Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 17:36   #3931
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Nie mogę za wami nadążyć w czytaniu po całym weekendzie w szkole... Ale 3 egzaminy do przodu na czwórki uf

A jutro mam USG genetyczne, trzymajcie kciuki!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 17:42   #3932
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Wczoraj sprzedawałam w sklepie, za teścia bo go jelitówka złapała. No i ślisko tam było, kilka razy poślizgnęłam się tak że nie na żarty się przestraszyłam... potem bolał mnie brzuch do końca dnia. A dziś z rana plamienia...

Jak powiedziałam TŻ, to nie było gadania, zadzwonił do szpitala, pojechaliśmy za izbę... Trafiłam nawet na miłe panie. I położną i lekarkę. Byłam trochę zdenerwowana. Mimo, że krwawieniem tego nazwać nie można, plamienia, ale krew czerwona. No i panie mnie uspokoiły, że dobrze, że przyjechała że w środku wygląda wszystko ok, nie będzie mnie zatrzymywać bo to dodatkowy stres jest. Wracać do domu, wziąć dwie nospy i leżeć. A plamienia z tego ze bolał brzuch i tak to jest jak się nospy nie bierze...
Kurcze niefajne, ze plamilas, dobrze ze pojechaliscie na Izbe. Wszystko jest dobrze! Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte.

I za reszte mam, ktore jutro smigaja na wizyty tez!

A ja mam dola, bo jutro po 4 dniach wolnych znowu do pracy, a najgorsze, ze swieta sie skonczyly i teraz juz 5 dni trzeba pomykac, a tak bylo dobrze z tymi skroconymi tygodniami.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 17:43   #3933
zanka205
Zakorzenienie

chwalę się brzucholem
13.t. i 5.d.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4139.jpg (60,1 KB, 66 załadowań)

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 17:53   #3934
maugoszatka
Wtajemniczenie

LadyINblack- ja w szkole rodzenia byłam tylko raz ale temat był dla mnie tak nudny, że nie poszłam więcej. No ale jakoś na porodzie wiedziałam co to są skurcze i parcie)) Poszłam praktycznie zielona i urodziłam. Robiłam co kazała położna, zresztą ból jest tak makabryczny (pocieszenie ), że musisz przeć i przesz i oddychasz i nie ma w tym żadnej filozofii
Ciążę bardzo przeżywałam,aż za bardzo-natomiast poród i to co będzie potem pozostawiłam w rękach sił wyższych

Asiago- ja dałam ze zdjęciami ale zabrali mi tylko kartę, zdjęcia oddali.

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2011-01-09 o 17:58
maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 17:56   #3935
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

zanka super brzuchol

no właśnie nie jest chyba za ciekawie, bo plamienie jest nadal. wzięłam nospy i leżę tylko od rana. A nadal świeża krew (np. po zrobieniu siku...) bo na wkładce nie ma jej za wiele. Nie wiem za bardzo co robić, czy to normalne i leżeć i czekać do jutra czy co... ehh, sorrki, że was zamęczam takimi smutkami dzisiaj dodatkowo głupia wyczytałam, że krwawienie i ból krzyża mogą oznaczać poronienie. A mnie krzyż od jakiegoś czasu wieczorami bardzo boli :/

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-01-09 o 18:01
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 18:02   #3936
maugoszatka
Wtajemniczenie

zanka-śliczny brzuś!

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Intulil-a może to krwawienie od startego nabłonka wewnątrz??? Mnie też starsznie bolą krzyże i brzuch, wczoraj wieczór myślałam, że to już koniec i poronię czy coś ale dziś jest ok

Stary 2011-01-09, 18:05   #3937
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły:
czy brałyście ze sobą do szpitala wszystkie zdjęcia z usg z opisami? Bo ja głupia wzięłam to mi je zabrali razem z kartą ciąży, ledwo udało mi się wyprosić o 2 na pamiątkę, a tyle ich było...Niestyty zostały w karcie w szpitalu, jak zapytałam dlaczego, to mi powiedzieli że trzeba je było sobie w domu zostawić i nie brać ze sobą...tak się zastanawiałam czy wszędzie tak robią?chyba tym razem ich nie wezmę ze sobą, albo wcześniej poskanuję...
asiago ja jak pojechałam do szpitala dałam kartę ciąży a w niej miałam wszystkie fotki z usg
karty nie dali, dopiero miesiąc później pojechałam do szpitala odebrać zdjęcia usg, karta niby była im potrzebna do dokumentacji medycznej
to samo opaski z rączek młodego, nie dali nam nawet jednej

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
inutil,a co sie stalo, ze mialas okropny dzien? Pocieszacz

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

A co do opisów porodówZ: ja to ciekawska jestem i wolę być przygotowana Także zawsze czytam i sie moge dowiedzieć jeszcze czegoś.

Beata, to ty nocny marek jesteś:P
ja swój poród opisałam w wątku "Mamusie podzielcie się swoimi wrażeniami z porodu" czy jakoś tak
co śmieszne jak oglądam filmiki na youtube z porodów zawsze płaczę, na swoim nie płakałam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 18:05   #3938
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
w ogóle, dziewczyny, oglądała może któraś z Was wczoraj dokument na TVP2 pt. "Prawie jak żywe" (My Fake Baby) ? Wstrząsnęłam się po obejrzeniu. Podrzucam opis dokumentu http://tv.mediarun.pl/opis-programu/...e,id3533722750 i link: http://www.veoh.com/browse/videos/ca...565477Tt8Gmz96

Ciekawe która z pań zaszokuje Was najbardziej

i trzymam mocno kciuki za Wasze jutrzejsze badania !!!
ogladalam, masakra, lalki straszne jak małe trupki

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 18:07   #3939
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość

Intulil-a może to krwawienie od startego nabłonka wewnątrz??? Mnie też starsznie bolą krzyże i brzuch, wczoraj wieczór myślałam, że to już koniec i poronię czy coś ale dziś jest ok
nie wiem i właśnie to jest dla mnie najgorsze. bo nie wiem kiedy plamienie nazwać już krwawieniem... Niby lekarka mówiła że jak boli brzuch (a mnie najpierw bolał wczoraj cały dzień) to macica się kurczy i potem dochodzi do krwawienia. dlatego trzeba wziąć nospę i leżeć jak boli
Stary 2011-01-09, 18:09   #3940
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
chwalę się brzucholem
13.t. i 5.d.
klask i:

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brawo za egzaminy i KCIUKI za usg, ja ide we wtorek.

Stary 2011-01-09, 18:11   #3941
Zmalowana
Zakorzenienie

zanka jaka piłeczka
inutil może jak bardzo się martwisz to zadzwoń do swojej pani doktor
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 18:21   #3942
marzena_S
Zadomowienie

inutil a robili ci usg, żeby sprawdzić czy wszystko ok?
Moje krwawienie co prawda było jednorazowe, tzn wieczorem poleciała mi taka żywa, czerwona krew i rano miałam już na wkładce tylko troszeczkę.
Jak pojechałam do szpitala to na usg wyszło wszystko ok i dostałam luteinę, po której już żadne plamienia, ani krwawienie nie wystąpiło.
Lekarz powiedział jedynie, że krwawienie przypadło w terminie spodziewanej drugiej miesiączki (licząc od ostatniego krwawienia) i że to się czasem zdarza u kobiet w ciąży.
Może u Ciebie jest podobnie?
A tobie lekarz przepisał coś oprócz no-spy?
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 18:27   #3943
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
asiago ja jak pojechałam do szpitala dałam kartę ciąży a w niej miałam wszystkie fotki z usg
karty nie dali, dopiero miesiąc później pojechałam do szpitala odebrać zdjęcia usg, karta niby była im potrzebna do dokumentacji medycznej
to samo opaski z rączek młodego, nie dali nam nawet jednej
Mi zabrali wszystko właśnie do dokumentacji medycznej, opaski oddali na pamiątkę, a zdjęcia no cóż zostały mi tylko 2 z różnych okresów ciąży. Ale wiesz to dziwne że nie dali opasek, ciekawe po co im one? Ja mam nawet swoją, jeszcze taką płócienną ze sznureczkami

Fajny brzusio

Inutil nie martw się na zapas, wiem że to łatwo powiedzieć, ale tak naprawdę nic nie możesz zrobić tylko czekać, być może to nic takiego, nie każde krwawienie musi oznaczać najgorsze, może masz jak nerola jakiegoś krwiaka, a jak się poślizgnęłaś to upadłaś? Dziwne że nie zatrzymali cię na oddziale, u mnie po dwóch poronieniach to najmniejsze plamienie i kładą mnie do szpitala, chociaż ostatnio się nie dałam bo musiałabym zostać w szpitalu w B-stoku a to 170km do mnie

Ja przed wczoraj wieczorem już chciałam wzywać pogotowie, bo tak mnie brzuch bolał, chodzić nie mogłam, ale jak się później okazało to od żołądka było a następny dzień ostra biegunka i wymioty

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 18:28   #3944
weruczek
Zadomowienie

Madziulka, gratki za egzamy
Inutil, leżęć i wypoczywać, ja jeszcze w takiej sytuacji jak ty dostalam duphaston i magnez. Może ewentualnie jeszcze raz na Izbe, jak nie przejdzie do wieczora??Ja bym pojechala na twoim miejscu... Trzymam kciukersy
Zanka, śliczny brzusio

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 18:54   #3945
aania_20
Zakorzenienie

zanka, jaki masz śliczny brzuszek

inutil, mam nadzieję że wszystko okaże się w porządku! Dobrze że pojechałaś od razu, i trzymam kciuki żeby jutro wyszło wszystko dobrze!
No i za resztę jutrzejszych badań wszystkich mamuś

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 18:59   #3946
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem i właśnie to jest dla mnie najgorsze. bo nie wiem kiedy plamienie nazwać już krwawieniem... Niby lekarka mówiła że jak boli brzuch (a mnie najpierw bolał wczoraj cały dzień) to macica się kurczy i potem dochodzi do krwawienia. dlatego trzeba wziąć nospę i leżeć jak boli
No ja wtedy zażyłam nospę i poszłam spać. Krwawień/plamień nigdy nie miałam więc nie wiem co jest normą. Kurcze, może faktycznie tak jak dziewczyny mówią lepiej to jeszcze raz sprawdzić? Na necie piszą, że faktycznie krwawienia mogą się pojawiać od 9tc i że w większości to niegroźne.

Stary 2011-01-09, 19:19   #3947
Stapelka
Rozeznanie

Inutil, trzymam mocno kciuki!!! wierzę, że wszystko jest w porządku!
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 19:30   #3948
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Nie mogę za wami nadążyć w czytaniu po całym weekendzie w szkole... Ale 3 egzaminy do przodu na czwórki uf
gratuluję dobrych ocen
i powodzenia jutro

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A ja mam dola, bo jutro po 4 dniach wolnych znowu do pracy, a najgorsze, ze swieta sie skonczyly i teraz juz 5 dni trzeba pomykac, a tak bylo dobrze z tymi skroconymi tygodniami.
taaa.. ja idę do pracy po 2 tygodniach L4, wolę sobie nawet nie wyobrażać sobie jaki tam bałagan panuje specjalnie jadę godzinę wcześniej żeby się wdrożyć zanim każdy od 8.00 zacznie mnie atakować swoimi pilnymi sprawami, których nie mógł przez ostatnie 2 tygodnie załatwić, ech..

Cytat:
no właśnie nie jest chyba za ciekawie, bo plamienie jest nadal. wzięłam nospy i leżę tylko od rana. A nadal świeża krew (np. po zrobieniu siku...) bo na wkładce nie ma jej za wiele. Nie wiem za bardzo co robić, czy to normalne i leżeć i czekać do jutra czy co... ehh, sorrki, że was zamęczam takimi smutkami dzisiaj dodatkowo głupia wyczytałam, że krwawienie i ból krzyża mogą oznaczać poronienie. A mnie krzyż od jakiegoś czasu wieczorami bardzo boli :/
inutil, nie nakręcaj się Myśl pozytywnie, trzymam mocno kciuki..

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ogladalam, masakra, lalki straszne jak małe trupki
Mnie przeraziła ta starsza pani, która tak zafiksowała na punkcie wnuka Gdyby moja mama dostała takiej obsesji to nie wiem co by to było..
Z resztą ta pani-pudel, która wydała masę kasy na ubranka dla tych swoich lalek i ten jej komentarz, że wkurzyłaby się, gdyby prawdziwe dziecko zabrudziło jej te buciki w panterkę- ech, no to było mocne..
Ale takie zachowanie chyba już podchodzi pod jakieś zaburzenia psychiczne..

zanka- piękny brzuszek kurczę, wiek ciąży mamy praktycznie ten sam a u mnie może połowa Twojego
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 20:07   #3949
justa878
Zadomowienie

inutil nie denerwuj się niepotrzebnie...
leż, a to, że jak wstajesz coś czasem wypłynie, to jest to prawo ciążenia i wypływa to, co się "oderwało" ... Nóżki w górze trzymaj ... A jakby się nasiliło, to do szpitala ... będę trzymała kciuki, żeby było OK

Madziulka ja też mam jutro genetyczne tylko moje dzidzi jest aż o 4 dni starsze (zobaczymy, czy się potwierdzi)

11.07.2010
05.06.2010

Edytowane przez justa878
Czas edycji: 2011-01-09 o 20:12
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 20:42   #3950
83monia
Zakorzenienie

inutil - trzymaj sie. na pocieszenie powiem (jesli teraz u mnie ok) ze w obu ciazach plamilam w dacie swojego @. wprawdzie raz ale jednak, poprzednio sie wystraszylam, teraz pomylilam i myslalam ze to @, bo testy wychodzily ujemne...

laleczki reborn - powiem wam tak. łądne są, realistyczne, dla kolekcjonerów ok. ale innym miesza w bani, co widać. widzialam takie juz gdzies na necie. no sliczne sa, serio, jak figury woskowe, idealne. ale jak ktos traktuje je jak dzieci to polecam dobrego psychiatre...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 20:53   #3951
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, ja na Twoim miejscu pojechałabym chyba jeszcze raz na pogotowie. Po co się niepotrzebnie denerwować. Sama nospa Ci chyba raczej nie pomoże, wiem że w takich wypadkach najczęsciej przepisują luteinę. Trzymaj się, wierze że będzie wszystko wporządku, trzymam kciuki!

zanka brzuszek słodki. Ja też chcę!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 21:56   #3952
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Inutil , ja miałam brunatne plamienia i zadzwoniłam do swojego gina, kazał mi przyjść i dał sporą dawkę luteiny ale mówił gdyby krew czerwona była to do szpitala jechać, myślę że powinnaś tą lutke dostać i przedewszystkim usg powinni Ci zrobić, może zadzwoń do swojego gina i poradz się .... ściskam mocno

dziewczyny poza Mustella ( jak dla mnie za droga) to co polecacie na rozstępy? ja mam zakupiony krem Pharmaceris ( tu opinie są różne ) może fissan? doradźcie coś proszę

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 21:57   #3953
kurczak Wolf
Zadomowienie

inutil - ja bym jeszcze skonsultowała to z innym lekarzem - najlepiej prowadzącym - tak dla pewności W końcu warto - chodzi przecież o Twoje dziecko

zanka - bardzo zgrabny brzuszek (i pomyśleć, ze przed zajściem w ciąże ideałem byl płaski )

Lady - nie martw się opisami porodów Ja miałam ciężki ale jakoś nie powstrzymało mnie to przed "chceniem" kolejnego dziecka - a co za tym idzie - porodu. Z resztą - jak już jest po wszystkim, to czeka Cię taka nagroda, że pal licho te wysiłki... Uwierz, że z wrażenia nie myślisz już o bólu (tylko o tym, jak takie maleństwo w ogóle wziąć na ręce )

Mnie wczoraj złapał taki punktowy ostry bol brzucha i zaczynam schizować i wgapiać się w brzuch - czy może pojawi się jakiś ruch (wczoraj rano lekko wypchnęło mi prawą połowę - aż byłam w szoku)

A w poprzedniej ciąży jakoś tak spokojniej do wszytkiego podchodziłam... w ogóle nie myślałam o tym, że coś może byc nie tak... no ale to było kilka lat temu - intrnetu jeszcze nie mialam, to się "głupot" nie naczytałam... a teraz Wy mi tu jeszcze z bolem w krzyżu a mnie dzisiaj zaczęło łupać ni z gruchy ni z pietruchy... Czuję, że dziejszy wieczór spędzę na obserwacji swojej opony na brzuchu...

Carlos Ruiz Zafón

Edytowane przez kurczak Wolf
Czas edycji: 2011-01-10 o 21:39
kurczak Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 22:22   #3954
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
dziewczyny poza Mustella ( jak dla mnie za droga) to co polecacie na rozstępy? ja mam zakupiony krem Pharmaceris ( tu opinie są różne ) może fissan? doradźcie coś proszę
Słyszałam, że Mustella jest dobra, ale faktycznie droga, u mnie schodziło jedno opakowanie na tydzień:/ Fissan też dobry, ale ma specyficzny zapach-mi nie odpowiadał, musiałabyś spr,óbować, za Fissan w aptece zapłaciłam 26 zł (również starczył na tydzień. Teraz się smaruję zwykłym bambino, wlewam do wanny do wody, a potem jeszcze na mokre cia,łko wcieram, skóra jest mega nawilżona
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 23:01   #3955
iwonap79
Raczkowanie

kochane
w związku z postanowieniem rozpoczęcia zakupów czekam na prenatalne (za 10dni) to z nudów zrobiłąm listę zakupów
wiem, ze jest mocno rozbudowana, ale ja z tych poukładanych jestem)
no i chodzi mi o Wasze opnie- czy czegos brakuje, co jest zbędne, jakie sa ceny
może też któraś skorzysta:
ciuszki
szt
cena
rękawiczki cienkie
2
śpioszki
5
body cienkie z kr rękawem
6
body grubsze z długim
6
kaftaniki dł rękaw
6
pajacyki
4
koszulki krótkie
6
skarpetki
5
sweterki/bluzy
4
czapeczki
3
śpiwór z kapturem
1
sprzęt

niania elektryczna

wózek+torba+osłona deszcz

lóżeczko z szufladą

materac

2 poszewki

ograniczniki

fotelik do auta 2szt

lóżeczko turyst 2 wysok

przewijak na łóżeczko

podgrzewacz do butelek

wanienka

wanienka turyst

termoopakowanie do butelek

monitor oddechu

inne

szlafrok-ręcznik z kapt 2szt

ceratka pod przescieradło

kołderka

kocyk gruby

kocyk cienki

poduszka

śpiwór do wózka

rożek/śpiworek do spania 2szt

mydełkożel do mycia dla dziecka

krem przeciw odparzeniom

oliwka

husteczki pielęgn

pieluszki

pieluchy tetrowe 8szt

szczoteczka do włosów

gruszka lub aspirator do noska

małe nożyczki do pazn (zaokrąglone)

patyczki higieniczne

wyjałowione gaziki i waciki

termometr do wody

termometr do ciałka

proszek do prania dla dzieci

spirytus do pępka

sól fizjologiczna

butelka 125ml 3szt

butelka 250ml 3szt

smoczki do butelek 6szt

szczotka do mycia butelek

torebki na pieluszki

leżaczek/bujaczek

ja
wkładki ochronne do biustonosza
laktator elektr
żelowe nakładki na sutki
krem na sutki
biustonosz do karmienia 4szt
mjtki poporodowe 4szt
poduszka kółko poporodowa
podkłady poporodowe
koszule do szpitala 2szt
krem na rozstępy

iwona

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

trochę mi się rozjechało sorki

Intul ja bym jechała na usg
Zanka cuuudny brzuszek

iwona

Edytowane przez iwonap79
Czas edycji: 2011-01-09 o 22:58
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 23:11   #3956
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
lóżeczko z szufladą
ograniczniki

co to za ogranicznik? i po co szuflda w łóżeczku

Stary 2011-01-09, 23:15   #3957
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
co to za ogranicznik? i po co szuflda w łóżeczku
ograniczniki- nie wiem jak się to nazywa, takie materacowe ścianki do łóżeczka żeby maleństwo jak jest maultki krzywdy o szczebelki sobie nie zrobiło))

szuflada- mam małe mieszkanko- wazny każdy m2, a tam zmieszczę dodatkową posciel, kocyki, rozki....
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 23:24   #3958
Rebelll
Przyczajenie

Witajcie,
dołączam do przyszłych mam. Planowany termin – połowa sierpnia. Na razie czuję się cudnie (jedynie senność męczy) – nie wiem co to nudności, zawroty głowy, omdlenia Zajmuję się więc głównie aktualizacją szafy (podobno w pierwszym trymestrze brzuszek nie rośnie, a ja mam taki wzdęty, nadęty i wielki jakbym nie w siódmym tygodniu a siódmym miesiącu była... i od razu z rozmiaru 38 w 40 wskoczyłam). Czy wiecie w którym tygodniu można zapisać się na jogę? I czy macie jakiś ulubiony basen w Warszawie (Warszawianki i Wodnika nie lubię, szukam jakiś małych, przyszkolnych, jak ten przy m. Kabaty, ale w nim jest dla mnie za zimna woda)?
Rebelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 23:32   #3959
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rebelll Pokaż wiadomość
Witajcie,
dołączam do przyszłych mam. Planowany termin – połowa sierpnia. Na razie czuję się cudnie (jedynie senność męczy) – nie wiem co to nudności, zawroty głowy, omdlenia Zajmuję się więc głównie aktualizacją szafy (podobno w pierwszym trymestrze brzuszek nie rośnie, a ja mam taki wzdęty, nadęty i wielki jakbym nie w siódmym tygodniu a siódmym miesiącu była... i od razu z rozmiaru 38 w 40 wskoczyłam). Czy wiecie w którym tygodniu można zapisać się na jogę? I czy macie jakiś ulubiony basen w Warszawie (Warszawianki i Wodnika nie lubię, szukam jakiś małych, przyszkolnych, jak ten przy m. Kabaty, ale w nim jest dla mnie za zimna woda)?

Witam nową mamuśkę i koleżankę z Warszawy

Co do basenów to niestety nie pomogę, bo nie chodzę. Choć zastanawiam się, czy nie zacząć, ale jeśli już się na to zdecyduje to nie będę kombinować tylko na pewno będę chodzić kolo siebie na basen, tzn. na Białołęce

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 23:53   #3960
brumek
Zakorzenienie

To i ja się przywitam, jeśli można
Też jestem ciężarówką, też z Warszawy, a termin ... też na sierpień
Brzuszka jak na razie ani śladu, za to biust rośnie w zastraszającym tempie No i spać bym mogła całą dobę. A jeśli chodzi o nudności, to i owszem. Wymiotuję po 4 razy dziennie Trochę to męczące, ale nie zmienia faktu, że szaleję ze szczęścia, a każda taka wizyta w toalecie kojarzy mi się z ciążą, więc nie jest źle

I dołączam się do pytania o jogę i basen (najlepiej jakieś grupowe zajęcia dla ciężarnych)? Znacie jakieś fajne miejsca?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości