|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Ja czekam właśnie na mężulka, zaraz będzie
. Dziewczyny a mnie znowu brzuch jak na @ zaczął boleć, dodatkowo krzyż...masz Ci los... .Cytat:
.Cytat:
. A jak się przeziębisz, to nie możesz też iść do rodzinnego . Faktycznie, straszny wysiłek napisać Tobie to skierowanie...kobiecie w ciąży przysługuje darmowa opieka zdrowotna, a to znaczy, że i takie skierowania mamy dostawać bez problemu...moze trzeba oświecić doktorka .A nie możesz iść do innego lekarza w przychodni - nie będziesz musiała się denerwować tym doktorem więcej... |
||
|
|
|
#2312 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Dzięki dziewczyny
mam pyt odnośnie pielęgnacji nosa, kupujecie już jakieś spraye dla dzidzi, np NaseFrida spray do nosa, tego używa się codziennie, czy tylko wtedy, gdy coś się dzieje? robię zamówienie, a jestem "zielona" w tych sprawach |
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
agape mi to obojętne
, poczekajmy na ligotkę i wspólnie się zastanowimy...........
|
|
|
|
#2314 |
|
Rozeznanie
|
moj Tz juz w domku... od jutra ma urlop, ja wieczorem jutro idę do szpitala a w srodę cc... mam mega stresa juz.
Ja na razie nie znalazłam żadnego rozstępu, pewnie będą się robić dopiero po. Tak mialam wczesniej, wtedy mega smarowanko i takie malutkie udalo sie rozjasnic i nie widac nic... |
|
|
|
#2315 |
|
Zadomowienie
|
ja mam NoseFrida i tam pisze żeby 2x dziennie aplikować i tak też nam położna na SR mówiła żeby conajmniej 1x dziennie np. po kąpieli
|
|
|
|
#2316 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2319 |
|
Rozeznanie
|
dzięki... na pewno się przydadzą... i poproszę Tż żeby wysłał Wam smska jak juz cos bedzie wiadomo
|
|
|
|
#2320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to trzymaj się dzielnie a my czekamy na wieści |
|
|
|
|
#2321 |
|
Rozeznanie
|
Agape ten recznik super sprawa
, ja chce dla tesciowej podwojna ramke kupic, tam zdjecia dziewczyn wrzuce, plus jakis chyba kosmetyk, albo po kwiatku do tego.Moi dostana same kartki, bo za daleko mieszkaja, paczke posylalam na swieta, a teraz jakos i sily i czasu brak, o funduszach nie wspominajac , bo z samym prezentem paczki nie posle.A, mama urodziny w lutym ma, ale tu pojde na latwizne, wysle jej pieniadze i niech sobie sama cos kupi. Od najmlodszej nic nie dostana, bo ona w brzuszku jeszcze .Kurcze dziewczyny tak dlugo zadanie robia, ze mnie zaraz poniesie, bo one tak robia, zeby nie robic .Cytrynko wspolczuje boli, ale u Ciebie blizej niz dalej, wiec nigdy nie wiadomo kiedy cos sie rozwinie .Ja rozstepow poki co nie mam, poprzednio tez nie mialam, a przyznaje ze smaruje sie od wielkiego dzwonu, jak mi sie przypomni, jakos leniwa jestem. Z depilacja tez sie zastanawiam, czy nie skonczyc, bo ostatnio wpadlam na cudowny pomysl uzycia jednorazowego aparatu od TZ, ze niby szybciej i mniej bolesnie, i tak sie pozacinalam, ze wstyd bylo lekarce sie pokazac
|
|
|
|
#2322 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Trzymaj się dzielnie w takim razie .Cytat:
.marleen32 - moja mama też z Lutego jest...ja w zeszłym roku kupiłam jej i ojczymowi bilety do kina i bardzo im się prezent spodobał, ale w tym roku kompletnie weny nie mam też... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-10 o 17:11 |
||
|
|
|
#2323 |
|
BAN stały
|
dewi będziemy trzymać kciuki
![]() cytrynko to może wkrótce powitasz jednak swojego maluszka...? ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- a te ręczniki - super prezent! |
|
|
|
#2324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Ciekawe, jak u Ciebie rozwinie się akcja - Gabi mały uparciuszek jest .
|
|
|
|
|
#2325 |
|
Raczkowanie
|
zniknąć z forum w wekend a tu tyle się dzieje... magdaka i gosiaczek- gratuluje
![]() hmm. Jelly37- no cóż, dla mnie też dziwne to wszystko było, modelowy przykład rodziny, tyle spędzonego czasu na forum! ja sie często zastanawiam jak kobietki które mają dzieci tyle czasu spędzają na forum- wybaczcie, ale jestem na zwolnieniu już 3 miesiące i naprawde ciężko jest mi za Wami nadążyć, często mam włączonego kompa i w zakładkach mam włączone forum, ale to niestety nie jest wyznacznikiem, że jestem przy kompie! mam też inne zajęcia, a już po wekendzie zwykle spędzonym aktywnie siedzę i nie nadążam Was czytać! wczoraj zaczełam nadrabiać, przeczytałam cały opis zbliżającego się porodu Jelly, troche się nakręciłam, ale zdjecie dziecka chwile po porodzie z wagą 2500g wyglądające na min. miesięcznego bobasa- nie przeszło! Po tym zdarzeniu normalnie żałuję, że na zwolnieniu nie przeczytałam żadnej fajnej książki, a wolny czas spędzałam na forum próbując Was dogonić! trudno, oby jak najmniej takich osób nam się tu przyplątywało! kopikos- oczywiście napisze prv jak wspominam poród w tym szpitalu! jakie macie elektroniczne nianie!zastanawiam się nad sensem jej kupna!Moi rodzice mieszkają na parterze ja na piętrze, gdybym chciała zejść ugotować obiad to przydało by się takie urządzenie! co się dzieje z muron, czyżby była aż tak zaabsorbowana Kalinką?? Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2011-01-10 o 17:30 |
|
|
|
#2326 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
) i foteczki widziałam. A wyprawkę jaką wam dali? Zdjęcei tż z małą prześliczne Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no z cesarką to tak jest że nie ma niespodzanki co do terminu ale znowu ten stres bo wiesz kiedy ta godzina 0, haha a za to sn niespodziana duża ale nerwy jak się po terminie wydłuża. Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2011-01-10 o 17:41 |
||||||
|
|
|
#2327 |
|
Zadomowienie
|
dewi, w takim razie trzymamy kciuki!!!
Właśnie, a gdzie Muron? No a ja właśnie zaliczyłam wku**ienie ![]() ![]() moja ginka po raz n-ty zapomniała zlecić mi jakieś badanie i całe szczęście, że kobita w laboratorium spytała, czy miałam to już robione (odczyn jakiegoś kogoś na C). No nie miałam. A lekarz pani nie zlecił? No nie. To bardzo dziwne, bo w ciąży się to robi. Aha, no to zrobię jak tak, bo to ostatnie badania w ciąży przecież już. No i mi wyszło, że mam alloprzeciwciała do antygenów krwinek czerwonych. Cokolwiek by to oznaczało. Mój mąż odbierał dzisiaj wyniki, laborantka mówiła, że jeśli potrzebowałabym krwi, to byłyby problemy. Na szczęście nie jest to zagrożenie dla dziecka... ale dla mnie - jakby co - już tak.Całe szczęście, że moja ginka chora i odwołała jutrzejszą wizytę. Pójdę do kogoś innego i zobaczymy... Miała któraś to badanie? Co to dokładnie oznacza? Bo ja nie bardzo mogę znaleźć w necie, jakie to niesie ze sobą konsekwencje... już wiem: odczyn Coombsa
Nadzieja umiera ostatnia... http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png Kasia Edytowane przez olbka Czas edycji: 2011-01-10 o 17:56 |
|
|
|
#2328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam - http://www.ceneo.pl/8512704 bardzo fajna
|
|
#2329 |
|
Raczkowanie
|
laski ale wy dobre jesteście (własnie przeczytałam wszytkie stronki od wczoraj wieczora) - chodzi mi o tą sprawę z jelly i o te wasze podejrzenia, ja to w sumie do czasu aż to wszytko nie wyszło to nie miałam jakichś takich podejrzeń. Troche to jej życie kolorowe było i ta sprawa z tą córką - że mamuśka tak wszystko akceptowała i jeszcze się cieszyła z tego, no bądzmy szczerzy normalnie się to nie zdarza, no ale może... A wy to już wszcesniej coś wyniuchałyście... Swoją drogą ktoś kto to wszytko wymyśla chyba się marnuje, bo może lepiej zacząć pisać jakies książki fanastyczne. Jakoś mi to siedzi w głowie cały czas... eh widać nie mam jeszcze takiego doświadczenia wizażowego jak wy.
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olbka ale odczyn Coombsa to sie robi jak kobieta ma ujemną grupę krwi a facet dodatnią. Ja nie robiłam bo ja mam krew plusa. E-rosa no i co z tobą teraz, bo ja podejrzewam u siebie że też mi termin przejdzie. I nie wiem co będzie. A co ci lekarz powiedział, masz sie zgłosić do szpitala? |
|
|
|
|
#2331 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=gosiaczek071;242838 56]Zyrafko opieka super! Naprawdę. Poza 1 pielegniara na IP i jedna babka co mi odmówiła wczoraj jak chciałam kubę zostawić na noc( ale w końcu i tak się udało) to wszyscy są super, pomocni bardzo, salowe fajne i nawet studentki ok. I moj lekarz jest wiec ja jestem zadowolona
lezalam do dziś do 14 na sali 4 os-katorga jak dla mnie!!! Bobasy płaczą jeden przez drugiego a w nocy matki chrapia jedna przez druga. Ja mam lekki sen wiec nie spalam za bardzo. Chwile przed 15 przenioslam się do tej płatnej sali VIP i jestem zachwycona mimo, ze leze tu dopiero ok pól godziny. Mam swoje wc i prysznic, przewijak, wanne dla malucha- ale raczej nie będę korzystać, stolik, czajnik, fotel do karmienia, 2 krzesła i wieszak Aha i tv Nie jest tak duszno jak w tamtych salach No i przyznam ze poczułam tu wielka ulgę ze w końcu mam spokój. Kuba z tamtych wszystkich dzieci najbardziej spokojny, nie wrzszczy tak opetanie jak tamte No i śpi ładnie. Karmie go co 3 godz mieszanka po 30ml i w międzyczasie podaje cycka b nie mam jeszcze dużo mleka i muszę pobudzac laktzcje. Ale jestem strasznie szczęśliwa ze umiał chwycić pierś i póki co mam zbędne 2 op nakladek. Oo własnie zauważyłam jeden minus sali: jest tuż przy sali gdzie leżą wszystkie noworodki wiec słychać płacze ale Moze przywykne do tego przutlumionego skowytu. Kuba stracił znów na wadze, dziś ma 3360 i podbił ma ślad zoltaczki na plecach a to ponoć za wcześnie, prawidłowo powinien mieć w 3 dobie a nie 2. No ale zobaczymy jutro. Ja jestem umordowana bolacym brxuchem. Niestety jadę na ketonalu bo nie daje rady, dziś dorwalam mojego gina i mówił ze na oddziale całym tylko ja miałam taka niefajna operacje- przez te zrosty. O ile dobrze zrozumiałam to macica przyrosla do powlok brzusznych i trzeba było to rozcinac. Fuj... Znów mi założyli wenflon i antybiotyk dozylny wiec nie wiadomo czy wyjdę w środę. O to super. Dziękuję za odpowiedź. Ja też jestem nastawiona na tą jednoosobową salę. Mam tam umówioną położną bardzo sympatyczna ale byłam ciekawa jak reszta personelu. Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Kuby no i szybkiego powrotu do domku. Dziewczyny jak byłam na spotkaniu z położną to poleciła mi łykać olej z wiesiołka (oeparol) 3x2 tabletki dziennie. Powiedziała mi że że bardzo ułatwiają poród szczególnie ze wspomnianymi tu liśćmi malin. Poszukałam w necie i rzeczywiście wygląda na to że coś jest na rzeczy. Ja w każdym razie piję herbatkę i łykam wiesiołka. |
|
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
kończą mi się witaminki i chciałam teraz coś DHA kupić, możecie polecic?? Bo nawet nie wiem po jakich nazwach szukać...
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() złapałam doła jak stąd do Chin
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
Musze sie pochwalic, właśnie zamówiłam na allegro reszte rzeczy dla maluszka i dla siebie
Jeszcze tylko zakupie śpioszki dla małej, chcę takie ze śmiesznym napisem"córunia tatusia" czy cos w tym stylu by mężowi przyjemnośc zrobić. I jeszcze dla mnie klapki pod prysznic, szlafrok , reczniki, kosmetyczka i kosmetyki do szpitala, tantum rosa i bepanthen i wsio... A dla Nadii sól fizjologiczna, spirytus do pępuszka, linomag i to bedzie wszystko Ps. lilijko jeszcze raz dziekuje za namiary na tego taniego sprzedawce Strasznie dziś mnie boli krocze gdy wstaje,jest mi strasznie cięzko się ruszyć i po siusianiu przed chwila strasznie zakuło mnie podbrzusze, ponadto dośc często dzis miewam skurcze
|
#2335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie sie wydaje że to ściema, naciągnęli cię na badanie niepotrzebne, a jeszcze się nie zna babka na wynikach i cię nastraszyła |
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
agape taki ręcznik to fajna sprawa.....
ja mam witaminy prenatal classic, ale wiem, że z tej serii są z DHA, więc poszukaj na dozCo do muron na odchowalni opisała sytuację z Kalinką. Z tego co tam wyczytałam to skończyło się na MM, bo pomimo karmienia piersią mała traciła za dużo na wadze no i teraz musi ją często ważyć. olbka ja mam gr. krwi A Rh+ i tak jak dziewczyny piszą Odczyn Combsa robi się wtedy, gdy jest konflikt........... mi gin nie zlecił tego badania, ponadto na początku ciąży w laboratorium pani mi powiedziała, że osoby, które już mają oryginalne badania na grupę krwi (chodzi o kobiety w ciąży) nie muszą tego powtarzać. Często też się zdarza, że w ciąży wychodzą jakieś przekłamania w takich wynikach.... |
|
|
|
#2338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam obecnie Prenatal DHA, polecam, koszt ok 35 zł, jest jeszcze z Feminatal DHA (Femibion), ale ostanio kupowałam go po prawie 60 zł :/
|
|
|
#2339 |
|
Rozeznanie
|
Olbka ja nie pomoge, bo tu nie robia badan na odczyn Combsa, albo moze robia, jak ktos minusowa grupe ma, my z mezem mamy plusowa i obydwoje ta sama
.Justine Gratuluje zakupow , mi niedawno TZ przywiozl paczke z torba do wozka i kocykiem, i super zadowolona jestem .Ja, mam malo rzeczy dla malej, jak tak porownam z Wami, sudocrem kupilam, bo czasem przy starszych corkach uzywam, ale tak zadnych masci, bepanthen przy jednej dzialala, przy drugiej nie, recznikow ekstra do szpitala nie kupuje, ale dla malej pokupilam nowe, plus TZ ostatnio zaszalal i tez jej dwa dokupil, bo widzial z piaskowym ludkiem i nie mogl sie powstrzymac .A, tak mysle, ze chyba mam wszystko, dobrze ze tu do szpitala, za duzo rzeczy nie potrzeba , ja klapkow pod prysznic nie biore, bo nie lubie, licze tez na pojedynczy pokoj (tak mi polozna obiecala), to wtedy wymyje ten prysznic porzadnie, zanim pod niego wejde .Rany spiaca jestem jak nie wiem co, a tu do wieczora jeszcze troche, teraz TZ wyslalam, zeby dziewczyn pilnowal przy zadaniach, a ja odpoczywam sobie. Ale "gosci" tu mamy, az 9 szok
|
|
|
|
#2340 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam podły nastrój, przerzucam na męża swoje humory, frustracje, jestem niesprawiedliwa. czuję się podłą babą i ryczeć mi się chce. boże. i rybę przesoliłam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

. Dziewczyny a mnie znowu brzuch jak na @ zaczął boleć, dodatkowo krzyż...masz Ci los...
.
Jak patrzę na moje zdjęcia, to widzę że poszerzyłam się w każdą stronę. Wczoraj jak goliłam nogi to zauważyłam, że na łydkach mi się drobne rozstępy zrobiły... :/
przecież to już chyba lekka przesada
. A jak się przeziębisz, to nie możesz też iść do rodzinnego

dziękujemy bardzo. Fajnie jest mieć znajomego fotografa.
Jeśli ktoś jest ewidentnie chamski i obchodzi się jak z kawałkiem mięsa to inna sprawa.