|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Hej
![]() Swędzenie przeszło więc u lekarza nie byłam... dzisiaj tylko kilka razy mnie gdzieś lekko zaswędzialo ale poza tym jest spokój ![]() 5 razy mi się lala krew z nosa i robiło mi się słabo... Poza tym dzisiaj się zorientowałam, że zostały mi 2 tabletki luteiny! ani mi gin nie dala recepty ani nie powiedziała żeby już nie brać.... i zonk?! musze w poniedzialek rano do niej dzwonić.... |
|
|
|
#3752 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trudno nam było się zdecydować na drugie a teraz, jak już będzie - to będę miała jakieś takie poczucie pełnej rodziny - bo zawsze mi jeszcze drugie dziecko chodziło po głowie ![]() Acha... no i porodu się boję, bo miałam trudny i długi... A do lumpka wybiorę się, jak już będę wiedziała czy wybierać róż czy khaki Na razie - przypadkiem kupiłam - po 1,- - kaftaniki - unisexy i sweterek - też chyba unisex ![]() --- A ja się CHYBA zdecyduję na taki wózek: http://www.2o2.pl/p,pl,0978,wozek-dw...lika-roan.html Podobają mi się klasyczne wózki - no i chciałabym, żeby spacerówka była odwrócona w moim kierunku. Ale jak nie ten - to coś w tym stylu Dla mojego pierwszego dziecka mialam podobny i byłam bardzo zadowolona
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-01-07 o 19:19 |
|||
|
|
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o progesteron to ja miałam duphaston po tym jak pojawiło się plamienie w 5 t.c. i lekarz odstawił mi go po skończonym 8 tyg, bo wtedy już łożysko zaczyna produkować naturalny progesteron, i faktycznie nic się nie działo jak odstwiłam. Carmela jak nie wykorzystasz urlopu wyp przed porodem to i tak zapłaca ci ekwiwalent przy ostatniej wypłacie, a zus będzie płacił ci zasiłek macierzyński przez 20 tyg, z tym że pierwszą wypłatę od nich dostaniesz pewnie po jakiś 2 m-cach, oni strasznie opóźniają wypłaty.No i nie będzie ci przysługiwał dodatkowy macierzyński, bo to urlop a ty będziesz na zasiłku a nie na urlopie. Na pewno w zusie powiedzą ci co masz złożyć i kiedy, możesz też zapytać kadrową. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My co prawda mieszkamy z rodzicami, ale marzy nam się własny domek... na pewno coś będziemy budować, jak tylko przestanę być weekendową żoną ![]() Ale wracając do rzeczy - dom nie jest nowy, mieszkam w nim od urodzenia, ale samo ocieplenie styropianem już bardzo dużo dało. Teraz niewiele wystarczy i jest cieplutko ![]() Cytat:
Ja mam od początku duphaston, czyli podobnie - na szczęście nic mi się nie dzieje, ale powiedziałabym że to taka pomoc dla organizmu. Nic groźnego ![]() a propo duphastonu, byłam u pani dr, wreszcie go odstawiam. Oczywiście nie gwałtownie. Ogólnie wszystko super, najlepsze było jak pani dr spojrzała na moje zdjęcia z usg genetycznego. Ogląda "jakie śliczne wyszły" i nagle "o, i płeć" więc zgłupiałam, bo tamten lekarz robiący usg nic mi nie powiedział. No i stwierdziła że skoro on nic nie mówił to ona też na razie nie będzie, bo nie jest pewna. W sumie usg było w 13tyg więc mała szansa na trafną diagnozę. Ale jak ją pomęczyłam co widzi to stwierdziła że wg niej dziewczynka,. ale na razie pewna nie jest więc czekam cierpliwie
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-01-07 o 19:29 |
||
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj byłam oddać mocz i na badaniu krwi
no i jak ja nienawidzę i boję się pobierania krwi to trafiła mi się uczennica , która nie umiała znaleźć żyły a jak się w końcu wbija to jej nic nie leciało , wołała o pomoc inną babkę ta przycisnęła i poszła pełna szczykawa. w moczu mam bakterie , będę robić posiew w poniedziałek , dobrze że mam lekarza w rodzinie , zrobiłam od razu konsultacje i na razie wygląda że jest ok |
|
|
|
#3757 |
|
Rozeznanie
|
Ja też myślę, o X-landerze
Aga a gdzie ten dom, poza Krakowem? My mieszkamy w domu w centrum Krakowa ale na szczęście mamy ogrzewanie miejskie więc te koszty nie są takie ogromne. Jakieś fajne regulatory nam ustawili więc nie przesadzimy z ciepłem. |
|
|
|
#3758 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiahexe bardzo mi przykro, nawet nie wiem co powiedziec, w kazdym razie tule
Trzymam kcuki za wszystkie dzisiejsze badania ![]() Az niemoge sie doczekac sie swojego... Co do dyskusji o domku to przyznam sie szczerze ze po tym jak wychowywałam sie w domu to teraz nie wyobrazam zamienic mojego przytulnego mieszkanka na dom, przeraza mnie ogródek, sprzątanie, odśnieżanie itp moze z czasem gdy nasz rodzinka bedzie wieksza to moje myslenie zmieni sie ale poki co jestem bardzo zadowolona z wygody i koszty sa relatywnie niewielkie Dzis postanowiłam juz rozpocząc delikatne cwiczenia i bardzo dobrze sie czuje po godzinie rozdziągania zginania i oddychania. A w ramach dogadzania sobie i fasolce ugotowałam kwwwwaśna ogórkową ![]()
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Telik
jakie ćwiczenia wykonujesz ? |
|
|
|
#3760 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oj w przypadku bliźniaków to już bym chyba cąłkiem zawału dostała... dzielna jesteś Cytat:
może pokaż zdjęcia jak dasz radę
|
||||
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
nie obiecuję ale postaram się je jakoś wrzucić na komputer
a jako ciekawostka: http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...em__Droga.html
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
aania 20 - też to dzisiaj czytałam
|
|
|
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojjj ja też chciałabym mały, biały domek z ogródkiem, ale przyznam że mieszkaniem też bym nie pogardziła. Na razie jest beznadziejnie bo mieszkamy z rodzicami, z którymi się nie dogadujemy
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
I ja też myślę o x-landerze
i drugi podobny wizulanie to jedo fyn 4.Ale najpierw na żywo musze pomacać
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję za odpowiedź dziewczyny, lekarz powiedział żebym odstawiła luteine tydzień przed wizyta, ale ja sie boje, że cos będzie nie tak i dalej ja biore...
![]() My też bardzo chcielibyśmy domek... Bardziej mojego męża ciągnie, wychował sie w domu, a teraz mieszkamy w bloku, twierdzi że się dusi Ja całe życie w bloku, ale mimo wszystko ogródek, cisza, spokój mi sie marzy... Też pewnie jakis kredycik mały weźniemy i będziemy realizować marzenia
|
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam takie 4d robione 2x w poprzedniej ciazy. na jednej, chyba ponad półgodzinnej wizycie, byłam badana, usg2d i usg4d. zdjec nie mam, mam filmik, z niego zrzuciłam zdjęcia. film z całego badania, z każdym szczegółem. czemu 2x mialam robione? bo za pierwszym razem ginekolog nie był zadowolony, bo dziecko tyłek tylko pokazało
wiec nie tylko naciaganie na kase jest. wtedy to chyba 350 zl było... ale mąż mówi że teraz też chce a co tam, raz sie jest w ciazy z danym dzieckiem...dzis sie obkupilam w lumpku: spodnie ciazowe, bluzeczka, sukienka i dwie rozciagliwe spódnice na lato
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
kochane, smaka Wam zrobie
chodziły za mną już kiedyś takie bułeczki drożdżowe z serem i rodzynkami i piekę właśnie takie:http://slodkokwasna.blox.pl/2008/08/...e-z-serem.html super przepis, mało pracochłonny i bułeczki pyszne. Zajadam się właśnie, tż też już zjadł z mlekiem jeszcze dwie blachy mam do upieczenia to pewnie do 22 mi zejdzie ![]() ale warto. Troche inaczej je zwijałam bo w kopertę na cztery i polukrowałam mniam
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
--- ale wiesz... tak się przyjrzałam, jak się je robi i jedno ze zdjęc mnie po prostu rozwaliło To drugie z surowym jeszcze ciastem Tak jakoś ginekologicznie... nie ma to jak sila skojarzenia...
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-01-07 o 21:40 |
|
|
|
#3769 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Napiszę tylko, że usg oki:0 Maluszek ma 17mm, serduszko bije, bylam razem z TŻ i bylo cudnie i bardzo miło i wesoło ![]() Mimo, że iestety przez biegunke i wymioty jestem odwodniona, wiec jak przez 2 dni nie przejdzie, to musze isc do szpiatala na 3 dni na kroplowke. Ale moze bedzie ok. Pije wlasnie oblesne elektrolity, jem jablko i jeszcze cos w czopkach dostalam. Ech.Buziakuje i polecam zabierac Tżtów na usg ![]() ![]() Jutro musze fote wkleic, ale mam szkolenie caly dzien:/
|
|
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
weruczek - to fajnie, że wszystko ok
A TŻ przy USG, to prawdziwy kapitał - po pięć złotych w każdym oku ![]() i pij dzielnie te paskudztwa... szkoda marnować trzy dni na szpital... szczególnie przy szpitalnym jedzeniu... :/
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-01-07 o 21:45 |
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
weruczek - ale jabłko to troche biegunkowo chyba... lepiej banan...
cos dla śmiechu i przestrogi http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/art...RZEG/670740347 |
|
|
|
#3772 |
|
Wtajemniczenie
|
ja po wizycie.
Dzidziuś ma 3cm i machał do mnie rączkami cuuuudo! Jestem w 9TC i terminy mam 11 i 12 sierpnia. BABONIK- ja się nie boję, już tyle przeszliśmy, że gorzej być nie może, może być tylko lepiej Boję się porodu,ciąży ale samego wychowywania dwójki nie. Bardzo chciałabym już mieć dziecko tu przy cycu, przy sobie. Podjęłaś dobrą decyzję. Im więcej dzieci tym łatwiej, tak myślę asiago- Ile ja bym dała żeby móc mieć 3 dzieci, własny dom, myślę, że dałabym radę nawet w dwupokojowym mieszkaniu gdyby było moje na własność.Niestety wynajmujemy i dwójka to póki co max. Moja też jest dożarta i niegrzeczna,daje w dupe jak nie wiem ale w końcu wyrośnie i będzie się wspaniale opiekowała rodzeństwem. Tzn oby ![]() weruczek-brawa dla fasolki i współczuję szpitala.
Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2011-01-07 o 22:18 |
|
|
|
#3773 |
|
Wtajemniczenie
|
Znacie głupie kobiety w ciąży??? To ja!!!
Codziennie wieczorem mam smaka na napój mleczny o smaku pistacjowo - kokosowym, więc sobie go piję mimo iż zawsze jest mi po nim niedobrze
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
...ale za to, jakie to mleko jest pyszne... rozumiem Twój nieokiełznany masochizm
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zazdraszczam domków
![]() Babonik ja sie czasami zast jak to bedzie z 2 dzieci tymbardziej ze mój synek w maju dopiero skonczy 2 lata ![]() Ale damy rade nie ma innej opcji ![]() ja byłamm u gina wszystko jest super musze sie zapisac na usg genetyczne na 24.01 |
|
|
|
#3776 |
|
Rozeznanie
|
maugoszatka? a nie sierpnia?? ja jestem pod koniec 13tc i mam termin na 18 lipca
|
|
|
|
#3777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że u Was wszystko dobrze! Oszczędzaj się troszkę, może da się ominąć szpital, lepiej poleżeć w domku ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- [QUOTE=maugoszatka;2423341 4]ja po wizycie. Dzidziuś ma 3cm i machał do mnie rączkami cuuuudo! Jestem w 9TC i terminy mam 11 i 12 sierpnia. Zakochać się idzie w takiej malućkiej kruszynce, prawda? Nasz tez ostatnio do nas machał, przeżycie super! )
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj jedną
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.

Zakończone: 2

Trzymaj się Kochana 

Na razie - przypadkiem kupiłam - po 1,- - kaftaniki - unisexy i sweterek - też chyba unisex 

poryczałam się