Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 19:15   #2761
ktosia86
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ograniczyliśmy wydatki . Ostatnio by nam starczyło ale ... nagle: zakupy gwiazdkowe, choinka, wszystkie ozdoby na choinkę (bo pierwszy raz mieliśmy) , wykup gruntu i bach... 700 zł poszło z oszczędności. A tak nie może być, bo co miesiąc będzie coś ponad. W tym miesiącu musimy OC i AC zapłacić za samochód a to ok 1000 zł.

a do pracy nie mam pewności bo umowę mam na rok, po za tym nasze zerówki są dopiero rok w tej szkole a jak mnie przyjmowali to mi sama Pani dyr powiedziała, że nie wie czy zerówki są na rok otwarte czy na dłużej bo sama jest w szoku , że Prezydent je otworzył.

dokładnie, dokładnie. I do tego jest taki twardy i okrągły jak piłeczka
Niestety tak to już jest, ze coś wyskoczy i kasy braknie. My sobie z mężem spisaliśmy mniej więcej jakie większe wydatki nas czekają w tym roku z rozbiciem na kwoty i poszczególne miesiące i w sumie to dobry sposób, bo wiemy kiedy trzeba trochę zacisnąć pasa, albo zaczynamy też szybciej odkładać. No ale niespodzianek nigdy się nie przewidzi i wtedy już niestety lecą oszczędności.
Co do pracy nie martw się na zapas, myślę, że na wiosnę bedziecie wiedzieć co dalej i wtedy albo bedziesz spać spokojnie, albo będziesz musiała poszukać innej pracy. Ale teraz nie truj tym sobie głowy

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wpisz sobie w google kursy szkolenia warsztaty dla nauczycieli i wyskoczy ci mnóstwo stron organizujących takie rzeczy...
my się nie zapisywałyśmy my co miesiąc jak nie częściej szliśmy w ramach godzin do dyspozycji dyrektora, więc hmm niby fajnie tak jak te pomoce super ale czasem wolałybyśmy coś fajnego dla dzieci a nie milionowy kurs czy w każdej sali teka z pomocami z maca juki i wsipu, wystarczyło by ze 2-3 na przedszkole,
tak samo zajęcia dodatkowe co z tego że dzieci się mogą super rozwijać bo mają rytmikę angielski francuski niemiecki gimnastykę z akrobatyką szachy kółko plastyczne kółko teatralne basen grotę solną... jak nie mają się kiedy bawić... my już czasem z zajęć rezygnowałyśmy żeby te boroki mogły się po prostu pobawić...

no tak dlatego ja na butach z wymiarem nogi wygrywam ale ciuchy... nigdy nic nie kupie..

ja też byłam łasuchem ale mi to zostało i w ciąży i po ta kliwia miażdzy, kurde teskno mi za nią..
racjonalne pobudki są najważniejsze

uuu to chyba wizja psa się oddala niestety, bo nie mając kasy mało racjonalnie się w niego pchać... szczególnie ze pies kosztuje...

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

jak dostanę to przegram ale kiedy dostanę to nie powiem..

hmm niestety nie ma miesiąca żeby coś nie wyskoczyło.... zawsze są niespodziewanie wydatki..
polecam zachować WSZYSTKIE paragony i pod koniec miesiąca patrzeć co kupowaliście najwięcej a było mało przydatne albo co można zastąpić tańszym odpowiednikiem...

Mnie też tak dziwnie, bo zawsze jak się weszło na wątek, to Kliwia tu była, a teraz... W ogóle brakuje tu dziewczyn, które wcześniej często tu bywały - m.in. Maggie, Daysy, Misqi (choć ona ostatnio zagląda )
Stary 2011-01-07, 19:18   #2762
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:19   #2763
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
No wyprzedaże to ściema,a te niektóre szmaty które wiszą w sklepach ,sorry za darmo bym tego nie wzięła

Ja też kocham ten sklep
Zazdroszczę pogaduszek z siostrą ja moją też będę miała niedługo na dłużej boże już nie mogę się doczekać

Marta dużą stopę masz chyba jesteś wysoka ?

Nasza kuchnia podobno się montuje ale się denerwuję mam nadzieję ,że będzie ładna.
o tak niektóre ciuchy które wiszą to tragedia, a ostatnio się wkurzyłam na maxa, bo kupiłam sobie bluzkę na WYPRZEDAŻY w pewnym sklepie w którym nigdy nie kupuje ale mi się spodobała (nazwa to dom po angielsku coby nie robić im oficjalnie antyreklamy ) i pisało że kosztowała 70 zł i przeceniona na 30 to se wzięłam w domu odkleiłam cenę a tam pod spodem an papierze normalnie nadrukowana cena dla polski to 55! o 15 zł podnieśli dla samej wyprzedaży!! myślałam że ich zabije..
ale vero jest boskie uwielbiam tam ciuszki, ojjj tak swego czasu jak moja świadkowa była kierownikiem w tyskim oddziale to kupowałam tylko tam dzwoniłam do niej i mówiłam potrzebuje to i to, ona mi wybierała różne rodzaje ja przychodziłam i mierzyłam i brałam (nie lubie robić zakupów i szukać, a ona zna mój gust więc obie byłyśmy zadowolone)
ojjj ale ci zazdroszczę tych rozmów z siostrą, już nie długo...
a ja mam 172 wzrostu 40noga więc taka se urosłam

jaaaaaa juz montują ale super chyba bym nie usiedziała na miejscu..
na pewno będzie ładna

Cytat:
Marta zaraz poszukam czegoś u mnie ( z kursów) ale to pewnie droga sprawa na własną rękę??

Oczywiście pies to nie tak na 100% będzie. Jeśli pojawi się na świecie to za pół roku, wtedy też wszystko się wyjaśni tzn czy mam dalej pracę , czy nie. I zobaczymy jak stoimy finansowo, jeśli cienko, to oczywiście go nie kupimy
hmm kursy różnie zależy jakie koło 50 zł na bank, aczkolwiek są i drozsze specjalizacyjne nawet i 200 zł, wszystko zależy od ilości godzin tego czy to kurs warsztat czy szkolenie, czy dostajesz certyfikat uczestnictwa czy możliwość pracowania daną metodą a nie tylko jej elementami... no i zalezy kto to organizuje, ja jak chodziłam sama to obdzwoniłam koleżanki w przedszkolach i mówiłam że jak będą szli mają dać znać no i oczywiście zapytac dyr i że ja zapłacę za siebie, no i im to było na rękę bo dyr za kurs płaci jakąś kasę więc taniej jest jak się składają 2-3 przedszkola albo osoby z zewnątrz biorą udział bo wtedy płaci mniej

a co do psa to jeszcze dużo czasu więc na pewno się coś wyjaśni

ktosia bo zapomniałam, oj szkoda bo bym się z nią nagadała na najbliższy rok
Stary 2011-01-07, 19:21   #2764
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
hehe
to musisz mieć malutki ten brzusio

(...)
To prawda, brzuszek mam faktycznie mały (choć ja sama do szczupłych nie należę) i to nawet nie jest tak, że rozszedł mi się po biodrach, czy coś, bo tu akurat bardzo schudłam A może po prostu wszyscy się tak przyzwyczaili do widoku mojego wałeczka, że ten teraz nie robi na nich wrażenia
Stary 2011-01-07, 19:25   #2765
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-07, 19:28   #2766
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Może to i dobry pomysł.

Na razie mam tabele w Excelu i tam wszystko zapisuję. Ale wiem z tego tylko ile poszło np. na jedzenie, rachunki. Np w tym miesiącu po opłaceniu: czynszu, kablówki, internetu, gazu, prądu, obiadów, kredytu + troszkę zakupów wydaliśmy już 2080 zł (sam kredyt to 1060zł) zostało nam do opłacenie woda, telefon + jedzenie. (nie wiem jak z benzyną stoimy jeszcze). Może starczy, może nie. Tyle, że ubezpieczenie samochodu dochodzi
ja w exelu też mam ale tylko po to żeby mi było łatwiej rachunki płacić, ale z tymi paragonami jest super, 3 mce tak zbieraliśmy no i teraz zaoszczędzamy na słodyczach bo kupowaliśmy ich dużo a teraz kupujemy w lidlu bo są tam najtańsze tak samo z chipsami (tylko jakieś niefirmowe np tescowe solone które są dla mnie najlepsze)
a rzeczy takie jak np groszek fasola nie bierzemy z bonduela za oprawie 5-6 zł tylko np z rolnika za 2zł,
oglądając miesięczne paragony wiele się można dowiedzieć,
zresztą ja od dawna kupuje rzeczy w stylu no name - np firmowe tescowe czy DobreITanie z reala czy jak to tam sie nazywa
bo to są takie same produkty jak firmowe ale w innych opakowaniach, bo np tesco dogaduje się z firmą że ich produkt będzie na półce na wysokości oczu jeśli ta zrobi im właśnie takie "tanie" produkty,
kiedyś w biedronce wzięłam biedronkowe ptasie mleczko a tam pisało "wyprodukowane przez wedel" no to sorry a 5 zł różnicy jak nie więcej...
a soki grapefruitowe marki tesco wymiękam... pycha

Cytat:
Nie jest lekko,tymbardziej,że nie wszystkie rzeczy idą po naszej myśli,ale coś za coś jakbym była w Polsce to nie mogłabym sobie pozwolić na to wszystko
będzie dobrze zobaczysz!

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Mnie też tak dziwnie, bo zawsze jak się weszło na wątek, to Kliwia tu była, a teraz... W ogóle brakuje tu dziewczyn, które wcześniej często tu bywały - m.in. Maggie, Daysy, Misqi (choć ona ostatnio zagląda )
też dobry sposób na rozbicie na miesiące
aaa kliwa no mam nadzieję że zuzul jej da niedługo trochę wytchnienia

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-07 o 19:32
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:29   #2767
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

oj kochaniutka
ja tez szczuplutka byłam poczatku ciazy nawet nie było widac a teraz mam taki bebenek ze szok a to 7,5 miesiaca juzzzzzzzzzzzzz
az mi cyc sie na brzuchu opiera maż sie smieje ze mam trzy cycki

a co do wydatków to mi maz wczoraj powiedział ze bardzo dobrze zrobiłam zaopatrujac sie w bardzo wiele rzeczy wczesniej bo to man rozlozyło wydatki dzieciowe (ktore są chorendalne) w czasie bo on by pewnie poszedł kupił wszystko na raz a potem by zszedł z tego swiata jak by zobaczył rachunek
jeszcze nam sporo zostało do kupienia i to tych grubszych niestety

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:30   #2768
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
my robiłyśmy tak samoooo kawa herbata ddtvn i gadanie
więc rozumiem że ci tego brakuje... ehs takie nasze dorosłe życie..
ale jak razem mieszkałyśmy to dzień bez kłótni to dzień stracony
Stary 2011-01-07, 19:32   #2769
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Fajny dzień się zapowiada

Wy tak o tych siostrach, a ja brata tylko mam...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:34   #2770
bzyczka1
Zakorzenienie

Kuruję się dziewczyny, kuruję

Martuś my tak samo kupujemy te produkty produkowane dla ... Są tak samo dobre a dużo tańsze. Czasami wolę dopłacić np za kukurydzę gdy potrzebuję dobrą dla gości ale tak to kupuję taką dla kauflanda robioną. Jest słodziutka tylko ma mniejsze ziarna. Ostatnio siadłam i zjadłam pół puszki tak o
A w ogóle to pięknie mnie nazwałaś Aniołek dziękuję

Wypiję jeszcze eferalgan i idę lulu.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:35   #2771
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-07, 19:39   #2772
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Rosi my dopiero 3 miesiąc tu mieszkamy więc na razie to same niespodziewane wydatki były, ciekawe jak będzie dalej. A wy dużo zarabiacie, jeśli mogę wiedzieć??

Marta super Ci się udało z tymi kursami. Sama to tak jak pisałam, na razie mnie nie stać, ale jakby była możliwość ze szkoły to wiesz, ja bym chętnie poszła. Teraz czekam na te dwa . Ale ja bym chciała coś takiego jak ty pisałaś jakieś metody , techniki , praca z dziećmi coś twórczego. A na razie nas na dwa szkolenia wysłali jedno na temat ochrony danych (z tego dostałam dyplom, że brałam udział) oraz na temat organizacji pracy na zajęciach, jak dzieci usadzać, jak im pokazywac tematy aby lepiej zrozumiały, ale to głównie się tyczyło dzieci starszych bo było o mapach mentalnych itp. a na temat usadzenia dzieci, to wszytsko spoko, tylko jakby sale były jeszcze odpowiednio duże i najlepiej kwadratowe ech...

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Marta chipsy tescowe solone dlaczego mi o nich przypomniałaś?? jejku to smak moich studiów. A u nas?? Anie tesco, anie reala nie ma wrrr jedynie Lidl, Leclerc, Biedronka, Polo markiet i stokrotka

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:42   #2773
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

widzę poszło o wydatki... u mnie się zmiejszyły jak przestałam jezdzić na zakupy z TZ-em... sporo kasy szło na rózne jego zachcianki typu piwko, chipsy, orzeszki itp....
miesięcznie potrafiło wyjść z porftela nawet 600 zł, a teraz 300 to już naprawdę jest max i to z zakupami typu srodki czystości itp

dziękuje kochane za przytulaski i że jeszcze o mnie pamiętacie postaram się częścej wpadać, ale często w dzień nie ma mnie w domu a wieczorem jest mnóstwo do nadrobienia i już ciężko wbić się do rozmowy

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:44   #2774
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
ja w exelu też mam ale tylko po to żeby mi było łatwiej rachunki płacić, ale z tymi paragonami jest super, 3 mce tak zbieraliśmy no i teraz zaoszczędzamy na słodyczach bo kupowaliśmy ich dużo a teraz kupujemy w lidlu bo są tam najtańsze tak samo z chipsami (tylko jakieś niefirmowe np tescowe solone które są dla mnie najlepsze)
a rzeczy takie jak np groszek fasola nie bierzemy z bonduela za oprawie 5-6 zł tylko np z rolnika za 2zł,
oglądając miesięczne paragony wiele się można dowiedzieć,
zresztą ja od dawna kupuje rzeczy w stylu no name - np firmowe tescowe czy DobreITanie z reala czy jak to tam sie nazywa
bo to są takie same produkty jak firmowe ale w innych opakowaniach, bo np tesco dogaduje się z firmą że ich produkt będzie na półce na wysokości oczu jeśli ta zrobi im właśnie takie "tanie" produkty,
kiedyś w biedronce wzięłam biedronkowe ptasie mleczko a tam pisało "wyprodukowane przez wedel" no to sorry a 5 zł różnicy jak nie więcej...
a soki grapefruitowe marki tesco wymiękam... pycha

będzie dobrze zobaczysz!

też dobry sposób na rozbicie na miesiące
aaa kliwa no mam nadzieję że zuzul jej da niedługo trochę wytchnienia
Mam bardzo podobny sposób na zakupy jak Ty
A w ogóle, to chcę Ci Marta powiedzieć, że bardzo mi się podoba to, że jesteś tak dobrze zorganizowaną młodą mamą, bo oprócz czasu na domowe obowiązki, masz jeszcze czas, zeby z nami posiedzieć czy poczytać książkę. Oczywiście zdaję sobie sprawę, ze nie wszystkie dzieciaczki na tyle pozwalają, ale takie jest moje marzenie co do mojego macierzyństwa

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
oj kochaniutka
ja tez szczuplutka byłam poczatku ciazy nawet nie było widac a teraz mam taki bebenek ze szok a to 7,5 miesiaca juzzzzzzzzzzzzz
az mi cyc sie na brzuchu opiera maż sie smieje ze mam trzy cycki

a co do wydatków to mi maz wczoraj powiedział ze bardzo dobrze zrobiłam zaopatrujac sie w bardzo wiele rzeczy wczesniej bo to man rozlozyło wydatki dzieciowe (ktore są chorendalne) w czasie bo on by pewnie poszedł kupił wszystko na raz a potem by zszedł z tego swiata jak by zobaczył rachunek
jeszcze nam sporo zostało do kupienia i to tych grubszych niestety
No ja szczuplutka nie byłam i nie jestem, tylko jak na ten moment brzuch mam niewielki Choć znając życie, to on w końcu wyskoczy i już
Co do rozłożenia wydatków, to zgadzam się z Tobą My te zakupy finansujemy z takich "ekstra" pieniędzy, ale i tak łatwiej to robić w ratach.

A tak w ogóle, to widziałaś nową kolekcję Jedo na 2011? Mają śliczne kolorki

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Fajny dzień się zapowiada

Wy tak o tych siostrach, a ja brata tylko mam...
Ja też mam tylko brata, ale nawet da się z nim pogadać
Stary 2011-01-07, 19:45   #2775
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-07, 19:45   #2776
martucha84
Zakorzenienie

moi mężczyźni mnie zostawili.. Pat od 19 śpi wojtas na basenie... dobrze że mam was

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Martuś my tak samo kupujemy te produkty produkowane dla ... Są tak samo dobre a dużo tańsze. Czasami wolę dopłacić np za kukurydzę gdy potrzebuję dobrą dla gości ale tak to kupuję taką dla kauflanda robioną. Jest słodziutka tylko ma mniejsze ziarna. Ostatnio siadłam i zjadłam pół puszki tak o
A w ogóle to pięknie mnie nazwałaś Aniołek dziękuję
dokładnie, ja też wole odpowiedniki...
ja nie znalazłam (w tych co ja kupuje) żeby coś było gorsze więc kupuje takie "no name"

Cytat:
Treść usunięta
ja znam taką parkę która musi mieć bonduela wedel hortex itd.. tyle że za zakupy daje 2razy tyle co my, bo muszą mieć markę... ehsss... i zawsze lamentują że kasy nie mają bo co tydzień 200 zł na zakupy
jak to mówi mój tata po co przepłacać przecież "dupie" się i tak nie oprze

Cytat:
Marta super Ci się udało z tymi kursami. Sama to tak jak pisałam, na razie mnie nie stać, ale jakby była możliwość ze szkoły to wiesz, ja bym chętnie poszła. Teraz czekam na te dwa . Ale ja bym chciała coś takiego jak ty pisałaś jakieś metody , techniki , praca z dziećmi coś twórczego. A na razie nas na dwa szkolenia wysłali jedno na temat ochrony danych (z tego dostałam dyplom, że brałam udział) oraz na temat organizacji pracy na zajęciach, jak dzieci usadzać, jak im pokazywac tematy aby lepiej zrozumiały, ale to głównie się tyczyło dzieci starszych bo było o mapach mentalnych itp. a na temat usadzenia dzieci, to wszytsko spoko, tylko jakby sale były jeszcze odpowiednio duże i najlepiej kwadratowe ech...
ano udało ale ja wiedziałam że będę tam pracować więc wolałam mieć już jakieś doświadczenie...
jedyny kurs jaki "póki" co mi się nie przydał to kurs języka migowego - najdrozszy dałam za niego 300 zł ale nie żałuje mnóstwo zajęć mnóstwo godzin ale robiłam go dla własnej satysfakcji zresztą poszłyśmy na niego razem z siostrą i do teraz jak trzeba coś załatwić powiedzieć a się nie da porozumieć to migamy więc hmmm przydał mi się chociaż mój mąż się wkurza że go obgadujemy
Stary 2011-01-07, 19:50   #2777
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
I bardzo dobrze zrobiłaś. Ja też nie znoszę jak ktoś pali w domu

Wynik cukru na szczęście dobry, chociaż samo wypicie glukozy to ekstremalne przeżycie. Po drugim pobraniu krwi pojechaliśmy szybko do teściów i wciągnęłam bułkę z kiełbasą i ostrą musztardą, bo już nie mogłam z tej słodyczy.

Bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku Jejciu jak ten czas leci, jeszcze tylko 2 miesiące

Agus współczuję zapalenia spojówek. Brzusio masz śliczny i jaki już duży, super

Dziś objechaliśmy z mężem sklepy "dzieciowe", kupiliśmy trochę ciuszków, oglądaliśmy wózki no i w tym temacie to już zwariowałam Tyle mi się podoba, że już sama nie wiem.
Wpadłam na chwilę do pracy, usłyszałam dużo miłych słów na temat wyglądu (może będzie chłopak? ), ale ogólnie dziewczyny stwierdziły, że bardziej wyglądam na wzdęcie niż na 19 tydzień ciąży
dziekuje
Cytat:
SSr super że księżniczka zdrowa, oby tak dalej!

Ana*** hoki poki jest na kasetach "czerwonej straży pożarnej" ale chyba już nie do zdobycia ja przegrałam sobie je na płytę ale zostawiłam w pracy, na szczęście koleżanka je ma i mi odda
jak coś to pytaj

baja_86 a tam skarbnico już ci pisałam że ja chętnie pomogę, a co do pomocy dyd. to ja akurat miałam super bo nasze przedszkole to miało wyglądać mieć piękne dekoracje dużo pomocy super edukacyjne zabawki a my miałyśmy być na wszystkich kursach żeby było że tu się nie oszczędza... ale za to dzieci i ich zwykła zabawa byłyyyy daleko w tyle... ale np jeśli chodzi o książki to ja prosiłam dzieci o przyniesienie, rodzicom na zebraniu mówiłam że co poniedziałek bajki (oczywiście podpisane) i czytaliśmy jak przeczytaliśmy to oddaliśmy, a niektóre kupiłam sobie sama, tak jak pomoce, do teraz kupuje co jakiś czas tablice dydaktyczne, bo takich pomocy nigdy dość, no i dla mnie gazeta nauczycielka przedszkola jest super kupuje wycinam pomoce laminuje i mam na długiii czas dlatego "nauczycielke" będę polecać zawsze

Rybulka wowwww ale super rewelacja jaki Miłosz już "dorosły" no pakuj ja tu czekam na Ciebie hmm fajnie że czasem się widujesz z dziewczynami takie spotkania są super,
twarda jesteś bardzoooo ale ja tez chce 2 ale za 4 lata cobym awans na mianowanego zdążyła zrobić, jakby nie awans to bym za 2 lata już chciała

agus87 zdecydowanie jednorazowe, ja od razu wywalałam jest higienicznie bardziej, a dwa nie chciało by mi sie bawić w pranie.. 2 paczki po 10 sztuk starczą nie są drogie a naprawdę szybko do kosza razem z podkładem i bez problemu...

Rosette hejjj ale ci fajnie z tymi zakupami, jeśli chodzi o buty to ja w tym roku miałam fajnie kupiłam jedne za 50 zł, a niedawno w promocji krótkie kozaczki - botki za uwaga 45!

MisQa przytulam mocno... twój mąż.. ehsss...

atomufka jaaaaaaaaaaaa vero modaaaaaa uwielbiam ciuchy z vero!!!! bardzo

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

ktosia86 e tam słodkie.. a cytrynę miałaś? nasza kliwia jeszcze pączkiem zagryzła widze już zakupowe szaleństwo cię ogarnia

ja dziś się z siostrą widziałam pół dnia gadałyśmy i nie potrafiłyśmy skończyć uwielbiam to
dzieki kochana

juz klupilam narazie jedna paczke 6 sztuk zobacze czy rozmiar bedzie okej i sobie dfomowie

wlasnie dzisiaj zaczelam robic pierwsze zakupy
ach jak ciesza
narazie ciuszkow nie kupuje
tylko inne potrzebn erzeczy
Stary 2011-01-07, 19:53   #2778
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
A duże macie opłaty stałe jak rachunki?? macie jakis kredyt??

Cytat:
ano udało ale ja wiedziałam że będę tam pracować więc wolałam mieć już jakieś doświadczenie...
jedyny kurs jaki "póki" co mi się nie przydał to kurs języka migowego - najdrozszy dałam za niego 300 zł ale nie żałuje mnóstwo zajęć mnóstwo godzin ale robiłam go dla własnej satysfakcji zresztą poszłyśmy na niego razem z siostrą i do teraz jak trzeba coś załatwić powiedzieć a się nie da porozumieć to migamy więc hmmm przydał mi się chociaż mój mąż się wkurza że go obgadujemy
hehe nieźle.

My tez nie kupujemy jakiś firmowych produktów. Słodycze tez głównie w lidlu (choc ostatnio mało ich jadamy), ja dużo nie gotuję więc tu sie nie wypowiadam.

Stary 2011-01-07, 19:57   #2779
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta chipsy tescowe solone dlaczego mi o nich przypomniałaś?? jejku to smak moich studiów. A u nas?? Anie tesco, anie reala nie ma wrrr jedynie Lidl, Leclerc, Biedronka, Polo markiet i stokrotka
polecam lidl - nie maja markowych rzeczy ale mają bardzo tanie bardzo dobre -pomidory w puszcze w ogóle groszki i inne takie puszkowe rzeczy - makarony za 1-2zł !!!! rewelacja mleka bardzo tanie, słodyczeeee pyszota

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
widzę poszło o wydatki... u mnie się zmiejszyły jak przestałam jezdzić na zakupy z TZ-em... sporo kasy szło na rózne jego zachcianki typu piwko, chipsy, orzeszki itp....
miesięcznie potrafiło wyjść z porftela nawet 600 zł, a teraz 300 to już naprawdę jest max i to z zakupami typu srodki czystości itp

dziękuje kochane za przytulaski i że jeszcze o mnie pamiętacie postaram się częścej wpadać, ale często w dzień nie ma mnie w domu a wieczorem jest mnóstwo do nadrobienia i już ciężko wbić się do rozmowy
przytulam cię bardzooo mocno

Cytat:
Mam bardzo podobny sposób na zakupy jak Ty
A w ogóle, to chcę Ci Marta powiedzieć, że bardzo mi się podoba to, że jesteś tak dobrze zorganizowaną młodą mamą, bo oprócz czasu na domowe obowiązki, masz jeszcze czas, zeby z nami posiedzieć czy poczytać książkę. Oczywiście zdaję sobie sprawę, ze nie wszystkie dzieciaczki na tyle pozwalają, ale takie jest moje marzenie co do mojego macierzyństwa

Ja też mam tylko brata, ale nawet da się z nim pogadać
zarumieniłam się
co do książek to ja je połykam bardzo mi się szybko czyta wiec to nawet na kibelku robie
a zorganizowanie.. hmmm chyba bym zwariowała jakby się z Patem zamknęłam i tylko tyle.. i tylko o nim gadała.. ja rozumiem że ktoś może lubieć i wogóle ale ja zawsze prowadziłam aktywny tryb życia i niepotrafiłabym tylko to.. ale z 2 strony mój syn wyjątkowo mi się udał aż dziw po takich rodzicach że ładnie śpi - 2 godziny aktywności - wtedy jestem cała jego i 2-3 h snu i tak w kółko, no chyba że jaśnie pan nie ma ochoty bo się drze i uspokaja się tylko leżąć w łóżeczku i kontemplując swój ochraniacz na szczebelki w pieski...
ale fakt moje dziecko jest jeśli chodzi o spanie super rewelacyjne bo wiem że niektóre dzieci nie śpią...
pierwsze 6 tyg były hardcorowe musieliśmy sie zgrać, ale teraz bajka

aaaaa tak ci powiem szczerze że chce cholenie córkę, ale jak pomyśle że dzieci tej samej płci mają ze sobą lepszy kontakt (brat z bratem siostra z siostrą) i to takie na maxa dobre niż brat z siostrą tu chyba są "luźniejsze" to coraz częściej myślę o synu....

aczkolwiek nie wiem - nie jestem pewna jak tam siostra z bratem macie doświadczenia? bo wydaje mi się że to luźniejszy kontakt niż brat z bratem czy siostra z siostrą

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
juz klupilam narazie jedna paczke 6 sztuk zobacze czy rozmiar bedzie okej i sobie dfomowie

wlasnie dzisiaj zaczelam robic pierwsze zakupy
ach jak ciesza
narazie ciuszkow nie kupuje
tylko inne potrzebn erzeczy
ooo tak ja nie miałam 2 po 10 tylko 2 po 6 dzięki
i widzę kolejny zakupowy wir

Madzialenka no co lubimy sobie pomigać.. aczkolwiek teraz już jest to coraz rzadsze

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-07 o 19:58
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:57   #2780
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
co do książek to ja je połykam bardzo mi się szybko czyta wiec to nawet na kibelku robie
ja tam krzyżówki rozwiązuję

ja mam brata, tyle że aż 10 lat młodszego ale z każdym rokiem mamy coraz lepszy kontakt Teraz brat jest na etapie małego buntownika i generalnie tylko ślęczy przed komputerem i "zabija" ludzi w CS

Stary 2011-01-07, 19:58   #2781
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-07, 20:04   #2782
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Czyli macie 1800zł na życie. ech... marzenie

Stary 2011-01-07, 20:05   #2783
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-07, 20:08   #2784
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Ja głownie też ale za to mój mąż, to standardowo nie wyjdzie aż całej krzyżóweczki nie rozwiąże

A swoją drogą miał być za 2 godziny czyli o 20.45 ech....

Stary 2011-01-07, 20:09   #2785
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
moi mężczyźni mnie zostawili.. Pat od 19 śpi wojtas na basenie... dobrze że mam was

dokładnie, ja też wole odpowiedniki...
ja nie znalazłam (w tych co ja kupuje) żeby coś było gorsze więc kupuje takie "no name"

ja znam taką parkę która musi mieć bonduela wedel hortex itd.. tyle że za zakupy daje 2razy tyle co my, bo muszą mieć markę... ehsss... i zawsze lamentują że kasy nie mają bo co tydzień 200 zł na zakupy
jak to mówi mój tata po co przepłacać przecież "dupie" się i tak nie oprze

Dobre jesteście
A tekst taty wymiata

Cytat:
polecam lidl - nie maja markowych rzeczy ale mają bardzo tanie bardzo dobre -pomidory w puszcze w ogóle groszki i inne takie puszkowe rzeczy - makarony za 1-2zł !!!! rewelacja mleka bardzo tanie, słodyczeeee pyszota

zarumieniłam się
a zorganizowanie.. hmmm chyba bym zwariowała jakby się z Patem zamknęłam i tylko tyle.. i tylko o nim gadała.. ja rozumiem że ktoś może lubieć i wogóle ale ja zawsze prowadziłam aktywny tryb życia i niepotrafiłabym tylko to.. ale z 2 strony mój syn wyjątkowo mi się udał aż dziw po takich rodzicach że ładnie śpi - 2 godziny aktywności - wtedy jestem cała jego i 2-3 h snu i tak w kółko, no chyba że jaśnie pan nie ma ochoty bo się drze i uspokaja się tylko leżąć w łóżeczku i kontemplując swój ochraniacz na szczebelki w pieski...
ale fakt moje dziecko jest jeśli chodzi o spanie super rewelacyjne bo wiem że niektóre dzieci nie śpią...

aaaaa tak ci powiem szczerze że chce cholenie córkę, ale jak pomyśle że dzieci tej samej płci mają ze sobą lepszy kontakt (brat z bratem siostra z siostrą) i to takie na maxa dobre niż brat z siostrą tu chyba są "luźniejsze" to coraz częściej myślę o synu....

aczkolwiek nie wiem - nie jestem pewna jak tam siostra z bratem macie doświadczenia? bo wydaje mi się że to luźniejszy kontakt niż brat z bratem czy siostra z siostrą

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Madzialenka no co lubimy sobie pomigać.. aczkolwiek teraz już jest to coraz rzadsze
Pozazdrościć takiego aniołka w domu
Z czytaniem książek mam tak samo, na święta mąż mi kupił dwie książki (ponad 400 stron każda), a już w Nowy Rok nie miałam czego czytać. Tż stwierdził, ze lepiej by wyszedł, gdyby kupił mi paczkę ciastek - na dłużej by wystarczyły

Jeśli chodzi o relacje brat-siostra, to ja szczerze nie wyobrażam sobie życia bez mojego brata i nigdy bym go na siostrę nie zamieniła
Z opowiadań rodziców wynika, ze ja od dzieciństwa byłam do niego bardzo przywiązana, potem te kontakty opierały się na codziennych kłótniach (ale to chyba standard nawet jak rodzeństwo jest tej samej płci). Oj ile razy się praliśmy po twarzach to już nawet nie pamiętam
A potem, jak już trochę dojrzeliśmy to nasze kontakty zaczynały się zacieśniac (właściwie od czasu kiedy poszłam do liceum), brat zaczął cenić sobie moje zdanie, zaczęliśmy więcej słuchać siebie nawzajem i do tej pory jest tak, że możemy pogadać o wszystkim Także wydaje mi się, że nie da się jasno określić, ze rodzeństwo tej samej płci się lepiej ze sobą dogada, bo często się zdarza tak, ze dwie siostry ze sobą nie rozmawiają, natomiast brat z siostrą świetnie się dogaduje, nie ma rguły.
Stary 2011-01-07, 20:11   #2786
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

zarumieniłam się

jest luźniejszy to prawda ale i tak dosc silny jak to rodzenstwo

eh az mi sie zateskniło.....

Ktosiu widziałam własnie!!!
a jak bardzo okroili kolorystykę, w 2010 był duzo wiekszy wybór kolorów na szczescie nasz wybrany został przeniesiony na rok 2011
ja nawet byłam dzis zapytac o cene czy bardzo podniesli a ona mi nie ze wogole cena nie zmieniła się po zmianie vatu i ze ten nasz przeniesli bo to najlepiejs chodzący kolor w całej kolekcji

co do extra kasy to my na wozek mamy osobno odłozona kase i tak z kieszonkowego urodzin i prezentów dokładamy i sie juz nazbierało

a tak na codzien wkładamy kase z moejj wyplaty do koszyczka i maz dokłada potem dwa razy w miesiacu robimy tam przeglad i zostawaim tylko na zycie a eszta do koperty i na oszczednosci

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:11   #2787
kliwia
Zakorzenienie

agus ja mialam majtki jendorazowe i nie korzystalam. bylo mi w nich goraco. nacjhetniej to bym lezala rozkraczona i tylko przykryta przescieradlem.
A podklady poporodowe - te wielkie podpachy - polecam Absorgyn, lepsze niz bella szersze, sztywniejsze i grubsze. Same sie trzymaja miedzy nogami jak sie idzie do WC

Nasza niunia dzis kapana w krochmalu. 1 raz kapalismy ja z termometrem i nam sie woda goraca wydawala, to juz wiemy czemu ryczala przy dotychczasowych kapielach
A dzis piekny blogi spokoj
Puszcza sobie mala baczki z kleksikami i jej sie tylek odparzyl miedzy posladkami PORAZKA

DO tego wszytskiego zapomnialam PIN do karty platniczej, i sobie zablokowalam juz dzis karte, dzownilam do biura obslugi by odblokowac, i jak jeszcze 3 razy mi sie nie uda zmontowac pinu to musze isc do banku zlozyc wniosek o nowy pin jak nie urok to sraczka
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:12   #2788
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-07, 20:15   #2789
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ktosiu a duża jest między wam różnica wieku??

Rosi o ty.... i nawet nie napiszesz co to?? aaa obraz jejeku ja dzis jakoś czytam pokracznie w takim razie czekamy

Stary 2011-01-07, 20:21   #2790
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości