici tych rozowych z motylkami to chyba mu nie zaloze(tz bedzie wojowal ze jak chlopcu takie?) a jeansowe tak, tylko zmienie sznurowadelka.

zestaw sliniaczek, paputki, czapusia i takie spioszki w paseczki niebieskie to zestaw akurat ponizej 54 rozmiaru, angielski dla wczesniakow na 1,8kg wiec nawet nie wiem jaki to normalnie rozmiar kupione w mothercare po pierwszym synku

a body z tesco! kupione teraz, ale takie smieszne z roznymi napisami to sa chyba wszedzie

juz wiem co sobie zazycze od tz : http://www.laredoute.no/DetailPages/...earchBackLink=

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-01-06 o 20:41
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:42   #3692
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

aga pieklam:
-pychotke orzechowa
-capucino w innej wersji
-sernik gotowany
-kubusia
tyle mego wkladu, a Tz dzwonil, ze zrobil nam torta, bialego
jutro jeszcz salatke zrobie z piersi i zupek i starczy, reszte tesciowie szykuja, bedzie 23 osoby, a ode mnie tylko moi rodzice.
Stary 2011-01-06, 20:44   #3693
andziot
Zakorzenienie

używacie mineralnych kosmetyków do makijażu ???
mozecie polecić jakieś cienie fajne ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:46   #3694
eweska
Moderatoreska

Ale gonicie z tymi postami kochane, wystarczy wyjść na sanki i mam kupę nadrabiania, dziś juz się nie wyrobię z czytaniem niestety
Wymarzłam na sankach bo stałam nie jeździłam bo góra za wielka i wyboje więc sanki nie dla mnie, ale moje chłopaki wyjeździli się Teraz robię sobie cebulke duszoną na kolacje hahaha oj będzie rewolucja

Śliczne macie wszystkie brzuszki, każdy jest wyjątkowy

Pewnie widziałyście mój brzuchol na mm a jeśli nie to wrzucam również tutaj
Z dnia na dzień coraz wiekszy, kopniaki mocniejsze i dzieciaczki coraz bardziej ruchliwe

Piękne ciuszki dziewczyny pokazujecie, tyle już tego macie, a ja w lesie z zakupami nadal :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu0.jpg (52,1 KB, 82 załadowań)

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-01-06 o 20:47
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:51   #3695
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
boskie
tylko ja bym ominęła bokiem jakbym widziała
bo pajacyk nie odpina się do zmiany pieluchy i trzeba by cały prawie ściągać żeby pieluchę zmienić,
nienawidziłam takich

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Teraz robię sobie cebulke duszoną na kolacje hahaha oj będzie rewolucja
o matuchno
dobrze ze mnie z Wami nie będzie wiatry nadchodzą
(choć sama bym zjadła takiej cebuleczki )

Stary 2011-01-06, 20:52   #3696
MoniaK
Zakorzenienie

Eweska, pięknie wyglądasz i makijaż też rewelacja
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:52   #3697
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

eweska, bojowe zadanie dla Ciebie daj mi inspiracje co z tego zrobic, mam duze oczy ale nie wylupiaste
nie zmarzlas na sankach? u mnie tak wiatr i -9
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0216.jpg (77,1 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-01-06, 20:56   #3698
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

o matuchno
hahaha nie wiem jak tż przeżyje tą noc z nami bo synal też będzie jadł

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Eweska, pięknie wyglądasz i makijaż też rewelacja

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
eweska, bojowe zadanie dla Ciebie daj mi inspiracje co z tego zrobic, mam duze oczy ale nie wylupiaste
nie zmarzlas na sankach? u mnie tak wiatr i -9
Kochana pomyślę, wyszukam i coś jutro zaproponuję bo jeszcze 5 minut i spadam z kompa.
Na sankach troszkę zmarzłam ale u mnie +3 stopnie było no i wiatr, gdyby nie wiało byłoby super
Stary 2011-01-06, 20:58   #3699
principessina
Zakorzenienie

eweska no brzusio jak sie patrzy, piekny makijaz, zebym ja sie umiala umalowac!!!

agnieszka_pe25 no ladne imie wybraliscie, mojego meza super ten zestawik widzialam taki na allegro
Stary 2011-01-06, 20:58   #3700
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale gonicie z tymi postami kochane, wystarczy wyjść na sanki i mam kupę nadrabiania, dziś juz się nie wyrobię z czytaniem niestety
Wymarzłam na sankach bo stałam nie jeździłam bo góra za wielka i wyboje więc sanki nie dla mnie, ale moje chłopaki wyjeździli się Teraz robię sobie cebulke duszoną na kolacje hahaha oj będzie rewolucja

Z dnia na dzień coraz wiekszy, kopniaki mocniejsze i dzieciaczki coraz bardziej ruchliwe

Piękne ciuszki dziewczyny pokazujecie, tyle już tego macie, a ja w lesie z zakupami nadal :/
ale pieknie wygldasz, kurcze, kazde kolejne zdjecie coraz bardziej mnie zachwyca, pieknie ci w ciazy

Cytat:
boskie
tylko ja bym ominęła bokiem jakbym widziała
bo pajacyk nie odpina się do zmiany pieluchy i trzeba by cały prawie ściągać żeby pieluchę zmienić,
nienawidziłam takich

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

o matuchno
ja uzywam cieni nouba-moje ulubione,ale rzadko maluje sie cieniami(z lenistwa) a co do pajacykow, to ja mam prawie same pajacyki. opanowalam technike wyciagania nozek i podwijania pajacyka pod plecki przy zmianie pieluchy
Stary 2011-01-06, 20:59   #3701
andziot
Zakorzenienie

zajadam się Carte Dorami Advocat
mężu mi dal mniejszą porcję bo powiedział że alkoholowe są

Stary 2011-01-06, 21:01   #3702
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
eweska no brzusio jak sie patrzy, piekny makijaz, zebym ja sie umiala umalowac!!!

agnieszka_pe25 no ladne imie wybraliscie, mojego meza super ten zestawik widzialam taki na allegro

dzieki tak ? sa na allegro? hmmm to ja chyba szukac nie umiem zostawie mu cos do kupienia, bo potem znowu sie bedzie wsciekac
Stary 2011-01-06, 21:02   #3703
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
a a co do pajacykow, to ja mam prawie same pajacyki. opanowalam technike wyciagania nozek i podwijania pajacyka pod plecki przy zmianie pieluchy
no tak w takich co się odpina między nóżkami się da tak zrobić, ale te się nie odpinają
mają napy z tyłu na plecach zauważ
więc nie podwiniesz pod plecki tylko musisz zdjąć od góry

Stary 2011-01-06, 21:02   #3704
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
zajadam się Carte Dorami Advocat
mężu mi dal mniejszą porcję bo powiedział że alkoholowe są

nie no, ja zaraz chyba wyciagne mrozone maliny i koktajl zrobie bo nie wytrzymam(namiastka shake )
Stary 2011-01-06, 21:03   #3705
MoniaK
Zakorzenienie

Dobra, uciekam się położyć Dobrej nocki i nie naprodukujcie za dużo, coby rano nie trzeba wiele nadrabiać
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:04   #3706
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak w takich co się odpina między nóżkami się da tak zrobić, ale te się nie odpinają
mają napy z tyłu na plecach zauważ
więc nie podwiniesz pod plecki tylko musisz zdjąć od góry

ooo niezauwazylam, myslalam ze normalny pajac. no nic, to powiem mu ze takie ale normalne pajacykowate zeby nie mial za latwo hahahaha
Stary 2011-01-06, 21:04   #3707
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Cytat:
ale pieknie wygldasz, kurcze, kazde kolejne zdjecie coraz bardziej mnie zachwyca, pieknie ci w ciazy

ja uzywam cieni nouba-moje ulubione,ale rzadko maluje sie cieniami(z lenistwa) a co do pajacykow, to ja mam prawie same pajacyki. opanowalam technike wyciagania nozek i podwijania pajacyka pod plecki przy zmianie pieluchy
Zgadza się cienie Nouba są rewelacyjne ale cena niestety niezbyt przystępna, ale cienie świetne

Dobra spadam na dzisiaj do jutra kobitki
Pewnie z rana będę
Dobranoc
Stary 2011-01-06, 21:09   #3708
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
aga pieklam:
-pychotke orzechowa
-capucino w innej wersji
-sernik gotowany
-kubusia
jutro jeszcz salatke zrobie z piersi i zupek i starczy, reszte tesciowie szykuja, bedzie 23 osoby, a ode mnie tylko moi rodzice.
mmmmmmmmmmm
Cytat:

ale slodziuchny brzunio
Stary 2011-01-06, 21:17   #3709
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Ja tez juz sie zbieram
jutro mam do lekarza, pokaze mu wyniki, powiem o tym twardneniu brzucha, no ciekawe ile jestem na + z waga.. babcia dzis stwierdzila, ze pyza sie robie.
DOBRANOC MAMUSIE, DOBRANOC DZDZIUSIE.
Stary 2011-01-06, 21:18   #3710
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
aga pieklam:
-pychotke orzechowa
-capucino w innej wersji
-sernik gotowany
-kubusia
Mniami.. mi już ślinka cieknie!

Eweska wow, wow i jesczez raz WOW!! Normalnie napatrzeć się nie mogę

Agnieszka_pe 25 ja też koktaj sobie dziś przyszykowałam, ale miałam tylko śliwki i nie za bardzo mi podszedł Malinki to co innego
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:23   #3711
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Zobaczcie jaki słodki bodziak dla dziewczynki na lato http://sklep.51015kids.eu/?asort=3174&kolor=4196
Była może któraś z Was w 5-10-15?, są jakieś ładne ciuszki?
Cytat:
ja jakos rzadko kupuje w tym sklepie
dla mnie mają za dziecinne wzoryc czasem (nie wiem jak to wytlumaczyć)
wolę gładkie bluzeczki z falbanką czy guziczkiem niż jakieś słodkie obrazeczki
oni mają bardzo dobrą bawełnę, ciuszki są super jakości,
tanie nie są ale często mają przeceny i wtedy się opłaca
dziecięca bielizna jest śliczna ale jak ostatnio byłam to akurat ona nie byla przecenieona
Pracowalam w 5-10-15 i powiem Wam, ze te ciuszki wcale nie sa takie dobre. Bawelna w dotyku jakas taka przesiana, no i niestety wszystko chinskie. Mamy tez sie czasami skarzyly, ze sie rozciagaja i odbarwiaja w praniu.

W ramach pracowania nad zwiazkiem TZ odkurzyl dzisiaj mieszkanie a teraz myje podlogi - ja jako dj zapuszczam mu punkrocka z Youtube. Jak to cudownie siedziec na kanapie i patrzec jak ktos inny zasuwa na kolanach, tym bardziej, ze on zasluzyl nie tylko na mycie podlogi, ale tez na kamieniolomy i chloste A wczesniej mi zrobil nalesniki.

Nie wiem jak to sie dzieje, ze w tak waznym momencie zycia faceci daja ciala. Moj mi powiedzial, ze sytuacja go przerosla. Jego przerosla?! To ja mam mdlosci 3 miesiace, teraz jakies nerwobole nog i kregoslupa, to ja sie mecze chodzac po schodach, to ja bede sie wic z bolu przy porodzie, a on mi mowi, ze sytuacja go przerosla?! To trzeba bylo nie wywijac sie przed zakladaniem prezerwatywy, moj drogi i ponosic konsekwencje wlasnych decyzji. Jezu, faceci sa jak dzieci...

Jutro wkleje ciuszki kupione na przecenach, ktore Wam obiecalam.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:32   #3712
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Mniami.. mi już ślinka cieknie!

Eweska wow, wow i jesczez raz WOW!! Normalnie napatrzeć się nie mogę

Agnieszka_pe 25 ja też koktaj sobie dziś przyszykowałam, ale miałam tylko śliwki i nie za bardzo mi podszedł Malinki to co innego

mmm koktajl pierwszwa klasa. mam takie fazy w ciazy na jedzenie i od jakis 2 tyg jem rzeczy , a wlasciwie mixy glownie na mleku, jogurcie, albo serku bialym. takze koktajle co drugi dzien, najlepiej z truskawek i malin... w pierwszej ciazy na tym samym etapie tez tak mialam, ze pochlanialam kilogramy truskawek(wtedy byly swieze, wiec lepsze)

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Pracowalam w 5-10-15 i powiem Wam, ze te ciuszki wcale nie sa takie dobre. Bawelna w dotyku jakas taka przesiana, no i niestety wszystko chinskie. Mamy tez sie czasami skarzyly, ze sie rozciagaja i odbarwiaja w praniu.

W ramach pracowania nad zwiazkiem TZ odkurzyl dzisiaj mieszkanie a teraz myje podlogi - ja jako dj zapuszczam mu punkrocka z Youtube. Jak to cudownie siedziec na kanapie i patrzec jak ktos inny zasuwa na kolanach, tym bardziej, ze on zasluzyl nie tylko na mycie podlogi, ale tez na kamieniolomy i chloste A wczesniej mi zrobil nalesniki.

Nie wiem jak to sie dzieje, ze w tak waznym momencie zycia faceci daja ciala. Moj mi powiedzial, ze sytuacja go przerosla. Jego przerosla?! To ja mam mdlosci 3 miesiace, teraz jakies nerwobole nog i kregoslupa, to ja sie mecze chodzac po schodach, to ja bede sie wic z bolu przy porodzie, a on mi mowi, ze sytuacja go przerosla?! To trzeba bylo nie wywijac sie przed zakladaniem prezerwatywy, moj drogi i ponosic konsekwencje wlasnych decyzji. Jezu, faceci sa jak dzieci...

Jutro wkleje ciuszki kupione na przecenach, ktore Wam obiecalam.
jak mnie dopadlo zmeczenie po urodzeniu syna i bylismy sami, to sobie pomyslalam to samo, ze tyle wyrzeczen w ciazy, tyle przypadlosci, szpital, cisnienie, waga, opuchlizna, porod i wlasnie wtedy postanowilam ze za nic w swiecie nie bede dawala sie wykorzystywac po urodzeniu, do wstawania w nocy(w sensie ze tylko ja) teraz jego kolej na poczucie "instynktu rodzicielskiego"
Stary 2011-01-06, 21:36   #3713
agus87
Zakorzenienie

dziewczyny wlasnie wyczytalam, ze na watku mamus marcowo kwietniowych dziewczyna w 29 tc urodzila przez cc 1000g cooreczke emilke
ze wzgledu na zagrozenie stanu przedrzucawkowego mamy
mala lezy pod respiratrorem w inkubatorze
Stary 2011-01-06, 21:37   #3714
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

hihiihi ja dziś tez przesadzam z jedzeniem, zjadłam dwa placki po wegiersku,pół wiaderka lodow kakaowo-śmietankowych a na sam wieczór mąz poleciał po kebaba, zjadłam donera i zaraz pekne , ale jakoś tak mi sie chciało, a i wczoraj kupiłam sobie tantum rosa i dziś pierwszy raz tego uzyłam mam nadzieje ze przejdzie mi nocne swędzenie
Stary 2011-01-06, 21:38   #3715
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Dziękuje za kciuki
A więc byłam, mało nie zemdlałam z nerwów ale na szczęscie wszystko jest w porządku Badał mnie ginekologicznie, powiedział ze wszystko ok i potem wziął na USG, wymierzył, wyważył ,pokazał mi głowke, rączki, nóżki i dupcie i pytam czy to nie za wczesnie na pytania odnośnie płci. On mówi ze ma pewne przypuszczenia ale to nie na 100% i pokazał mi ową dupcie z dwoma jajcami Także prawdopodobnie na 90% bedzie Misiek
Od początku czułam chłopca ale jakoś chciałam dziewuszke no ale przecież to moja pierwsza ciąża i niezmiernie sie ciesze ze mam Miśka w brzuszku
Dał mi tez skierowanie na badania i musze zrobić ten test z glukozą. W aptece mam powiedziec ze chce kupic poprostu glukoze do badań??
Aha i wózek wybrany http://allegro.pl/x-lander-xa-2010-m...397693992.html
Tylko kolor nie wiem jaki, myślimy nad Jungle albo wulcano.
Serdecznie gratuluje synka My też się zastanawiamy nad zakupem X-landera XA, ale podoba nam się też bardzo Maxi Cosi Mura4. A jeśli chodzi o kolor, to widziałam je w sklepie na żywo i chyba bardziej przypadł mi do gustu wulcano.

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Nasza nie przyklada jeszcze glowki do brzucha ale to dlatego ze ja mam jeszcze maly brzuszek. Ale jak dowiedzielismy sie ze bedzie dzidizol to nie odstapywala mnie na krok, a raczej to jest indywidualistak i bardzo zadko przychodzila na pieszczoty. A teraz sie bardzo milusinska zrobila. W zalacznku jej zdjecie

Wiecie ze kupilam sobie piwerwsze typowe ubranko slubne. Zakochalam sie w sukience w kwiaty. Jest meeeega....
Wiesz co, u mnie brzucha też prawie nie widać, ale jakoś piesek wyczuł, że coś tam siedzi i to w zasadzie od pierwszych dni. Zanim zaszłam w ciąże, to zawsze jak kładłam się na kanapie przed telewizorem, to on leżał na mnie, a czasami nawet po mnie skakał. A w zasadzie tydzień po tym, jak zaszłam w ciąże (jeszcze sama nie wiedziałam, że jestem w ciąży), to on już tak jakby był ze mną trochę na dystans, a od jakiegoś czasu kładzie się na mnie tak delikatnie, a główkę przykłada do mojego brzucha i nasłuchuje. Bardzo to słodkie
A twój piesek też jest śliczny. Ja właśnie takiego chciałam, ale mój mąż wolał westa.
To może pokaż jaką sukienkę sobie kupiłaś.

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny
czwartek jak niedziela hihi

Tak sobie czytam i mnie to dziwi. Bo przecież odpowiednia waga i długość dzieciaczka w odpowiednim stadium jest miara prawidłowego rozwoju...może on coś nabazgrał w karcie tylko Tobie nic nie powiedziała. A sama nic nie pytasz? Tylko tak bada cie i tyle? żadnej rozmowy? :/
Ja to zawsze zagaduje...

Lolka chodzę na ćwiczenia dla kobiet w ciąży i staram się ze 2 razy w tyg na basen skoczyć.
Też mi się wydaje, że wręcz w obowiązku lekarza leży poinformowanie o wszystkim. Ale wiem, że są takie gbury, 2 razy udało mi się na takich trafić. w takich przypadkach nie pozostaje jednak nic innego, jak tylko zmiana lekarza.

A czwartek gorszy niż niedziela. Spaliśmy z mężem jak kamienie, pies też nas nie budził, że chce na spacer i wstaliśmy o 12:24. Mąż się wybrał do sklepu po bułki i wrócił z pustymi rękoma. Wszystko pozamykane, a w jedynym otwartym sklepie, to już nawet chleba tostowego nie mieli. Zupełnie nam wyleciało z głowy, że jakieś święto dzisiaj. W planach mieliśmy wycieczkę po sklepach meblowych i ogólnie jakieś większe zakupy, bo w lodówce pusto ... a tu taki klops. Dobrze, że mieliśmy jakieś resztki, to na obiad zrobiliśmy pizze (bez sera, bo akurat już nawet resztki nie było), a potem upiekłam babkę i na "kolację" ją pożarliśmy. No Święto nas zaskoczyło

Jutro na 14-tą mamy USG połówkowe, a potem będziemy realizować to, co dzisiaj z powodu Święta nam nie wyszło. Także jutro późnym wieczorem dam znać, co tam u mojej dzidzi słychać.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:38   #3716
anula_81
Zakorzenienie

a ja uciekam poczytac do lozka, bo dostalam fajowa ksiazke na swieta i nie mam kiedy skonczyc
agnieszka ale niektore sieciowki maja fajne ubranka dla dzieci wiesz? np lindex no i noa noa, moj ulubiony
a gdzie twoj Tz siedzi w Norwegii?
eweska nie no twoj brzuch wymiata totalnie!! wygladasz przeslicznie, o makijazu nawet nie wspomne, chyba normalnie zaprosze cie do nas na nartki co bys mnie codziennie do pracy malowala

ja uciekam spac moje mamuski kochane, znaczy ksiazeczke czytac w lozeczku, pozdrawiam i do jutra po poludniu zapewne

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:43   #3717
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziewczyny wlasnie wyczytalam, ze na watku mamus marcowo kwietniowych dziewczyna w 29 tc urodzila przez cc 1000g cooreczke emilke
ze wzgledu na zagrozenie stanu przedrzucawkowego mamy
mala lezy pod respiratrorem w inkubatorze
o rety... urodzila przez to samo co ja... chyba zawsze bede miec ciarki slyszac to...

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a ja uciekam poczytac do lozka, bo dostalam fajowa ksiazke na swieta i nie mam kiedy skonczyc
agnieszka ale niektore sieciowki maja fajne ubranka dla dzieci wiesz? np lindex no i noa noa, moj ulubiony
a gdzie twoj Tz siedzi w Norwegii?
eweska nie no twoj brzuch wymiata totalnie!! wygladasz przeslicznie, o makijazu nawet nie wspomne, chyba normalnie zaprosze cie do nas na nartki co bys mnie codziennie do pracy malowala

ja uciekam spac moje mamuski kochane, znaczy ksiazeczke czytac w lozeczku, pozdrawiam i do jutra po poludniu zapewne

ani lindexa ani noa noa nie pamietam szczerze mowiac, tz-sandnes
Stary 2011-01-06, 23:01   #3718
agus87
Zakorzenienie

ale mnie perfidnie cycki swedza.......
Stary 2011-01-06, 23:09   #3719
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Eweska ale ty pięknie wyglądasz w tej ciąży kochana i tak jak już wcześniej pisałam widac, że to dwóch chłopców jest pod serduszkiem

Trzymam kciuki za wizyty jutrzejsze dziewczynki, za badania również

Dziewczyny dzisiaj po kąpieli zrobiłam zdjęcia brzucha i normalnie jestem w szoku, jak mi urósł przez niecały tydzień. Jutro wrzuce zdjęcia to ocenicie
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 07:12   #3720
moniqac
Zadomowienie

W końu po raz pierwszy jestem pierwsza!!!
Dzien dobry mamuśi i malenstwa .

My wstaliśmy zrobić dla Tzta śniadanko i kanapeczkę do pracy, i uwaga:

DZISIAJ WIZYTA POŁÓWKOWA!!!!! 18.45. Juz mam taaaaaaaaaaaaaaaki ściśk żołądka że masakra!!!!!!!!!!
Błagam Was o kciuki!

I ide Was nadrabiać..... miałam jakieś 20 stron, jesteście bezlitosne .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości