Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 21:02   #4201
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Aguś, ale zgrabny brzuszek!

MoniaK, właśnie taki zestawik z allegro kupiłam, jest cudowny i świetnej jakości! Zobacz fotki, które ostatnio wkleiłam w wątku. Dokupiłam też bodziaki podobne kolorystycznie, będzie można łączyć

Dziewczonka, ta baba to jakaś masakra! U mnie nigdy nikt nie robił takich problemów! Najwyżej kilka zł więcej za paczke i tyle, kwestia dogadania. Jak chcesz, to w klubie polecę Ci babeczkę, która ma fajne firmowe ciuszki, tanio i dodaje masę gratisów [kupiłam 20 ciuszków, za 20 zł i dostałam 12 dodatkowych ciuszków!]

Laski, czy Wasze Fasolki miewają czkawkę? Bo Hania/Jagoda/Maja czasami miewa, np. dziś na zajęciach siedzę sobie... a tu dziecko czkawkę ma. Może na nadmiar wiedzy tak zareagowała

Ewcia78, masz rację! Dodam więcej! Nie opłaca się kupować wózka WCALE! Przecież dziecko szybko wyrośnie, no na 3 lata opyla się wózek?
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc Mamusie jak zwykle przebrnelam przez 7 stron watku:P

gruba, laska a nie gruba, jak juz pisala ktoras z kolezanek, grube to my bedziemy ale w 9 miesiacu

otoz to hehe sie usmialam jak poczytalam to pytanie ewci78, nie dosc ze laska widmo heheh:P to jeszcze najglupsze pytanie:P ja od kiedy wiem ze w ciazy jestem to fakt nie chcialam zapeszac, bo nie wierzylam ze tak szybko sie udalo, ale do wizyty u gia mialam juz zamowione probki pampersow:P heh, po 1 usg zamowiona przesylke z czapka i niedrapkami, a po kolejnych kupowalam ciuszki, z radosci, z potrzeby.. z wiary ze bedzie wszystko ok, a no i ostatnio z przekonanai, ze kazda ciaza jest inna, i TEN moment moze nadejsc nawet w 7 miesiacu, a nie chce by potem wszystkie zakupy spadly na meza, badz moja mam, wkoncu to ja bede mam i to ja moge miec luksus wyboru zakupow

no to rob sobie kochana te zakupy pod koniec ciazy, powodzenia zycze

swoja droga, juz na watkach byly osoby ktore sie pojawialy i znikaly, po zywej dyskusji ktora wprowadzaly

CUDNEEEE

no nooooo rosniesz kochana, brzusio sliczny

ja tez chce w takim tepie urodzic terminowo oczywiscie:P

i na dodatek nie czyta uwaznie

no wiec ja jako jedna z niedorosnietych do bycia mama i niemyslacych ..:P hehe pytam raz jeszcze czy wanienka 86cm moze byc?? wiecie bo ja juz na etapie kupowania wanienki i przewijaka:P heh choc nie mam wozka, i lozeczka itp..:P

Marryy
moja wczoraj miala, bo jezeli takie skuk inne niz kopniaki i pukania to "to", to mała miała czkawke:P
Stary 2011-01-09, 21:03   #4202
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
no u mnie tez cos wizaz zamula

anula_81 ja Ci powiem, ze te moje Wloszki takie maja grubasnie wlosy, a fryzjerki jakich mocnych farb uzywaja, za pierwszym razem jak mi zrobila pasemka to myslalam ze wylysieje, pozniej to juz sama tlumaczylam fryzjerce, ze mam cienkie wlosy i zeby dala bardzo lekka farbe, one nakladaja wode utleniona moc 40!!! u nas w Polsce to chyba piatka czy osemka mi robila...

40? ja uzywam 9tki. oczywiscie tez jestem z tych co maja wlosy jak piorka, natura mnie nie rozpiescila z wlosami, ale w ciazy to mialam takie grube, objetosciowo 2x takie jak przed. za to po..... bez komentarza
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 21:03   #4203
Lolka1212
Zadomowienie

Mary Poziomkowa i ja proszę, aby tutaj polecić babeczkę o której piszesz plis, plis

Andziot rozumiem, że ty polecasz łóżeczko z wyciąganymi szczebelkami i jesteś zadowolona z takiego właśnie? Ja do tej pory myślałam o zwykły, taki gdzieś tam sobie upatrzyłam, spodobał mi się wizualnie i do tej pory ciągle o nim myślałam, ale nie ma wyciąganych szczebelek :/ a chyba lepiej jednak zakupić z wyciąganymi.. muszę zorientować się w tym temacie!

Moria44 to ja już doczekać się nowego wątku nie mogę, żeby tych sprzedawców sprawdzonych podpatrzeć

Dzisiaj przeglądałam Allegro pod kątem kocyków, ostatecznie trzy biorę pod uwagę:
http://allegro.pl/mamo-tato-koc-kocy...406320408.html (jasno brzoskiwniowy lyb brązowy)
http://allegro.pl/koc-kocyk-grube-mi...389317923.html (ecru z brązowym misiem)
http://allegro.pl/babaluno-koc-kocyk...393028802.html
Co myślicie? który wybrać?

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-01-09 o 21:05
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 21:15   #4204
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam wasze wątki o doczytałam sie o wózku za 3500 zł !!!!!
Łooo matko chyba ciąza was wyprowadza z równowagi opamietajcie sie dziecko wam wyrośnie i zostaniecie z wózkiem , które potem może sprzedacie za 300 zł tak myśle że nie które z was to wógóle nie myślą w tej ciązy albo jeszcze nie dorosłyscie do tej funkcji
Dziękuję za poprawienie humoru na wieczór, dawno się tak nie usmiałam, widać kto czyta ze zrozumieniem i z uwagą, wyłapuje tylko posty do których moze coś ukąśliwego napisać.
Nic ci do tego kto i za ile co kupuje, w jakich ilościach i kiedy, radzę się zastanowić kto tu jest niedojrzały, kto nie dorósł do roli matki, skoro oceniasz osoby tylko po tym co i za ile kupują bo tylko takie tematy z watku wyłapujesz. I nie oceniaj innych bo nas nie znasz, a jak ci się tu nie podoba droga wolna.
Szkoda normalnie słów na takie zaczepki

Dobry wieczór, ja na chwilkę, wróciłam od rodziców zahaczyliśmy o McDonalds byliśmy na lodach mmmm pycha
Zaraz do wanny i spać bo jutro jak zwykle pobudka :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 21:21   #4205
principessina
Zakorzenienie

agnieszka_pe25 no 40stka i jeszcze czasem to nie baljeaz tylko cale wlosy z czarnych na blond sobie robia i to kilka razy, bo przeciez z czarnego to wpierw zolty wychodzi i trzeba naprawde duzo rozjasniac zeby wyszedl ladny blond no i nie lysieja, mi by zostaly dwa piora normalnie a dzisiaj wlasnie byli u nas znajomi, i jedna i druga znajoma maja dzieciatka male a takie szczeciny na lbie i sie pytam czy im wlosy nie wypadaja, a one ze troche tak, ale ze i tak jest ich tyle, ze az sa trudne do ulozenia, wiesz takie grubasne szczeciny na glowach maja, no przynajmniej z owlosieniem nie moga narzekac, moj maz ma 34 lata a tez takie wlosiska, polowa moich znajomych kolegow w Polsce to w wieku 30 lat juz z zakolami i przerzedzonymi wlosami, ale to chyba tez troche genetyczne u facetow...

Dziewczyny nie moglam sie jednak powstrzymac, musialam cos kupic i wylicytowalam te spodenki z zyrafka
http://allegro.pl/68-m-co-ogrodniczk...392188728.html
i te sliniaczki
http://allegro.pl/dwa-sliczne-nowe-s...392727335.html

lolka ja myslalam nad tym kocykiem:
http://allegro.pl/koc-kocyk-grube-mi...389317923.html ecru z misiem
zauwaz, ze ten z babaluno jest b.ladny tylko ze maly troche, z kolei ten polarkowy to moze byc za gruby na lato

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-01-09 o 21:25
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 21:29   #4206
anula_81
Zakorzenienie

nie nooo... obrazam sie oficjalnie na wizaz, nie chce mnie tu bo ciagle mnie wywala, zwairuje normalnie!
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
o mamo! to faktycznie jak jedziecie autem to macie hektar po samej pl.
anula a nie wolicie latac samochodem? z malenstwem niezle sie nameczycie tyle kilosow. ja sie autem poscilam z mlodym tylko raz i to jak mial 2 lata
nooo mamy 1600 km do kraka z Oslo plus przeprawy promowe, najczesciej latamy oczywiscie, jest taniej i szybciej, ale w wakacje albo na swieta czasem jezdzimy autem bo potem potrzebne nam na miejscu, zawsze duzo jezdzenia, zalatwiania, poza tym przywozimy sobei duzo dobrego pysznego polskiego jedzonka, ktorego tu nie ma plus milion jakis prezentow itp itd i jezdzimy obladowani jak cyganie, powiem ci my lubimy wyprawy samochodowe, w wakacje 2009 lacznie z poslubna wyprawa zrobilismy w 4 tygodnie 15 tys km)
moj tz uwielbia jezdzic autem i jakos jestesmy takie wloczykije
Cytat:
no u mnie tez cos wizaz zamula

anula_81 ja Ci powiem, ze te moje Wloszki takie maja grubasnie wlosy, a fryzjerki jakich mocnych farb uzywaja, za pierwszym razem jak mi zrobila pasemka to myslalam ze wylysieje, pozniej to juz sama tlumaczylam fryzjerce, ze mam cienkie wlosy i zeby dala bardzo lekka farbe, one nakladaja wode utleniona moc 40!!! u nas w Polsce to chyba piatka czy osemka mi robila...
te tu sie az tak nie farbuja bo same sa blond, ale llubia nosic raczej dlugie wlosy i ja to nazywam KOLTUN na glowie czyli fryzure nieokreslona o dlugosci nieokreslonej o zwiazaniu w kucyk lub cos blizej neiokreslonego wygladajacego na zlapane w biegu w autobusie co nazywam koltunem, dlatgeo moje krotkie wlosy o asymetrycznym cieciu wzbudzaja tu sporo stresu u miejscowych fryzjerow na szczescie na ratunek mam tu polska fryzjerka, ktora od czasu do czaqsu po nich poprawia

ja chyba pojde spac normalnie jak tenm wizaz sie bedzie przycinal, bo przeciez tak sie nei da! znowu mnie wywalilo, dobrze ze sobie posta skopiowalam!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 21:32   #4207
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
agnieszka_pe25 no 40stka i jeszcze czasem to nie baljeaz tylko cale wlosy z czarnych na blond sobie robia i to kilka razy, bo przeciez z czarnego to wpierw zolty wychodzi i trzeba naprawde duzo rozjasniac zeby wyszedl ladny blond no i nie lysieja, mi by zostaly dwa piora normalnie a dzisiaj wlasnie byli u nas znajomi, i jedna i druga znajoma maja dzieciatka male a takie szczeciny na lbie i sie pytam czy im wlosy nie wypadaja, a one ze troche tak, ale ze i tak jest ich tyle, ze az sa trudne do ulozenia, wiesz takie grubasne szczeciny na glowach maja, no przynajmniej z owlosieniem nie moga narzekac, moj maz ma 34 lata a tez takie wlosiska, polowa moich znajomych kolegow w Polsce to w wieku 30 lat juz z zakolami i przerzedzonymi wlosami, ale to chyba tez troche genetyczne u facetow...

Dziewczyny nie moglam sie jednak powstrzymac, musialam cos kupic i wylicytowalam te spodenki z zyrafka
http://allegro.pl/68-m-co-ogrodniczk...392188728.html
i te sliniaczki
http://allegro.pl/dwa-sliczne-nowe-s...392727335.html

lolka ja myslalam nad tym kocykiem:
zauwaz, ze ten z babaluno jest b.ladny tylko ze maly troche, z kolei ten polarkowy to moze byc za gruby na lato
no mi bardzo lecialy po urodzeniu, a sie ludzilam ze takie piekne geste zostana.

moj tz ma naprawde szczecine na glowie, tak grube wlosy ze szok, ale u nich to rodzinne, jego ojciec po 60 i prawie wogole siwych, zero jakiej kolwiek lysiny-szopa taka ze szok. myslalam ze chociaz mlody po nim odziedziczy-byle nie moje, i nic, ma zadziutkie, miekkie i liche
jedak sie skusilam na te piekne ogrodniczki? jaki rozmiarek wzielas?
Stary 2011-01-09, 21:37   #4208
principessina
Zakorzenienie

anula_81 hehe my to tez takie wloczykije i bardzo duzo autem jezdzimy, przynajmniej 2x do roku do Polski autem, a mamy do Wawki 2500 km ale po drodze bardzo duzo zwiedzamy, no i oczywiscie z Pl wracamy jak obladowane swinki a co dobrego sie jada w Norwegii jakies takie potrawy narodowe sa?
Wloszi tez raczej lubia dlugie wloski, ale wycieniowane, no i wszystkie tak samo chodza obciete i musza byc pociagniete prostowina, a maja takie ladne swoje loki, ale tak jest zawsze kto ma proste chce krecone i na odwrot a powiem Ci, ze Norwezki i Szwedki to poznaje u nas z promienia kilometra, w marcu sluchaj jak my jeszcze w puchowkach to one w klapkach i bluzeczkach na ramiaczka, zahartowane skubane

agnieszka_pe25 ale to moze za wczesnie jeszcze synkowi wraz z wiekiem wzmocnia sie wlosiny a powiem Ci, ze moj tesc to ma taka szczecine, 73 lata a szopa na lbie, niedawno siwe sie zrobily, za to tesciowa lysa wiem swinka jestemno skusilam sie na te ogrodniczki, byly tylko w rozmiarze 68cm, no a moze wieczorami i u nas bedzie chlodno

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-01-09 o 21:41
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 21:38   #4209
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie mam jak pisać, czytać, wywala mnie, zawiesza się... BLE.

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 21:43   #4210
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
nie nooo... obrazam sie oficjalnie na wizaz, nie chce mnie tu bo ciagle mnie wywala, zwairuje normalnie!

nooo mamy 1600 km do kraka z Oslo plus przeprawy promowe, najczesciej latamy oczywiscie, jest taniej i szybciej, ale w wakacje albo na swieta czasem jezdzimy autem bo potem potrzebne nam na miejscu, zawsze duzo jezdzenia, zalatwiania, poza tym przywozimy sobei duzo dobrego pysznego polskiego jedzonka, ktorego tu nie ma plus milion jakis prezentow itp itd i jezdzimy obladowani jak cyganie, powiem ci my lubimy wyprawy samochodowe, w wakacje 2009 lacznie z poslubna wyprawa zrobilismy w 4 tygodnie 15 tys km)
moj tz uwielbia jezdzic autem i jakos jestesmy takie wloczykije
nie no skads to znam.... z tym ze po pl mamy blizej. ja wlasnie do norwegii jechalam z malym, pod koniec lipca upal jak nie wiem i tu i tu, ale byl dzielny, maly podroznik. jezu to dziecko sie tyle najezdzilo i tyle na latalo ze nie jeden dorosly tyle nie ma na koncie, za to flexi jest na nowe osoby, sytuacje i miejsca

no podziwiam ze sie puszczacie z takim maluchem, ja w pierwsza podroz z malym wybralam sie samolotem jak mial 4 mce, tez bylo calkiem ok, ale potem musialam jeszcze ponad 300km tluc sie z lotniska do domu. na szczescie od zawsze lubil podroze
Stary 2011-01-09, 21:44   #4211
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Mary dziękuję za linki
Princi te ogrodniczki są przepiękne , i z żyrafką na pukcie której mam hopla

A jeżeli chodzi o nospę przy występowaniu skurczy to należy ją brac regularnie, a nie tylko jedna tabletke jak ma się skurcz. Ja biorę nospę i pochodne praktycznie od poczatku ciąży, z niewielkimi przerwami, wiem że to chemia, ale lekarz zapewnia że jest bezpieczna
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 21:48   #4212
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
anula_81 hehe my to tez takie wloczykije i bardzo duzo autem jezdzimy, przynajmniej 2x do roku do Polski autem, a mamy do Wawki 2500 km ale po drodze bardzo duzo zwiedzamy, no i oczywiscie z Pl wracamy jak obladowane swinki a co dobrego sie jada w Norwegii jakies takie potrawy narodowe sa?
Wloszi tez raczej lubia dlugie wloski, ale wycieniowane, no i wszystkie tak samo chodza obciete i musza byc pociagniete prostowina, a maja takie ladne swoje loki, ale tak jest zawsze kto ma proste chce krecone i na odwrot a powiem Ci, ze Norwezki i Szwedki to poznaje u nas z promienia kilometra, w marcu sluchaj jak my jeszcze w puchowkach to one w klapkach i bluzeczkach na ramiaczka, zahartowane skubane

agnieszka_pe25 ale to moze za wczesnie jeszcze synkowi wraz z wiekiem wzmocnia sie wlosiny a powiem Ci, ze moj tesc to ma taka szczecine, 73 lata a szopa na lbie, niedawno siwe sie zrobily, za to tesciowa lysa wiem swinka jestemno skusilam sie na te ogrodniczki, byly tylko w rozmiarze 68cm, no a moze wieczorami i u nas bedzie chlodno

o rety no to przebilas nas wszystkich tym 2,5 tys km
chociaz , we wakacje spotkalam znajoma, ktora wyjechala do wloch jakies 8 lat temu, i sie z nia spotkalam teraz pierwszy raz, no i przyjechali z malutkim dzieckiem samochodem, i mowila ze mieli 3 tys km do pokonania. tez oczywiscie gdzies tam sie zatrzymywali itd.

mnie wkurza to, ze pomimo ze samolotem jest predzej, to takie kijowe sa polaczenia w pl z lotniskami. no wsciekla jestem do tz teraz bedzei co 2-3 tyg i trzeba go odbierac wlasnie z lotnisk do ktorych mamy 350 km, albo opcja nr 2 to lot z przesiadka i czekanie po lotniskach po 5-9h. juz mu proponowalam wykupic sobie jakis bilet miesieczny na samolot ha ha ha

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-01-09 o 21:52
Stary 2011-01-09, 21:51   #4213
anula_81
Zakorzenienie

nie no dziewczyny, wywala mnie ciagle,
Princi, w Norwegi maja kiepskie jedzenie niestety, proste i niesmaczne, dlatego nasze pierogi na imprezie zrobily tu furore

kochane ide spac bo wywala mnie i pozno sie robi a ja juto wczesnie do pracy musze niestety
caluski i do jutra

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 22:00   #4214
principessina
Zakorzenienie

Dziewczonka tez lubie zyrafki no i mam hopla na punckie kubusia puchatka bardziej to sie matka cieszy chyba niz dziecko hehe ale wiecie co gdybym miala coreczke to w koncu kupilabym barbie! bo jak bylam mala to nie mialam prawdziwej barbie, tylko flerke i pamele nic moze synkowi kupie czy moze lepiej nie

anula_81 a to Wlosi przeciwnie maja duzo pysznego zarcia, no i maja hopla chodza i sie obnosza, ze najlepsze na swiecie i nikt tak jak oni nie potrafi rozmawiac i rozprawiac godzinami o zarciu, to dopiero fenomen

agnieszka_pe25 no Wlochy sa akurat bardzo dlugim krajem, a nasz region jest najdluzszym w calych Wloszech, ale zazwyczaj zmieniamy trasy, np. plyniemy promem z autem do Chorwacji i tam dalej do Pl autem, albo przez Slowenie i Wegry no roznie, takze mamy pol Europy juz zaliczonej przez tyle lat tylko z dzidziusiem z jednej strony lepiej samolotem, bo chyba tyle w nosidelku nie moze siedziec, ale z drugiej strony z tyloma rzeczami do samolotu czlowiek sie nie zabierze, no i w Pl bysmy musieli auto wynajac, bo jak sie poruszac...nic w najblizszym czasie sie nie wybieramy, wiec problemu nie ma
Stary 2011-01-09, 22:07   #4215
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dziewczonka, zgadzam się, że jeśli lekarz zaleca brać systematycznie, to NALEŻY tak robić. Są jednak przypadki, kiedy lekarz mówi, że w razie skurczu wziąć No-spę i w takim przypadku nie trzeba brać kilku tabletek dziennie i tylko 80mg w razie skurczu wystarcza [czasami nawet i 40mg]. Jeśli nie ma zagrożenia ciąży i zaleconego dawkowania, to nie ma potrzeby się szprycować częściej niż DORAŹNIE Jest bezpieczna dla płodu, ale nie znaczy, że można przyjmować ją tak w razie czego.

vege!
Stary 2011-01-09, 22:08   #4216
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczonka tez lubie zyrafki no i mam hopla na punckie kubusia puchatka bardziej to sie matka cieszy chyba niz dziecko hehe ale wiecie co gdybym miala coreczke to w koncu kupilabym barbie! bo jak bylam mala to nie mialam prawdziwej barbie, tylko flerke i pamele nic moze synkowi kupie czy moze lepiej nie

anula_81 a to Wlosi przeciwnie maja duzo pysznego zarcia, no i maja hopla chodza i sie obnosza, ze najlepsze na swiecie i nikt tak jak oni nie potrafi rozmawiac i rozprawiac godzinami o zarciu, to dopiero fenomen

agnieszka_pe25 no Wlochy sa akurat bardzo dlugim krajem, a nasz region jest najdluzszym w calych Wloszech, ale zazwyczaj zmieniamy trasy, np. plyniemy promem z autem do Chorwacji i tam dalej do Pl autem, albo przez Slowenie i Wegry no roznie, takze mamy pol Europy juz zaliczonej przez tyle lat tylko z dzidziusiem z jednej strony lepiej samolotem, bo chyba tyle w nosidelku nie moze siedziec, ale z drugiej strony z tyloma rzeczami do samolotu czlowiek sie nie zabierze, no i w Pl bysmy musieli auto wynajac, bo jak sie poruszac...nic w najblizszym czasie sie nie wybieramy, wiec problemu nie ma
idzie sie zabrac ale nie jest lekko potem to wszystko ogarnac, ja jeszcze lecialam sama za pierwszym razem, z walicha, dzieckiem, fotelikiem, podreczna torba itd. samochodem wygodniej bo tyyyle mozna wziasc. no za dlugo maluch w zwyklym fotelu nie wytrzyma na pewno, dlatego pisalam juz pare razy o takich fotelikach na plasko rozkladanych ktore maja duzo gwiazdek w adac. sama sie glowie co z wakacjami z takim maluchem, gdzie jechac, jak jechac itd
Stary 2011-01-09, 22:09   #4217
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dobrze, że tak piszecie o tych podróżach z maleństwami dziewczynki i trochę mnie pocieszyłyście . Planujemy w przyszłym roku tak w połowie września pojechac na wakacje do Chorwacji, ale wszyscy mnie straszą, że dziecko za małe na taką podróż i w ogóle My chcemy jechac z noclegami i przystankami w innych krajach, tak więc wydaje mi się, że damy rade, ale jak na razie słyszę tylko marudzenia
Stary 2011-01-09, 22:10   #4218
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Witam w klubie żyrafkowych maniaczek

Widziałaś z czym kupiłam pierwsze ciuszki? [COLOR="Silver"]

Z podróżami, to na pewno milion razy więcej rzeczy się bierze, ale my też nie zamierzamy rezygnować z wyjazdów

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2011-01-09 o 22:13
Stary 2011-01-09, 22:14   #4219
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dobrze, że tak piszecie o tych podróżach z maleństwami dziewczynki i trochę mnie pocieszyłyście . Planujemy w przyszłym roku tak w połowie września pojechac na wakacje do Chorwacji, ale wszyscy mnie straszą, że dziecko za małe na taką podróż i w ogóle My chcemy jechac z noclegami i przystankami w innych krajach, tak więc wydaje mi się, że damy rade, ale jak na razie słyszę tylko marudzenia
moj tz tez o tym mysli, i na pewno gdzeis nas wyciagnie(w sylwestra padla chorwacja) nie wiem czy dziecko za male na takie podroze. my naszego nie oszczedzalismy, w sensie ze spacerek i siedzenie w domu ja niektorzy robia i naprawde bardzo dobrze znosi podroze, kocha latac samolotem,(ja nie nawidze) i ciesze sie ze jest taki otwarty, wiec tego drugiego tez nie bedzeimy trzymac pod kloszem.
Stary 2011-01-09, 22:14   #4220
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Widziałaś z czym kupiłam pierwsze ciuszki?

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Widziałaś z czym kupiłam pierwsze ciuszki?
, żyrafki są najlepsze, jak kupowałam pierwszą rzecz (kocyk) to też chciałam z żyrafką, ale mój tż powiedział, że ma krzywą mordkę . Ale łożeczko będzie z żyrafką i komoda też
Stary 2011-01-09, 22:20   #4221
principessina
Zakorzenienie

Dziewczynki zobaczcie jakie slodkie kocyki, ale to bardziej dla dziewczynek niz mojego synusia, szkoda....
http://allegro.pl/listing.php/search...ring=me+to+you

Dziewczonka z Pl do Chorwacji nie jest tak daleko, my chcemy jechac w sierpniu na polnoc Chorwacji, poludnie i centrum juz zwiedzilismy wzdluz i wszerz i tak myslalam, ze poprostu w aucie malego polze z tylu w tej gondoli i bede z nim siedziec z tylu, a na promie wezmie kabine, zazwyczaj kabiny nie bralismy, ale to normlanie pielgrzymki byly, z dzieckiem to by bylo niewykonalne druga opcja to jechac ewentulanie w gory na polnoc, ale to tez mamy 1000 km, wiec duzo to nie zmienia...Fajnie tak sobie planowac, modle sie tylko zeby dzidzius byl zdrowy a wtedy bedziemy jezdzic

agnieszka_pe25 no ja juz sobie siebie wyobrazam sama z dzieckiem objuczona jak krowa bagazami i to lot laczony do Polski z czekaniem pol dnia na lotnisku hehe no ale napewno bede sama latac pare razy,bo maz nie ma az tyle ferii, a chcialabym zeby dziecko troszke zalapalo polskiego, bo tu samej pomimo ze bede sie starac to wiadomo, ze bedzie trudno, przydalaby mi sie jakas kolezanka Polka z dzieckiem, ale niestety jeszcze mi sie nikt nie trafil
Stary 2011-01-09, 22:24   #4222
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Mi się najbardziej podoba granatowa, ale kolor niedostępny. Ogólnie torba bardzo ładna, ale chyba nie używałabym tej opcji noszenia na ramieniu na tym dopinanym pasku, ładniej wygląda w ręce.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 22:25   #4223
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
anula a nie wolicie latac samochodem?
też bym chciała latać samochodem
(czepiam się wiem )

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Andziot rozumiem, że ty polecasz łóżeczko z wyciąganymi szczebelkami i jesteś zadowolona z takiego właśnie? Ja do tej pory myślałam o zwykły, taki gdzieś tam sobie upatrzyłam, spodobał mi się wizualnie i do tej pory ciągle o nim myślałam, ale nie ma wyciąganych szczebelek :/ a chyba lepiej jednak zakupić z wyciąganymi.. muszę zorientować się w tym temacie!

Dzisiaj przeglądałam Allegro pod kątem kocyków, ostatecznie trzy biorę pod uwagę:
http://allegro.pl/mamo-tato-koc-kocy...406320408.html (jasno brzoskiwniowy lyb brązowy)
http://allegro.pl/koc-kocyk-grube-mi...389317923.html (ecru z brązowym misiem)
http://allegro.pl/babaluno-koc-kocyk...393028802.html
Co myślicie? który wybrać?
łóżeczko ?? ja brałam z wyjmowanymi, bo mi sie wydawalo że dłużej wtedy dziecko pośpi w takim, teraz w sumie nie muszę małej z brzuchem wyciągać tylko sama sobie wychodzi (mniej dźwigania)

co do kocyków to nie polecam z polaru bo one w ogóle nie oddychają
ja mam bawełniane takie dosyć małe
i polecam bardzo kocyki z drewexu ja mam jeden pomaranczowy i już ponad rok jest z nami i nic się z nim nie dzieje, Zosia śpi pod nim nawet w zimie i nie marznie ani sie nie poci jest świetny

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 22:25   #4224
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki zobaczcie jakie slodkie kocyki, ale to bardziej dla dziewczynek niz mojego synusia, szkoda....
Słodkie te kocyki
Stary 2011-01-09, 22:28   #4225
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(...) lolka ja myslalam nad tym kocykiem:
Princi dzięki za porady.. Tego, że polar może być za gruby na lato zupełnie nie brałam pod uwagę Nie wiem czy to moja bezmyśloność czy myślenie "obecną, zimową kategorią"

Ogrodniczki cudne

Cytat:
(...) łóżeczko ?? ja brałam z wyjmowanymi, bo mi sie wydawalo że dłużej wtedy dziecko pośpi w takim, teraz w sumie nie muszę małej z brzuchem wyciągać tylko sama sobie wychodzi (mniej dźwigania)

co do kocyków to nie polecam z polaru bo one w ogóle nie oddychają
ja mam bawełniane takie dosyć małe
i polecam bardzo kocyki z drewexu ja mam jeden pomaranczowy i już ponad rok jest z nami i nic się z nim nie dzieje, Zosia śpi pod nim nawet w zimie i nie marznie ani sie nie poci jest świetny
Andziot dzięki, dzięki, dzięki Ja to taka początkująca w temacie zakupów, że aż wstyd!!

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-01-09 o 22:32
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 22:32   #4226
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczonka z Pl do Chorwacji nie jest tak daleko, my chcemy jechac w sierpniu na polnoc Chorwacji, poludnie i centrum juz zwiedzilismy wzdluz i wszerz i tak myslalam, ze poprostu w aucie malego polze z tylu w tej gondoli i bede z nim siedziec z tylu, a na promie wezmie kabine, zazwyczaj kabiny nie bralismy, ale to normlanie pielgrzymki byly, z dzieckiem to by bylo niewykonalne druga opcja to jechac ewentulanie w gory na polnoc, ale to tez mamy 1000 km, wiec duzo to nie zmienia...Fajnie tak sobie planowac, modle sie tylko zeby dzidzius byl zdrowy a wtedy bedziemy jezdzic

agnieszka_pe25 no ja juz sobie siebie wyobrazam sama z dzieckiem objuczona jak krowa bagazami i to lot laczony do Polski z czekaniem pol dnia na lotnisku hehe no ale napewno bede sama latac pare razy,bo maz nie ma az tyle ferii, a chcialabym zeby dziecko troszke zalapalo polskiego, bo tu samej pomimo ze bede sie starac to wiadomo, ze bedzie trudno, przydalaby mi sie jakas kolezanka Polka z dzieckiem, ale niestety jeszcze mi sie nikt nie trafil
no latanie samej z maluchem to faktycznie mordega, ale idzie dac rade!
ja mam taka serdeczna kolezanke ktora poznalam przez neta w uk(polka) mamy dzieci z niewielka roznica wiekowa, jak sie urodzily to zaczelysmy sie spotykac i tak pomimo mojego wyjazdu przyjazn trwa, a dziewczyna jest niezwykla! sluchajcie, ma juz 2 dzieci, jedno 3 lata drugie rok i sama jedna z nimi lata!!!!! ja nie wiem jak ona to robi!
po drugie, mamy mnostwo znajomych w roznych krajach i jak to sa dzieci ze zwiazkow mieszanych to niestety mowia tam gdzie sie wychowuja(czyli nie po polsku) ale znow ta sama dziewczyna dokonala niemozliwego, sama mowi lepiej po angielsku niz po polsku, to sie uparla, do dzieciakow mowi tylko po polsku i to starsze mowi swietnie. pare miesiecy temu sie z nia spotkalam i bylam z niej taka dumna, ze ma tyle zaparcia, nie lituje sie nad soba(tak jak ja) i dzielnie idzie przez zycie. my tutaj rozprawiamy o naszej europie, ona, jak najmlodsze mialo pare mcy , byla na drugim koncu swiata z nimi, ciagle gdzies jezdzi, a np hiszpania dla niej to tak jak wyskok do ogrodka niesamowita jest

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
też bym chciała latać samochodem
(czepiam się wiem )
aaaaaaaaaa! widze ja to zabrzmialo, pisalam w sensie jak "
polatac po miescie"

mmmmmmmmmmmm ale sie rozmazylam, jakie to by bylo piekne polaczenie ............:haha ha:
Stary 2011-01-09, 22:34   #4227
principessina
Zakorzenienie

andziot jutro sobie oblukam te z drewexu

ide zaraz spac, tyle godzin przy kompie dobrze nie robi, ale mi sie chce wyjsc z domu, ilez mozna!!!

Dziewczynki mam do Was pytanko, bo u mnie do szpitala trzeba miec trzy takie materialowe torebki czy jak to nazwac, z imieniem dzidziusia i z przyszykowana zmiana ciuszkow na kazdy dzien, wrzucam Wam link do tych torebek...pytalam sie jeszcze przed swietami tak przypadkowo w skelpei dzieciecym o te torebki no i trzy sztuki kosztuja 20 euro i tak sobie mysle, ze nie wpadly Wam w oko gdzies na allegro, bo przeciez pozniej mi sie one nie przydadza, wiec imie bym napisala moze flamastrem czy cos, sama nie wiem a moze cos innego doradzicie
http://www.google.it/images?q=sachet...w=1366&bih=615
Stary 2011-01-09, 22:39   #4228
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
andziot jutro sobie oblukam te z drewexu

ide zaraz spac, tyle godzin przy kompie dobrze nie robi, ale mi sie chce wyjsc z domu, ilez mozna!!!

Dziewczynki mam do Was pytanko, bo u mnie do szpitala trzeba miec trzy takie materialowe torebki czy jak to nazwac, z imieniem dzidziusia i z przyszykowana zmiana ciuszkow na kazdy dzien, wrzucam Wam link do tych torebek...pytalam sie jeszcze przed swietami tak przypadkowo w skelpei dzieciecym o te torebki no i trzy sztuki kosztuja 20 euro i tak sobie mysle, ze nie wpadly Wam w oko gdzies na allegro, bo przeciez pozniej mi sie one nie przydadza, wiec imie bym napisala moze flamastrem czy cos, sama nie wiem a moze cos innego doradzicie
http://www.google.it/images?q=sachet...w=1366&bih=615

mi sie te woreczki skojarzyly z takimi woreczkami na w-f jak byly kiedys w podstawowce:hahah a: a takie sa na allegro za 7 zl i moze byc z imieniem wrzucam dla przykladu http://allegro.pl/worek-szkolny-na-g...362973550.html
Stary 2011-01-09, 22:39   #4229
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam wasze wątki o doczytałam sie o wózku za 3500 zł !!!!!
Łooo matko chyba ciąza was wyprowadza z równowagi opamietajcie sie dziecko wam wyrośnie i zostaniecie z wózkiem , które potem może sprzedacie za 300 zł tak myśle że nie które z was to wógóle nie myślą w tej ciązy albo jeszcze nie dorosłyscie do tej funkcji
A ja się zastanawiam, jak bardzo ciebie ciąża musiała wyprowadzić z równowagi Dopiero co komentowałaś, że kupujemy ciuszki, a teraz cena wózka ci nie odpowiada. Ty możesz sobie kupić wózek i za 150 zł w 9-tym miesiącu, żeby nie zapeszać skoro masz z tym taki problem. Wygląda na to, że okropna zazdrośnica z ciebie. Pozwalam sobie na wystawienie takiej opinii na twój temat, bo jak widać ty już nas raczyłaś ocenić.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 23:08   #4230
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie te woreczki skojarzyly z takimi woreczkami na w-f jak byly kiedys w podstawowce:hahah a: a takie sa na allegro za 7 zl i moze byc z imieniem wrzucam dla przykladu http://allegro.pl/worek-szkolny-na-g...362973550.html
normalnie super pomysł
powaliłaś mnie tymi workami, naprawdę
jak tak siedze i myslę i jedyne co wymysliłam to że można lniane torby na zakupy kupić
ale na worki do szkoły nie wpadlam
a przeciez to genialne !!!
masz łeb kobieto

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

patrzcie co mnie naszło :

Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości