Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 01:22   #4051
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No niestety odpisała, że mam jej zapłacic za przesyłkę 30zł . Dzisiaj już nie odpisuje, jutro to załatwie . Bezczelne babsko, naprawdę nigdy się z czymś takim nie spotkałam.
no co za idiotka
szok

trudno
dostanie negatywa za kazda kupiona rzecz
odechce jej sie robic ludzi w bambuko

a ja sie troche mecze jeszcze z tz przed tv
i ide zaraz spac z mysla ze zasne

a jak nie, to wroce
Stary 2011-01-09, 08:43   #4052
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Dzień dobry

Cytat:
No niestety odpisała, że mam jej zapłacic za przesyłkę 30zł . Dzisiaj już nie odpisuje, jutro to załatwie . Bezczelne babsko, naprawdę nigdy się z czymś takim nie spotkałam.
co za wredne babsko, jak ja nie znoszę takich ludzi W takim razie zrób tak jak dziewczyny pisały, powiedz że chcesz każdą rzecz w osobnej paczce i po wszystkim wystaw negatywa. Jak kuba bogu tak bóg kubie Przecież ile mogą ważyć takie maleńkie ciuszki ehh

Aguś, świetna piłeczka Ciekawe czy ja za miesiąc też będę taką miała
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 09:39   #4053
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Paczka pocztowa ekonomiczna do 1kg kosztuje dokładnie 10zł
tak tylko taką jedną sukienkę to jako paczkę na pewno nie będzie nadawać tylko jako list

Cytat:

masz pecha
ja sporo rzeczy kupuje na allegro ale jeszcze na takiego durnego sprzedawce nie trafiłam
beznadzieja ...
no ale negatywy będzie miała, tyle ze na pewo Tobie też się negatywem odwdzięczy
ale wyjścia nie ma

my bierzemy się za niedzielne sprzątanie,
bo wczoraj się nam nie chciało
robimy "ziu, ziu" czyli mężu odkurza
dobrze ze wczoraj chociaż kuchnie sprzątnęłam

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-09 o 09:40
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 09:41   #4054
moria44
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki!

Jaka cisza w niedzielę Ja jadę dziś na obiad do rodziców i odbieram kolejną partię ciuszków. Przydałaby mi się już komoda dla Igi.

A w ogóle mała jest już trzeci dzień dużo mniej aktywna, chyba się jakoś inaczej przekręciła, bo wcześniej jak mnie kopała to aż mi ręka na brzuchu podskakiwała a teraz czuję ją zupełnie inaczej, tak jakby nie kopała mnie w brzuch a prosto w pęcherz więc tak bardzo niziutko.

Kwiatecek pewnie odsypia

Kasia a Ty kiedy się zdjęciami ze ślubu pochwalisz?

Cytat:

Dziewczonka
, no to niech Ci wyśle 3 paczki a i tak jej wystaw negatywa. Kupuję na allegro od chyba 10 lat i w życiu nie spotkałam się z taką sytuacją Jeśli chcesz to napiszę do niej i zapytam jak wpadła na pomysł okradania ludzi poprzez koszty przesyłki
Może gdyby więcej osób do niej napisało ... i jeszcze chętnie ją powiadomię, że "rozreklamuję" jej nick na forach, tak że nie sprzeda już więcej niczego na allegro.
Strasznie nie lubię takich wrednych ludzi. Dużo kupuję na allegro i mimo, że z mojej strony zawsze wszystko jest ok, klikam "kup teraz", wypełniam formularz allegro i płacę przez płatności allegro więc pieniądze są na koncie sprzedającego w 2-3 minuty po moim zakupie, to mam kilka negatywów właśnie takich w odwecie wystawionych. Nie godzę się na ustępstwa kiedy ktoś oszukuje

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
tak tylko taką jedną sukienkę to jako paczkę na pewno nie będzie nadawać tylko jako list
W opisie aukcji ma wyraźnie napisane, że wysyłka paczką ekonomiczną - 10zł więc nie może nadać listem

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 09:49   #4055
andziot
Zakorzenienie

w ogóle miałam mjakiś koszmarny sen że mężu mi Zosię gdzieś wywiózł z wujami za granicę i nie chciał jej przywieźć spowrotem i całą noc jakoś w stersie spałam, bo nawet jak się obudziłam to później znów mi się to samo śniło [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
A w ogóle mała jest już trzeci dzień dużo mniej aktywna, chyba się jakoś inaczej przekręciła, bo wcześniej jak mnie kopała to aż mi ręka na brzuchu podskakiwała a teraz czuję ją zupełnie inaczej, tak jakby nie kopała mnie w brzuch a prosto w pęcherz więc tak bardzo niziutko.

W opisie aukcji ma wyraźnie napisane, że wysyłka paczką ekonomiczną - 10zł więc nie może nadać listem
moja mała tez od wczoraj jakaś mniej aktywna jest
aż dziś brzucho musiałam ponaciskać bo już zaczęłam się niepokoić,
ale trochę pofikała i rzeczywiście jest jakoś dziwnie ułożona bo kopie wysoko po lewej stronie a do tej pory wysoko zawsze po prawo mnie kopała a nisko w pachwinie ...
ja też czuję jak mnie kopie od wewnątrz ale dziś to w ogołe nic nie czułam a wczoraj takie mini smyranie tylko no i już strach w oczach miałam

a co do tej przesyłkki to chciałabym widziec czy rzeczywiscie wyśle paczką ??? osobiście wątpię, bo sukienka w zwykłą kopertę się zmieści ...

Stary 2011-01-09, 09:57   #4056
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

dzien dobry !

dziewczyny help, czy mam sie czego bac?
wlasnie sie dowiedzialam ze dziecko z rodziny, najblizsze otoczenie, z ktorym moje dziecko bawi sie codzien dostalo ospy(przed chwila sie dowiedzialam)

o syna sie nie boje bo kiedys musi przejsc ale co ze mna? jak przeszlam jako dziecko to nie mam sie czego bac czy tez powinnam uwazac?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
w ogóle miałam mjakiś koszmarny sen że mężu mi Zosię gdzieś wywiózł z wujami za granicę i nie chciał jej przywieźć spowrotem i całą noc jakoś w stersie spałam, bo nawet jak się obudziłam to później znów mi się to samo śniło [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

ale trochę pofikała i rzeczywiście jest jakoś dziwnie ułożona bo kopie wysoko po lewej stronie a do tej pory wysoko zawsze po prawo mnie kopała a nisko w pachwinie ...
ja też czuję jak mnie kopie od wewnątrz ale dziś to w ogołe nic nie czułam a wczoraj takie mini smyranie tylko no i już strach w oczach miałam

a co do tej przesyłkki to chciałabym widziec czy rzeczywiscie wyśle paczką ??? osobiście wątpię, bo sukienka w zwykłą kopertę się zmieści ...

a jaki ja mialam sen.............. myslalam ze sie poplacze w nocy. snilo mi sie ze maz z synem plyneli statkiem i sie rozbil, oni wylecieli, tz przezyl, a mlody sie utopil. i co sie budzilam i szlam spac to od nowa mi sie snilo.
moj mlody wczoraj wogole nie kopal tylko czulam jak sie rozpycha i zmienia pozycje, z czasem fajnie czuc takie wypychanie, ale moj tz ciagle zdziwiony pyta co to bedzie jak dziecko bedzie wieksze i tak bedzei fikac
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 09:59   #4057
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny!

wczoraj sie juz nie pozegnalam bo ogladalismy film Podaj Dalej do polnocy, splakalam sie jak dziecko i juz nie mialam sily wlaczac komputera
dzisiaj lenistwo, ewentualnie jakis spacer pod warunkiem ze uda nam sie przebrnac przez te wielgasne sniegi bo dalej sypie
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
uwagaaaaaaaa

wstawiam zdjecia mojego 24 tygodniowego bebenka
dzisiaj skonczylysmy
Agus!! jaki duzzzyyyyyyyyy! jaki slicznyyyyyyy, ale fajne te brzusie takie okraglutkie, miodzio
Cytat:
Cześć Dziewczynki!

Jaka cisza w niedzielę Ja jadę dziś na obiad do rodziców i odbieram kolejną partię ciuszków. Przydałaby mi się już komoda dla Igi.

ja tez jjuz potrzebuje komody, bo trzymam wszystkie ciuszki i kocyki w wielkich reklamowkach w schowku niestety jak pisalam Ikea w sobote nas dobila i czekamy, moze w przyszlym tygodniu sie wybierzemy, albo w srodku tygodnia, bo naprawde nic sie nei dalo obejrzec.
Ruchami Igi sie nie przejmuj, moja ma dni, ze fika doslowanie caly dzien od 5 rano do polnocy a na drugi dzien tak malo, ze zapominam, ze jestem w ciazy, w piatek byla tak cicha, ze sie martwilam, a potem wczoraj dala popalic caly dzien, dzisiaj znow cicho od rana, jakies male pukniecia, ja tez czulam kiedys jak mala sie obraca, bo doslowni pod skora mi sie wybrzuszala, jakby cos jezdzilo mi piescia pod brzuchem i tez jeden dzien kopie wysoko, jeden nisko
mam nadzieje, ze to normalne, skoro wszystkie tak mamy

pozdrawiam niedzielnie, i musze wymyslec cos na obiad, mamy sliczny kawal wolowinki, moze jakas pieczen zrobie?

[QUOTE=andziot;24257554

a.[/QUOTE]
jak pisalam Morii wyzej, moze to normalne co? bo wszyskie mamy takie odczucia , ze dzidiz araz jest bardzo aktywna a raz mniej? najwazniejsze chyba,z e w ogole codziennie czujemy jakies ruchy prawda?

caluje niedzielnie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:01   #4058
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
napisała w opisie że wysyła paczką to łaski nie robi Normalnie jakaś durna ta kobieta i zawistna na kilka zł. a nie pomyśli, że takim działaniem tylko sobie szkodę wyrządza i robi złą opinię.

Dziewczyny, ale macie przerażające sny

Przeglądam sobie ubranka dla maluszków i bardzo podoba mi się ten komplet:
http://allegro.onet.pl/mothercare-ko...394622690.html
Szkoda że jeszcze nie wiem co u mnie w brzuchu mieszka

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-01-09 o 10:17
Stary 2011-01-09, 10:20   #4059
Siasiek
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Aguś brzuchol śliczny

Strasznie mi się podoba jak Wam rośnie tak od przodu i już od dołu widać że wystaje Ja dzisiaj zrobię zdjęcie ale coś mi się wierzyć nie chce, że mój też tak rośnie, wydaje mi się bardziej na boki.

Dziewczonka faktycznie źle trafiłaś z tą kobietą. Mi się w grudniu przy tych wszystkich rzeczach trafiła kobieta która nie wysłała przesyłki albo liczyła na to, że się nie upomnę. A ja czekałam 3 tyg aż w końcu napisałam, ale bez żadnych problemów odesłała kasę i przeprosiła.

No i bardzo dużo osób od których kupowałam te ciuszki używane dodawało gratisy Pamiętam za pierwszym razem mój tż jak zobaczył, że w paczce jest nadprogramowy komplecik (body i śpioszki ) to aż zadzwonił do kobiety czy się nie pomyliła i czy jej nie odesłać

Idę na śniadanko, później muszę wyszykować chłopaków na basen, tak się zastanawiam czy nie iść z nimi.

Pozdrawiam niedzielnie

Ps Moria dałam cukier biały ale młodemu nie przeszkadzało, że są taaak słodkie

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-09 o 10:22
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:25   #4060
moniqac
Zadomowienie

Dzień dobry kochane!

Nadrobiłam wszystko od piątku .

Dziewczonka - policz ile ważą ciuszki (moria pisała że 10zl do 1kg) i jesli naciąga to puść takiego negatywa że szko! Swoją drogą powinna zobaczyć, że tyle przyszłych mam już od niej nic nie kupi odechciałoby jej się robić takie wałki .

Eve - kope lat!!!! grunt, że wszystko OK - chociaż ja tez chciałabym wiedziec co tam między nogami .

kurcze - ja też raz czuje malego a raz nie - w sumie jest taaaaaaaaaaaki duży to powinnam cały czas czuć czy nie?! sama nie wiem, ale staram się nie wpadac w paranoje

zaczęłam się zastanawiać, czy to nie moja wina że jest nadprogramowo duży - może źle się odżywiam? nie zapytałam lekarza, ale musze zaczać lepiej jadać - cały czas się tu przejmujemy nasza wagą, a nie pomyślalam, że jakoś może negatywne to być że jest większy

nie ma to jak sobie sama stresa zadać .

Agnieszka.M - rozumiem, rozumiem, nam niestety pasuje dopiero popłudniu - i........... wracam do pracy!!!!!!!!!!! :sad:

dziewczyny - po dwóch miesiącach - chyba jutro dostanę świra te które sa tu od początku może pamiętają jak tu płakałam na pracę, stres, nerwy, nieludzkość szefów w mojej pracy - i ja tam wracam jak na pocżatku L4 chciałam, tak teraz się baaaaaaaaaaaaaaardzo boje !

moria44 - czy ja przegapiłam przepis na babeczki marcewkowe? robisz takie pyszności że szok!!! daj cio .

ja może będę coiś piekła na jutrzejszy powrót, ale nie mogę się zdecydowac - czy murzynek, czy ciacho amerykańskie z bakaliami i jabłkami

Siasiek - rozwala mnie za każdym razem Twój avatar

agus - ale brzucholek miodziooooooooooo!

ja bym chciała już miec taki fajny - od cycków w dół idzie mi piłka, potem szpara w talii na wysokości pępka i kolejna piłka aha ta nadwaga przed ciążą - chyba dlatego tak beznadziejnie wyglądam

a dziś zaczynamy 24tc .

miłego dnia Kochane i maluszki!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:37   #4061
moria44
Wtajemniczenie

anula Ja wiem, że to normalne, że dzidzie mają różne okresy aktywności ale wiadomo, jak daje czadu to się buzia sama śmieje i od razu jestem spokojna i szczęśliwa

andziot, tak jak pisze MoniaK skoro jest w opisie paczka to musi być paczka Inaczej sprawę można jak najbardziej skierować do Allegro.
My to jesteśmy bojowe w ciąży, co? Nie damy sobie w kasze dmuchać i jak te wilczyce w stadzie będziemy bronić jednej ze swoich

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Przeglądam sobie ubranka dla maluszków i bardzo podoba mi się ten komplet:
http://allegro.onet.pl/mothercare-ko...394622690.html
Szkoda że jeszcze nie wiem co u mnie w brzuchu mieszka
Monia ja mam chyba z 10 aukcji tej użytkowniczki dodanych do obserwowanych Ciężko się powstrzymać przed zakupem ale obiecałam sobie, że dopiero gdy przywiozę resztę ciuszków od mamy i okaże się, że czegoś nie mam, to dokupię a tak to nie bo pewnie Igosława z nich wyrośnie zanim zdąży na pupsko założyć

Siasiek a widzisz no dzieciakom to chyba nigdy nadmiar cukru nie przeszkadza, pamiętam że dla mnie najlepszym deserem w dzieciństwie była wata cukrowa a to przecież 100% cukru w cukrze I to jedna mi nie wystarczyła, mogłam ją jeść bez ograniczeń, jedną za drugą nawet teraz uśliniłam się na samą myśl...

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

moniqac :

Cytat:

Muffinki marchewkowe z lukrem cytrynowym

2 szklanki startej marchewki ( używam marchwi z sokowirówki)
1 i 1/2 szklanki mąki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
3/4 łyżeczki soli
przyprawy w proszku: 1,5 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
3/4 szklanki oleju roślinnego
3 duże lub 4 małe jaja
1 szklanka brązowego cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Lukier:
1 ,5 szklanki cukru pudru
3 łyżeczki drobno startej skórki z pomarańczy
3- 4 łyżki wyciśniętego soku z pomarańczy

Przygotowanie:
* Piekarnik nagrzać do 180 stopni, kratkę metalową umieścić w jego środkowej części. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odmierzyć 2 szklanki. Do miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, sodą, solą oraz z przyprawami.
* W drugiej, większej misce wymieszać (rózgą lub mikserem na wolnych obrotach): olej, jajka, cukier, tartą marchewkę, ekstrakt z wanilii. Następnie wymieszać za pomocą widelca z mieszaniną z mąki.
* Masę wyłożyć do papilotek umieszczonych w formie lub w jednorazowych papilotkach, ustawić na kratce w piekarniku i piec przez 25 minut (aż patyczek włożony w środek ciastka będzie czysty).
* W międzyczasie przygotować lukier: wymieszać cukier puder ze skórką i 2 łyżkami soku. W razie potrzeby dolać więcej soku aby uzyskać odpowiednio gęstą konsystencję lukru.
* Ciasteczka wyjąć z piekarnika, a po 10 minutach wyłożyć (wciąż w papilotkach) na kratkę do całkowitego ostudzenia. Jak trochę przestygną wierzch ciasteczek maczać w lukrze. Podawać jak lukier nieco zastygnie.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:38   #4062
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
kurcze - ja też raz czuje malego a raz nie - w sumie jest taaaaaaaaaaaki duży to powinnam cały czas czuć czy nie?! sama nie wiem, ale staram się nie wpadac w paranoje

zaczęłam się zastanawiać, czy to nie moja wina że jest nadprogramowo duży - może źle się odżywiam? nie zapytałam lekarza, ale musze zaczać lepiej jadać - cały czas się tu przejmujemy nasza wagą, a nie pomyślalam, że jakoś może negatywne to być że jest większy
Mi się wydaje, że to nie jest regułą iż musimy cały dzień czuć dzidzię. Tym bardziej że ruchy niedawno nam się zaczęły i dzieciaczki jeszcze będą miały czas na większe baraszkowanie. Co innego w późniejszych tygodniach, wtedy pewnie ruchy czuje się co jakiś czas. Myślę że nie masz się co martwić i wpadać w stresa. Ja też jeszcze mocno nie czuję i czasami zapominam, że coś mam w tym brzuchu
Co do wagi dzieci to oglądałam niedawno jakiś dokument w którym pokazywali bardzo otyłe matki, które rodziły dzieci po 5 kg i więcej. To też jest bardzo niebezpieczne ale myślę, że Ty nie masz się czym przejmować i lekarz na pewno by coś powiedział jeśli byłoby coś nie tak
Aha, życzę bezstresowego powrotu do pracy Ja sobie nie wyobrażam jakbym miała teraz wrócić, chyba bym się zaryczała Podziwiam więc wszystkie wracające

Ja też poproszę o przepis na muffinki marchewkowe

Moria, ja też na razie nie szaleję za zakupami bo będę miała sporo ciuszków od znajomych, więc się później zobaczy. Dzięki za przepis

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-01-09 o 10:42
Stary 2011-01-09, 10:42   #4063
bzyczka1
Zakorzenienie

Agnieszka_pe jak już chorowałaś na ospę to nie powinnaś zachorować drugi raz, więc spokojnie, wdech wydech...

Ja mam propozycję, żeby dziewczyny które kupowały na allegro już jakieś rzeczy powysyłały nazwy użytkownika i żeby to widniało na pierwszej stronie. Kogo polecamy a kogo nie.

Mnie tak wczoraj pępek bolał że szok, jakby mi ktoś po nim nożem przejechał
A dzisiaj rano krew mi z nosa poszła nigdy przed ciążą mi nie leciała a dzisiaj rano chciałam kinola wysmarkać, bo zapchany i poszło Tż się zmartwił i nakazał mi iść jutro do lekarza samej, bo on dopiero jutro po południu wróci, no ale przecież krwawienia z nosa się zdarzają. Pójdę najwyżej zrobię morfo wcześniej i zobaczę jak wyniki wyglądają.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:43   #4064
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się wydaje, że to nie jest regułą iż musimy cały dzień czuć dzidzię. Tym bardziej że ruchy niedawno nam się zaczęły i dzieciaczki jeszcze będą miały czas na większe baraszkowanie. Co innego w późniejszych tygodniach, wtedy pewnie ruchy czuje się co jakiś czas. Myślę że nie masz się co martwić i wpadać w stresa. Ja też jeszcze mocno nie czuję i czasami zapominam, że coś mam w tym brzuchu
Co do wagi dzieci to oglądałam niedawno jakiś dokument w którym pokazywali bardzo otyłe matki, które rodziły dzieci po 5 kg i więcej. To też jest bardzo niebezpieczne ale myślę, że Ty nie masz się czym przejmować i lekarz na pewno by coś powiedział jeśli byłoby coś nie tak
Aha, życzę bezstresowego powrotu do pracy Ja sobie nie wyobrażam jakbym miała teraz wrócić, chyba bym się zaryczała Podziwiam więc wszystkie wracające

Ja też poproszę o przepis na muffinki marchewkowe

z tego co zdarzylam wyczytac juz wczesniej to po 20 tyg ruchy powinny byc wyczuwalne do przerwy 24h, jesli ponad 24 h nie czujemy ruchow to zalecali zglosic sie do lekarza, potem dziecko tez jest mniej aktywne jak jest wieksze i wtedy zalecaja liczyc ruchy na godzine, ale w to juz sie nie zaglebialam

normalnie chyba osiwieje. czytam o tej ospie i polpasccu , dopiero co sie uspokoilam po tym zwapnieniu to kolejny problem dochodzi
Stary 2011-01-09, 10:45   #4065
moniqac
Zadomowienie

A1

i zapomniałam Wam napisac, że pozbyłam sie wczoraj swoich blond pięknych włosow niestety, odrosty na 6cm przy moich naturalnych czarnych wyglądały okropnie, więc mam jakiś misz masz ciemniejszy na głowie, żeby odrosty się nie rzucały, ale nie czuje sie rewelacyjnie

za to zakupiłam sobie 4 sztuki odzieży spodnie - niby jeansy, ze szwem udającym kanty i 2 bluzki: http://www.brzusiomamy.pl/4,71,bluzk...WA_SIERRA.html
http://www.brzusiomamy.pl/4,286,bluz...AFE_LATTE.html
koszulę:
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...pa_pom=koszule
sukienke jeszcze nie kupiłam:
http://www.brzusiomamy.pl/6,58,sukie...OWA_DACJA.html ale troszkę zbyt elegancka jak do pracy, ale jeszcze kupie
miałam jeszcze dwie rzeczy kupić , ale jak mi pani podliczyła te 4 rzeczy + 2 pary majtek i powiedziała 596zł ......... powiedziałam pass..... na razie .

jeszcze płaszcz .... najgorsze.

Stary 2011-01-09, 10:51   #4066
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Agnieszka_pe jak już chorowałaś na ospę to nie powinnaś zachorować drugi raz, więc spokojnie, wdech wydech...

Ja mam propozycję, żeby dziewczyny które kupowały na allegro już jakieś rzeczy powysyłały nazwy użytkownika i żeby to widniało na pierwszej stronie. Kogo polecamy a kogo nie.

Mnie tak wczoraj pępek bolał że szok, jakby mi ktoś po nim nożem przejechał
A dzisiaj rano krew mi z nosa poszła nigdy przed ciążą mi nie leciała a dzisiaj rano chciałam kinola wysmarkać, bo zapchany i poszło Tż się zmartwił i nakazał mi iść jutro do lekarza samej, bo on dopiero jutro po południu wróci, no ale przecież krwawienia z nosa się zdarzają. Pójdę najwyżej zrobię morfo wcześniej i zobaczę jak wyniki wyglądają.
bzyczko dzieki, ale czytalam o wtornym zakazeniu jakim jest polpasiec, i w sumie nie wiem jak to jest w ciazy z nim, czy grozny czy nie, bo na forach pisza wszystko, raz tak raz tak, a rzetelnych info jak na lekarstwo

fajny pomysl z ta lista, ale by mi to ulatwilo sprawe, aaa i weszla na te strone co monia wkleila i hurra! wreszcie ktos kto ma fajne ciuszki na allegro!

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
A1

i zapomniałam Wam napisac, że pozbyłam sie wczoraj swoich blond pięknych włosow niestety, odrosty na 6cm przy moich naturalnych czarnych wyglądały okropnie, więc mam jakiś misz masz ciemniejszy na głowie, żeby odrosty się nie rzucały, ale nie czuje sie rewelacyjnie

za to zakupiłam sobie 4 sztuki odzieży spodnie - niby jeansy, ze szwem udającym kanty i 2 bluzki: http://www.brzusiomamy.pl/4,71,bluzk...WA_SIERRA.html
koszulę:
http://www.brzusiomamy.pl/6,58,sukie...OWA_DACJA.html ale troszkę zbyt elegancka jak do pracy, ale jeszcze kupie
miałam jeszcze dwie rzeczy kupić , ale jak mi pani podliczyła te 4 rzeczy + 2 pary majtek i powiedziała 596zł ......... powiedziałam pass..... na razie .

ale zaszalalas! ale fajna ta bluzka kawowa, mmm, uwielbiam ten kolor, nie wiem jaka wzielas z happy mum, ja mam ta srodkowa, z zamkiem piekne ciuszki maja w tym sklepie-ceny nie koniecznie. a co do wlosow, myslalas o pasemkach z koro nie najlepiej czujesz sie w ciemnych?
ja mam krotkie jasne,a naturalne ciemne, i musze farbowac maks co 6 tyg, teraz wzielam najdelikatniejsza farbe z mozliwych, zobaczymy jak sie sprawdzi. nie moge farbowac sie na ciemno bo jestem za blada i fatalnie wygladam, i mam za krotkie wlosy na pasemka, jakbym miala dluzsze to bym sie pasemkowala
Stary 2011-01-09, 10:51   #4067
bzyczka1
Zakorzenienie

Agnieszka_pe no o półpaścu też słyszałam ale to jest osobna choroba zakaźna a nie druga wersja ospy jak ktoś już chorował na ospę Wywołuje ją ten sam wirus co ospę ale jak miałaś już ospę to jesteś odporna. U mnie w zeszłym roku siostrzenica chorowała na ospę i ja chorowałam jako dziecko i nie zachorowałam. A szwagier nie chorował ale dostał ospy a nie półpaśca. Więc nie czytaj bzdur na internecie

Dziewczyny czy was też bolały pępki??? Ja jestem w 21 tygodniu (w śrdę zczynamy22) i strasznie mnie boli pępek

Nasz skarb
Stary 2011-01-09, 10:56   #4068
moniqac
Zadomowienie

moria - dziękuje !

MoniaK - rzeczywiście - chyba by coś powiedział.... oby.... dziękuje Kochana i za życzenia co do powrotu w końcu taaaaaaaaaaaakiej nadwagi nie mam, ale muszę zacząć uważać - jeszcze do porodu mam troszkę czasu .

kiedyś malucha nie czułam 3 dni!!!!!!!!!!!!!! przez święta - jak pojechałam do kliniki cała zapłakana lekarz dyżurny powiedzial:
pani ma tkanke tłuszczową więc czuć nie musi burak jeden.

agnieszka_pe25 - spokojnie, mnie też się wydaje, że nie powinnaś zachorować - ja np. nidgy nie porzechodziłam ospy - i w ubiegłe święta syn mojej szwagierki, z którym mieliśmy sie widzieć miał i widywałam się z nim wcześniej - czyli w tak zwanym "okresie zarażającym", bo jak jest już wysyp krostek to nie zaraża i o dziwo nie załapałam - więc spokojnie!

popieram pomysł bzyczki!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ale zaszalalas! ale fajna ta bluzka kawowa, mmm, uwielbiam ten kolor, nie wiem jaka wzielas z happy mum, ja mam ta srodkowa, z zamkiem piekne ciuszki maja w tym sklepie-ceny nie koniecznie. a co do wlosow, myslalas o pasemkach z koro nie najlepiej czujesz sie w ciemnych?
ja mam krotkie jasne,a naturalne ciemne, i musze farbowac maks co 6 tyg, teraz wzielam najdelikatniejsza farbe z mozliwych, zobaczymy jak sie sprawdzi. nie moge farbowac sie na ciemno bo jestem za blada i fatalnie wygladam, i mam za krotkie wlosy na pasemka, jakbym miala dluzsze to bym sie pasemkowala
kupiłam akurat w sklepie w Katowicach - gdzie mają trochę ciuchów happy mum - zgadzam się że są boskie, a ceny powalają na kolana.

co do włosow - jakbym chciała miec pasemka to musiałabym rozjaśnić - a tego własnie mi lekarz zakazał, więc nie mogłam rozjasniac do pasemek jasnych. fryzjerka zotawiła mi te moje stare i pomieszala dwa różne kolory - na zasadzie pasemek - ciemny żeby zagubić odrost i najjasniejszy ciemny żeby rozjasnic toszkę, ale bez rozjaśniania fizycznego. ych.

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-01-09 o 10:53
Stary 2011-01-09, 11:03   #4069
MoniaK
Zakorzenienie

Moniqac, świetne te ciuszki a szczególnie podoba mi się bluzka kawowa i sukienka

Tutaj dziewczyny już wklejały polecanych sprzedawców, ale fajnie jakby zebrało się ich do kupy i były w jednym miejscu
Stary 2011-01-09, 11:04   #4070
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnieszka_pe no o półpaścu też słyszałam ale to jest osobna choroba zakaźna a nie druga wersja ospy jak ktoś już chorował na ospę Wywołuje ją ten sam wirus co ospę ale jak miałaś już ospę to jesteś odporna. U mnie w zeszłym roku siostrzenica chorowała na ospę i ja chorowałam jako dziecko i nie zachorowałam. A szwagier nie chorował ale dostał ospy a nie półpaśca. Więc nie czytaj bzdur na internecie

Dziewczyny czy was też bolały pępki??? Ja jestem w 21 tygodniu (w śrdę zczynamy22) i strasznie mnie boli pępek
no niby tym swinstwem sie idzie zarazic, bo to ten sam wirus co ospa tyle ze reaktywacja, i zaraza sie nim w stanach slabienia organizmu, np ciaza czy podeszly wiek

Cytat:
moria - dziękuje !

MoniaK - rzeczywiście - chyba by coś powiedział.... oby.... dziękuje Kochana i za życzenia co do powrotu w końcu taaaaaaaaaaaakiej nadwagi nie mam, ale muszę zacząć uważać - jeszcze do porodu mam troszkę czasu .

kiedyś malucha nie czułam 3 dni!!!!!!!!!!!!!! przez święta - jak pojechałam do kliniki cała zapłakana lekarz dyżurny powiedzial:
pani ma tkanke tłuszczową więc czuć nie musi burak jeden.

agnieszka_pe25 - spokojnie, mnie też się wydaje, że nie powinnaś zachorować - ja np. nidgy nie porzechodziłam ospy - i w ubiegłe święta syn mojej szwagierki, z którym mieliśmy sie widzieć miał i widywałam się z nim wcześniej - czyli w tak zwanym "okresie zarażającym", bo jak jest już wysyp krostek to nie zaraża i o dziwo nie załapałam - więc spokojnie!

popieram pomysł bzyczki!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

kupiłam akurat w sklepie w Katowicach - gdzie mają trochę ciuchów happy mum - zgadzam się że są boskie, a ceny powalają na kolana.

co do włosow - jakbym chciała miec pasemka to musiałabym rozjaśnić - a tego własnie mi lekarz zakazał, więc nie mogłam rozjasniac do pasemek jasnych. fryzjerka zotawiła mi te moje stare i pomieszala dwa różne kolory - na zasadzie pasemek - ciemny żeby zagubić odrost i najjasniejszy ciemny żeby rozjasnic toszkę, ale bez rozjaśniania fizycznego. ych.
dlaczego ci nie pozwolil rozjasnic ? bo wiesz, przy pasemkach farbujesz wlosy, a nie skore jak przy calosci, takze to nie ma żadnego wplywu na organizm bo nie wnika w skore. i z tego co wiem pasemka to najbezpieczniejsza forma farbowania w ciazy wlasnie przez to ze nic sie nie wchlania przez skore. co innego rozjasniac cale
Stary 2011-01-09, 11:12   #4071
bzyczka1
Zakorzenienie

Agnieszka no ale żeby zarazić się półpaścem musisz mieć kontakt z krostami już chorego i z wydzieliną z tych krost.

Nie martw się bo zamartwianiem bardziej szkodzisz i sobie i maleństwu no już, głowa do góry

Nasz skarb
Stary 2011-01-09, 11:13   #4072
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny - po dwóch miesiącach - chyba jutro dostanę świra te które sa tu od początku może pamiętają jak tu płakałam na pracę, stres, nerwy, nieludzkość szefów w mojej pracy - i ja tam wracam jak na pocżatku L4 chciałam, tak teraz się baaaaaaaaaaaaaaardzo boje !
wspólczuje kochana
ja gdybym była na zwolnieniu to też strasznie cięzko by było mi wracać, dlatego póki mogę to jeszcze chodzę ...
ale może nie będzie tak źle ???

Cytat:
andziot, tak jak pisze MoniaK skoro jest w opisie paczka to musi być paczka Inaczej sprawę można jak najbardziej skierować do Allegro.
My to jesteśmy bojowe w ciąży, co? Nie damy sobie w kasze dmuchać i jak te wilczyce w stadzie będziemy bronić jednej ze swoich
no jasne !!!! ja tam mogę się szykować na bój !!!
przecież każda z nas moze trafić na takiego oszołoma allegrowego ...
im nas więcej tym lepiej
gorące dziewczyny z nas

Cytat:
ja już czuję od około 17tc więc już długo dość i dlatego się martwię jak nic się długo nie dzieje, mniej więcej juz wiem na co reaguje i jak długo śpi ...

Cytat:
koszulę:

jezuniu piękne te ciuszki, ale ile pieniąchów nies tać mnie
a ta sukienka wcale nie jest za elegancka do pracy, jest boska

Cytat:
jak chorowałaś na ospę to nie znaczy że nie zachorujesz na półpaścca !!!!
wirus ospy mieszka sobie w nas i po kontakcie ze srodowiska moze sie uaktywnić i wtedy zachorujemy ponownie ale na półpasiec ...
wiem że się szczepi po kontakcie z zakazonym, dzieci też i to moze nie wywołać choroby
ciężarne też można zaszczepić do iluś tam godzin po kontakcie z wirusem (nie pamiętam ilu) może zadzwoń do gina i się dowiedz ???

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-09 o 11:15
Stary 2011-01-09, 11:14   #4073
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
dlaczego ci nie pozwolil rozjasnic ? bo wiesz, przy pasemkach farbujesz wlosy, a nie skore jak przy calosci, takze to nie ma żadnego wplywu na organizm bo nie wnika w skore. i z tego co wiem pasemka to najbezpieczniejsza forma farbowania w ciazy wlasnie przez to ze nic sie nie wchlania przez skore. co innego rozjasniac cale
wiesz co - mój lekarz twierdzi: perhodrol jest zakazany w ciązy - tak naprawdę on jest w każdym "utleniaczu", ale największa dawka w rozjaśniaczu - ja wiem, że rozjasnia się "pasemkamki" robię tak od lat i rzeczywiście nie dotyka się skóry glowy - moja fryzjerka mówial to samo - a mój lekarz nie jest fryzjerem i nie zna się na tych różnych stężeniach perhydrolu, utelniacza itp - ale jednak jest coś w tym, że jak lekarz mówi NIE, to choćby wszyscy na całym świecie robili inaczej - ja tego nie zrobie.

po co się męczyć psychicznie, że "o cholera, a jesli zaszkodziłam" - przez 4 miesiącze ciązy - tak to wytrzymam z tymi włosami, a potem "se pierdykne" znowu blondzik .

MoniaK
- dziękuje

lece póki co na zakupki jedzeniowe.
buziaki!

andiot - niestety.... b ędzie tak źle pracuje w międzynarodowej korporacji "rżądzonej" przez obcokrajowców - prezes nawet nazwal moją ciążę "projektem" który mam do ukończenia..... więc sobie wyobraź nerwy, stres, ciśnienie - stanowisko kierownicze jest do d*** - zwiększają sie wymaganian prezesa .... niby rozumiejącego mój stan i jak najbardziej martwiącego sie, pytającego się o każde usg itp, ale jak mam robote do wykonania to nie ma zmiłuj

dzięki za miłe słówka co do ciuszków - wiesz jak chodze d pracy, musze wyglądac przez 2 miesiące obleciałam w domu w 2 dresach ciążowych i tshirtach , a tak tej sukienki nie zachwalaj bo sie skusze i TZ mnie zlinczuje .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-01-09 o 11:18
Stary 2011-01-09, 11:15   #4074
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnieszka no ale żeby zarazić się półpaścem musisz mieć kontakt z krostami już chorego i z wydzieliną z tych krost.

Nie martw się bo zamartwianiem bardziej szkodzisz i sobie i maleństwu no już, głowa do góry

no wlasnie jest tak malo info, ze szok, nie wiem jaki czas musze obserwowac mlodego czy u niego ok, bo jak on mi zachoruje, to hmm nie wiem kto mi sie nim zajmie. jutro i tak ide do lekarza wiec dowiem sie u zrodla. szlag mnie trafia ze co chwile cos, tyle co sie z jednym uporalam
Stary 2011-01-09, 11:17   #4075
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien doberek!!!! W koncu wstalam. Dzisaj sobie pospalam prawie do 10 :wow: no i juz po sniadanku relaxik z wizazem Wczoraj sie niezle knocil
Jak tam samopoczucie?

Agnieszka mi sie wydaje, ze jestes uodporniona jak juz przechodzilas ospe, a poza tym nie wiadomo czy mlody zlapie
Agus87 brzuszek to Ty masz... jest slodziutki
Moniqac wspolczuje powrotu do pracy... ja juz odliczam dni do mojego macierzynskiego, bo odchodze 11 lutego I nie boj sie tak kochana. Musisz byc silna baba dla dobra Twojego Malucha i nie pozwolic sie stlamsic stresom i nerwom. A jak komus sie nie podoba to wywala pani nozki na stol i mowi "jestem w ciazy i dwal sie pan" co ci zrobia?
No i niepotrzebnie tak czekalas z tymi wlosami. Mi wszyscy na okolo mowia, ze to bzdura z tym farbowaniem. Kompletny przesadyzm. Owszem na poczatku ciazy mozna sie wstrzymac, ale juz w drugim trymestrze mysle, ze niczemu to nie szkodzi. Poza tym balejaz jak robisz to nie dotyka Ci skory glowy przeciez, a przez wlosy nic nie przejdzie. Moja kumplea tez maluje sie na blond. Do 5 miesiaca nie wiedziala, ze jest w ciazy i robila odrosty co poltorej miesiaca. maly zdrowy No jednak rozumiem tez Twoje obawy, bo Ty kochana chyba przesadna jestes co?
A poza tym jetsem pewna, ze nie jest tak zle z tymi ciemnymi wlosami. Pokaz sie ocenimy

Dziewczonka
Ja to w ogole jestem za pomyslem Morii by ta babe postraszyc troszke Uwielbiam takie zorganizowane akcje
Stary 2011-01-09, 11:18   #4076
anula_81
Zakorzenienie

ja wlasnie czekam na drugie sniadanko i wybieramy sie na spacer, nie zeby pogoda zachecala, ale trzeba sie przewietrzyc
Cytat:
koszulę:

piekne te ciuchy! jakby wysylali do norwegii to bym sukienke zakupila od razu, jest cudna, juz ja kiedys wyczailam, podziwiam wiec z zazdroscia
Cytat:
no niby tym swinstwem sie idzie zarazic, bo to ten sam wirus co ospa tyle ze reaktywacja, i zaraza sie nim w stanach slabienia organizmu, np ciaza czy podeszly wiek

Aga prosze nie czytaj tych bzdur w internecie, sama wiesz, z eludzie lubia pisac miliony niesprawdzonych i nierzetelnych informacji a potem sie tylko bedziesz stresowac, najlepiej zadzwon do lekarza i zapytaj, po co dorabiac sobie jakies historiel, lekarz cie uspokoi i nie bedziesz dzidzi w brzuchu stresowac
co do farbowania ja mam krotkie wlosy i farbuje co miesiac, dwa, bo niestety mam mnostwo siwych juz(tak tak 30cha to nei przelewki) lekarz sie zasmial, jak zapytalam czy z pewnoscia moge farbowac, powiedzial, ze tak , i ze ludzie teraz wariuja

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 11:19   #4077
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
wcale nie
ospa jest już zaraźliwa jeszcze przed wystąpieniem krost

Stary 2011-01-09, 11:20   #4078
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry kochane moje

Ja dzis będę mniej aktywna, spędzam niedziele rodzinnie z malżem i synkiem, a za niedługo jedziemy do moich rodziców na kawkę

Co do ruchów to moje chłopaki wczoraj tez byli jakoś mało aktywni, ale wieczorem to tak dali czadu, nadrobili chyba zaległości w kopniakach z całego dnia

Wczoraj ogólnie jakaś przemęczona byłam, bolały mnie pośladki, stopy, ogólnie jakaś taka ociężała się czułam :/

Moniqac piękne ubranka ale ceny wysokie :P

Miłej niedzieli, pewnie wieczorkiem jeszcze zajrzę
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 11:21   #4079
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie jest tak malo info, ze szok, nie wiem jaki czas musze obserwowac mlodego czy u niego ok, bo jak on mi zachoruje, to hmm nie wiem kto mi sie nim zajmie. jutro i tak ide do lekarza wiec dowiem sie u zrodla. szlag mnie trafia ze co chwile cos, tyle co sie z jednym uporalam
okres wylęgania choroby jest do 14 dni więc sporo czasu

Stary 2011-01-09, 11:23   #4080
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Moniqac wspolczuje powrotu do pracy... ja juz odliczam dni do mojego macierzynskiego, bo odchodze 11 lutego I nie boj sie tak kochana. Musisz byc silna baba dla dobra Twojego Malucha i nie pozwolic sie stlamsic stresom i nerwom. A jak komus sie nie podoba to wywala pani nozki na stol i mowi "jestem w ciazy i dwal sie pan" co ci zrobia?
No i niepotrzebnie tak czekalas z tymi wlosami. Mi wszyscy na okolo mowia, ze to bzdura z tym farbowaniem. Kompletny przesadyzm. Owszem na poczatku ciazy mozna sie wstrzymac, ale juz w drugim trymestrze mysle, ze niczemu to nie szkodzi. Poza tym balejaz jak robisz to nie dotyka Ci skory glowy przeciez, a przez wlosy nic nie przejdzie. Moja kumplea tez maluje sie na blond. Do 5 miesiaca nie wiedziala, ze jest w ciazy i robila odrosty co poltorej miesiaca. maly zdrowy No jednak rozumiem tez Twoje obawy, bo Ty kochana chyba przesadna jestes co?
A poza tym jetsem pewna, ze nie jest tak zle z tymi ciemnymi wlosami. Pokaz sie ocenimy
jak Wy mnie znacie - jestem przesądna.... to fakt - może nie aż tak przesądna, ale baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardz o ostrożna . poczekam, dziękuje - za słówka, co do fotki, to chyba muszę nabrać odwagi .

i świetna rada co do pracy!!! napisze sobie taką kartkę "jestem w ciąży możesz mnie cmoknąć" i będę ja wystawiała jak mnie ktos będzie wkurzał

jade na zakupy bo w końcu nie będzie drugiego dania , a TZ z nart pewnie głodny wróci.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości