|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cześć
![]() Normalnie za wami nie nadążam. Mam chyba ze 20 stron do nadrobienia, ale na pewno nie uda mi się tego nadrobić. Bartuś potrzebuje coraz więcej uwagi. 6 stycznia skończył pól roczku, kiedy to zleciało to ja nie wiem. Teraz dużo się bawimy także mam jeszcze mniej wolnego czasu. W ogóle to Bartuś już nie chce pić z butelki także każdy posiłek to jest kaszka. To znaczy nie każdy, bo na obiadek dostajemy zupkę i w między czasie jakiś deserek mu podaje, ale wszystko je łyżeczką. Coś musi jeść, a jak nie chce butelki to jestem zadowolona jak zje całą kaszkę. Na szczęście rośnie i przybiera na wadze. Znowu długo nie posiedziałam Bartuś się budzi. Miłego dnia.
|
|
#3002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
![]() DZIĘKUJE za fotki boskiiiiii ![]() i cały tata z mamy ma piękne oczy ale wypisz wymaluj tatuś ![]() Cytat:
![]() hahahah bo wiesz, mnie pocieszała Rybulka, ja pocieszam Ciebie to taki sznurek wsparcia ![]() ja ci powiem że przed porodem mówiłam będę karmić do pół roku, w 3tygodniu życia mając na głowie nawał jedzenie 24/h, i zapalenie piersi powiedziałam że jak 3-4 mce dam rade to będę z siebie dumna, a jak po 4 skończyłam to mówiłam aaa może jednak dam rade jeszcze ze 2.. ale Pat nie chciał ![]() zapraszam ![]() Cytat:
jesteś boska ![]() jeśli chodzi o kursy to całkowicie się zgadam, koleżanka a wczesnoszkolną i przedszkolną zrobiła sobie kursy jakieś takie z "literkami" i uczy dzieciaki i w przedszkolu i w szkolea małemu się podobało ale masz racje duży był bardziej zadowolony hahaha ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Rybulko hahahhaha właśnie się zorientowałam że Miłoszek ma ząbki hahahahahah wiedziałam że ma ale nie zauważyłam dopiero teraz
|
|
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj wieczorem nadrobiłam z 10 stron, a kiedy chciałam odpowiedzieć siadł mi net i nie miałam możliwości. A dziś już nie wiele pamiętam z tego co chciałam napisać.
Może jedynie to, że iwka pisała o Kasi Figurze którą wraz z rodziną widziała na lotnisku. Byli wczoraj w ddtvn i kreowali się na super szczęśliwą rodzinę, czyli chyba zupełnie odwrotnie niż na tym lotnisku. aaaaa Katunia byłam w sobotę w Tworogu i widziałam że macie już Biedronkę.
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() J zamierzam dzisiaj wznowić pisanie pracy, ale na początek muszę wczuć się w myśl... bo już miesiąc nie pisałam no i poukładać na nowo te książki i kserówki, bo ja to tak rozkładam na kupki, to jest, a to to... no to nie piszcie za dużo jeszcze chwilę posiedzę i się zabieram, a tak mi się nie chceeee... |
|
|
|
#3005 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Kwiatuszku moja młodsza siostra od noworodka jadła łyżeczką...mama była w szpitalu przez pół roku i tato się nami zajmował. Siostra urodzona 1,5 miesiąca przed terminem, dławiła się tym co leciało z butli, a z łyżeczki jadła chętniej (chętniej nie chętnie ). Nie masz się co martiwć dorósł chłop do łyżeczki Klion ja myślę że oni tak na lotnisku szli bo w zasadzie ostatnio jest na nich nagonka, czy się rozwodzą czy nie...wiadomo to są "gwiazdy" i mają swoje strategie
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bylas u kogos czy przejazdem ? tak biedrona od hrudnia dziala-wszyscy sie ciesza, tylko nie wlasciciele malych sklepikow
|
|
|
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
fajnie, ze już wracacie, 7 tygodni szybko zleci
śliczne zdjecia, Miłoszek słodki, taki roześmiany Cytat:
Cytat:
marta fajne zdjecia z basenu, widak, że synuś zadowolony. Zrobiłam w sobotę obiad z tego przepisu co wy ostatnio jedliście z groszkiem mielonym i wyszło rewelacyjnie. A my weekend spedziliśmy domowo, odwiedzając to jednych rodziców to drugich. Byłam też na spacerku z wuzeczkiem z siostrzenicą. W tym tygodniu mam zamiar odpoczywać bo od następnego tygodnia zabieramy się za remont dużego pokoju i znowu będzie masakra znowu ten kuż i bałagan...
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana bo malenstwo wiedziało ze musisz studia skonczyc i dopiero teraz sie pojawiło ![]() ![]() co do łóżeczka to musimy miec dwa bo mamy sypialnie w osobnym budynku i tam mam plan zostac po porodzie ale jak na przykład pojde z dzieckiem do domu do kuchni łazienki po cokolwiek to dziecko musze zabrac ze sobą i musze miec gdzie je polozyc wiec w domu w pokoju miedzy kuchnią a łazienką musze miec łózeczko, położe Natke i bede ja miec na oku a zajac moge sie czyms innym co do poscieli to ja mam zamiar od razu pod posciel kłaść u kuzybki Bartus tez od razu spi pod kołderką i sie nei rozkopuje zobaczymy czy nasza tez tak bedzie chciała.. Martuś boskie zdjecia basenu pokaze dzis mezowi bo on od jakiegos czasu juz planuje jak to bedzie Natke na basen zabierał i po ostatnim wypadzie na narty w trzech króli juz planuje jakie jej narty kupi najlepszy tekst meza przedwczoraj: wiesz czego załuje najbardziej... ze nie moge poczuc tak wewnątrz jak Natusia kopie, bardzo bym chcial to poczuc chociaz raz wiec go zapytałam i urodzic pewnie tez bys chciała a on mi na o ze gdyby tylko mogł to chciał by urodzic z mnie wesłoych spraw wczoraj od chrzesnej meza dowiedzielismy ze lekarz wstepnie ustalił diagnoze dla dziadka męza podejrzewają ze ma szpiczaka mnogiego w srode idzie na badania do szpitala na razie robili mu przeswietlenie i po świętach były wyniki i lekarz wstepnie po obejrzeniu zdjecia powiedział ze podejrzewa szpiczaka ale 100% p[ewnosc bedzie po reszcie badan dziadek i babcia na razie nic nie wie dowiedza sie jak beda 100% wyniki cała noc z nerwów nie mogłam spac az mnie głowa teraz boli
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-01-10 o 09:33 |
|
|
|
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I to jest moja największa zmora na dzień dzisiejszy. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
anika - zdrowka dla dziadka!!
a nasza mala chrzesnica 8mcy jest w szpitalu wyladowala z biegunka
|
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anika trzymam kciuki za dziadka
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze jest to ze jedyna terapią w razie czego bedzie chemia bo dziadek sie do przeszczepu nie kwalifikuje niestety ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- coś chyba wisi w powietrzu bo nasz mały sąsiad tez ma biegunkę ale na razie jestw domu leczony
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jakie soki z niego maluch wyciagnie hiiia Ty tez dasz rade-wiesz co widok malucha przyssanego do Twojej piersi i swiadomosc ze dajesz mu pokarm, ze dzieki temu rosnie jest bezcenny! a zycze tylko jak cos to poplamionych bluzek-najmniejszy problem. Ja nie mialam problemu z zapaleniem piersi, brodawki bolaly troche tylko na poczatku, teraz juz nic nie boli absolutnie!! |
|
|
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Być może faktycznie też dojdę do takich wniosków, kto wie ile jeszcze rzeczy może mi się odmienić
|
||
|
|
|
#3016 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
![]() Wpadłam się przywitać po weekendzie Narazie nie mam czasu na nadrobienie Was, ale zrobię to wieczorem. U nas weekend był mega imprezowy Wczoraj zaliczyliśmy koncert Comy u nas w Piasecznie i światełko do nieba z okazji WOŚP. A dziś jestem strasznie niewyspana i padam...buuuu
|
|
#3017 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
łłłło matko, chyba dałam radę Was nadrobić... ale nie jestem pewna
Wiele rzeczy mi umknęło, więc od razu przepraszam.Cytat:
Ja nie mam brata, ale mam bardzo bliskiego kuzyna, który jest 4 lata młodszy ode mnie. Na jednym poziomie spotkaliśmy sie teraz. Kiedy on studiuje a ja skończyłam studia. Cytat:
Mam nadzieje, ze odparzenia szybko sobie pójdą od Zuzi Fajnie, że jesteś hmmm, ale jestem ciekawa! Czekam na to kolorowe, rozmazane cudo! Uwielbiam obrazy! Cytat:
Cytat:
Kochana, mam andzieje, że z dziadkiem wszystko dobrze, że to co tak strasznie wyglada nie bedzie takie straszne. Mocno Cię przytulam ![]() Cytat:
A co tam się u Was dzieje? My z Nowym Rokiem jacyś milsi dla siebie jesteśmy, mam ndzieje, ze tak już zostanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pytałaś słonko, czy braliśmy tylko ślub cywilny - dla nas to AŻ cywilny ale tak, nie mieliśmy ślubu kościelnego.Kilka postów mi uciekło i nie pamiętam co komu miałam napisać... Wasze opowieści z dzieciństwa po prostu bajka! Madzia, zmienia się u Ciebie jak w kalejdoskopie I dobrze! Trzymam kciuki za pracę TŻet i za podjęcie najlepszej decyzji dla WasA my po weselu. Było świetnie! Rewelacyjny zespół - noga TŻeta dała radę więc się pobawiliśmy Zamek przywołał same dobre wspomnienia, akurat Pani urzędnik była inna, ale i tak było świetnie.
|
|
#3018 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ludzie, ale zaczęłam dzisiejszy dzień
Zapakowałam małego do auta, wózek itd. żeby go odwieść przed pracą do mojej mamy, a potem patrzę, a tu kapeć w kole z przodu ![]() Cytat:
Katunia, świętą rację ma Twoja ciocia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ma 6 zębolców, ale te dwa na dole najbardziej mu widać ![]() Cytat:
![]() Powodzenia ![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Aguś, trzymam kciuki za wizytę!
|
|||||
|
|
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
czesć wam
nadrobiłam wszystko bo coś wizaż nawalał , więc miałam 12 stron w tył z Dominikiem który non stop przeszkadzał zajeło mi to dwie godziny martucha basen super sprawa my tez z Dominikiem zaczeliśmy chodzić jak skończył 4 miesiące , jakos tak teraz nie chodzimy bo zimno było do tego Dominik katar od ząbków non stop , więc narazie nie , ale jak tylko wiosna będzie to zaczynamy chodzić madzialenka chyba u ciebie to chwilowe jeszcze nie raz zmienisz zdanie ,albo będziesz przymuszona się już nastawić tzn, zajdziesz w ciąże nagle, albo jak pojawi się ten instynkt tak fest to będziesz wiedziała rybulka śliczny chłopczyk , coraz większy anika polecam naprawdę łóżeczko to turystyczne z kojcem raz że jest tańsze od drewnianego to dwa zawsze gdzie nie pojedziesz będziesz mogła wrazie czego zabrać ze sobą i położyć dziecko w swoim łóżeczku, ja mimo tego że mam tylko dwa pokoje to mam dwa jedno drewniane a drugie to turystyczne dla dzieciaczków i przydaje się niesamowicie , jak jedziemy zostawić Dominika moim rodzicom, albo do teściowej jak jechaliśmy czy jakbyśmy chceli gdzieś zanocować u jakiejś ciotki czy posiedzieć lub zostać u znajomych , zresztą to fajna sprawa bo dziecko jak już samo siada to wkładasz do koja wrzucasz zabawki i się bawi a ty możesz zająć się obiadem i mieć dziecko na oku , ja używam do tej pory, jak gdzieś wyjeżdzamy i długo jeszcze posłuży nie wiem która pisała o odparzeniach , ale ja przez to że Dominik miał biegunkę , zresztą nadal ma dietę to używałam linomag ten biało- zielony i pomaga ja widziałam poprawę już przy zmianie następnej pieluszki i sudocrem , ale linomag lepszy pieluchy to ja używam pampers, ale huggies to masakra przeciekały strasznie , biedronkowe bardzo sztywne, lidlowskie odparzały , a teraz używam slip &play sa spoko bo cieniutkie jak Dominik był zdrowy to szły od rana po nocy pierwsza pielucha jedna popołudniu i trezcia na noc jak była kupka to jeszcze 4 ale zazwyczaj 3 na dzień, teraz duzo więcej tzn 6 bo Dominik po tej biegunce miał odparzenia strasznie i musze bardzo uważać bo nawet mały bączek z kleksem go odparza jeśli chodzi o karmienie to miałam to samo, ale po mnie jeździli nawet tż jak zemnie matka nawet czasami teraz mi to wypomina ale mam mega tekst dl niego i się zamyka ale to jest strasznie wkurzające a ja mam teraz leszy kontakt z bratem który jest odemnie młodszy o 7 lat i naprawdę nie raz do mnie dzwoni zostaje z chęcią z Dominikiem , za to moja siora która jest starsza ode mnie o rok tak mnie wkurza że bym ją walnęła , denerwuje mnie jej nie dojrzałość , nawet nie lubię z nią gadać bop takie ma myślenie że masakara, ale miałyśmy spoko kontak bardzo długo, teraz poprostu nie lubię z nią gadać bo zachowuje się jak gówniara co ma 15 lat acha no i Dominik znowu przestuj z kupkami już sama nie wiem co mu jest teraz dostaje mleko NAN HA 2 dla dzieci z podejrzeniem alergi pokarmowej tzn. alergia na laktozę i glukozę jakoś tak , i spoko narazie podaje z kleikiem ale juz miał trzy duże dawki mleka i spoko a wtedy dałam taką samą dawkę mleka normalnego i zaraz biegunka i ból brzuszka, mam nadzieje że poprostu mu [przeszło a nie że ma naglę uczulenia , raz że to mleko drogie a dwa to kłopot straszny i nie wiem teraz co robić , musze dryndnąć do pediatry i się dowiedzieć
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#3020 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Martus, ja właśnie teraz zajarzyłam, że nasze starsze siostry są w tym samym wieku
![]() Gucia, a macie w planach ślub kościelny? Miałaś białą suknię? Kurczę, zaskoczyłas mnie Musiało mi to umknąć gdzieś
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasiu dl amnie łóżeczko to nie problem bo pewnie jak wiesz maż stolarz i sam robi łóżeczkonie chce turystycznego kupowac bo mamy w domu jedno drewniane gotowe tylko ze bardzo stare (po chłopakach jeszcze) i maz je naszykował juz do odnowienia musi je wyszlifowac i odmalowac tylko i materacyk musze kupic własciwie tylko do niego
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiuher, trzymam kciuki, żeby Dominik wreszcie doszedł do siebie
![]() Ja też używam Pampers Sleep&Play, a czasem Pampers Premium Care, bo zdarza się, że nie ma w sklepach sleep&play w rozmiarze 4 Kojce siateczkowe są fajne, ale szkoda, że dziecko nie ma się w nich za co złapać, jak już zaczyna się podnosić ![]() Też mam doświadczenia z Sudocremem i Linomagiem i szczerze ten drugi mogę polecić |
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#3025 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Musze sie pochwalic - moj Tomaszek wlasnie pierwszy raz zasmial sie tak w glos !!!
bawilam sie z nim w laskotki i go tak tulilam i laskotalam bo brszuszku i paszkach ze zaczal sie smiac!! myslam sie sie polacze ze smiechu jak go uslyszalam -Cytat:
jasne przekonaszie na zywo jak juz zostaniesz mamusią ![]() kasiu - kciuki za zdrowko dominika!! fajnie ze napisalas o tych pieluszkach tak dokladnie, warto znac opinie o roznych firmach od mamusiek a z rossmana ktoras probowalas ? my na razie tylko na papmersach Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2011-01-10 o 10:35 |
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia, ja też się śmiałam do upadłego z tego mojego małego jak się roześmiał
Fajne uczucie poznać jego śmieszek
|
|
|
|
#3028 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko chodzi mi o to że np. jak gdzieś jedziesz i chcesz zostać na noc np. to nie musisz się gnieść z tż i dzieckiem na łóżku , al;bo bać się że go uderzysz nie chcący czy też spadnie jak już duzo się wierci mi się bardzo przydaje i naprawdę jeszcze nie raz posłuży zawsze mogę je zabrać i postawić, jak bylo lato o takie ciepło to braliśmy u teściowej to łóżeczko , przykrywaliśmy kocykiem w cieniu postawiliśmy zakryliśmy specialną moskitierą i Dominik spał na dworze my mogliśmy siedzieć sobie a Dominik spał , żadna mucha ani pszczoła nie wleciała , a i spoko bo mógł się bawić zdejmowaliśmy materac na poddwyższeniu ibył kojec i się bawił dla mnie bardzo funkcjonalne Cytat:
dzisiaj miała jedna pobudkę tylko a ostatnio od dwóch prawie tygodni 5 razy np. albo wogóle nie spał Dominik nie miał problemu żeby wstać łapał się poręczy i stoi nawet teraz tak robi zaraz wam wjleje jakie on ma jak znajdę na necie ale bardzo polecam , nawet jako to drugie łóżeczko Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- katunia to np. moje zdanie bo sprawdzałam nie raz , ale nie ma co się tym sugerować bo np. mojej koleżance bardzo odpowiadają te biedronkowe a znowu drugiej te huggisy , także ja sprawdziłam i dopiero teraz mogę wybirać co mi pasuje , a te rossmanowskie to nie używała , ale sprawdzę , tak samo z chusteczkami teraz używam pampers bo promocje były ale tak to huggisy pure zone i bardzo długo używała, ale pojawily się też bambio, dada biedronkowe, rosmanowskie też tescowe i inne i barazie tylko huggisy i pampers
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|||
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dajcie mi porządnego kopa, bo jeszcze się nie zabrałam
pytała o szczegóły no i poszły w ruch zdjęcia itp... masakra już idę
|
|
|
|
#3030 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

i juz mialam zwatpienie to mnie martucha pocieszala
ale mysle ze max pol roku pokarmie i pozniej butla i normlane jedzonko. Bo ja po trzech tygodniach mam ochote na takie smaki ze jeszcze boje sie sprobowac.
no i poukładać na nowo te książki i kserówki, bo ja to tak rozkładam na kupki, to jest, a to to... 

znowu ten kuż i bałagan...
wyladowala z biegunka

Zapakowałam małego do auta, wózek itd. żeby go odwieść przed pracą do mojej mamy, a potem patrzę, a tu kapeć w kole z przodu