W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 08:28   #2161
vilya
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Ja tylko szybko sie witam, zostawiam lapek wlaczony, stronke tez, ale biegne z dziewczynami do szkoly (no dobra turlam sie :P), pozniej mlodszej po buty, i wtedy postaram sie podczytac.
Co do Jelly szkoda naszych nerwow.
Ja wczoraj mezowi mowilam, ze dziewczyna po porodzie, a ciagle pisze, a on na to spytal "a, kiedy ona to dziecko karmi ", ale uznalam, ze jedna reka moze pisze.
Boszz stara, glupia i naiwna jestem, szok.
Choc wczesniej mialam podejrzenia , irytowala mnie, stad moje "czepialstwo" bylo w stosunku do niej, do niego..
Adzia jesli logowala sie z Twojego kompa, to bardzo latwo to sprawdzisz naprawde, i wtedy bedzie pewnosc, ze to Twoja kolezanka.
Jak juz sprawdzilas, to sorki, nie doczytalam.
Nic musze zmykac, bo szkola na 8.45., a ja sie kulam ostatnio
Milego dnia

Ja jakoś nie wierzę w wersję pt "koleżanki"
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 08:32   #2162
ligotka
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Witam sie z rana... Koszmarna noc, nie moglam zasnac, potem pobudka co godzine, bolal mnie mocno brzuszek na dole, siku biegalam, niewygodnie bylo no i dzidzia kopala.... Ach chyba te nerwy mnie zjadly... Ja to sie wszystkim przejmuje.
olbka tez wczoraj zla na siebie bylam ze jestem taka naiwna, czlowiek ma tyle lat wie ile to w internecie glupich ludzi, a i tak da sie nabrac, a moj maz jak wczoraj z nim o tym gadalam to najbardziej sie smial ze uwierzylam ze tacy idealni mezowi istnieja, normalnei jaka radoche mial
la Mbria ja chetnie bym z tych mufinek skorzystala zamiast Twojego meza
A propo krwi pepowinowej to byl pan na mama rozmawia i jak powiedzial ze to koszt na dzien dobry 2000 to jeszcze znioslam ale potem bylo ze 500zl rocznie! no i jak dlugo, cale zycie dziecka??? No i wcale moze sie to nie przydac masakra jakas....
Mialam jeszcze popisac ale zapomnialam co no nic trzymam za dziewczynki ktore lada chwila urodza.
I chyba sproboje zasnac bo kiepsko sie czuje po tej nieprzespanej nocy Ach i wydaje mi sie ze brzuszek opadl, ale moze sobie wmawiam

Edytowane przez ligotka
Czas edycji: 2011-01-10 o 08:33
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 08:35   #2163
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie wierzę w wersję pt "koleżanki"
tak, i jak to możliwe że w ciągu kilkunastu minut po tym jak zaczęłyśmy pisać o tym że podejrzewamy Jelly ,nagle odezwała się Adzia

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 08:36   #2164
olbka
Zadomowienie

o, zobaczcie, jak na zawołanie onet dał dzisiaj artykuł o krwi pępowinowej:
http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...two,index.html

a co do oglądania filmików z porodu - to bez sensu. My przecież i tak nie będziemy tego widziały Więc najgorszy widok jest nam oszczędzony. Nie ma się co nakręcać...
Wiem, że to kiepskie porównanie - i z góry za nie przepraszam - ale do kibelka na grubsze sprawy tez chodzimy. I nie patrzymy, jak to wygląda "od drugiej strony" (chociaz stosowne filmy w necie na pewno są...). Ot, kwestia fizjologii i już...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 08:44   #2165
Adzia15
BAN stały

Ponieważ jestem dzisiaj w domu(małe przeziębienie),to juz odpowiem na zarzut pani Justyny.
Jak mówiłam,czasem podczytywałam wątek,i naprawdę długo myslałam,czy odezwac się w tej sprawie czy nie.
Byłam w lekkim szoku,jak przeczytałam wypowiedzi rzekomego pana Jacka-żona w stanie krytycznym,a on na Wizażu siedzi?
Założyłam z góry,że większość z Was mi nie uwierzy-wiadomo,nerwy etc.
Naprawdę,uważam,że to może być moja koleżanka,i powtórzę po raz kolejny:często,gdy była u mnie w domu,to się logowała.
Nie szpiegowałam jej,co ona tu pisze,i wielka szkoda-bo gdybym podejrzała,to może by się opamiętała,i oszczędziłaby Wam całej tej idiotycznej sytuacji.
Oczywiście nie mam stuprocentowej pewności,że to ona,bo przecież tu aż roi się od trolli.
I kolejna sprawa:gdybym to ja była tą całą Jelly,to oczywiste jest,że bym tutaj nie pisała.
Bo po co?
Zastanawiam się,co postanowi moderator-bo według mnie,należy jej się ban,jak nic.
Adzia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 09:03   #2166
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
wg mnie ta krew pępowinowa to jedna wielka ściema i naciąganie rodziców, którzy oczywiście chcą dla dziecka jak najlepiej... Przecież to kosztuje kupę kasy, najpierw pobieranie a potem przechowywanie przez całe życie dziecka...

Wiecie co, normalnie mam taki niesmak po Jelly, że głowa mała. Brakowało normalnie tyci, żebym uwierzyła... Bosz, zaraz będę matką, a ja taka łatwowierna jestem jeszcze...
Olbko no bo widzisz...jakoś człowiek się zżywa z forum i wczuwa się w sytuacje innych nie patrząc jak bardzo są abstrakcyjne. Mi jest przykro że ktoś igra tak z uczuciami ciężarnych bo zdaję sobie sprawę ile jest osób które przeżywają to co się dzieje z innymi - wiadomo krzywda innych, nawet obcych wzbudza emocje

przez całe życie to nie utrzymuje się raczej tego bo to do określonej wagi

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Byłabym wdzięczna, jakbyś napisała o tym ciś więcej...słyszałam coś, ale wiem niewiele, a chętnie bym się dowiedziała czegoś więcej...podobno w przyszłości to może mieć znaczenie np. przy nowotworach, albo chorobach różnych.

Dziewczyny ja mykam spać - dziś dzień wrażeń za nami...mimo to życzę Wam spokojnej nocy.

Jutro mam nadzieję, że będą wieści od make_up_istki - 3mam za nią i Gabi kciukaski!!
Koszt to 1590zl za pobranie, umowe itp itd - te poczatkowe oplaty STARTOWE a potem raz w roku 400zl (nie wiem czy jeszcze nie pobieraja okolo 600 za przyjazd do pobrania)

Właśnie TŻ marudzi o tej krwi pępowinowej że to nie jest drogi interes ze względu na uratowanie dziecka,

ja na spotkaniu na którym byłam z MARIKĄ jakoś nie do końća się przekonałam,
bo tej krwi jest tyle że starcza na leczenia dziecka "DO WAGI 30KG" i nie więcej...także to do określonego wieku;

Ja nie umiem się do tego przekonać i chcę więcej informacji zebrać sama bo niezbyt wiele może wiem - ale muszę o tym z TŻ jakoś sensownie pogadać i podjąć decyzję;

Tej krwi starcza tak jak już wspomniałam na dziecko do 30kg - niby może ratować rodzeństwo (ale takich przypadków było bardzo mało) no i nie każdy rodzaj białaczki leczy i innych choróbsk...bo wiadomo każda choroba ma jakąś swoją odmianę i nie wszystko pomaga na daną odmianę, także ciężko mi się zdecydować na jakiś porządny krok.

Mały to się chyba wystraszył po wczoraj bo dziś siedzi cicho JESZCZE - mamusia mu nagadała do rozumku trochę wieczorem jak walił;
swoją drogą to dziwne że tak się rzuca i obraca z boku na bok a tyłkiem nie chce do góry podrzucić!

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
http://www.alepyszne.pl/przepisy/ciasta-i-desery-10 fajna stronka dla lubiących piec słodkości.
nie masz litości

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
oj każda z nas pewno jej/jemu na początku uwierzyła, daj spokój i nie zawracaj sobie tym głowy

co do krwi pępowinowej... mam koleżankę która pracuje w jednym z banków no i generalnie są ochy i achy na temat tej krwi i jej przydatności - w PRZYSZŁOŚCI - bo jak narazie została wykorzystana chyba tylko kilka razy maksymalnie, druga sprawa - krew pępowinowa nie pomoże Twojemu dziecku bo w przypadku białaczki np. nie będzie możliwy autoprzeszczep z takowych komórek, jedyna szansa w hodowli organów ale to je jak narazie zakazane i nie wiadomo jak dalej pójdzie, natomiast komórki macierzyste z powodzeniem uzyskuje się z krwi własnej pacjenta - dorosłego także - podając mu stosowne leki mające na celu namnożenie się takowych komórek i poprostu pobiera się mu krew obwodową przez kilka dni a potem z tej krwi uzyskuje się komórki macierzyste - to akurat wiem bo moja mama miala propozycję autoprzeszczepu ze względu na chorobę na jaką zapadła czyli chłoniaka
no właśnie wszyscy mówią o PRZYSZŁOŚCI ... a ile to lat będzie? 30...40 znając nasz kraj

mi się bardzo podoba to jak w krajach zagranicznych robią - że pobierają tą krew za pozwoleniem...i nie biorą opłaty - tylko ta krew idzie do jakiejś przechowalni z której pobierają potem dla potrzebujących RÓŻNYCH osób, także na pewno nie marnuje się ...

aha kurde ciezka sprawa bo z jednej strony wlasnie czlowiek chce dla swojego bobo jak najlepiej a z 2 nie ma gwarancji wykorzystania tego itepe itede
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 09:06   #2167
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Adzia15-słuchaj złociutka, Ty chyba mieszkasz z Jelly bo ta dziewczyna siedziała na forum non stop .Więc musiała by przychodzić do ciebie z samego rana i siedzić do nocy i nawet z Tobą nie rozmawiać bo cały czas nam tu odpisywała . Więc nie widzę innego wyjścia jak to że to włśnie Ty jesteś naszą kochaną Jelly.I dzisiaj na ten przykład dziwnym zbiegiem okoliczności jesteś przeziębiona i siedzisz w domku i sobie z nami piszesz. No chyba że Ja świruję już:brz ydal:
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 09:10   #2168
Adzia15
BAN stały

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;24276997]Adzia15-słuchaj złociutka, Ty chyba mieszkasz z Jelly bo ta dziewczyna siedziała na forum non stop .Więc musiała by przychodzić do ciebie z samego rana i siedzić do nocy i nawet z Tobą nie rozmawiać bo cały czas nam tu odpisywała . Więc nie widzę innego wyjścia jak to że to włśnie Ty jesteś naszą kochaną Jelly.I dzisiaj na ten przykład dziwnym zbiegiem okoliczności jesteś przeziębiona i siedzisz w domku i sobie z nami piszesz. No chyba że Ja świruję już:brz ydal:[/QUOTE]

Naprawdę ciągle była na forum?!
Kurcze blade,ja wiedziałam,że ona całymi dniami się szwędała po kafejkach etc.,u mnie tez często bywała,ale cały dzień
A nie,wie Pani,przeziębiona jestem od zeszłego tygodnia,niestety,i mam trochę zaległości w szkole.
I nie świruje Pani,serio,rozumiem to wzburzenie,bo przecież ta laska narobiła tutaj takiego rabanu,że aż głowa boli...

Do pani Marleen32-a jak mogę sprawdzić,czy logowała się akurat z konta Jelly?
Bo nie bardzo wiem.
Stary 2011-01-10, 09:11   #2169
Patrilla
Zakorzenienie

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;24276997]Adzia15-słuchaj złociutka, Ty chyba mieszkasz z Jelly bo ta dziewczyna siedziała na forum non stop .Więc musiała by przychodzić do ciebie z samego rana i siedzić do nocy i nawet z Tobą nie rozmawiać bo cały czas nam tu odpisywała . Więc nie widzę innego wyjścia jak to że to włśnie Ty jesteś naszą kochaną Jelly.I dzisiaj na ten przykład dziwnym zbiegiem okoliczności jesteś przeziębiona i siedzisz w domku i sobie z nami piszesz. No chyba że Ja świruję już:brz ydal:[/QUOTE]
święte słowa a może jej córką

Ja leżę Pola w przedszkolu kot mi grzeje na spółkę z psem stopy mały harcuje w brzuchu
Co do baby dream z rossmana - teraz są promocje spore - polecam naprawdę jeśli chcecie "pomacać" pieluszki mają takie próbki do kupienia, kosmetyków także składy bardzo proste co dobre dla alergików
Stary 2011-01-10, 09:14   #2170
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
mniam, a jaka sałatka

to nam rozszczelnił się piec kaflowy na wiosnę. Mąż go zrobił szamotem tak jak trzeba.Na jesień mieliśmy kontrolę kominiarza z administracji i facet wszedł i wyszedł praktycznie, tylko przycisnęłam go do muru, że ma mi sprawdzić piec. Więc sprawdził (ale pożal się Boże) i efekt jest taki, że notatki nie sporządził..... bo to przecież do administracji info a nie do nas, kazał drzwiczki uszczelnić, a po jego wyjściu, jakieś 2 tygodnie później zaczęły nam sadze wylatywać, bo rura (ta do komina głównego prowadząca) nie została sprawdzona przez niego oczywiście ja laik w tych sprawach, bo blokowa jestem no i teraz aż boimy się o dziecko, co to dalej będzie.

lilijka-to może kupcie czujnik czadu

My mieszkamy w domku palimy w piecu i kominku i kupiliśmy
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 09:23   #2171
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
o, zobaczcie, jak na zawołanie onet dał dzisiaj artykuł o krwi pępowinowej:
http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...two,index.html

a co do oglądania filmików z porodu - to bez sensu. My przecież i tak nie będziemy tego widziały Więc najgorszy widok jest nam oszczędzony. Nie ma się co nakręcać...
Wiem, że to kiepskie porównanie - i z góry za nie przepraszam - ale do kibelka na grubsze sprawy tez chodzimy. I nie patrzymy, jak to wygląda "od drugiej strony" (chociaz stosowne filmy w necie na pewno są...). Ot, kwestia fizjologii i już...
o dzieki

ja nie ogladam i nie mam zamiaru ogladac filmikow z porodu...nic mi to nie wnosi

W ogóle dołka złapałam, że mały może się nie obrócić i będzie CC - czego nie chciałam od samego początku, boję się całkowicie jakiś operacyjnych rzeczy no i przeraża mnie wizja tej blizny, oczywiście jeszcze bardziej jakoś "docieranie do siebie";
Ogólnie zawsze chciałam rodzić w wodzie - szpital który aktualnie wybrałam (który obiecywał że będzie miał nowy oddział od stycznia z basenem do porodu i kołem porodowym) nie posiada tej opcji w AKTUALNEJ WERSJI;

no ale mam do wyboru albo ten - i możliwe pozycje wertykalne,
albo drugi w którym jest wanna do porodu ale często jest tak że możliwe że jest albo zajęta, albo nie można korzystać (albo jak coś nie tak będzie bo muszą być wszystkie jakieś tam opcje spełnione ciąży) ... to mają jedynie opcję rodzenia na leżąco i ani się waż ruszyć - ponoć raz w życiu tylko się zgodzili na inną pozycję porodu bo baba już tak darła się na nich że odpuścili, ech...
może przy 2 dziecku doczekam się jakiś nowości

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Adzia15 Pokaż wiadomość
Naprawdę ciągle była na forum?!
Kurcze blade,ja wiedziałam,że ona całymi dniami się szwędała po kafejkach etc.,u mnie tez często bywała,ale cały dzień
A nie,wie Pani,przeziębiona jestem od zeszłego tygodnia,niestety,i mam trochę zaległości w szkole.
I nie świruje Pani,serio,rozumiem to wzburzenie,bo przecież ta laska narobiła tutaj takiego rabanu,że aż głowa boli...

Do pani Marleen32-a jak mogę sprawdzić,czy logowała się akurat z konta Jelly?
Bo nie bardzo wiem.
nie wiem po co to ciagniemy...

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;24277057]lilijka-to może kupcie czujnik czadu

My mieszkamy w domku palimy w piecu i kominku i kupiliśmy [/QUOTE]

wydaje mi sie ze teraz nawet w netto sprzedaja po 70zl

ja zamowilam za 90zl w jakims sklepie internetowym z czujnikami, trzeba uwazac na takie rzeczy jak czad czy gaz
Stary 2011-01-10, 09:25   #2172
Adzia15
BAN stały

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
o dzieki

ja nie ogladam i nie mam zamiaru ogladac filmikow z porodu...nic mi to nie wnosi

W ogóle dołka złapałam, że mały może się nie obrócić i będzie CC - czego nie chciałam od samego początku, boję się całkowicie jakiś operacyjnych rzeczy no i przeraża mnie wizja tej blizny, oczywiście jeszcze bardziej jakoś "docieranie do siebie";
Ogólnie zawsze chciałam rodzić w wodzie - szpital który aktualnie wybrałam (który obiecywał że będzie miał nowy oddział od stycznia z basenem do porodu i kołem porodowym) nie posiada tej opcji w AKTUALNEJ WERSJI;

no ale mam do wyboru albo ten - i możliwe pozycje wertykalne,
albo drugi w którym jest wanna do porodu ale często jest tak że możliwe że jest albo zajęta, albo nie można korzystać (albo jak coś nie tak będzie bo muszą być wszystkie jakieś tam opcje spełnione ciąży) ... to mają jedynie opcję rodzenia na leżąco i ani się waż ruszyć - ponoć raz w życiu tylko się zgodzili na inną pozycję porodu bo baba już tak darła się na nich że odpuścili, ech...
może przy 2 dziecku doczekam się jakiś nowości

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

nie wiem po co to ciagniemy...

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

wydaje mi sie ze teraz nawet w netto sprzedaja po 70zl

ja zamowilam za 90zl w jakims sklepie internetowym z czujnikami, trzeba uwazac na takie rzeczy jak czad czy gaz

Przepraszam,już więcej nie poruszę tego tematu,i nie będę się pchać w Wasz wątek.
A,a tak przy okazji i na pożegnanie:gratulacje dla każdej świeżo upieczonej mamy
Stary 2011-01-10, 09:30   #2173
vilya
Zadomowienie

no dziewczynki jadę na ktg. Kurcze ja bym chciała już rodzić, bo niedługo mi minie termin od @ i nie wiem co będę musiała robić. Bo jak byłam w patologii ciąży to kazali mi tam przyjechać po 40 tygodniu a ja nie chce rodzić w tym szpitalu tylko innym. A w tym innym nie mam ani lekarza ani położnej. Jakby się wszystko normalnie zaczęło to ok a jak sie nie zacznie? Muszę porozmawiać z moją gin na ten temat. może daje się skierowanie do szpitala w takiej sytuacji. Nie wiecie jak to jest?
Stary 2011-01-10, 09:33   #2174
Jessy_
Raczkowanie

Witam poniedziałkowo!
Ta sprawa z Jelly mnie załamała - bo muszę przyznać że w sumie ja to wszystko łyknęłam, dopiero 2 ostatnie wiadomości od męża zaczęły mi dawać do myślenia, a wcześnie to jakoś nic nie podejrzewałam... Jakaś bardzo naiwna chyba jestem... ale osoba Adzia15 to już jakaś farsa...po co 15 poczytuje forum ciężarnych "starych" babek .

W dzień dobry TVN mówią o dzieciach, które połknęły środki chemiczne - straszne, aż się wzruszyłam...
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 09:37   #2175
Adzia15
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo!
Ta sprawa z Jelly mnie załamała - bo muszę przyznać że w sumie ja to wszystko łyknęłam, dopiero 2 ostatnie wiadomości od męża zaczęły mi dawać do myślenia, a wcześnie to jakoś nic nie podejrzewałam... Jakaś bardzo naiwna chyba jestem... ale osoba Adzia15 to już jakaś farsa...po co 15 poczytuje forum ciężarnych "starych" babek .

W dzień dobry TVN mówią o dzieciach, które połknęły środki chemiczne - straszne, aż się wzruszyłam...
No no,ja mam już 18
I nie wiem,co w tym takiego dziwnego-często czytam nowe posty w różnych wątkach.
I naprawdę sprawa Jelly dziwiła mnie od początku.
Patrzyłam teraz na wiadomości,które wysłała-ona serio siedziała całymi dniami na forum...to jest po prostu chore,ona ma rozdwojenie jaźni,czy co
Stary 2011-01-10, 09:43   #2176
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

laseczki chyba macie rację, muszę poszukać tych czujników (zupełnie o nich zapomniałam!!!!):rolleyes :
niestety NETTO nie mam nigdzie w pobliżu
Dzięki za przypomnienie..........

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

też miałam dzisiaj dziwny sen z cytrynką w roli głównej
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 09:45   #2177
dewi
Rozeznanie

ja jak mialam 18 lat to w glowie mialam chlopakow, imprezy, wyjscia ze znajomymi i nie interesowaly mnie ciezarne narzekajace ciagle na cos babeczki... chyba jestem jakas nienormalna...

a tak wogole to dzien dobry

czekam na klub bo tutaj nie bardzo juz mam ochote pisac....
Stary 2011-01-10, 09:46   #2178
Jessy_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Adzia15 Pokaż wiadomość
No no,ja mam już 18
I nie wiem,co w tym takiego dziwnego-często czytam nowe posty w różnych wątkach.
I naprawdę sprawa Jelly dziwiła mnie od początku.
Patrzyłam teraz na wiadomości,które wysłała-ona serio siedziała całymi dniami na forum...to jest po prostu chore,ona ma rozdwojenie jaźni,czy co
może tak, a może nie...
Ja wyraziłam tylko moją opinię, ponieważ jest to dla mnie bardzo dziwne bo jeszcze jakieś 9 miesięcy temu czyli mając 29 lat ja osobiście nie wpadłam na pomysł podczytywania forum o ciąży - jakie wózki wybrać, jakie kosmetyki i komu już odszedł czop a komu jeszcze nie... dlatego jestem zdziwiona takim zainteresowaniem - ale cóż co osoba to inne hobby
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 09:47   #2179
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

też miałam dzisiaj dziwny sen z cytrynką w roli głównej
he ,he

JeSuisUnPapillon w moim śnie ten Twój poród był SN więc może ominie Cię CC

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 09:50   #2180
Adzia15
BAN stały

Cytat:
może tak, a może nie...
Ja wyraziłam tylko moją opinię, ponieważ jest to dla mnie bardzo dziwne bo jeszcze jakieś 9 miesięcy temu czyli mając 29 lat ja osobiście nie wpadłam na pomysł podczytywania forum o ciąży - jakie wózki wybrać, jakie kosmetyki i komu już odszedł czop a komu jeszcze nie... dlatego jestem zdziwiona takim zainteresowaniem - ale cóż co osoba to inne hobby
A ja bardzo lubię dzieci,i nie sądzę,aby podczytywanie wątku było czymś złym.
No,chyba że Wam to przeszkadza,to po prostu proszę powiedzieć...
Stary 2011-01-10, 09:59   #2181
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
he ,he

JeSuisUnPapillon w moim śnie ten Twój poród był SN więc może ominie Cię CC
o dzieki oby sny proroczymi byly :P
Stary 2011-01-10, 10:03   #2182
la'Mbria
Zakorzenienie

dzień dobry że tak się prawie z rana przywitam
Kobity, ja tak się zastanawiałam nad Jelly...bo wiecie- no sprawa z mężem przegięcie totalne, ale poza tym, ona dla mnie jednak wiarygodna była- w sumie nie wgłębiałam się za bardzo, w wątku jestem z wami dopiero chyba od 3 czy 4 części, bo wczesniej przyznaję bez bicia- nawet jak widziałam tytuł to tylko czytałam-czasu nie było, to się nie zapisywałam...moze też wychodzi na wierzch moja naiwność...no ale dałam się nabrać
Tylko mnie zastanawia motywacja takiej osoby...bo rozumiem post, dwa- no można sobie jaja porobić (jak sie ma naście lat i dużo czasu po szkole)...ale żeby tak cały czas siedzieć na wizażu i odpisywać, tworzyć jakąś rzeczywistość wyimaginowaną.
W jakim celu ja chcę wiedzieć?!
Powiem Wam, że w sumie to bardzo bym chciała, zeby ona wróciła i napisała po jaką chorobę takie rzeczy robi?
ot tak, dla mnie i mojej wiedzy...
Z drugiej strony- dziewczyny...a jakby tak babka (nie mówię akurat konkretnie o Jelly, ale tak hipotetycznie) naprawdę miała "pseudo-super męża, dzieci, dom itp" a do tego była koszmarnie samotna w tym wszystkim,nieszczęśliwa i zagubiona (a wstyd się przyznać do tego publicznie jak niby wszystko się super układa) to gdzie jak nie na forum internetowym szukałaby "przyjaciółek"?
Bo może kobita najzwyczajniej w świecie przekoloryzowała swoje opowieści o wspaniałym mężu, uroczym życiu, szybkim porodzie itp...a jedyne co jej zostało to okropny brak akceptacji, zainteresowania ze strony bliskich no i kilka, choć pośrednio zainteresowanych jej problemami dziewczyn w ciąży rozrzuconych po całej Polsce?
Tak tylko sobie pomyślałam dziś, że to by było znacznie bardziej tragiczne i smutne, niż to, ze Jelly jest po prostu TROLLISKIEM wrednym...
no ale ja mam miękkie serce i w największej szui będę sie człowieka doszukiwać eh...

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:04   #2183
Chantalle
Raczkowanie

dziewczyny,nie za delikatnie z ta andzia sie obchodzicie? gowniara gra na naszych uczuciach,ban na wizaz jej sie nalezy,to smarkula nauczy sie szacunku i tego ze w internecie nie jest sie anonimowym!
jakim prawem ona jeszcze wchodzi na forum i w naszym watku pisze?

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:05   #2184
s_a_j
Rozeznanie

Witam Mamusie,

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
a ja takie dobre babeczki upiekłam (sama się pochwale) i stoją smutne na oknie w kuchni, bo ich nikt nie je...cynamonowe z jabłuszkiem i migdałami
no dobra...czytam dalej bo mam z 10 stron zaległości pewnie
ja tam chętnie taką smutną babeczkę przygarnę i przytulę... do buzi

Cytat:

Ogladałam, ten chłopiec taki strasznie smutny był, aż przykro patrzeć
Stary 2011-01-10, 10:05   #2185
vilya
Zadomowienie

gabshing dzięki - oby.

Właśnie o to chodzi Olbka, ze ten film nie pokazywał tego jak to wygląda z punktu widzenia lekarza tylko na youtubie ktoś umieścił filmik taki, ze prawdopodobnie mąż filmuje swoją rodzącą z boku. Jest to ze Słowacji czy Czech bo poniżej komentarze sa w tym języku. Nie chcę Wam pisać co było na tym filmie, może jak wszystkie urodzimy to wtedy. Choć wiadomo każdy poód jest inny jedne nie czują prawie nic a drugie mocniej przezywają.
Stary 2011-01-10, 10:11   #2186
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Witam Mamusie,

ja tam chętnie taką smutną babeczkę przygarnę i przytulę... do buzi
hehe...TŻ się obudził, przed pracą zjadł 2! i nie wiem ile zabrał ze sobą, a ile zjadła (czy zjadła) moja współlokatorka...bo z 13 sztuk (takie pechowe jakieś) zostały 3...no dobra- teraz już dwie a jeszcze "kawy" nie pilam dziś...oj chyba się jedna samotna ostanie...

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:13   #2187
cytrynka3002
Zadomowienie

Hej dziewczyny - ja dziś dla odmiany prawie nie spałam - nie mogłam znaleźć dobrej pozycji...kręciłam się, aż mąż mnie ochrzanił.

Lilijko- odbierałaś mój poród też??
Co do numerów komórek ja podałam JeSuis, myślałam, że macie dużo numerów, bo każda rozpakowana Mama dawała nam na forum znać właśnie przez Ciebie, albo JeSuis. A co do aktywności ciężarówek naszych - faktycznie - udzielają się praktycznie te same osoby - wczoraj analizowałam to sobie - na szczęście Lutoew dziewczyny dzielnie się trzymają - sama nie zostanę na forum pod koniec stycznia, jakby co.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam wszystkim które trzymają kciuki. U mnie nic nowego. Lekarka cały czas mówi, że lada chwila powinno ruszyć dalej ale na razie lipa. Ja cały czas mam skurcze, a już po spacerze to masakra jakaś. Ruszanie się zamiast je osłabiać, wzmacnia Próbowałam też w drugą stronę - większy wysiłek, to może ruszy dalej, ale nie działa. Dobrze, że szczególnie mocno nie bolą, więc jeszcze żyję, ale jestem bardzo zmęczona. Denerwuję się, bo jutro już TŻ idzie do pracy, a ja zostaję do 18:00 sama i nawet nie wiem już teraz kiedy mam go wzywać Mam nadzieję, że najpierw odejdą mi wody, bo przynajmniej wtedy będzie wiadomo ze to już... Ja tylko mam nadzieję, że po tym już chociaż sam poród pójdzie gładko...
Wiesz co, po takim strasznym weekendzie prognozuję, że Gabi wyskoczy z Ciebie z prędkością światła. Będę trzymała kciuki za szybciutki poród...byleby Mała zechciała w końcu wyjść...bądź dzielna.

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
dziewczyny,nie denerwujcie sie na jelly,tylko trzeba jej wspolczuc. tyle dni sie tutaj naklepała, kupa roboty. Swoją drogą, ciąza urojona i urojone maciezynstwo to sie kwalifikuje do
Podpisuję się pod tym. Nie ma co gdybać dalej nad tą sprawą - fakt faktem, wiele z nas dało się zrobić w balona i tyle.

Werka - Widzisz - wyjście do ludzi wystarczy, żeby trochę humorek poprawić...no i super, że fryzurka została pochwalona. Na pewno poczułaś się kobieco bardziej, co? A szkołą się nie przejmuj - pewnie szybko Ci zleci, może będzie coś ciekawego - ja nieraz z nudów poszłabym sobie na jakiś wykład czy coś takiego, żeby mi czas zleciał.

[QUOTE=la'Mbria;24275710]
a ja takie dobre babeczki upiekłam (sama się pochwale) i stoją smutne na oknie w kuchni, bo ich nikt nie je...cynamonowe z jabłuszkiem i migdałami QUOTE]

Jak stoją takie smutne, to ja poproszę o zapakowanie ich i wysyłkę do Torunia...tu się nie zmarnują.

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość

cytrynko...a co twoje magiczne kółeczko powie na takie daty:
ostatnia miesiączka od 17.maja do 23maja. Cykle - i tu koszmar...co 30-32 dni (tak naprawde to miałam miesiączki co 27-46 dni więc zostały uśrednione) ale tak naprawdę- co lekarz to inny termin porodu ja sama sobie z młodym ustaliłam, ze do 2 lutego- nie wychodzi...a potem- niech robi co chce, aby bezbolesnie i szybko - zgodził się, a przynajmniej kopnął w wątrobę na "tak"
Dzięki za przydatne informacje na temat serii BabyDream - ja na razie mam jedną paczkę ich chusteczek nawilżanych, waciki i patyczki dla Małego i to chyba tyle...nie byłam pewna, czy jest dobra, ostatnio zastanawiałam się nad ich kremem na mróz dla niemowlaka, także powiem mężowi, że bez obaw moze kupować.

A co do wyliczeń z kółka lekarskiego: ostatnia @17 maja, więc termin porodu to teoretycznie wychodzi idealnie 20 luty, ale że masz nieregularne cykle, to nie da się tego tak jednoznacznie określić - wychodzi między 20, a 22 lutego data.

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
Cytrynko a mozesz mi rowniez okreslic termin z tego extra koleczka
mialam okres ostatni 14.05 a cykle 26 dniowe z gory dzieki
Nie ma problemu - przy regularnych, 28 dniowych cyklach wychodzi 17 luty, ale że masz krótsze, to wychodzi 16 luty z tego kółeczka.

Cytat:
Wczoraj skończyłam 37 tydzień, nie myślałam, że do niego dotrwam... Od dzisiaj szorowanko kafelków (boję się, że myjąc okna zwyczajnie się zaziębię)
Tobie się spieszy, a ja powolutko, małymi kroczkami dochodzę do terminu. W sumie mam 1 dzień starszą ciązę, więc moze się zdarzyć, że urodzimy tak samo.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:21   #2188
ligotka
Rozeznanie

Kurcze chcialam odespac nocke, a po drodze dwa telefony, wiec musze sie zebrac z wyrka...
Jess nie denerwuj sie nie jedna z nas sie nabrala, mnie jakos powoli przechodzi, zgadzam sie z Chantalle skonczmy o tym mowic bo ona ma wieksza radoche...
laMbria mmmm mnie by teraz do kawy te Twoje mufinki pasowaly...
cytrynko to i ja Cie wykorzystam, bo mnie lekarz wpisal 12 a wszedzie wychodzi inna data, ostania @ 7 maja cykle rowniutko 28 dni! Dzieki

Edit: a o porodach, nie czytam, nie ogladam, nie mysle
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:21   #2189
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny - ja dziś dla odmiany prawie nie spałam - nie mogłam znaleźć dobrej pozycji...kręciłam się, aż mąż mnie ochrzanił.

Lilijko- odbierałaś mój poród też??
Co do numerów komórek ja podałam JeSuis, myślałam, że macie dużo numerów, bo każda rozpakowana Mama dawała nam na forum znać właśnie przez Ciebie, albo JeSuis. A co do aktywności ciężarówek naszych - faktycznie - udzielają się praktycznie te same osoby - wczoraj analizowałam to sobie - na szczęście Lutoew dziewczyny dzielnie się trzymają - sama nie zostanę na forum pod koniec stycznia, jakby co.
Niestety nie ale to było coś hardcorowego w stylu spisku
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:23   #2190
MARIKA.S
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny!!

Gratuluje świeżo upieczonym Mamusiom !!

Podczytuje Was od kilku dni i nie mam czasu nawet odpowiedzieć Przez ten tydzień non stop mieliśmy gości co to chcieli Sarę zobaczyć

Ja się czasami zastanawiam jak sobie zapewnić jakaś rozrywkę siedząc z Małą w domu, a to na wizaż wystarczy zajrzeć
Jak wczoraj przeczytałam post, że Jelly ma 40% szans na przeżycie to myślałam, że z krzesła spadnę i byłam już na 100% pewna, że to wszystko ściema.
A szanowna Pani "koleżanka" i wspaniały "mąż" Jacek jakimś dziwnym trafem piszą na forum tym samym stylem. To znaczy każde zdanie zaczynając od nowej linijki......
Żenada powiem Wam.
Moim zdaniem powinniśmy olewać od teraz posty "koleżanki" bo to moim zdaniem ta sama osoba.
Koniec.

A co u nas?
Sara rośnie jak na drożdżach. W piątek byłyśmy na szczepieniu i zaszczepiłam ją tylko WZW B na razie, ale o tym chyba już Wam pisałam
Wazy już......4555 g!!! Mały klocuszek się z niej robi
I uśmiecha sie do mnie!!!
Jest grzeczna, śpi jak Aniołek je ładnie, więc na razie jest dobrze.
Staramy się codziennie chodzić na spacery. Dzisiaj też chyba sie wybiorę bo ładnie słoneczko świeci i jest tak fajnie wiosennie.

Odłożyłam już połowę garderoby Małej bo zaczyna wyrastać

make_up_istka nie mogę uwierzyć, że Ty jeszcze w dwupaku Trzymam kciuki, żeby w końcu się zaczęło na dobre

A jeśli chodzi o krew pępowinową, tak jak pisała Jesuis, ładnie to wszystko wygląda, ale moim zdaniem to naciąganie kasy....

Gdyby któraś z Was chciała mam nie używany olejek migdałowy zakuopiony na Allegro. Nie zdążyłam go użyć
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości