|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
dżizassss Monia o czym Ty mówisz
.... ale jazda,pierwsze słyszę...ale fakt - z tymi cyckami to nie jest łatwo...no to trzymam żeby tym razem takich niespodzianek nie było.
|
|
|
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
Hej Babki
no ja wizytę mam jutro o 17 15, ale oczywiście trzymam za Was wszytstkie będzie dobrze napewno kasiahexe witajcie nowe mamuśki ![]() nagoniłam was co graniczy w pewnym stopniu z cudem dziś na obiad ziemniaki z maślanką Nerola gdzie zniknełaś ?? |
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dużo z Was ma już dzieci i to wszystko to dla Was nie pierwszyszna. Ja nigdy jeszcze nie byłam w ciąży i wszystko jest dla mnie totalną nowością
![]() Mam pytanko do pań z Warszawy - gdzie rodzicie dziewczynki? Macie już wybrane szpitale?
|
#3994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiesz... to, co pisałam o tej maści do wymion ( ) - to ta koleżanka tez już cieńko piszczała... mówiła, że strasznie śmierdziało i było megagorąco w piersi - ale zeszło, co trzeba I tak sobie myslę, że wolałabym chyba to, niż cięcie... brrr...
|
|
#3995 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wielkie dzieki za uwagi dot listy i plis o jeszcze
mi przynajmniej sporo się rozjaśnia i powoli wykreslam )))co do zakupów- zamierzam 90% zakupić na allegro i dostać od znajomych ![]() jestem walnieta, ale nie aż tak, żeby wydawac tyle na nowe ![]() trezba się zatroszczyć o studia dla maleństw a nie o nowe bodziaki ![]() co do basenu i zajęć w wawie to moze zbierzemy jakąś grupę? zawsze wesel;ej ))aaa wąłśnie doszedł baby sound, otwieram i napisze jak się sprawuje )iwona |
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki fasolka ma 19mm i serduszko jej bije ![]() powodzenia na dziś daj znać jak poszło ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Nie mam zielonego pojęcia, może polecicie coś słyszałam że można zapisać się do szkoły rodzenia w danym szpitalu i to gwrantuje tam poród
|
||
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
Neska, ja do Inflanckiej mam uraz... Jak usg?
Peleszka, zazdroszczę słońca ![]() Karolinee, też trzymam kciukersy za wizytę Brumek, moze po tych wymiotach popij sobie elektrolity (ja tez duzo wymiotuje i lekarz zalecil) Monia, biedaku ![]() Kurczak,a le historia ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Brumek, ja jescze nie wiem... A co myslisz o Solcu?W ogóle udało ci sie dostac do tego programu:mama, zdrowie i ja: bo ja nigdzie nie moge miejsc znalezc...:/ Iwonap: ja bardzo chetnie bede z kimś chodzic na baseniszcze ![]() Neska, gratki dla malucha
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Solcu rodziła oja bratowa i była zadowolona, wogóle nie myślałam o porodzie, nie wiem jak to jest czy rezerwuje się mejsce czy po postu jedzie się do szpitala, ja chyba jestem w jaimś programie , ale jak na razie nic mi nie proponowali. Może lepiej wykupić tą szkołę rodzenia i meć zagwarantowane miejsce + poród rodzinny ![]() Ach z elektrolitów polecam floridral bo do elektrolitów ma dodane probiotyki Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-01-10 o 14:54 |
|
|
|
|
#4000 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiahexe bardzo mi przykro
trzymam kciuki za kolejne staranka. Trzymaj sie kochana
|
|
|
|
#4001 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
swietny ![]() Cytat:
![]() dzisiaj moj maly wlozyl sobie patyczek po lizaku, do ust caly, uh, normalnie myslalam ze zejde, ale mial odruch wymiotny i wyplul. nawet 3,5 letnie dziecko trzeba sledzic na kazdym kroku. |
||||
|
|
|
#4002 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ehh u mnie nie pozwolili z cytryna, ze niby to zakloca wyniki... Ale juz dwa razy dalam bez, to moze tym razem tez sie uda Co do zapalenia piersi, niestety nie ominelo mnie to przy zadnej z dziewczyn, z Wika mialam to prawie na samym poczatku, zwlaszcza jak mnie gdzies zawialo, od razu goraczka i zastoj. A z Zuzia to tak dziwnie, bo mala miala juz jakies 5 m-cy, gdy mialam pierwszy zastoj i tez wysoka goraczka. Na szczescie domowe sposoby wystarczyly: czyli rozgrzewanie piersi przed karmieniem, chlodne oklady z rozbitego liscia kapusty po karmieniu, jak najczestsze przystawianie malej do chorej piersi i maz mi masowal ta piers, bo ja sama nie moglam jej dotknac. Cytat:
Gratulacje pieknych widokow! A jak reszta mamusiek po wizytach? Ale to juz pewnie doczytam wieczorkiem, bo za chwile koncze prace na dzis. |
||
|
|
|
#4003 |
|
BAN stały
|
ja mam wizyte w pt, mam wrazenie ze co 3 tyg to za dlugo a tak mi karze lekarz chodzic.. a wy co ile chodzicie do gina?
|
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
pare linków (pewnie nie wsztkie juz dzialaja) ze starego wątku (sa tu rozne przydatne dane)
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3051 co do szpitala https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...21&postcount=4 przydatne linki https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1069 urzadzanie pokoju malucha http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...wyprawka-6056/ całkiem fajne listy rzczy przydatnych ja chodze do gina co miesiac, sadze ze starczy szkola rodzenia i zaklepanie porodu - zebyscie sie nei zdziwily jak beda wszystkie sale akurat zajęte... i co wtedy? zaklepanie nic nie da (tak u mnie w szkole mówili) bo co, rodzącą już parę wyrzucą? u mnie nie ma zadnej taryfy ulgowej czy ktos chodzil czy nie do szoly rodzenia Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-01-10 o 15:45 |
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
ja co 2 tyg ale to ze względu na bliźnięta...
|
#4006 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, może zawsze mobilizacja byłaby większa, bo u mnie to z tym różnie![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4007 |
|
Zadomowienie
|
Neska,a wiesz jakie na Solcu sa sale poporodowe: dwojki czy wieksze?
|
|
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4009 |
|
Zadomowienie
|
Karolinee, ja bez powodzenia probuje dostac sie do przychodni przy sw zofii: nie ma miejsc. A ty skąd tego lekarza wyczailas, co tam przyjmuje? Ja do zofii tez bym chciala, bo mieszkam blok obok, ale nie wiem, czy sie uda...
|
|
|
|
#4010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja róg chłodnej i żelaznej )ale ja planuję rodzic w lublinie )) ale słyszałam sporo pozytywów o porodach tam w obecności prywatnej połoznej tej żanet kalety- ona tam pracujetylko ile ona kosztuje to nie mam pojęcia, sądzę, że sporo ![]() iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2011-01-10 o 15:18 |
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tż ma kolegę z pracy, którego żona chodziła w ciąży do tego lekarza i bardzo go sobie chwaliła. No i mówiła, że przyjmuje w tym szpitalu i tam też rodziła. Ja do tego lekarza chodzę prywatnie niestety a nie nfz (koszty, koszty,koszty . Może się uda... A z tą przychodnią to mnie przeraziłaś. To pewnie do tej szkoły rodzenia też nie ma miejsc
|
|
|
|
|
#4012 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już dziewczyny jestem po USG genetycznym - wszystko jest ok!
Ale się cieszę Dzidziuś ma od główki do kości ogonowej 45 mm No i lekarz zdradził, że wg niego to dziewczynka ![]() Tak szybko może być widać płeć ?
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4014 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka- no to super
|
|
|
|
#4015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie wiem jak się dowiem to dam znać ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-01-10 o 16:16 |
||
|
|
|
#4016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz racje neska - to jest jeden wielki biznes!!! To chore, że teraz trzeba walczyć o miejsce w szpitalu, żeby urodzić jak człowiek. U nas tylko tż pracuje, ale ma dobrą pracę, więc dajemy radę. No i rodzice dużo nam pomagają, gdyby nie oni byłoby dużo gorzej... Ja sama wolałabym na nfz chodzić, bo uważam, że płacę za dużo, ale tż się nie zgodził - twierdzi, że musimy miec lekarza, do którego możemy dostac sie w kazdej chwili w razie potrzeby, a wiadomo jak jest z dostępnością do lekarza na nfz. Ech, to jest zamknięte koło...
|
|
|
|
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
Karolinee, Neska, Iwona: to jak nam przejda mdlosci, zaczynamy wiosenne spotkania
![]() Karolinee,nas glwonie tez tz utrzymuje i o jest wkurzajace, ze nie mozna normalnie sie nigdzie dostac, tylko do jakis syfow. Apropos Warszawy, szpital na Inflanckiej odradzam: moje dwie znajome i szwagierka tam rodzily, wszystkie zostaly przetrzymane po ponad 24 h (od podania do oksytocyny), kiedy ostatecznie zdecydowano sie na cesarki: po co tak kobiety meczyc, nie rozumeim? iwona, a ty Do Lublina dla tej poloznej chcesz? A wyrobisz sie:P Czy macie tam jakas rodzine? |
|
|
|
#4018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeraża mnie fakt że tylko z tego powodu że mnie nie stać , coś tfu tfu tfu może pójść nie tak, moja kumpela jeżdziła z brzuszkiem po Warszawie i dopiero w 3 szpitalu ją przyjeli bo nie było miejsc. Zona mojego kumpla, za to poszła na "kontrolę" do szpitala na dyżur do swojej lekarki do której chodzi prywatnie, pani dr stwierdziła że idzie na urlop i jeśli dziewczyna chce rodzić dziś to ona zrobi jej cesarkę, no i zrobiła ot tak, a inne babki mordują się godzinami bo z cesarką czekają do ostatniej chwili masakra Dziś na wizycie u gina musiałam pytać się czy tam gdzie idę na to dokładne usg w 1 tyg jest dobre USG i czy mam iść gdzieś prywatnie. Masakra muszę o wszystkim sama myśleć.Chciałabym mieć chociaż z tym święty spokój. A Ty ciesz się tym że masz świetną opiekę i święty spokój ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() Tak jak Wy jestem utrzymanką hmmmmm ale to seksownie brzmi
|
||
|
|
|
#4019 |
|
Raczkowanie
|
iwona, a ty Do Lublina dla tej poloznej chcesz? A wyrobisz sie:P Czy macie tam jakas rodzine?[/QUOTE]
pochodzę z tamtąd, więc całą rodzina no i zamierzam siedzieć nad jeziorem jak tylko się ciepło zrobi a z tamtąd do wawy 200km a do lublina 40km )) a ze szpitala znów nad jeziorko![]() żebym nie była taka bez "wspomagania" zamierzam wynająć położną z konkretnego szpitala i pojedynczą salę na poród rodzinny stwierdziłam, że lepiej połozną niż lakarza bo ona jest z nami prze najgorsze i CAŁY CZAS, a lekarz tylko na "chwilę" dodatkowo mam lekkie "znajomośc" ))))a oczywiście jak to wyjdzie to nie mam pojęcia, ale ja jak nie mam zaplanowane to chora chodzę ))a może urodze 2 miesiące przed czasem w warszawie??? okaże się w praniu ))strasznie Wam wspólczuję tych przejść z NFZ. ja mam służbowy medicover i jestem mega zadowolona ![]() aaa! z ciekawości dowiadywałam się ile kosztuje poród w szpitalu w medicoverze- 12 000zł )))czywiście all inclusive co do dziewczyn z Wawki- to koniecznie musimy wspólny wypad nie tylko na basen uskutecznić. jak któraś ma jakiś pomysł to niech da znać iwona |
|
|
|
#4020 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny! Moge sie przylaczyc?
Troche was juz podczytuje, ale nie mialam odwagi sie odezwac Nazywam sie Justyna, mieszkam w uk, jestem z rocznika 87. Termin mam na 3/5 sierpnia, czyli to 10-11 tydzien. W sobote poszlismy na usg i widzialam juz mojego maluszka. Wspaniale uczucie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

.... ale jazda,pierwsze słyszę...ale fakt - z tymi cyckami to nie jest łatwo...no to trzymam
żeby tym razem takich niespodzianek nie było.

I tak sobie myslę, że wolałabym chyba to, niż cięcie... brrr...

trzymam kciuki za kolejne staranka. Trzymaj sie kochana