|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cześć Dziewczyny
![]() Dawno nie zaglądałam (ale chyba nikt nie zauważył mojej nieobecności ![]() Zauważyłam, że poruszałyście temat praktyk i studiów. Ja za główny cel w tym roku postawiłam sobie znalezienie pracy lub praktyki (muszę to odbębnić do konca licencjatu). Przede mną bardzo ciężki egzamin, więc szukanie rozpocznę dopiero pod koniec sesji. W tym roku będę zdawać egzamin licencjacki i właśnie mnie oświeciło, żeby rozejrzeć się za jakimś drugim kierunkiem (np. filologią obcą). Niestety maturę pisałam w 2008 roku, kiedy CKE najbardziej się popisało i chyba będę musiała poprawiać maturę (z polskiego i ang - połącze to sobie z nauką do licencjatu i podszkoleniem angielskiego). Ciągle kombinuje, czy poprawiać czy nie, bo do końca stycznia muszę oddać deklaracje. Trochę głupio, że dopiero teraz się za to zabieram, ale tyle miałam nauki w ciągu tych 2 lat, że jakoś o tym nie pomyślałam ![]() Życzę miłego końca weekendu. POzdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
![]() Czytam was od samego początku ale wcześniej nie mogłam się zebrać żeby tutaj napisać choć wiele razy miałam ochotę. To chyba dlatego, że bałam się, że byłby to mój jedyny post w tym wątku. W końcu jednak piszę i mam nadzieję, że nie ostatni raz. ![]() Od jakiegoś czasu próbuję zaprowadzić pewne zmiany w moim życiu ale nie jest to takie proste jak się wydaje. Najtrudniej jest mi zmienić nastawienie do pewnych rzeczy, nabrać dystansu do świata. Za bardzo przejmuję się drobnostkami i bezsensownie tracę energię i czas, które mogłabym poświęcić na coś bardziej pożytecznego. Do tego, od świąt odczuwam spadek motywacji i mam wrażenie, że wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie. Jakoś tak wychodzi, że każdy kolejny dzień jest gorszy od poprzedniego: jak nie przeziębienie to jakaś sprzeczka jak nie sprzeczka to jakiś potworny nastrój, jak nie okropny nastrój to złośliwość rzeczy martwych albo jeszcze coś innego. Jedyne co jeszcze w miarę mi idzie to samodzielna nauka języków ale też jakoś bez fajerwerków. Marzę o tym by nadeszły lepsze dni. Nie mogę się doczekać wiosny! Nie wiem dlaczego ale coś każe mi myśleć, że wraz z nadejściem cieplejszych dni wszystko zacznie się układać. I chyba tylko ta nadzieja (bezpodstawna w sumie) sprawia, że nie zarzuciłam całkowicie zadań, które sobie postawiłam jeszcze w listopadzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy z otwartymi ramionami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Przyczajenie
|
To co mnie pcha do przodu nakręca i motywuje to wiem to już dzisiaj - nadzieja. To ta nadzieja na zmianę na lepsze, nadzieja na czas dla mnie daje poczucie że ja też mogę dam radę że się uda i że to zależy tylko ode mnie. Gdy wydawało się że już dalej tak się nie da żyć i że to co robię nie ma sensu i ta ciągła gonitwa która powodowała że zazdrościłam mojemu psu jego pieskiego życia to doznałam oświecenia i okazało się że można inaczej tylko trzeba poczuć ją - NADZIEJĘ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zadomowienie
|
![]() mi najwiecej motywacji i siły daje pomoc innym,. dziś na wośppie zbierałam do puszek i byłam tak wzruszona, nie chcialam wracac do domu, tylu dobrych ludzi, pięknych ludzi. to odciąga od szarej rzeczywistości. wczesniejsze wolontariaty to samo. uwielbiam uśmiechy ludzi, dzieci ktore ciesza sie ze dostaną naklejkę. to taki piękny prezent ![]() jest wielu dobrych ludzi na świecie. to siła! |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Raczkowanie
|
Dobrze, że jest wielu dobrych ludzi - to podnosi na duchu. Ja pomagam zwierzętom i wiem, ze jest niestety wielu złych i okrutnych ludzi, którym obce słowa wrażliwość i empatia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niektóre z nich to prawdziwe kolosy, których realizacja zajmie mi wieki: - nauczyć się języka hiszpańskiego i uzyskać dyplom DELE na poziomie B2 - biegle posługiwać się językiem angielskim - opanować perfekcyjnie program photoshop - nauczyć się tworzyć strony www i stworzyć własną - rozwinąć pasję jaką jest rysowanie Inne są trochę mniejsze, ale strasznie irytujące, które muszę wykonać żeby ułatwić sobie życie: - napisać i obronić pracę magisterską - doprowadzić komputer do stanu używalności i uporządkować dyski twarde Jeszcze inne to takie, które kompletnie nie wiem jak weryfikować i jak śledzić postępy jeżeli takie będą: ![]() - chodzić spać wcześniej niż teraz (tak około północy) i wstawać wcześniej (koło 8 rano) - prowadzić zdrowy tryb życia - wykonywać rzeczy natychmiast bez odkładania na potem ![]() - żyć teraźniejszością i nie rozpamiętywać milion razy tych samych wydarzeń z przeszłości - ograniczyć internet Wreszcie są też takie, które nie są ani jakieś kolosalnie wielkie ani bardzo nieprzyjemne: - dokończyć remont i porządek pokoju ![]() Patrząc na te wszystkie zadania jakie sobie postawiłam, nie mogę się doczekać by móc skreślić choć jedno z nich i powiedzieć "Wykonane!". W pierwszej kolejności chciałabym móc skreślić to najbardziej denerwujące i najcięższe dla mnie czyli pracę magisterską. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Jednak udało mi się dzisiaj wcześnie wstać i póki co wszystko idzie zgodnie z planem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny... nie było mnie od piątku i sporo miałam czytania do nadrobienia
![]() ![]() ![]() ![]() No ale oto jestem, wstałam zgodnie z planem o 8 (w dalszym ciągu boleśnie wręcz niewyspana), śniadanko zjadłam i zabieram się do roboty. Zaraz zacznę angielski, później czeka mnie sprzątanie, no i najważniejsze: w niedzielę egzamin, planuję uczyć codziennie, musi mi się udać. Miłego dnia wszystkim życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Jestem na nogach od 6:30, bo musiałam nadrobić zaległości z dnia wczorajszego - musiałam przygotować się do zajęć. Chyba przez to jestem w takim naukowym nastawieniu. Jaki poranek, taki cały dzień. Oby ![]() Byłam już na zajęciach, po powrocie uszykowałam obiad i właśnie czekam aż zapiekanka mi się upiecze, po obiedzie planuję intensywną naukę. Poza tym, trochę mi się ten tydzień rozładował. Jedno kolokwium przełożone, z drugim też nie powinno byc problemu i skupię się tylko na egzaminach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Zadomowienie
|
a ja mam beznadziejny dzień.
dobrze ze jestem juz w domu. chyba musze zrezygnowac z jednej szkoly, nie wyrabiam to nie ludzkie byc poza domem 14h od pon-czw. nie dosc ze glodna, to niewyspana, zmeczona. juz nie wytrzymuje ;((( |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja jutro mam strasznie straszne i strasznie ważne koło z matmy, nic nie umiem, a siedzę nad tym już długo. Teraz to już nawet chęci straciłam. Potrzebuje mobilizacji, ale też czasu, a to jutro o 8 rano. ![]() Teraz zrobiłam sobie przerwę i trochę uczę się słówek z angielskiego, bo też jutro koło, ale to już nie takie ważne. W piątek egzamin! Również nie wiem kiedy się nauczę. Grr!
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama ![]() 2021 ![]() 2022 ![]() Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2011-01-10 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie niespodziewana poprawa, po ostatnim kryzysie dzisiaj praca wre ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z fitnessu i zabieram się zaraz za naukę na egzamin
![]() Muszę dotrzymać postanowienia pt. uczę się CODZIENNIE do dnia egzaminu, a wcześniej nie miałam czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Inkwizytor
|
Dzisiaj z rzeczy zaplanowanych:
+ zrobiłam dwa projekty na uczelnię (co graniczyło z cudem) + pouczyłam się słówek na angielski (Henry powtórki + 2o nowych) - miałam się uczyć na czwartkowe kolokwium (chociaż raz nie na ostatnia chwilę), ale czasu mi zabrakło a teraz już nie mam siły ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie słówka z angielskiego powtórzyłam- chociaż tyle.
No i poprawiłam dziś już ponad miesiąc odkładane przez własne "nie chcę mi się" koło. ![]()
#1283 | |||
Raczkowanie
|
He, he, naprawdę?
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój dzień był w miarę udany. Z tego co zaplanowałam większość wykonałam. Nie udało mi się tylko wstać odpowiednio wcześnie i zamiast napisać minimum 3 stron pracy magisterskiej dałam radę tylko półtorej. Oby jutro poszło lepiej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dzisiaj znowu czeka mnie sporo roboty, między innymi nauka na egzamin. Wczoraj udało mi się zmotywować jakimś cudem i czytałam materiał przez godzinę. Dzisiaj muszę zrobić... jakieś milion razy więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Wtajemniczenie
|
Noooo ja dzisiaj wstałam o 9 (co prawda to godzinę później niż planowałam, ale i tak dobrze) i już zdążyłam się wyrobić z prysznicem, śniadaniem, sprzątaniem i ogarnięciem wszystkiego co rano ogarnąć trzeba, a teraz planuję sobie dzionek:
- przerobić porcję słówek - przerobić zadania z kursu gramatyki (dzisiaj mam ponad 100 zadań, będzie ciężko) - ogarnąć materiał na zaliczenie z angielskiego - po południu dowiedzieć się jakie pytania miała grupa która dziś pisała kolosa ![]() ![]() - wieczorkiem wyciągnąć znajomych z akademika na siłownię (obiecywali, że pójdą, jak teraz zmienią zdanie to ![]() - no i poza tym uczyć się, uczyć i jeszcze raz uczyć ![]() no i jak mam gotowy plan działania to od razu mi lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... po południu mam rozmowę o pracę, trzymajcie za mnie kciuki!!!
Boję się jak nie wiem co ![]() Byłoby po prostu bosko gdyby mi się udało, bo praca związana z moim kierunkiem studiów. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Zrobiłam połowę angielskiego i aż dalej nie mogę bo cała się trzęsę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |||
Zadomowienie
|
Hej;*
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na dziś planuję: przerobić jeden rozdział z ksiązki do matury podstawowej z angielskiego, pouzupełniać lekcję, które opuściłam z angielskiego, rysować, dodać wpis na bloga i czytać "Mistrza i Małgorzatę". Wiem, że to mało, ale taryfa ulgowa dzisiaj bo chora jestem ![]() Cytat:
![]() ![]() Miłego dnia;* |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
o. ja też zdaję maturę ;P ale zacznę się przygotowywać tydzień wcześneij, no moze z historii sztuki wcześniej. ale tez myślę o jaimś języku obcym, może będę miała naukę jezyka za darmo? :P Cytat:
ja narazie odpoczywam. od miesiąca schudłam 6 kg! ale to przez bardzo ścisłą dietę, jaką mam po operacji ;P jem dużo ale nie jem słodyczy i nie piję alkoholu... ;P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Zadomowienie
|
Ja od 12 zabieram się za naukę i do tej pory siedzę przed komputerem i się zabrać nie mogę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |||
Wtajemniczenie
|
A ja zaraz zabieram się za naukę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że rozmowa przebiegła świetnie. Czekam na relacje ![]() Cytat:
![]() A tekst o wierności przeoczyłam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.