|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
no jest tego troszkę, ale wszystko na 56-62 cm
i w zasadzie tylko ten różowy komplecik śpioszki z koszulką są nowe. Mam jeszcze rożek, kocyk, pościel, podusie i kołderkę i pieluszkę flanelową taką kolorową ale nie robiłam zdjęć mam jeszcze parę rzeczy u mamy m.in jeansy ![]()
|
|
#4022 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Bzyczko bardzo ładne ciuszki i już trochę tego masz
.Ja wczoraj wylicytowałam na trzech aukcjach: 5 szt. body - 4,99, 5 szt. body 1zł i sukieneczkę 5,50, wszystko u jednego sprzedawcy z myślą pojedynczej przesyłki. Okazało się, że kobitka mieszka w miejscowości niedaleko i Tż tam bardzo często jeździ - więc zadałam jej pytanie czy mogę odebrac osobiście? Wyobraźcie sobie, że odpisała mi, że NIE i że za każdą aukcję mam zapłacic 10zł za przesyłkę!! Wydaje mi się to nieuczciwe , myślicie że można to zgłosic do allegro?
|
|
#4023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co za wredna baba! klasyczny przyklad kogos kto chce zarobic na przesylce. nie wiem czy zgloszenie tego cos da, bo allegro umywa rece, i najlepiej dogadac sie miedzy soba. a nie bylo napisane ze placisz za 1 wysylke? moze pomolestuj ja, albo postrasz ze zglosisz to zmieknie? albo zglos i poczekaj co bedzie, ale ludzie potrafia byc chamscy...
|
|
|
|
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie było adnotacji o jednej przesyłce kilku przedmiotów, ale wydawało mi się to logiczne, czasami sprzedające każą doplacic 2zł lub 3zł, bo wiadomo, że przesyłka jest cięższa. Korzystam z allegro kilka lat i nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki babsztyl straszny, spytaj się jej czy wyśle Ci to w trzech paczkach czy w jednej? No wredna baba i tyle. Pewnie liczyła na większą cenę a że wyszło taniutko to stwierdziła że jej się nie opłaca.
Ja sama miałam sytuację ze kupowałam u jednego pana książki i między jedną a drugą aukcją było 5 dni różnicy i pan poczekał aż druga się zakończy żebym mogła odebrać wszystkie na raz. Aaaa tam na zdjęciu są białe bodaski, no to takie mam 3 sztuki dwa takie malutkie 56 i jedne 62cm. To też nówki. I białe bodaski z tym takim pieskiem czy czymś tam na klacie też nowe ale za 3 zł z reala
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do każdej rzeczy masz dopłacić 10zl za przesyłkę ?? chyba bym ją wyklnęła porządnie |
|
|
|
|
#4027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nie rozumiem takich ludzi, jak chce sprzedac drożej to po co wystawia za 1zł - przecież może wystawic od 5zł czy 10zł? Wrzuce linki do tych aukcji, rzeczy sa naprawde zadbane, ale to nie znaczy, że mam zapłacic za przesyłke 30zł!http://allegro.pl/sukienka-firmy-lad...393790647.html http://allegro.pl/5-pak-body-krotki-...393790597.html http://allegro.pl/5-pak-body-krotki-...393790567.html
|
|
|
#4028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj jak milo sie czyta takie posty!!! gratuluje a ja dopiero teraz bo bylam w szkole, egzaminy zaliczone profesorek mnie zbytnio nie pytal, chyba nie chcial mnie stresowac... jutro jade tylko po jeden wpis i praktycznie niedziela wolna![]() ale mialam dzisiaj problem z kuku... tak mnie pupa bolala od parcia i nic...dopiero wieczorkiem sie udalo... a juz myslalam ze mnie jeszcze hemoroidy dopadly
|
|
|
#4029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
ja się nigdy z taką sytuacją nie spotkałam, no co tej babie zależy nie wiem
Napisz jej że tak się nie robi i spytaj się czy w takim razie wyśle ci w trzech paczkach. A na koniec zaproponuj jej że zwrócisz jej za wystawienie aukcji ale nie chcesz w takim razie tych rzeczy. No bo bez przesady. Za 30 zł to kurier będzie. Rzeczy bardzo ładne, szczególnie sukienka. Szkoda tylko że sprzedająca franca się trafiła. Kiedyś też wygrałam dwie książki za 1 zł i babka najpierw mi nic nie pisała, później mi napisała że przesyłka będzie droższa o 2 zł albo wyśle nie priorytetem a zwykłą paczką. Wolałam zwykłą bo na czasie mi nie zależało a nie opłacało mi się dosyłać jej tych 2 zł. Ale babka już się nie odezwała. Dostała 2 negatywy. Ja nie zbiedniałam ale ona się nie wzbogaciła.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-01-08 o 21:49 |
|
|
|
#4032 |
|
Wtajemniczenie
|
ciuchy piekne, to fakt, ale moze, moglabys zrobic tak, ze zrobic jej ten przelew na ta ogromna sume(moze sie boi -nie wiem czego) i napiszesz ze to przeciez lepiej dla niej zeby nie musiala latac na poczte zeby twoj tz podlecial przy okazji. napisz jej ze nie rozumiesz w czym rzecz, a jak sie bedzie upierac ze chce 10 zl za kazda przesylke to niech wysle w 3, a ptoem walnij neutrala czy negata za to ze komplikuje i probuje zarabiac na wysylce-zobaczymy co ona na to
|
|
|
|
#4033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczonka absolutnie nie zgadzaj się na płacenie tych 10zł za każdą rzecz! Napisz, że prosisz o przesłanie rzeczy w jednej paczce i podanie realnych kosztów przesyłki. Nie daj się naciągnąć
|
|
#4034 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobię tak jak piszecie dziewczynki, jeżeli każe mi zapłacic za 3 przesyłki to ja poproszę to w 3 osobnych paczkach (jeżeli ona traktuje każdą aukcję osobno to ja też). Ja będę stratna, ale ona się nie wzbogaci na nieuczciwości
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
troche sie wzbogaci niestety bo wysłanie tych rzeczy z jednej aukcji 10zl ja chyba nie bedzie kosztować
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
uwagaaaaaaaa
wstawiam zdjecia mojego 24 tygodniowego bebenka dzisiaj skonczylysmy ![]()
|
|
|
|
#4037 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A pierogi ruskie ![]() Przyszłam napisać Wam dobranoc i spadam do jutra
|
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 coraz piękniejsze te nasze brzuszki
, takie piłeczki słodziutkie |
|
|
|
#4039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
weszlam sobie na watek mam styczen-luty i tez maja na 1 str liste juz rozpakowanych i opadla mi kopara, jakie malusie te dzieciaczki! i ile ich sie takich malusich urodzilo Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-08 o 22:20 |
|
|
|
|
#4040 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
andziot nie wiem czy ten chlebek jest przenny, ale chyba dla pewnosci przerzuce sie na razowy. Musi sie udac ![]() Cytat:
![]() boje sie ze do szpitala pojde z ta cukrzyca i tam beda mnie badac ehh Cytat:
super!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pileczka taka fajniusiaa ja swoj smaruje na rozstepy jak mi sie przypomni...ale chyba na cyckach mi sie zrobily nie chyba tylko na pewno- wlasnie patrze a ja glupia łudzilam sie ze to odcisk od stanikaale jestem padnieta a tu jeszcze tyle stron bede uciekac, nie gniewajcie sie ale od paru dni za dobrze nie spie, moze dzisiaj mi sie uda!tak rzadko jestem na forum, ze strasznie tesknie ![]() to paaaaa
|
|
|
#4041 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agnieszka pe chcialam zacytowac, ale ucieklo dzieki kochana ale odlegle w stosunku do porodu czy ogolnie?? |
|
|
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz co, nie wiem po czym oni to poznali. Zarówno moja przyjaciółka, kosmetyczka i fryzjer znają mnie kupe lat, widują bardzo często, ale nie na codzień i mogli obiektywnie ocenić zmiany w moim wyglądzie i wszyscy obstawiali synka. Może to być zwykły zbieg okoliczności, ale jak po pierwszym USG lekarz powiedział, że to dziewczynka i nawet dostałam na dowód zdjęcie niby warg sromowych (wklejałam na forum) i mówiłam im, że ja i tak nie wierze i czekam do 7 stycznia, to oni mi powiedzieli, że słusznie że nie wierze, bo to napewno jest chłopak.
|
|
|
|
#4046 |
|
Wtajemniczenie
|
podczytalam mamy styczen-luty, ostatnie strony, no i jedna mam pisala ze na pewno urodzi na dniach, za chwile ze odeszly jej wody, ale ze dalej siedzi na forum do skurczy, potem miala silny skurcz, a za chwile pisal jej tz ze po 1,4h urodzila i wkleil fotke dzidziulka, az sie wzruszylam(co czesto mi sie nie zdarza)
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4048 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() |
|
|
|
#4050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Dzisiaj już nie odpisuje, jutro to załatwie . Bezczelne babsko, naprawdę nigdy się z czymś takim nie spotkałam.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

i w zasadzie tylko ten różowy komplecik śpioszki z koszulką są nowe. Mam jeszcze rożek, kocyk, pościel, podusie i kołderkę i pieluszkę flanelową taką kolorową ale nie robiłam zdjęć
mam jeszcze parę rzeczy u mamy m.in jeansy 

, myślicie że można to zgłosic do allegro?
Czekamy na Ciebie fasolko
co za wredna baba! klasyczny przyklad kogos kto chce zarobic na przesylce. nie wiem czy zgloszenie tego cos da, bo allegro umywa rece, i najlepiej dogadac sie miedzy soba. a nie bylo napisane ze placisz za 1 wysylke? moze pomolestuj ja, albo postrasz ze zglosisz to zmieknie? albo zglos i poczekaj co bedzie, ale ludzie potrafia byc chamscy...

i spadam do jutra
, takie piłeczki słodziutkie

a ja glupia łudzilam sie ze to odcisk od stanika