|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Paulizia
o zesz Ty rozumiem, ze skoro dwie raczki mam, to na dwa wozki mam jechac ? ![]() No tak... we lbe mi sie poprzewracalo ![]() |
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Paulizia dzieki za pocieszenie, no niestety to chorobsko i tygodniowy pobyt w domu lasuje mi na czache
Eve1603 ponoc chlopczyki sa wieksze przy porodzie, martwie sie tym troche, bo to moj pierwszy dzidzius ![]() MonikaK mi to juz dwa siwe wlosy wyszly a co konca ciazy jeszcze jakies 4 miesiace!
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Princi
siwymi wlosami sie nie przejmuj, po porodzie i tak polowa wlosow Ci wylezie w tym te siwe ![]() a tak serio - nie czytaj, nie nakrecaj sie |
|
|
|
#4144 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kopara opada!Cytat:
jakby miało byc cokolwiek nie tak w ciązy - to juz byś leżała w szpitalu!!!!!!!! zrozum - że stresując siebie - robisz gorzej swojemu maleństwu!!!!! bo Cie zaraz przez kolano wezme no! kobieto! ty masz stresa - a co z maluchem? nie chcesz zeby mu cos bylo to przestań!!!!!!!! wybacz ton, ale naprawde kochana uspokój się |
||||
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac no uspokoje sie jak mi to cholerne przeziebienie przejdzie to wyjde do ludzi a tak to non stop na chacie swiruje
![]() Eve1603 Ty mnie kobieto nie zalamuj, bo mi w ciazy juz bardzo wlosy leca czyli po zostane z jednym dlugim pejsem
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba blizniakow nie ale moj Olek nadal potrzebuje wozka na dlugie wyprawy i nie dam rady z nim na nozkach i malenstwem w wozku wiec postanowilam kupic normalny wozek podwojny (rok po roku lub blizniaczy), rozwazam za i przeciw, ale naprawde go potrzebuje.
|
|
|
|
|
#4149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
pozniej glupio wygladalam bo na miejsce tych "wypadnietych" wyrastaly nowe, wiec mialam jezyka z tylu moze nie bylo widac, ale przy czole... nie pytaj ![]() |
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
eve1603 no powiem Ci, ze mi na zakolach to juz wszystkie wypadly i mam takie male wystajace kikutki, pocieszam sie chociaz ze odrastaja...a Ty po ciazy nic nie stosowalas na wlosy, moze jakies ampulki czy cus, czy jak sie karmi to nie mozna??
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nie strasz tymi wypadającymi włosami. Też mam cienkie i wypadające
|
|
#4153 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve no to mnie przeraziłas, bo ja teraz już mam 5 włosów na krzyż
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Oooo na mamach marcowo-kwietnowych już druga się rozpakowała w 33 tyg. i niunia wcale nie taka mała jak na ten tydzień 2250g
|
|
#4154 |
|
Wtajemniczenie
|
wykasowali watek o wiagrze
Ja mam nadzieje, ze wszystko nie moze sie sprzysiasc przeciwko nam. Pryszcze, wlosy, rozstepy, celluit, dziury w zebach i co jeszcze???? ![]() Slyszalam, ze te ampulki przeciw wypadaniu z Vichy sa dobre, ale ja ich nie stosowalam wiec nie jest to super sprawdzona informacja.
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia ja uzywalam przed ciaza seboradin, ale napewno po ciazy zainwestuje w cos super mocnego tylko nie wiem czy jak sie karmi piersia to mozna uzywac tych specyfikow...
|
#4156 |
|
Raczkowanie
|
Przestraszyłyście mnie tym wypadaniem włosów. Już kiedyś po dłuższej chorobie mi wychodziły garściami. To był koszmar. Używałam różnych maseczek, szamponów oraz ampułek z Loreala. Jadłam też dużo witamin na wzmocnienie włosów. To wszystko razem dało efekty dopiero po jakiś dwóch-trzech miesiącach. Bałam się myć głowę, czesać włosy, bo tak dużo mi ich wypadało. Miałam długie włosy i musiałam je dużo obciąć.
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kupiłam seboradin (poleciła mi farmaceutka) - jakoś tak w pierwszej połowie listopada - do tego skróciłam włosy i na dzień dzisiejszy włosy praktycznie już nie wypadają |
|
|
|
|
#4158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny zarejstrowalam sie na stronie Nexta i dostalam 300 funtow kredytu
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Jako posiadaczka cienkich i delikatnych odkąd pamiętam walczę z moimi kudłami
Teraz pomaga mi zestaw: szampon w kostce Lush cynamonowy + mgiełka Farmona Radical + serum Radical. Wypadanie w normie a dodatkowo widzę dużo malutkich włosków na czubku
|
#4160 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tego co zapamiętałam to przez nerwy matki wydziela się do krwi hormon stresu kortyzol, który przez łóżysko wpływa na dzidziusia.. dokładnie to na jego mózg (!!!) i może powodować wady układu nerwowego. Wszytsko przez to, że stres utrzymuje nadciśnienie krwi w żyłach co skutkuje jej niedotlenieniem co za tym idzie za mało tlenu trafia to łożyska. Skutki mogą być takie, że po urodzeniu dziecko może być bardziej drażliwe, nerwowe, może mieć problemy z koncentracją uwagi, obnizone zdolności intelektualne, i co najgorsze może spowodwać upośledzenie umysłowe! Szczególnie wrażliwy na nerwy jest dzidziuś w pierwszym trymestrze ciąży, ale z tego co mi wiadomo późniejszy, długotrwały stres u matki w drugim trymestrze też jest niebezpieczny i może spowodować, że niemowlaczek urodzi się z wadą serca, ale to już chyba chodziło o stres taki przewlekły, ciągnący się tygodniami.. Temat omawiałam z lekarzem dość długo swego czasu, więc taka szkolona jestem Ostatecznie od początku ciąży jestem na L4 ![]() Pracy mi brakuje, ale odpuściłam ze względu na to, że mimo iż praca przyjemna, ze studentami i dziećmi, to często się denerwowałam.. Ale sie rozpisałam.. ehhh Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-09 o 18:13 |
||
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
ooo listopadowa to co moge te ampluki seboradinu uzywac?? narazie nakladam tylko odzywke waxa, powiem Wam ze najlepsza pod sloncem, specjalnie z Pl sobie ja zamawiam, zadnej tutaj takiej dobrej nie znalazlam
Dziewczonka to peruke do porodu bedziemy musialy sobie kupic zelazo mam w normie, pozatym biore i zelazo i inne witaminki, dobrze sie odzywiam, wiec to na bank co innego...no i jeszcze wszyscy mi wkolo gadaja, ze jak dziewczynka to wlosy wypadaja, a u mnie bedzie kawaler moze z taka bujna fryzura moj maz ma strasznie duzo wlosow, w ogole zauwazylam, ze poludniowcy to maja bardzo grube i ladne wlosy, Wloszkom to pozazdroscic czupryny normalnie
|
#4162 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka... ja prowadzilam wojny z TZ na poczatku ciazy
Ne wiedzialam, ze to moze miec AZ taki wplyw na Maluszka Co za idiotka ze mnie, a z TZ idiota skonczony!!!!!!!!!!!!!!!! ! ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Ej dziewczyny nie wiem co sie stalo siedzialam sobie na lozku oparta plecami na poduszkach i z prostymi nogami. Zadzwonil telefon i chcialam wstac i nie moglam Dostalam okropnego bolu w krzyzu i nie moglam sie wyprostowac Az mi lzy polecialy... co to mialo byc???? aua
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa... Pauliza nie chciałam wystraszyć!!
Zresztą wy straszycie rozstępami, bezzębnością i łysiną, więc jesteśmy kwita |
|
|
|
#4164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktory ogladalismy i tz mowi, ze poczekamy do jutra i jak drugi gin potwierdzi corke to kupimy rozowiutki bo on chce dla coreczki kupowac dziewczece rzeczy a nie wszystko uniwersalne ![]() Cytat:
najlepej bedzie jak przestaniesz sie udzielac, bo kazdy twoj wpis to dyrdymaly i aby nas denerwujesz ![]() Cytat:
Cytat:
nic nie bedzie twojemu maluszkowi ja tez bylam na poczatku znerwicowana przeszlo ![]() wrocilam z zakupow kupilam super pake chusteczek nawilzanych w caerfourze 6 paczek po 63 chusteczki za 27,90 patyczki higieniczne dla maluszka i sliczne bodziaki zolciutkie za 4 zl a tu przyklad, ze oplacalo sie http://allegro.pl/6-x-chusteczki-pam...390332617.html a teraz wcinam kostke czkoladowo galaretkowo truskawkowa sernika pierrot z inter a co do WOŚPU wrzucilam pare zl
|
||||
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia tez mam takie bole normlanie ja stara baba ze zwyrodnieniowym kregoslupem
a jak tam sie zasiedze na sofie, to maz musi mi reke podawac, wstaje i az sie lapie az krzyz takie bole, no ja mam naprawde mega krzywy kregoslup i przed ciaza mnie lekarz ostrzegal, odkad chodze na joge to naprawde czulam sie wysmienicie, tylko teraz przez to przeziebienie i swieta wczesniej to juz miesiac nie bylam...
|
#4166 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
![]() Cytat:
eweska, fajny ten wozio co princi wkleila, ja chcialam ci kiedys wrzucic podobny ale looknelam na cene a tak 6 tys! moze faktycznie warto poobserwowac aukcje i upolowac jakis uzywany, lub mi sie trafil ostatni, a gosc likwidowal stoisko, i kupilam gondole, siedzisko, fotelik, torbe, gadzety, nogi do krzeselka, plozy itd za 1/2 ceny Cytat:
ja mam tak samo, dzisiaj chce mi sie plakac przez WOSP, no okropna sie zrobilam!!! ostatnio wylam jak na wczesniaki zbierali. poszlismy z mlodym sypnac kasa, bo chce go nauczyc, ze na szlachetny cel warto, a teraz siedze z popuchnietymi palcami moje stopy wygladaja jak u swinki swinek nie obrazajac![]() Cytat:
dziewczyny dzieki za wszystkie porady odnosnie mojej sprawy, jutro cos z tym wszystkim zrobie, a przynajmniej sie podowiaduje |
|||
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez kiedys podobnie napisalam do jednej dziewczyny i do dzisiaj mi wisi ostrzezenie.Niech sobie pisze co chce, najwyzej bedziemy ignorowac. To ta sama madra, co pisala, ze sie ciuszkow nie kupuje przed 8 miesiacem? Ja sie ledwo ruszam, probowalam sie dzisiaj przejsc po markecie, bo chcialam kupic prezent dla przyjaciolki na urodziny, ale przypominam jakas kulawa kaczke i robie korki w przejsciach w sklepie Ale kupilam, udalo mi sie zdobyc dla niej wycofywany podklad Vichy, wiec sie ucieszy, bo nie mogla go kupic nigdzie. A dla siebie mam Twoj Styl na wieczor, najpierw cykniemy z TZ dwa odcinki Dextera, a potem sobie poczytam.Zalaczam pamiatke od przyjaciolki, ktora wlasnie wrocila ze Stanow. Wprawdzie wdzianko dla mnie za rozowe, ale napis mnie urzekl
|
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie nic takiego nie napisalam a to, ze w emitoikonkach sa takie obrazeczki to nie moj wymysl ![]() klaniam sie ku modziowi, by sie nie wsciekal nie mialam zlych zamiarow tylko niepotrzebnie inne babeczki sie nerwuja jak bede chciala to se kupie wozek za 5 tysiecy ot co
|
|
|
|
|
#4169 | |||
|
Wtajemniczenie
|
princi - najlepszego z okazji rocznicy!
Paulizia ja nie miałam kiedy więc poszłam na łatwiznę i wpłaciłam "piniążki" przez stronę WOŚP'u ![]() Acha, pamiętajcie, że wpłacając w ten sposób darowiznę możecie sobie to odpisać przy rocznym rozliczeniu. Trzeba tylko zachować dowód wpłaty czyli wydrukować potwierdzenie przelewu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczynki mam dwie wieeeeelkie torby ciuszków Niestety większość różowych no ale bez sensu ich nie użyć tylko ze względu na kolor. Jutro będę je jeszcze raz przeglądać i chyba zacznę liczyć, bo nie wiem czego ile i w jakim rozmiarze mam Kupiłam dziś też w aptece internetowej Sterimar Baby do noska, maści bepanthen i alantan plus Do kupienia z takich kosmetycznych rzeczy została mi tylko sól do przemywania oczek, chyba sól - taki płyn w małych ampułkach i Octenisept do pępka
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-09 o 19:07 |
|||
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie ma się co denerwować. Mnie w sumie śmieszą takie gadki
Trzeba by jakąś kolacyjkę wcisnąć, tylko sama nie wiem na co mam ochotę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

kopara opada!

Czekamy na Ciebie fasolko

Teraz pomaga mi zestaw: szampon w kostce Lush cynamonowy + mgiełka Farmona Radical + serum Radical. Wypadanie w normie a dodatkowo widzę dużo malutkich włosków na czubku