|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Eee wczorajszy dzień kompletne zero jeśli chodzi o zrobienie czegokolwiek
Po zajęciach pojechałyśmy z koleżanką na zakupy. Kilka godzin nam na to zeszło Potem jak wróciłam do domu to już mi się nic nie chciało, kompletnie nic. Przegadałam z koleżanką na fb chyba 3 godziny. Potem coś pooglądałam i dzień się skończył.Jedno założenie mi się udało - zakupy ![]() A gdzie można dostać taki kalendarz formatu zeszytu? Bo mam taki mały z Twojego Stylu, ale on to taki malutki jest, za mały. Niewygodnie mi się w nim zapisuje bo jest mało miejsca a spraw do zrobienia więcej. Śniadanie dziś mam bombowe - cola i chipsy ehh szkoda gadać. Obejrzę tylko serial i biorę się za porządki w pokoju. To mój cel numer jeden na dziś!
|
#1232 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Ja swój cel na dzisiaj mam już za sobą
![]() Skończę kawkę i pomyślę co dalej ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Wszędzie
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się przejadę do empiku albo do księgarni. Bo właśnie czegoś takiego potrzebuję
![]() Ja zaraz sprzątnę w pokoju ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
Np. w Empiku albo innej księgarni
Ja swój zamawiałam z Empiku, nie wiem dokładnie jak wygląda ale zdam relację jak go odbiorę :PŹle mi się zaczął ten dzień. Wstałam o 9.30 i od tamtej pory siedzę przed kompem. A miałam tylko sprawdzić mejla i dokończyć czytać to czego wczoraj nie skończyłam - pół godziny do śniadania Nie chce mi się wyłazić do miasta i w ogóle nic mi się nie chce. Misje na dzisiaj: - zakupy - znaleźć kartę biblioteczną (czytaj: przekopać cały pokój zgubiłam i swoją kartę, i TŻta - przepisać notatki z filozofii na kompa No i wyznaczyłam sobie nagrodę, jak mi się uda to zrobić (znaczy przekopać pokój, bo nie wiem czy karta się znajdzie, i jak przepiszę przynajmniej połowę z tych notatek) to poczytam sobie wieczorem czasopismo fotograficzne które sobie wczoraj ściągnęłam. Mam nadzieję, że mnie to zmotywuje, bo najchętniej już bym siadła i czytała... Edytowane przez lipcowa87 Czas edycji: 2011-01-08 o 12:50 |
|
|
|
#1235 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj nie zrobiłam jeszcze nic pożytecznego, ale podobno najlepiej jest porównywać sie do osób lepszych, zmotywowałaś mnie
Edytowane przez Fanata Czas edycji: 2011-01-08 o 12:47 |
||
|
|
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś mi się wydawało aaa po co mi taki kalendarz a teraz widzę, że bez tego ani rusz!Komputer to chyba największy pochłaniacz czasu. Człowiek siada z zamiarem np. tylko sprawdzenia maila a wychodzi, że siedzi 2 godziny bo to tu zajrzeć, to sprawdzić i tak czas leci. Wizaż również potrafi wciągnąć Ale aby ten wątek tak nas wciągnął żebyśmy nic nie odkładały na potem ![]() Trzymam kcuki za wypełnienie misji ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() Ja też zazdroszczę, więc postaram się osiągnąć swoje cele na dziś - co ja mówię postaram się - OSIĄGNĘ JE!
|
|
#1237 |
|
Inkwizytor
|
Wstałam o 9.00
Dzisiaj udało mi się: - pouczyć słówek z angielskiego (prof. Henry, 45 powtórek) - zaliczyć 2 godziny jazd ![]() - ugotować obiad na dzisiaj i jutro dla rodzinki + zrobić sobie mięsko do akademika ( u mnie w domu wszyscy chorzy, tylko ja się już trochę pozbierałam więc mam co robić:P) Mam jeszcze w planach - prasowanie - projekt n a studia (odkładam to już od paru dni, ale MUSZĘ dzisiaj chociaż jeden zrobić) - powtórzyć gramatykę na angielski - poczytać książkę po angielsku uff... to tyle. Trzymajcie kciuki... Zwłaszcza za tą naukę na studia
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, to sprzątam
|
#1239 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w Olsztynie widziałam poprzeceniane po 5 - 8 zł
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wstałam dziś o 10 (późno, ale jakoś nie mogę się zebrać wcześniej jak mam wolne
), odkurzyłam w domu, przeczytałam gazetę, wykąpałam się i tyle. Zaraz pewnie będę robić obiad a potem jadę farbować włosy koleżance ) Wieczorem pewnie już za nic się nie wezmę więc dzień troche zmarnowany się zapowiada...
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
O dzięki
to tam też zajrzę![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Pewnie, zrobisz sobie jak już będziesz po zwolnieniu żeby kolor był świeży Ojj chociaż odkurzyłaś ![]() Misja sprzątanie zakończona hmm wyglądało tak strasznie, ale jak się człowiek zaweźmie to tak naprawdę chwila roboty.Teraz biorę się za pracę na seminarium magisterskie. Mamy przedstawić stan badań. Kurczę szczerze powiem nie mam pomysłu za bardzo jak to napisać. Mamy podane wskazówki, ale jednak nigdy wcześniej czegoś takiego nie pisałam i powiem, że ciężko się za to zabrać. Mam to w czwartek, ale chcę już choć trochę mieć.
We are the world, we are the children...We are the ones who make a brighter day...so let's start giving.. !!Od 12 grudnia 2010!! Tylko przemyślane zakupy ![]() Edytowane przez czarnulka066 Czas edycji: 2011-01-08 o 16:14 |
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po wizycie rundka po mieście w poszukiwaniu nowego zlewu i baterii (bo przez tą starą marnujemy hektolitry wody, a naprawić się już nie da), potem obiad i teraz relaksik Skoki oglądamy Może jeszcze dzisiaj pranie nastawię A prasowanie jutro
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Inkwizytor
|
Na plus:
- Gramatyka z angielskiego powtórzona - Rozdział książki po angielsku przeczytany - Prasowanie odbębnione Na minus: - projekty na studia nie ruszone... Idę robić kawę i się zabieram do roboty bo to się samo nie policzy niestety...
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#1244 |
|
Rozeznanie
|
Potrzebuję jakiegoś porządnego kopa na zachętę.
Nic mi się nie chce, do niczego nie mam weny, ciągle czuję się zmęczona. Śpię po 10-12 godzin, a nie mam siły się podnieść z łóżka. Jestem taka zmęczona, że najchętniej leżałabym cały dzień w łóżku i nic nie robiła, a sterta rzeczy do zrobienia rośnie |
|
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
fen ... moze posluchaj jakiejs żwyiołowej muzyki, z radia albo YT. taka którą lubisz, która ożywi cię ze bdz chciała tańczyć i śpiewać (to poprawia humor - endorfiny)
moze posprzątaj..mi to daje motywacje sama nie wiem czemu. :Pja dzis zrobiłam co miałam: -poszłam na spotk. organizacyjne do WOŚP ![]() -poszłąm na ur. koleżanki -znalazłam czas na ur. mamy ![]() -pograłam na wiolonczeli za 5 dni egzamin ![]() ale za dużo siedzę na kompie. od teraz już nie wejdę. NIE MOGĘ ! ![]() posprzątam i ..hmm poczytam gazetę albo "pana tadzia" ![]() trzymajcie się,
|
|
|
|
#1246 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie motywują blogi na temat samorealizacji. Aż mi głupio, że nie chce mi sie zrobić najprostszej rzeczy, a inni mają całe dnie wypełnione ważnymi zadaniami ![]() Sama najlepiej wiesz, co Cie motywuje, więc zrób wszystko, żeby motywacja wróciła. Dopóki jej nie będzie, nie ma sensu na siłę wykonywać zaplanowane czynności, bo doprowadzi Cię to tylko do frustracji
|
||
|
|
|
#1247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może podacie linki do motywujących blogów ulubionych ?Ja dzisiaj nie wypełniłam całego planu ale większość, co mnie cieszy bo często bywał cały niewypełniony
|
|
|
|
|
#1248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kiedyś też słyszałam taką radę, (ale ona jest dość ryzykowna i może lepiej nie próbować: ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
http://zenforest.wordpress.com/
Edytowane przez theoneandonly Czas edycji: 2011-01-08 o 21:48 |
||
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam tez żeby kupić/pożyczyć jakieś książki na czas siedzenia w domu po operacji, bo mam tylko 1 nieprzeczytaną, ale z drugiej strony mam nadzieję że brak innych rozrywek zmotywuje mnie do pisania magisterki
|
|
#1250 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#1251 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Dzisiejszy dzień pozytywnie rozpoczęty? Mój tak Od razu po wstaniu z łóżka ogarnęłam pokój, zbyt wiele przypadkowych rzeczy leżało w przypadkowych miejscach - nie lubię tego. Szczególnie, kiedy na biurku mam mase notatek, długopisów. Teraz mam już tylko to, czego będę potrzebować. Poza tym, poskładałam pranie, drugie się już pierze i pozmywałam naczynia. Zaraz zabieram się do nauki - zapał jest ![]() Cytat:
) http://helineth.blogspot.com/.Poza tym, wszelkie strony na temat samomotywacji, określania celów, zarządzania czasem. Mi do gustu bardzo przypadła ta: http://projektsukces.pl Cytat:
Siedzenie na tylku i czekanie na motywację, jest stratą czasu. Trzeba coś zrobić, żeby wróciła. Jeżeli mamy czas i możemy pozwolić sobie na jeden luźniejszy dzień w przypadku jakiejkowiek niedyspozycji, to chyba dobrze jest wrzucić na luz w celu naładowania akumulatorów. Odradzałabym raczej gry komputerowe, a poleciła dobry film z przesłaniem lub ciekawą książkę. Gorzej, jeśli czasu nie mamy, wtedy trzeba się zmuszać, niestety.
|
||
|
|
|
#1252 |
|
Inkwizytor
|
Niech mnie któraś kopnie, żebym zaczęła projekty do szkoły robić bo to moje odkładanie tego to już jest przesade
|
|
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, poszłam wczoraj wcześniej spać a obudziłam się o 11:00. Za poźno...
Z wczorajszych rzeczy do zrobienia udały mi się zakupy ![]() Oprócz tego siadłam do notatek i udało mi się przepisać niecałe pół. Ale przynajmniej pamiętam to co pisałam. Karty bibliotecznej nawet nie zaczęłam szukać. Więc nagrody nie było Zadania przechodzą na dzisiaj.- poszukać tej głupiej karty - przepisać do końca notatki - zeskanować i wysłać dokumenty (dopiero jak TŻ wróci, ale koniecznie nie odkładać tego na jutro) - posprzątać w mieszkaniu No i tyle... Do roboty
|
|
|
|
#1254 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny. Mogę powiedzieć z ręką na sercu że wreszcie w tym roku odważyłam się na zmiany w moim życiu i wybieram się na kosmetologię czyli będę się uczyć tego co mnie interesuje i mam zamiar na totalną zmianę pracy właśnie po tej szkole. Nie chcę narzekać na moją aktualną pracę już mam tego dosyć chcę ją zmienić. Mam nadzieję że mi się to uda trzymajcie kciuki.
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
matkoo..
![]() ale ja tu dawno nie pisałam i jakoś często nie wchodziłam na wizaż, a jak już byłam to nie umiałam się wbić w rozmowę ![]() ja mam strasznego lenia... wczoraj wstałam o 10 a o 13 miał przyjechać TŻ i kurcze tylko 3 godziny na posprzątanie i przygotowanie się bo to była pierwsza wizyta u mnie w domu już jako TŻta i moja mama się zapytała "co tak krótko?" mam nadzieję że go polubi. I wczoraj to chyba nic takiego nie udało mi się prócz tego że: * posprzątałam!! * spotkałam się z TŻtem a dziś wstałam o 7 ale nie chce mi się. Kurcze tak się zbieram do tego ćwiczenia że ograniczam się tylko do myślenia "zrobię brzuszki" wczoraj już tak leżałam i tak myślałam lecz ciało mi odmawiało
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka, można się dołączyć?
![]() Czytam was od jakiegoś czasu i doszłam do wniosku, że gdybym zaczęła zapisywać co mam do zrobienia to może w końcu zaczęłabym coś robić... strasznie sie rozleniwiłam po świętach i nie dość, że sesja za pasem to jeszcze przybyło mi parę kilo, jak się szybko nie zmotywuję do robienia czegokolwiek to będzie porażka... |
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
czy mogę do was dołączyć ?
spodobało mi się że codziennie sobie wypisujecie co macie zrobić. też mi by się przydało. Narazie zrobiłam postanowienia noworoczne i zaczęłam już je realizować (powoli) ale niestety nie mogę sie zmobilizować do nauki mimo ze kolokwia i sesja juz za pasem ;( A dziś -poprałam, posprzątałam kuchnie ale nie zaczęłam się uczyć
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do nauki też jakoś nie mogę się zmobilizować, chociaż za miesiąc egzamin i to podobno trudny ..... Ale dziś też kilka rzeczy udało mi się zrobić Mam nadzieję jeszcze zrobić prasowanie o ile nie wyjdziemy do znajomych dzisiaj |
|
|
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Ja dzisiaj wstałam późno, ok 12, bo wczoraj byłam na imprezie, świetnie się bawiłam |
|
|
|
#1260 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
A ja dzisiaj mam lenia... zrobiłam rzeczy z kalendarza ale te, które nie wymagają zbyt dużo energii. Czyli na odwrót niestety
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

Po zajęciach pojechałyśmy z koleżanką na zakupy. Kilka godzin nam na to zeszło
Potem jak wróciłam do domu to już mi się nic nie chciało, kompletnie nic. Przegadałam z koleżanką na fb chyba 3 godziny. Potem coś pooglądałam i dzień się skończył.

zgubiłam i swoją kartę, i TŻta 

Zadania przechodzą na dzisiaj.