W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 16:19   #2311
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Ja czekam właśnie na mężulka, zaraz będzie. Dziewczyny a mnie znowu brzuch jak na @ zaczął boleć, dodatkowo krzyż...masz Ci los....

Cytat:
Napisane przez Katarina89 Pokaż wiadomość
A tu macie brzuszek w 39tc i 6 dniu, czyli dzisiaj Jak patrzę na moje zdjęcia, to widzę że poszerzyłam się w każdą stronę. Wczoraj jak goliłam nogi to zauważyłam, że na łydkach mi się drobne rozstępy zrobiły... :/
Te rozstępy to przekleństwo ciąży jest...jak nie na nogach, to na brzuchu, jak nie na brzuchu, to na piersiach...masakra...ja te swoje 3 na brzuchu ciągle smaruję, mama mnie pocieszyła, że jak brzuch się wciągnie, to może ich widać nie będzie.

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
ja dzis chodzę mega wkur... bo inaczej napisać niestety nie mogę, poszłam do internisty, żeby mi skierowanie wypisał na morfologie, bo wydaje mi się, że mam kiepską a do wizyty gina chciałabym miec ( ostatanią miałam pod koniec listopada i hemoglobina była na granicy), to mi powiedział, że mi nie da bo moim lekarzem pierwszego kontaktu jest ginekolog teraz a nie on, normalnie wyszłam znowu zaryczana możecie mi podpowiedzieć co mogę zrobic z tym lekarzem, nie zostawie tego tak, już któryś raz z kolei odsyła mnie z kwitkiem bo coś bo mi się nie należy, no ja pier...przeciez nie przyszłam go prosic o gwizadkę z nieba

jeszcze mi teść na nerwach zagrał, nic nie ustalił ze mną, sam po amelke poszedł a ja jak idiotka z jęzorem na wierzchu zdziwiona, że dziecka nie ma ehh niech mi juz wyjedzie i dupy nie truje, bo dziada zastrzele...ostatanio wypalił do amelki, czy ja ją bije przecież to już chyba lekka przesada
Bez przesady - to by znaczyło, że w ciąży kobieta ma się tylko u ginka leczyć. A jak się przeziębisz, to nie możesz też iść do rodzinnego. Faktycznie, straszny wysiłek napisać Tobie to skierowanie...kobiecie w ciąży przysługuje darmowa opieka zdrowotna, a to znaczy, że i takie skierowania mamy dostawać bez problemu...moze trzeba oświecić doktorka.
A nie możesz iść do innego lekarza w przychodni - nie będziesz musiała się denerwować tym doktorem więcej...

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 16:20   #2312
madelinem
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Dzięki dziewczyny

mam pyt odnośnie pielęgnacji nosa,
kupujecie już jakieś spraye dla dzidzi, np NaseFrida spray do nosa,
tego używa się codziennie, czy tylko wtedy, gdy coś się dzieje?

robię zamówienie, a jestem "zielona" w tych sprawach
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 16:24   #2313
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

agape mi to obojętne , poczekajmy na ligotkę i wspólnie się zastanowimy...........
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 16:30   #2314
dewi
Rozeznanie

moj Tz juz w domku... od jutra ma urlop, ja wieczorem jutro idę do szpitala a w srodę cc... mam mega stresa juz.

Ja na razie nie znalazłam żadnego rozstępu, pewnie będą się robić dopiero po. Tak mialam wczesniej, wtedy mega smarowanko i takie malutkie udalo sie rozjasnic i nie widac nic...
Stary 2011-01-10, 16:30   #2315
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

ja mam NoseFrida i tam pisze żeby 2x dziennie aplikować i tak też nam położna na SR mówiła żeby conajmniej 1x dziennie np. po kąpieli

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 16:33   #2316
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
ja mam NoseFrida i tam pisze żeby 2x dziennie aplikować i tak też nam położna na SR mówiła żeby conajmniej 1x dziennie np. po kąpieli
aha, dziękuje
to zamawiam
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 16:35   #2317
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
moj Tz juz w domku... od jutra ma urlop, ja wieczorem jutro idę do szpitala a w srodę cc... mam mega stresa juz.

Ja na razie nie znalazłam żadnego rozstępu, pewnie będą się robić dopiero po. Tak mialam wczesniej, wtedy mega smarowanko i takie malutkie udalo sie rozjasnic i nie widac nic...
to trzymam kciuki
Stary 2011-01-10, 16:45   #2318
agape
Zadomowienie

macie jakieś pomysły na prezenty dla Babci i Dziadka?? co myślicie o takim ręczniku?

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-10, 16:55   #2319
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
to trzymam kciuki
dzięki... na pewno się przydadzą... i poproszę Tż żeby wysłał Wam smska jak juz cos bedzie wiadomo
Stary 2011-01-10, 16:57   #2320
gabishing
Rozeznanie

Cytat:

to trzymaj się dzielnie a my czekamy na wieści
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 17:08   #2321
marleen32
Rozeznanie

Agape ten recznik super sprawa , ja chce dla tesciowej podwojna ramke kupic, tam zdjecia dziewczyn wrzuce, plus jakis chyba kosmetyk, albo po kwiatku do tego.
Moi dostana same kartki, bo za daleko mieszkaja, paczke posylalam na swieta, a teraz jakos i sily i czasu brak, o funduszach nie wspominajac , bo z samym prezentem paczki nie posle.
A, mama urodziny w lutym ma, ale tu pojde na latwizne, wysle jej pieniadze i niech sobie sama cos kupi.
Od najmlodszej nic nie dostana, bo ona w brzuszku jeszcze .
Kurcze dziewczyny tak dlugo zadanie robia, ze mnie zaraz poniesie, bo one tak robia, zeby nie robic .
Cytrynko wspolczuje boli, ale u Ciebie blizej niz dalej, wiec nigdy nie wiadomo kiedy cos sie rozwinie .
Ja rozstepow poki co nie mam, poprzednio tez nie mialam, a przyznaje ze smaruje sie od wielkiego dzwonu, jak mi sie przypomni, jakos leniwa jestem.
Z depilacja tez sie zastanawiam, czy nie skonczyc, bo ostatnio wpadlam na cudowny pomysl uzycia jednorazowego aparatu od TZ, ze niby szybciej i mniej bolesnie, i tak sie pozacinalam, ze wstyd bylo lekarce sie pokazac
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 17:09   #2322
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

O kurczę...no ja bym już pewnie po ścianach chodziła ze stresu. Trzymaj się dzielnie w takim razie. Dobrze, że TŻ ma urlop, na pewno raźniej Tobie będzie...miłego wieczorku...ostatni w dwójeczkę, z Maluchem w brzuchu.

Cytat:
macie jakieś pomysły na prezenty dla Babci i Dziadka?? co myślicie o takim ręczniku?
Fajny pomysł z tym ręcznikiem...może też kupię taki mojej babci. W lutym jedzie do sanatorium, to się jej przyda, jak ulał.

marleen32
- moja mama też z Lutego jest...ja w zeszłym roku kupiłam jej i ojczymowi bilety do kina i bardzo im się prezent spodobał, ale w tym roku kompletnie weny nie mam też...

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-10 o 17:11
Stary 2011-01-10, 17:15   #2323
make_up_istka
BAN stały

dewi będziemy trzymać kciuki

cytrynko to może wkrótce powitasz jednak swojego maluszka...?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

a te ręczniki - super prezent!
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 17:19   #2324
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
dewi będziemy trzymać kciuki

cytrynko to może wkrótce powitasz jednak swojego maluszka...?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

a te ręczniki - super prezent!
Nie wiem, mi już wszyscy to wróżą, a ja się wolę nie nastawiać...chociaż już się nie mogę doczekać Małego. Na razie mężulek mnie masuje, ruszamy zaraz na spacer.

Ciekawe, jak u Ciebie rozwinie się akcja - Gabi mały uparciuszek jest.

Stary 2011-01-10, 17:27   #2325
mika_am
Raczkowanie

zniknąć z forum w wekend a tu tyle się dzieje... magdaka i gosiaczek- gratuluje
hmm. Jelly37- no cóż, dla mnie też dziwne to wszystko było, modelowy przykład rodziny, tyle spędzonego czasu na forum! ja sie często zastanawiam jak kobietki które mają dzieci tyle czasu spędzają na forum- wybaczcie, ale jestem na zwolnieniu już 3 miesiące i naprawde ciężko jest mi za Wami nadążyć, często mam włączonego kompa i w zakładkach mam włączone forum, ale to niestety nie jest wyznacznikiem, że jestem przy kompie! mam też inne zajęcia, a już po wekendzie zwykle spędzonym aktywnie siedzę i nie nadążam Was czytać! wczoraj zaczełam nadrabiać, przeczytałam cały opis zbliżającego się porodu Jelly, troche się nakręciłam, ale zdjecie dziecka chwile po porodzie z wagą 2500g wyglądające na min. miesięcznego bobasa- nie przeszło!
Po tym zdarzeniu normalnie żałuję, że na zwolnieniu nie przeczytałam żadnej fajnej książki, a wolny czas spędzałam na forum próbując Was dogonić!
trudno, oby jak najmniej takich osób nam się tu przyplątywało!
kopikos- oczywiście napisze prv jak wspominam poród w tym szpitalu!

jakie macie elektroniczne nianie!zastanawiam się nad sensem jej kupna!Moi rodzice mieszkają na parterze ja na piętrze, gdybym chciała zejść ugotować obiad to przydało by się takie urządzenie!

co się dzieje z muron, czyżby była aż tak zaabsorbowana Kalinką??

Edytowane przez mika_am
Czas edycji: 2011-01-10 o 17:30
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 17:33   #2326
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
e rosa, ja też po ktg dzisiaj i też 0 skurczy. Kiedy masz termin porodu bo ja teoretycznie na 15 kwietnia. Z tym, ze niy ciąża młodsza o około tydzień - 2 ale nie wiem co z tą wiedza zrobią lekarze.
ja na wczoraj miałam

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Wiesz co... Ja tam widziałam ludzi czasem przemykających w tych zielonych fartuchach. Ewentualnie pod drzwiami można chyba pogadać. Za to jeśli ktoś Ci coś ma do przekazania to nie ma najmniejszego problemu - podadzą.

Muszę się pochwalić, że moja Ala była pierwszym niemowlakiem, jaki urodził się w naszej gminie. Gratulowała nam sama burmistrzowa. A zdjęcie w Krakowskiej było fatalne.
a no czytałam na portalu, (a już nie mówie na jakim bo cholera wie kto to czytałam, a Ty bedziesz najlepiej wiedzieć o jaki chodzi ) i foteczki widziałam. A wyprawkę jaką wam dali? Zdjęcei tż z małą prześliczne

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
No widzisz - dzidziusiowi dobrze w brzuszku...nie ma rady - musisz czekać cierpliwie Kochana.
no niestety nie ma rady musimy czekac dalej, byle by się w końcu zdecydował na samodzielne wyjście. Dobrzez mu w brzuszku, wczoraj się z tatusiem bawił - dzidzuś wypinał nóżkę to tż go smyrał, to dzidziuś za chwilę z drugiej strony i tak w kółko. W końcu pytam tż czy się dobrze bawi? bo on się cieszy a ja to wszystko czuje od środka i jeszcze jak tż łaskocze po brzuchu... ale słodkie to było

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Aha bo któraś z was odnosząc się do tej afery z jelly napisała ze to nie normalne zaraz po porodzie siedzieć na forum. No i nie chce żebyście sobie coś o mnie pomyslaly- ja mam iPhone z dostępem do neta i tu jest sieć dlatego tak szybko napisałam. Po cc i tak lezalam w łóżku to z nudów napisałam, młody nakarmiony a spać i tak się nie dało.
wiesz to co innego jak zaglądniesz co jakiś czas coś napiszesz - wiadomo jak masz możliwości a leżysz przykłuta do łóżka to dlaczego nie, ale nie zaraz po porodzie i siedzieć praktycznie non stop, no i potem z tym mężem - relacja na żywo z tragicznie pogarszającego się stanu żony

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Te rozstępy to przekleństwo ciąży jest...jak nie na nogach, to na brzuchu, jak nie na brzuchu, to na piersiach...masakra...ja te swoje 3 na brzuchu ciągle smaruję, mama mnie pocieszyła, że jak brzuch się wciągnie, to może ich widać nie będzie.
ja mam całe pośladki już popękane - na piersiach też mi widać, a ostanio to i na brzuch z boku się pojawił ale taki malutki,, kórcze mam nadzieję że choć z tych piersi i brzucha jakoś znikną albo zbledną - bo z tyłkiem to chyba nie ma szans - oststnio stwierdziłąm że stringów to już chyba nie założe

Cytat:
Dzięki dziewczyny

ja kupiłam sól fizjologiczną i wodę morską z firmy MARIMER, własciwie nie wiem czego będe używać, myśle że w szpitalu mi powiedzą co i jak...

Cytat:
no z cesarką to tak jest że nie ma niespodzanki co do terminu ale znowu ten stres bo wiesz kiedy ta godzina 0, haha a za to sn niespodziana duża ale nerwy jak się po terminie wydłuża.

Edytowane przez e_rosa
Czas edycji: 2011-01-10 o 17:41
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 17:53   #2327
olbka
Zadomowienie

dewi, w takim razie trzymamy kciuki!!!
Właśnie, a gdzie Muron?

No a ja właśnie zaliczyłam wku**ienie moja ginka po raz n-ty zapomniała zlecić mi jakieś badanie i całe szczęście, że kobita w laboratorium spytała, czy miałam to już robione (odczyn jakiegoś kogoś na C). No nie miałam. A lekarz pani nie zlecił? No nie. To bardzo dziwne, bo w ciąży się to robi. Aha, no to zrobię jak tak, bo to ostatnie badania w ciąży przecież już. No i mi wyszło, że mam alloprzeciwciała do antygenów krwinek czerwonych. Cokolwiek by to oznaczało. Mój mąż odbierał dzisiaj wyniki, laborantka mówiła, że jeśli potrzebowałabym krwi, to byłyby problemy. Na szczęście nie jest to zagrożenie dla dziecka... ale dla mnie - jakby co - już tak.

Całe szczęście, że moja ginka chora i odwołała jutrzejszą wizytę. Pójdę do kogoś innego i zobaczymy...

Miała któraś to badanie? Co to dokładnie oznacza? Bo ja nie bardzo mogę znaleźć w necie, jakie to niesie ze sobą konsekwencje...

już wiem: odczyn Coombsa

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia

Edytowane przez olbka
Czas edycji: 2011-01-10 o 17:56
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:00   #2328
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
zniknąć z forum w wekend a tu tyle się dzieje... magdaka i gosiaczek- gratuluje
hmm. Jelly37- no cóż, dla mnie też dziwne to wszystko było, modelowy przykład rodziny, tyle spędzonego czasu na forum! ja sie często zastanawiam jak kobietki które mają dzieci tyle czasu spędzają na forum- wybaczcie, ale jestem na zwolnieniu już 3 miesiące i naprawde ciężko jest mi za Wami nadążyć, często mam włączonego kompa i w zakładkach mam włączone forum, ale to niestety nie jest wyznacznikiem, że jestem przy kompie! mam też inne zajęcia, a już po wekendzie zwykle spędzonym aktywnie siedzę i nie nadążam Was czytać! wczoraj zaczełam nadrabiać, przeczytałam cały opis zbliżającego się porodu Jelly, troche się nakręciłam, ale zdjecie dziecka chwile po porodzie z wagą 2500g wyglądające na min. miesięcznego bobasa- nie przeszło!
Po tym zdarzeniu normalnie żałuję, że na zwolnieniu nie przeczytałam żadnej fajnej książki, a wolny czas spędzałam na forum próbując Was dogonić!
trudno, oby jak najmniej takich osób nam się tu przyplątywało!
kopikos- oczywiście napisze prv jak wspominam poród w tym szpitalu!

jakie macie elektroniczne nianie!zastanawiam się nad sensem jej kupna!Moi rodzice mieszkają na parterze ja na piętrze, gdybym chciała zejść ugotować obiad to przydało by się takie urządzenie!

co się dzieje z muron, czyżby była aż tak zaabsorbowana Kalinką??
Muron chyba juz na odchowalni

ja mam - http://www.ceneo.pl/8512704 bardzo fajna
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:12   #2329
e_rosa
Raczkowanie

laski ale wy dobre jesteście (własnie przeczytałam wszytkie stronki od wczoraj wieczora) - chodzi mi o tą sprawę z jelly i o te wasze podejrzenia, ja to w sumie do czasu aż to wszytko nie wyszło to nie miałam jakichś takich podejrzeń. Troche to jej życie kolorowe było i ta sprawa z tą córką - że mamuśka tak wszystko akceptowała i jeszcze się cieszyła z tego, no bądzmy szczerzy normalnie się to nie zdarza, no ale może... A wy to już wszcesniej coś wyniuchałyście... Swoją drogą ktoś kto to wszytko wymyśla chyba się marnuje, bo może lepiej zacząć pisać jakies książki fanastyczne. Jakoś mi to siedzi w głowie cały czas... eh widać nie mam jeszcze takiego doświadczenia wizażowego jak wy.
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:20   #2330
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
dewi, w takim razie trzymamy kciuki!!!
Właśnie, a gdzie Muron?

No a ja właśnie zaliczyłam wku**ienie moja ginka po raz n-ty zapomniała zlecić mi jakieś badanie i całe szczęście, że kobita w laboratorium spytała, czy miałam to już robione (odczyn jakiegoś kogoś na C). No nie miałam. A lekarz pani nie zlecił? No nie. To bardzo dziwne, bo w ciąży się to robi. Aha, no to zrobię jak tak, bo to ostatnie badania w ciąży przecież już. No i mi wyszło, że mam alloprzeciwciała do antygenów krwinek czerwonych. Cokolwiek by to oznaczało. Mój mąż odbierał dzisiaj wyniki, laborantka mówiła, że jeśli potrzebowałabym krwi, to byłyby problemy. Na szczęście nie jest to zagrożenie dla dziecka... ale dla mnie - jakby co - już tak.

Całe szczęście, że moja ginka chora i odwołała jutrzejszą wizytę. Pójdę do kogoś innego i zobaczymy...

Miała któraś to badanie? Co to dokładnie oznacza? Bo ja nie bardzo mogę znaleźć w necie, jakie to niesie ze sobą konsekwencje...

już wiem: odczyn Coombsa

Olbka ale odczyn Coombsa to sie robi jak kobieta ma ujemną grupę krwi a facet dodatnią. Ja nie robiłam bo ja mam krew plusa.

E-rosa no i co z tobą teraz, bo ja podejrzewam u siebie że też mi termin przejdzie. I nie wiem co będzie. A co ci lekarz powiedział, masz sie zgłosić do szpitala?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:22   #2331
zyrafa5
Raczkowanie

[QUOTE=gosiaczek071;242838 56]Zyrafko opieka super! Naprawdę. Poza 1 pielegniara na IP i jedna babka co mi odmówiła wczoraj jak chciałam kubę zostawić na noc( ale w końcu i tak się udało) to wszyscy są super, pomocni bardzo, salowe fajne i nawet studentki ok. I moj lekarz jest wiec ja jestem zadowolona

lezalam do dziś do 14 na sali 4 os-katorga jak dla mnie!!! Bobasy płaczą jeden przez drugiego a w nocy matki chrapia jedna przez druga. Ja mam lekki sen wiec nie spalam za bardzo. Chwile przed 15 przenioslam się do tej płatnej sali VIP i jestem zachwycona mimo, ze leze tu dopiero ok pól godziny. Mam swoje wc i prysznic, przewijak, wanne dla malucha- ale raczej nie będę korzystać, stolik, czajnik, fotel do karmienia, 2 krzesła i wieszak Aha i tv Nie jest tak duszno jak w tamtych salach No i przyznam ze poczułam tu wielka ulgę ze w końcu mam spokój. Kuba z tamtych wszystkich dzieci najbardziej spokojny, nie wrzszczy tak opetanie jak tamte No i śpi ładnie. Karmie go co 3 godz mieszanka po 30ml i w międzyczasie podaje cycka b nie mam jeszcze dużo mleka i muszę pobudzac laktzcje. Ale jestem strasznie szczęśliwa ze umiał chwycić pierś i póki co mam zbędne 2 op nakladek.

Oo własnie zauważyłam jeden minus sali: jest tuż przy sali gdzie leżą wszystkie noworodki wiec słychać płacze ale Moze przywykne do tego przutlumionego skowytu.

Kuba stracił znów na wadze, dziś ma 3360 i podbił ma ślad zoltaczki na plecach a to ponoć za wcześnie, prawidłowo powinien mieć w 3 dobie a nie 2. No ale zobaczymy jutro.

Ja jestem umordowana bolacym brxuchem. Niestety jadę na ketonalu bo nie daje rady, dziś dorwalam mojego gina i mówił ze na oddziale całym tylko ja miałam taka niefajna operacje- przez te zrosty. O ile dobrze zrozumiałam to macica przyrosla do powlok brzusznych i trzeba było to rozcinac. Fuj... Znów mi założyli wenflon i antybiotyk dozylny wiec nie wiadomo czy wyjdę w środę.

O to super. Dziękuję za odpowiedź. Ja też jestem nastawiona na tą jednoosobową salę. Mam tam umówioną położną bardzo sympatyczna ale byłam ciekawa jak reszta personelu. Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Kuby no i szybkiego powrotu do domku.

Dziewczyny jak byłam na spotkaniu z położną to poleciła mi łykać olej z wiesiołka (oeparol) 3x2 tabletki dziennie. Powiedziała mi że że bardzo ułatwiają poród szczególnie ze wspomnianymi tu liśćmi malin. Poszukałam w necie i rzeczywiście wygląda na to że coś jest na rzeczy. Ja w każdym razie piję herbatkę i łykam wiesiołka.
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:25   #2332
agape
Zadomowienie

kończą mi się witaminki i chciałam teraz coś DHA kupić, możecie polecic?? Bo nawet nie wiem po jakich nazwach szukać...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-10, 18:26   #2333
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Olbka ale odczyn Coombsa to sie robi jak kobieta ma ujemną grupę krwi a facet dodatnią. Ja nie robiłam bo ja mam krew plusa.
no i właśnie to mi się nie zgadza - ja mam A+. A i tak coś wyszło nie halo...

złapałam doła jak stąd do Chin

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:39   #2334
Justine1988
Zadomowienie

Musze sie pochwalic, właśnie zamówiłam na allegro reszte rzeczy dla maluszka i dla siebiej eszcze tylko męzulek na dniach zapłaci i czekam na paczke, potem pakuje torbę do szpitala.

Jeszcze tylko zakupie śpioszki dla małej, chcę takie ze śmiesznym napisem"córunia tatusia" czy cos w tym stylu by mężowi przyjemnośc zrobić.
I jeszcze dla mnie klapki pod prysznic, szlafrok , reczniki, kosmetyczka i kosmetyki do szpitala, tantum rosa i bepanthen i wsio...
A dla Nadii sól fizjologiczna, spirytus do pępuszka, linomag i to bedzie wszystko:jupi :juz nie duzo zostało.

Ps. lilijko jeszcze raz dziekuje za namiary na tego taniego sprzedawce

Strasznie dziś mnie boli krocze gdy wstaje,jest mi strasznie cięzko się ruszyć i po siusianiu przed chwila strasznie zakuło mnie podbrzusze, ponadto dośc często dzis miewam skurcze

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:41   #2335
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
no i właśnie to mi się nie zgadza - ja mam A+. A i tak coś wyszło nie halo...

złapałam doła jak stąd do Chin

mnie sie wydaje że to ściema, naciągnęli cię na badanie niepotrzebne, a jeszcze się nie zna babka na wynikach i cię nastraszyła
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:42   #2336
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
dziękujemy bardzo. Fajnie jest mieć znajomego fotografa.

Katarina - brzuszek spory, no ale to już końcówka. I sukienka idealna na "po".

Właśnie nie wiem, co z tym KTG. Ja miałam skurcz, że tylko wyć do księżyca, a KTG nic...

I dobrze robisz. Macie czas. Nie ma sensu takich spraw załatwiać w Twoim stanie, w stresie i pośpiechu. Teraz to lepiej wypoczywać. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

Wiesz, czasem się zastanawiam, co o tym myśleć - z jednej strony w jakimś stopniu się z obowiązku nie wywiązali. Z drugiej strony koncentrują się na pracy. Jeśli ktoś jest ewidentnie chamski i obchodzi się jak z kawałkiem mięsa to inna sprawa.
Trzymaj się tam, oby szybko poszło.
Dziekujęmam nadzieje, ze będzie dobrze.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:48   #2337
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

agape taki ręcznik to fajna sprawa..... ja mam witaminy prenatal classic, ale wiem, że z tej serii są z DHA, więc poszukaj na doz

Co do muron na odchowalni opisała sytuację z Kalinką. Z tego co tam wyczytałam to skończyło się na MM, bo pomimo karmienia piersią mała traciła za dużo na wadze no i teraz musi ją często ważyć.

olbka ja mam gr. krwi A Rh+ i tak jak dziewczyny piszą Odczyn Combsa robi się wtedy, gdy jest konflikt........... mi gin nie zlecił tego badania, ponadto na początku ciąży w laboratorium pani mi powiedziała, że osoby, które już mają oryginalne badania na grupę krwi (chodzi o kobiety w ciąży) nie muszą tego powtarzać. Często też się zdarza, że w ciąży wychodzą jakieś przekłamania w takich wynikach....
Stary 2011-01-10, 18:52   #2338
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

ja mam kupiony ten spray NaseFrida, ale nie wiem czy będę go używała codziennie, chyba tylko jak będzie potrzeba przeczyścić nosek. Bo tak na co dzień to mam też w ampułkach sól fizjologiczną, bardzo nam na SR polecali, można nią uszka czyścić, nosek, oczka przemywać.

Cytat:
kończą mi się witaminki i chciałam teraz coś DHA kupić, możecie polecic?? Bo nawet nie wiem po jakich nazwach szukać...
ja mam obecnie Prenatal DHA, polecam, koszt ok 35 zł, jest jeszcze z Feminatal DHA (Femibion), ale ostanio kupowałam go po prawie 60 zł :/
Stary 2011-01-10, 18:55   #2339
marleen32
Rozeznanie

Olbka ja nie pomoge, bo tu nie robia badan na odczyn Combsa, albo moze robia, jak ktos minusowa grupe ma, my z mezem mamy plusowa i obydwoje ta sama .
Justine Gratuluje zakupow , mi niedawno TZ przywiozl paczke z torba do wozka i kocykiem, i super zadowolona jestem .
Ja, mam malo rzeczy dla malej, jak tak porownam z Wami, sudocrem kupilam, bo czasem przy starszych corkach uzywam, ale tak zadnych masci, bepanthen przy jednej dzialala, przy drugiej nie, recznikow ekstra do szpitala nie kupuje, ale dla malej pokupilam nowe, plus TZ ostatnio zaszalal i tez jej dwa dokupil, bo widzial z piaskowym ludkiem i nie mogl sie powstrzymac .
A, tak mysle, ze chyba mam wszystko, dobrze ze tu do szpitala, za duzo rzeczy nie potrzeba , ja klapkow pod prysznic nie biore, bo nie lubie, licze tez na pojedynczy pokoj (tak mi polozna obiecala), to wtedy wymyje ten prysznic porzadnie, zanim pod niego wejde .
Rany spiaca jestem jak nie wiem co, a tu do wieczora jeszcze troche, teraz TZ wyslalam, zeby dziewczyn pilnowal przy zadaniach, a ja odpoczywam sobie.
Ale "gosci" tu mamy, az 9 szok
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 18:58   #2340
s_a_j
Rozeznanie

dziewczyny mam podły nastrój, przerzucam na męża swoje humory, frustracje, jestem niesprawiedliwa. czuję się podłą babą i ryczeć mi się chce. boże. i rybę przesoliłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości