|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
40? ja uzywam 9tki. oczywiscie tez jestem z tych co maja wlosy jak piorka, natura mnie nie rozpiescila z wlosami, ale w ciazy to mialam takie grube, objetosciowo 2x takie jak przed. za to po..... bez komentarza
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Zadomowienie
|
Mary Poziomkowa i ja proszę, aby tutaj polecić babeczkę o której piszesz plis, plis
![]() Andziot rozumiem, że ty polecasz łóżeczko z wyciąganymi szczebelkami i jesteś zadowolona z takiego właśnie? Ja do tej pory myślałam o zwykły, taki gdzieś tam sobie upatrzyłam, spodobał mi się wizualnie i do tej pory ciągle o nim myślałam, ale nie ma wyciąganych szczebelek :/ a chyba lepiej jednak zakupić z wyciąganymi.. muszę zorientować się w tym temacie! Moria44 to ja już doczekać się nowego wątku nie mogę, żeby tych sprzedawców sprawdzonych podpatrzeć Dzisiaj przeglądałam Allegro pod kątem kocyków, ostatecznie trzy biorę pod uwagę: http://allegro.pl/mamo-tato-koc-kocy...406320408.html (jasno brzoskiwniowy lyb brązowy) http://allegro.pl/koc-kocyk-grube-mi...389317923.html (ecru z brązowym misiem) http://allegro.pl/babaluno-koc-kocyk...393028802.html Co myślicie? który wybrać? Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-09 o 21:05 |
|
|
|
#4204 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Nic ci do tego kto i za ile co kupuje, w jakich ilościach i kiedy, radzę się zastanowić kto tu jest niedojrzały, kto nie dorósł do roli matki, skoro oceniasz osoby tylko po tym co i za ile kupują bo tylko takie tematy z watku wyłapujesz. I nie oceniaj innych bo nas nie znasz, a jak ci się tu nie podoba droga wolna. Szkoda normalnie słów na takie zaczepki Dobry wieczór, ja na chwilkę, wróciłam od rodziców zahaczyliśmy o McDonalds byliśmy na lodach mmmm pycha ![]() Zaraz do wanny i spać bo jutro jak zwykle pobudka :/ |
|
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 no 40stka i jeszcze czasem to nie baljeaz tylko cale wlosy z czarnych na blond sobie robia i to kilka razy, bo przeciez z czarnego to wpierw zolty wychodzi i trzeba naprawde duzo rozjasniac zeby wyszedl ladny blond no i nie lysieja, mi by zostaly dwa piora normalnie
a dzisiaj wlasnie byli u nas znajomi, i jedna i druga znajoma maja dzieciatka male a takie szczeciny na lbie i sie pytam czy im wlosy nie wypadaja, a one ze troche tak, ale ze i tak jest ich tyle, ze az sa trudne do ulozenia, wiesz takie grubasne szczeciny na glowach maja, no przynajmniej z owlosieniem nie moga narzekac, moj maz ma 34 lata a tez takie wlosiska, polowa moich znajomych kolegow w Polsce to w wieku 30 lat juz z zakolami i przerzedzonymi wlosami, ale to chyba tez troche genetyczne u facetow...Dziewczyny nie moglam sie jednak powstrzymac, musialam cos kupic i wylicytowalam te spodenki z zyrafka http://allegro.pl/68-m-co-ogrodniczk...392188728.html i te sliniaczki http://allegro.pl/dwa-sliczne-nowe-s...392727335.html lolka ja myslalam nad tym kocykiem: http://allegro.pl/koc-kocyk-grube-mi...389317923.html ecru z misiem zauwaz, ze ten z babaluno jest b.ladny tylko ze maly troche, z kolei ten polarkowy to moze byc za gruby na lato
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-01-09 o 21:25 |
|
|
|
#4206 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie nooo... obrazam sie oficjalnie na wizaz, nie chce mnie tu bo ciagle mnie wywala, zwairuje normalnie!
Cytat:
i jezdzimy obladowani jak cyganie, powiem ci my lubimy wyprawy samochodowe, w wakacje 2009 lacznie z poslubna wyprawa zrobilismy w 4 tygodnie 15 tys km )moj tz uwielbia jezdzic autem i jakos jestesmy takie wloczykije ![]() Cytat:
na szczescie na ratunek mam tu polska fryzjerka, ktora od czasu do czaqsu po nich poprawia![]() ja chyba pojde spac normalnie jak tenm wizaz sie bedzie przycinal, bo przeciez tak sie nei da! znowu mnie wywalilo, dobrze ze sobie posta skopiowalam! |
||
|
|
|
#4207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj tz ma naprawde szczecine na glowie, tak grube wlosy ze szok, ale u nich to rodzinne, jego ojciec po 60 i prawie wogole siwych, zero jakiej kolwiek lysiny-szopa taka ze szok. myslalam ze chociaz mlody po nim odziedziczy-byle nie moje, i nic, ma zadziutkie, miekkie i liche jedak sie skusilam na te piekne ogrodniczki? jaki rozmiarek wzielas? |
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 hehe my to tez takie wloczykije i bardzo duzo autem jezdzimy, przynajmniej 2x do roku do Polski autem, a mamy do Wawki 2500 km
ale po drodze bardzo duzo zwiedzamy, no i oczywiscie z Pl wracamy jak obladowane swinki a co dobrego sie jada w Norwegii jakies takie potrawy narodowe sa?Wloszi tez raczej lubia dlugie wloski, ale wycieniowane, no i wszystkie tak samo chodza obciete i musza byc pociagniete prostowina, a maja takie ladne swoje loki, ale tak jest zawsze kto ma proste chce krecone i na odwrot a powiem Ci, ze Norwezki i Szwedki to poznaje u nas z promienia kilometra, w marcu sluchaj jak my jeszcze w puchowkach to one w klapkach i bluzeczkach na ramiaczka, zahartowane skubane![]() agnieszka_pe25 ale to moze za wczesnie jeszcze synkowi wraz z wiekiem wzmocnia sie wlosiny a powiem Ci, ze moj tesc to ma taka szczecine, 73 lata a szopa na lbie, niedawno siwe sie zrobily, za to tesciowa lysa wiem swinka jestem
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-01-09 o 21:41 |
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie mam jak pisać, czytać, wywala mnie, zawiesza się... BLE.
|
|
|
|
#4210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no podziwiam ze sie puszczacie z takim maluchem, ja w pierwsza podroz z malym wybralam sie samolotem jak mial 4 mce, tez bylo calkiem ok, ale potem musialam jeszcze ponad 300km tluc sie z lotniska do domu
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
Mary dziękuję za linki
Princi te ogrodniczki są przepiękne ![]() A jeżeli chodzi o nospę przy występowaniu skurczy to należy ją brac regularnie, a nie tylko jedna tabletke jak ma się skurcz. Ja biorę nospę i pochodne praktycznie od poczatku ciąży, z niewielkimi przerwami, wiem że to chemia, ale lekarz zapewnia że jest bezpieczna
|
|
#4212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o rety no to przebilas nas wszystkich tym 2,5 tys km chociaz , we wakacje spotkalam znajoma, ktora wyjechala do wloch jakies 8 lat temu, i sie z nia spotkalam teraz pierwszy raz, no i przyjechali z malutkim dzieckiem samochodem, i mowila ze mieli 3 tys km do pokonania. tez oczywiscie gdzies tam sie zatrzymywali itd. mnie wkurza to, ze pomimo ze samolotem jest predzej, to takie kijowe sa polaczenia w pl z lotniskami. no wsciekla jestem do tz teraz bedzei co 2-3 tyg i trzeba go odbierac wlasnie z lotnisk do ktorych mamy 350 km, albo opcja nr 2 to lot z przesiadka i czekanie po lotniskach po 5-9h. juz mu proponowalam wykupic sobie jakis bilet miesieczny na samolot ha ha ha Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-09 o 21:52 |
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
nie no dziewczyny, wywala mnie ciagle,
Princi, w Norwegi maja kiepskie jedzenie niestety, proste i niesmaczne, dlatego nasze pierogi na imprezie zrobily tu furore ![]() kochane ide spac bo wywala mnie i pozno sie robi a ja juto wczesnie do pracy musze niestety caluski i do jutra
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka tez lubie zyrafki no i mam hopla na punckie kubusia puchatka
bardziej to sie matka cieszy chyba niz dziecko hehe ale wiecie co gdybym miala coreczke to w koncu kupilabym barbie! bo jak bylam mala to nie mialam prawdziwej barbie, tylko flerke i pamele nic moze synkowi kupie czy moze lepiej nie![]() anula_81 a to Wlosi przeciwnie maja duzo pysznego zarcia, no i maja hopla chodza i sie obnosza, ze najlepsze na swiecie i nikt tak jak oni nie potrafi rozmawiac i rozprawiac godzinami o zarciu, to dopiero fenomen ![]() agnieszka_pe25 no Wlochy sa akurat bardzo dlugim krajem, a nasz region jest najdluzszym w calych Wloszech, ale zazwyczaj zmieniamy trasy, np. plyniemy promem z autem do Chorwacji i tam dalej do Pl autem, albo przez Slowenie i Wegry no roznie, takze mamy pol Europy juz zaliczonej przez tyle lat tylko z dzidziusiem z jednej strony lepiej samolotem, bo chyba tyle w nosidelku nie moze siedziec, ale z drugiej strony z tyloma rzeczami do samolotu czlowiek sie nie zabierze, no i w Pl bysmy musieli auto wynajac, bo jak sie poruszac...nic w najblizszym czasie sie nie wybieramy, wiec problemu nie ma
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka, zgadzam się, że jeśli lekarz zaleca brać systematycznie, to NALEŻY tak robić. Są jednak przypadki, kiedy lekarz mówi, że w razie skurczu wziąć No-spę i w takim przypadku nie trzeba brać kilku tabletek dziennie i tylko 80mg w razie skurczu wystarcza [czasami nawet i 40mg]. Jeśli nie ma zagrożenia ciąży i zaleconego dawkowania, to nie ma potrzeby się szprycować częściej niż DORAŹNIE
Jest bezpieczna dla płodu, ale nie znaczy, że można przyjmować ją tak w razie czego.
|
|
|
|
#4216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze, że tak piszecie o tych podróżach z maleństwami dziewczynki i trochę mnie pocieszyłyście
. Planujemy w przyszłym roku tak w połowie września pojechac na wakacje do Chorwacji, ale wszyscy mnie straszą, że dziecko za małe na taką podróż i w ogóle My chcemy jechac z noclegami i przystankami w innych krajach, tak więc wydaje mi się, że damy rade, ale jak na razie słyszę tylko marudzenia
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w klubie żyrafkowych maniaczek
![]() Widziałaś z czym kupiłam pierwsze ciuszki? [COLOR="Silver"]Z podróżami, to na pewno milion razy więcej rzeczy się bierze, ale my też nie zamierzamy rezygnować z wyjazdów Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-01-09 o 22:13 |
|
|
|
#4219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, żyrafki są najlepsze, jak kupowałam pierwszą rzecz (kocyk) to też chciałam z żyrafką, ale mój tż powiedział, że ma krzywą mordkę . Ale łożeczko będzie z żyrafką i komoda też
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki zobaczcie jakie slodkie kocyki, ale to bardziej dla dziewczynek niz mojego synusia, szkoda....
http://allegro.pl/listing.php/search...ring=me+to+you Dziewczonka z Pl do Chorwacji nie jest tak daleko, my chcemy jechac w sierpniu na polnoc Chorwacji, poludnie i centrum juz zwiedzilismy wzdluz i wszerz i tak myslalam, ze poprostu w aucie malego polze z tylu w tej gondoli i bede z nim siedziec z tylu, a na promie wezmie kabine, zazwyczaj kabiny nie bralismy, ale to normlanie pielgrzymki byly, z dzieckiem to by bylo niewykonalne druga opcja to jechac ewentulanie w gory na polnoc, ale to tez mamy 1000 km, wiec duzo to nie zmienia...Fajnie tak sobie planowac, modle sie tylko zeby dzidzius byl zdrowy a wtedy bedziemy jezdzic ![]() agnieszka_pe25 no ja juz sobie siebie wyobrazam sama z dzieckiem objuczona jak krowa bagazami i to lot laczony do Polski z czekaniem pol dnia na lotnisku hehe no ale napewno bede sama latac pare razy,bo maz nie ma az tyle ferii, a chcialabym zeby dziecko troszke zalapalo polskiego, bo tu samej pomimo ze bede sie starac to wiadomo, ze bedzie trudno, przydalaby mi sie jakas kolezanka Polka z dzieckiem, ale niestety jeszcze mi sie nikt nie trafil
|
#4222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
też bym chciała latać samochodem
(czepiam się wiem )Cytat:
co do kocyków to nie polecam z polaru bo one w ogóle nie oddychają ja mam bawełniane takie dosyć małe i polecam bardzo kocyki z drewexu ja mam jeden pomaranczowy i już ponad rok jest z nami i nic się z nim nie dzieje, Zosia śpi pod nim nawet w zimie i nie marznie ani sie nie poci jest świetny |
|
|
|
|
#4224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4225 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to moja bezmyśloność czy myślenie "obecną, zimową kategorią" ![]() Ogrodniczki cudne Cytat:
![]() Ja to taka początkująca w temacie zakupów, że aż wstyd!!
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-09 o 22:32 |
||
|
|
|
#4226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam taka serdeczna kolezanke ktora poznalam przez neta w uk(polka) mamy dzieci z niewielka roznica wiekowa, jak sie urodzily to zaczelysmy sie spotykac i tak pomimo mojego wyjazdu przyjazn trwa, a dziewczyna jest niezwykla! sluchajcie, ma juz 2 dzieci, jedno 3 lata drugie rok i sama jedna z nimi lata!!!!! ja nie wiem jak ona to robi! po drugie, mamy mnostwo znajomych w roznych krajach i jak to sa dzieci ze zwiazkow mieszanych to niestety mowia tam gdzie sie wychowuja(czyli nie po polsku) ale znow ta sama dziewczyna dokonala niemozliwego, sama mowi lepiej po angielsku niz po polsku, to sie uparla, do dzieciakow mowi tylko po polsku i to starsze mowi swietnie. pare miesiecy temu sie z nia spotkalam i bylam z niej taka dumna, ze ma tyle zaparcia, nie lituje sie nad soba(tak jak ja) i dzielnie idzie przez zycie. my tutaj rozprawiamy o naszej europie, ona, jak najmlodsze mialo pare mcy , byla na drugim koncu swiata z nimi, ciagle gdzies jezdzi, a np hiszpania dla niej to tak jak wyskok do ogrodka niesamowita jest---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- aaaaaaaaaa! widze ja to zabrzmialo, pisalam w sensie jak " polatac po miescie" mmmmmmmmmmmm ale sie rozmazylam, jakie to by bylo piekne polaczenie ............ |
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
andziot jutro sobie oblukam te z drewexu
![]() ide zaraz spac, tyle godzin przy kompie dobrze nie robi, ale mi sie chce wyjsc z domu, ilez mozna!!! Dziewczynki mam do Was pytanko, bo u mnie do szpitala trzeba miec trzy takie materialowe torebki czy jak to nazwac, z imieniem dzidziusia i z przyszykowana zmiana ciuszkow na kazdy dzien, wrzucam Wam link do tych torebek...pytalam sie jeszcze przed swietami tak przypadkowo w skelpei dzieciecym o te torebki no i trzy sztuki kosztuja 20 euro i tak sobie mysle, ze nie wpadly Wam w oko gdzies na allegro, bo przeciez pozniej mi sie one nie przydadza, wiec imie bym napisala moze flamastrem czy cos, sama nie wiem a moze cos innego doradzicie ![]() http://www.google.it/images?q=sachet...w=1366&bih=615
|
#4228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi sie te woreczki skojarzyly z takimi woreczkami na w-f jak byly kiedys w podstawowce |
|
|
|
|
#4229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dopiero co komentowałaś, że kupujemy ciuszki, a teraz cena wózka ci nie odpowiada. Ty możesz sobie kupić wózek i za 150 zł w 9-tym miesiącu, żeby nie zapeszać skoro masz z tym taki problem. Wygląda na to, że okropna zazdrośnica z ciebie. Pozwalam sobie na wystawienie takiej opinii na twój temat, bo jak widać ty już nas raczyłaś ocenić.
|
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powaliłaś mnie tymi workami, naprawdę ![]() jak tak siedze i myslę i jedyne co wymysliłam to że można lniane torby na zakupy kupić ale na worki do szkoły nie wpadlam a przeciez to genialne !!! masz łeb kobieto ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- patrzcie co mnie naszło : ![]() Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

Jak chcesz, to w klubie polecę Ci babeczkę, która ma fajne firmowe ciuszki, tanio i dodaje masę gratisów [kupiłam 20 ciuszków, za 20 zł i dostałam 12 dodatkowych ciuszków!] 

40? ja uzywam 9tki. oczywiscie tez jestem z tych co maja wlosy jak piorka, natura mnie nie rozpiescila z wlosami, ale w ciazy to mialam takie grube, objetosciowo 2x takie jak przed. za to po..... bez komentarza
a dzisiaj wlasnie byli u nas znajomi, i jedna i druga znajoma maja dzieciatka male a takie szczeciny na lbie i sie pytam czy im wlosy nie wypadaja, a one ze troche tak, ale ze i tak jest ich tyle, ze az sa trudne do ulozenia, wiesz takie grubasne szczeciny na glowach maja, no przynajmniej z owlosieniem nie moga narzekac, moj maz ma 34 lata a tez takie wlosiska, polowa moich znajomych kolegow w Polsce to w wieku 30 lat juz z zakolami i przerzedzonymi wlosami, ale to chyba tez troche genetyczne u facetow...

Czekamy na Ciebie fasolko

Nie wiem czy to moja bezmyśloność