Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 18:58   #3751
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Hej

Swędzenie przeszło więc u lekarza nie byłam... dzisiaj tylko kilka razy mnie gdzieś lekko zaswędzialo ale poza tym jest spokój
5 razy mi się lala krew z nosa i robiło mi się słabo...

Poza tym dzisiaj się zorientowałam, że zostały mi 2 tabletki luteiny! ani mi gin nie dala recepty ani nie powiedziała żeby już nie brać.... i zonk?! musze w poniedzialek rano do niej dzwonić....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:01   #3752
kurczak Wolf
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Skład witamin to pewnie jest taki sam tylko że w moim opakowaniu są same witaminy a w Twoim są witaminy i te kapsułki i na tym polega różnica
u mnie nie ma żelaza - o czym, ktoraś z dziewczyn wcześniej pisała - a u Ciebie - nie wiem - ale chyba własnie jest

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Kasiahexe bardzo mi przykro Trzymaj się Kochana

Wiecie co jest dla mnie najgorsze...że Kasia przeżywa teraz straszne chwile, a ja nie mogę przestać myśleć...o tym czy u mnie aby na pewno wszystko ok...Strasznie to egoistyczne...i wstydzę się tego...ale nie mogę przestać...
To normalne... ja wczoraj wieczorem nie mogłam zasnąć... też o tym myślałam, co się Kasihexe przydarzyło... Przyciskałam brzuch, bo miałam nadzieję, ze wyczuję jakiś ruch... to taka matczyna troska... A następne USG mam dopiero na koniec stycznia

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam już mających dzieci...
Czy nie boicie się kolejnego dziecka??w moim przypadku drugiego... ja się boję strasznie... czasem nerwy mi puszczają przy jednym-mimo tego,ze moja córka nie należy do uciążliwych dzieci... normalnie się boję i czasem się zastanawiam czy dobrze zrobiłam decydujac się na drugie dziecko bardzo się cieszę,że się udało i że jest wszystko ok,ale poprostu się boję o przyszłośc
Ja się trochę boję - ale tylko w kwestiach organizacyjnych - mamy daleko dziadków i jedynie płatna opiekunka wchodzi w grę... a tak poza tym - to bardzo się cieszę Trudno nam było się zdecydować na drugie a teraz, jak już będzie - to będę miała jakieś takie poczucie pełnej rodziny - bo zawsze mi jeszcze drugie dziecko chodziło po głowie
Acha... no i porodu się boję, bo miałam trudny i długi...

A do lumpka wybiorę się, jak już będę wiedziała czy wybierać róż czy khaki Na razie - przypadkiem kupiłam - po 1,- - kaftaniki - unisexy i sweterek - też chyba unisex

---
A ja się CHYBA zdecyduję na taki wózek:
http://www.2o2.pl/p,pl,0978,wozek-dw...lika-roan.html
Podobają mi się klasyczne wózki - no i chciałabym, żeby spacerówka była odwrócona w moim kierunku. Ale jak nie ten - to coś w tym stylu Dla mojego pierwszego dziecka mialam podobny i byłam bardzo zadowolona

Carlos Ruiz Zafón

Edytowane przez kurczak Wolf
Czas edycji: 2011-01-07 o 19:19
kurczak Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:19   #3753
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Natka- luteina to hormony,pomaga utrzymac ciąże w dobrej kondycji,nie da się jej przedawkowac, wszelki nadmiar jest wydalany z organizmu,więc nie masz się czym martwic. w zasadzie to może to że ją brałaś pozwolio Ci uniknąc kłopotów typu plamienia,odklejanie łożyska itp

Mam pytanie do mam już mających dzieci...
Czy nie boicie się kolejnego dziecka??w moim przypadku drugiego... ja się boję strasznie... czasem nerwy mi puszczają przy jednym-mimo tego,ze moja córka nie należy do uciążliwych dzieci... normalnie się boję i czasem się zastanawiam czy dobrze zrobiłam decydujac się na drugie dziecko bardzo się cieszę,że się udało i że jest wszystko ok,ale poprostu się boję o przyszłośc
Ja się boję, jestem przerażona, ale to głównie dlatego,że zamiast jednego będą bliźniaki, nigdy nie przypuszczałam że tak się stanie, nikt u mnie w rodzinie nie miał, a przy pierwszej stymulacji było tylko jedno, przez myśl mi nie przeszło że będę miała 3 dzieci...nawet dom który zaczynamy wykańczać nie jest przystosowany do tylu dzieci- za mało pokoi Bardzo chcieliśmy mieć drugie dziecko, mam nadzieję że te dwa nie będą takie ancymony jak Julka, bo się zapie...lę...

Jeśli chodzi o progesteron to ja miałam duphaston po tym jak pojawiło się plamienie w 5 t.c. i lekarz odstawił mi go po skończonym 8 tyg, bo wtedy już łożysko zaczyna produkować naturalny progesteron, i faktycznie nic się nie działo jak odstwiłam.

Carmela jak nie wykorzystasz urlopu wyp przed porodem to i tak zapłaca ci ekwiwalent przy ostatniej wypłacie, a zus będzie płacił ci zasiłek macierzyński przez 20 tyg, z tym że pierwszą wypłatę od nich dostaniesz pewnie po jakiś 2 m-cach, oni strasznie opóźniają wypłaty.No i nie będzie ci przysługiwał dodatkowy macierzyński, bo to urlop a ty będziesz na zasiłku a nie na urlopie. Na pewno w zusie powiedzą ci co masz złożyć i kiedy, możesz też zapytać kadrową.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:24   #3754
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

kasiahexe poryczałam się
Stary 2011-01-07, 19:28   #3755
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
koszty ogrzewania domu przy nowych oknach, dom bez ocieplenia styropianem, myślą dopiero o tym, piec centralnego z elektronicznym sterowaniem temp i nawiewu co daje sporo oszczędności bo załadujesz cały piec i sterowanie kontroluje temp wody w obiegu, ty tylko programujesz i masz na pół dnia z głowy
potwierdzam My co prawda mieszkamy z rodzicami, ale marzy nam się własny domek... na pewno coś będziemy budować, jak tylko przestanę być weekendową żoną
Ale wracając do rzeczy - dom nie jest nowy, mieszkam w nim od urodzenia, ale samo ocieplenie styropianem już bardzo dużo dało. Teraz niewiele wystarczy i jest cieplutko

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was takie pytanie, pierwszy raz u lekarza byłam 5/6tc. Lekarka powiedziała, że wszystko jest wporządku, ale przepisała luteine, a ja wyczytałam że luteina jest na podtrzymanie ciąży (nie miałam żadnych bólów ani plamień), przepisała też jakies dopochwowe bo mialam jakąś infekcje. Więc po co ta luteina?
Nie przejmuj się, luteinę lekarze dość często dają - powiedziałabym - na wszelki wypadek.
Ja mam od początku duphaston, czyli podobnie - na szczęście nic mi się nie dzieje, ale powiedziałabym że to taka pomoc dla organizmu. Nic groźnego

a propo duphastonu, byłam u pani dr, wreszcie go odstawiam. Oczywiście nie gwałtownie.

Ogólnie wszystko super, najlepsze było jak pani dr spojrzała na moje zdjęcia z usg genetycznego. Ogląda "jakie śliczne wyszły" i nagle "o, i płeć" więc zgłupiałam, bo tamten lekarz robiący usg nic mi nie powiedział. No i stwierdziła że skoro on nic nie mówił to ona też na razie nie będzie, bo nie jest pewna. W sumie usg było w 13tyg więc mała szansa na trafną diagnozę. Ale jak ją pomęczyłam co widzi to stwierdziła że wg niej dziewczynka,. ale na razie pewna nie jest więc czekam cierpliwie

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-01-07 o 19:29
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:33   #3756
Nita6
Zakorzenienie

a ja dzisiaj byłam oddać mocz i na badaniu krwi
no i jak ja nienawidzę i boję się pobierania krwi to trafiła mi się uczennica , która nie umiała znaleźć żyły a jak się w końcu wbija to jej nic nie leciało , wołała o pomoc inną babkę ta przycisnęła i poszła pełna szczykawa.
w moczu mam bakterie , będę robić posiew w poniedziałek , dobrze że mam lekarza w rodzinie , zrobiłam od razu konsultacje i na razie wygląda że jest ok
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:34   #3757
Stapelka
Rozeznanie

Ja też myślę, o X-landerze

Aga a gdzie ten dom, poza Krakowem?
My mieszkamy w domu w centrum Krakowa ale na szczęście mamy ogrzewanie miejskie więc te koszty nie są takie ogromne. Jakieś fajne regulatory nam ustawili więc nie przesadzimy z ciepłem.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:39   #3758
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

kasiahexe bardzo mi przykro, nawet nie wiem co powiedziec, w kazdym razie tule

Trzymam kcuki za wszystkie dzisiejsze badania

Az niemoge sie doczekac sie swojego...

Co do dyskusji o domku to przyznam sie szczerze ze po tym jak wychowywałam sie w domu to teraz nie wyobrazam zamienic mojego przytulnego mieszkanka na dom, przeraza mnie ogródek, sprzątanie, odśnieżanie itp
moze z czasem gdy nasz rodzinka bedzie wieksza to moje myslenie zmieni sie ale poki co jestem bardzo zadowolona z wygody i koszty sa relatywnie niewielkie

Dzis postanowiłam juz rozpocząc delikatne cwiczenia i bardzo dobrze sie czuje po godzinie rozdziągania zginania i oddychania.
A w ramach dogadzania sobie i fasolce ugotowałam kwwwwaśna ogórkową
Stary 2011-01-07, 19:41   #3759
Nita6
Zakorzenienie

Telik
jakie ćwiczenia wykonujesz ?
Stary 2011-01-07, 19:48   #3760
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Hej

Swędzenie przeszło więc u lekarza nie byłam... dzisiaj tylko kilka razy mnie gdzieś lekko zaswędzialo ale poza tym jest spokój
5 razy mi się lala krew z nosa i robiło mi się słabo...

Poza tym dzisiaj się zorientowałam, że zostały mi 2 tabletki luteiny! ani mi gin nie dala recepty ani nie powiedziała żeby już nie brać.... i zonk?! musze w poniedzialek rano do niej dzwonić....
no dobrze,że przeszło,ale mimo wszystko to nawet dobrze,że bedziesz gadac z ginką,może jej powiedz o tym puszczaniu krwi z nosa.

Cytat:
Napisane przez kurczak Wolf Pokaż wiadomość
uhttp://www.2o2.pl/p,pl,0978,wozek-dw...lika-roan.html
Podobają mi się klasyczne wózki - no i chciałabym, żeby spacerówka była odwrócona w moim kierunku. Ale jak nie ten - to coś w tym stylu Dla mojego pierwszego dziecka mialam podobny i byłam bardzo zadowolona
wszystko mi się podoba,ale ja muszę miec skrętne koła bo to dla mnie bardzo wygodne

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Ja się boję, jestem przerażona, ale to głównie dlatego,że zamiast jednego będą bliźniaki, nigdy nie przypuszczałam że tak się stanie, nikt u mnie w rodzinie nie miał, a przy pierwszej stymulacji było tylko jedno, przez myśl mi nie przeszło że będę miała 3 dzieci...nawet dom który zaczynamy wykańczać nie jest przystosowany do tylu dzieci- za mało pokoi Bardzo chcieliśmy mieć drugie dziecko, mam nadzieję że te dwa nie będą takie ancymony jak Julka, bo się zapie...lę...

oj w przypadku bliźniaków to już bym chyba cąłkiem zawału dostała... dzielna jesteś

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ogólnie wszystko super, najlepsze było jak pani dr spojrzała na moje zdjęcia z usg genetycznego. Ogląda "jakie śliczne wyszły" i nagle "o, i płeć" więc zgłupiałam, bo tamten lekarz robiący usg nic mi nie powiedział. No i stwierdziła że skoro on nic nie mówił to ona też na razie nie będzie, bo nie jest pewna. W sumie usg było w 13tyg więc mała szansa na trafną diagnozę. Ale jak ją pomęczyłam co widzi to stwierdziła że wg niej dziewczynka,. ale na razie pewna nie jest więc czekam cierpliwie
no to super wieści,a z tą płcią to faktycznie numer może pokaż zdjęcia jak dasz radę

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:57   #3761
aania_20
Zakorzenienie

nie obiecuję ale postaram się je jakoś wrzucić na komputer
a jako ciekawostka:
http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...em__Droga.html

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:07   #3762
Nita6
Zakorzenienie

aania 20 - też to dzisiaj czytałam
Stary 2011-01-07, 20:47   #3763
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ojjj ja też chciałabym mały, biały domek z ogródkiem, ale przyznam że mieszkaniem też bym nie pogardziła. Na razie jest beznadziejnie bo mieszkamy z rodzicami, z którymi się nie dogadujemy Musimy dzielić razem kuchnię i łazienkę. Teraz jest mega ciężko, a co będzie z dzieckiem to ja nie wiem. Myślimy o kredycie, ale nie zarabiamy kokosów, więc najbardziej optymalne byłoby mieszkanie, tyle że TŻ kręci nosem i wolałby się budować. Tylko za co .... poza tym ja mam niestabilną pracę Boję się przyszłości....

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:56   #3764
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

I ja też myślę o x-landerze i drugi podobny wizulanie to jedo fyn 4.
Ale najpierw na żywo musze pomacać

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:56   #3765
Natka_
Zakorzenienie

Dziekuję za odpowiedź dziewczyny, lekarz powiedział żebym odstawiła luteine tydzień przed wizyta, ale ja sie boje, że cos będzie nie tak i dalej ja biore...

My też bardzo chcielibyśmy domek... Bardziej mojego męża ciągnie, wychował sie w domu, a teraz mieszkamy w bloku, twierdzi że się dusi Ja całe życie w bloku, ale mimo wszystko ogródek, cisza, spokój mi sie marzy... Też pewnie jakis kredycik mały weźniemy i będziemy realizować marzenia
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:58   #3766
83monia
Zakorzenienie

ja mialam takie 4d robione 2x w poprzedniej ciazy. na jednej, chyba ponad półgodzinnej wizycie, byłam badana, usg2d i usg4d. zdjec nie mam, mam filmik, z niego zrzuciłam zdjęcia. film z całego badania, z każdym szczegółem. czemu 2x mialam robione? bo za pierwszym razem ginekolog nie był zadowolony, bo dziecko tyłek tylko pokazało wiec nie tylko naciaganie na kase jest. wtedy to chyba 350 zl było... ale mąż mówi że teraz też chce a co tam, raz sie jest w ciazy z danym dzieckiem...

dzis sie obkupilam w lumpku: spodnie ciazowe, bluzeczka, sukienka i dwie rozciagliwe spódnice na lato

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:06   #3767
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

kochane, smaka Wam zrobie chodziły za mną już kiedyś takie bułeczki drożdżowe z serem i rodzynkami i piekę właśnie takie:
http://slodkokwasna.blox.pl/2008/08/...e-z-serem.html

super przepis, mało pracochłonny i bułeczki pyszne. Zajadam się właśnie, tż też już zjadł z mlekiem jeszcze dwie blachy mam do upieczenia to pewnie do 22 mi zejdzie
ale warto. Troche inaczej je zwijałam bo w kopertę na cztery i polukrowałam mniam

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:34   #3768
kurczak Wolf
Zadomowienie

no dzięki... a ja od godziny biję się z myślami, bo mam ochotę coś zjeść a w sumie jestem pełna i nie chcę się przeżreć na noc...

---
ale wiesz... tak się przyjrzałam, jak się je robi i jedno ze zdjęc mnie po prostu rozwaliło To drugie z surowym jeszcze ciastem Tak jakoś ginekologicznie... nie ma to jak sila skojarzenia...

Carlos Ruiz Zafón

Czas edycji: 2011-01-07 o 21:40
Stary 2011-01-07, 21:38   #3769
weruczek
Zadomowienie

Hej!
Napiszę tylko, że usg oki:0 Maluszek ma 17mm, serduszko bije, bylam razem z TŻ i bylo cudnie i bardzo miło i wesoło Mimo, że iestety przez biegunke i wymioty jestem odwodniona, wiec jak przez 2 dni nie przejdzie, to musze isc do szpiatala na 3 dni na kroplowke. Ale moze bedzie ok. Pije wlasnie oblesne elektrolity, jem jablko i jeszcze cos w czopkach dostalam. Ech.
Buziakuje i polecam zabierac Tżtów na usg
Jutro musze fote wkleic, ale mam szkolenie caly dzien:/

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:44   #3770
kurczak Wolf
Zadomowienie

weruczek - to fajnie, że wszystko ok A TŻ przy USG, to prawdziwy kapitał - po pięć złotych w każdym oku

i pij dzielnie te paskudztwa... szkoda marnować trzy dni na szpital... szczególnie przy szpitalnym jedzeniu... :/

Carlos Ruiz Zafón

Czas edycji: 2011-01-07 o 21:45
Stary 2011-01-07, 21:55   #3771
83monia
Zakorzenienie

weruczek - ale jabłko to troche biegunkowo chyba... lepiej banan...

cos dla śmiechu i przestrogi http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/art...RZEG/670740347

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:59   #3772
maugoszatka
Wtajemniczenie

ja po wizycie.
Dzidziuś ma 3cm i machał do mnie rączkami cuuuudo!
Jestem w 9TC i terminy mam 11 i 12 sierpnia.

BABONIK- ja się nie boję, już tyle przeszliśmy, że gorzej być nie może, może być tylko lepiej Boję się porodu,ciąży ale samego wychowywania dwójki nie. Bardzo chciałabym już mieć dziecko tu przy cycu, przy sobie. Podjęłaś dobrą decyzję. Im więcej dzieci tym łatwiej, tak myślę

asiago- Ile ja bym dała żeby móc mieć 3 dzieci, własny dom, myślę, że dałabym radę nawet w dwupokojowym mieszkaniu gdyby było moje na własność.Niestety wynajmujemy i dwójka to póki co max.
Moja też jest dożarta i niegrzeczna,daje w dupe jak nie wiem ale w końcu wyrośnie i będzie się wspaniale opiekowała rodzeństwem. Tzn oby

weruczek-brawa dla fasolki i współczuję szpitala.

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2011-01-07 o 22:18
maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:04   #3773
jacieeeee
Wtajemniczenie

Znacie głupie kobiety w ciąży??? To ja!!!
Codziennie wieczorem mam smaka na napój mleczny o smaku pistacjowo - kokosowym, więc sobie go piję mimo iż zawsze jest mi po nim niedobrze Ale pokusa jest większa. No masakra jaka ja głupia jestem

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-01-07, 22:08   #3774
kurczak Wolf
Zadomowienie

...ale za to, jakie to mleko jest pyszne... rozumiem Twój nieokiełznany masochizm

Carlos Ruiz Zafón
Stary 2011-01-07, 22:08   #3775
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny zazdraszczam domków
Babonik ja sie czasami zast jak to bedzie z 2 dzieci tymbardziej ze mój synek w maju dopiero skonczy 2 lata
Ale damy rade nie ma innej opcji

ja byłamm u gina wszystko jest super musze sie zapisac na usg genetyczne na 24.01
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:09   #3776
Stapelka
Rozeznanie

maugoszatka? a nie sierpnia?? ja jestem pod koniec 13tc i mam termin na 18 lipca
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:15   #3777
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kurczak Wolf Pokaż wiadomość
...ale za to, jakie to mleko jest pyszne... rozumiem Twój nieokiełznany masochizm
Właśnie...masochizm! Brakowało mi tego słowa

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-01-07, 22:16   #3778
maugoszatka
Wtajemniczenie

no właśnie, sierpnia! sorrry ja już się mylę o tej porze

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:28   #3779
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Hej!
Napiszę tylko, że usg oki:0 Maluszek ma 17mm, serduszko bije, bylam razem z TŻ i bylo cudnie i bardzo miło i wesoło Mimo, że iestety przez biegunke i wymioty jestem odwodniona, wiec jak przez 2 dni nie przejdzie, to musze isc do szpiatala na 3 dni na kroplowke. Ale moze bedzie ok. Pije wlasnie oblesne elektrolity, jem jablko i jeszcze cos w czopkach dostalam. Ech.
Buziakuje i polecam zabierac Tżtów na usg
Jutro musze fote wkleic, ale mam szkolenie caly dzien:/

Fajnie, że u Was wszystko dobrze! Oszczędzaj się troszkę, może da się ominąć szpital, lepiej poleżeć w domku

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

[QUOTE=maugoszatka;2423341 4]ja po wizycie.
Dzidziuś ma 3cm i machał do mnie rączkami cuuuudo!
Jestem w 9TC i terminy mam 11 i 12 sierpnia.

Zakochać się idzie w takiej malućkiej kruszynce, prawda? Nasz tez ostatnio do nas machał, przeżycie super! )
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:28   #3780
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
kochane, smaka Wam zrobie chodziły za mną już kiedyś takie bułeczki drożdżowe z serem i rodzynkami i piekę właśnie takie:
http://slodkokwasna.blox.pl/2008/08/...e-z-serem.html

super przepis, mało pracochłonny i bułeczki pyszne. Zajadam się właśnie, tż też już zjadł z mlekiem jeszcze dwie blachy mam do upieczenia to pewnie do 22 mi zejdzie
ale warto. Troche inaczej je zwijałam bo w kopertę na cztery i polukrowałam mniam

daj jedną

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości