|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Cytat:
Zachowanie lekarza - bulwersujące. Ja bym chciała pierwszy kontakt zmienić, a z dzieckiem to pewnie prywatnie...Prosić się też nie znoszę, dlatego w Karcie Ciąży nie miałam konsultacji lekarza ogólnego, bo on badań moczy i krwi nie ma. A po co mu to? Ja oczekiwałam, że mi wpisze ewentualne choroby (tj. brak takowych) i na co jestem uczulona. Tępak. Cytat:
![]() Cytat:
Dostaliśmy: pajaca, jakieś olbrzymie buciko-pantofle ( ), butlę AVENT 260 ml, zabawkę, ręcznik z kapturkiem, mydełko, oliwkę i krem NIVEA. Używam na razie tylko ręcznika, mydełka i trochę oliwki, ale położna w sumie mi odradziła, powiedziała, żeby sobie lepiej Oliatum kupić. Można też było na kablówce relację zobaczyć. Kazały nam położne sprzątnąć trochę przy łóżkach - tj. poukładać rzeczy, bo władza przychodzi. Śmieszne to było wszystko.Cytat:
Cytat:
Kruszynka maleńka z niego. Dużo wytrwałości. Już niedługo. Jakoś zleci i będzie wszystko ok. |
||||||
|
|
|
#2372 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
btw u mnie rozstepy zrobiły sie tylko po jednej stronie na wysokości kości miednicy, takie 3 krechy na pół palcucha, i pomimo, ze nie mam na całym, to i tak mi smutno, że się nie udało z tymi trzema ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratuluje przystojnego synka |
|||||
|
|
|
#2373 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja od spaceru czuję się tak sobie, wzięłam prysznic i nadal jest lipnie...oczywiście skurcze mam jak co wieczór, ale najgorzej mnie wkurza ból brzucha i krzyża...załamka normalnie...dodatkowo latam dziś do kibelka jak najęta...jak tak ma być do końca stycznia, to ja już teraz wymiękam
.Idę spać, dobrej nocy dla Was wszystkich Cytat:
Cytat:
. Od jutra nic, tylko brać się do roboty .A co do przeziębienia - uważaj na siebie - teraz najłatwiej choróbsko załapać, bo niby jest cieplej i od razu człowiek lżej się ubiera...wypij herbatkę z sokiem malinowym, albo z cytryną i do łóżeczka się rozgrzać. Cytat:
Cytat:
Dobra, ja zmykam! |
||||
|
|
|
#2374 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chce wstapic do klubu disneya, i mam dylemat miedzy duzymi ksiazkami Disneya, ktyore sama w przeszlosci zbieralam a tymi malymi ksiazeczkami dla dzieci disneya, kiedys byla tutaj o nich mowa.
Jak myslicie co lepsze? http://www.kkd.pl Dla lekarza kupilam w koncu cos zupelnie innego niz chcialam na poczatku. Piekny album o Polsce, duzego slicznego misia dla jego córki i ogromnego storczyka (dla zony ). Tylko nie wiem w co to zapakowac W celofan?? W kwiaciarnii mi sprzedadzą??Przepraszam za blędy i brak polskich znaków ale Mala zasypia mi na ramieniu
|
#2375 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój nawet nie znajduje swoich rzeczy w swojej szafce [choć stoi i się na nie gapi] Cytat:
Cytat:
|
|
#2377 |
|
BAN stały
|
mysiopez podobno takie skurcze mogą trwać ok.7-10 dni przed porodem. Ja swoje też do takich zaliczam. Tylko silne niesamowicie. Ale niezbyt bolesne.
ligotko jeśli br\zuch cały twardnieje i boli, to ja bym się na Twoim miejscu wybrała do lekarza szybko. Jak boli cały brzuch w czasie napinania się to może to być objaw porodu. Supernovaja mnie dałaś te tabletki z DHA ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytrynko ja coś czuję że ty niedługo urodzisz
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2379 |
|
Raczkowanie
|
ja w dobrej wierze
skleroza ciążowa to co, sesyjka w środę? ps. muron z kaliną w szpitalu chyba, na odchowalni pisała, ze małej żółtaczka nie przechodziła chyba? dobrej nocki babki, może dziś będzie nam dane się wyspać
|
|
|
|
#2380 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja nocke srednio dobrze przespalam, pozno usnelam, bo najstarsza miala atrakcje zoladkowe, co prawda TZ z nia siedzial, nie wiem do ktorej, ja usnelam cos po 23, ale i tak srednio wyspana sie czuje. Teraz TZ poszedl z mlodsza do szkoly, i zaraz do pracy, a ja jak zwykle wstalam ja wyszykowac,i tak sie zastanawiam, jak on da rade sam, jak w szpitalu bede .Co do humorow, ja Wam pisalam, ze zadnych nie mam, tymczasem wczoraj chyba cos w powietrzu bylo, bo pod wieczor nagle mi sie zmienilo, i TZ tez sie oberwalo, za nic w sumie ops:.Najpierw wscieklam sie, ze dziecko chore, a auto w naprawie, pozniej, ze ten grat tyle kosztuje, bo wyszlo 3 razy drozej jak liczylam, a TZ zaczal mi wymieniac, co jeszcze zrobic trzeba , no i tak go zjechalam, ze biedny nie wiedzial, o co mi chodzi , takze odwoluje, bo zrobilam sie humorzasta zolza![]() .Cytrynko idz moze do lekarza sprawdzic, mi brzuch twardnieje, ale jakos w miare normalnie, a skurcze czasem jakies sie pojawia, ale nie moge narzekac, ze bardzo mocne sa, w sumie wczoraj byly takie, ze zastanawialam sie, czy cos nie takiego zjadlam, czy to od bejbika .Lilijko zdrowka, mnie dzis kaszel obudzil, ale ja spie nie wlaczajac ogrzewania w sypialni, wiec pewno mam za swoje, juz TZ powiedzial, ze to dlatego malutka ma czkawke tak czesto, no i nastraszyli mnie, przeziebieniem ciazy, ale ja naprawde nie umiem w wyzszych temperaturach siedziec, mimo ze normalnie bez ciazy, to cieplolubna jestem. Marika super prezent , ja z mojej lekarki wcale zadowolona nie jestemEh, polski ginekolog rozpieszczal, mnie przez poprzednie ciaze , to ona sie wydaje olewatorka, ale faktycznie taka jest .Chocby usg, to na ubezpieczenie robi minute moze, a jak samemu sie placi, to wyjasniala ponad 20 minut .Ale poprzedni i tak lepiej robil, bo on liczyl dziecku paluszki, odpowiadal na wszystkie pytania, itd.., no ale za daleko facet gabinet ma ![]() Moja malusia znow ma czkawke, co ja na bank zdenerwuje zaraz .
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
witam się wtorkowo
lecę do krwiopijców oddać krew a potem do babci!!!! miłego dnia........ |
|
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
kolejna nieprzespana noc.. do 4 męczyły mnie skurcze.. a teraz spokój!!!! lece na kTG i musze dzis mojego lekarza dorwać... |
|
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
no ja po wczorajszej akcji zmieniam ginkę, chociaż jestem do niej przywiązana strasznie (13 lat). Ale nie mam zamiaru chodzić i płacić krocie za prywatne wizyty i jeszcze musieć przypominać o badaniach, receptach itd, bo ona zapomina albo się spieszy... to się mija z celem.
zobaczymy, do kogo trafię dzisiaj, jakiś facet, opinie ma dobre no i pracuje w szpitalu, w którym będe rodzić... ehh, już czuję, jak ja się nastresuję dzisiaj
|
#2384 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana
![]() Noc w miare spokojnie, oczywiscie czeste wycieczki na siusiu no i potem ciezko zasnac... makeupistko nie strasz, bo rzeczywiscie zaczne myslec ze rodze... na razie te bole nei sa takie czeste, gora dwa do pieciu skurczy dziennie, czasem napina sie brzuch i boli na dole, a czasem sie tylko napina i wtedy taki twardy jak glaz boli mnie, mialam tak wczesniej jak wstawalam w nocy na siku, a teraz zdarza sie w dzien... licze ze do wizyty za tydzien w srode dotrwam... lilijko jak sie czujesz?? Moj chory mezus zaaplikowal sobie trzy fervexy, ibuprom zatoki no i dzis wstal jak nowo narodzony, szkoda ze my tak nie mozemy ![]() Milego dnia zycze! |
|
|
|
#2385 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny co wiecie o zwiastunach ciężkich porodów? czy można z gory przewidzieć że poród będzie ciężki?
Bo mi tak właśnie powiedział lekarz z tydzień temu...Wczoraj byłam na kolejnej wizycie, zrobił mi masaż szyjki macicy, który mial wywołać skurcze-jednak do tej pory nic mi nie jest... Lekarz mi powiedział, że moja szyjka zupełn ie nie jest przygotowana do porodu, cokolwiek ma to znaczyć. Kazał mi "używać" męża-proglastyny zawarte w spermie mają pomóc przygotować mi szyjkę..POwiedział też, że mam niski próg bólu i on nie widzi mnie na porodówce bez zzo. To akurat mi pasuje, bardzo liczę na to znieczulenie9niestety powiedziano mi już, ze jeśli rodzić będę w ciągu dnia, to anestezjolog może nie mieć czas, by mnie znieczulić...no super..) Wczoraj na usg wyszło, że mały waży ponad 3500, wszystko w normie, tyle, że cos mu sie nie spieszy na ten świat.Sama jestem bardzo drobną kobietą i liczyłam, ze dziecko będzie raczej małe-bym mogła urodzić siłami natury..A tym czasem jeśli mam jeszcze czekać i czekać, a on będzie rósł i rósł...boję się, że nie dam rady:/ |
|
|
|
#2386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sama mialam ciezki pierwszy porod (13 h), ale dalam rady, a teraz mimo, ze sie stresuje jak kazda z nas-chce juz urodzic. Wiec da sie przezyc Wazne bys wspolpracowała z połozna. Skup sie na swoim ciele, oddychaj z przepony-głęboko, dotleniaj siebie i Maleństwo a kiedy juz bedzie czas to daj z siebie wszystko, bo to jeszcze zaledwie chwila a bedziesz miala w ramionach wyczekane Dzieciątko... wiec glowa do gory i nie stresuj sie tym co mowi lekarz. A poki czas, to "uzywaj" meza rzeczywiscie i staraj sie masowac szyjke codzien sama-to podobno pomaga..
|
|
#2387 |
|
Rozeznanie
|
arjuna no to Cie ten lekarz wsparl nie ma co, jak ja bym od mojego uslyszala to wszystko to bym chyba uciekla gdzie pieprz rosnie
oczywiscie zartuje, ale pierwszy raz slyszalam o czyms takim, moj na szczescie mowi tylko ze szyjka zamknieta i wszystko dobrze, ale licze ze jak pojde do niego za tydzien to jednak zauwazy ze cos sie otwiera...
|
|
|
|
#2388 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki,
u mnie noc udana, tylko wiecie co zauważyłam? Mam tak od kilku dni i nie wiem co to, czy to narządy w środku tak poupychane czy rzeczywiście coś z sercem mam. Po takim dłuższym leżeniu, szczegolnie na lewym boku, tak tępo boli mnie jakby serce, albo okolice serca. Wydaje mi się, że to dlatego, że tam wszystko jest tak pościskane. Ma może z Was któraś podobnie? Ja już po śniadaniu, teraz idę sobie ukroić loda - nie wiem czy to ja taki łakomczuch czy mały taki łasuch Niech będzie, że dziecko heheh :P
|
|
#2389 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Ja dzisiaj wyspałam się chyba pierwszy raz od 2 tygodni... nawet budzik męża mnie nie obudził, czyżby to była jakaś cisza przed burzą... arjuna - ja od koleżanki słyszałam że jak pojechała do szpitala z pierwszymi skurczami i jej lekarz zrobił masaż szyjki macicy to myślała, że go zabije i wspomina to jako najgorszy moment w całym porodzie... więc może nie jest tak najgorzej z tym Twoim progiem bólu. |
|
|
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja wtorkowo
ja z kolejnym pytaniem do osób mających materac kokos-pianka-gryka - jakiej grubości jest Wasz materac? ale upierdliwa jestem
|
|
|
|
#2391 |
|
Rozeznanie
|
mam już całe łóżeczko ubrane i materacyk też już w prześcieradełko obleczony, ale dla Ciebie aż podeszłam i zmierzyłam, wychodzi jakieś 7-8 cm
|
|
#2392 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może coś pomogą, ale czarno to widzę, juz powoli się zaczynam nastawiać psychicznie że skończy się wszytko cesarką. A dziś to mam taki humor że maskra, będzie dobrze jak ja kogoś nie zabije w domu do końca tej ciązy.Cytat:
wszytko wyjdzie w praniuCytat:
Ania a leżałaś z jakimiś laskami które miały tam robine cc? jak tak to napisz mi proszę co mówiły na temat zabiegu. Ja już mam teraz wsztkie myśli w głowie. Powiem ci że myślałam sobie że jak bym miała mieć cc to tylko w krakowie a teraz to już sama nie wiem - wiem że tam pewno mają większą wprawę do podania znieczulenia (bo robią to masowo) z drugiej strony jak pomyśle że po takim zabiegu musze się sama zajmowac małym odrazu to mnie to przeraża - no i strasznie szybko do domu wypuszczają. eh ale nam ten maluch cyrki zaczyna odstawiać, nigdzie się mu nie śpieszy tak jak jego tatusiowi. |
||||||
|
|
|
#2393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2394 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm, ja myślę, że jeśli nie ma dużej rożnicy cenowej to brać grubszy, chociaż wydaje mi się, że ten mój powinien w zupełności wystarczyć
|
|
|
#2397 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
My dzisiaj jedziemy na USG bioderek. Trzymajcie kciuki żebyśmy nie musieli Małej szeroko pieluchować. Jutro natomiast mam problem strategiczny.....jestem umówiona na wizytę kontrolną do gina i chyba będę musiała jechać z Sarą sama samochodem.....Kurcze trochę się boję Nie chodzi tutaj nawet o jazdę samochodem bo lubię jeździć i raczej nie mam z tym problemów, ale świadomość, ze będę wiozła tą Kruszynkę wywołuje u mnie dreszcze.Dziewczyny można wozić dziecko z przodu w foteliku? Bo mi się coś kojarzy, ze można jak zamontuje sie je tyłem do kierunku jazdy i wyłączy poduszkę powietrzną.....
|
#2398 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hejka, ja noc w miarę przespałam
. No i koniecznie mam wizję przemeblowania w naszej sypialni - nie miałam kiedy sobie tego wymarzyć . Także jak mąż wróci z pracy, to go trochę pomęczę .Nie strasz ...nie na w sumie wiem, że każdą z nas to czeka, ale ja specjalnie w kolejkę pchać się nie będę .Cytat:
Jeszcze jak na złość mój gin ma urlop w tym tygodniu i muszę czekać do poniedziałku na wizytę i KTG...w tym tygodniu chcę sobie zrobić wszystkie podstawowe badania krwi i moczu tak w razie "w". Cytat:
Cytat:
. Oby jednak tego stresu jak najmniej było . Powodzenia!Cytat:
Cytat:
. Już mu zapowiedziałam, że w ten weekend nie odpuszczę .Mariko - 3mam kciuki za dzisiejszą wizytę!! A co do jutrzejszej podróży, to jest, tak, jak piszesz - dziecko na przednim siedzeniu tyłem w kierunku jazdy + koniecznie wymontować poduszkę powietrzną trzeba!! Też bym miała stresa, ale wierzę w Ciebie .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-11 o 10:31 |
|||||
|
|
|
#2399 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nie chciałam siać paniki, że mi serce staje czy coś
|
|
|
#2400 |
|
Rozeznanie
|
marika dokladnie musisz wylaczyc poduszke powietrzna i wtedy mozesz wiesc, kurcze ja juz sie boje jezdzic, a z maluchem pewnie bedzie gozej...
agape ja nie pomoge bo mam lateksowy, tez mi sie wydjaje ze to jakies 7cm i ja bym chyba kupila grubszy, bo mnie sie ten moj maly wydaje cytrynko ja mojego w niedziel namawialam na przeniesienie juz lozeczka do sypialni, ale tez stwierdzil ze za wczesnie i ze mam czekac do poczatku lutego... A samopoczucie tez mam dzis gorsze, od rana malo bolesne ale jednak skurcze, wyszlam do sklepiku pod blokiem wrocilam zmachana, z bolem brzucha a w dodatku z mdlosciami, ![]() hawea ja mam taki spiworek do gondolki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

), butlę AVENT 260 ml, zabawkę, ręcznik z kapturkiem, mydełko, oliwkę i krem NIVEA. Używam na razie tylko ręcznika, mydełka i trochę oliwki, ale położna w sumie mi odradziła, powiedziała, żeby sobie lepiej Oliatum kupić.
Śmieszne to było wszystko.

.

ops:.
, takze odwoluje, bo zrobilam sie humorzasta zolza
...nie na w sumie wiem, że każdą z nas to czeka, ale ja specjalnie w kolejkę pchać się nie będę