Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 23:02   #3871
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Agnieszka M. gratuluje synusia
Dzisiaj sypnelo jajcami
Czyli jak sie nie myle mamy 21 do 21
Moniqac no to Twoj syneczek to bedzie kawal chlopa I dobrze... kazda panienka na watku pewnie bedzie chciala takiego bodygarda
Aliczko Ty to chyba lubisz te swoje baczki co? Przyznaj sie

Ale odkrylam w sobie biznesuoman nie wiedzialam, ze tak latwo mozna sprzedawac na eBayu i teraz krece interesem
Na tapete poszly moje stare ciuchy, ktorych juz pewnie nie zaloze... a i mam jedne ciazowki http://cgi.ebay.co.uk/Topshop-matern...item4aa7a0afb8
I juz jednego bida
Chyba dzisaj nie zasne
Stary 2011-01-07, 23:07   #3872
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Agnieszka M. gratuluje synusia
Dzisiaj sypnelo jajcami
Czyli jak sie nie myle mamy 21 do 21
Moniqac no to Twoj syneczek to bedzie kawal chlopa I dobrze... kazda panienka na watku pewnie bedzie chciala takiego bodygarda

Ale odkrylam w sobie biznesuoman nie wiedzialam, ze tak latwo mozna sprzedawac na eBayu i teraz krece interesem
Na tapete poszly moje stare ciuchy, ktorych juz pewnie nie zaloze... a i mam jedne ciazowki http://cgi.ebay.co.uk/Topshop-matern...item4aa7a0afb8
I juz jednego bida
Chyba dzisaj nie zasne
fajne te twoje spodnie, to sa ciazowki takie niskie?
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 23:11   #3873
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
siasku drogi, zmienilas awatar i nie chcialabym strzelic glupotki, ale czy dobrze kojarze ze jestes mama czarka? i tez spodziewasz sie kolejnego synka?

no wlasnie powiem ci ze u nas jest inaczej, pierwsza ciaza to pieklo, spalam po 3 dni, wymiotowalam na okraglo i nawet po wodzie-ciaza jak z horroru, zapachy kazdy mnei mulil a jak czulam perfumy mialam ochote zabic. a teraz wymiotki chyba ze 4 sporadycznie, żadnego mdlenia, zero reakcji na zapachy, zmeczenie ciut, poprostu jak czarne i biale. a jak chodzi o dzieci z usg to hmmm, sa tez inne. pierwszy byl mneijszy juz na polowkowym, a ten wymiarowy, a z wygladu to moj pierwszy synus mial malenki zadarty nosek, taki idealny, i piekny ksztalt glowki i usteczka takie slodziuchne, a ten juz taki nie jest, nie ma takiego zadartego noska, i wydaje mi sie nie taki drobny jak tamten. jest zdecydowanie bardziej ruchliwy
Zgadza się
Mój tż nadal uważa, że to na filmie mogła być pępowinka między nogami i tak sobie sprawdziłam o pomyłce płci w necie...i o mamo, nie wiedziałam często się to zdarza...
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...33/index7.html

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 23:18   #3874
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Zgadza się
Mój tż nadal uważa, że to na filmie mogła być pępowinka między nogami i tak sobie sprawdziłam o pomyłce płci w necie...i o mamo, nie wiedziałam często się to zdarza...

ja juz sobie nadziei nie robie, 2 roznych lekarzy mi stwierdzilo ogonek w brzuchu, i to tak smiesznie, bo wystarczylo glowice przylozyc i bez cienia watpliwosci, a jak zaniemowilam to lekarz uprzedzil moje pytanie i powiedzial:"nie, to nie jest pepowina" a drugi pokazal ze biegnie obok, takze u nas bez zludzen, ehhh

ALE jakby zdarzylo sie tak ze jakies czary mary i bylaby dziewczynka to absolutnie nie mialabym nic przeciwko

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-01-07 o 23:20
Stary 2011-01-07, 23:19   #3875
agus87
Zakorzenienie

ide se chyba spac
Stary 2011-01-07, 23:26   #3876
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
fajne te twoje spodnie, to sa ciazowki takie niskie?
po bokach maja gumki
Teraz mi do kolan wchodza
Stary 2011-01-07, 23:29   #3877
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
po bokach maja gumki
Teraz mi do kolan wchodza

to jest normalna rozmiarowka , faktycznie 10tki czy zanizona?
Stary 2011-01-07, 23:35   #3878
Paulizia
Wtajemniczenie

Ha to bylo pierwsze pytanie mojej mamy jak zadzwonilam do niej by oznajmic jej o Antosiu... Czy pepowina sie nie polozyla na genitaliach?
Nie nie... ja tam ewidentnie widzialam siurka... przeciez wiem jak siurek wyglada no i jajeczka tez byly Poza tym ja mialam przeczucie
Mojej bratowej cale 9 miesiecy wmawiali chlopaka, a jest Juleczka

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
to jest normalna rozmiarowka , faktycznie 10tki czy zanizona?
Dycha euro 38. Ja nie znam sie na rozmiarowce topshopa, ale wydaje mi sie ze dycha... chyba... bo ja mam kazdy ciuch innego rozmiaru, no ale spodnie to dycha... chyba

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ide se chyba spac
dobranocka

Edytowane przez Paulizia
Czas edycji: 2011-01-07 o 23:34
Paulizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 23:39   #3879
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadza się
Łoo matko, tak czytam to forum i mi się słabo robi . Najczesciej z dziewczynki robił się chlopczyk, a ja własnie wylicytowałam 20 szt. bodziaków dla dziewczynki . I to są późne usg 22-30 tydzień i takie pomyłki.
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 00:02   #3880
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Łoo matko, tak czytam to forum i mi się słabo robi . Najczesciej z dziewczynki robił się chlopczyk, a ja własnie wylicytowałam 20 szt. bodziaków dla dziewczynki . I to są późne usg 22-30 tydzień i takie pomyłki.
Spoko Dziewczonka potem sprzedasz na allegro jakby co albo sie wymienisz z jakas mama, ktora syna miala miec... Ja tam nie pekam, bo dziewczynce w niebieskim jeszcze przystoi, ale chlopczyk na rozowo? e e chyba nie pasi
nie ma co panikowac. Pewnie i tak bedzie Ala

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Ide spaciu moje drogie Brzucholce buzie w brzusie
Stary 2011-01-08, 00:43   #3881
Siasiek
Zadomowienie

Troszkę przerobiłam filmik
Na 3:18 widać "coś" hehe

chyba idę spać

Nikodem
http://www.youtube.com/watch?v=CC2gSAHWwXU

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 07:43   #3882
Paulizia
Wtajemniczenie

Pobudka spioooochyyyyyyy!!!!!!!
Ja juz na nogach, bo mnie kmaz obudzil jak wrocil po nocce no i glod dal tez sie we znaki, ale po co jest maz? Po to by zrobic zonusi z sinusiowym brzuchem kanapusie z szyneczka

Siasiek widzialam jajusie
Stary 2011-01-08, 08:48   #3883
MoniaK
Zakorzenienie

Witam z rana

Moniqa, wow Twój synek pobił rekordy na wątku Super!

AgnieszkaM, miałaś niezłe przeczucie, gratulacje. Ja tam nie mam kompletnie żadnego, chyba dziwna jestem

Siasiek, fajny filmik i dzidziol słodki! Będzie pamiątka
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 09:18   #3884
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam kochane o tak wczesnej porze (dla mnie wczesnej )
Musiałam wstac o 8:00, bo ksiądz dobrodziej przychodzi z wizytą . Ale zaraz zmykam spac, a co

No właśnie Paulizia dziewczynka w niebieskim to ładnie, a chłopczyk w różowym . Moja koleżanka ostatnio dała zdjęcie na NK swojego małego urodzonego w grudniu całego w różu - z dopiskiem "Mój cukiereczek" - ale się uśmialiśmy

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Siasiek obejrzałam filmik, słodki ten Twój Nikoś, jaki grzeczny i spokojny przy badaniu, aż Ci zazdroszcze, bo moja zawsze tak fika, że prawie nic nie widac, a lekarz, żeby zrobic pomiary to normalnie musi miec niezły refleks. I jajucha też widziałam
Stary 2011-01-08, 09:43   #3885
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry babeczki!

U Was też taka odwilż? Szok normalnie, mam zieloną trawkę w ogródku

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
(...)
A więc na ostatnim USG 10 grudnia lekarz się pomylił i na szczęście, to ja miałam rację ... czyli będę miała syneczka.
Gratuluję synusia Co do imienia u nas było tak samo, oboje wiedzieliśmy jak nazwiemy synka a o imię dla córci toczyliśmy batalię

Paulizia masz rację Mamy dzięki Adze remis 21:21

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochane kupujecie dla maluszkow gruszke do noska? czy m,oze apirator frida z ta sola???
Fridę A sól to się kupuje niezależnie i do gruchy i do aspiratora.
Chociaż powiem Wam, że jak pokazałam mężykowi filmik na Youtubie jak używa się fridy to się mocno skrzywił i zapowiedzał, że tylko ja to będę robić

Cytat:
Widać widać siurka A w ogóle to jakie długie mieliście to 4D my chyba mieliśmy minutkę nagrania

A w ogóle to planujecie jeszcze 4D w okolicach 30 tygodnia? Ja się ciągle zastanawiam, trochę mi szkoda pieniążków bo to w sumie taki bajer dla rodziców, sama nie wiem...

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 09:46   #3886
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

chyba idę spać

Nikodem
http://www.youtube.com/watch?v=CC2gSAHWwXU

siasiek wg mnie jak przelacza na 4d to wczesniej tez kilka razy smignal ogonek. pierwszy raz widze tak pieknie calego dzidziulka na 4d. te nozki boskie

musze pokombinowac, i moze uda mi sie zrobic z mojego filmiku zdjecia, wtedy powrzucam "klejnoty" mojego

spielam sie wczoraj i porobilam fotki brzucha-wiem wiem, skore mam okropna, starajcie sie na to nie zwracac uwagi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wklejka1 (3).jpg (24,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wklejka1.jpg (24,5 KB, 45 załadowań)
Stary 2011-01-08, 09:53   #3887
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
spielam sie wczoraj i porobilam fotki brzucha-wiem wiem, skore mam okropna, starajcie sie na to nie zwracac uwagi
Wow ja jestem w szoku przy każdej nowej fotce, bo dopiero co brzuszki miałyście takie jak po wzdęciu albo większym obiedzie a teraz proszę z przodu mamy piękne plażowe piłeczki
Brzuszek cuudo

A rozstępy próbowałaś zlikwidować po pierwszej ciąży? Pytam, bo ja zamierzam z nimi intensywnie walczyć. Już teraz chcę iść na mikrodermabrazję diamentową, wiem że w ciąży można więc w przyszłym tygodniu jadę do kosmetyczki. Ale czy uda się je usunąć całkowicie?

Stary 2011-01-08, 09:55   #3888
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Kocham, szczególnie za zapach

Dzień dobry Mamusie
Ale narobiłyście stracha z tą płcią Jak może być widać siuśka na USG a potem rodzi sie dziewczynka?? Dziwne...
Dziś sobota czyli robimy pierogi
Miłego dnia

Aha i zaczynamy dziś 20 tydzień

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2011-01-08 o 09:56
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 09:55   #3889
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry babeczki!

U Was też taka odwilż? Szok normalnie, mam zieloną trawkę w ogródku

Gratuluję synusia Co do imienia u nas było tak samo, oboje wiedzieliśmy jak nazwiemy synka a o imię dla córci toczyliśmy batalię

Paulizia masz rację Mamy dzięki Adze remis 21:21

Fridę A sól to się kupuje niezależnie i do gruchy i do aspiratora.
Chociaż powiem Wam, że jak pokazałam mężykowi filmik na Youtubie jak używa się fridy to się mocno skrzywił i zapowiedzał, że tylko ja to będę robić

Widać widać siurka A w ogóle to jakie długie mieliście to 4D my chyba mieliśmy minutkę nagrania

A w ogóle to planujecie jeszcze 4D w okolicach 30 tygodnia? Ja się ciągle zastanawiam, trochę mi szkoda pieniążków bo to w sumie taki bajer dla rodziców, sama nie wiem...
moj tz do tej pory ma zbior czynnosci ktorych nie wykonuje przy mlodym bo sie boi ze cos mu zrobi, pomimo ze mlody ma 4 lata. nie wyczysci mu uszu przy kompaniu, roznie to bywa z wlosami(mlody ma dlugie, obciete na beatelsow) o paznokciach tez moge pomarzyc

ja nie planowalam wiecej usg tych 4d w ciazy ale szczerze mowiac, po tym jak ostatnio lekarz nie wykryl tego zwapnienia, a na 3d bylo widac to pewnie tz bedzie mnie goraco namawiac zebysmy pojechali ze wzgledow bezpieczenstwa
Stary 2011-01-08, 09:56   #3890
moria44
Wtajemniczenie

Achaa zapomniałabym, muffinki
Polecam wszystkim na sobotni podwieczorek. Są pyszne, ja ogólnie nie lubię muffinek, robię je dla męża i sama nie jem a na te się skusiłam i było mi maaaaało

Muffinki marchewkowe z lukrem cytrynowym

2 szklanki startej marchewki ( używam marchwi z sokowirówki)
1 i 1/2 szklanki mąki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
3/4 łyżeczki soli
przyprawy w proszku: 1,5 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
3/4 szklanki oleju roślinnego
3 duże lub 4 małe jaja
1 szklanka brązowego cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Lukier:
1 ,5 szklanki cukru pudru
3 łyżeczki drobno startej skórki z pomarańczy
3- 4 łyżki wyciśniętego soku z pomarańczy

Przygotowanie:
* Piekarnik nagrzać do 180 stopni, kratkę metalową umieścić w jego środkowej części. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odmierzyć 2 szklanki. Do miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, sodą, solą oraz z przyprawami.
* W drugiej, większej misce wymieszać (rózgą lub mikserem na wolnych obrotach): olej, jajka, cukier, tartą marchewkę, ekstrakt z wanilii. Następnie wymieszać za pomocą widelca z mieszaniną z mąki.
* Masę wyłożyć do papilotek umieszczonych w formie lub w jednorazowych papilotkach, ustawić na kratce w piekarniku i piec przez 25 minut (aż patyczek włożony w środek ciastka będzie czysty).
* W międzyczasie przygotować lukier: wymieszać cukier puder ze skórką i 2 łyżkami soku. W razie potrzeby dolać więcej soku aby uzyskać odpowiednio gęstą konsystencję lukru.
* Ciasteczka wyjąć z piekarnika, a po 10 minutach wyłożyć (wciąż w papilotkach) na kratkę do całkowitego ostudzenia. Jak trochę przestygną wierzch ciasteczek maczać w lukrze. Podawać jak lukier nieco zastygnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Muffinki Marchewkowe w.jpg (72,3 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-01-08 o 09:58
Stary 2011-01-08, 09:58   #3891
andziot
Zakorzenienie

dzień dobrek
nadrabiam Was powolutku (z zosią obok)
wczoraj mnie nie było bo najpierw praca a później mężu zabarał kompa do swojej pracy do nocy a mojego się jeszcze nie dorobiłam

narazie natknęłam się na pytanie od:

listopadowa80
1. po pierwsze na panel pokarmowy i wziewny jest refundacja ale trzeba sie połozyć na dzie do szpitala i wtedy badania sa za darmo
2. po drugie leczenie ok, tyle że zawsze lepiej wiedziec na co dziecko jest uczuclone, bo same leki nie pomoga jezeli dziecko ciągle będzie stymulowane alergenem, a jesli nie wiemy co nim jest to ciezko jest go wyeliminowac
3. co do leczenia przez dermatologa to pewnie on sie bardzie zna niz ja, jezeli stan jest ostry (a taki jest) to trzeba podleczyc tą skóra żeby sie nie nadkazila, pewnie wszystkiego nie uzywasz na stałe, jak się polepszy to wystarczą wtedy same emolienty
4.Moja Zosia tez jest na Xyzalu (to lek nowej generacji, podobno nie powoduje tak senności i zwiększenia apetytu jak np Zyrtec)
5. A mały miał robiony poziom IgE ???

to idę czytac dalej

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-08 o 10:27
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:01   #3892
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Wow ja jestem w szoku przy każdej nowej fotce, bo dopiero co brzuszki miałyście takie jak po wzdęciu albo większym obiedzie a teraz proszę z przodu mamy piękne plażowe piłeczki
Brzuszek cuudo

A rozstępy próbowałaś zlikwidować po pierwszej ciąży? Pytam, bo ja zamierzam z nimi intensywnie walczyć. Już teraz chcę iść na mikrodermabrazję diamentową, wiem że w ciąży można więc w przyszłym tygodniu jadę do kosmetyczki. Ale czy uda się je usunąć całkowicie?
moria walczylam walczylam i to ostro, mikrodermabrazja tez, nie powiem ze skora jest o wiele jedrniejsza, i rozstepy nie sa pomarszczone, ale sa, niestety. pewnie wygladala bym jak 60 latka jakbym nic ze skora nie robila. no i tam gdzie zakrywam reka mam blizne po wyrostku i jak mi zrobili cesarke to te blizny jakby sie polaczyly, i mam takie wciecie z jednej strony i taki fald mi sie robi. moj brzuch nadaje sie tylko pod zabieg, i to nawet nie usuwania tluszczu a nadmiaru skory. na poprawe jedrnosci i spalenia robilam nawet elektrostymulacje skora fajniutka, tyle co szlo zrobic to zrobilam, ale szalu nie ma. jakbyscie mnie widzialy jak ja wygladalam przed odchudzaniem po ciazy , to wtedy obraz mojej skory po zyskuje , bo powinnam byc obwisla w wwielu miejscach
Stary 2011-01-08, 10:02   #3893
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
siasiek wg mnie jak przelacza na 4d to wczesniej tez kilka razy smignal ogonek. pierwszy raz widze tak pieknie calego dzidziulka na 4d. te nozki boskie

musze pokombinowac, i moze uda mi sie zrobic z mojego filmiku zdjecia, wtedy powrzucam "klejnoty" mojego

śliczny brzuszek, zgrabniutki i mamusia jaka zadbana
Stary 2011-01-08, 10:17   #3894
moniqac
Zadomowienie

Dzien dobry mamuśki i maluchy !

Cytat:
kochana, wiesz jak ja bym chciala uslyszec ze moje dziecko jest nadprogramowo duze? i tak czekam na komunikat ze jest na tyle duze zeby moglo przetrwac poza moim brzuchem, bo za bardzo sie boje ze cos sie moze stac-to taki uraz
rozumiem, że to może jest i komfort psychiczny, natomiast niech się nawet nigdzie póki co nie wybiera .

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za rady, nie wiedziałam o tym. Jak dobrze jest z kimś porozmawiać.
Kochana - to co Siasiek wkleiła jest super, jedż i sie sprawdź. nie ma żartów, poważnie!

Cytat:
Dobra wiadomość dla tych, które nie są ubezpieczone. Dnia 07.08.2008 weszło w życie nowe rozporządzenie Rady Ministrów w sprawie sposobu i trybu finansowania z budżetu państwa świadczeń opieki zdrowotnej. Zgodnie z rozporządzeniem kobieta jest uprawniona do bezpłatnego leczenia na podstawie faktu, że jest w ciąży. Nie musisz mieć żadnego ubezpieczenia. Bezpłatna opieka ma być zapewniona w czasie połogu oraz dzieciom do 18. roku życia.
Pracownicy placówek medycznych nie mają żadnego prawa żądania od ciebie dokumentów potwierdzających prawo do bezpłatnego leczenia. Jeśli będą z tym jakieś problemy możesz skontaktować się z Narodowym Funduszem Zdrowia np. telefoniczne.

Wiele kobiet o tym nie ma zielonego pojęcia więc wkleiłam.
właśnie, ja np. nie wiedziałam .

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Hej,
melduje się po wizycie u lekarza i zakupach. Najpierw napisze, co i jak, a potem nadrobie czytanie.
A więc na ostatnim USG 10 grudnia lekarz się pomylił i na szczęście, to ja miałam rację ... czyli będę miała syneczka. Tak nam dał klejnotami po oczach, że tym razem nikt nie miał wątpliwości i wszyscy widzieliśmy to samo. Mężowi ciężko się z tym pogodzić, bo on chciał córkę i jak 10-go usłyszał od lekarza, że będzie dziewczynka, to żadne argumenty, że coś widziałam między nogami, do niego nie docierały. Ale jak jechaliśmy później na zakupy, to w radiu akurat mówili, że były robione jakieś badania, z których wynika, że wychowanie córki do 18 roku życia kosztuje o 60 000,00 zł więcej, niż chłopca ... widziałam, że trochę go to udobruchało
Na badaniu wszystkie parametry prawidłowe, dzidzia dobrze się rozwija, wszystkie narządy działają tak, jak powinny. Termin z USG znowu wyszedł mi dokładnie tak jak termin z okresu i wszystkie wymiary w pełni symetryczne.
Dostaliśmy płytkę, ale jak przyjechaliśmy do domu i chcieliśmy ją zobaczyć, to okazało się, że mąż jak zakładał płaszcz, to położył płytkę u pana doktora na biurku i tam została. Ale dzwoniliśmy i będzie na nas czekała, tyle że w Katowicach będziemy najwcześniej w przyszłym tygodniu. Dziewczyny, myślałam że go zamorduje. Mówię do niego "jak mogłeś zostawić swoje dziecko na biurku u lekarza?", a on do mnie "taka mądra jesteś, to trzeba było sobie pilnować, ja byłem w szoku"
Mamy też teraz kłopot z imieniem, bo dla dziewczynki już było ustalone, że Amelia i to imię podobało się nam obojgu. Jeśli natomiast chodzi o męskie imiona, to mamy skrajnie różne gusta. Nie wiem jak dojdziemy do porozumienia.
Także Moria póki co, napisz przy mnie proszę tylko synek, a jak ustalimy, co z imieniem, to dam znać.

Mam nadzieję, że inne dziewczyny też mają same dobre wiadomości po wizytach. Za chwilę wszystko nadrobie, więc będę na bieżąco.
Cześć Kochana!
Kiedy następna wizyta? ja mam 4.02 o 17.45 - poznamy się w końcu?!

dobrze że z bobasiem wszystko ok i to co powiedział mi lekarz - dziewczynka moze zrobić sie chłopakiem, a chłopak dziewczynką i nie ma co wiedza lekarza, jesli matka ma inne przeczucia .
gratuluje

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
moniqac synek kawal chlopa
Agnieszka.M gratuluje syneczka
Catia88 jeżeli nadal się męczysz napij się smecty jest bezpieczna mi przy moim zatruciu pomogla juz jedna porcja
no kawał kawał .

Cytat:
czesc biznesuoman
bodyguard - kto wie póki co niech będzie większy, potem będzie się to regulowało - byle był zdrowiutki!

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Moniqa, wow Twój synek pobił rekordy na wątku Super!
to prawda .

Cytat:

cudownie wyglądasz!!!

ja może w końcu wybiore się na te zakupy ciuchowe - od kilku dni się nie mogę wybrać.

gardlo mnie rozbolało nie było mnie w pracy prawie 2 miesiące i nagle cos mnie łapie - będę pierwszą kobietą ciężarną w historii którą zwolnią z pracy - mogę brac rutinoscorbin prawda?! i tantum verde?!

cos Wam miałam jeszcze napisać, ale mam skleroze . miłego dnia Kochane moje!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:18   #3895
Catia88
Rozeznanie

Witajcie
Ale miałam wczoraj wieczór :/ Mama jak zobaczyła jak się męczę to wzieła mnie do przychodni, jednej, drugiej.. po prawie godzinnym czekaniu lekarka mnie przyjęła i w sumie nic ciekawego nie powiedziała. Dała tylko zastrzyk z no-spą i wysłała do domu. W domu na szczęście wymioty i ból brzucha minęła także noc miałam spokojną ale ile strachu się najadłam Śnił mi sie dziś pierwszy raz mój synuś! taki już kochany w wózeczku Chyba chciał mi przekazać,że wszystko jest ok i żebym się nie denerwowała

Miłego dnia Dziewczyny Nadrobię Was później

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:25   #3896
andziot
Zakorzenienie

agnieszka_pe25 sterydy na skórę są ok ale w ostrej fazie choroby, przewlekle rzeczywiście nie powienno się stosować, bo dochodzi do jej zaniku ale często nie można się bez nich obyć bo one siwetnie dzialaja przciwzapalnie i przeciwalergicznie ... nie ma sie co ich bać ... ale nie mozna też przesadzac, pod kontrola dermatologa i bedzie ok

Dziewczonka jaki brzuszek wow, taki pięknie okrąglutki

Paulizia jajeczka !!!!!!!!!!!

the_sania jaka wielka wyprawka, śliczne ciuszki

TheXanthippe dla brzuszka

mazianka81 przykro mi z powodu kolezanki, ale ona teraz musi byc silna bo ma dzidzie i ma dla kogo żyć !!!!!!!!! a ty musisz na siebie uwazać i nie myslec tyle o złych rzeczach, ściskam mocno

bzyczka1 duuużo zdrówka życzę

moniqac big facet !!!!!!!! gratulacje

Siasiek na moją suszarka w ogole nie dzialala, wrecz sie jej bała, ma to do dziś

migotka03 trzymaj sie kochana, bedzie dobrze !!! infekcje trzeba leczyc

Agnieszka.M a jednak kolejne jajeczka moze mojej też wyrosną choć myślą sie tak juz przyzywczailam ze bylabym w wielkim szoku

agus87 frida jest o wiele lepsza od gruszki !!!!!!!!!!!!! to cudny wynalazek

agnieszka_pe25 piękny brzuszek !!! prosimy na avatarka

ok doczytałam,
dziś dzień zakupów, więc pewnie tez mnie nie będzie
dziwnie mi było dzięn bez Was i tak sobie myslalam o czym tam tak piszecie
odwilży czas dalszy !!!

buziaki

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-08 o 10:42
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:27   #3897
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(...) no wlasnie powiem ci ze u nas jest inaczej, pierwsza ciaza to pieklo, spalam po 3 dni, wymiotowalam na okraglo i nawet po wodzie-ciaza jak z horroru, zapachy kazdy mnei mulil a jak czulam perfumy mialam ochote zabic (...)
Agnieszka_pe25 tak jakbyś mnie sprzed półtora miesiąca opisała hehe Ale to moja pierwsza ciąża, czyli mówisz że są szanse przy drugiej, że będzie lepiej??
Brzuchol jak nie wiem, super piłaska chce taki!!!!

Moria44, ale smaka narobiłaś

...czyli co remis dziewczynki kontra chłopaczki A mówią, że więcej babeczek się rodzi.. niedawno czytałam artykuł, że w 2010 prawie o 1/3 więcej było kobitek
Ja mam nadzieję, że w poniedziałek po połówkowym przybiegnę z informacją co będzie u mnie!! Aby tylko dzidzia się nie wstydziła
Chociaż z tego co zamieszcza Siasiek niczego nie można być pewnym

A teraz biorę się za jakieś porządki, żeby szybko się uwinąć, bo dzisiaj wycieczkę do Ikei mamy ehh jak ja to lubię
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:35   #3898
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
ja dzisiaj wreszcie dobrze spalam z moja poduszka do karmienia miedzy nogami, pomaga! niestety rano o 9 zgaga mnie obudzila i czekam az moj TZ zrobi dobre sniadanko bo normalnie paliii.. My zaraz bierzemy sie za sprzatanie,bo nie ogarnelismy jeszcze jakos specjalnie po swietach a potem ikea, chcemy zobaczyc komodki do dzieciecego pokoju bo musimy skladowac gdzies te wszystkie zakupowe szalenstwa mamusi
brzuszki piekne!'moja mama jak mnei wczoraj zobaczyla przez skype to powiedziala, ze mam ogromny brzuch i ze ona taki miala jak mnie rodzila(ale rodzila mnie na poczatku 8 miesiaca), no nic musze zyc ze swiadomoscia mojej chudej matki
a jak sie czujecie dziewczyny? widze ze tu sobotnie przepisy muffinkowe, zdjecia brzuszkowe, ja pewnie znowu bede wieczorkiem ale juz sobie rezerwuje czas na czytanie
dzidzia odprawia od rana takie harce ze tylko brzuch mi podskakuje i chyba skacze po przelyku mala bo refluks mam straszny
caluje mocno i zycze milej soboty

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:42   #3899
eweska
Moderatoreska

Dzien dobry

Doczytałam co naskrobałyście jeszcze wieczorkiem jak mnie już nie było
AgnieszkaM. gratuluję synka A jednak mama miała dobre przeczucia, moje się nie sprawdziły :P
Kompletnie nie liczyłam na to że będzie dwóch chłopców, miały być 2 córki lub parka, a tu takie zaskoczenie

U mnie dziś też pierogi Miałam dziś nie wychodzic do sklepu ale się nie obejdzie, muszę kupić trójnik półcalowy do podgrzewacza wody, bo ten co sie popsuł nie nadaje się już do niczego, trzeba było kupic nowy.
Dziś nawet się wyspałam, przebudziłam się wcześniej ale do 9.45 leżałam jeszcze w łóżku.
Popołudniu będe malować na studniówki, dwie dziewczyny przyjeżdżają, więc muszę się streszczać bo obiad musze zrobić i posprzatać. A przy pierogach trochę zabawy jest :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:42   #3900
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
śliczny brzuszek, zgrabniutki i mamusia jaka zadbana
dzieki za komplementy, od razu mi troche lepiej

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamuśki i maluchy !

rozumiem, że to może jest i komfort psychiczny, natomiast niech się nawet nigdzie póki co nie wybiera .

Kochana - to co Siasiek wkleiła jest super, jedż i sie sprawdź. nie ma żartów, poważnie!

właśnie, ja np. nie wiedziałam .

Cześć Kochana!
Kiedy następna wizyta? ja mam 4.02 o 17.45 - poznamy się w końcu?!

dobrze że z bobasiem wszystko ok i to co powiedział mi lekarz - dziewczynka moze zrobić sie chłopakiem, a chłopak dziewczynką i nie ma co wiedza lekarza, jesli matka ma inne przeczucia .
gratuluje

no kawał kawał .

czesc biznesuoman
bodyguard - kto wie póki co niech będzie większy, potem będzie się to regulowało - byle był zdrowiutki!

to prawda .

cudownie wyglądasz!!!

ja może w końcu wybiore się na te zakupy ciuchowe - od kilku dni się nie mogę wybrać.

gardlo mnie rozbolało nie było mnie w pracy prawie 2 miesiące i nagle cos mnie łapie - będę pierwszą kobietą ciężarną w historii którą zwolnią z pracy - mogę brac rutinoscorbin prawda?! i tantum verde?!

cos Wam miałam jeszcze napisać, ale mam skleroze . miłego dnia Kochane moje!
dzieki,
jasne niech maluch zadnej z nas sie nie nigdzie nie wybiera, ale i tak takiej wagi zazdroscic bede(w pozytywnym sensie)
nie wiem jak z vit c ale tantum verde na pewno, dla mnie nie ma nic lepszego na bol gardla. kochane ktore choruja czesto! mam pytanie, a probowalyscie ciut poprawic odpornosc w ciazy zeby tak nie lapac wszystkeigo? np tranem?(chyba mozna? moze andziot sie wypowie)
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
agnieszka_pe25 sterydy na skórę są ok ale w ostrej fazie choroby, przewlekle rzeczywiście nie powienno się stosować, bo dochodzi do jej zaniku ale często nie można się bez nich obyć bo one siwetnie dzialaja przciwzapalnie i przeciwalergicznie ... nie ma sie co ich bać ... ale nie mozna też przesadzac, pod kontrola dermatologa i bedzie ok

agnieszka_pe25 pięny brzuszke !!! prosimy na avatarka

buziaki
dzieki

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Agnieszka_pe25 tak jakbyś mnie sprzed półtora miesiąca opisała hehe Ale to moja pierwsza ciąża, czyli mówisz że są szanse przy drugiej, że będzie lepiej??
Brzuchol jak nie wiem, super piłaska chce taki!!!!
dzieki wielkie, ja bylam nastawiona ze umre w drugiej ciazy na wymiotke hahahaha, pewnie gdybym tak zle nie znosila pierwszej ciazy to bym wczesniej zdecydowala sie na druga, ale jak pomyslalam jak sie meczylam, i ze teraz mam pod opieka synka to sie tak balam ze szok. niby jak sie wymiotuje to od hormonow i znak ze ciaza jest silna-jedyny plus w calej sprawie. a teraz przeszlam tak lekko ze przez moment mialam przeblysk ze moze kiedys trzecie? hahahaha

takze nie przejmuj sie, bo druga ciaza moze byc jak u mnie, ogolnie i nie wybrzydzajac czuje sie rewelacyjnie(gdyby nie te plecy)

NAPRAWDE ZADNA KOBIETKA NIE MA JAKIEGOS ZLOTEGO SRODKA ZEBY SOBIE ULZYC Z TYMI PLECAMI?(MNIE BOLA NA WYSOKOSCI KLATKI PIERSIOWEJ I SZYJA) W PIERWSZEJ CIAZY TAK NIE MIALAM, TERAZ TO DLA MNIE NOWOSC
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości