|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
dziewczyny dzieki za komplementy ![]() ja podczytuje ta stronke z wymiarami i rozwojem: http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...1&limitstart=1 tu sa bardzo dokladne wymiary: http://forum.styl.fm/prawidlowe-miar...azy.t18219.htm i wage gdzies tez znalazlam na jakims forum ale teraz nie moge sie doszukac ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() a rozowe kapcioszki no coz.... natknelam sie na nie jak zrobilam test, no i krzyczaly: kup mnie kup mnie! bedzei coreczka! no i nici tych rozowych z motylkami to chyba mu nie zaloze(tz bedzie wojowal ze jak chlopcu takie?) a jeansowe tak, tylko zmienie sznurowadelka.zestaw sliniaczek, paputki, czapusia i takie spioszki w paseczki niebieskie to zestaw akurat ponizej 54 rozmiaru, angielski dla wczesniakow na 1,8kg wiec nawet nie wiem jaki to normalnie rozmiar kupione w mothercare po pierwszym synkua body z tesco! kupione teraz, ale takie smieszne z roznymi napisami to sa chyba wszedzie juz wiem co sobie zazycze od tz : http://www.laredoute.no/DetailPages/...earchBackLink= Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-06 o 20:41 |
||
|
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
aga pieklam:
-pychotke orzechowa -capucino w innej wersji -sernik gotowany -kubusia tyle mego wkladu, a Tz dzwonil, ze zrobil nam torta, bialego ![]() jutro jeszcz salatke zrobie z piersi i zupek i starczy, reszte tesciowie szykuja, bedzie 23 osoby, a ode mnie tylko moi rodzice.
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
używacie mineralnych kosmetyków do makijażu ???
mozecie polecić jakieś cienie fajne ??? |
|
|
|
#3694 |
|
Moderatoreska
|
Ale gonicie z tymi postami kochane, wystarczy wyjść na sanki i mam kupę nadrabiania, dziś juz się nie wyrobię z czytaniem niestety
![]() Wymarzłam na sankach bo stałam nie jeździłam bo góra za wielka i wyboje więc sanki nie dla mnie, ale moje chłopaki wyjeździli się Teraz robię sobie cebulke duszoną na kolacje hahaha oj będzie rewolucja ![]() Śliczne macie wszystkie brzuszki, każdy jest wyjątkowy ![]() Pewnie widziałyście mój brzuchol na mm a jeśli nie to wrzucam również tutaj ![]() Z dnia na dzień coraz wiekszy, kopniaki mocniejsze i dzieciaczki coraz bardziej ruchliwe ![]() Piękne ciuszki dziewczyny pokazujecie, tyle już tego macie, a ja w lesie z zakupami nadal :/ Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-06 o 20:47 |
|
|
|
#3695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja bym ominęła bokiem jakbym widziała bo pajacyk nie odpina się do zmiany pieluchy i trzeba by cały prawie ściągać żeby pieluchę zmienić, nienawidziłam takich ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() dobrze ze mnie z Wami nie będzie wiatry nadchodzą (choć sama bym zjadła takiej cebuleczki )
|
||
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Eweska, pięknie wyglądasz i makijaż też rewelacja
|
#3697 |
|
Zadomowienie
|
eweska, bojowe zadanie dla Ciebie
daj mi inspiracje co z tego zrobic, mam duze oczy ale nie wylupiaste![]() nie zmarzlas na sankach? u mnie tak wiatr i -9
|
#3698 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na sankach troszkę zmarzłam ale u mnie +3 stopnie było no i wiatr, gdyby nie wiało byłoby super
|
||
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
eweska no brzusio jak sie patrzy, piekny makijaz, zebym ja sie umiala umalowac!!!
![]() agnieszka_pe25 no ladne imie wybraliscie, mojego meza
|
#3700 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, kurcze, kazde kolejne zdjecie coraz bardziej mnie zachwyca, pieknie ci w ciazy![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
zajadam się Carte Dorami Advocat
![]() mężu mi dal mniejszą porcję bo powiedział że alkoholowe są |
|
|
|
#3702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki tak ? sa na allegro? hmmm to ja chyba szukac nie umiem zostawie mu cos do kupienia, bo potem znowu sie bedzie wsciekac
|
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mają napy z tyłu na plecach zauważ więc nie podwiniesz pod plecki tylko musisz zdjąć od góry |
|
|
|
|
#3704 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, uciekam się położyć
|
#3706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo niezauwazylam, myslalam ze normalny pajac. no nic, to powiem mu ze takie ale normalne pajacykowate zeby nie mial za latwo hahahaha |
|
|
|
|
#3707 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobra spadam na dzisiaj do jutra kobitki ![]() Pewnie z rana będę ![]() Dobranoc
|
||
|
|
|
#3708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez juz sie zbieram
![]() jutro mam do lekarza, pokaze mu wyniki, powiem o tym twardneniu brzucha, no ciekawe ile jestem na + z waga.. babcia dzis stwierdzila, ze pyza sie robie. DOBRANOC MAMUSIE, DOBRANOC DZDZIUSIE.
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eweska wow, wow i jesczez raz WOW!! Normalnie napatrzeć się nie mogę ![]() ![]() Agnieszka_pe 25 ja też koktaj sobie dziś przyszykowałam, ale miałam tylko śliwki i nie za bardzo mi podszedł Malinki to co innego
|
|
|
|
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ramach pracowania nad zwiazkiem TZ odkurzyl dzisiaj mieszkanie a teraz myje podlogi - ja jako dj zapuszczam mu punkrocka z Youtube. Jak to cudownie siedziec na kanapie i patrzec jak ktos inny zasuwa na kolanach, tym bardziej, ze on zasluzyl nie tylko na mycie podlogi, ale tez na kamieniolomy i chloste A wczesniej mi zrobil nalesniki.Nie wiem jak to sie dzieje, ze w tak waznym momencie zycia faceci daja ciala. Moj mi powiedzial, ze sytuacja go przerosla. Jego przerosla?! To ja mam mdlosci 3 miesiace, teraz jakies nerwobole nog i kregoslupa, to ja sie mecze chodzac po schodach, to ja bede sie wic z bolu przy porodzie, a on mi mowi, ze sytuacja go przerosla?! To trzeba bylo nie wywijac sie przed zakladaniem prezerwatywy, moj drogi i ponosic konsekwencje wlasnych decyzji. Jezu, faceci sa jak dzieci... Jutro wkleje ciuszki kupione na przecenach, ktore Wam obiecalam. |
||
|
|
|
#3712 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mmm koktajl pierwszwa klasa. mam takie fazy w ciazy na jedzenie i od jakis 2 tyg jem rzeczy , a wlasciwie mixy glownie na mleku, jogurcie, albo serku bialym. takze koktajle co drugi dzien, najlepiej z truskawek i malin... w pierwszej ciazy na tym samym etapie tez tak mialam, ze pochlanialam kilogramy truskawek(wtedy byly swieze, wiec lepsze) ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
jak mnie dopadlo zmeczenie po urodzeniu syna i bylismy sami, to sobie pomyslalam to samo, ze tyle wyrzeczen w ciazy, tyle przypadlosci, szpital, cisnienie, waga, opuchlizna, porod i wlasnie wtedy postanowilam ze za nic w swiecie nie bede dawala sie wykorzystywac po urodzeniu, do wstawania w nocy(w sensie ze tylko ja) teraz jego kolej na poczucie "instynktu rodzicielskiego"
|
||
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wlasnie wyczytalam, ze na watku mamus marcowo kwietniowych dziewczyna w 29 tc urodzila przez cc 1000g cooreczke emilke
ze wzgledu na zagrozenie stanu przedrzucawkowego mamy mala lezy pod respiratrorem w inkubatorze
|
|
|
|
#3714 |
|
Rozeznanie
|
hihiihi ja dziś tez przesadzam z jedzeniem, zjadłam dwa placki po wegiersku,pół wiaderka lodow kakaowo-śmietankowych a na sam wieczór mąz poleciał po kebaba, zjadłam donera i zaraz pekne , ale jakoś tak mi sie chciało
, a i wczoraj kupiłam sobie tantum rosa i dziś pierwszy raz tego uzyłam mam nadzieje ze przejdzie mi nocne swędzenie
|
|
#3715 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My też się zastanawiamy nad zakupem X-landera XA, ale podoba nam się też bardzo Maxi Cosi Mura4. A jeśli chodzi o kolor, to widziałam je w sklepie na żywo i chyba bardziej przypadł mi do gustu wulcano.Cytat:
![]() A twój piesek też jest śliczny. Ja właśnie takiego chciałam, ale mój mąż wolał westa. To może pokaż jaką sukienkę sobie kupiłaś. Cytat:
A czwartek gorszy niż niedziela. Spaliśmy z mężem jak kamienie, pies też nas nie budził, że chce na spacer i wstaliśmy o 12:24. Mąż się wybrał do sklepu po bułki i wrócił z pustymi rękoma. Wszystko pozamykane, a w jedynym otwartym sklepie, to już nawet chleba tostowego nie mieli. Zupełnie nam wyleciało z głowy, że jakieś święto dzisiaj. W planach mieliśmy wycieczkę po sklepach meblowych i ogólnie jakieś większe zakupy, bo w lodówce pusto ... a tu taki klops. Dobrze, że mieliśmy jakieś resztki, to na obiad zrobiliśmy pizze (bez sera, bo akurat już nawet resztki nie było), a potem upiekłam babkę i na "kolację" ją pożarliśmy. No Święto nas zaskoczyło Jutro na 14-tą mamy USG połówkowe, a potem będziemy realizować to, co dzisiaj z powodu Święta nam nie wyszło. Także jutro późnym wieczorem dam znać, co tam u mojej dzidzi słychać. |
|||
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uciekam poczytac do lozka, bo dostalam fajowa ksiazke na swieta i nie mam kiedy skonczyc
![]() agnieszka ale niektore sieciowki maja fajne ubranka dla dzieci wiesz? np lindex no i noa noa, moj ulubiony![]() a gdzie twoj Tz siedzi w Norwegii? eweska nie no twoj brzuch wymiata totalnie!! wygladasz przeslicznie, o makijazu nawet nie wspomne, chyba normalnie zaprosze cie do nas na nartki co bys mnie codziennie do pracy malowala ![]() ja uciekam spac moje mamuski kochane, znaczy ksiazeczke czytac w lozeczku, pozdrawiam i do jutra po poludniu zapewne
|
|
|
|
#3717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ani lindexa ani noa noa nie pamietam szczerze mowiac, tz-sandnes |
||
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie perfidnie cycki swedza.......
|
|
|
|
#3719 |
|
Wtajemniczenie
|
Eweska ale ty pięknie wyglądasz w tej ciąży kochana
![]() Trzymam kciuki za wizyty jutrzejsze dziewczynki, za badania również ![]() Dziewczyny dzisiaj po kąpieli zrobiłam zdjęcia brzucha i normalnie jestem w szoku, jak mi urósł przez niecały tydzień. Jutro wrzuce zdjęcia to ocenicie
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
W końu po raz pierwszy jestem pierwsza!!!
Dzien dobry mamuśi i malenstwa .My wstaliśmy zrobić dla Tzta śniadanko i kanapeczkę do pracy, i uwaga: DZISIAJ WIZYTA POŁÓWKOWA!!!!! 18.45. Juz mam taaaaaaaaaaaaaaaki ściśk żołądka że masakra!!!!!!!!!! Błagam Was o kciuki! I ide Was nadrabiać..... miałam jakieś 20 stron, jesteście bezlitosne .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

fajne body z napisem, że jest cool jak tata 

tych rozowych z motylkami to chyba mu nie zaloze(tz bedzie wojowal ze jak chlopcu takie?) a jeansowe tak, tylko zmienie sznurowadelka.

wiatry nadchodzą
)

, kurcze, kazde kolejne zdjecie coraz bardziej mnie zachwyca, pieknie ci w ciazy

Malinki to co innego 
dziewczynki, za badania również
Czekamy na Ciebie fasolko