|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
a ja zaryzykowałam i z tym bólem poszłam wczoraj na wieczorny spacer sama, bo oczywiście na męża nie mogę liczyć w tych sprawach........ i powiem Ci, że chodniki ok, coś tam zostało, ale nie było ślisko bo na termometrze miałam +6 st |
|
|
|
|
#1922 | |
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Lekarz wspominał coś o żółtacze małej,ale jeśli nie będzie jej miała,to pewnie wyjdę w czwartek. Choć myślę,że jesli wszystko będzie dobrze,to nawet wcześniej wyjdę,spróbuję z lekarzem pogadać
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ma wielkie szczęście, ze ma taka mamę.Mojej nie było ani gdy dorastałam, ani przy wyborze szkoły średniej ani przy maturze, egzaminach zawodowych, przy egzaminach na studiach, przy moich zareczynach, ani na moim ślubie...a teraz gdy jestem w ciązy ..zadzwoniła tylko raz, na samym początku...baaardzo przykro mi z tego powodu...chciałabym by była w najwazniejszych momentach mojego zycia i cieszyła się moim szczęściem...ale trzeba się z tym pogodzić, ja nie mam matki, mój mąz nigdy nie pozna tesciowej a córeczka nie bedzie miała babci z mojej strony
|
|
#1924 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() I powiem Ci,że choć narzekać na mnie nie może(sama mówiła,że jestem super mamą ),to jednak Jacek bardziej wszystko przeżywa.To jest jego ukochana córeczka,i wiem,że gdyby stała jej się jakaś krzywda,to Jacek chyba nie ręczyłby za siebie. Dlatego tak powiedział-pół żartem,pół serio-do Sebastiana. Współczuję,naprawdę...dla dorastającej dziewczyny,a później kobiety,wsparcie matki jest bardzo ważne. Szkoda,że u Ciebie to się tak potoczyło ![]() Ale z drugiej strony,skoro całe życie się Tobą nie interesowała,to nie ma sensu wprowadzać jej do Twojego zycia. |
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
make_up_istka... biedna, nie trzymaj nas w niepewności
|
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja juz nie moge sie mojeje doczekc, jestem taka ciekawa jak będzie wyglądała , jaka będzie
|
|
#1927 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Także warunki ekstremalne do wyjścia .Ja uciekam trochę poleniuchować z mężulkiem, trzeba wykorzystać niedzielne popołudnie . Miłego dnia |
||
|
|
|
#1928 |
|
Rozeznanie
|
AnkaBZZ sliczna ta Twoja krolewna jest
![]() My czekamy z TZ, az nasza nam sie przysni, bo i jedna i druga cora snily sie zarowno mi, jak i jemu , i z opisu wynikalo, ze wygladaly, tak samo jak wygladaja .No i dzis w koncu snila mi sie moja, moze przez 5 minut, tyle...ze widzialam, tylko jej kontury, przez skore brzucha, wiec dalej nie wiem jak wstydnisia wyglada :haha:. Ale kiedys wyjsc musi, jak tyle czekalismy, to poczekamy jeszcze , a ona niech sobie rosnie spokojnie ![]() Ja zgagi nie mialam w ogole, wiec moja nie dosc ze blond, to lysa bedzie ![]() Ale przy dziewczynkach tez zgagi nie mialam, a wloski mialy cudne, i co wazne zadnej sie nic nie wytarlo, ale to chyba od poscieli zalezy, ja ekstra delikatna kupuje
|
|
|
|
#1929 |
|
BAN stały
|
Kochane,ja się odezwę później,bo teraz z chęcią bym się zdrzemnęła.
Mam niestety gorączkę,bo już wczesniej byłam chora. Miłego dnia
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do zaręczyn, my najpierw mieliśmy zaręczyny takie między soba, w ogóle się tego nie spodziewałam, to było 24.12.2009 r, po pasterce...a oficjalne dla rodzinki były 16 stycznia, sami je zorganizowaliśmy tak jak sobie to wymarzylismy. zrobilismy super imprezke, sami wszystko przygotowaliśmy...kupilis my sobie nowe elaganckie ubranka...przygotowalismy jedzenie, szampana i inne alkohole...i impreza była do rana..w bloku..w jednym pokoju prawie 20 osób.ale się działo, nawet tańce były...tez bardzo sie denerwowałam...mimo ze wiedziałam co mnie czeka juz sam widok mojego narzeczonego elagancko ubranego z pieknym bukietem kwiatów, kleczacego....nigdy nie zapomne tego moementu, tego co mi wtedy powiedział , tego jego drżacego głosu, tej chwili, jednej z najcudowniejszych chwil mw moi zyciu....wersja bez rodziny tez była bardzo romantyczna..ale tu juz sczególy zachowam dla siebie:-
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Justine ja mam dosłownie identyczną sytuację z moją matką. Po tych wszystkich perypetiach mogę liczyć tylko na dziadków, no i czasem na tatę
, który sam boryka się ze swoimi problemami i z NIĄ (bo na miano matki trzeba sobie zasłużyć)
|
|
|
|
#1932 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Julian już przyjechał. Jaki on mały! Ja jestem w szoku i normalnie znowu płakałam, że ja też mam takiego malutkiego skarbka... zaczynam chyba histeryzować.. to ten 38 tydzień... |
||
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno co chce to pierw byc chwile tylko w czworeczke. CC mam o 730 rano takze coreczka pojdzie do szkoly, po wszystkim Tzpojedzie ja odebrac i przywiezie do nas. Chce by ona pierwsza poznala dzidziusia wkonu to starsza siostra. Pewno juz do wieczora bedzie z nami. W piatek tez planuje ze juz do szkoly nie pojdzie i przyjedzie z M do nas na caly dzien. Chce by sie czula czescia tego wszystkiego a nie na boku. A do domu do wiem ze mama przyjedzie bo ona sie juz martwi zeby pomagac bo ja bede bo cc. Chodz Tz bedzie to jak chce to niech pomnaga nie chce jej odbeirac jak to dla niej przyjemnosc. |
|
|
|
|
#1934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ania widziałam zdjęcie twojego słodzika w gazecie, nie byłam pewna czy to ona ale imie się zgadzało i data, a teraz jak pokazałaś na forum fotk to jestem pewna że Twoja królewna była. To szybkiego powrotu do pełnej sprawności życzę
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Rozeznanie
|
a mój TŻ jest rozwodnikiem, ja jakoś nigdy specjalnie nie miałam parcia na śluby i zaręczania się bo jakoś tak myślę, ze jak ma być dobrze to będzie dobrze a jak ma się spierniczyć to i papier nie pomoże a tylko same komplikacje z tego... jakoś tak po 1,5 roku spotykania się ja mu wręczyłam obrączkę zrobioną na zamówienie i dla siebie miałam taką samą na znak miłości i tego co nas łączy
wzruszył się ale nie traktowaliśmy i nie traktujemy tego gestu jako zaręczyn
|
|
|
|
#1936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1937 |
|
Rozeznanie
|
a właśnie miałam napisać o odwiedzinach w szpitalu... ja chcę tylko TŻ zresztą w szpitalu jest remont i wizyty są ograniczone do 1 osoby wiec jak mają mnie teściowe, ciotki i inni odwiedzać i zawracać mi dupę to wolę tylko TŻ, już i tak nie podoba mi się, ze matka TŻ ma przyjechać z nim po mnie do szpitala i siedzieć w samochodzie żeby był ciepły - tzn ma być zopstawiony na silniku - cpo jest dla mnie absurdem bo auto jest nowe to przez 15 minut nie ostygnie no ale chcą to niech jedzie, nie wiem pewno bedzie chciała wejśc do domu a tu moja matka ledwo chodząca, rozczochrana, bajzel pewno będzie - jak o tym teraz myślę to mi sie wizyt odechciewa a co dopiero jak będę "po".
|
|
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
Lilijko, mysiopez
:przytul :Ale teraz mi sie wszytsko wynagradza, mam cudownego męza, jak on mnie rozpieszcza a w ciązy to juz całkowicie. Wszystko na jego głowie, wszystko sam robi, porzadki, pranie , gotowanie, jeszcze ma siłe spełniac moje zachcianki... Zachciało mi sie placka po węgiersku..zrobił na obiadek..ale jaki on był wysmienity..własnie zjadłam...pycha poprostu... Taki maz to skarb..on jeden wynagradza mi wszystko co przeszłam do tego momentu zanim go poznałam a było tych strasznych chwil w moim życiu dość sporo. A co do matki, nie rozumiem jej postępowania..wiem jedno ja nigdy nie będę taka jak moja mama!!!Nigdy!! DOŁOZE WSZELKICH STARAŃ BY DLA MOJEJ CÓRECZKI BYC CUDOWNA MATKĄ,BY MIAŁA WSZYSTKO CZEGO JA NIE MIAŁAM, BY NIGDY NIE POWIEDZIAŁA, ŻE BRAKUJE JEJ KONTAKTU Z MAMĄ, ZAWSZE BEDĘ PRZY NIEJ, BĘDE JĄ WSPIERAŁA, ZAWSZE BEDZIE MOGŁA NA MNIE LICZYĆ, BEDĘ JEJ TOWARZYSZYŁA W NAJWAZNIEJSZYCH MOEMENTACH W JEJ ŻYCIU, WSPIERAŁA W WAZNYCH DECYZJA..POPROSTU BEDE ZAWSZE GDY BEDZIE MNIE POTRZEBOWAĆ... Dobra zmykam troszke do męzulka sie poprzytulać...
|
#1939 |
|
Rozeznanie
|
ja też nie będę taka jak moja matka dla mnie... niby całe życie jest przy mnie ale tak mi dała w kość że hej, teraz w ciązy jeździ po mnie jak po łysej kobyle, wiele baardzo wiele przykrych słów od niej usłyszałam z "trzeba było nie zachodzić w tą ciążę" włącznie i jeszcze pare innych, ja nie będę taka jak ona
|
|
|
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
Jelly i anka bzz a gdzie rodziłyście, i czy jesteście zadowolone z wyboru. Anka czy pytali cię czy mogą naciąć i czy była taka konieczność?
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z powodu chorób![]() nawet mezów nie wpuszczają.. jedynie zona na korytarz moze wyjść
|
|
|
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym miała swoje "humory" przy okazji menopauzy...oj wtedy to cała rodzinka cierpiała, nie tylko ja...ale generalnie, jakbym miała ją podsumować za "całokształt bycia mamą" to naprawdę spisała się ![]() tylko czasem sie zastanawiam jaką babcią będzie, bo ma takiego fisia na punkcie młodego (a jeszcze się nie urodził), ze nie wiem co ona zrobi po porodzie... za to mama TŻa- wydawała mi się super kobitką przez pewien czas...ale im dłużej jestem z TŻem, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że babsztyl jest dwulicowy strasznie i niestety coraz mniej się nawzajem lubimy...właściwie teraz jestem na etapie "toleruję cię bo muszę"- zobaczymy co będzie po urodzeniu małego... ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
wczoraj byłam w szpitalach pooglądać sale...i w jednej z sal leżały 3 pacjentki, do jednej z nich wbiło się naraz 8 osób! łącznie z jakims dziecięciem 3-5 letnim które płakało strasznie (ale to nie było dziecko rodzącej, tylko jakiś kuzynek)...wiecie co- taką to bym przez okno wystawiła...ja rozumiem, że ktoś może mieć dużą i bardzo zżytą rodzinę...ale niechby sobie załatwiła pojedynczą salę, jesli chce takie tłumy przyjmować, albo choć upomniała tych ludzi o ciszę...a tam po prostu impreza na całego- pozostałe dwie matki z maleństwami wychodziły na korytarz, żeby dzieci spać mogły
|
|
|
#1943 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie popoludniowo, zostawic Was na kilka godzinek i juz kilka stron naskrobiecie!
Jelly gratulacje dla corki! oj z tymi blizniakami to ja bym sie nie zdziwila ona co chwilke Was zaskakuje trzymajcie sie cieplo z malalilijka ja Ci mojego meza na spacer wysle bo on sie dzis rwal, a ja sie juz nie nadaje ![]() A propo zareczyn, moj wymyslil ze to bedzie na lotnisku w krakowie - taka przenosnia... ale pech chcial ze taras widokowy byl w remoncie, wiec on mnie zatargal na autostrade gdzie tez bylo widac ladujace samoloty no i trzymal mnie na tej autostradzie pol godziny, bo nic nie ladowalo, w koncu jakis wyladowal a on ze czekamy na nastepny... i w koncu nadlecial... i dostalam pierscionek a do rodzicow pojechalismy, jednak nie chcielismy robic z tego wielkiej imprezy, co tesciu ma nam za zle, a moi stwierdzili ze oni wiedzieli ze przyjedziemy wiec zaskoczenia nie bylo ![]() A propo mamy, kurcze z jednej strony moja jest Kochana jak nie wiem, sporo mi pomaga, duzo z nia rozmawiam, codziennie minimum godzinke, ale czasem ma kiepski dzien tak jak wczoraj i dzwonie do niej a ona narzeka na wszystkich pokolei, mnie, siostre, brata, wczoraj uslyszalam ze sie jej moja kapa na lozku nie podoba bo wiejska jest - kurcze od 5 lat ja mam! No i wtedy ja nie dzwonie do niej kilka dni, ale dzis to ona chyba sama sie obrazila bo dzwonilam a odebral tata i wtedy mnie wnerwia, albo jak nie zrobie po jej mysli to tez foch, czasem po prostu gra na uczuciach. Wiele rzeczy wymusza, upiera sie ze ma byc tak jak ona chce bo inaczej jest beznadziejnie, maz mnie troszke powstrzymuje zeby jej ustepowac, ale jak mieszkalysmy razem, to byl koszmar,ona wybierala mi nawet sukienke na studniowke, bo ta ktora wybralam to sie jej nie podobala... ech esej mogla bym napisac, nie bede tu nudzic Ale ja tez chce byc zupelnie inna mama dla mojej corki!Milego wieczorku! |
|
|
|
#1944 |
|
BAN stały
|
Cześć.
Przespałam się trochę,ale goraczka nie spadła. Teraz mam dokładnie 39.7,ledwo na oczy widzę,strasznie mi słabo. Zawołałam pielęgniarkę,i dała mi jakiś środek przeciwgorączkowy. Ligotko,byłaby podwójna radość z babciowania ![]() Edit:Ja na razie nie dam rady z Wami pisać,bo zbyt koszmarnie sie czuję. Miłego popołudnia
Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2011-01-09 o 16:35 |
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski pisze ze szpitala, z telefonu na szczęście jest sieć.
Lilijko zmien proszE wagę Kuby- ważył w dniu porodu 3450 nie wiem czemu podane jest ze 2450. Wzrost 54 cm i 10 pkt. Wczoraj zaraz po cc położna mi go przystawila i ciumkal ładnie. Dziś dostał cycka 3 razy i tez trochę pojadl. Chyba mam mleko bo coś tam przelykal- pilam od kilku dni herbatke laktacyjna z babydream. Samo cc wspominam ok, przez chwile miałam atak paniki ale anestezjolog był tak fajny ze skutecznie mnie uspokoił. Glaskal po głowie, lądował ramiona. Miałam duże zrosty w brzuchu po tamtej cc i musiał mnie dr siła rozrywac. Czułam to szarpanie i było to okropne uczucie. Wszystko trwało chyba ok 40 min. Dostałam 3 kroplowki pbolowe bo baaardzo bolało, dopiero po 23 mogłam jako tako się ruszać(a cc było przed 15) Dziś od razu wstalam o 7. Nie miałam zawrotną głowy i nawet tak bardzo nie cieknie ze mnie. Tylko mam okropne kolki i wzdecia. Dostałam espumisan i bardzo powoli pozbywam się gazów, to tez jest bolesne. Tak poza tym to nawet ok, mam problemy ze wstawaniem ale to normalne po cc. Głowa mnie nie boli, byłam nawet wziąć prysznic od pasa w dół. A Kuba ciagle śpi jest bardzo spokojny (odpukac) ładnie chwyta cycka. Spadła mu waga fizjologicznie ale mam nadzieje ze będzie teraz tył. Podobno nie ma zoltaczki wiec chyba wyjdziemy w środę.Trzymcie się ciepło, wypedzajcie terminowe maluszki! Aha Jelly ale numer! Gratuluje corci
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Jelly skąd ta gorączka? Kuruj się porządnie, a nie zagaduj nas tutaj.... |
|
|
|
|
#1947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja na spacerek też się wybrałam, ale słońce to już zachodziło i faktycznie strasznie człowiek się ślizga, bez asekuranta bym nie wyszła ![]() boże ale mam ochotę na pomidora ![]() stokrotka jestem Ci bardzo wdzieczna za tego linka do chicco z bazą, najprawdopodobniej go kupimy, mąż się najarał, że baza i że taka cena i że bezpieczny
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do sukienki studniówkowej- ja do tej pory wypominam jej moją...powiedziała, ze jak kupię tą która mi się podobała to mnie na studniówkę nie puści (oczywiście teraz wiem, ze i tak by puściła...ale ja głupia byłam i się posłuchałam)... A co do grania na uczuciach innych- to moja teściowa niedoszła jest mistrzynią- mogła by założyć akademię
|
|
|
#1949 |
|
BAN stały
|
Witam,z tej strony Jacek.
Dorocie wzrosła goraczka,ma nieco ponad 40 stopni. Lekarze podejrzewają infekcję organizmu,trzeba będzie podać antybiotyki. Prosiła,aby Was zawiadomić. Miłego wieczoru. |
|
|
|
#1950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
och moja matka to samo, jak nie idzie normalnie to zaraz na uczuciach gra i wymusza i wypomina jakies stare dzieje... ja na szczęście taka nie jestem tzn w stosunku do niej jestem bo mam taki charakterek oko za oko, wiec myślę ze do Ludzika nie bede taka upierdliwa ![]() la`Mbria a w którym szpitalu byłaś na rekonesansie?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

. Wtedy na porodówce jej powiedziano, że akcja ma się w kilka godzin rozwinąć
. Serio, oby już urodziła Gabi, na pewno jest zmęczona bardzo.
super, ze wszytsko tak sprawnie i szybko poszło, jak ja bym chciała tak szybko urodzić. A czemu tak długo w szpitalu zostajesz???
ma wielkie szczęście, ze ma taka mamę.

Al facet pracę stracił.)
To jedno bym zmieniła. Ale z drugiej strony - leżą tam kobiety w różnym stanie, personelu mało, pracy dużo, dodatkowi ludzie na oddziale robią ekstra zamieszanie. 

Haters Gonna Hate 
:przytul :